Új privát üzeneted érkezett!

Marcsi! Boldog szülinapot, isteni tortát sütöttél!!

Tegnap este készült egy kis album, Molnárka néven lehet rátalálni. Persze farsangos képek...
Ahogy a ruhákról írtok, el kell dicsekednem a tündéri húgommal. A nagyobb fia minden cuccát ideadja, sõt, ha olyan helyen jár, hogy lát leárazást, mindig vesz nekünk is. Igaz, hogy nem vagyunk ikrek, de nagyon hasonló az ízlésünk, megbízhatok benne. A cípõn kívül gyakorlatilag mindent tõle kapok. Így még az ikerség anyagi vonzatával ezután szembesülök, bónuszként a Marcival kiegészítve.
Egyébként egy polcon két sorban tárolom a dolgaikat, leosztva, hogy melyik melyiké, és õk is teljesen számon tartják. Szeretem, ha csak színben különböznek a ruhák, mert sokkal praktikusabb így rendezni õket. A kékeket többnyire Bálint, a harsányabbakat Peti kapja. Azt hiszem annyira ráálltak erre a színvilágra, hogy már önállóan is így választanak. Marci persze jól el van látva, duplán is.
Tegnap este lemértem, 11,1 kg, 80cm. És 10 hónapos. Hogy meddig nõ ez a gyerek??

Vikics,
a tieid szivesen babakocsiznak? Az enyéim már egyáltalán nem. Igaz, korábban is állandóan szálltak ki belõle. El is határoztam, hogy eladom a kocsit, mert csak áll a pincében.

Zsuzsi,
én se rajongtam a régi irodalomért korábban, de mikor tanítanom kellett például az Odüsszeiát, annyira élveztem, hogy többször is újraolvastam. Szerintem vannak írások, amiket "öregebben" lehet igazán élvezni. Sajnálom, hogy 9. osztályban gyötrik/gyötröm velük a diákokat.
Kérdésedre, mi jelenleg Prágában élünk, még 3 évig.

Éva,
még csak ezután megyünk érdeklõdni az oviba, remélem nemcsak az én vágyaimban él az õszi kezdés lehetõsége. De gondolom, ha szobatiszták lesznek, felveszik. (Egyelõre nem érdekli õket a dolog) A nyelvet úgysem tudják, de majd megtanulják a többi gyerektõl, ha nem akarják magukat csehül érezni.

Molnárka
molnárka

Vikics
Jól olvastam, hogy csak úgy lazán mész bulizni??
Ez igen! Ééén is!
Molnárka
molnárka

Molnárka!
Jó Neked, hogy csak úgy kapod a ruhákat! Én veszem szakadatlan. A színekkel meg én is úgy vagyok mint Te. Levi kapja a kéket, Nándus a harsányabbat, de néha a Nándus is kiköveteli az ugyanolyat. Én majd megszakadok,hogy külömbözõt kapjak erre a múltkor is mikor ráadtam egy piros tréninget magára nézett, aztán a Levire és közölte, hogy kéket! Szerencsére ze még nem állandósult.
Szívesen babakocsizna a srácok 1. mert ez van! 2. Mert az apjuk azt mondta, hogy a babakocsi olyan mint apa autója és azóta napközben is belefészkelik magukat. Kép
Igen szeoktam járni bulizni, mert mindíg akad jelentkezõ aki elvállalná a fiúkat. Ebbõl sosincs problémám. Néha inkább abból ha a párommal párhuzamba intézzük a hétvégét és valamelyik nagyit olyankor le kell mondani.
Most pédául nem akartunk sehová menni és már jött a telefon, hogy vigyük õket.

Vikics

KépKép
vikics

Vikics!

Megnéztem! Szóval kattínts rá a kiválasztott kocsira, aztán oldalt van, egy sárga négyzet, egy bevásárló kocsival, arra is, aztán kiadja az árat, és ahhoz, hogy megrendeld regisztrálnod kell magad. Innen ezért nem tudtam továbbmenni, de ugyanott a lap alján van egy német telcsiszám, kérdd meg a német ismerõsöket, hogy hívják fel, hol lehet személyesen is megvenni!

Majd még írok, csak ezt most gyorsan elküldöm

Zsuzsi
Névtelen

Sziasztok!

Vikics!

Tényleg borzasztóak! Ahányszor megnézem õket mindig fél órát röhögök rajtuk! Ma ráértem, és megszámoltam, hogy a 3 kategóriában 669 kép van. Nem tudom, hogy kell oda rakni képet, de tök jó lenne, ha Te feltudnád a fiúkét rakni. Kár, hogy itt Mo.-on nincsenek ilyen oldalak!

Molnárka!
Édesek a fiúk nagyon! Azt nem tudtam ,hogy te tanárnõ vagy. Egyébként nekem nem a mûvekkel van bajom( igazából el se olvastam õket), hanem azzal, hogy utána 2-4 oldalas fogalmazást kell írnunk, elbeszélõt, meg értekezõt, és ez elég nehéz. Meghát ezek a mûvek sem túl érthetõ nyelven vannak, legalábbis a 15 éveseknek.
Névtelen

Zsuzsi voltam, csak elfelejtettem odaírni.
Névtelen

Ja, még a ruhákról akartam!

Nálunk is rohdt sok maradt a 2 nagytesónkról, de alig hordtuk, mert nem volt 2 belõlük, és mi mindig egyformába voltunk öltöztetve. Nálunk is sokszor nem egyezett a színük, és persze mi is mindig összevesztünk rajuk. Én kaptam a kéket, õ a pirosat. De még 2 egyforma színün is összevesztünk, és még ez ma is így van.

Zsuszi
Névtelen

Tényleg, Ti hogy különböztetitek meg a fiúk ruháit, ami egyforma? Pl. ha a mosásban összekeveredik? Én nem tudom, hogy anyám hogy csinálta. Mi mindig tudjuk, mostanában úgy, hogy 2 adagot mos egymásután anyám, és az egyikben csak az egyikünkét, a másikban csak a másikunkét, de gondolom, hogy nektek erre nincs idõtök. Nekünk külön szekrényünk van, de így is sokszor összekeverjük, de amint felhúzom, rögtön érzem, hogy nem az enyém! Általában a címkéjét szoktuk megjelölni.

Zsuzsi
Névtelen

Vikics!

Megnéztem mégegyszer, és ha nem innen akarjátok megrendelni, hanem megkérnétek a kintieket, akkor nekik nem kell a regisztrálás, csak rá kell menni ugyanott menni egy Bestellen nevû sárga hurkára, és kitölteni az adatokat, de így csak a Németo.-ban élõknek lehet! Az árát azért nézd meg! Szerintem kérd meg õket, hogy õk rendeljék meg, mert oda olcsóbb, mint ide!

Bocs, a sok üziért, de unatkoztam. Holnap is itthon leszünk, kiírt az orvos, szerencsére hozzánk se nyúlt, kapásból bevette a nemlétezõ panaszainkat! De csúnya dolog! Sajna holnap a nõvérünk is itthon lesz. Ilyen pechet!

Zsuzsi
Névtelen

Zsuzsi!

Az árával nincs baj, mert csak egy kicsit drágábban vettük a másik ilyet használtan és több lapon is néztem pont 55 euróval több. Azért az nem semmi. Azt tök jó lenne tudni, hogy ha megrendelném mennyi lenne a postaköltség, mert ha nem annyira vészes nem csesztetném a haverokat. Bár valószínûleg így is kell majd.
Csak viszonyítás képpen ezen a lapon 145 euro a kocsi ami kb 36.000 Ft. Itthon meg a Minimanóban 70.000 Ft Még biznisznek is jó lenne. Kép
Sõt miután használtuk ugyanannyiért el is tudnám adni!

Vikics

KépKép
vikics

Vikics!

Nem tudom, hogy miért, de nekem most más, valami Heavy Trafic jön be azon az oldalon a jumax helyett, de ahogy emlékszem, a lap alján. ahol meg kell rendelni van leírva. Nem tudom, hogy miért nem jön be !!!!!!

Zsuzsi
Névtelen

Zsuzsi!

Nekem is azt írja, de ha jobban belegondolok valami 8-16h idõpontot láttam valahol. Elég bután nézne ki ha csak ekkor lehetne rendelni, de hát németekrõl beszélünk. Kép
Még azért próbálkozok, de mióta ólcsóbb lett elvileg a net mindenki azon lóg és mint a tetû olyan lassú.
Vikics

KépKép
vikics

Vikics!

Majd holnap délelõtt megnézem, tényleg rohadt lassú!

Zsuzsi
Névtelen

Lányok!

Én is raktam fel az albumba két képet a gyerekrõl. Majd még rakok többet, csak most elfáradtam és megyek aludni. Horváth család néven vannak a képek.

Éva
p.éva

Sziasztok!

Én is csináltam albumot és egy rakat képett tettem fel. Egész kicsiket is!

Éva nagyon megnõttek a fiaid! És a lányod is nagyon szép királylány.

Vikics

KépKép
vikics

Raktam fel egy pocakos képet az ikres képek közé. Kicsit nagy lett, de hát én sem voltam kicsi. Kép

Vikics

KépKép
vikics

Vikics

Nagyon édesek a fiaid!!!! És te sem voltál semmi! Én is megpróbálok felrakni egy pocakos képet az albumba a gyerekek közé. Azért oda rakom,mert a másik helyre nem sikerül. Nem lett valami jó a pocakos kép, mert a fényképet fénnyképeztem le géppel. Csak ezt a képet találtam ami a vége felé készült rólam, itt még kb. egy hónap volt hátra.

Éva
p.éva

Én is nagyon belejöttem és felraktam még egy pár képet.

Gabi

Titeket is megtaláltalak! Édesek a fiaid!!!!

Éva
p.éva

Sziasztok!

Vikics!

Megnéztem, és ha Németországban rendelik, akkor 100 Euro felett nincs + költség, de arról nem ír, hogy mi van az országon kívül, csak ha regisztrálod magad, vagy felhívod azt a számot.

Mindjárt megnézem az albumokat!

Zsuzsi
Névtelen

Na megnéztem!

Nagyon édesek!!!

Éva!
Nagyon aranyosak abban a kis sapiban, és elég egyformának is tûnnek!

Vikics!

Klassz, hogy raktál fel kisebb képeket is!
Jó nagyok voltatok mindketten!

Memutattam a tesómnak is, és azt kérdezte,hogy: " Négyes ikrei vannak?"

Gabi!

Édesek a fiúk, jó nehéz lehet velük!
Rakjatok még fel képeket, nagyon kíváncsi vagyok rájuk!
Zsuzsi
Névtelen

Sziasztok!

Zsuzsi!
Intézõdik a babakocsi a német barátokkal. Április 5.-én jönnek és reményeim szerint hozzák a kocsit is. De a többit csak akkor adom el, ha már tuti a dolog. De ráhibáztam arra a nyitvatrtásos dologra, mert reggel már simán kiadta a rendelõs lapot. Mindíg tudtam, hogy pár kivételével minden német tufa, de ennyire??!! Egy internetes áruház du. 4-kor bezár?? Kit zavar az, ha jönnek be a megrendelések este?
A pocakos fotó nagyon durva mi? 58kg-ról 87kg-ig sikerült feltornásznom magamat. A végére olyan voltam mint egy víztorony krumpli orral. Kép De valószínûleg csinosabb lettem volna valami terhes mama ruciban, csak sajnáltam azt a 15-20 rongyot olyan ruhára amit kinövök pikk-pakk aztán meg úgysem tudom hordani. Így maradt a sátorlap ízlésesen eligazítva. Kép
Köszi a segítséget!!!

Más is csinálhatna ilyen kezdetektõl máig albumot pocakos képpel együtt!! És én még az inkubátorosakat fel sem tettem! Pedíg azon még kisebbek és még szõrös a kis hátuk is. Kép

Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Vikics

Örülök, hogy sikerült elintézni! Drukkolok, hogy sikeresen kézhez is kapjátok! Az a nyitvatartás tényleg nagyon durva!
A németek nagyon fura emberek, a lektoraink, akik onnan jöttek, folyton szídják a saját hazájukat. Én sem nagyon bírom a németeket( német foci fúúúújj!), csak két pasast szeretek nagyon!!! Pont akkora zár be, amikor az emberek hazaérnek a munkából, és lenne egy kis idejük leülni a gép elé.

Nagyon durva, nem is gondoltam volna, hogy olyan nagy volt!
Azt nem tudom, hogy anyámnak mekkora volt velünk, de mondott olyanokat, hogy evésnél nem kellett az asztalnál ülnie, kényelmesen elfért rajta a tálca.

Ha tudod, akkor rakd fel az inkubátoros képet, kíváncsi vagyok rá!!

Zsuzsi
Névtelen

Sziasztok!
Köszi a jókívánságokat! Örülök, hogy "ízlett" a torta Kép
Klasszak az új albumok!!! Próbálok én is egy kronológiás albumot összerakni, csak nem lesznek túl jók a képek.

Molnárka! Melyik szakra jársz a külkeren? Még a terhesség elött államvizsgáztam másoddiplomás nemzetközi kommunikáció szakon, csak a második (szakmai német) nyelvvizsgám hiányzik, így nem kaptam oklevelet. 2004 májusában kéne bemutatnom legkésõbb, hát... nem sok reményt füzök hozzá. Bár azt tervezem, hogy idén nyáron újra nekiveselkedek, aztán szeptembertöl apuka vigyáz a srácokra, amíg anyuka nyelviskolában, vagy könyvtárban tanul...
Vikics! Miért voltak inkubátorban a fiúk? Mi az albumod neve, most nem találom!
M.

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!
Vikics!

A múltkor, amikor még új volt az albumod, megnéztem a srácok fotóit, de most nem találtam meg. A pocakosokat meg egyáltalán nem láttam Milyen néven futnak az albumok?

Szeretnék én is ilyen kezdetektõl-máig albumot csinálni, de elromlott itthon a hálózatunk, ha megjavul, akkor felrakom.

Gabi
efgabi

Sziasztok!

Vikics!

Én sem találom! Nem Vikics pupikái néven voltak eddig??

Éva!!

Boldog névnapot a kisfiadnak!!

Zsuzsi
Névtelen

Természetesen a Pupikák nagy P.

Zsuzsi
Névtelen

Lányok!
Szeretném már etetöszékböl etetni a srácokat. Nekem tetszik a fa, szétszedhetö változat (az ára is persze), de biztosan kényelmesebb a müanyag, dönthetö háttámlájú. Eddig autósülésben, babakocsiban ültek csak, még közel sem önállóan. Viszont a fa székek elég "meredekek". Megéri szerintetek a müanyag az árát? Vagy várjam ki azt az 1-2 hónapot, amig egyedül ülnek és vegyek majd fát?
Nektek mi vált be?
M.

KépKép

KépKép
2in1

sZIASZTOK!
Megprobáltam a regisztrálást, és sikerült!!
zsuzsi

Ennek tökre örülök!!

Marcsi!

Nekünk mûanyag volt( legalábbis a fotókból ítélve), bár az marha régen, 15 éve volt! Szerintem, ha neked a fa tetszik, és az ára is jobb, akkor megéri egy kicsit várni! Vagy gondold át meg, hogy melyik a tartósabb!

Képzeljétek!! Tegnap dumáltunk egy ikerpárral! Bulizni voltunk, és õk is ott, ahol mi! Elég furik, de jó fejnek tünnek, megbeszéltük, hogy jövõ hétvégén is lejönnek Bankba, majd akkor megkérdezgetem, hogy náluk mi hogy van/volt.

Raktatok fel új képeket??

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!

Most, hogy sikerült a regisztrálás küldök Nektek sok Kép Kép KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép !
zsuzsi

Sziasztok!
Még mindig nem találom Vikics albumát, pedig már majdnem az összes betüt végignéztem.

Éva!
Hol vannak a pocakos képeid?

Gabi
efgabi

Gabi!

Én tényleg úgy emlékszem, hogy azon a néven van, de lehet, hogy véletlenül a publikus négyzetbõl kinyomta a pipát, és akkor nem lehet megnézni! Ezt csak a Vikics tudja megmondani. De én sem találom, pedig kerestem!!

Zsuzsi
zsuzsi

Gabi!

Vikics pocakos képe az Iker gyerkõcök képei alatt van!Kép

Zsuzsi
zsuzsi

Gabi

Itt a babaneten az albumban Horváth család képei alatt.

Most készül szûlni a kutyusom, tiszta ideg vagyok, már az állatkórházat hívogatom , ha valami baj lenne. Szerintem ma nem alszunk.

Éva
p.éva

Sziasztok!

Éva!

Drukkolok, hogy minden jól sikerüljön!!!Kép Ha kipihented magad írd meg, hogy hogy sikerült!

Zsuzsi
zsuzsi

Gabi!

Megnéztem az új képeket, amiket felraktál!! Nagyon szuperek! Tök jó, hogy Te is raktál fel pici fotókat!! Nagyon édesek, és olyan picikék! Kép

Zsuzsi
zsuzsi

Zsuzsi

Még mindig nem szült meg a kutyusom, már elvittük orvoshoz,minden rendben van, lehet, hogy csak holnapra lesznek meg a picik. Aludni semmit nem aluddtam, ötig fent voltam vele, mert nagyon kivolt szegény. Aztán hétkor meg keltek a gyerekek. Lehet, hogy még ma sem alszunk. De már annyira edzett vagyok., hogy meg sem érzem a fáradtságot.
p.éva

Sziasztok!
Szeretnék beszállni a "csapatba", augusztsra várok ikreket
Van egy 4 és fél éves fiam, és egy 8 hónapos kislányom
Gondolom gyakorló szülõktõl több ötletet és segítséget lehet kapni, mint könyvekbõl, ezért szeretnék "beszélgetni" más ikres anyukákkal is
Zizi
debyand

Szia Zizi!

Nekem nincsenek ikreim, de van egy egypetéjû ikertestvérem, és én is itt szoktam "beszélgetni", elmondani, hogy nálunk mi hogy van/volt, amibõl szerintem lehet tanulni.

Üdvözöllek itt, a topicban!! Írj egy kicsit a gyerekeidrõl, és az ikrekrõl is( amit már lehet tudni)!KépKép
zsuzsi

Sziasztok!

Zizi!
Üdv a topicban! Mi mindíg itt vagyunk, kérdezz ha valamit tudni szeretnél, és akkor is ha nem! Kép

Megtaláltam a hibát miért nem látható az abum, mert véletlenül egy szpészt Kép raktam a cím elé, így a semmi volt az elsõ betû. Most a V betû alatt van a Vikics Pupikái: Levi és Dundi album.

Éva!!
Szorítunk a kutyusnak!!

Megyek megnézem a többi albumot.

Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Zizi!
Üdv a topicban! Mi mindíg itt vagyunk, kérdezz ha valamit tudni szeretnél, és akkor is ha nem! Kép

Megtaláltam a hibát miért nem látható az abum, mert véletlenül egy szpészt Kép raktam a cím elé, így a semmi volt az elsõ betû. Most a V betû alatt van a Vikics Pupikái: Levi és Dundi album.

Éva!!
Szorítunk a kutyusnak!!

Megyek megnézem a többi albumot.

Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Zsuzsi!
Nekem is van ikertestvérem, csak mi kétpetéjûek vagyunk, és soha nem voltunk ennyire "összenõve", gimibe már külön jártunk. Szóval nem meglepetés, hogy én is ikreket várokKép

Vikics!
Köszi a bíztatást, biztos, hogy lesz ezer kérdésem!Kép
Az elsõ: ikreknél is a 16. héten kell az AFP-t levenni? És milyen eredmény számít normálisnak?
Eddig összesen egyszer voltam orvosnál, akkor is el kellett rohannia mûteni, így nem tudtam vele mindent megbeszélni, azóta mindenért telefonon zaklatom, de nem akarom naponta hívogatni szegényt.
Ja, és milyen esélye van a császárnak? Nagyon szeretném megúszni...

Egyenlõre befejezem, mert késõ van.
Zizi
debyand

Na megnéztem õket!

Tök jó, hogy mindenki tett fel kicsi képeket is meg pocakosat is. Asszem én is beteszem a pocakosat az album végére, mert az elejét már megszerkeszettem.
Nem voltatok Ti sem semmik pocakkal!!
Én sem nagyon ettem az asztalnál, mert kínszenvedés volt. Mosogatni is több részletben tudtam csak, mert nem fértem hozzá a mosogatóhoz a hatalmas hasamtól.
Amint látom Gabi gyerkõi is inkubátorban voltak. Az enyéim azért, hogy melegedjenek egy kicsit mielõtt kiteszik õket a való világba. Semmi bajuk nem volt, de amelyik kicsi éppen úgy született, hogy volt szabad inkubátor azt mind betették kis idõre. Még az egész nagyokat is. De azért nekünk jutott két külön berendezés. Kép

Vikics

KépKép
vikics

Keresek 2 darab (ikreknek) 3 kerekû hagyományos, láncos (tehát a pedál nem az elsõ keréken van) gyerekbiciklit.
Kérlek írj:
leoreka@freestart.hu
Elõre is köszönjük!!!
Cicus

Cicus!
A februári Kismamában olvastam ezt a hirdetést:
"Eladó két darab 10-es oldalkitámasztós gyermekkerékpár 3000 Ft-ért, 06-26-381-100, Leányfalu" Valószinüleg nagyobb, de hátha ez is érdekel titeket!
M.

Zizi!
Gratula! Nálunk még friss az élmény, kisfiaim kb. pont egy éve árulták el, hogy ketten vannak KépKép (a 13 hetes UH-on)
Az AFP-t ugyanakkor veszik le, csak a határértékeket máshogy értelmezik. Nálunk a felsö határra esett és a magyarázat ennyi volt: gemini. Én császárral szültem, elsö terhesség, a méhem nem nagyon tágult (valószinüleg) aztán 31 hetesen burokrepedés Péternél... Benn nagy buli lehetett, mert Ádám haránt feküdt ("A" baba), keze elöre esve, Péter pedig medencével lefelé. Bár nincs összehasonlítási alapom, meg biztos, hogy minden szerencsésen alakult, egyáltalán nem volt vészes a császár... Talán a harmadik terhességnél nagyobb az esély a hüvelyi szülésre Kép Ismered Métneki Júlia: Ikrek könyvét? (1500 Ft, Librinél pl.) Szerintem a terhességes rész nagyon jó! Szinte minden kérdésre választ találsz benne. Óhatatlanul felhívja az iker szülök figyelmét egy sor nehézségre is, de egyébként nekem nagyon tetszett. Az orvosok soha nem tünnek túl beszédesnek, sem elég tájékozottnak ikerterhesség témában Kép
M.

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Zizi!

Az tök jó, hogy Neked is van egy ikertestvéred!Kép Fiú vagy lány?? Akkor biztos Te is látod, hogy mire kell majd odafigyelned, hogy ne nehezítsd meg az ikreid életét, és tisztában vagy az ikrek (lehetséges) problémáival( egy kalap alá vétel,..sbt.), és tudod, hogy ezek milyen rossz dolgok az ikrek számára. Bár szerintem a kétpetéjûeknek más jellegûek lehetnek ezek, mivel általában nem hasonlítanak, pont ezért, inkább a "Miért nem hasonlítotok, ha ikrek vagytok?", meg az (alaptalan) összehasonlítgatás, a nagyobb eltérés miatt lehet zavaró.
Nálunk egyáltalán sehol nem voltak ikrek a rokonságban, de én úgy tudom, hogy az öröklõdés csak a kétpetéjûeknél játszik szerepet, az egypetéjûekrõl senki sem tudja, hogy miért keletkeznek.Kép
Tényleg örültetek Nekik, hogy ketten vannak?? Anyám nekünk elõször rohadtul nem, mert hogy már két nagytesónk is volt/van. De aztán már megbarátkozott velünk. Olvastam ,hogy Nektek is már 3. ill. 4. gyerkõcök lesznek az ikrek. Elég merész dolog szerintem, hogy csak 1 év lesz a picik és a kicsi között, és a "nagy" is olyan pici, hát kitartás!Kép Mi is 3. ill. 4.-nek jöttünk, de már 5 ill. 11 évesek voltak a tesók, és már tudtak valamennyire segíteni!
Mit lehet tudni már a babákról???Kép

Éva!

Mi van a kutyussal??

Vikics!

Örülök, hogy megtaláltad a hibát, és megint meg tudom nézni a fiúkat! Olyan édesek!Kép

Na, megyek suliba, sajnosKép

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!

Ma voltunk ovinézõbe, de mindenhonnan elkergettek minket, hogy majd májusba mennyünk elõjegyzésre. Ezt a baromságot. Nem az lenne a logikus, hogy elõjegyzés elõtt lenne valami nyílt nap mindenhol máskor. Oda elmennének az anyukák gyerekstül, aztán oda jegyeztetnének elõ ahová menni akarnak nem? Hát most majd elõjegyeztetek mindenhová, aztán megnézzük melyik is lenne jó és ha lesz hely oda megyünk, ha nem akkor ahová tartozunk, ha csak nem az tetszik meg eleve is. Ahová tartozunk tök szép a kert tele modern fa mászókákkal és játékokkal és bent van 2 csincsilla is. Hát alíg bírtam elrángatni a fiúkat. Csak azt mondják, hogy oda sokan járnak. Kép Kemény dió. Nektek mi a tapasztalatotok? Mire kell odafigyelni az oviválasztásnál? Annyira mazsola vagyok adjatok néhány tanácsot.

Zizi!
Egyáltalán nem lehetetlen a hüvelyi szülés. Nekem például meg sem említette az orvosom, hogy császározna és nem is kellett. Picik voltak a fiúk (2,5 kg/gyerek) és nagyon gyorsdan megszülettek. Nem is emlékszem semmi fájdalomra, de nem is nagyon volt. Én max 1/2 1-2 óra alatt túl voltam mindenen. Felvétellel, vizsgálattal, CTG-vel szüléssel együtt. Szerintem 30 percnél többet a szülõágyon sem voltam.
Ahogy most nézem a kiskönyvemet tényleg a 16. héten volt AFP aztán megismételték rögtön utána, mert persze sok lett.
Szerintem az orvosok vajmi keveset tudnak errõl az iker dologról. Nincs egy közelítõ görbe sem, hogy az ikreseknek mi fér bele még egyes vizsgálatokba, pedíg azért szerintem nem lenne nehéz megnézni az idáig szülteket és egy átlagot vonni. Marha rossz volt, hogy mindenkinek meg tudták mondani, hogy jó-e a súlya vagy vissza kéne vennie, én meg távolról sem. Csak a dülledezõ szemeket néztem mikor mérlegre álltam. Kép Szerencsére már lement a java és csak azzal az 1-2 kg-al küzdök mindíg amivel azelõtt is.
Egy vizsgálat alkalmával, meg úgy felment a vérnyomásom, hogy majdnem benntartottak, pedíg csak egy kicsit rástartoltam, mert láttam, hogy több kismama is a kórház felé tart és nak akartam, hogy elém kerüljenek. Efféle fincsik adódhatnak, de ne aggódj biztosan minden rendben lesz. Nekem mégcsak egy enyhe rosszullétem sem volt egész terhesség alatt és 6 héttel a szülés elõtt még javába dolgozni jártam a város másik felébe. Kép

Cicus!

Ha látsz valahol olcsóbb de jó bringát (3 kerekût, inkább újat) minket is érdekelne!

Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok Lányok!

Tegnap végre megszülettek a kiskutyák. Délután kettõkor kezdõdött és hétkor lett vége. Öt pici született, három fiú és két kislány, de sajnos az egyik kislány meghalt. A szívem szakadt meg, amikor a kezeim között fulladt meg. HIába tartottuk fejjel lefelé, még lélegeztettük is de sajnos nem lehetett megmenteni. Azt mondta az orvos,,hogy telement a tüdeje magzatvízzel és már nem lehetett megmenteni. Nagyon kivagyok. Többet soha sem pároztatom a kutyusomat és az ötödik kutyus a másik kislány is majdnem megfulladt, de a rázástól és az orrszívástól kijött belõle a sok víz és megmaradt. Úgy döntöttem, hogy ezek után nem adom oda senkinek, megtartom a kislányt. Most így nyolc kutyánk van, gondolhatjátok, hogy mi lehet most itt nálunk. De már egy csomóan jelentkeztek, úgyhogy lesz mindnek gazdija.Most éppen szopnak és már szépen gömbölyödnek.

Képzeljétek, ma voltam sóbarlangban a fiúkkal itt nálunk Budakalászon. Azt mondják nagyon jó a felsõ légúti megbetegedésekre és még az Ádi ekcémájára is. Szóval megpróbáljuk. Végig csinálunk egy hetes kúrát, aztán majd meglátom. Különben nagyon olcsó. 6x1óra 1000Ft, ha jól emlékszem. Kísérõnek meg 100Ft-ot kell fizetni alkalmanként. Hát meglátjuk!

Vikics

Nálunk is úgy volt, hogy volt nyíltnap az ovikban és amelyik a gyereknek jobban tetszett abba írattam. Persze õ is azt választotta, amelyikbe pont sokan jelentkeztek és elõszõr elutasítottak, mert teltház volt, de aztán lett szabad hely és akkor mehettünk. Elõfelvételisek voltunk, mert már szeptemberben beírattam a Lorát, de csak januárban mehetett mert akkor töltötte a harmadik évét.
Sok sikert a választáshoz! Szerintem rossz ovi nincs, csak esetleg van egy-két óvónéni, aki nem szimpi.

Zizi

Én is örülök, hogy ránktaláltál és gyere sokszor közénk, nekünk ez a kis kikapcsolódás, hogy itt egymásnak kiönthessük a szívünket vagy megosszuk egymással az bennünket ért örömöket, bánatokat.
Nekem van egy hároméves kislányom Lorena és egyévesek a fiúk Ádám és Zolika. Hány hetes vagy? És tudod már a nemüket? Hol fogsz szûlni?
Én is császárra készültem, mert mindenki riogatott, hogy ha ikrek, akkor császár és koraszülés. Ehhez képest tíz nappal túlhordtam õket, simán szûlettek. Ádám 3,3 Zolika 3,7kg-mal farral jött a világra. Nálunk minden összejött,de mégis meg tudtam szûlni õket. És nekem is össz-vissz 2óra volt az egész. Pláne , ha már a harmadik szûlésed lesz biztos neked is gyorsan megleszenek. Elõre is sok sikert kívánok nektek és sok energiát a babákhoz. Hát neked nem lesz egyszerû a négy gyerekkel. Lesz aki segítsen? Mert egyedül elég lehéz lenne.
Az AFP-re már nem emlékszem, hogy milyen értéknek kell lenni, de azt tudom, hogy nekünk jó volt. Tök jó, hogy te is iker vagy és ikreid lesznek. Mi nagyon örültünk, amikor a 12hetes UH-on kiderült , hogy ketten vannak. Örömünkben elsírtuk magunkat a férjemmel. És tényleg ez egy nagyon nagy csoda számunkra még máig is. De hát te tudod, hisz ikerként nõttél fel. Irj magatokról, gyerekekrõl, merrelaktok stb. Tök jó, hogy végigkísérhetjük a terhességedet és izgulhatunk majd értetek augusztusban.

Marcsi

Nálunk egy fa és egy mûanyag etetõszék van. A kislányomról maradt a fa, de annak is szivacsos mûanyag az ülése az a szétszedhetõ és nagyon szeretjük és késõbb asztalnak is használhatod. Nekem sokat rajzol rajta a kislányom még ma is. A másikat pont egy ikertaalálozón vettük Kunhegyesen, a helyi bölcsi kapta a néémet szomszédoktól és jelképes összegért eladták, nem tudták mennyit ér.5000Ft volt, Peg Perego vadi új, nagyon jól néz ki és kéényelmes. De ha ez nem lett volna biztos fát vettem volna a másiknak is, mert azt késõbb is használhattuk volna asztalnak és széknek.

Most megyek, látszik, hogy pár napig nem jelentkeztem.Megnézem az albumokat.

Éva
p.éva

Sziasztok!

Éva!

Örülök, hogy megszülettek a kiskutyusok!Kép
A kislányt sajnálomKép. A mi vizslánknak 8 tesója volt, és ott is az egyik rögtön a születésük után meghalt, a másikat pedig úgy 2 hónaposan elütötte egy autóKép, az ilyen megesik néha. Gondolom ennek ellenére nagyon boldog vagy, ilyen sok kutyussal!

Zizi!

Mi császárral születtünk, de majdnem végig úgy volt, hogy nem kell, mert már 3-ik szülése volt anyánknak. Aztán sokáig nem akart befeküdni, a két másik gyerek miatt, aztán a 33. hétig húzta kint, aztán már muszáj volt befeküdnie. Aztán egy vizsgálatnál kiderült, hogy az az egy ( akkor még nem tudták, hogy egy-e, vagy össze van nõve) méhlepény már nem bír ellátni, így a 36. héten muszáj volt megcsászározni, meghát én farral is voltam "B"( szerintem nagyon ritka ikreknél, hogy mindketten fejesek). Dóri: 2500gr 47cm, én: 2300gr 45 cm, 3 perc különbséggel. Ha ez a probléma nem lett volna, biztos hogy természetesen születünk. Ismerek egy ikerpárt( már felnõttek), akik között 2 nap van!! Az egyik ápr. 22-én, a másik 24-én született, de szerintem ilyen már nem fordulhat elõ!

( Az infókat mindig mindenrõl anyámból szedem ki, õ meg szívesen mesél.)Kép

Zsuzsi
Zsuzsi

Sziasztok,
Be vagyok havazva, nem nagyon érek rá netezni. Most szomorú arcot rajzolnék, ha tudnék.
Marcsi
Én is másoddiplomás, nemzetközi kommunkáció szakos vagyok, és nekem is gondom lesz a nyelvvizsgával. Egyelõre ráhangolódásként járok az olasz intézetbe, hetente egyszer. Azt tervezem, hogy õsztõl ezerrel fogok tanulni.
Egyébként a második diplomámmal úsztam el majdnem, ha nem adtam volna le a szakdolit májusban, kifutottam volna a határidõbõl. De Hálisten meglett.

Megnézem én is az albumokat
Üdv
Molnárka
molnárka

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?