Új privát üzeneted érkezett!

PIldi,
csak nem gondolod, hogy bármivel egyetértek, ami kirekeszti az apákat a születés élményébõl??? Leboyer egy szülészorvos, aki hipnózisban (pszihoanalízis segítségével) újraélte a saját születését, és így elsõkézbõl szerzett információt, mi kellemes, mi kellemetlen, egyenesen rossz, félelmet, rettegést keltõ egy újszülött számára, és olyan születési "lehetõséget" kínál, ami megkíméli az újszülötteket a felesleges szenvedésektõl. Engem nagyon megkapott, végigsírtam. Azt írja, amikor kibújnak a babák, elõször az anya puha hasára a legjobb rakni, majd ha kipihegte magát, és a köldökzsinór is kész az elvágásra, akkor nagyon kellemes a babáknak, ha egy olyan személy, akinek ismerik a hangját, lehetõleg az apa(!), egy kád meleg vízbe vigye el, de nem fürdeni, tisztítani, csak ellazulni, visszaszerezni a gravitációval elvesztett biztonságérzetet, majd szépen, nagyon lassan kiemelni a kicsit, hogy újra megszokja a saját súlyát. És ez csak egy dolog a sok közül. Az egész olyan természetes, olyan kíméletes! Ha még egyszer megáld az ég egy babával(remélem, nem hamarabb, mint 5 év múlva), akkor majdnem biztos, hogy így fog születni. A húgom babát vár, még nincs 12 hetes, és bizony õ is így akarja megszülni a kicsit. De persze nem akarom rád, vagy bárkire erõltetni a véleményemet, csak azt gondoltam, elolvasni még lehet... KépKépKép Az nem árt. Meg hát szelektálni is lehet. Ezzel egyetértek - ezzel nem. Kép

Virág
Virág (fiore)

Na mi van? Írtam hármat, és ijedtében senki sem szól hozzá? Kép

V.
Virág (fiore)

Szioasztok,
édesek vagytok KépKép. De nem hiszem, hogy a topik össze tudna dobni részünkre x százeret forintot a repjegyre (plusz a kint-tartkózkodás küöltségeire KépKépKép

És valóban, nem szabad elvenni Ilditõl az elsõséget, valóban õ javasolta pár hónapja (tán egy éve is?), hogy menjünk ki Amerikába Kép.

Ildi, a többiben igazad lehet. Meg van itt egy-két részlet, ami a levislátra való (lenne, de lehet, hogy oda sem írom meg). De úgy vagyok vele, hogy a meglévõ hormonzavaropm mellett is megjön az a baba, ha akar (ahogy hormonzavarosan, nem létezõ peteéréssel produkáltam már kettõt, az orvosok nem kis emgrökönyödésére).

Viráég, köszönöm a nekem írt üzenetet.ígymárnemisvoltolyanhumoros. KépKép

Eszkimókkal swehogy nem boldogukltam, mert (bár azt hiszem, a végén vértfogok pisilni, mert tutira az utolsó pillanatban kezdek hozzáé) nekikezdtem a középiskolás osztálytalálkozónk (15., öregek vagyunk Kép) szervezésének. Találtam egy jó helyet, bértleti díjat nem kérnek, mert baráét barjátja vagyok, és akár 1500-2000 forintért (per koponya) csinálnak nekünk svédasztalt (de lehetne pizzát enni, meg mindenféle "normális" kaját, de nem akarunk Kép). Váégül rendeltem egy 3000 forintos svédasztalt, abban már pia is van. Ha jól sikerül, rendezünk ott egy banyatalit, jó? És még én is elmegyek Kép.

most pedgilen elmegyek alunni
Zsóka

Zsóka
zsóka

Virág

Te kis türelmetlen!
Egyébként tényleg nem nagyon kellett noszogatni! Gondolhatod! Mikor telefonált a tanító néni, mondtam is neki, hogy 10 perc és ott vagyok a suliban. Ennek a fránya munkahelynek egy elõnye van, hogy közel van a sulihoz, meg persze a lakásunkhoz. Szóltam a fõnökömnek, hogy nekem most mennem kell, mert szegény gyerekem nagyon beteg. Nem hazudtam, mert az nem szép dolog, és különben is ekkor még én is azt hittem. Annyira " kedves" volt, mármint a fõnököm, mert megkérdezte tõlem, hogy nekem nincs senkim /férj, nagymama, valamilyen más családtag/, aki segíteni tudna nekem. Nincs. /Persze van, de neki ezt nem kell tudnia. Szemétke!/ Erre azt felelte, hogy akkor így nem leszünk jóban, mire visszakérdeztem, hogy miért eddig jóban voltunk? Azért az Áronban volt némi lelkiismeret furdalás, mert megjegyezte, mikor kijöttünk a suliból, hogy ne haragudj anya, nagyon sajnállak, hogy el kellett jönnöd a munkahelyedrõl. Ugyan már, nem gond, csak te ne legyél beteg. És itt bukott le, mert rögtön szólt is, hogy ááááááá neki nincs semmi baja. Egyébként már megbeszéltem vele, hogy ez nem volt valami remek ötlet, mert amikor tényleg rosszul lesz, nem fog neki senki hinni. Szerintem megértette, de nem érdekli túlzottan. Nagyon nehezen bírunk most vele. Meg van róla gyõzõdve, hogy most már nagy fiú és nincsen ránk utalva, mert õ tud írni, olvasni és akkor minden megy már egyedül is. Rengeteg vitánk van, mert nem szeretném, ha most elkanászodna. Úgy gondolom, ha most nem fogjuk meg, mi lesz még késõbb?! Tudtok nekem valami jó tanácsot adni, hogy miként kellene kezelni õt? Nem könnyû.

Banett
Banett

Virág!

Megnéztem a szoptatási poziciókat, amit mondtál. Láttam benne az Abust is és tényleg nagyon aranyos!

Banett

Kép
banett

Sziasztok!

Virágom, én máris jövök hozzászólni!

Mai estét kihagytam volnaKép Gyengébb idegzetûek ne is olvassák tovább. Áron valahogy egy kis játék felmosó rúdját a szájába vette, és az átszakította a lágyszájpadot egy kb. másfél centis részen. Orrán-száján ömlött a vér, nagyon ijesztõ volt. Még az a szerencse, hogy este történt, mert mindig ettõl félek, hogy valami baleset éri õket, és nem tudom orvoshoz vinni az érintettet. Így szerencsére Ákos gyorsan hazaért, elvitte elõször a körzeti dokinénikhez, ahol kapott Áron tetanuszt, aztán továbbküldték a Bethesdába. Hát nekünk már ez a 2. eset, hogy nagyon nem jön be a Bethesda. Egyszerûen mintha nem is foglalkoznának a gyerekkel. Most a sebész szinte rá sem nézett, azt mondta, ez gégészeti eset. A gégész meg csodálkozott, hogy miért nem varrta össze a sebész. Így végül egyik doki sem csinált semmit vele, még csak le sem fertõtlenítették, vagy ilyesmi.Kép Azért remélem, nem lesz gond!
Elõtte meg amikor virágcserép esett az ujjára, az ügyeletes sebész szintén a Bethesdában azt állította, hogy nem a gennytõl sárga az ujja, és nem kell megnyitni a sebet. Másnapra 2x akkorára dagadt, és végül magától megnyílt, és kifakadt. Nme is az a gond, hogy nem csinált semmit, mert lehet, hogy tényleg nem lett volna rá szükség, de akkor miért mondta, hogy nem gennyes?? Na, mindegy.

Na, ennyire telt ma tõlem.

Puszi mindenkinek: Pele
pelcsi

Pele

Húúúúúú, ez nem semmi. Látom, azért ti sem unatkoztok! Mikor történt szegény kisfiaddal ez a baleset? Hogy van most? Nem fáj már neki? Egyáltalán, hogy tud enni? Remélem, rövidesen helyrejöttök! Különben örömmel olvastam,hogy a te gyerkõcödet is Áronnak hívják! HURRÁ

Banett

Kép
banett

Pele írtam neked a frremailre.

Jobbulást Áronnak!
Pont nem olyan régen olvastam itt a babaneten, a Ladányi Kata gyerekével ugyan ez lett.
Én is mindig ettõl félek, mert a kicsi mindent a szájába vesz és páros lábbal leugrik a szék tetejérõl.

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület

Pele! Kép Kép Kész horror...

Edó
edóka

Szia, Zsóka! KépKépKép

Banett,
Noszogatást az ebbe a topicba való írásra értettem, de így is jó volt. Kép Fõnököd egy tündibündi lélek. Imádlak a visszakérdezésért (Mért, eddig jóban voltunk?). KépKépKépKépKép Áronról majd személyesen, de szerintem semmi baj vele. Mit fogsz szólna, ha elkezd kamaszodni? Kép

Pele,
szegény... Kép Szorítok, hogy minden rendben legyen.

Bigacsiga,
azért én is be volnék tojva a helyedben, ha a gyerekeim ilyeneket csinálnának. Minket már az is kikészít, ha nyalókával a szájukban rohangálnak...

Na pusszancs, estig tuti nem jövök, megkíméllek titeket. Kép

Virág
Virág (fiore)

Virág!

Be vagyok én is... Kép Ordítok, ha meglátom, hogy nyalókával vagy ceruzával a szájában rohan el elöttem. Már csak azért is, mert elég ha a családban egy valakinek "foltozták a száját" mégha a természet adta is. Kép (És még örülhetek is, mert csak kívül és nem belül)

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület

Sziasztok!

Hát, úgy néz ki Áronnak javul a szájpadlása. Most Betadinnal öblögetjük. Ma már enni is evett rendesen. Igaz, azért szegénykém megkérdezte, hogy mikor fog begyógyulni, mert fájKép

Bigacsiga!
Én is mindig rájuk szóltam/szólok, amikor valamivel a szájukban mászkálnak. De hát, mint a fenti példa mutatja, elég, ha egy pillanatra nem néz oda az emberKép

Jó éjt: Pele
pelcsi

Sziasztok!

Remekül érzem magam a hányingert leszámítva, de olyankor iszom egy gyömbérteát, vagy szénsavas vízet és mindjárt jobban leszek.Kép
Ebben a hónapban is csupa ünnep lesz nálunk, de most nem fogom megtartani a név- és szülinapokat, majd mindenki külön lejön felköszönti a csemetéket.
A nagyim a kórházban sírva felhívott és megkérdezte, hogy haragszom-e rá, meg hogy olyan hirtelen jött ez a dolog, hogy elhamarkodottan beszélt, ne haragudjak. Így kibékültünk.Kép
Anyu itt van és sokat segít, tulajdonképpen mindent megcsinál.Kép Csak szegény tesóm árválkodik otthon. Szóval minden jó.Kép

Kérdés: Érdekel valakit a Suzuki WagonR autóm? Még nincs egy éves, eladó. Nekünk nem kell fizetni, csak a banki kamatokat kell átvállalni. Ha vkit érdekel, írjon, vagy hívjon.

Annyira sajnálom a kisautót, de három gyerekhez kicsi. 4 személyre van vizsgáztatva.

Verus! Nagyon megható volt a történetetek.Kép Ijedelem:Kép Én is félek egy kicsit, azért ez már a harmadik császárom lesz.Kép

Judó! Nem is tudtam, hogy megszültél, csak most olvastam el. Minden jót kívánok nektek és gratulálok!Kép

Cory! Hány hetes vagy? Mikorra leszel kiírva?

Hajni! Jól eltüntél megint! Hogy érzed magatokat? Vikinek elmondtad?

Pele! Köszi, hogy ilyen kitartóan tudósítottál rólunk!

Katica! Milyen jó, hogy jelentkeztél! Emailemet nem kaptad meg legutóbb?

Banett! Üdv közöttünk!Kép

Ildi, Snoopy, Anikó! Írjátok meg légyszi, hogy mi a kiírásotok napja?

Erikám! A nagy igyekezetben nem is írtam, hogy itt is, még egyszer gratulálok és jó egészséget, sok tejet kívánok!Kép

Áronnak és Lucának gyors gyógyulást!

Lillának, Tominak, Jancsinak és Csonginak boldog szülinapot kívánunk és nemkülönben az Ildikókat is isten éltesse.Kép

Aki nincs a levlistán, írtam, hogy amíg bent feküdtem a kh-ban, dúla voltam. A szobatársamra éjjel 3-kor rájöttek rendszertelen 7-5-6-4 perces fájások. Sétálgatott a szobában, masszírozgattam, csináltuk a légzögyakorlatokat, mértük az idöt, stb. Aztán 4.15 felé bementünk a szülöszobába, felhívták a dokiját, én a férjét, de egyik sem ért be, mert 5.50-re két nyomásra kibújt a baba. Gyönyörû kisfiú!Kép A lány egy tündéri teremtés, a neve Mónika, nemsokára, ha minden igaz, csatlakozik hozzánk.Kép Lehet, hogy nekem tulajdonképpen ezért kellett a kórházba bemennem? Hogy ezt a gyönyörû élményt megéljem? Csodálatos volt!KépKépKépKép

Puszi, Evey
evey

Sziasztok!

Pele!
Remélem, hogy Áronnak már kutya baja. Ahogyan ismerem sokáig nem ér rá ilyen sebekkel foglalkozni!
Mi a Bethesdahoz legközelebbi gyermekegészségügyi intézmény? asszem váltanotok kéne. Úgy láccik az ottani ellátást csak a gyerekek zavarják. Kép

Evey!
május14. Mint a tesóm szülinapja...

Snoopy
snoopy

Snoopy
A május egy tuti hónap! Nekem is akkor született a kislányom /máj. 8./
Egyébként csak bejött ez a vírus! A Virág kidõlt a hétvégére és átvette az Árontól a hányást. Szegény egész nap kivolt, tiszta láz. Holnap megyünk a dokihoz és tényleg itthon maradok betegállományban. Annyira sajnálom, mert olyan elesett. Remélem, azért hamar rendbejön, mert azt mondják pár nap az egész.

Pele
Hogy van az Áron?

Evey
Köszi és üdv neked is!

Banett

Kép
banett

Hali!

Erika! Sok gratula, jó egészséget a picihez, örülök, hogy örülsz.

Majd jövök valamikor....

PZsM
PZsM

Sziasztok!

Áron egyre jobban van szerencsére. Mondjuk ránézésre elég rémisztõ a seb, de azt mondja, már nem fáj annyira. Úgyhogy momentán jobban lefoglalt Bábi takonykórja, ami jelentõsen csökkentette az éjszaka alvásra fordítható részétKép (Nem mintha AMÚGY túlzásba vinném az alvást...Kép) Nem volt lázas, csak nem kapott levegõt, és így hánykolódott, illetve föltámasztva nyugodott leginkább meg.
Azért meglátogattuk Zsókéákat, ahol ismét tanúi lehettünk kislányaink páratlan találékonyságának, miszerint egy óvatlan pillanatban nagy egyetértésben kezet mostak - a baracklekvárbanKépKép

Evey!
Örülök, hogy jól vagytok!! És annak is, hogy a nagyiddal kibékültél!

Snoopy!
Sajnos a Bethesda volt az ügyeletes, nem volt választási lehetõség. Amúgy ált. a Madarászba szoktunk járni. Egyébiránt újabb adalék a sebész figyelmetlenségéhez: Ákos mondta, hogy a gyerek egy fölmosónyéllel felsértette a szájpadlását. Mire a sebész: "Ja, és akkor most nem lehet tudni, hogy hol van a gyomor-bél-traktusban?" Könyörgöm, mi?? A felmosónyél??!! Mintha meg se hallotta volna, hogy mit mondott Ákos, aki ezek után elmagyarázta, hogy nem errõl van szó, mert a gégészetre átutaló lapra azt írta: Idegentest a gyomorban!!!KépKép

Banett!
Csatlakozom a májust szeretõk táborához! A legkisebbünk májusiKép Gyerkõcöknek jobbulást!

PZSM!
Akkor várunk!!

Puszi: Pele
pelcsi

Ruben és én is májusiak vagyunk. Kép Tartunk valahol egy majálist??? Kép

Banett, mél ment. Virágnak jobbulást. Én a helyedben félteném a fõnökömmel való jó viszonyt! Mondd meg Virágnak, hogy ne csesszen ki veled! Kép

Virág
Virág (fiore)

Sziasztok!

Pele, szörnyû volt olvasni Áron balesetérõl! Annak örülök, hogy már jobban van. Bábinak jobbulást!!
A dokihoz meg no comment.

Eveykém, köszi a fiúk nevében a jó kivánságokat!!KépKép Igaz a bulit csak 16.-án tartjuk, de a mi ajándékainkat megkapták idõben. Jancsi busz-mániás, õ azt -is- kapott, Tomikám pedig belebolondult a darts-ba, igy kapott egy saját készletet, nagyon örült neki. Jó fej volt, mert elõször azt mondta, hogy mobilt kér..(8 éves) , kérdeztem, hogy mégis mire használná?? Azt mondta, hogy reggelenként irna egy sms-t, hogy átjöhet-e hozzánk..KépKép Megdumáluk, hogy egy pár évet kell még várnia a mobilra.

Id, Pildi, boldog névnapot!

Bigacsiga, izgatottan várjuk a hireket, hogy mi van Veletek!!

Évi, itt is: boldog szülinapot Csonginak!Kép

Marcit lemázsáltuk 2 hetesen: 4570 g.Kép (4 kg-san jött haza..) Magamat is megmértem..szépen fogyok, de attól nem kell tartanom, hogy még a végén elkopnék..
JA, és a hétvégén megszabadult a köldökcsonkjától, nagy örömömre. Olyan cuki köldöke vanKépKépKép Továbbra is szépen eszik, egyre többet van ébren, és gyakorolja a fejemelgetést. Több-kevesebb sikerrel..
TEgnap örömködtem, hogy na végre itt a tavaszKép, de ez az esõs napokra nem vonatkozik..miért nem megy úgy, hogy éjjel esik, reggel felszárad, napközben meg hétágra süt a nap?? Olyan nagy kivánság ez??KépKép

Azért szép napot mindenkinek:

Verus

Kép
verus

Sziasztok!

Evey, Verus: köszönöm!

Virág: á, ne fájdítsd a szívemet! Nem lesz nekem olyan babám, aki teljesen bababarát módon születik. Az elsõ után (93) még naívan átfutott az agyamon az otthonszülés, de azóta olyan múltam van, hogy ezzel végképp esztelenség. Ráadásul minden egyéb ellenére kedvelem a dokimat, így marad a sote i. Úgy vagyok vele, hogy még mindig inkább legyen kevésbék baba és mama barát az eleje, semmit egybõl vége is legyen.

Pele: hát ez elég horror! Nekünk eddig szerencsénk volt a Bethesdával, mi a Madarászban töltöttünk egyszer egy húsvét vasárnapot úgy, hogy órákig ránk se néztek. (szerencsére kevésbé durva eset volt)

Evey: A doki ápr 13.-ra datál, utsó mensi szerint ápr 20 lenne, mondjuk annál tényleg idõsebb.

Ilcsi még szombaton is lázazott, de ma mindhárman elmentek suliba! Apró örömök az életben!

Hóvirágok gyönyörûek lettek az idén, ime a nagy hó, hosszú tél elõnye. Ásni még nem lehet. Parik kikeltek, paprikák nem akarnak.

Kirámoltuk a szobánkat, és Zoli lemeszelte. Baba nélkül is ráfért már (most már szõnyeg is lesz, eddig nem volt, csak darabkák, amúgy meg beton, mert padlószõnyegesek a szobáink), de így legalább ürügy volt, hogy mért ne halogassuk tovább.

Sziasztok:
Ildi

Ildi
pildi

Sziasztok!

Erika, gratulálok és sok boldogságot kívánok Nektek!

Evey, örülök, hogy jól vagytok!Kép Fantasztikus lehetett a kórházi élményed! Levelet nem kaptamKép

Pele, jó, hogy Áron jobban van, szörnyû volt még olvasni is, hogy mi történt Vele.

Ildi, boldog névnapot!Kép

Lányok, muszáj megosztanom Veletek a legfantasztikusabb szülinapi ajándékomat! Egy kétcsíkos teszt.Kép Olyan de olyan boldog vagyok!!!Még szinte el sem merem hinni, pedig az állandó émelygés igencsak megerõsíti azt, amit szombatig csak feltételeztem. Még senki nem tudja a páromon, na meg Zolikán kívül, természetesen Neki tudnia kell, hogy kistesója lesz.Kép

Sziasztok, Katica
Katica

Katica
Gratulálok Nektek! Remélem, nemsokára én is hasonló jó élményeket tudok elújságolni!

Bigacsiga
Mi van veletek? Hogy sikerült a mûtét?

Ildi
Boldog névnapot!

Virág
Az, hogy a Virág ne csesszen ki velem, az csak a lepedõkre értendõ. Tegnap nem gyõztem az ágyat áthúzni, pedig annyira odafigyelt, hogy idõben legyünk. Sokszor nem sikerült.
Ja, a fõnökömmel egyébként a jó viszonyt, hogy féltem-e? Hát, nem is tudom. Szerinted, féltenem kéne? Azt, hogy nem enged el egy másik melóhelyre, mert úgy gondolja, hogy bekeményít. Igen, ez tényleg jó viszony. Szerintem, õ meg akar kímélni engem az új munka kihívásaitól. Valószínûleg õ már tud valamit. Aha, igazad van, ezt tényleg félteni kell. Ez a fõnök egy igazi kincs!!!!!!!!!!!

Banett

Kép
banett

Sziasztok!

Ismét csak röviden, segítsetek, építkezõk és már építkezést befejezõk!!

A tervezõk a tervek elkészítésénél a bruttó vagy a nettó alapterület után számolták a százalékukat?

Köszi a gyors válaszokat:PZsM
PZsM

Sziasztok!

Takonykór sajna tombol nálunkKép Tegnap 4-ig üldögéltem a fotelban Bábival, utána meg gyakorlatilag cicin aludt. Még szerencse, hogy Ákos reggel megetette, fölöltöztette a lurkókat, aztán mielõtt elment melóba, lelkükre kötötte, hogy hagyják anyát aludniKép Amit õk - becsületükre legyen mondva - meg is fogadtakKép

Virág!
Majális jöhet!Kép Fõleg mert az azt jelenti, hogy akkor már JÓ IDÕ VAN!!!

Verus!
Nagyon édes lehet Marci!!
Fiúknak boldog szülinapot! TomiKép
Idõjárásváltoztatásban benne vagyok. Úúúúgy utálom, hogy itt most a hóolvadástól amúgy is irtó nagy a sár, erre most még esik is!!

PIldi!
Tök jó, hogy megszépül a lakásotok!
Azért nem muszáj otthon szülni a bababarát szüléshez. Szerintem pár dolgot Te is megpedzegethetsz a dokidnak. Elvégre ha simán megy minden, akkor mi akadálya, hogy a lehetõ legkevesebbet avatkozznak be?

Katica!
Hatalmas gratula!!! Én is ilyen ajándékot kérekKépKép

Banett!
Virágnak jobbulást!

Puszi mindenkinek: Pele
pelcsi

Pele!
Micsodaaaaaa?
Most nézem, mit írtál Katicának! Ezek szerint tervben van újabb baba? Mikor is van a szülinapod? Kép

Edó
edóka

Novemberben. Kép

V.
Virág (fiore)

Sziasztok!

Pele! Örülök, hogy jobban vagytok KépKép Csak nem bébit szeretnél megint????

Katica! Gratulálok nektek!

Banett! Mindent bele, elõre a babáért.KépKép

Evey! Örülök, hogy kibékültél a nagymamáddal és, hogy jól vagy, leszámítva a hányingereket, bár ennek szerintem te most örülsz Kép

Verus! Ezek szerint adod át a kilókat Marcinak! csak így tovább KépKép És igen, én is ilyen tavaszi napokat szeretnék.

Nálunk lassan rendezõdik a betegség, Lili már 11. napja lázas, ma reggel is 38 felett volt a láza. Múlthét pénteki röntgen szerint kezdõdõ tüdõgyuszi, szedi az antibiotikumot, már a 2. fajtát, mert az elsõ nem jött be. Ma voltunk vérvételen, nincs gyulladásra utaló jel, de röntgenre újra kell menni, mert a dokibácsi csúnyûkat hallott. Szóval nagyon ránk jár a rúd, éjjelente alig alszunk (mint Peléék) felváltva köhögünk Lilivel, nózit szívunk, lázat csillapítunk és aggódunk. Ma délután kezdett visszatérni belé az élet. Pedig a múlt héten már volt 2 jobb napja, de aztán nagyon csúnyán visszaesett. De nekem van egy ngayon jó fej anyukám, itt van velünk, segít amiben tud, igaz Lili csak velem és apjával hajlandó bármire.

Most megyek, puszi:

Anikó
Gerianikó

Pele
Köszi, már a Virág valamivel jobban van, bár most nagyon megy a hasa. De legalább nem hány és már nem lázas. Tök aranyos volt a gyerekorvos, mert kérdezte tõlem, hogy ugye betegállományban maradok? Persze!!!!!!!! Rámnézett és mosolyogva mondta:Tudja mit, anyuka? Jöjjenek vissza, ha már jobban van a Virág, ezt majd maga látja. Hát, ha engem kérdez, akkor lehet, hogy úgy 2-3 hónap múlva mennék csak vissza, hogy na most már jobban vagyunk, engedhet dolgozni.

Anikó
Köszi a drukkolás! Kicsit izgulok, hogy minden rendben legyen, mert sajnos van egy pajzsmirigy betegségem, amit két éve vettek észre. Alulmûködik. Azóta sikerült kideríteni, hogy mi okozta, és ma már rendszeres gyógyszeres kezelés mellett, nagyon jól be lett állítva a hormonszintem. Az elsõ doki azt modta, hogy kész szerencse, hogy már van két gyerekem, mert lehet, hogy az életben soha többet nem lesz. A másik pedig annyit mondott, hogy nekem pont az a fajta betegségem van, ami mellett simán teherbe tudok esni. Remélem az utóbbi jön be! De azért köszönöm mindekinek a biztatást, nagyon jól esik! A Lilinek pedig jobbulást. Különben mennyi idõs a kislányod? Csak azért, mert ez a 11 napi lázas állapotot még egy felnõttnek is nehéz átvészelni, nemhogy egy gyereknek. Hogy viseli a folyamatos orvosi vizsgálatot /vérvétel, röntgen, stb./?

Banett

Kép
banett

Anikó!

Gyógyuljatok meg!!!!
Szegény Lili! Sok-sok gyógypuszi neki! Nektek meg türelem, kitartás!
KépKépKépKépKépKép

Snoopy
snoopy

Sziasztok!

Katica! Gratulálok!!!!

Pele: jha kérem, ha minden rendben megy. HOl vagyok én attól. Ott kezdõdik, hogy ilyenkorra az embernek múltja van, nálam a csaszis múlt, és emiatt eleve sárga lappal indulok. Ezzel együtt tény, bennem is él a most erõs és kemény leszek érzés, de hát ez az, ami tipikusan szülés közbenre el szokott tûnni. De igyekszem!!

Holnapra hidegfront jön, hóval! Tavaszt akarok!!!!
Kelnek a pritamin paprikáim. Majd 4 héttel magvetés után... Jó idõben ez 10 nap... (idebent)

Na, befejezem, most értek utól a suliból, Gergõnek 38,6-ja van....

SZiasztok:
Ildi

Ildi
pildi

Sziasztok!

Ma már nincs láz, csak hõemelkedés. De aggódom nagyon, mert több mint egy kilót adott le Lili nagyon sovány lett, amúgy sem volt egy kövérség. Möondhatni csont és bõr kisszivem. Nagyon válogatós, semmi gyümölcs, zöldség, fõzelék ritkán, leves imádó, de most az sem. Félek, hogy már úgy összeszûkült a gyomra, hogy nagyon nehéz lesz visszaállni. Ma sem evett jóformán semmit, inni iszik, gyümölcslét kap hohes-c multivitamint és cicit ezerrel, de már a melleim nem bírják.Tanácsoltok vmit? Úgy sajnálom kicsikémetKépKép

Banett! Nagyon jól viseli a megpróbáltatásokat, az az igazség, hogy én minden vizsgálat elõtt pontosan elmagyarázom mi lesz, hogy mikor, meddig fog tartani, így nem éri váratlanul. Elmondom, ha fájni fog. A száját gyönyörûen nyitja, kidugja a nyelvét, már nem használ a doki kanalat. Megtanulta, hogy így jobb neki. Szóval nagyon ügyi a gyógyszert is "szívesen beveszem anya", mert tudja, hogy, ha meggyógyul megyünk uszodába és állatkertbe, meg sok a bepótolnivaló. De egyébként szörnyen hisztis és makacs lett, alig bírok vele.

Snoopy! Köszi a bíztatást kitartunkKépKép

Pusz:

Anikó
Gerianikó

Sziasztok!

Mára már az én torkom is fájdogálni kezdettKép És persze a gyerkõcök is taknyosak ezerrelKép
Viszont Hanna ma egész délelõtt pelus nélkül akart lenni, és nem pisilt be egyszer sem, csak a bilibe - önállóan kezelte a dolgot! Aztán délutánra megunta, és szólt, hogy most már inkább pelust akar venniKép

Edó!
Mint Virág írta, novemberben, de egye fene, jöhet elõbb isKépKép

Anikó!
Áááá, nem!Kép
Jobbulást szegény Lilinek, nagyon megviselhette ez a betegség!Kép Viszont én az enyémeken úgy vettem észre, hogy egy-egy ilyen betegséges-lefogyós idõszak után amikor már teljesen jobban lettek, akkor hamar visszaszedték magukra a husit, mert nagyon jó étvággyal kezdtek enni. Ja, és nem lehet, hogy a gyümilé is elveszi az étvágyát? Nálunk legalábbis gyümilé után tutira nem szoktak enni egészségesen sem! Meg persze az is lehet, hogy most csak a folyadák esik jól neki, de pár nap múlva elkezd majd enni.

Banett!
Ez a jó gyerekorvosKépKép

PIldi!
Azért majd szurkolunk Neked is a szüléshez, hogy minden úgy menjen, ahogy szeretnéd!
Gergõnek jobbulást!

Puszi: Pele
pelcsi

Sziasztok Anyukák!
Házi dolgozatot kell írnom marketingbõl, és ehhez szeretném a segítségeteket kérni. A dolgozatom a babahordozókról szól, elsõsorban azokról, amelyekkel magunkra köthetjük a babát.
A kérdéseim a következõk lennének:
1. Milyen babahordozókat ismertek? Honnan ismeritek?
2. Milyen hordozót használtok? Miért pont azt választottátok? Hogyan vált be a gyakorlatban?
3. Milyen márkájú hordozókat ismertek?
4. Ha KENDÕD van: Milyen típusú? Csomózós, vagy karikás? Nandu, vagy Kanga? Miért pont ezt a fajtát választottad?
5. Ha KENGURUT vettél: Pontosan milyen funkciói vannak? Szerintetek melyek a legnépszerûbb, legelterjedtebb kenguru márkák és típusok?
6. Aki a HÁTIHORDOZÓT vette: ugyan azok a kérdéseim, mint a kengurunál.
7. SNUGLI (babazsák) és TENTE (fekvõkenguru). Lehet-e ezeket máshol is kapni, mint a www. bababolt. com-on? Tapasztalataitok szerint meddig lehet fektetve hordozni a babát?
8. Melyik hordozó hány kilóig bírta? (Amennyiben a hordozó bírta rövidebb ideig, és nem te :-))
9. Tudnátok-e nekem olyan weboldalakat ajánlani, ahol babahordozókat mutatnak be, hasonlítanak össze?
10. Nagyon fontos lenne, hogy írjátok meg: mennyibe került, és szerintetek milyen minõségû a hordozótok!
Elõre is köszönöm.
kalinta (kalinta)

Sziasztok!

Katalnika,
szívesen válaszolok majd, de most fáradt vagyok. Kép

Most csak arra futja, hogy elmeséljem a tegnap délutánomat. Mikor hazajött a kedvesem, látta, hogy teljesen KO vagyok (nem mentek oviba, mert apa nem tudta volna hazahozni õket). Elküldött csavarogni. Felszálltam a buszra, lyukasztottam, leültem, elmerengtem, felálltam, leszálltam. Át a villamosra. Felszálltam, leültem, elmerengtem. Egyszercsak egy gyanús kék kabátot láttam meg. Szentséges ég, nem lyukasztottam!!! Rohantam kezelni a jegyet, ami nem sikerült, és mivel az ellenõr és köztem volt 4 méter és 2 utas, eléggé átlátszó volt... Fel sem fogtam, mennyi pénzt gombolhatnak le rólam (hála az égnek), csak annyit tudtam mondani az ellenõrnek, hogy teljesen igaza van, de ezt jó sokszor és ártatlan (õszinte) szemekkel, meg hogy bérletem van, tudja, csak amióta GYESen vagyok, tudja, sokszor elfelejtem, de látja, a 25-ösön lyukasztottam! Meggyõztem. KépKépKép Elkért 120 Ft-ot, meg kezelni akarta a jegyemet, de nem mûködött a gép, így a jegy megmaradt nekem. KépKépKépKépKép Azt mondta, õt is ellenõrzik, muszáj úgy csinálnia, mintha csinált volna valamit. Kép Elment, én meg visszaültem, és vigyorogtam magamban, mint a tejbetök. Kétségtelenül jól indult a délután...

Azán végigmászkáltam az egész Árkádot, beszédültem a bizsuboltba, meg az összes ruhaboltba, ahol bálnaméretben is voltak ruhák, és elterveztem, a GYES kiegészítésbõl mennyi szép dolgot fogok venni. Kép

Megyek, felöltöztetem Abust. Kép (Egy éve volt egy miniatûr manóm. Kép Olyan jó érzés visszagondolni. Titkon remélem, hogy az a furcsa érzés méhemben nem az, hogy meg fog jönni, hanem egy újabb babó. Kép Nem azért írtam, hogy..., hanem mert olyan jó emlékezni. Tényleg!Kép) Pusszancs:

Virág
Virág (fiore)

Újra én. Kép Amíg az elõbb írkáltam, Abigél kiment a konyhába, kivitte magával az egyik virágomat, leöntötte a hûtõbe - azt gondoltam, gondosan - eldugott tejszínnel (még jó, hogy nem öntötte rá az egész liter tejszínt, akkor már palacsinta lenne a gyerek), az almalevet kiöntötte a földre, amibe Ráhel belemászott, a bodyján kívül minden ruhát cserélhetek át rajta, és mindjárt megüt a guta!!! Rég káromkodtam úgy, mint egy kocsis, de most aztán ami belefért. Nem jutott idejében eszembe a mantrám... KépKépKépKép Nem nyúltam Abigélhez egy ujjal sem, de nem sok hiányzott hozzá. Kell valakinek legalább egy hétre? Kép Fizetek érte. Kép Hajnalonként még olyan aranyosnak látszik, aztán nappal valahogy megváltozik a kép... Kép Az anyáknak miért nincs szabadság??? Ha nem is fizetett, de szabadság... Kép Most meg édesen kántálja a süsüt. ??? Segítség! Abigélveszély!

Virág
Virág (fiore)

Újra én. Kép Amíg az elõbb írkáltam, Abigél kiment a konyhába, kivitte magával az egyik virágomat, leöntötte a hûtõbe - azt gondoltam, gondosan - eldugott tejszínnel (még jó, hogy nem öntötte rá az egész liter tejszínt, akkor már palacsinta lenne a gyerek), az almalevet kiöntötte a földre, amibe Ráhel belemászott, a bodyján kívül minden ruhát cserélhetek át rajta, és mindjárt megüt a guta!!! Rég káromkodtam úgy, mint egy kocsis, de most aztán ami belefért. Nem jutott idejében eszembe a mantrám... KépKépKépKép Nem nyúltam Abigélhez egy ujjal sem, de nem sok hiányzott hozzá. Kell valakinek legalább egy hétre? Kép Fizetek érte. Kép Hajnalonként még olyan aranyosnak látszik, aztán nappal valahogy megváltozik a kép... Kép Az anyáknak miért nincs szabadság??? Ha nem is fizetett, de szabadság... Kép Most meg édesen kántálja a süsüt. ??? Segítség! Abigélveszély! Elmúlt 3 éves, és sajnos mégsem adhatom be az oviba, mert tele van a csoportjuk. Pedig megváltás lenne... Nagyon rossz vagyok, mi? KépKépKép

Virág
Virág (fiore)

Újra én. Kép Amíg az elõbb írkáltam, Abigél kiment a konyhába, kivitte magával az egyik virágomat, leöntötte a hûtõbe - azt gondoltam, gondosan - eldugott tejszínnel (még jó, hogy nem öntötte rá az egész liter tejszínt, akkor már palacsinta lenne a gyerek), az almalevet kiöntötte a földre, amibe Ráhel belemászott, a bodyján kívül minden ruhát cserélhetek át rajta, és mindjárt megüt a guta!!! Rég káromkodtam úgy, mint egy kocsis, de most aztán ami belefért. Nem jutott idejében eszembe a mantrám... KépKépKépKép Nem nyúltam Abigélhez egy ujjal sem, de nem sok hiányzott hozzá. Kell valakinek legalább egy hétre? Kép Fizetek érte. Kép Hajnalonként még olyan aranyosnak látszik, aztán nappal valahogy megváltozik a kép... Kép Az anyáknak miért nincs szabadság??? Ha nem is fizetett, de szabadság... Kép Most meg édesen kántálja a süsüt. ??? Segítség! Abigélveszély! Elmúlt 3 éves, és sajnos mégsem adhatom be az oviba, mert tele van a csoportjuk. Pedig megváltás lenne... Nagyon rossz vagyok, mi? KépKépKép

Virág
Virág (fiore)

Hülye babanet.
Virág (fiore)

Virág!

Nem vagy rossz! Szép színesen írsz Kép
Öröm olvasni. Háromszor is. 3-4 smiley-ból mit ki nem lehet hozni!

Hogy is van az a mantra?

A férjed mikor enged el megint sétálni??? Kép

Ilyenkor gyorsan gondolj arra, milyen megfontoltan cselekedtél, amikor megmûttetted magad.
Aztán elmúlik.
Abigél nem segít még a romeltakarításban?

Snoopy
snoopy

Virág!
Mostantól már csak jobb lesz! KépKépKép
KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
Boldog elsõ szülinapot, Ráhel!!!
KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Snoopy,
"Nem feledem, hogy valódi természetem a nyugalom, a türelem és a kedvesség kimeríthetelen forrásának lenni világomban." Kép Abigél nem segít általában. Pár perccel az irományom után ártatlanul kérdeze: Anya, mérges vagy még? Mondtam neki, hogy nagyon szeretem, akkor is, ha csibész, mindemellett még mérges vagyok. Mire a dühödt válasz: Akkor megbüntetlek! Azzal rámcsapott. Ehh, egyszer csak férjhez megy... Kép
Miért érdekel, mikor megyek megint sárkányeregetésre? Jönnél velem? Kép Majd ezentúl a mûtétre gondolok. Kép

Borcsa,
nagyon drága vagy, köszönjük szépen. KépKépKép De hogy mostantól csak jobb lesz, abban nem vagyok biztos. Abus még bõven dackorszakos, és ne feledjük, hogy Recs még elõtte áll. Talán majd 3 év múlva lesz ez igaz, persze az is lehet, hogy mikor a 4 egyszerre lesz kamasz, akkor mindezt visszavonom. KépKépKép

Virág
Virág (fiore)

Sziasztok!

Húúúúú, a "beteg" kislányommal ma voltam színházban. A Vígben néztük meg a Hamupipõkét. Ma még csak a fõpróba volt, de holnaptól már játszák. Isteni volt! Akit érdekel és teheti, azt ajánlom nézzétek meg, mert nagy élmény a gyerekeknek és a felnõtteknek is. Én nem gondoltam volna, hogy élvezni fogom, pedig így volt.

Virág
Ahogy olvasom, azért a tegnapi borzalmas napod a végére egészen kikupálódott!
Nem is te lennél, ha nem történne veled ilyen, mint ami a buszon volt. Nagyon el vagy varázsolva! Na látod, az Áronnal is ez a baj. Állandóan máshol jár az agya. Mindig elmereng. És ebbõl jönnek folyamatosan a gondok.

Pele
A jó gyerekorvos nem tudom mit fog szólni, hogy csak hétfõn megyek vissza a Virággal. Sajnos ma nem tudtunk, mert a színházban voltunk. Legalább így nyerek még egy napot!
Komolyan, már fizikai fájdalmam van, hogy be kell mennem dolgozni. Na, majd csak kibírom valahogy, esetleg most én jövök betegácsiba.

Banett

Kép
banett

Virág!
Úgy el tudtalak képzelni buszon Kép

Mi lenne, ha leírnád párszor a mantrádat szép papírra (szigorúan kézzel, addig is hat, amíg írod), és teletapétáznád vele a lakást, jól látható helyeken! Fõleg a vizes helyiségeket! Kép

Pele!
És Ákos tudja már, hogy milyen terveid vannak? Kép Vagy azóta megváltozott az elképzelése? Õ nem akart többet, rosszul emlékszem?

Edó
edóka

Banett,
jó ötlet a Hamupipõke, majd megnézzük. Kép Áron elmerengésérõl meg annyit, hogy teljesen normális (hiszen én is az vagyok Kép). Az enneagramban ezt úgy hívjuk, hogy "kilépés". Valahova elkalandozunk. De egy biztos: ha megszídod Áront, mert elmereng, mert el van varázsolva, kilép vagy akárhogy is hívjuk, nem ritkítani fogod ezeket a "szüneteket", hanem gyakoribbá teszed. Hagyd békén. Kép Én nem érzem ezt gondnak, bár gyerekként is sokszor elszálltam a pillanatból. Nem tudsz figyelésre kényszeríteni sem gyereket, sem felnõttet, mert ez nem tudatos. Kép A munka miatt peig nagyon sajnállak, komolyan. Kép Egyszer vége lesz, nyugi. Kép

Edó,
Mi az, hogy úgy el tudsz képzelni a buszon??? Nem tudom, mirõl beszélsz... Kép Mantra-vizesblokk: OK. Jó ötlet. Na megyek Macizni, a nagyobbak a húgomnál aludtak. Recs meg éppen alszik. Puszka meg jó 7végét.

Virág
Virág (fiore)

Sziasztok!

Most csak gyorsan: Erika üzeni, hogy egy darabig sajnos nem tud netezni, mert múlt hét pénteken betörtek hozzájuk és elvitték a számgépüket más egyéb dolgokkal együtt + lebetegedtek mindnyájan, csak Luca van jól. Tündéri kisbaba, szopizik szépen. Jön, ahogy tud. A kórházból szombaton jöttek haza.

Evey
evey

Sziasztok!

Sajnos nagyon ritkán tudok olvasni rólatok, s ráadásul nincs is idõm a régi írásaitokat elõszedni, és nálam mindig vannak "fekete foltok" a történetekben. Mindenesetre most szeretnék gratulálni elsõsorban Verusnak, és a többi friss anyukának a csemetékhez. Verusnak még a szüléstörténetét is sikerült elolvasni, hát megkönnyeztem...

Sokan vagytok újak, akikrõl itt is ott is olvasok valamit, remélem egyszer megint rendszeres babanet olvasó leszek, és akkor össze áll a kép is egy-egy emberrõl. Ti nemigen tudtok rólam semmit, na de majd akkor megismerkedünkKép Ez fenyegetésnek is vehetõ.
A gyömbérteás megjegyzésrõl nagyon okosan arra következtettem, hogy Evey babát vár, gratulálok! Nem tudom miért kerültél kórházba, de nem várom, hogy a kedvemért leírd. Majd igyekszem lassan elolvasni a régi levelezést. Mindenesetre a legjobbakat kívánom Neked külön is!

És a legfontosabb: Én is egy két csíkos teszt rendkívül boldog tulajdonosa vagyok.
Sok tesztet megcsináltam november óta, mert úgy durván 40 napos ciklusaim voltak, és persze mindig reménykedtem, hogy hátha. Aztán most ténylegKép
A legjobb az volt az egészben, hogy a kedves párom, aki mostanában, ha nagyon nehéz napjaink voltak, már olyat is emlegetett, hogy szerinte elég lenne nekünk egy gyerek is, szóval õ sírt az örömtõl, amikor megtudta.
Most nekiállok keresni új nõgyógyászt. És nagyon szeretnék járni megint baba-mama kapcsolatanalízisre a Hidas doktorhoz, meg a kismama jóga érdekelne nagyon. Aztán majd felébredek, és belelóg a kezem a bilibeKép

Na ennyi voltam; a legjobbakat mindenkinek! Virágnak külön puszi, örülök hogy nem változott semmit (imádom olvasni a történeteit - de azért örülök, hogy csak olvasomKép), és gratula a tanuláshoz!

Szile
Szile

Sziasztok Lányok!

Akik a levlistát olvasták, már tudják, hogy kedden túlestünk a mûtéten. Eddig minden rendben.
Fizikailag elég jól bírta Doni, lelkileg olyan szó-szó.
Pénteken hazajöttünk, ha nem volna a kötést a lábán nem is lehetne észrevenni honnan is jöttünk.
Gipsz nincs, hála isten ennyivel is könnyebb, Kép így is 25 kg kell cipelgetnem a lakás több pontjára, mert hat hétig nem állhat rá a saját lábára.

Minden jót nektek, majd jövök még bõvebben is csak most jön ki rajtam az egy heti fáradság.

bigacsiga Kata

ui: A kicsi infulenzás és megveszek tõle, mert nem akar bevenni semmi gyógyszert. Az az indoka, hogy hány tõle Kép, (három éves, de olyan esze van) Kép

bigacsiga
Budapest IV. kerület

Bigacsiga!
De jó, hogy már otthon vagytok!
A kicsi a homeobogyókat se szopogatná el? C vitamin szopogatás esetleg?
Különben Eszter komolyan képes hányni olyan gyógyszertõl, ami nem ízlik neki. Lándzsás útifû szirupot pl. már nem is próbálom...

Szile!
Gratula!

Edó
edóka

Bigacsiga!
Örülök, hogy már túl vagytok a mûtéten és minden rendben. Mindkét gyerkõcnek jobbulást kívánok, neked pedig, hogy végre ki tudd pihenni magad!

Szile!
Innen is sok-sok gratula!

Banett
banett

Sziasztok!

Katica, Szile gratulálok a két csíkhoz!KépKépKép Lassan már tényleg kilógok itt a sorból az én kis egyke 2 évesemmel!

Kata, itt is írom, örülök, hogy túl vagytok a mûtéten! Mielõbbi felépülést kívánok!

Erika, ez szörnyû! Én is átéltem már betörés utáni lakásba lépést, hát nem kívánom senkinek! Ja, és jobbulástKép

Sziasztok

Évi

Kovács sándorné
Évi
Sopron

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?