A saját tapasztalatom ez:
A mensimnek márc 24-e táján kellet volna megjönnie, barnás maszat jelentkezett, ilyen már fordult elő korábban ezért vártam a mensit (volt meg fog jönni hasfeszülős, görcsölgetős érzés is) de nem jött meg, így 31-én csináltam egy tesztet. Nagyon- nagyon halovány lett, de örültem mint najom a farkának, majd két nap múlva megismételtem, akkor erőssebb volt, így meg is nyugodtam, be is jelentkeztem ápr. 11-re nőgyogyihoz. Ápr. 5-6-án reggeli hányinger. Ápr 9-én min. vérzés kezdődött, 11-én 4 mm petezsák UH-al, doki szerint 50-50 hogy megmarad-e. Pihennei nem kell, nem attól függ megmarad-e jelmondattal küldtek haza a vérzésemmel együtt. Hát dolgoztam. 14-én mintha felfáztam volna, úgy el kezdett fájni a hólyagom környéke, így haza mentem. Estére hőemelkedésem lett, reggelre mindenem fájt, de a derekam a legjobban és sehogy se volt jó. Csak a reményem maradt, hogy megmarad a baba. A hétvégén a hátfájás alábbhagyott, így hétfőn mentem dolgozni, mert sok előre lebeszélt teendőm volt. De megérkezett a kávélalj szerű vérzés is. Szerdán ezért elmentem a háziorvoshoz, hogy táppénzre vegyenek, ők meg elküldtek a kórházba, ott 2 nap után 3 UH és két Hcg mérés után mondták, hogy elhalt a terhesség és műteni kell.
És hogy ennek elenére miért merek mást bíztatni?
Mert mások vagyunk, és mert nálam volt egyéb tényező is, ami kiválthatta az elhalást:
- A fogamzást követő 3. napon buliba voltam és sajna túl sok alkoholt ittam (nem gondoltam, hogy pont abban a hónapban leszek terhes)
- Iskolaszünetben nálunk volt a beteg kisöcsém. (anyuéknak csak anyák napján akartuk elmondani a babát, igy nem tudta, hogy mi a helyzet, ezért küldte el betegen)
- A húsvét hétvégén nagyon sokat kellett utaznunk a meleg autóban, aminek az ablakait nem tudtuk kinyitni, mivel a párom nem bírja a huzatot
- Akkortájt tettem le (ápr. 11) a forgalmi vizsgát, így elég stresszes is voltam.
- nem mentem azonnal táppénzre, amikor kiderült, hogy terhes vagyok.
Szóval sok oka lehet annak, hogy ez nálam bekövetkezett, de ált. a veszélyeztető tényezők ilyen halmozott előfordulása ritka. És legközelebb nálunk se így lesz.
Ami azt illeti elég ostoba voltam, de úgy gondoltam, hogy hogy ezek nem fenyegetik a baba életét, és persze nem is biztos, hogy ezek okozták, de mindenképp veszélyt jelentettek. Az orvos persze azt mondja, ettől aztán biztos nem, de azt gondolom, hogy ami egy felnőtt szervezetét kikészíti az mit tehet egy javában fejlődő pici védtelen magocskával? De jó is utólag okosnak lenni nemde???
Úgyhogy kismama jelöltek nagyon vigyázzatok ám magatokra, és ne kövessetek el olyan hibákat amiket én!!!