Új privát üzeneted érkezett!

Boga,
ha látott doki,akkor nem lehet komoly baj!De ha az megnyugtat keresd fel a saját dokidat!Több szem többet lát! :wink:

MÁTÉNAK UTÓLAG BOLDOG ELSŐ SZÜLINAPOT!

Pre,
sok boldogságot és jó egészséget kívánok nektek!gratula a babátokhoz!Olyan jó szülésznőként elégedett szülésről olvasni! :wink:

Puszi

Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban

Sziasztok!

Szerintetek, hogy kalkuláljon az ember, amikor az a kérdés, hogy milyen hamar lehet emberek közé vinni a kicsit. Van pár esküvői meghivásunk, de szivem szerint 1 hónapnál előbb, még a rokonoknak sem mutatám meg. Ennyi idő valszeg kell, hogy legalább valamennyire összeszokjunk, nem?

Vanda

Nem megy a képfeltöltés. Azt mondja, hogy hiba történt. Mi a fájl maximális nagysága?[/u]

Kép

Kép
precious
Budapest

Sziasztok!

Boga,
A gyerekágyi vérzés erőssége nagyon változó lehet. Nálam volt, hogy 1-2 nap szünet után megint rákezdett ezerrel. Arra viszont nem emlékszem mennyire fájt, fájt-e egyáltalán. Holnap hívd fel a dokid, hogy megnyugodj, de ha már látott egy, akko razért no para.

Vanda,
Kitartás! Remélem nem lesz sok ilyen nyűgös éjszakátok. Talán az időjárást érezte. :roll:
Amúgy általában a gyermekágyas időszak pihire és nyugira van, meg összeszokásra, ahogy te is írtad. Persze vérmérséklet kérdése is, hogy ki mikor viszi társaságba bébi-babit. :P Tavaly az első babás talin Blanka épp 1 hónapos volt, de ezen kívül mi sem nagyon jártunk akkor társaságba és hozzánk sem jöttek csőstül.

Pénteken sétáltam egy anyukával és mit ad az 1 éves fiának??? Na mit? Pom Bear-t :twisted: :twisted: :twisted: Normális? Merthogy mióta elkezdett járni a kicsi, csak akkor van el a babakocsiban, ha valamit eszik közben. Ezt még megértem, de chipset adni szerintem akkor sem normális 1 évesen.

És képzeljétek, tegnap este hirtelen felindulásból megpróbáltam magától aludni hagyni Blankát és 10 perc után már alvás volt. Ma már délelőtt is magától elaludt pikk-pakk, és most este is. :D :D :D Remélem így marad!

Rita,
Meddig lesztek Pécsen? Biztos megint valami új tudományra gyúr Máté a nagyszülőknél. :wink:

Lilla,
Volt névadója Bálintnak és Flórának? Blankáé 2-án lesz anyuéknál.

Szép estét mindekinek!
Prücs

prucsok

Sziasztok,

Anid: De jó, de jó, hogy pénteken lesz a tali, így mi is ott tudunk lenni. :D Ha valami változás áll be rám csörögnél? Tudod, Hévízen leszünk, nem leszek netközelben.

Boga: Szerintem se aggódj, ha a Klinikán megnéztek, biztos nem engedtek volna el, ha baj van. Nem lehetett kellemes érzés, te szegényke.

Vanda: Hová szeretnél képet tölteni? Csak így simán az oldalra? Az 600*600pixel lehet max. Ha avatart akarsz az azt hiszem 80*80-as.
Én az első hat hétben (gyerekágy időszaka) nem vittem sehová Bálintot, utána mentünk csak a nagymamákhoz is, sőt hozzánk se nagyon jött senki.

Prücsök: Tegnap volt Bálint névadója. :) El lett halasztva, tudod az első szülinapjára terveztük, de közbejött néhány családi dolog.
Nagyon-nagyon klassz volt. Nagyon szép beszédet mondott az anyakönyvvezető, verset is. Volt négy ovodás, ők is verset mondtak, kaptam tőlük egy-egy szál virágot is. Az önkormányzattól meg egy csokrot, Bálint meg egy plüss állatot, meg kaptunk egy emléklapot. Enyémkének is tetszett, mert sikongatott, néha nevetésbe is fulladt a "műsor" a kis ünnepelt miatt, mert úgy produkálta magát. :D Nagyon szép emlék lesz ez.
Remélem hasonló élményben lesz Nektek is részetek!
Gratulálok az alváshoz, remélem tényleg így marad.
Ha pénteken lesz a tali akkor tudtok jönni Ti is???
Hát Pomber az elég érdekes... Nem hiszem, hogy adnék ilyet az egy éves gyerekemnek, max ha stukkert tartanának a fejemhez.
Mi most a tönköly ropit nyomjuk, nagyon ízlik Bínek. És Berregőnek is nagyon bejött a talin :D

Szép estét Mindenkinek!
Lilla

lilló

Szép jó reggelt Mindenkinek!

A talin mi is ott leszünk!!!!

Boga!
Szerintem sem kell aggódni, de ha ma még mindig fáj, akkor hívd fel a dokidat, biztos, ami biztos.

Vanda!
Nem is emlékszem, hogy mi mikor vittük Imit nagyobb társaságba, de arra nagyon figyelj, hogy zárt térbe, ahol sokan is vannak (főleg ebben a melegben) ne nagyon legyetek sokat a picivel. Mert az ilyen helyen hemzsegnek a bacik.
Szerintem nem kell ebben a szép időben négy fal között kuksolni! Csak oda kell figyelni, hogy hova mentek, és mennyi időre.
Na ezt most jól leírtam. De tényelg esemény és hely függő.

Lilló!
De jó hogy ilyen jól sikerült Bálint névadója. Mi is tervezzük, de nagyon terv szintjén van még a dolog. (lehet ott is marad... :( )

Rita!
De jó, hogy ilyen sokat vagytok Pécset(t) (egy vagy két t?, Andi?)
Máté biztos nagyon élvezi, na meg gonodolom Te is!!!
Irígy, irígy... :) :) :) :)

Prücsök!
Hát vannak ilyen anyukák. De szerintem nem kell ezen ennyire kiakadni, én hallottam már sokkal rosszabbat is... de persze hogy ez nagyon nem tesz jót a pici szervezetnek. De szerintem sokkal károsabb pl. az hogy én itt Zuglóban a szmogban sétáltatom Imit...
:( :( :( De már nagy költözési lázban vagyunk mi is... :wink:
Talira tudtok jönni?

Zsuzsa!
Már mutkor is írni akartam, hogy mennyire örülök hogy megismerhettelek. :lol: :lol: :lol: Ugyanolyan ari vagy élőben is mint az éteren kereszül, és az hogy három gyerek mellett teljesen kiegyensúlyozott és nyugodt vagy (vagy legalábbis annak látszol) azt meg főleg csodálom. :wink:
Én írtam hogy az örs mellett lakom. Majd megeszéljük telón, hogy hogy tudok Neked segíteni kijutni. Jó?

Na megyek, mert már Imi nagyon unja magát. :?

Tündi és Imi

Tündi
Kép
Kép
_manó

Sziasztok lányok!
Egy gyoirs köszönés, mert jönnek hozzánk játszani gyerekek a környékről, imádom begyűjteni őket!!
Este válaszolok, meg írok fürdetős tapasztalatokról!
Nekünk is jó a péntek!!! Tündi! Mehetünk együtt, majd kifundáljuk!
Rendeltem ebédet, kezdek trehány (vagy lusta???) anya lenni!
Puszi, jó délelőttöt!!! :D Ma tényleg 30 fok lesz??
Zsu

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Sziasztok!

Vanda!

Nekem mindíg azt mondta a gyerekorvos,hogy a levegő nem árt a gyereknek és én mind a három gyereket 3 hetesen vittem sétálni.De zárt térbe ahogy Tündi is írta nem!Ott azért tényleg sok baci lehet!Ott azért csak tüsszögnek,köhécselnek ráadásul van aki szó szerint befekszik a babakocsiba,hogy megnézze a gyereket!

Sziasztok!Jutka
Vendég

Sziasztok!

Tündi, Prücsök
bizony, jó így, hogy megint nagymamázunk, de múlt héten a másikaknál voltunk, ami nem Pécs, hanem Mogyoród. De így is, úgy is nagyon jó dolgom van.

Képzeljétek, úgy kezd okosodni a Kiscsillagom. A szüleim beszélik tegnap egymás között, hogy hol a Máté cipője. Ki látta? Nem találták sehol. Erre a gyermek odamegy a polchoz, leveszi, és mutatja nekik, hogy hát itt van. :lol: Meg ugyanez volt egyik este, M éppen szopizott, és a párommal arról beszélgettünk, kinek milyen színű a szeme a családban. Erre Máté egyszer csak felnyúl, és rámutat a szememre. Úgy meglepődtem! Olyan jó látni, ahogy nyílik ki az értelmük.

Nem tom mi van Pesten, de itt már trópusi, fulladt nyár van a kertben! Irány a strand, aki teheti!
Pusza
R

Kép

Kép
rita81

Köszi mindenkinek a tanácsokat.

Amikor a Bálint 2 hetes lesz, akkor még pont itt lesz az anyukám. Majd együtt csinálunk egy próbasétát. Ha jól sikerül, akkor szerintem nem fogunk a 4 fal között kuksolni.

Vanda

Kép Balint baba

Kép

Kép
precious
Budapest

Sziasztok!

Beszeltem dokimmal, azt mondta, h ha nincs lazam, ez teljesen normalis; ez az elso "belerazodos idoszak", ahogy o fogalmazott. Vszleg a meh-osszehuzodassal van osszefuggesben.

NAGYON KOSZI A VALASZOKAT!!!! :D

Az a Pom-Bear-es sztori kicsit eros volt!

Vanda
Nagyon szep a babad! :wink:
En 3 hetesen lemereszkedtem kis csaladommal setalni (baba+ferj), iszonyatosan boldogsagis erzes volt kint lenni :) , de kb 10p mulva visszafordultunk miattam. Ez mondjuk egyeni, nekem mont is feszul a belso varratomnal, ha sokat jarkalok :cry:
Ugy tunik, ki kell varnom a 6 hetes kontrollt, h megszabaditsanak a cernatol...
Remelem, Te konnyebben megusztad! Jo babazast!!!

Szia mindenkinek!

boga (agi)

Kép
boga

sziasztok!
Boga, láttunk már Lujziról képet? Én biztos nem, és nem is találom... Feltennél egyet, vagy megmondod, hol lehet megnézni? :?:

Vanda, Bálint nagyon szép baba, a kis arcocskája nagyon helyes, gratulálok még egyszer!

Többiek, köszönöm a tanácsokat, nagyon kedvesek vagytok!!! Kisssé belezavarodtam a szopis melltartó-kérdésbe, hát azért csak kéne venni... ha nő is a mellem a tejjel, nem szaladgálhatok a kórházban melltartó nélkül!!? A mostaniakat már nagyjából kinőttem... Ha a kórház után veszem, hogyan megyek el érte? A férjemet sem küldhetem, mert csak fel kéne próbálni... Olyan tanácstalan vagyok... :cry:

Kép
syracruz

Sziasztok!

Jó rég nem jártunk erre. Néha azért olvastam, de eléggé le vagyok maradva.

A friss kismamáknak nagy gratuláció a csemetékhez!
Precious, gyönyörű szép a kisbabád!!!!

Szülinaposoknak is hatalmas puszi, mennyien lettetek már 1 évesek!

Mi jól vagyunk, Panka is gyorsan nő. 2 fogunk van, ma tört át a harmadik, de hál'Istennek nemigen vettük észre. Talán a másodiknál volt egy kis hasmenés. Ja, és a második felül egy szélső volt. Nem a középső metszőfog, hanem mellette. Pedig alul is még csak egy van. Fura.

Ha az igazolatlan hiányzások miatt azért lehet, akkor mi is mennénk a talira. Egyébként is sokat járunk a Ligetbe, nagyon szeretjük. Szóval, ha lehet, csatlakoznánk.

Anid, egy minitali? Addig szervezzük, míg lassan elköltöztök. :) Tényleg, hogy áll a dolog?

Évi, nem jöttök talizni? Jó volna Titeket is látni! Kíváncsi vagyok Ricsi fiúra is!

Most hirtelen ennyi, megyünk pancsolni a nagyiékhoz...

Puszi mindenkinek,

CserÁgi és Panka

Kép

Kép
cseragi

Sziasztok!

Vanda,
Bálint gyönyörű baba! :P :P :P Igazánbüszkék lehettek rá!

Timi,
Elsírtam magam a levélen, amit küldtél csatolásban. :cry: Nagyon szép. Köszönöm! :)

Syra,
Legalább egy melltartót vegyél, ha már nőtt a melled, aztán utána akár a kórházból hazafelé még be tudtok ugrani vagy akkor ha már ott kinézed, felpróbálod és felírod a típust, meg tudja majd venni a párod. :wink:

Rita,
Nagyon ügyes Máté. Kár, hogy péntekennem tudtok jönni. :(

Tündi,
Hát igen, a szmog sem az igazi ilyen piciknek. Engema tömeg és a zaj is kicsit zavar, ha bent járunk a városban. Itt olyan nyugi van. :)
Ti merrefelé nézelődtök lakásügyileg?

És igen, pénteken megyünk talira!!!
Hol is lesz pontosan a Városligeten belül?

Prücs

prucsok

Syra,

Nekem az Anita boltban azt mondtak, h az ereeti meretemnel 1-el nagyobbat vegyek, de en ezt modositanam 2-vel nagyobbra.
Eredetileg is kismellu voltam, de azzal, amit vettem, bajlodom, mert sokszor szorit, plane, h meg tenni is kell bele betetet!
Ha most mesz probalni, arra figyelj, h az nem baj, ha a hatadat egy PICIT szoritja, mert abbol lemegy pici, de kosarra en e 2-vel nagyobb mertete javasolnam.
Tobbiek?

Meg nem tettem fel Lujzirol kepet, amint enged ra idot a kisasszony, megteszem, koszi az erdeklodest :wink:

Csok,
boga

Kép
boga

sziasztok, még teljesen új vagyok, de nagyon bízom benne, hogy itt olyan nagy a kollektív tudás, hogy tudtok nekem segíteni.
mint látjátok, igen kezdő pocakos vagyok, eddig a kaáliba jártam, de onnan lassan eltanácsolnak. szóval sürgősen szülészorvost kellene keresnem. a SOTE 2-re gondoltam, mert sok jót hallottam róla, de doki téren abszolút tapasztalatlan vagyok.

magánrendelést keresek, lehetőleg jó közlekedéssel. és olyan orvost, aki ráér, és nem csak a pénzt akarja begyűjteni. barátném újvári elemér dr-hoz jár, de még csak nemrég óta, ezért ő sem sok infóval tudott szolgálni. az minenesetre furcsa, hogy nem tud UHról nyomtatni. bár ez legyen a legkisebb gond.

tudtok ajánlani valakit?

elkezdtem olvasni a topic elejét (2002), és ott még azt írták, hogy ritka az EDA meg a gátvédelem. ez még mindig így van? vagy orvostól függ?

előre is nagyon köszi a válaszokat.

csiperke

Kép
csiperke75

Syra - Rita!

Nekem azt mondta egy hölgy a fehérnemű boltban, hogy akkora melltartót vegyél, hogy a tenyeredet bele tudjad még most csúsztatni a cicifixbe. Én igy vettem egy melltartót még a 36. héten, és az nekem megfelelő.

Egyébként én a kórházban is melltartó nélkül szaladgáltam, mert a cicim a kezdeti györtelmektől úgy érezte a legjobban magát, ha a szabadban figyegett. Kenegettem bimbóvédő kenőccsel, meg tejecskével és igyekeztem minél többet szabadon hagyni, hogy elkerüljem a bimbóséröléseket. A többiektől nem kell tartani, mert azért van ott mindenki, hogy megtanulja a dolgokat és semmi sem fontosabb, mint a lábadozás és a gyerek táplálása. Mindenkinek az a lényeg, hogy a lehető leghamarabb tudjál szopiztatni is. De ha szégyenlős vagy, akkor persze nyugodtan vedd fel a melltartót. Egyébként annyi mellett fogsz ott látni, hogy a végén fel sem fog tűnni..... :wink:

Vanda

Kép

Kép
precious
Budapest

Vanda!!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
"Egyébként annyi mellett fogsz ott látni, hogy a végén fel sem fog tűnni..... "
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Naggyon jóóóó!!!!

Tündi
Kép
Kép
_manó

Sziasztok!
Most is csak köszönök, mert rohanok zuhanyozni, hajat mosni.
Rettenetes napom volt a gyerekekkel, Panni még az átlagosnál is jobban kitett magáért. És ÉN LEÉGTEM A NAPON!!!!!!
Bejött a 30 fok, pedig reggel nem akartam elhinni!
Jó éjt!
Zsu

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Sziasztok!

Vanda!
Nagyon szép a kisfiad!
Vendég

HALIHÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ

VAnda
Nagyon szép babátok van!
Mi 4 hetesen elmentün esküvőre, de a házasságkötőbe nem mentünk be,mert eszméletlen hideg volt ott (légkondi),gyerek sétált apával. Aztán mi gyerekestül haza (Újpest-Budaörs) apa maradt vacsin. Szóval ennyi volt!
Mivel nyári gyerkőc már 2 hetesen levittük. Arra emlékszem,hogy mikor a dokinéni mondta,hogy akkor most már lent lehet fél órát is,mi 2 óra sétánál tartottunk! :oops:

Syra-Rita:Melltartó
Osztom Prücsök véleményét, egyet vegyél.
A kórházban,ha írtó meleg van,akkor mindenki a legkevesebb ruhát fogja hordani. A szobánkban anno félmesztelenül ültünk és gyömöszöltük a gyerkőcöket! Több- kevesebb sikerrel!
Otthon meg lehet hogy egész nap csak egymás mellett fogtok feküdni és ciciztek!
Szóval egyete veszel,ha bevált,akkor odaadod apának,elmegy vele a boltba és vesz egy ugyanilyet! Még vicces is lesz neki,pláne, ha nem jár női fehérnemű boltba!
:oops: :oops: :oops: :lol: :lol: (Legalább lesz valami szexi élménye, 6 hétig úgyis nuku szex :oops: )

Amit Vanda ír, a bimbóvédelemről jó tanácsok!

Cserági
Mi ez a második vonalzó????? :lol: :lol: :lol:
És igen!Tessék jönni!!!

TALI
Városliget- Állatkerttel szembeni tó rész-bazársor mögötti játszótér- ugrálós asztalok (trambulin)!!!
A gyerkőcök mellé kedveskedjünk magunknak sütivel!!
(Énm ondjuk már a főtt kukoricát várom! :roll: :roll: :lol: )

Csiperke
Keress egy kicsit frissebb dátumot, ami a topik elején van az az őskor! :lol: Az alapján én sem ott szülnék!

Pécsett a helyes.

Rólunk: dokis méreticskélés: 8kg végre a csajszi és 73 cm
Jól megdorgáltak,hogy eszik a gyerek halat és marhapörit! :oops:(Ha tudnák,hogy már fácánt is evett,meg töltikét)
Kérdezték,hogy a pökölt után nem ment a hasa? Mondtam nem! Akkor adhatom a tejtermékeket,mert nincs allergiája tejcsire! Ennyi legalább jó a történetben! Kicsit kellemetlen volt,mert a többi anyukaferde szemmel nézett rám.
A váróban aztán kérdezték, hányadik gyerek Kata,hogy ennyire lazák vagyunk! :shock:

Mindenkinek jó éjt!

:lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
anid

Sziasztok,

Eljött, amitő annyira féltem, az első betegség, bár így 1 éves múltával még így is jók vagyunk. Berregő elég furán lélegzett, mintha nem is kapna levegőt, ezért szombaton megjártuk az ügyeletet és kiderült, hogy valakitől vírusos höröghurutot kapott el :cry:

Én a sétához annyit tennék hozzá, hogy mivel jó idő van, ezért mi is úgy csináltuk, hogy 1 perc erkélyezés, másnap 2 perc, utána 5 perc, 10 perc, utána pedig séta. Ha nincs erkélyetek, akkor pedig az ablakhoz kell vinni, hogy szokja a kis tüdeje a friss levegőt. Persze ez csak a nyári babákra vonatkozik, téliekre nem.

Miért nem számol a vonalzóm rendesen? :shock:

Na megyek,

Gabek

Kép

Kép
gabek

sziasztok

Anid

Én is adtam a Lacinak mindenfélét már korán. Semmi baja nem lett tőle. Visszaolvastam a saját babanaplómat amit anyám írt és az van benne hogy 2 hónaposan már kaptam paradicsomot, tojást stb... Hozzá teszem soha semmi bajom nem volt és még egy fránya gyerekbetegséget sem kaptam el. Lacit 21 hónapig szoptattam és örökké náthás volt télen meg lázas. Szóval ennyit az anyatej csodájárol :roll:

Csiperke

Ha nincs még dokid én szívesen ajánlom Valent dokit. Én nála szültem és minden rendben volt. Most a Károly krt-on rendel.
A gátvédelem szülésznő függő szerintem de vannak nagyon jó szülésznők a klinikán. Biztos meg lehet velük ezt is beszélni.

Lini

Kép
lini

Sziasztok!

Csiperke!
Szintén Valent doktor!
Én a vártnál 3 héttel előbb szültem így sajnos a saját orvosom (Siklósi professzor)nem volt bent mert egy konferenciára utazott.Amikor felhívták,hogy bent vagyok előszőr is meglepődőtt,aztán Valent doktort kérte meg,hogy Ő császározzon!
Nagyon rendes,kedves és az előző két császár utáni hegemet (ami nagyon csúnya volt) tök szépen megcsinálta!!
Naponta kétszer jött látogatni és nem hiszem,hogy csak azért mert a prof betege voltam!Egyébként Ő a szülőszoba vezető!
Én ugyanúgy a profhoz járok mert mégis csak Ő az orvosom és Ő segített,hogy terhes legyek(Egyébként is nagyon meg vagyok vele elégedve!),tehát a Valent doktor számát nem tudom de Lini biztosan tudja!

Sziasztok!

Jutka
Vendég

Sziasztok!
Két napja úgy érzem beindul a szülés, már éjszakánként rendes fájásaim is voltak, de semmi. Az Ábival ilyenkor már elkezdtük! Iszonyatos méretü a hasam és ez a meleg is elviselhetetlen!

Vanda! Én is csak annyit tudok hozzáfűzni, hogy gyönyörű a Bálint-babátok, látszik hogy "rendes" súllyal született! Még egyszer gratula, hogy ilyen szép nagy babát nem kellett császározni! Én most kicsit izgulok, mert a Dani szerintem már 4 kiló felett van, és csak nem bújik!
Én nem bírtam a fenekemen ülni az Ábit 2 hetesen már a Margit szigeten sétáltattam, mondjuk gyönyörű napos november volt 2003-ban! Most kicsit nehezebb lesz, gondolom ez a nagy meleg a babáknak se tesz jót!
Ha te hajnalban szültél hétfőn akkor szegény Béres dokinak nem lehetett egy könnyű napja a terhesgondozás után még este egy másik mamit császározni!
ábimami

Sziasztok!

Itt egy kep a pici lanyomrol. O Lujzi ;)

Kép

Kép
boga

Sziasztok!

Boga, tüneményes kislány. És olyan kislányos!

Anid, valahol lemaradtam, hány óra körül lesz a tali? A helyszínt már vágom.

Beszéltem Ranpó Évivel is, ők is jönnek! :)

Puszi,

Cseragi és Panka

Kép

Kép
cseragi

Cserági,
csak nem?????????????Egy kicsit lemaradtam az eseményekről!Gratulálok az új pocaklakódhoz! :wink: Olyan mintha most született volna Panka,és már egy új élet lakik a pocidban!Jó egészséget kívánok nektek!

Puszi

Timi
timiban

Sziasztok!

Boga!
Tündéri a kislányod!
Vendég

Sziasztok!

Bálint és Lujza , jaj bocsánat, Lujza és Bálint nagyon édes baba.
Igazi szép kisbabák. Kis formásak és aranyosak. :D

Cserági!
Gratulálok a Pici Pocaklakódhoz!
Ha jól tudom akkor 14-től lesz a tali. Ugye jól tudom Anid?
Legalábbis múlt héten akkor volt. És a szervezőasszony szerint, ugyanott ugyanakkor. 8)

Gabek!
Berregő jobban van már???
Remélem a talira meggyógyultok!!! És ott lesztek fitten és egészségesen!!!!
Küldöm a gyógymanókat!!!

Csiperke!
Én tudom ajánlani az orvosomat, de szerintem itt mindenki.
Az enyémnek a Deáknál van a magánrendelője. Szerintem ez elég jó közlekedés szempontjából. És nem a pénzre hajt. Bármikor el lehet érni, akár hétvégén is, ha baj van.
Ha érdekel, akkor írj priviben és elkültöm az elérhetőséget.
EDA, ha jól tudom akkor nem mindig van, de hogy mikor nincs azt nem tudom.
Gátvédelem pedig szülésznő függő nem pedig orvos. De megoldható, ha tágulsz szépen.

Muzsu!
Nagyon eltüntél most a héten. Ennyire lefárasztanak most a gyerkőcök. Hülye kérdés, hát persze.
De azért gyere, ha tudsz.

Tündi és Imi

Tündi
Kép
Kép
_manó

nagyon köszönöm a javaslatokat. Valent dr-ról már máshol is sok jót hallottam. ugye nem baj, ha lenne még pár kérdésem róla?
megadja a mobilját, elérhető 7végente? mennyi időt foglalkozik veled (pl ha UH van)? ad UHról képet? elküldenétek priviben az elérhetőségét? meg hogy mik az árai? mivel én egészségpénztárra szeretném elszámolni, az sem mindegy, hogy ad-e számlát?
és vajon milyen esélye van, hogy a kedvemért lemond egy jó kis szilveszteri buliról? merthogy épp dec. 31-re vagyok kiírva... :D

Tündi, a te dokid is érdekel, mindjárt küldök privit.

Újvári dr-hoz senki sem jár?

csiperke

Kép
csiperke75

Sziasztok!

Köszönjük a jókívánságokat, aranyosak vagytok!

Akkor pénteken 14 körül ott leszünk!

Puszi,

CserÁgi, Panka

Kép

Kép
cseragi

Sziasztok!

Tündi!
Tényleg eltűntem most egy kicsit, mert mindig volt valami, meg sok látogatónk is volt. Pénteken este a barátokkal beszélgettünk fél kettőig, így szombaton olyan voltam, mint egy felmosórongy. Hol van már a régi kondi!!!! :( Vasárnap, hétfőn voltak nálunk rokonyok, ismerősök, ezért lemerültem. Ma ablakot puceváltam 3 segítőkész gyerekkel, Gézunak a kis vödör jött be, Peti és Panni meg a Clin vagy Bref vagy mi a fene spriccelésén vitatkozott. Egyszer Peti sprickolt, egyszer meg Panni. Annyira gyorsan haladtam! Pénteken megyek, remélem, nem lesz gond holnap Peti szurijával. Lelkesen mondja Peti, hogy holnap kap majd szurit, de az csak egy szúnyogcsípés lesz. Bár így lenne!!!!!!

Vanda, Boga!
Gyönyörűek a gyerekek!!!!!!
Én az összes gyerekemet 2 hetesen kivittem a levegőre, 40 fokos augusztusban és mínuszos novemberben, márciusban. Szerintem a FRISS levegő nagyon fontos nekik! A szomszéd csaj jan. végén szült és azt javasolta neki a doki, hogy 6 hétig ne menjenek levegőre. Azt hittem, nem jól hallok. Szerintem ez baromság, ami a fontos, hogy zárt közösségbe tényleg ne menjetek az első hónapban. És persze ne a tűző napra, de hát ez nyilvánvaló.

Boga!
Nekem is volt ilyen erős vérzés meg görcs az első szülés után. Nekem azt mondta a dokim, hogy ez természetes a méhösszehúzódás miatt. Amúgy meg én magamat robotnak (anyarobotnak) szoktam nevezni, mert mind a három szülés után 2 hónapra megjött a mensim, és totál rendszeresen visszaállt. Pedig én élveztem a terhesség alatt, hogy nincs meg, és gondoltam, hogy milyen klassz lesz majd fél évig utána.

Cserági!
Nálatok is jó gyorsan jött a második!! Közel hasonló lesz mint nálunk a 15 hónap!!!!! Téged "bíztattak" már kedvesen???? Én eleinte mindenkitől azt hallgattam, hogy ez túl korai, meg nem fogom bírni. Oda ne figyelj az ilyen okosságokra!!!!! Csak a pozitív oldalára gondolj, és nézd meg, milyen jól boldogulok én is. Sőt, még egy ilyet bevállaltam!!!!! Amúgy meg irigykedek, mert Gézu most lesz 15 hónapos, és eszembe jut, hogy ilyenkor mindig jött a következő! :D

Anid!
Én nem értem, hogy miért baj a hal! Szerintem azt féléves kortól lehet adni, és én adtam is sokat. Én Petinél még minden táblázatot studíroztam és nagyjából be is tartottam, Panninál már emlékezetből nyomtam, Gézu meg egy konyhamalac. Meg tudjátok: a harmadik már magát teszi tisztába..... :lol:
Kata meg egy tündér!!!! Sok vak meg idióta ember van, oda ne figyelj már ilyen hülyeségekre, hogy fiúnak nézik!!!!!! Sokan a rózsaszín szerkó ellenére is fiúznak. Szerinted nálunk a 1,5 éves totál kopasz Pankát hányszor nézték fiúnak??? És most külsőre gondolok, nem belsőre!!! :D Majd Panniban emberére akad Kata, kíváncsi vagyok rájuk együtt. Életrevaló csajszik!!!!!!
Ja, és szerinted a szoptatós melltartó szexis???????? Tudom, hogy mire gondoltál, de ezt nem hagyhattam ki!!! A pirulás jó volt!!!!!

Syra-Rita!
Szerintem tuttira kell egy melltartót beszerezni előtte!! Lehet, hogy már első nap ömleni fog a tejcsid!!!! Én is egyet vettem előtte, naívan Triumphot drágáért, utána anyukám vett olcsóbbakat. És én másodjára már nem lecsatolhatókat vettem, hanem sima pamut melltartót merevítő nélkül, amit egyszerűen csak szoptatásnál lehúztam. Jó párat elhasználtam és szerintem ez is megteszi, és ennek nem olyan brutkó az ára.

Prücsök!
Én a múltkor meg a férjem unokatesóján akadtam ki, mert a 3 éves gyereknek kólát adott. Persze az enyémek is kértek, mert a gyerek bepróbálkozik. Csipszes anyukát már én is láttam, sajna!!!

Valamelyikőtök írta az Eucerin testápolót. Mennyibe kerül most?? És köszönet valakinek, aki ajánlotta a fürdőolajat az ekcémára, száraz bőrre. Azóta csak azt teszek a vízbe és rengeteget javult a bőrük. Persze nyomatom a gyógyszertári testápolót is. Nekem azt mondta egyszer a gyerekorvos, hogy a fürdetőkenőcsöt is lehet testápolónak használni, mert az is erős hidratáló. De ezt még nem próbáltam. Amúgy én is a fürdetőkenőcs híve vagyok, még maradok jó ideig emellett.
Az újszülött olajozására visszatérve: nektek hagyták a gyerekek a hónaljukat bekenni?? Nekem mindegyik úgy szorította a karját, hogy feladtam a kenegetést. És képzeljétek, úgy égtem, mert Panninak bepált a hónalja és ez az első oltáson derült ki. Tapasztalt anyuka jól felsült!!! :(

Vár a férjem, megkért, hogy ne pötyögjek tovább!
Puszi, jó éjt!
Zsu

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Sziasztok!

Mindekinek köszönjük a dicséreteket. Csak úgy dagad a mellünk a büszkeségtől....vagy inkább a tejtől? :D

Cseráginak

Nagyon sok egészséget kivánunk a pici magzathoz!!!!!!!! Vigyázz magatokra!

Ábimami!

Kitartás, hamarosan kibújik az a lurkó. Az utolsó héten már én is alig vártam. Minden este azt gondoltam, hogy na, talán most. Aztán megszületett pont a napján. Nem kapkodta el, de igy is jó.

Vanda

Kép

Kép
precious
Budapest

jó reggelt

Csiperke

Írtam neked privit, de vacakol a babanetem. Ha nem kaptad meg légyszi írjál és ha irsz egy email címet akkor irok neked arra.

Lini

Kép
lini

HALIHÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ

AKKOR A PÉNTEKI TALÁLKÁNKRÓL!

Helyszín:

Városliget-állatkerti oldal, a bazársor mögötti játszótér-
hinták, trambulin, árnyas fák alatt!

Időpont:

Du.:14 óra , a nagy meleg miatt

Résztvevők:

Mindenki, aki el tud jönni, plusz: APUKÁK IS, ha ráérnek

Kellékek:

gyerkőcök, anyukák, apukák, laza ruha, napvédő, kaja, pia,
játékok, pléd, kullancs riasztó-para mamaáknak-

AKI HALLJA ADJA ÁT!!!!!!MEHETNEK A KÖR SMS-EK!!!

BETEGESKEDŐKNEK MENNEK A GYÓGYMANÓK, ablakot kinyitni,nehogy ott landoljanak, HOGY MINDENKI EL TUDJON JÖNNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Muzsu
Mi baj a szopis melltartóval?? Csak kivillantod a cickót és már :oops: :oops: :oops: :oops:
:lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
anid

Szia Csiperke!

Én Újvári Elemérnél szültem és közel 10 éve az orvosom.
Írtam privit, de nem látom, hogy el ment volna. Ha nem kaptad meg, akkor ha adsz egy e-mail címet, oda is elküldöm.

Sziasztok Többiek!

Bocsánat, hogy így eltüntem, időnként olvaslak Titeket, de a kisasszony nem nagyon hagy a számítógépnél ülni, ha meg alszik csinálom az elmaradt házimunkát. Nagy gőzzel mászik és ahol teheti rögtön kapaszkodik és úgy totyog. Még jó, hogy a költözéskor nem pakoltuk ki a sok csecsebecsét a polcokra. :)

Gratulálok az újdonsült anyukáknak és apukáknak!

Edina és Anita

Kép
educi

Jó reggelt!

3 gyerekkel az ölemben olvasgatom a netet + intézem a banki utalást!!! Nem hajlandók kimenni az udvarra.

Anid!
Semmi gondom a szoptatóssal, nekem is van 3-4. Én csak arra gondoltam, hogy olcsóbb a nem szoptatós melltartó. Lehet, hogy nem jól fogalmaztam.
Pénteken megyünk, még Tündivel egyeztetek.

Tegnap este hallottam a híradóban, hogy csökkenteni akarják a gyes és gyed idejét. Közben vacsit készítettem Apának, így nem tudom pontosan, mi is van. Ti hallottátok?

Lilla!
Petike emlegetett, meg Károly Róbert szobrát, mert annak a legnagyobb a pajzsa!!! :D

Kaptam egy táblázatot a hamisított mézekről. Elküldjem nektek mailben? Mi sok mézet eszünk, de Békéscsabán veszi anyukám egy méhész bácsitól. Pont ma reggel is mézes kenyeret ettek a gyerekek és repcemézünk van most. Erre Petike megkérdezte, hogy ez RECÉS méz?! És Gézunak is adtam egy falatot, de kiköpte. Annyira még nem erőltetem, mert Petike is allergiás volt először.

Tündi!
Te kb. mikor indulsz az Örsről, mert ahhoz keresek HÉV-et.

Kimegyünk az udvarra játszani, mert szétszedik a könyvespolcot!!!!!!!

Ábimami!
Szurkolok nagyon!!! :D

Puszi, Zsu

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Sziasztok!

Kukk!

Köszi Edina!
Lehet tudok menni, de megint megyek ügyvédhez és lehet pont akkor, amikor taliztok :twisted:

Helyzetjelentés: már nem annyira szarul, de továbbra is büszkén!

Bocsi Mindenkitől, akit zaklatok!!!!!

Körkérdés: Nem megy valamelyikőtök júni 8-ig valahova pihizni, ahol elfogadnak üdülési csekket????
Vagy foglalásnak is lehet használni.
Van egy 10eft-osom és nem tudom elhasználni :cry:
Megbeszélnénk a részleteket, valamit engednék.

Puszi!

Ha lehet sms-t küldjetek.

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24

Gyerekek!

Ugye teljesen normális, hogy ez a nagy meleg megviseli a gyereket?

Kb. 2/3-at eszi a szokásosnak, de ugyanannyit vagy még többet is alszik. Sirni nem sir, de talán nem is olyan aktiv. Kaki pisi normális mennyiség és szin.

Hasonló tapasztalat?

Vanda[/b]

Kép

Kép
precious
Budapest

Sziasztok!

Vanda!
Szerintem az normális hogy ilyen melegben nem esznek a babók sem annyit, és hogy nem olyan aktívak. Mi is kevesebbet eszünk ilyenkor, na meg hát minket is megvisel ez a meleg, akkor gondolhatod hogy a picikre is hatással van.

Zsuzsa!
Hát hogy mikor megyünk??? Ez atttól is függ, hogy merre menjünk. Mert mi eredetileg a hármas villivel mentünk volna a mexikóira és onnan metróval egy megálló, de arra Ti szerintem nem tudtok jönni, úgyhogy azt még megbeszéljük hogy merre tudtok egyáltalán jönni.

Én holnaptól nyelviskolába fogok járni, most hogy már vége a viszgaidőszaknak... 8) Nehogy már nyugi legyen egy kicsit. 8) 8) 8)

Az normális hogy Imi bukik néha egy kicsit?

Nyugodalmas szép éjszakát!

Tündi és Imi

Tündi
Kép
Kép
_manó

Sziasztok!

Muzsu! Én írtam az Eucerines testápolót. kb. 2-2,5 ezer között van, de egészségkártyára is lehet venni, legalábbi még legutóbb lehetett. Milyen fürdőolajat használsz ekcémás bőrre???
A gyógyszertári fürdető és a testápoló gyakorlatilag ugyanaz, csak a testápoló zsírosabb, töményebb. Ergo a fürdetőt is lehet használni testápolónak.
Ezen a "tudod, a harmadik gyerek már tisztába teszi magát" szövegen mindig olyan jót mosolygok. :D

Vanda! Ebben a melegben mi is teljesen kikészülünk, hát még a picurkák! Nem csoda, ha nem eszik a sokat, inkább csak szomjat olt.

Nyugodalmas jó éjszakát mindenkinek,
Móni

Kép
Kép
huncut

Sziasztok,

Mi sajna nem megyünk a talira, mert a fránya höröghurutot ugyebár mi is elkaptuk valakitől :x , és nem akarok gonosz anyuka lenni, hogy bosszúból mi is jól megfertőzünk mindenkit. Úgyhogy mostanában magányosan, azaz kettesben sétálgatunk.

Ja és lett még 2 új foga is, tehát már 10-nél tartunk.

Üdv,

Gabek

Kép

Kép
gabek

Hát remélem, hogy igazatok van a meleggel kapcsolatban. A 60-80 g helyett az utolsó kajáláskor már csak 40 g lett.

és egy megjegyzés......
ALJAS-ALJAS-ALJAS bimbóvédő!!!! :evil: :evil: :evil:

Azt hittem, hogy használ. Igen az elején, valóban. De 3-4 nap alatt annyira hozzászokott a gyerek, hogy ellustult és nem hajlandó bekapni a bimbót. Minden étkezés 1-1,5 óra hosszat tart, mert azzal megy el az idő, hogy a kicsi bekapja a bimbót. Iszonyú, hogy mit érzek és tudom, hogy dupla annyi ideig fog tartani, mig visszaszokunk a rendes cicire. Most fejek egy kicsit minden etetés előtt, hogy kiugorjon a bimbó, de igy is keserves.

Vanda

Kép

Kép
precious
Budapest

Szia Vanda!
Én ezt végig csináltam az Ábival, tök cumizavaros lett (cumisüvegtől), egyre idegesebb voltam, a tejem egyre kevesebb, végül mindig feladtam lefejtem és odaadtam neki cumisüvegből. Egy-egy szopi több óráig tartott. Zokogtam, mindent elolvastam a neten ami a témáról volt, de a legfontosabb, hogy ne szarj be, ha elég rámenős vagy visszaszokik. Én egy hónapig feküdtem vele az ágyban és folyamatosan ciciztünk. A legjobban akkor ment neki a dolog amikor félálomban volt, akkor nem ellenkezett, és megfeledkezve magáról sikerült szopiznia. Mi is 40 g-kal kínlódtunk! De az is igaz, hogy Ábi is jó nagy baba volt és Bálint is az úgyhogy "megengedhetik" maguknak ezt a kis lustulást! Ha nem szopik eleget a folyadékot pótold ebben a nagy hőségben, kanállal ad a lefejt tejet! Szerintem még nincs nagy gáz, elég kevés idő telt el gyorsan vissza fog szokni! Lehet, hogy rosszul teszed rá a cicire?
ábimami

Szia Ábimami!

Köszi a gyorssegélyt. Én is gondoltam, hogy rosszul teszem rá a cicire. Pénteken jön a védőnő, majd megkérem, hogy nézze meg hogyan csinálom a dolgot.
Cseréljük a testhelyzeteket, fekve aztán ülve, néha rákap, jól szopik 1-2 percig, aztán elernyed és a végén csak cummog a cicin.

De volt olyan is, hogy 20 perc normális cicizés után elaludt.

Mindegy, kitartó leszek és minden alkalommal, amikor felsir és jogosnak látom, megpróbálom cicire tenni.

Köszi!

Vanda

Kép

Kép
precious
Budapest

Sziasztok!

Gyors bekukk!!

Huncut, Muzsu, ekcemas borre Balneum Hermal furdoolaj! Nem olcso, de az Eucerin tokeletes kiegeszitoje.

Anid, koszi a valaszt! Azota mar kap 7 gabonapelyhes cuccot a kisasszony, itt azt het hotol adjak, en csak most kezdtem az ekcema miatt.
Hazaut: ferjem kapott otthon egy allast, nem olyan jo, mint az itteni, de most mar tenyleg haza akarunk menni. Nem csinalhatjuk tovabb ezt a ciganyeletet (minden unnepre haza, szuloknel lakni stb) ket gyerekkel. Vagy itt, vagy otthon, valahol le kell telepednunk, Es akkor mar otthon. :-)

Dorka, orulok, hogy jelentkeztel! Lehet, hogy lemaradtam, de szoval akkor most valtok? (ugyved...)

Vanda, nekem mindket cickomat atharapta a gyerek a bimbovedovel.. Na en akkor hagytam abba. En egyebkent nem emeltem ki a bimbot szopizas elott (nekem is befele fordulo), ezt megtette a gyerkoc a szopival. Miert nem probalod Te is rahagyni a melot?

Lanyok, Ti mikortol adtatok hust a babanak? En mar total nem emlekszem, Lackonak mikor adtam eloszor. Csak sejtem, hogy ilyen korban mar igen. Erositest kerek!! ;-)

Jo ejszakat mindenkinek:
P
[/b]

Kép
Kép
panzej

Vanda!
Nézd meg a http://www.lll.hu/main -t. Sok sikert!
ábimami

Vanda, meg egy tanacs! NE MERD le a szopizott tejmennyiseget!!!
Ettol lesznek neurotikusak a kismamak. Felejtsd el a merleget amig nem keso!!
A masik, hogy tedd ra felalomban a babat a melledre. Ez be szokott jonni.
P

Kép
Kép
panzej

HALIHÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ

Gabek
Jobbulást Gergőnek!!! :P

Vanda
A mérleget csak heti egyszer használd, fix időben, mondjuk hétfő fürdés előtt!
Meleg ellen segít, ha napközben áttörölgeted egy kis vizes ronggyal!
(Mi most láttuk a koarai képeken,hogy nagyon rózsaszín volt a gyerek és hát Kata 3 hónapig üvöltött, ez is közrejátszott a nyugtalaanságában.)

Panzej
Akkor majd ti is be tudtok kapcsolódni a talikba! Éljen!
Húsi:én már 5 hósan adtam pipit! :oops: De Kata vegyestüzelésű volt.
Szerintem már rápróbálhatsz a pipire. (halacska??)Bár ezért engem most szídtak meg a dokinál.

Kérdés:
Hogy néz ki a tojásallergia???
Tegnap kapott a csajszi egy fél tojássárgát és megjelent 3!!! pötyi a karján. :oops: :oops: :oops: --Tudom, paraanyázok itt!! :oops: :shock: :roll:

Kép
anid

Sziasztok!

Anid!
Olyan jó mikor Te nyitod a napot. Mikor jövök fel, jó látni, hogy már van aki hamarabb fenn volt mint én. :oops:
Ma 06:15-kor keltünk én nem akart visszaaludni... :( :( :(
Eddig is felkeltünk 6körül szopizni, de mindig visszaaludt 8-ig. De ma nem!!!!Úgy süt a nap, hogy azt hiszi már ébredés van.
A tojásallergiára sajna nincs tippem.

Vanda!
Szerintem sem jó, ha méregeted. Én sose mértem azt hogy Imi mennyit eszik. Tényleg csak stresszeled magad.

Tunde és Imi

Tündi
Kép
Kép
_manó

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?