Új privát üzeneted érkezett!

Taplalkozas:
Bevallom, tegnap babkonzervet ettem, finom salikent - es egyelore Aronnak kutya baja tole, durrogtatni eddig is durrogtatott, orditani meg nem ordit... pedig en mar feldolgoztam, szemmel lathato jelei voltak reggel a klotyoban (lila hejdarabkak... uffa, bocsi...) Most pedig kolalajtot iszom... Reggelire pedig zoldhagymat ettem... ha ma nem lesz orditos Aron, akkor barmit ehetek, asszem...

El kellene mosogatnom. Hu, hogy utalok mosogatni! Sagi, mindig eszembe jutsz a mosogatogepetekkel... Szivem szerint maris ledozerolnam a konyhat, mennek csempet venni, terveznem a konyhabutort, de erre meg varni kell sajna... az ember egyelore hallani se akar rola, de remelem 2008-ban osszejon azert!!!!!
kami

Koszi csajok a nyugtatast egyebkent, asszem osszeszedtem magam. Tulleszunk az EEG-n, drasztikus diagnozisrabnem szamitok, mert nap mnt nap latom Aronon, hogy kutya baja, sot ahogy irjatok, a tartasa is egyre jobb. Ezt a neurologus is elismerte, le is irta. marpedig csak ezzel van gond, minden egyeb (kezremeges, fejjel bologatas stb) ebbol ered. A heti 3 x 50 perctol sokat varok, Aront nagyon sajnalom, rossz nezni, mikor ordit, de muszaj megcsinalnunk. Persze ha nagyon nem birja, nem fogjuk kinozni, de muszaj megprobalnunk... oszt 4 het mulva csokolom!

Igy sirdogal szegeny :(
Kép Kép Kép

Tudjatok milyen szar ezt hetente vegignezni, mi tobb, kooperalni benne (mostanaban le kell fognom a labat meg a kezet)? Kozben nez a konnyes nagy szemeivel ugy, hogy az embernek lelkiismeret-furdalasa van es meg szegyelli is magat :( Nagyon rossz...
kami

kami

lehet hogy hülyéket kérdezek de Áron azért sír torna közben mert valós fájdalma van vagy csak azt nem tűri hogy "satuba" van szorítva?

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Ez ugy van, hogy az elejen, mikor Marcsi a karjat kezdi csinalni, meg vigyorog, gajdol. Aztan jon a mell - es az mar faj. Akkor elkezd orditani. Onnantol kezdve igazabol vegig sir, hol csak cumizik es nyoszorog (jaj-jaj, olyan, mintha ezt mondana :(), hol ordit, nem hisztizik, tenyleg csak akkor ordit, amikor faj (mell, nyak, vall, hat - lehet tudni elore), de a vege fele mar latszik az is, hogy elege van es nyuszit akkor is, mikor tuti nem faj...
kami

Jaj, Lorca, emiatt mar akartam is irni korabban: megiscsak ossze tudjak kotni a fajdalmat a sirassal, pl a szurinal szinte mindegyik folsir, vagy Aron a masszazs alatt!!!!
kami

Jaj Istenem, szegénykém, de sajnállak mind a kettőtöket!!! :cry:
Én már azt nem bírom ha Peti egy kicsit picsogni kezd, már sajnálom, hátha még amikor a fájdalomtól sír egy baba...
Kami,nagyon erős csajszi vagy!!!!!
Vendég

Kami! :cry: Egyszer ennek is vége lesz, és akkor olyan erős kisfiad lesz, hogy csak na!!! Kitartást neked!! Meg persze Áronnak is!
Vendég

jövőhét péntek FODRÁSZ!!!!
csodaszép leszek :wink: :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Megjöttem a fodrásztól, mintha kicseréltek volna! :D :D Útközben azért beszereztem egy Boci Aero-t is! :oops: :oops: A lányom is megismert, boldog vagyok! :D

Kami!
:( :( :( :( :(
Nem is írok mást, a többiek előttem már mind leírták az én gondolataimat is!

Lin!
Tejtartalékot úgy is csinálhatsz, hogy amikor csak egy ciciből szoptatsz, a másikat lefejed. 2-3-4 óra alatt termelődik annyi, hogy a következő etetésre elég lesz.
Az, hogy szopi után nem tudsz fejni abból a cicidből, amiből szoptattál, az pont jó, mert akkor beállt a ker-kínálat.

Timi
Kép Kép
timocska

Jaj, úúúgy sajnálom Áront azon a képen :cry: tudom milyen bűntudatról beszélsz, szörnyű. Az oltás is ilyen nálunk, úgy felsírt a múltkor, h reszkettek az ablaküvegek, és nézett rám, h minek vittem oda.. :( és pénteken megyünk megint, mert 3 hónaposak lettünk ma.

Na, ettem epret reggel! Meglátjuk mi lesz... :D

Megyek, mert Boldi elaludt, ennem kell egy Magnumot, és alszom én is kicsit.

Barbi, én mindig ezt csinálom éjszaka, ébredek hajnal felé félóránként h na mi lesz már... és ki si mászok az ágyból megnézni, h mit csinál :)

Kép
Kép
agiboldi

Koszi mindenkinek a vigaszt (Timo neked is, aki nem irtad le, amit a tobbiek mar igen :D) - tudom, hogy egyszer tulleszunk rajta. Aron mar most tok eros (epp ez az egyik baj, hogy igy no, hajt bennunket az ido!!!), de legalabb hulyere veri azt, aki csufolni meri a ferden tartott feje miatt :D

Beszeltem a vedonovel is most telon (akire hallgatok, mert kedvelem), amellett, hogy furcsallta mar az EEG-t is, egybol azt mondta, hogy ha az MRI felmerul, megkoszonjuk szepen es keresunk masik dokit.

Ne is vesztegessunk erre tobb szot. Holnap majd megirom, mi volt az EEG-n. 2-re megyunk, remelem 4-re itthon leszunk...
kami

Ja, és vazzeg, mennyit számít a cukor a teában! Így megissza!! Még nem vettem szőlőcukit, csak sima van itthon.. a tea így is sz.r, megkóstoltam, én meg nem innám :) de ő nem tudja mennyivel jobb kaják is vannak... na megyek jégkrémezni :lol:

Kép
Kép
agiboldi

Na nekünk eddig ritka sz@r napunk van!!! :evil: Péter nem hajlandó elaludni, már mindent bevetettem, ölben, ágyban, hintában, székben, cicin...sehogy nem jó neki. Alszik 5 percet aztán nyöszörög tovább. Nem tudom mi lehet a baja, mert még meleg sincs bent. Na ezért megérdemlem a dupla adag nasit-pilótakeksz :lol:

Timo,
Egy fotót kérhetünk, hogy mi is megismerjünk ha találkozunk?! :lol:
Vendég

Ezaz Timi, tegyél fel képet :D Jaj, nekem meg egy kiadós masszázs kéne :roll: A cicik miatt mostmár tudnék hason aludni, de annyira fáj a derekam (nem tudom mitől...), hogy most meg azért nem tudok :shock:
Emma meg a melegtől nem tud aludni rendesen... Állandóan fel-felébred :( Az ő szobájában van a "leghidegebb": 29 fok :shock:
Vendég

sziasztok Csajok!
mi is megvagyunk ám (bigsister is figyel néha, bár már teljesen elveszítette a fonalat, mert az utóbbi hónapokban folyamatosan cicizett :wink: ). De tényleg.
Gondoltam, beköszönök-meg megláttam Áronka könyörgő, könnyes kis arcát és nem bírom szó nélkül hagyni. Én is nagyon sajnálom és mielőbbi gyógyulást kívánok! Viszont tényleg nagyon szép napsütötte! :lol:
A mi KISFIÚNKról: Roli nagyon jól van, mosolygós, könnyen kezelhető bébi, 6 kilós volt a legutóbbi pucér mérésnél. (3650 gr-mal született)

Timo,
látom, cici-ügyben már minden OK-már te adsz szopitanácsokat a többieknek :lol:

Ágiboldi,
a mi Rolink sem találta még fel a bal kezét (valszeg jobbkezesek lesznek, mi?)
Ja, irányított boxolásra már használja, de a jobbal kifejezetten ügyi már: szándékosan megfogja az ujjunkat ill. pörgeti a csörgőjén lévő golyót.
Barbi,
együttérzek a hőség miatt: mi tetőtérben izzadunk :roll:
Bendegúz,
hová költöztök Mogyoródon belül, a parkfaluba - ott laktam én is valaha (látod, direkt reagáltam? :lol: )
Ria,
tök ügyes a kisfiad, hogy már átfordult! A mi bébink ebben még nem jeleskedik: csak az óramutató járásával megegyező irányban forog a kiságyban.
Mazsi,
te is kiérdemled a szoptatás hőse kitüntetést!
Bocsi, most a teljesség igénye nélkül tudtam csak hozzászólni, de gratulálok mindannyiótoknak, mert persze minden baba csodálatos!

Na, majd még megpróbálok jönni, sziasztok:
Kata
Vendég

Tojasfeju Ajronka megtalalta a huvelykujjat. Vegervenyesen. Minden nap szopja mar, egyre konnyebben megy a szajba talalas :D
Kép Kép Kép
kami

Csajok!
Még egy kérdés?
Nektek alvás, elalvás közben szokott összerándulni a babátok? Mintha megijjedne valamitől. Peti mostanában egyre többször csinálja, talán amikor fáradtabb. Kiságyban, babkocsiban, kocsiban.Pedig nem bántjuk, miért ijjed meg?
Szerintetek ez normális?
Vendég

Sagi!
A neurologusom biztos elkuldene szive szerint EEG-re, talan meg MRI-re is (jol van, igerem, nem koszorulom tovabb a nyelvem rajta... szegeny, meg vedekezni se tud igy!), Aronnal is lattam mar ilyet: szerintem egyszeruen csak arrol van szo, hogy felig-meddig kikapcsolja a baba az agyat elalvaskor, de egy hirtelen esemeny (zaj, mozdulat, akar a sajat felalmaan lejatszodo valami) visszazokkenti a valosagba. Ha tul gyakran csinalja, mondjuk minden este elalvas elott, erdemes jelezni a vedononek, o megmondja, mi legyen... en ezt tennem (illetve en mar Marcsi velemenyet is kikerdezem... o a gyogytornasz...)
kami

Bigsis!
Már akartam írni... :oops: :oops: :oops: Magdika nem jött azóta! :D :D

Sági!
Lilla is sokszor összerándul, ekkor felébreszti magát! :shock: :shock:

Barbi!
Nálunk is rohadt meleg van (panel, 10.emelet), Lillusnál 29 fok volt éjszaka!!!

Direktbe nem merem rányitni az ablakot! De máshol is van vagy 26-27 fok a lakásban! Aszalódunk, szopi közben összetapadunk! :D :D Valami jó szopipóz?

Timi
Kép Kép
timocska

sági
szerintem ez a moro reflex és tök normális

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

ezt találtam róla....
erre gondoltatok?

Moro Reflex

A Moro Reflex egyike az anyaméhben kialakuló legelső reflexeknek, kb. a terhesség 5. hetében jelenik meg, és a Visszahúzódó Reflex-szel ellentétben, kifelé irányítja a figyelmet. Vészjelző és életmentő szerepe van. A baba ekkor még a tipikus embrió-tartásban gubbaszt. Még nincs izomzata, amivel el tudna futni a veszély elől, tehát minden stresszt okozó benyomásra megmerevedve, egész testével reagál.
Születése után, ha megijed vagy a legkisebb dolog is éri, úgy reagál e reflex első fázisában, hogy fejét, karjait és lábait hátracsapja, (amolyan „kisjézus” tartásba) és mély lélegzetet vesz, hogy azután a reflex második fázisában teli tüdőből, karjait és lábait kissé remegtetve, összekiabálja a világot segítségért.
Szakemberek szerint a bölcsőhalál egyik legvalószínűbb oka, hogy a két fázis között fennakadás keletkezik. Ilyenkor a Moro Reflexet egyes babáknál egy másik reflex jelenléte gátolja, amely által a második fázis, a kilégzés nem aktiválódik. Ez a reflex az ú.n. Fear Paralize Reflex, ami annyit jelent, hogy a rémülettől megmerevedni. Mint, amikor valaki jéghideg vízbe esik és eláll a lélegzete, vagy a nyúl, amikor ráesik a reflektor fénye, és mozdulatlanná válik. Az egyébként egészséges baba tehát minden látható ok nélkül „elfelejt” lélegezni.

Néhány példa még az időn túl aktív Moro Reflexre:

- Egy kisgyerek kiszalad az úttestre kigurult labda után és egy közeledő autó elé ugrik. Ahelyett azonban, hogy kezét maga elé téve testét védené vagy elszaladna, hirtelen béka-pózba merevedik, szétterpesztett karját és fejét hátracsapja, lába a földbe gyökerezik és még egy rövid kiáltást is hallat. Egy ilyen gyereknek a korához illő túlélő védekezési rendszerét („harcolj vagy menekülj!”) valószínűleg egy csecsemőkori Moro Reflex gátolja.

- Az olyan gyerekek, akik nyugtalanok, lökdösődnek, rugdalóznak, kiabálnak, mindenbe beleszólnak, mindezt azért teszik, mert nem tudnak különbséget tenni a fontos és lényegtelen benyomások között. Pókháló módjára minden jelre rezdülnek, de mert nem rendelkeznek megfelelő ingerszűrő rendszerrel, minden egyszerre hívja fel a figyelmüket, és mindenre ösztönösen, cenzúrázatlanul és gátlás nélkül reagálnak.

- Ha valaki minden zajra összerezzen, és könnyen „frászt kap az ijedtségtől”, akkor nyilvánvaló, hogy a legkisebb látható vagy láthatatlan inger is, ami éri, teljes stresszreakciót válthat nála ki. Ez is a Moro Reflex jelenlétére utal.

A baj az, hogy e reakciók a Moro Reflex esetében a teljes idegrendszert és izomzatot érintik, állandó adrenalint pumpálva a szervezetbe. Ez történik még a legkisebb inger, pl. egy hirtelen fényvillanás, egy rossz mozdulat vagy váratlan hanghatás után is. Az illető tehát egész életében túlélő állapotban él, és láthatatlan fenevadak ellen hadakozik, idegrendszere nem tud a vélt és valós veszély között különbséget tenni. Ilyenek a hiperaktív gyerekek, akik mindenre reagálnak, de az autisták is, akik annyira érzékenyek, hogy nem bírnak megbirkózni a túl sok ingerrel, így belső világukba menekülnek. Nem csoda tehát, ha az illetőnek elfogy az energiája, immunrendszere és stresszfeldolgozó hormonjai kimerülnek. Egy ilyen szakadatlan tudatalatti stresszállapotnak sok következménye lehet, pl. fáradékonyság, túlérzékenység, allergia, légzési problémák, az ellenálló képesség hiánya, gyenge idegzet, félelem, pánikbetegség, később cukorbetegség és sorolhatnánk tovább.

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

ha nem akkor bocsi :oops: :wink:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Na, leadtam a leleteket a korzeti gyerekorvosnak. Ele tartam a problemamat - meg ma ha sikerul, beszel vele, hogy "na mizu Gedei Aronnal, latom, hogy EEG-re kuldod?" Nekem azt mndta, igy adja elo, hogy a dokino ne fogjon gyanut. Ami engem illet - leven baratnok, tuti tovirol hegyire eloadja, amit mondtam. De nem banom. Kapjon mar eszhez es ha nem igaz a sejtesem, miszerint Aron a hobbilo, akkor legyen ez neki into jel a kommunikacio javitasara a mamakkal!!!!! Este 8-kor hvhatom, hogy mizu. Kivancsi vagyok...
kami

Bigsis, jó, h visszajöttél, iletve, h olvasol :)

Ági, dejó, h felvetetted! Nálunk is van ez, és szerintem is a Moro reflex. De az a fura, h én azt hittem, h ez is egy olyan magzati reflex, mint a fogó reflex, ami eltűnik. És el is tűnt, viszont most néhány napja fokozottan visszajött!
A pelenkázóasztalon már nem tudom hogy tegyem, h ne ijedjen meg, és ne tárja szét a mancsait rémült tekintettel, illetve a babakocsiban is, és mindig felébred rá..
Mazsi, és akkor ez most mit jelent?? Nem bírom értelmezni, hogy ez az idézet alapján akkor most normális, vagy nő a bölcsőhalál, hiperaktivitás, autizmus, pánikbetegség stb kockázata??? Ne már!
Ti ezt hogy értelmezitek? Sági?

Kép
Kép
agiboldi

Kami, ugye megírod este, h mit beszélt a doki a neurológussal?

Kép
Kép
agiboldi

Hééé, valaki kívánjon már Boldizsárnak 3. hónapos szülinapot!! :D

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!

Kami! Szóhoz se jutok :( :( :(

Hízás fogyás: Én nem szoptatok de alig eszem valamit minden héten gyümi nap, édesség jégkrém szóba se jön és meg se mozdul rajtam a 8 kg fölösleg. :( sajnos rám se jön rám egyetlen nyári ruhám. Ez biztos így van szülés után. 9 hónap bent 9 hónap kint. :)

Bigsis üdv gyere sűrűbben. :D

KépKép
csongria

Csajok! Az osszes magzati reflexnek 6 honapos korra illik maradektalanul elmulnia (a gyogytornasz szerint), koztuk a Moro-nak es a buvarnak. Amit ti lattok, az normalis!!!! Boldi is, Peti is. A tulmozgasos gyerek nem Boldi vagy Peti, hanem Aron! (Merthogy en is ilyen vagyok, a neurologus - mar megint! - szerint. Tegnap volt kedves megjegyezni, hogy ha a fiam csak feleannyit fog beszelni, mint a mamaja, maris nagyon bobeszedu lesz... koszi! Pedig csak azt probaltam elmondani, mit tapasztaltunk mi a gyogytornasszal... OK, tudok sokat beszelni, de meg birom valogatni az idopotot es a helyet...) Neki csak akkor nem jar semmije, amikor alszik. Ez is idegrendszeri "problema", igy reagal a gyerek a tul sok ingerre. Izgi, amit a karremegtetesrol ir Mazsi - Aronnal ezt az ezek szerint normalis reakciot az epilepszia lehetseges jelenek tartja a neurologus, ez a holnapi EEG egyik indoka. A masik a bologatas... szinten elterjedt hasonlo koru gyerekek kozott... Gyanitom, ennek a kettonek semmi koze a torticollishoz (ferde fejtartas), na, kezdem magam megint felhuzni!!!!!

Lenyeg a lenyeg: se te, se Sagi, ne izguljatok es csak akkor kerdezzetek ki a gyerekdokit vagy a vedonot, ha ez visszatero es nagyon gyakori!!! Jelzem, most a hazafele uton Aron alvas kozben szinte minden bukkanonal atolelte a levegot...
kami

Ja es boldog szulinapot Boldinak! Eljen a 3 honapos nagyfiu!!! :D
kami

Igen igen Boldog szülinapot Boldinak!!! :D

KépKép
csongria

Na csak azér'! :lol: Köszöni. épp most pisilt le engem totál, még a bugyimat is ki kellett cserélni...

Kami, köszi a megnyugtatást, a 6 hónapos kor még odébb van, addig megszabadulunk Mr Moro-tól.

Ria, ez jó hír: ha tehát édesség nélkül gyüminappal se menne le rólam a fölösleg, akkor ehetem nyugodtan tovább a jégkrém-hegyeket :D

Kép
Kép
agiboldi

Boldog hófordulót Boldinak! :D :D

A drága uram észre se vette, hogy új hajam van! :evil: :evil:

Kami!
Várom, hogy mit mond a doki!

Timi
Kép Kép
timocska

Timi na mutasd már meg hogy milyen lett a hajad?!! :lol:

KépKép
csongria

Ágiboldi nincs is rajtad fölösleg!!! :D

KépKép
csongria

Boldi! Boldog 3. hónapos szülinapot!!! :D

Kami,
Most látom kerestél. Kiváncsi vagyok mit mond majd a doki! Tök jó a cumizós kép!!!

Timo,
Várjuk a fotót!!! Mondjuk Lillussal együtt. :lol:
Vendég

Mazsi,Kami,
Köszi a megnyugtatást!!!
Vendég

Sagi!

Jaja, azt akartam megtudni, hogy az MI mennyire radioaktiv. De ha jol informalodtam, az MRI inkabb magneses, a CT meg inkabb radioaktiv...

A torna eredmenye, hogy Aron vegre kepes alkarra tamaszkodni (eddig mindig fekvotamaszos keztartasa volt...) Olyan ugyes, mint Petike :D

Kép Kép Kép

Jaj, elfaradtam :D

Kép
kami

Kami!
Ájron nagyon ügyes! Édes kis hurkás karjai vannak! :D :D

Lilla egyfolytában az öklét csócsája! De folyamatosan!!! Evés után, evés előtt, fürcsi közben, játék közben. Vajon miért? Most ez a legújabb tudománya, hogy a szájába tudja tenni és ennyire tetszik neki? :shock: :shock:

Lemerült az elem a fényképezőben, most töltöm őket. Aztán majd kaptok fotót is! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Sági! Nállunk is az van hogy állandoan összerezzen :shock: a babakocsiban rendszeresen de miost ébren a pihi székben is állandóan a játéktól való ingerre reagálva. meg ha csak gy kicsit hangosabb zaj van akkor is. Én is abban bízom hogy ez normális :)

KépKép
csongria

Jaja, cuki ahogy probalkozik :D Atkuldtem Marcsinak a fotokat, hadd oruljon. OK, meg nem szimmetrikus a kartartasa, de legalabb mar leteszi a konyokeit!!! Nem is olyan regen meg igy csinalta:
Kép

Sot, mindket kezet "fekvotamaszban" tartotta...

Na, aki a babatalin arra osztokelt (Timo, Sagi :D), hogy "Aron eeehes, etesd meeeg", csak mert az okle a szajaban volt, az most lathaja, hogy igen sokat van a szajukban a kezuk, fuggetlen attol, hogy mikor ettek :D

Most kezdenek abba a korba lepni, amikor mindent megkostolnak. Elsonek a kezuk van keznel :D
kami

Brekeke kifaradt a nagy tornazasban :D Ugy imadom, olyan kis ugyes, torekvo, nem felados kisbaba! Mondom is neki, milyen ugyes, folyamatosan... es mosolyog, pedig mar alig el a faradtsagtol!!!

Kép
kami

Kami,
titeket is izélget a védőnő, hogy miért nem támaszkodik már a baba? Engem mindig ezzel nyektet hiába mondom neki, hogy Roli perceken belül elalszik, ha hasra tesszük (ill. már nem olyan jó az alvókája). Bízom benne, hogy ha később is, de a maga tempójában majd csinálni fogja az "elvárt"mozdulatokat.
Sági,
nálunk pisilés után van az összerezzenés. Én viszont már meg sem rezzenek, ha lepisil :wink: (Alvás közben puki van). De a leírtak alapján én sem agódnék a helyedben.

Lányok,
vezettek babanaplót vagy bármilyen feljegyzést a fórumozás mellett vagy majd ezeket a hozzászólásokat mutatjátok meg a porontynak? (ha még meglesz a honlap :wink: ) Ha igen, honnan van időtök???
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.28 22:08-kor.
Vendég

ja, Boldinak boldog negyedéves szülinapot!

...megyek, hogy Rolinak legyen más beszélgetőpartnere is a kalapos tevéjén kívül...
Vendég

Bigsis!
Barcsak a vedono cseszegetne minket :D Igazabol mi "gyurunk" eleg sokat, ertem ezalatt a gyogytornat, mert Aron nyaka nem 100-as es emiatt a mozdulatai sem azok. Epp fontebb irtam, hogy "milyen volt - milyen lett". Haladtunk egy kicsit elore. Megint. 5 honapos koraig kell megtanulnia forogni a tengelye korul, ennyit tudok. Mostanra illene tamaszkodnia, de minden baba a sajat tempojaban tanul. En letojom, ha kesobb forog - csak a nyaka javuljon meg. Onnantol, mar megy minden, mint a karikacsapas...
kami

Én megkérdeztem a védőnőt, hogy mikor mit kellene csinálnia. Azt mondta, hogy ilyen korban 2-3 hónapos kor, az az elvárás, hogy hason tudja megtartani a fejét. 4 hónapos korban elvárás az, hogy támaszkodjon az alkarján, ill. "kinyomja" magát. Nekem ez szimpi, úgyhogy én neki hiszek! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Na, akkor helyben vagyunk. Meg csajok, ez nem verseny!!!! Semmirol sem vannak a babaink lemaradva!!! (Aron ma pl az oldalarol a hasara fordult, na bumm! Lehet, hogy csak lenduletet vett es atbillent. Ilyenek vannak...)

A Milan meg mindig nem vezet. Hogy fogja igy megnyerni a BL-t????? DEEEE, VEZEEEEET!!! Forza Milan! (Bocsika, ezt ide kellett irnom :D)
kami

Kami!
Köszi a képeket, majd szemezgetek belőle és a végeredményt felteszem.
Nagyon idegtepő lehet amin átmentek, gáz ha nem bízol a dokiban, még jó hogy a védőnőd szimpi (az enyém is az és az ilyenkor nagy kincs), drukkolok hogy hamar túllegyetek ezen a hercehurcán.
Ugye teirtad, hogy vágysz egy új konyhára, próbáltad már megtervezni az IKEA konyhatervezőn? Baromi jó móka (ha van rá időd), én egészen rápukkantam. Ha nem ismered érdemes megvizslatni.

Amúgy elkeserítő napunk volt nekünk is. Gergő semmit sem aludt jó szokása szerint, így egy métert sem haladtam a melóval. Ma kellett menni a csipőszűrésre is a doki (futószalag,unottpofa :? ) egyből kiszúrta hogy Gergő fejecskéje "féloldalas", és tanácsolta hogy fektessük a másik oldalára is, na nem mintha nem tennénk ,csak úgy látszik ez lassabb folyamat mint gondoltam(azt hittem már nem látszik :oops: ) és tornáztatnunk kell "feszegetni" a combocskáit. Félperc alatt lerendezett a doki, Gergő pedig végig űvöltőtte a vizsgálatot ezaz amit soha nem lehet megszokni....
Bencére is rájár a rúd a bölcsiből felhivtak, hogy megint megy a hasa, én barom :twisted: nem is tudom miből gondoltam, hogy 1 napos diéta és a normaflore elég lesz, dühös vagyok magamra itthon kellett volna tartanom. Tegnap este annyira vidám volt és életében elöszőr, magától elkezdett mondókákat kántálni könnyes szemmel hallgattuk :lol: azt hittem megzabálom. A legtöbb ennyi idős gyerek simán versel, de Benőkét ez nem kötötte le hiába próbálgattuk, na ennyit a "versenyről".

Kata!

Nem oda fogunk költözni, hanem 1 teljesen új részre, ahol nem rég kezdtek el építkezni, egy ikerház fél lesz a miénk, elvileg novemberben lesz kész, de még az építési engedélyre várnak :shock: Lakótelepen laktunk, szerettem is, de mióta gyerekek vannak azóta vágyunk nagyon a kertre, nem is gondoltam volna, hogy egyszer így fogok érezni. Most átmenetileg anyuéknál lakunk.

Nagyon klasszak a képek imádom őket, nemsokára én is teszek fel :oops:

Boldinak boldog 3 hós szülinapot :lol:

Aranyosak vagytok, :lol: hogy reagáltok a nem reagáltok felvetésemre.

Bendi

Kép
Kép
bendegúz30

Ja, mennyire egyszerre jár az agyunk :lol: én péntekre vagyok bejelentve a fodrászhoz, de természetesen nem tudok elmenni :? Bencus betegsége miatt. Nem baj....úgy érzem a fodrász sem segített volna rajtam :? Vasárnap elvileg vacsorázni megyünk (ide a sarokra), elvileg! Kivi vagyok!

Kép
Kép
bendegúz30

Natival próbálok tornázni. Ügyes, nagyon hajlékony, szeret mozogni. Gondoltam, akkor ez jó móka lesz, legalább jól lefoglalom. Az egyik gyakorlat a híd volt. A könyvből nem hiszem, hogy megértené, elmagyarázni nem tudtam, úgyhogy gondoltam, majd megmutatom. Én kis naív. Jó 20 éve nem volt arra ingerenciám, hogy ilyesmit csináljak és rájöttem, hogy nem is tudom már megcsinálni. :shock: Valamit kéne kezdeni magammal :evil:

Timocska,
Ha megnyugtat, nem csak Lilla tömködős. Most Szabi is eljutott abba a szakaszába, hogy elég nehéz etetni, mert az ökle nagy konkurencia. De jobb, mint Nati, neki kezét-lábát le kellett fogni, mert különben kapálódzott, nem evett. És ő e mellett tömte a kezét, amit a negyedik kezemmel kellett kiszedni, mert a harmadikkal meg tartanom kellett.
Natim utált hason lenni, 4 hósan még arra sem tudtam rávenni, hogy felnézzen, nemhogy kinyomja magát. Az elmúlt két évben soha nem láttam, hogy hason a kezeire támaszkodott volna. Ilyen is van :wink:

Csongria,
A gyüminapon kihagyod a banánt, szőlőt, szilvát, aszalmányokat? Nekem -10 a cél, de az elmúlt jó két hóban kb 1 ment le. Így elég sokáig fog tartani. :wink:

Kami,
Nem értem amit írtál nekem a fájdalomról és a sírásról. A fájdalomra sírással reagálnak, ezt ki vitatta?

Fejlődésről:
Olyan óriási különbségek vannak teljesen normálisan fejlődő babák között, hogy szinte nem is érdemes figyelgetni. A járást 10 hó és 1,5 év közé teszik, de az extrém határ 8 hó 4 ééév. Ha van valami probléma, persze megkérdezik, mi mikor volt és akkor az a válasz, hogy ahaa, hát ezért. A késői beszédre az szokott lenni a magyarázat, hogy mással van elfoglalva, pl a járástanulással, mivel az olyan jól megy és hamar meg is tanult, lám lám. Ha ez nem jön be, akkor azt mondják, a későn járni tanuló gyerek valószínűleg beszélni is későn fog. Persze én is örülnék, ha Szabi megfordult volna, mint több baba is, akiket írtatok. De mi ilyen kis lustácskák vagyunk, és a többesszám valódi :)

Sági,
Ha nincs, aki vigyázzon Petire, miért nem hívsz kozmetikust vagy pedikűröst házhoz? Kell egy nagy táska cucc, de pont olyan, mintha te mennél, csak épp közben nem gond a gyerkőcöt dajkálni.

Kép KépKép
lorca

Lorca! Meg te irtad valamikor, hogy a babak a fajdalmat meg nem tudjak osszekotni a sirassal... most nem keresek vissza, de ott van. Nya, csak erre irtam, hogy szerintem de...
kami

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?