Natival próbálok tornázni. Ügyes, nagyon hajlékony, szeret mozogni. Gondoltam, akkor ez jó móka lesz, legalább jól lefoglalom. Az egyik gyakorlat a híd volt. A könyvből nem hiszem, hogy megértené, elmagyarázni nem tudtam, úgyhogy gondoltam, majd megmutatom. Én kis naív. Jó 20 éve nem volt arra ingerenciám, hogy ilyesmit csináljak és rájöttem, hogy nem is tudom már megcsinálni.
Valamit kéne kezdeni magammal
Timocska,
Ha megnyugtat, nem csak Lilla tömködős. Most Szabi is eljutott abba a szakaszába, hogy elég nehéz etetni, mert az ökle nagy konkurencia. De jobb, mint Nati, neki kezét-lábát le kellett fogni, mert különben kapálódzott, nem evett. És ő e mellett tömte a kezét, amit a negyedik kezemmel kellett kiszedni, mert a harmadikkal meg tartanom kellett.
Natim utált hason lenni, 4 hósan még arra sem tudtam rávenni, hogy felnézzen, nemhogy kinyomja magát. Az elmúlt két évben soha nem láttam, hogy hason a kezeire támaszkodott volna. Ilyen is van
Csongria,
A gyüminapon kihagyod a banánt, szőlőt, szilvát, aszalmányokat? Nekem -10 a cél, de az elmúlt jó két hóban kb 1 ment le. Így elég sokáig fog tartani.
Kami,
Nem értem amit írtál nekem a fájdalomról és a sírásról. A fájdalomra sírással reagálnak, ezt ki vitatta?
Fejlődésről:
Olyan óriási különbségek vannak teljesen normálisan fejlődő babák között, hogy szinte nem is érdemes figyelgetni. A járást 10 hó és 1,5 év közé teszik, de az extrém határ 8 hó 4 ééév. Ha van valami probléma, persze megkérdezik, mi mikor volt és akkor az a válasz, hogy ahaa, hát ezért. A késői beszédre az szokott lenni a magyarázat, hogy mással van elfoglalva, pl a járástanulással, mivel az olyan jól megy és hamar meg is tanult, lám lám. Ha ez nem jön be, akkor azt mondják, a későn járni tanuló gyerek valószínűleg beszélni is későn fog. Persze én is örülnék, ha Szabi megfordult volna, mint több baba is, akiket írtatok. De mi ilyen kis lustácskák vagyunk, és a többesszám valódi
Sági,
Ha nincs, aki vigyázzon Petire, miért nem hívsz kozmetikust vagy pedikűröst házhoz? Kell egy nagy táska cucc, de pont olyan, mintha te mennél, csak épp közben nem gond a gyerkőcöt dajkálni.