Sziasztok!
Ma voltunk ovinézõbe, de mindenhonnan elkergettek minket, hogy majd májusba mennyünk elõjegyzésre. Ezt a baromságot. Nem az lenne a logikus, hogy elõjegyzés elõtt lenne valami nyílt nap mindenhol máskor. Oda elmennének az anyukák gyerekstül, aztán oda jegyeztetnének elõ ahová menni akarnak nem? Hát most majd elõjegyeztetek mindenhová, aztán megnézzük melyik is lenne jó és ha lesz hely oda megyünk, ha nem akkor ahová tartozunk, ha csak nem az tetszik meg eleve is. Ahová tartozunk tök szép a kert tele modern fa mászókákkal és játékokkal és bent van 2 csincsilla is. Hát alíg bírtam elrángatni a fiúkat. Csak azt mondják, hogy oda sokan járnak.
Kemény dió. Nektek mi a tapasztalatotok? Mire kell odafigyelni az oviválasztásnál? Annyira mazsola vagyok adjatok néhány tanácsot.
Zizi!
Egyáltalán nem lehetetlen a hüvelyi szülés. Nekem például meg sem említette az orvosom, hogy császározna és nem is kellett. Picik voltak a fiúk (2,5 kg/gyerek) és nagyon gyorsdan megszülettek. Nem is emlékszem semmi fájdalomra, de nem is nagyon volt. Én max 1/2 1-2 óra alatt túl voltam mindenen. Felvétellel, vizsgálattal, CTG-vel szüléssel együtt. Szerintem 30 percnél többet a szülõágyon sem voltam.
Ahogy most nézem a kiskönyvemet tényleg a 16. héten volt AFP aztán megismételték rögtön utána, mert persze sok lett.
Szerintem az orvosok vajmi keveset tudnak errõl az iker dologról. Nincs egy közelítõ görbe sem, hogy az ikreseknek mi fér bele még egyes vizsgálatokba, pedíg azért szerintem nem lenne nehéz megnézni az idáig szülteket és egy átlagot vonni. Marha rossz volt, hogy mindenkinek meg tudták mondani, hogy jó-e a súlya vagy vissza kéne vennie, én meg távolról sem. Csak a dülledezõ szemeket néztem mikor mérlegre álltam.
Szerencsére már lement a java és csak azzal az 1-2 kg-al küzdök mindíg amivel azelõtt is.
Egy vizsgálat alkalmával, meg úgy felment a vérnyomásom, hogy majdnem benntartottak, pedíg csak egy kicsit rástartoltam, mert láttam, hogy több kismama is a kórház felé tart és nak akartam, hogy elém kerüljenek. Efféle fincsik adódhatnak, de ne aggódj biztosan minden rendben lesz. Nekem mégcsak egy enyhe rosszullétem sem volt egész terhesség alatt és 6 héttel a szülés elõtt még javába dolgozni jártam a város másik felébe.
Cicus!
Ha látsz valahol olcsóbb de jó bringát (3 kerekût, inkább újat) minket is érdekelne!
Vikics