Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ok. vettem a lapot, de még nem tudom eldönteni, hogy melege van-e vagy nincs, azt mondták, hogy nyügös ha melege van, hát Nati az nem nyügös ennyi ruciban, pedig én is úgy gondoltam ,hogy melege lehet... :?: :?:

Tegnap felhívtam a dokit a varrat miatt és azt mondta menjek be, megnézi. Hát este beszaladtam és ki is szedte azt az egy varratot. Azt mondta nem érti, mert ez felszivodó varrat volt, de már volt ilyen egy kismamánál és annál is ki kellett szedni.
De jó, hogy nem olyannal csinálta, amit ki kellett volna szedni, mert elég "fájdalmas" volt ez az egy is... :? :?

Ma megyek vizsgázni, szorítsatok!! Sajna nem sokat tanultam úgy,hogy lehet, hogy bukta lesz... sőt tuti!!

Ja és nézek Natinak valami nyárias cucokat, mert amiket most adok rá az a keresztlányomé, aki most 1 éves, de a baba januárban született anno, ezért is van, hogy ilyen melegebb cucok vannak a szekrényben most.
Hú ez egy kicsit magyartalanra sikerült........
Sorry, de még HAJNAL van.

Apuci is meg a kisasszony is még durmol.. most én is milyen jót tudnék még aludni!! Bezzeg, ha most nem mennék sehova akkor tutti fent lenne..

Ja és képzeljétek tegnap este lefektettem magam mellé, mert nem akart aludni nekem meg muszály volt, mert ma megyek Pestre, ez volt 11kor és reggel 4.30-ig aludt mellettem, fel sem kelt a kis drága...

Na pusza!!
SZORÍTSATOK!!!!

Kép

Üdv Mindenkinek
Linda+Nati
linda25

Linda

nekem mindig azt mondták anno, hogy a babán eggyel több réteg legyen mint amiben te jól érzed magad

henus írok ma... :wink:

szép és enyhe napot!
becsi
Iklad

Sziasztok,

hát én beadattam neki már most mindkettőt, mi járunk minden felé.
Az, hogy most kettőt kellett kapni egy helyett, hát kibírtuk. Reménykedem, hogy nem lesz semmi szövődménye (Verna írta egyszer, hogy náluk a családban volt), sokat filóztunk rajta, úgy döntöttünk, hogy kapja meg. A rota ellen is akartam, de abban nem én nyertem... :)
Ami ellen lehet én be fogom oltatni (múltkor kérdezte is a dokink, hogy kedves anyuka, sárgaláz ellen ne oltsuk be ezt a kislányt...:))
Én tökre beteges gyerek voltam, pedig falun nőttem fel, mindent amit lehetett el is kaptam. Nálam a bárányhimlő is 3 hétig tartott... a nővérem letudta egy hét alatt.
Én nagyon sajnálom azt is, hogy nem foglalkoztunk hamarabb az őssejtes témával, már későn kezdtünk el ezügyben intézkedni. Nagyon bánom, hogy nem vetettük le. Sokszor gondolkodom rajta, hogy soha nem fogom tudni megbocsátani, ha ne adj isten, lesz valami baj és nincs, mert mi nem tettünk meg mindent érte, hogy legyen.

Hát Andibab, minden tisztelem a tiéd, én egy program specifikációt fordítottam, de néha azon gondolkodtam, hogy a nyelvtanári diplomámat kidobom a francba. Azt szeretném kérdezni még tőled, hogy hogy vagy? Lehet elmondtad már, de sokat nem tudtam visszaolvasni.

Én Lellére tegnap csak egy kis pólót és egy édi farmerbugyit adtam. Így is csak 4 után merészkedtünk ki, de dög meleg volt. Aztán hazafelé bementünk apa munkahelyére, és abban a pillanatban leszakadt az ég. Gyorsan hívtunk taxit és hazajöttünk, de én már ilyenkor is annyira kétségbe tudok esni, még sírtam is, hogy nagyon elfogunk ázni.... :D (az ajtóig jött a taxi) Viszont Lelle látván ezt a nagy kétségbeesésemet iszonyatosan nevetett rajtam...

Ti bekenitek az arcát napvédővel??? Nekünk 50 faktoros van, be is kenem már egy ideje a kezeit, lábait, amióta rövidbe vagyunk, de ma reggel észrevettem, hogy ki van itt-ott pattogva a bőre, nem tudom, hogy a melegtől vagy a krémtől. Hogy néz ki a melegkiütés vagy mi???

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Jóreggelt!

Pimpoka!
Én nem kenem semmivel Dórit odakint,viszont mindig árnyékba teszem. És 11 és 2 között be is jövünk, akkor még árnyékban is nagy a hőség. Szerintem hagyd el a krémet, ha elmúlnak a pöttyök, akkor a krém volt a bibi.

Most sietünk, mert a városba kell mennünk és még elég tűrhető az idő odakint.

szép napot mindenkinek !

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Pimpoka, még mindig döglődöm... de most inkább csak a meleg miatt (egészségileg még mindig patthelyzet, várjuk a szülést, és a kivizsgálást utána)... Ez iszonyat, ami itt a panelban van, de lent még rosszabb, nincs egy fa ami árnyékolna. Sajna én is és Bogi is Hófehérke-típusok vagyunk, nekem van egy kicsi napallergiám is, így nem igazán szeretek kint lenni. Én a gyereknek nem csak az arcát, hanem a kezét-lábát is be szoktam kenni, ha mégis kimegyünk. Mi (én is!) a Nivea kids naptejet használjuk, és bár nagyon érzékeny a bőre a gyereknek, soha nem volt kiütése tőle.

Az oltásokról annyit, hogy mi is beadattuk a gyereknek az agyhártyagyulladás ellenit, a rotát még nem, de ha meglesz a picur, és eléri a megfelelő kort, egyszerre beoltatjuk mindkettőt a bárányhimlő elleni oltással. Jövő hónapban megyünk tanácsadásra, a rotát akkor fogom megbeszélni a dokinénivel.

Mellesleg a munkakörünkből adódóan a férjem is és én is szinte minden szir-sz*r ellen be vagyunk oltva, így nem félünk az oltásoktól. Én ráadásul kábé duplaannyi félét kaptam mint ő, mert külföldön is voltam egyenruhásan, és kaptam ám sárgaláztól kezdve mindenféle egzotikus akármi ellen "koktélokat", ha jól tudom egyszerre hatot, két karba két oltással. Egész fincsi volt... :roll: Csak sörözni nem volt szabad előtte-utána 8 órát. Nem mintha én annyira akartam volna, de a fiúkat nagyon letörte a tiltás. :lol:

Linda, Becsi jól írja, csak annyi legyen a babán, mint rajtad + egy réteg (de az is vékony!). Különben megfő szegényke, és rendetlenkedni fog a hőháztartása.

Holnap megyek dokibácsihoz, megkukkantjuk a picurit, aztán megbeszélem vele, hogy mikor menjek uh-ra, már alig várom, hogy megint "mozizhassak"!

Kellemes napot mindenkinek!
Andi

Kép

Kép
andibab

Andibab!
Neked mi a foglalkozásod, hogy ilyen oltásokra volt szükséged??? :?:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

sziasztok!

becsi: köszi a felvilágosítást. én meg voltam róla győződve, hogy az a kullancs elleni agyhártyára való. na mindegy, majd megkérdem én is a dokinénit, hogy mit ajánl. de sztem 1 éves kora előtt mi se kezdjük el az oltásokat. ráadásul a BCG-t meg kell ismételni mert még egy kis pötty sem látszik, mintha meg se kapta volna anno :(

tegnap kipróbáltuk a banános tejpépet, hát nem jött be a kisasszonynak, de azért teszek ma is egy próbát. gondoltam majd én megeszem a maradékot, de nekem se jött be :lol:

én sem kenem Lilit odakint semmivel, persze mi is árnyékban vagyunk, meg egyszerre nem sokat max fél órát mert kint nem alszik ebben a melegben.

csajok, én semmit nem tudok csinálni Lili mellett, mostmár nagyon durván hisztizik ha nem vele foglalkozom. ha egy másodpercre magára hagyom, tragédia van és fölüvölti az egész utcát.
megyek is mert fölébredt és persze panaszkodik.

murphyke

Kép
murphyke

Sziasztok!

Tiop nagyon kedvesen elküldte nekem Erdélyi doktor telefonszámát. Sajnos a megadott számon előfizető nem kapcsolaható. Kérlek Benneteket, ha van közöttetek olyan, aki szintén Erdélyinél szült, és tudja a számát, küldje el nekem. A másik kérdésem pedig, hogy csak a magánrendelésén fogad vagy a kórházban is. Sürgősen meg kellen, hogy nézzen...
Köszönettel: Ildikó
bi

sziasztok!

Tüccs!
Szerintem nem valószinű,hogy a töltött paprikától van a nyügi!(de nem elképzelhetetlen) :? :)

Pimpoka!
Én még zsanit nem kenem semmivel!Egyszerűen nem viszem napra!!!!Csak addig vagyunk kint amíg elmegyünk az oviba!A lába szép barna,na meg a pofija is!A krémtől bizony lehetnek kiütései,de a melegtől is! :? A meleg kiütés az kicsi apró piros pöttyök!(Körülötte nincsen piros fólt!)Csak késő délután megyünk ki ilyen melegbe!Viszont az oviba meg muszály vagyok elmenni! :cry: :? :evil:

Murphyke!
Nyugi!A meleg is közre játszik most a babólnál!Nagyon nyügisek tudnak lenni,nekem Zsani nagyon nem bírja a meleget!!!! :( Hagyd a házimunkát az ráér!Nem fog összedőlni a világ,ha nincsen pl kipórszívózva!Én mindég gyors kaját csináltam,mikor ilyen nyügisek vóltak a gyerekek!Milánói,előre panírozott valami,főzelékek,levesek,stb.....!Amit csak fel kell tenni,és nem kell vele vacakólni!Hétvégén meg bepótóltam,jó kiadós kajcsikat főztem!!Sütni,pl én már 1 éve nem sütödtem,csak ha apa ithon van és elvan Zsanival!húsvétkor sütöttem utoljára,kalácsot! :shock:

Vigyázzatok magatokra.nemenjetek napra!!!!!!!!!Főleg a babókat netegyétek ki a napra!(gondolom ezt le sem kellett írnom)
Szép ,és kellemes napot mindenkinek!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Bi!
Ne idegesíts,hogy előfizető nem kapcsolható!!!!!!!
Akkor nekem is kellene az új száma! :? :oops: Nekem is elkell hozzá menni!Tarcsára is mehetsz hozzá!Elküldöm még egyszer,hátha rosszúl küldtemírom a privit

Kép
Kép
Kép
tiop

becsi
Iklad

Na már rájödtem mi a bibi!Kihagytam egy számot!!!!!!! :oops: :oops: :? :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop

Szantre, jelenleg határőrtiszt vagyok, de ezeket az extra oltásokat még honvédtiszt "koromban" kaptam, amikor Angliában voltam egy évet kiképzésen, és ott mindenkit beoltanak minden létező betegség ellen amire van vakcina (hacsak nincs az illetőnek valami speckó baja, de akkor rövid úton eltanácsolják), mert sose lehet tudni, hogy mikor mondják azt, hogy holnap ilyenkorra már a világ túlfelén fogsz lövöldözni a rosszfiúkra... mivel akkor én is az ő személyi állományukba tartoztam, velem is ugyanaz volt az elbánás, mint a sajátjaikkal. Legalább így nem fogok aggódni a mindenféle trópusi bajok miatt, ha véletlenül nyernék egy brazil nyaralást... :roll: :lol: :lol:
andibab

Hűűű, Andibab, erre nem gondoltam volna...:shock:
Ez nem egy tipikus női foglalkozás.. Persze nem kell minden nőnek titkárnőnek vagy ápolónőnek stb. lennie...

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Naptej:
én kicsit bekenem Marci bőrét, de csak úgy, hogy egy picit eloszlatok a kezemben, és áttörlöm vele, nem túl vastagon, Szerencsére nincsenek tőle kiütései. Én sem viszem napra, és mi is csak 3-4 óra körül megyünk ki, de az UV sugárzás ilyenkor még mindig magas, árnyékban is. Lehet, hogy csak én parázok, de mindketten Hófehérkék vagyunk, ráadásul nekem tele van a testem anyajeggyel (aminek egy része a rengeteg gyerekkori napozás és leégés következménye), és napallergiám is van, így féltem Marci bőrét is. Jobb félni, mint megijedni.

Murphyke,
Marci is nagyon nyűgi hétfő óta, ez a meleg és a hirtelen jövő viharok miatt van. :roll: Sajna ezzel nem lehet mit tenni. Na meg persze még nagyon mamás, ez érthető. Múltkor én is írtam, hogy kiborultam, mert semmit nem tudtam csinálni, és állandóan sírt, ez van, néha nagyon nehéz, néha meg kimondottan jól esik, hogy szüksége van rám.

Öltözés,
én csak egy ujjatlan body-t, vagy csak egy napozót adok Marcira, még zoknit sem, nem bírja a meleget, nem úgy, mint én. Igaz, ő már nem újszülött. A lakásban 26-28 fok van, odakint 35-37. Ha elelaszik, csak egy kis textilpelust terítek rá, de sokszor ebből is kitakarózik. :?

Hű, megyek, a férjem főzött, és kész a kaja! :wink: :lol:

Kép
Kép
nircee

Öltöztetéssel kapcsolatban: én úgy tudom, hogy hátul a baba nyakát kell megnézni. Ha kellemes testmeleg, akkor jó, ha izzadt, akkor melege van. A plusz egy réteget is hallottam már, de mi a párommal mindig összeveszünk ezen, mert én fázós vagyok ő kevésbé, és van, hogy én kardigánban vagyok, míg ő egy szál pólóban. És nem mindegy melyikünk öltözetéhez viszonyítjuk a plusz egy réteget.. :roll:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

sziasztok!

Hát úgy néz ki, hogy kettes csak meg lesz.. (írásbeli volt mindkettő)

Az én kis virágszálam természetesen egész nap meg se nyikant a nagymaminak.. mindig ez van ha ő vigyáz rá.. El se hiszik nekünk, hogy ez a kislány sírni is tud... :lol: :lol:

A nyakát én is szoktam nézni neki és én is azt nézem, hogy nem izzadt-e??
A plusz egy réteget én nem hallottam de most úgy van beöltöztetve Nati, egy hosszú vékony body + ill. egy "lábas" ?? gatyó. Ezt nem tudom ,hogy hívják?? :?: :?:

Na jó éjt mindenkinek..

Ja holnap jön hozzánk a doki bácsi vért venni, mert amit a kórházban vettek, ehhez az anyagcsere viszgálathoz az kevés lett.
Úgy, hogy újra meg kell szegénykémet szúrni... :cry: :cry:
Ez is egy élmény volt: a kórházban megmondták ,hogy csak akkor kapok levelet ha baj van, hát gondolhatjátok a víz levert mikor megkaptam a levelet...

Pusza

Kép

Üdv Mindenkinek
Linda+Nati
linda25

Hát szerintem a plusz egy réteg 30 fok esetében nem érvényes... ;)
Ma voltunk csípő-kontrollon - nagyon durva, fél órát álltunk sorban a recepción, maga a vizsgálat mindennel együtt (öltözés, lelet kiadás) volt 5 perc... Múltkor valamelyikőtök írta, hogy gyerekkel külön sor van, hát kiderült, hogy csak délelőtt. :(
Na mindegy, túl voltunk rajta...
Szegény Lolo pont bealudt indulás előtt, úgyhogy nem öltöztettem, csak felkaptam úgy, ahogy volt és bedobtam a hordozóba, meg be a kocsiba. Egy kis ujjatlan top + egy rövidgatyó volt rajta, de amikor kivettem a hordozóból, csak úgy tüzelt a kis teste! A hasán lehetett érezni főleg!

Amúgy nálunk a csajszi nyilvánvalóan az apja bőrét örökölte, nem lesz gondja a napozással... a férjem már áprilisban csokibarna volt!
Vendég

Köszönöm szépen amit a látogatásról írtatok, hát nem dobott fel túlságosan. Én annak a híve vagyok, hogy meg lehet azt beszélni a szobatárssal, hogy apája jöhessen, neki is bizti szüksége van támogatására. Nálunk mindketten császárosak voltunk és szerencsére nem jött az egész pereputtya, ahogy hozzám sem, és mivel a kisfiammal is kell majd foglalkoznia gondolom kevesebbet tud bent lenni velünk, de ezek a szigorú rendszabályok engem mindig kihoznak a sodromból.
Köszönöm mégegyszer Hurki
hurki

Sziasztok!

Kicsit eltűntem, nagytakarítás volt, itthon volt a férjem is, így ketten elbírtunk a házzal is, meg Sárával is :lol:

Úgy látom, a tanulás terén vannak sorstársaim Linda, és Szantre személyében :D Linda, az a lényeg, hogy megvan! Gratulálok. Egy három hetes baba mellett ez is hatalmas teljesítmény! Csodállak, hogy így bevállaltad a vizsgákat. Azért Sárika már nagyobb.
Köszi lányok a bíztatást vizsga ügyben, jól esett. :D

Oltás: a mi dokinénink is azt mondta, mint a Nircééké. Sára egy éves kora után fogja megkapni az agyhártya ellenit, és 9 hónaposan a bárányhimlőt.

Napozás: Én sem vizsem egyáltalán napra Sárikát, de nem is kenem be a bőrét. Még tavasszal megkérdeztem erről az orvost, ő nem ajánlotta a naptejeket. Sárika is fehér bőrű, mint én, :? , és szegénykém a tarkóján, vállán mindig tele van meleg kiütésekkel. Pedig csak egy szál body, vagy napozó van rajta. Kint is, a lakásban is.

Tiop, jók lettek az új vonalzós képek!

Jaj, majdnem elfelejtettem mondani, hogy levágtam Sárika frufruját. Nagyon sok idő kellett, míg rászántam magam, nem akartam, sajnáltam a haját, de aztán a férjem helyretett, hogy fontosabb a gyerek szeme, mint a haja(már nagyon a szemébe lógott, és az állandó csattozás sem végső megoldás). Szóval tegnap reggel megtettem. Aranyos lett, az elején kicsit furcsa volt, de hamar megszoktuk :lol:

jó éjszakát!
Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!

Hú, pár napig nem voltam és alig győztem visszaolvasni! :)

Tegnap voltunk a 3 hós oltáson és megkaptuk mellé az agyhártya gyulladás ellenit is. Hogy őszinte legyek én is eléggé tanácstalan vagyok, hogy mit adassak be Zsófinak és mit ne, de nekünk a védőnő és a doktornő is azt mondta, hogy ők ezt mindenkinek ajánlani szokták. Úgy vagyok vele, hogy megbízom a doktornéniben (nekem is ő volt az orvosom annak idején), így ezt beadattam.
Szegénykém nagyon nyűgös volt tegnap, alig aludt valamit délután és a rövidke szundik között szinte egyfolytában sírt szegénykém. Olyan volt, mintha panaszkodott volna. Gondolom csak megviselte őt ez a két szuri. Este aztán megfürdettük és attól úgy tűnt, hogy megnyugszik, de ez is csak néhány percig tartott. Törölközés után ott folytatta ahol abbahagyta. Még szopizni sem akart! :(
Aztán nagy nehezen sikerült elaltatni, de csak a karunkban és a kiságyba be se tudtam tenni mert mindíg felébredt. Így mivel már mindannyian fáradtak voltunk bevarázsoltam Zsófit magam mellé az ágyba a férjem meg a kanapéra szorult.
Én nem vagyok ennek híve, de mivel a párom is azt mondta, hogy neki már mindegy hol alszik csak aludjon már, így maradt ez a verzó. Aztán ez olyan jól sikerült, hogy Zsófi aludt reggel 6-ig és tegnap délután fél 5 óta csak most evett.

Lányok, van köztetek esetleg valaki aki allergiás?
Én még nem voltam allergia vizsgálaton, de tuti, hogy az vagyok.
Annyira kapar a torkom, hogy megőrülök tőle. Először azt hittem, hogy megfáztam, de ez már tuti, hogy nem az.
Régebben kaptam Fenistil cseppet és az nagyon jó volt, de most megnéztem a neten és szoptatás alatt nem lehet használni.
Van esetleg valami, amit recept nélkül lehet kapni és jó az ilyen tűnetekre?
Nem sok kedvem van orvoshoz menni. Inkább szednék valami homeopátiás dolgot, de én ezeket egyáltalán nem ismerem.

Szép napot mindenkinek!
Márti
Vendég

Márti, utólag boldog hófordulót Zsófikának!
Mi is nemsoká' megyünk oltásra, kicsit félek tőle, mert Márk amúgy is elég sírós, nyűgös baba... :? :x

Allergia-témában szerencsére nem vagyok jártas.. de az biztos, hogy nehéz olyan gyógyszert (gyógyhatású készítményt) találni, amit szoptatás alatt is lehetne szedni. Én a mezei, gyógyszertári, mentolos orrkenőcs papírján is azt olvastam, hogy szoptatás alatt kerüljük a rendszeres használatát. :?

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Tusi: nekem anyukám Luffeel-en (azt hiszem, így írják) él nyaranta, ez homeos szer és állítólag nagyon szuper, nincs semmi mellékhatása és mivel homeos, tutira lehet szoptatás alatt is! :)

Este megyünk úszni! Már nagyon várom! :)
Vendég

Márti: én nagyon allergiás vagyok, de nem szedek semmit, tengeri sós orrpray-t szoktam használni. Mikor terhes voltam én is olvastam amit verna írt, a Luffeelt vagy mit de még nem próbáltam, viszont itt az allergia topicban is ajánlják. Nekem van homeos bogyóm Arnica Montana, de arra is rá van írva, h meg kell beszélni a szedését dokival ha szoptatsz v terhes vagy. Szóval én szenvedek, néha Lili is megsínyli mert éjszaka annyira tüsszögök meg folyik az orrom, h van mikor félbe kell hagyni a szopit :(

csajok kissé be vagyok szarva, mert apa elment kétnapos tréningre és most lesz először, h teljesen egyedül leszünk (eddig mindig eljött estére a nővérem). és a tegnapi hisztis nap után nem tudom hogy fogom bírni. szóval légyszi szorítsatok, h minden ok legyen!

Márti: boldog hófordulót Zsófinak!

Linda: szorítok, h meglegyen a vizsgád!

na megyek gyors mosogatok míg föl nem ébred, aztán úgyse tudok semmit csinálni.

szép napot!

murphyke

Kép
murphyke

Sziasztok!

Linda!
Tudom mit érzel,az ujra vérvétel miadt!
Zsaninak is visszajött,én meg keztem parázni,sőt már rémeket láttam,végigsírtam a napot stb.....! :? :oops: Megnéztem a netten,hogy mivan ha mégis magas a fenilanilin szintje a Zsaninak,de bár netedtem vólna!Saját magamat marcangóltam vele!Szörnyű volt az a pár nap amíg az eredményt megmondták,mert ugye azt i csak akkorküldik vissza,ha gond van!Én nem vártam meg és betelefonáltam,mindenre felkészűlve!Aztán kedvesen közölték velem,hogy anyuka nyugodjon meg,minden rendben van .nincsen semmi gond!!!további jó egészséget kívánnak!Egy mázsás kő esett le a szívemről!(még hallodtam is) :lol: Nyugtatot engem orvostól kezdve védőnöig mindenki ,elődte!Nyugi biztosan nincsen semmi gond!! :wink:

Márti!
BOLDOG HÓFORDULÓT ZSÓFIKÁNAK!
Kép

Öltöztetés!
Na Zsanira csak újszülött korában adtam zoknit kintre ilyen melegbe!De vólt,hogy akkor is levedtem,mert felesleges,megfázni nem tudnak!Most meg csak egy kis ruha.v.napozó!Zokni nélkűl! :D
Az egyel több réteg az nyárra nem vonatkozik!Ők nyáron még jobban izzadnak mint mi!Most átváltodtunk sport babakocsira,így jobban éri a levegő Zsanit4Van egy kis napernyő rajta,így a nap sem éri!!!!Amennyit meg kint vagyunk ilyenkor addig pont jó!krémet nem használok,csak a nagyoknak,őt nem viszem napra!Nem is szabad!Elkerűlni nem lehet a napot útközben de addig nem lessz baj!!!!!(napernyő védi addig) :wink: :)

sziasztok szép napot!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Tiop: én így jártam az oldalkamra-tágulattal, utánaolvastam, attól paráztam - pedig tudtam, éreztem, hogy semmi baj nem lehet, hiszen annyira szépen fejlődik a csajszika! :)

Én ilyen napos időben a hordozóra is rátettem az árnyékolót, hogy ne érje nap Lolot - egyébként "jelez", ha mégis éri, ugyanis azonnal tüsszögni kezd. :) Az udvaron meg mindig árnyékba teszem, nem éri nap.

Murphyke: nem lehet könnyű! Én bele se gondolok, milyen lesz, ha Apa elmegy egy hétre evezni - bár már közölte, hogy viszi Lolot is, elvégre úszni már fog tudni addigra! ;)
Vendég

Verna,
olvastam a blogodon a csípőszűrést, nem volt semmi! Én úgy tudtam, hogy 5 hónaposan kell kontrollra vinni! :o No, amúgy is elkéstünk már, mert csak 30-ra kaptunk időpontot, akkor meg már majdnem 6 hónapos lesz Cica!!! :shock: :shock: :shock: Remélem, nem lesz gáz!

Őrület ez az idő, tejesen kikészíti Cicát. Napközben ugyebár nem megyünk ki ebben a melegben, délután meg, mire kijutnánk, jön a vihar. :roll: Ami előtt persze már 1-2 órával üvölt szegénykém... :(

Én szívem szerint már semmilyen ruhát nem adnék rá, mert bár csak egy kis ujjatlan body van rajta, így is ömlik bent is róla a víz! :( :roll: De félek, hogy azért meztelenül megfázna, így marad a body.

Kép
Kép
nircee

Nircee: hát mit írtak a leletre? Nekünk azt, hogy kontroll 4 hónapos korban. Hogyhogy nem volt amúgy időpont? Én amikor akartam kérni előre, azt mondták, ráérek telefonálni előző héten!
Vendég

Meg sem néztem a leletet... :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
nircee

Nekünk szóban azt mondta a dokibácsi, hogy találkozunk 4 hónap múlva! Ez keverhetett meg! Na, mindegy. Nekem ezt az időpontot mondták, mert mikor telefonáltam, már lekéstem a tegnapiról!
Bár nem hiszem, hogy bármi lenne, mert szoktam tornáztatni, és teljesen 90fokban tudja tartani a lábát. Most elég mérges vagyok magamra, de már nincs mit tenni.
A kontrollra ugye nem kell új beutaló?

Kép
Kép
nircee

Ha nem volt az előzőn gond, most se nagyon lesz - ja, és UH-n is voltatok, nem?! Nekem pl. megkérdezte a doki, hogy voltunk-e UH-n, és minden rendben volt-e... Ezen kicsit kiakadtam, mert nem az ő dolga lenne megállapítani, hogy minden rendben van-e? Ha meg érdekli az UH eredmény, akkor kérje a leletet, nem?!
Na mindegy, nem kell mennünk többet...

Nem kell beutaló, de kell az előző lelet, amin rajta van, hogy kontrollra kell menni!

Egy tipp: megkérdeztem, lehet-e úgy csinálni, hogy délelőtt, amikor külön sor van a gyerekeseknek, akkor bejelentkezünk délutánra... azt mondták, lehet! ;) Szóval jövő héten anyukámat delegálom, hogy jelentkezzen be a recepción UH-ra, és mi meg délután megyünk egyenesen a vizsgálatra, nem állunk sorba! :) Mondjuk ehhez kell egy kórház mellett lakó nagyi...
Vendég

Mondjuk az is igaz, hogy Pimpoka Lelléjének sem vették észre a baját még időben sem, úgyhogy a futószalag vizsgálat miatt semmi nem biztos. Na, mindegy, már kimérgelődtem magam a saját felelőtlenségem miatt.
Viszont most már megnéztem, és UH kontrollra nem kell mennünk! Nektek a koponya miatt kell?
Hát igen, ez a délelőtti bejelentkezősdi jó dolog, ha van kinek! :wink:

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Csak bekukkantottam,hogy mi a helyzet erre felé!!!!!
Zsani így vólt ma kint !!!!Sziasztok!
A kocsi kicsit már vihar verte,mert a Rolinak vedtük annak idején!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Tiop: hú, mikor fog az én lánykám így ülni?! :) Tudom, nemsokára! :)

Nircee: igen, nekem is az járt a fejemben, hogy ugyanaznap voltam, amikor Pimpokáék, de hát az ultrahang is negatív lett.
Igen, nekünk a koponya miatt kell menni, szerencsére még amikor voltunk itt, akkor mondta a Palotai doktornő, hogy jöhetünk hozzá vissza kontrollra - azért szerencse, mert a Heim Pálban akartak nekünk időpontot kérni, de mondtuk, hogy inkább ide jönnénk... azért kicsit egyszerűbb...
Remélem, több már nem kell, így is vissza kell még egyszer mennünk a Heim Pálba...
Azért mókás, hogy egy mindenki által tök egészségesnek mondott gyereket ennyit kell orvoshoz hurcolászni... :?
Vendég

Sziasztok!

Na, kedden letudtam a 6 hetes kontrollt :) (hihi:) a 9. héten:) )... minden OK, a doki meg rácsodálkozott, hogy ha annyi bajom volt a varratokkal miért nem hívtam fel, kiszedte volna... na így utólag már tök mindegy, majd a következő gyereknél telefonálok :)))) (én speciel tisztán emlékszem, hogy azt mondta, hogy a varratok 2 hét múlva ki fognak potyogni ezért fel se merült, hogy ki is lehet őket szedetni... bár az is igaz, hogy ahhoz sem volt túl sok kedvem, hogy megint megpiszkáljanak... úgyhogy én szépen propoliszoztam őket mert szerintem nálam is be volt gyulladva az egyik... az nagyon jó volt:)

Nekem egyébként teljesen pozitív élményem volt a kórházzal kapcsolatban.. 1/2 3-ra mentünk, és szerintem elég nagy volt még a tömeg, Lilla meg hisztis volt... ott kolbászoltam az ablakoknál mert kerestem azt ahová soron kívül be lehetne állni... persze nem találtam de az egyik ablaknál kiszólt a recepciós, hogy menjek oda így soron kívül, 10 mp. alatt bejelentkezhettem:)

Csípőszűrés/UH miatt nekem hála a jó égnek a kerületi SZTK-ba kell mennem és eleve a Heim Pálhoz tartozunk...

Ja... és Lilla még mindig nem kapta meg a 2 hós oltását mert még mindig sárga egy kicsit... pont annyira, hogy a dokinő ne kínozza extra vérvétellel viszont oltani se olthassa... jövő héten újabb kísérlet jön... aztán egyszer csak megkapja már a 2 hós oltást:)))) (szerintem már javul a helyzet, a szeme is elkezdett kifehéredni... )
Vendég

Sziasztok!

Kicsit eltűntünk,de ennek a nagy meleg az oka.
Hétfőn vagy vasárnap elmegyünk egy napra a Tisza-tóhoz Abádszalókra,megmutatni Levit az ismerősöknek,meg pihizni is egy kicsit.

Mindenkinek drukkolok,akik vizsgáznak ( Katica,Linda,Réka)! :lol:

Tiopp,
Annyira édes Zsani! :lol:

Giga,
Ti hogy használjátok most a babakocsitokat?
Azért kérdezem,mert nekünk is olyan van és hát,ha kiveszem belőle a hordozót és kettes fokozatba állítom,akkor Levi lecsúszik,mert még nem ül annyira szépen,viszont a hordozóval meg nehéz emelgetni. :evil: :roll:

Azon gondolkodtam,hogy veszek én is egy sportkocsit,ami jó szellős.
A meleget Levi egész jól viseli,de szerintem holnap kiviszem a kertbe a kádat állvánnyal együtt és hagyom pancsolni egy kicsit.
A medencét még nem merem kirakni,majd talán 2 hét múlva... :roll:

Tényleg,mikortól lehet hagyni,hogy kint pancsoljanak a babák,anélkül,hogy ne fázzanak meg?
Mert bár dög meleg van,félek,hogy meg fog fázni Levi.

Verna,
Milyen volt a babaúszás?

Csakegy,[b]
én február óta készülök vissza Toldi dokihoz,elég kevés sikerrel,mert eddig mindíg közbe jön valami....
Nem tudod,jövő héten lesz hétvégén? Mondjuk egyszerűbb,ha felhívom... :wink:
Tök jó a vonalzód... :lol:

Szép napot Mindenkinek!
Üdv,
Kati és Levi

Kép
mano83

Sziasztok!

Mano, Laura már tegnap is kint pancsizott! Kép
Vendég

Pilla,
de jó!!!!
Akkor ma én is kiviszem!:)
Annyira édes Laura! :lol:
Ahogy elnézem,élvezte a vizet,ebben a hőségben! :D

Kép
mano83

Nagyon élvezte. Akkorákat csapott a vízbe. :lol:
Vendég

sziasztok!

Képzeljétek, jövő szombaton mi is megyünk babaúszásra !! Már nagyon kiváncsi vagyok, mit szól hozzá majd a kiscsaj!!

A babók nagyon szépek!! Mi még sajnos nem pancsolhatunk kint, de esténként bepótoljuk széles vigyorok közepette! :D

Szép napot!

KépKép
tüccs

Jaj, elfelejtettem, Verna tőled szeretném kérdezni, hogy mit érdemes babaúszásra vinni. Gondolom a vízhatlan pelus a legfontosabb, de van még vmi speckó dolog amire gondolnom kell ??

köszike!

KépKép
tüccs

Tüccs, ti már jártok babaúszásra?? :shock: Én úgy tudtam, hogy akkor lehet menni, ha megvannak a kötelező oltások 4 hós korig. :shock: De lehet, hogy én rosszul tudom... :roll:

Mano, nekünk is olyan kocsink volt, mint nektek, de én nagyon utáltam. soha többet nem vennék olyat... Mihelyt Szonja ülni tudott stabilan, rögtön megvettük a sportkocsit, és ez nagyon jó bevált. Ezt is lehet döntögetni, ha nem is tud még jól ülni, úgyhogy szerintem jobban jártok egy ilyennel. Ráadásul ezerszer könnyebb mint a Pierre Cardin volt. Ez csak egy vélemény. :wink:
Amúgy ha jól emlékszem Giga most van Olaszban. VAgy nem?? :roll:

Mi mostanság többször megyünk bicajjal, mert ott legalább van menetszél :wink: :) :oops: Arrról nem is beszélve, hogy ha sietek nagyon praktikus. Az autóban meg lehet dö...leni.

thenus

Sziasztok!

Szép Napot Mindenkinek és főleg Minden pici babónak... :lol: :lol:

Képzeljétek az egyik vizsgám 5-ös lett! Tök jó... :lol:

Ma már voltunk kint reggel és még megyünk ki majd délután, ja tegnap átkocsikáztunk a nagyihoz (kb.1perc gyalog), tök jó volt, ma is átmentünk de csak egy órácskára:

Ma ilyen ruciban hódítotunk:

Kép

ill. így örültünk :

Kép

Mano:

:lol: Igyekezz, mert júliusban ismét szabira megy.... :lol:

Üdv:
Linda

Kép

Üdv Mindenkinek
Linda+Nati
linda25

Henus!
Nálunk (Hatvanban )a feltétel a betöltött 3 hónapos kor, jövő héten kapjuk az oltást is. És holnap már 3 hónaposak leszünk. :D
Biztos ez is uszoda függő dolog..

Szerintem ma minden eddiginél melegebb van. :shock:

Linda ! Édes a picúrod! És gratula a vizsgához. Minden elismerésem.

Én "csak" munka mellett jártam egyetemre, levelezőn dehát az is elég gázos volt , főleg az államvizsga. Addigra annyira elegem lett és elfáradtam, hogy a pokolba kívántam az egészet. Persze minden jól sikerült, de tényleg csak kitartást tudok kívánni az összes Tanuló Anyukának!! :wink:

KépKép
tüccs

sziasztok!

Pilla!
Látom élvezitek az életet!!!!!!!! :lol: :lol: Nagyon tetszik a kiscsajnak,édes kis mosoly album! :D

Mano!
Jó utat,és pihanést!
Köszi szépen! :D

Linda!
Tündéri a kiscsaj!!!!!!! :D De ha jól látom a napozó alladt van még egy body??????szerintem nyugodtan leveheted a bodyt,és elég a napozó,vagy fordítva!!!!Bocsi,hogy megint okoskodtam!!!!! :oops: :? De lehet,hogy nem jól látom????? :? :shock: :roll: :oops: :oops:
GRATULÁLOK A VIZSGÁDHOZ!!!!!!!!!!!
Kép

Ezt a képet most szerkeztettem Zsaniról!Tök jó progi,a férjem találta!Nekem nagyon tetszik!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok,

Verna, köszi a recepteket, elmentettem őket.
Hát ahogy Nircee is írja, nem biztos az, hogy ha 7 hetesen minden rendben volt, akkor most is az lesz. Csakis a saját példánkat tudom felhozni.
Nálunk is minden rendben volt, vagyis a doki azt állapította meg, hogy a jobb oldala kicsit kötöttebb, tornáztassam. Megmutatta, hogy hogy. Csináltam. Aztán mégsem az volt a kötött, hanem a bal.
Nem tudom, hogy írtam-e már, hogy itt mi volt, de majdnem bőgtem már és csakis a férjem tudott visszatartani, hogy ne kezdjek el ordibálni senkivel, pedig én egy halál nyugis, türelmes ember vagyok.
Mi elmentün 3 hónasan magán dokihoz, mert a kórházba csak mostanra volt időpont, ő állapította meg, hogy Lellének olyan kötött a bal oldala, hogy lehet kengyelbe kell tenni, na mindegy, de nem is ezt akarom, hanem, hogy ha megyek a kórházba, május 15én feltétlen kell mennünk röntgenre is. 10:30ra volt időpontunk. 11 körül bemehettünk az ortopédushoz,aki küldött minket a röntgenre, de ott beleestünk az ebédidőbe és még vagy 5en voltak előttünk....aztán beleestünk a kávézó időpontba is és méltóztattak minket egy 4 hónapos babával fél 3kor behívni, megcsinálták a röntgent, ami összesen 15 mp volt, úgy hogy Lelle összepisilt ott mindent.... Aztán vártunk a lelet kiadására, és visszamentünk a szakrendelésre, ahol már befejeződött a rendelés és nem volt ott senki... Délután 4 után jöttünk ki a kórházból.
Még szerencse, hogy vittem két adag kaját és, hogy volt nálunk egy halom játék. Ugyanis azt a majd 6 órát ki kellett bírni valahogy. És miután nem látta a leletet az orvos, délután 5re vittem megint a magán dokihoz, hogy vizsgálja meg, mert hozzá sem értek.
Biztos a rendszer hibája meg minden, de akkor is a jó káanyukáját az olyan tuskó nővéreknek, akik képesek egy 4 hónapos gyerekkel ennyit váratni. Azért adtam hangot a dolognak és a huzat segítségével madjnem az ajtó üvege is repült....

Én, ha lehet minden egyes vizsgálatot kerülni fogok és csakis magán dokihoz viszem, mert egyébként is antiszociális vagyok mostanság, de ezek után meg méginkább.

Azt olvastam egyébként, hogy a szűrések túl korán nem nagyon érnek semmit, és a negyedik hó betöltése után sem, mert akkor már , ha gond van, és korrigálni kell valamit, az már fájdalommal is járhat, és a gyerkőcnek is sokkal kényelmetlenebb.
Mi majd egy hónapig hordtuk a terpeszbetétet éjjel-nappal, éjszaka még mindig hordjuk és június 19én megyünk vissza újabb vizsgálatra. Akkor remélem már elhagyhatjuk végleg.
Azokak a babáknak akik farfekvésesek voltak, mindegy, hogy fiú vagy lány, hordani kell terpeszbetétet. Mi a 38ik hétig farosak voltunk... Hát a kistesónál már okosabb leszek és ha leesik a köldökcsonk hordani fogja. Mégegyszer nem szerenék átélni ilyen dolgokat.

Nálunk a babaúszásra vinni kell a kiskönyvet, hogy a baba megkapta a 4 hós oltást! Valamint igazolást az egész családnak, gyerek, anya, apa, aki vízbe megy a picivel, hogy nincs fertőző betegség. A vizet cserélik minden babaúszás előtt. Mi csak jövőhét szombaton megyünk sajna, mert a férjem most hajnalig fog melózni és nem fog tudni felébredni, hogy 8ra odaérjünk. Meg a mi háziorvosunk még Gödöllőn van...

Linda, nagyon édes Nati, jó kis hurkás!!!

üdv mindenkinek, mert most vasalás kiövetkezik....fúúújfúúújfúúúúj

pimpoka és Lelle

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Nálunk már elvileg 2 hós kortól lehet menni úszásra.

Lolo tegnap is élvezte nagyon, ahogy vizet ért a sejhaja, elkezdett hangosan sikongatni örömében, csak úgy zengett tőle az uszoda! A végére már kifáradt szegénykém, akkor még egy pici sírdogálás is volt, de nem vészes. Hazáig megint hatalmasat aludt! :)

Ma királyi dolgom volt, anyósomék kitakarítottak, szőnyeget, ablakot is pucoltak - én addig megfőztem, meg Loloval foglalkoztam! :)

Pimpoka: én tuti otthagytam volna a kórházat a fenébe! Csodálom, hogy egyszer is kibírtad! Itt tényleg jól működnének a dolgok, ha nem lenne ez a hülye vizitdíj...
Vendég

Sziasztok!

Pimpoka,
felháborító, amit Veletek tettek, teljesen együttérzek, és megértem a haragodat!!! :evil: Tényleg nagy szerencse, hogy felkészülten mentél, de még így is nagy gratula Lellének, hogy ilyen jól tűrte!!! Ügyes a pici lány! :wink:

Verna,
nagyon cuki lehetett Lolo, ahogy visongat!!!!

Én is mindig ki akartam tenni Cicát pancsolni, de nálunk délutánra mindig vihar lett, pont mire épp jó idő lett volna. :roll: Sajna nálunk sehol nincs árnyék 4 óráig, egész nap idesüt a nap, 37-40 fok van már most odakint, ezért csak 4 után tudunk kimenni. Most meg jön a hideg. Na, mindegy, majd ha ismét jön a kánikula, akkor remélem már viharok sem lesznek, és akkor pancsizhatunk!

A kontrollal kapcsolatban beszéltem az illetékesekkel, és azt mondták, nem gond, vigyem csak el Cicát. Szerencsére nálunk az első alkalommal még csak kötöttséget sem állapítottak meg, és Cica az első perctől kezdve fejfekvéses volt. És mikor szétfeszítem a csípőjét, jókat sikongat, annyira tetszik neki! Szóval remélem, nem lesz semmi baj, de azért persze bennem van a félelem.

Kép
Kép
nircee

Sziasztok! No most tudok lenni kicsit, persze meg mindig nem dontottem doki mellett, pedig most mar ideje lenne. Mult heten is furikaztam egy csomot a regi dokimhoz, illetve nem is hozza, hanem a korhazhoz ahol rendel, ami meg messzebb van. Utobbi meg eppen atalakuloban van, igy nagyon nagy a fejetlenseg, sikerult 3 orat varnom vervetelre!
Szoval meg egyszer koszi mindenkinek a sajat doki tanacsat, mostmar rajtam all, kit valasztok. :)
kalacs

Hahó, mindenki!!!!
Hol vagytok?????

Kép
Kép
nircee

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?