Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Jolka
én kicsit másképp kátom a keresztszülőséget,márhogy aki lesz nem az fog úgysem a gyerekkel ha velünk történik valami.Mert hát a szüleidet úgysem kérhetess meg hogy legyenek kersztszülök,pedig szépen hangzik.Mi Maját 2 hósan kereszteltük meg egy baráti házaspár lett a célpont.Én ez úgy élem meg ,hogy velük ezáltal szorosabb a kapcsolat kicsit.De mi csak szokásból kereszteltettük meg Maját asszem kap egy alapképzést hittanból aztán meajd eldönti akar e mélyebben foglalkoznia dologgal.Én enyhén szólva utálom a papokat és az egyház rendszerét.

Hm most felmerült még egy gondolat babakocsi keresztelőre?egyből vinni a templomba szegény bébet ,hogy egyből legyen kocsija :?: :?: :lol:
Vendég

na, Lányok, én leléptem
majd jövök
izgulok, mint állat
8) :? :shock: :D :wink: :roll: :roll: :roll: :roll:

Kép
an°°di

Szépek a nevek Andi!
Két különböző egyéniségnek való, végül is azok is lesznek. Petrából most nagyon sok van, csak megsugom...

Timi!
Mi van veletek? Ennyi pech sosorozat... Biztosítás van, legalább?

Barátok kersztszülőnke, az a baj, hogy lassan morzsolódnak lefelé...:( Mi már 6 éve házasok vagyunk, nekik csak mostanábban megy el az eszük. Mióta Manó meg van, ritkábban talizunk, így már nem olyan erős a kapocs mint volt. Így nem várom el egyiktól sem, hogy válalja a kersztszülősdit, na meg háború lenne a családban... :?

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Andi minden ok lesz... Várunk vissza az élménybeszámolóval. :)

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Timi!

Persze, ha történe velünk valami, egyértelmű, hogy Mutiékra biznám a gyerekeket. Én arra az estre gondoltam, ha a szülőkkel is történe valami, jaj ne is legyen ilyen gondolat...

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Andi
dehogynem lehet barát a keresztszülő :-)
n kifejezetten nem a családból választottam és most se onnan fogok,szerintem a családi köteléket nem lehet már erőssebre kötni .ill biztos lehet.

a kis szerelemkgyerekeket pedig simán víz alá tartják,csak nem mindegiyk papa,én tényleg nagyon kivagyok rájuk,mert pl. itt volt a dédi temetése és azt mondta az itteni pap ,hogy ő nem enged be hamvakat a templomába, a másik meg azt mondta hogy ő öreg már ,hogy nem odatartozónak csak úgy tartson misét,aztán 20.000 ért visszafiatalodott,húúú.. xjklhédfgilerufgrl

szal papja válogatja

Petrának hívják a kis barátnőjét Majának ,aranyos név,de nekem a Emma sokkal sokkal jobban tetszik.
Velem az a baj,hiába tetszik sok név ,ha ismerek valakit akit úgy hívnak kivan lőve,mindig azt mondtam hogy Emilía lesz a lányom,erre összeismerkedtem egy Emivel és borult minden :-)Emma szintén ezért esett ki

hülye vagyok mi?
Vendég

Nem vagy hülye Timi!

Én is így nézem a neveket. É na tanítványaim nevét játszom le fejben.... He tetszett is előtte a név, akkor sem adnám a gyereknek. Sok név annyira jellemzi az embereket.
Na és az életben is jobban boldogul egy érdekes, ismeretlen név, mint pl. Kiss Mariska

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Andi
drukk,srukk,drukk

minden oké lesz

Jolka
értem :-)hát igen,de remélük erre nem kerül sor

Látod ilyen a mi formánk,szerencsére van jó (drága) kis lakásbiztosításunk és arra meglesz csináltatva,addig nem nézünk dvdét :-(

Nálunk aki lett a keresztszülő munkatárs is (apuka) és a kislányuk 2005. februári és most zsületett meg a pici lányuk kb. egy hónapos,majdnem egyformák a gyerekek ,van miről beszélgetnünk :-)ők szerintem jó választás volt(ak)
Most nem tom mi lesz,mert ügy aki meg hívott illik visszahívni,a sogornőm kis csajánál mi vagyunk,de hát ővelük hovva kössem szorosabbra a kapcsot. együtt lakunk.Különben is ők voltak akik most semmit se vettek Majcinak se név se szülinapjára.Kell ez nekem?bár elvárnák.Aztán van mége gy keresztlányom akinek az anyjaazt mondta hogy vagy az elsőnek lesz vagy egyiknek se,őt nem merem megkérni :-( Aztán itt abarátnőm a ki épp spanyolba tengeti napjait és marad a rokonság,nehéz lesz választani :shock:
Vendég

Jolka
köszi :-)

hú tényleg a tanároknak ég nhezebb lehet :roll:

Sajnálom különben a kórházat és akkor most hova kell menni ha netán vaalmi baj van?hova fordulhatsz?ne legyen csak azét jó tudni nem?
szörnyű ez az egész,szerencsére fizetni nem kell e akórháznak még se,de azért nagyon durva dolgok ezek.A mi kórházunk is elvileg bababarát,bár én anno nem íg tapasztaltam meg,de azt monják most jobb,hát remélem és hogy lesz hely a babamamaába,szeretném sokkal lazábban felfogni azt a pár napot amíg bent leszünk és nem idegbetegként kijönni.

Manó mit csiál ilyenkr?eljátszik?Maja még alszik,de mindjárt felkeltegetem szeliden

aztán jön a kacsa,pip,papajág,inta,mama körjáték
Vendég

húú Timi!
Lesz akkor min agyalnod, na azért ennyire komolyan nem veszem.
Én egy egyszerű névadóval is beérnem. Lehet, hogy majd ezt felvezetem a családban, ugyan Mutim szerint is nem kell ennyire visszautasítanom a keresztelőt...
Nekem is, és Apának is családból van keresztszülei. Nekem anyu tesója, Apának is. Teljesen máshogy nézzem őket, mint a család többi tagját, második szüleim, nagyon erős a kapocs. Ez az idővel gyengült, a távolság miatt is, de ha gondom van, pl. lelki, mindig meghalgat.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Kép
Hogy ti milyen korán kelők vagytok!
Kezdem az arcoskodással! Ezt az akvarellt vittük ajándékba! A lámpásost én, a Notre Dame-i szörnyeset a férjem csinálta!
ermoni

az tök jó,hogy így érzed,lehet nálam az is baj,hogy nekem a rokonságból vannak a kerszszüleim ,anyu ikertesója,de még olyan se a kapcsolat,mint anyu másik tesójával,sszeretem a keresztanyámat,de nem jobban,na mindgy bonyolult lélek vagyok :-)
lehet a sogornőméket kell választani aztán akkor indenhelybe van :-)
Vendég

Móni
nagyon szépek,nekem a tied tetszik jobban :-) :D
Vendég

:) :) :)

Manó már 7-kor kelt, mikor apa indult dolgozni. Azóta reggeliztünk, most pedig nézzi a mesét. Szaranya vagyok...Míg netezek egy kicsit, ő tv-t néz, szétszedi a lakást, tehát el van. A fürdővízem már másodjára fog kihűlni. :D
Fürdés utána séta, bolt.... De jó nektek, hogy van udvar, én is ki mennék most, biztos találnék kint is munkát, míg MAnó játszik. Nekem a ház körüli park jutott, de szép, külön játszink is van. Ez jó a városi gyereknek. Most kértem homokot, mert már ezer éve frissítették, ez is jár a városi gyereknek, ingyen. Szép nem? Kánikulába a ház előtt pancsolunk, szerencsére nem beton dzsungelben lakunk, szép zöld a környezetünk..

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Móni!

Ezek fantasztikusak.. komolyan. Mind a kettő nagyon jó. Férjed jó kezeli a színeket, a maszatolás tetszik...Ilyen fákat én nem tudok, csak igazit... Ezért minden rajzom gyerekes.:)

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

És most én is hozzászólok, ha akarjátok, ha nem!
Andi, elő a csaj nevekkel! Kicikizheted Te is majd az enyémet, de hátha adsz valami jó ötletet. Teljesen tanácstalan vagyok!
Timi! A diéta nem=éhezés! De nem lehet, h azért van a gyomorbajod, mert stresszeled magad mindenen. Nem kéne magasról tenni mindenre? Remélem Majci jobban van! :wink:
Jolka, hát volt olyan kismami, aki valami otthonka-félében nyomta, meg öreglányosan (mondtam nekem ez nem stílusom, a kismamaboltok többsége ilyen konzervatív holmikat árul!). Na rajtam egy pocakbetétes eszteházi-kockás nadrág volt (mert ugye a szoknyák még a fasorban sincsenek!), és egy fekete (szigorúan pamut anyagból!) rövidujjú kismama felső (mell alatt kötős, szűk fazon!). És még egy grafit színű alkalmi (a múlt héten túrt) Maks&Spencer blúz. Selyem gallér, gyűrt fazon (mintába van gyűrve!), selyem kiegészítő részekkel! Egyszerűbb, mint ahogy leírtam! De nagyon szép! Zsír új! :wink:
Marek! Ez a 20 perc nekem mindig bejön! :wink:
Én nem is szeretem, ha egy filmre azt mondják, jó, nézd meg! Úgyis majdnem mindent megnézek (na jó nem minden tömegfilmet!), majd én azt eldöntöm, h nekem az jó-e!
ermoni

Köszi, aranyosak vagytok! Lehetett volna jobb is, de ennyi időnk volt! A koncepció az volt, h női-férfi képek legyenek egy keretben és Párizs a téma. Sztem ez nagyjából kijött... :oops:
De többet nem önzőzöm mára! Egyesek szerint az egom így is elnyom embereket!
Keresztszülő téma! Hát nekünk se volt egyházi esküvőnk! Én nem akartam szembeköpni azokat, akik valóban templombajárók! Én szoktam néha, de... Pedig nagy volt a családi nyomás! A férjem egyik unokatesója pap... De mégsem!
Keresztszülő! Nekem hugom van a férjemnek bátyja! Szóval, én úgy döntöttem, h a nyugati példát majmolom és a keresztmamát én választom, a keresztapát a férjem és csak rokon lehet. Szóval nem az a lényeg, h egy pár legyen a keresztszülő! Hanem valóban fontos legyen neki az én gyerekem és segítsen, ha kell, na meg valóban szeresse a kölkömet! És ne feledkezzen meg a szülinapjáról, stb! Nekem ilyen a Keresztanyám! És amikor én születtem még nem volt férjnél. De a férjét hívom kereszapunak, mert ő egész életemben úgy viselkedett, mintha születésemnél fogva keresztszülőm lenne!
ermoni

Móni!

Nagyon csine voltál. Hát nekem az eszterházi-kockás nem jó, mert még nagyítja, ami elve is nagy. :D
Én az egyik szerzeményembe olyan vagyok mint egy rózsaszín malac, nem tudom hova tettem a szemem mikor megvettem. Utálom a rózsaszínt....De annyira ráhangoltódtam a kislányra,...:) Ami fiú lett. :D

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Móni, én pont ezért nem választottam két oldalról keresztszülőt. Mert mi van , ha kersztanya férjét a család elkezdi gyerek előtt kersztapázni, ez az öcsémnke is rosszul esett volna. Persze, hozzáállás kérdése, úgyis a gyerek dönti el kit fog jobban kedvelni, szeretni...

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Máskor nincs ekkora forgalom délelőtt...most meg elmentem a postára és tessék...

Andi
Nekem tetszenek a nevek...egyébként nekem az első lánynevem Babett volt, csak aztán mindenki furán nézett és én is elkezdtem furán nézni magamra...meg mondták, hogy Babinak fogják szólítani, na ettől végképp megijedtem...

Valaki írta, hogy a tanároknak milyen nehéz nevet választani....engem az egyetlen Bálint nevű tanítványom lekurvázott (má elnézést)...nemtom honnan szerezte az infót :lol: :lol: :lol: De mégis Bálint lesz a gyerekem, majd megpróbálom jobban nevelni, mint azt a bizonyost...

Móni
Baromi jó képek!!!! Én soha nem voltam ilyenre képes :cry: :cry: Gondolom a gyermekem is örökli tőlem ezt a sok ügyességet :cry: :cry:

Timi
Az én keresztanyám nem a családból jött...nem is tartjuk a kapcsolatot...ezért nem tartom jó ötletnek....Viszont nekem már rég megvannak a keresztszülők, nem is volt kérdés szerintem...csak hát ez a babakocsi téma bezavart :lol: :lol: :lol:

marek

Marek!
Azért maradtunk mert Te sem dolgozzol. :) Erre te meg ellógsz...

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Hát muszáj volt egy-két normálisabb ruhát beszerezni, mert ugyi most hétvégén többnapos partira megyünk (évfolyam találkozó vagy mi/ férjemnek!) és valamit fel kell venni!
Emma (Jane Austin), jó név, de a férjem kerek-perec elutasította! Nekem kb. 20 éve a Lili a favorit, de most annyi Lili van... Pedig olyan szép lenne a vezetéknévvel együtt :cry:
Petrának hívják a felvidéki féléves rokon kiscsajt (olyan édi)!
Barát-keresztszülővel nekem rossz a tapasztalatom: ahogy Jolka írta, elkopnak! Bár a barátnőmmel lassan 20 éve ismerjük egymást és nem kopik le :lol: , de valahogy...
Mondtam, hogy Ficánka (egyelőre ez a művésznév) kiscipőket kapott. A barátném tukmált rám néhány siesta cipőcskét (19-est), használtak persze. Mivel neki is őszi gyerekei vannak, így pont szinkron van az enyém az övéivel! Ja és állítólag ezek a siesta cipők k. drágák! Igaz ez gyakorló anyukák?
Jolka, Te mit tanítottál?
ermoni

Most már mi is megyünk.
fürdés kivégezve, öltözünk és irány apa. Nem biztos, hogy örül nekünk munkaidőben, de már vizsgaidőszak van, nincs annyi diák. Így kajálunk egyet a menzán. :)
Alvás időben jövök egy kicsit, mert szekrény rendezés ma a feladat. :(

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Jolka! Külföldön működik ám ez a módszer! Márhogy nem pár a keresztszülő! És a férjem is beleegyezett szó nélkül! Nálunk olyan is van a családban, hogy elváltak a keresztszülők. Persze a nem vérszerinti "keri" azóta egyáltalán nem érzi "kerinek" magát!
ermoni

Móni!

Sieste tényleg jó. Magyar termék, bőr, és talpbetétse. Ára 7eft-tól felfelé. Csak inkább kislány párti, a szinek miatt. Na és az "ortopéd" szandik sem jönnek már be, 3 csatos, biztos látattok már ilyet. Az első lépéshez ideális, mert nagyon jól tartja a bokát. Mi cipőinket senki se venné át, mert annyira lestrapáltuk mindent. :) Mostanábban Asso pártiak vagyunk, ez is magyar termék, árban hasonló. Szerintem a cipővel nem érdemes spórolni, olcsó vaccakkal nem éri meg tönkre tenni a gyerek lábát.

Számtechet tanítottam.

Most már tényleg lépünk.

Szép napot!!!!

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Én is lelépek...úgyse foglalkozik velem senki!!! Majd este jövök...addig szép napot mindenkinek!

marek

Sziasztok!

Végre, haza értem. 8 tól ott várakoztam szép türelmesen a gondozóba. Vércukor terhelés, kontroll laborok, védőnő, doki.
Hál isten, jó lett a cukrom: éhgyomri 3,8 nem éhgyomri 5,7 :D :D
Holnap még van egy köröm a dokimhoz, aztán most 2 hétig békén hagynak.
Ja, a mérleggel nem vagyok jóban. Sztem tuti nem jól mér. Bakker, hát 2 hét alatt megint másfél kilót hízni. :evil: Tudom, hogy unalmas vagyok ezzel a témával, de diétáznom kéne??? Most komolyan. Szerintetek???
És azt hogyan kell??

Timi, ezt a peckh sorozatot. Mi még sosem jártunk így.
De látom, veled mindig történik vmi érdekes :)
Móni: nagyon ügyik vagytok a férjeddel.
Itt mindenki tuti vmiben, úgy látszik, csak én vagyok ilyen hétköznapi... de sebaj.
Andi, sok szerencsét hozzá, hogy a manók megmutizzák magukat :)
Egyébként, van olyan doki, aki a 18 hetes UH-n, meg sem mondja milyen nemű, csak a 30 hetesen.
Mi június 13.-án megyünk 4-Dre és nagyon várom már. Egyszer fogom megkísérelni, és ha a gyerek nem akarja ( nem lesz aktív, vagy nagyon is aktív lesz, ez befolyásolja a felvételt) akkor hagyom.
Voltunk hétvégén, anyóséknézőbe. Kaptunk egy csomó kisruhát. Olyan édesek. Van közte nagyon pici is( fogalmam sincs milyen számozás), hát nem tom meddig lesz az jó a gyerekre.

Keresztszülő téma: nálunk a legjobb barátnőm lesz a "keresztanyja". vagyis névadóakárkije, mert nem lesz megkeresztelve. Kersztapa, meg még nem tom ki. És ha a babakocsit neki(k) kell megvenni, jó lesz már most beharangozni, hogy mehet a gyűjtés rá :lol:

Hányás: nem hányok, csak ha autóban ülök. Városi közlekedés mellett kb 10 perc :) Jól bírom. Savam nekem is van, elég sok, de már megszoktam. Ez természetes ilyenkor, mert a nyelőcső és a gyomor záróizma is fel van lazulva és visszafolyik a sav a nyelőcsőbe.
tehát, sztem Timi, vannak olyan "mellékhatásai" a terhességnek, amivel nem tudunk mit kezdeni, el kell viselni. Gondolom a keksz rágcsálás és a hideg innivaló még az ágyban, az sem segít.

Annyira fáj a farokcsontom, győztem hazavánszorogni.
A nevekhez nem szólok hozzá, mert csak felbosszantom magam. A mi gyerekünknek, gyerek lesz a becsületes neve, mert nem tudunk megegyezni. nem is agyalok rajt most egy darabig
Nem házas anyukák. Az apaságit mikor kell kitöltetni?.

Kép
Kép
gabcii

A tornával ti hogy álltok?
Vki ajánlana jó kis terhestorna kazit vagy Dvd-t?

Kép
Kép
gabcii

Gabcii! Én még kb. 2 hétig nem akarok tornázni a magzatvízvétel miatt. Nézegettem már ilyen dvd-ket, de nem merültem még el a témában! De a jó ötlet engem is érdekel! :wink: Engem a jóga érdekelne igazán!
Jolka, ilyen k drágák ezek a kiscsukák!? Hát hallod! Képzeld, miután ezek első cipőcskék elég gyorsan kinövik ugye, hát ezért nem vészesen kopottak! Szerintem meg pont fiúsak ezek a cipők... és ugye eddig nekem úgy néz ki leányka lesz! :( De nem nagyon érdekel! Mert úgyis téli cipők! :lol:
Most árulod el csak, h számítógépes guru vagy!
Ja, meg már olyan rég akarom kérdezni! Manó az a rendes neve a fiadnak, vagy becenév?
ermoni

4D!
Nekem azt javasolták, h a 24-28.hét között menjek, mert akkor a leglátványosabb! Mert akkor még van helye, stb. Amúgy is az olyan operett-doktorság, nem vizsgálat!
Andi! Na mi van? Megmutatták magukat a lurkók?
ermoni

Sziasztok Csajok! Olyan lusta voltam a 7végén, hogy be se kapcsoltam a gépet, de azért élek :D

Már újra melózom, de az első napot azzal kezdtem, hogy a 3 napi hozzászólás elmaradást feldolgoztam, láttam, nem unatkoztatok!

Ebinc, üdv a fedélzeten...nem vagyok 3 napig, és máris kitúrtok a törpék táborából :lol: :lol:

Marek, Jutta, hasat illetően megnyugodtam, nálatok az enyém se nagyobb, úgyhogy hajrá nagyhasúak :lol:

Jolka, gratula a fiúhoz, látom a fórumon most fiútöbbség van! Azért tényleg ne ruházz be mindenféle kék hacukára, ha ilyen gyorsan változtatja a gyerek a nemét!

Andi, Gabcii, most a 21. hétben vagyok, de babonából - Mónihoz hasonlóan - addig se vonalzót nem csinálok, se 3D-re nem megyek, se nevet nem választok, amig meg nem lesz az amnio eredményem. Remélem már nem kell sokat várnom :roll:

Marek, a hasam nekem is mostanában rendesen szokott keményedni, főleg a nap végére. Én is pánikolok egy kicsit, elég szar érzés, de pénteken megyek védőnőhöz, majd megkérdezem, hogy mit mond.
Nospát én se hallottam, hogy terhességnél adják, Magne B6 az tuti jó.

Timi, gyomorsav ellen próbáld ki, hogy lefekvés előtt 3 órával már nem eszel, és kerüld a zsiros kajákat. Nekem általában a zsiros dolgok szoktak gondot okozni.

Gabcii, szerintem önhatalmú diétába ne kezdj! Kérd ki az orvosod vagy a védőnő tanácsát, nehogy árts a babának!
Mi sem vagyunk házasok a párommal (utálok minden konvencionális dolgot :lol: ), a védőnő azt javasolta, hogy 30.hét kiörnyékén intézzük el a papirokat.

Tornázni én is szeretnék, de egyelőre ezt a témát is parkoltatom az amnio miatt. Én is inkább jógázni szeretnék, mind Móni, az sok minden nyavajára jó, azt mondják.

Na pocaklakó kopogtat, hogy éhes, úgyhogy most megyek, de még benézek.

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Jaj Móni, és fantasztikusak a képek, csuda ügyi vagy!!!

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Na, jól egyedül maradtam...most engem mindenki utál? :cry:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Hello Zsu!
Nem, nem utál! Csak vagy dolgozunk vagy az anyukák terelgetik a csemetéket!
Én meg még nem ebédeltem!
Jaj, most kezdtem el rettegni, h lassan mostantól kezdve csöröghet a telefon, ha valami gáz van! De miért lenne? Eddig is oké volt minden, nem?
Nyugatssuk meg egymást!
ermoni

Szia Móni! Már aszittem másik fórumot kell keresnem :lol:
Eddig minden OK, kopp-kopp :roll:
szerdán akkor Te telefonálsz? nincs esetleg egy embered, akit lehetne ott zaklatni, mármint hogy én is esetleg nála érdeklődhetnék, hogy ne küldjenek el rögtön a fenébe?

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

hellóóóó
vagyok már, csak be kellett ugranom "anyóshoz" a vérnyomásmérőjéért, mert ma már 150/80 volt a vérnyomásom :? szar ügy. de fel is húztam magam egy hüjeségen, meg meleg is van... pedig jól vagyok. ja, meg vérszegény kezdek lenni kicsit. kaptam vasat tablettába sűrítve.
a kölkökkel minden okés. remélem, legalábbis, mivel az afp magas lett, a MOM vagymi 3,9. erre aszonták, két gyereknél okés, mert egynél 2,5ig jó, akkor kettőnél akár 5ig is. de el kell menni genetikai uh-ra. az jövő kedden, azaz 29-én lesz (Jolkának szól a kiemelés)
és a doki szerint a milliónyi szürke folt közül A babánál az egyik szürke folt a zacsi, a másik a kukija :lol: :D :lol: Hubaaaaa megvan. 90%
B baba irtó szégyenlős...lehet, h lány (?) jövő kedden talán kiderül.
A nagyobb, kb 290 gramm, míg a B 'csak' 270. (remélem, jól emlékszem.) meg vmi 200 g????

ennyit rólam. olvasok vissza gyorsan.

Kép
an°°di

Zsu, Móni, ne izguljatok már. simán elkapok bármilyen parát így virtuálisan is... :? :? tudjátok, mennyi munkám van abban, h nem fejlődött ki szép nagyra a hipochondriám??? :evil: :twisted: :roll:

Móni, a képek baromi szépek!!! nagyon ügyesek vagytok! régebben nekem is voltak művészi hajlamaim...hol lehetnek vajon? :roll: :roll:

Gabcii, én nem diétázom, de próbálok figyelni arra, h vacsorára salátát egyek. és h ne egyek háromnál többször egy nap. ha megéhezem, letolok 2-3 almát. az jó a vízhajtásra is, állítólag... ne izgulj, mindenki hízik. ugye???? én már +5 kilónál tartok. és lesz ez még sokkal több is... :shock: :? 8)

Kép
an°°di

Gabi
gratula a jóó cukker eredményhez :-)
a gondozóba a mérleg egy nagy kaki,mérd inkább otthhon mgad,kizárólag meztelenül és éhgyomorra :)

Jolka
mi volt a kaja a menzán?
nálunk maradék van,nekem semmi se kell :roll:
etem egy zserbót

Móni
nyugi
nem fong csengeni a telefon,nem fog,nem fog,vudu,vudu

Tudom ,hog ydiéta nem feltétlen egyezik az éhezéssel,de nekem igen,alapból baromi finnyás vagyok,nem szeretem a húst,nem szeretem a zöldségeket.Inkább megeszem egy zsemlét mint 3 szelet puffasztott búzát.Az atkins és társai is azért nemjöttekbe nekem,mert 3 napig bírtam húst enni,aztán úgy megundorodtam tőle,hogy 2 hónapig rásem néztem.Egy kezemen megtudom számolni milyen zöldségeket szeretek :-)
Most is itthon van két féle pörkölt ,de nem kell semelyik.Bezzeg egy j ó kispizzát betolnák

a siesta cipők nagyon jók ,de nekünk nem volt egy darab sem és nem is lesz.Iszonyat hamar kinövik,az első kiscipője Majának babaoltos asszem linea -m márkájú volt,olyan kialakitású mint a siesta (bokafogós,talpbetétetes,bőr) 9.000 ft volt,két hónapi hordta aztán múlt nyáron 3 szandált nőtt ki abból 2 Maus volt,szintén siesta kialakítás,de sokkal olcsóbb,aztán kifogtam neki egy jó kis assot nyár végére.Aztán kellet az őszi cipő,csini csizma,hótaposó csizma áh én nem győzném siestával,meg a határ a csillagos ég.Én azokból is használtat veszek már,inkább veszek egy jó állapotút 2-3000 ért mint egy újat majd 10.000 ért.

A másik majd amikor totyogni kezdenek a babák előjön hogy pl. Amerikába ,Angliába nem az ilyen betétes,bokafogós cipőket használják leős cipőnek,hanem a totál lapos,vékony,hajlékony talpú pl. Clarksokat,nekem annyira tetszik a stílusuk,hogy Maja tavaszi és őszi cipője ált. clarks.

Még másik hogy már a kínaiba is vanna k siesta kialakítású szandik,én nyári szandit kimenőst olyat vettem,bőr,betétes,bokafogos és 2800 ft volt.Van neki egy sportos next szandija is itthonra meg két siesta kialakítású.Ha mindenből újat kéne vennem kölcsönt kéne felvennem.

na ennyit írni a cipőkről...........

Keresztszülőségről még egy kis eszmefuttatás:szerintem ,hogy jól választottále akkor derül ki amikor majd házasodik a gyermek és felkérie a keresztszülőket násznagynak,legalább is nálunk ez a szokás.Szerintem évek után derül ki,jó döntés volte ,nálunk családon beül is van időszakos elhidegeülés,sajnos,bár lehet ez egyedi.

Torna,jóga?
örülök,amikor Maja alszik végre és letehetem a fenekem ide a gép elé vagy olvasok egy kicsit,este is 10-11 körül alszik el.

Zsu
köszi,de szeritnembeletörődök ebbe hogy nekem ezt dobta ki a gép,alapból nem szeretem a zsírros kajákat és este sem eszek már,így is úgy is jön aminek jönnie kell.

neked mikor lesz eredményed?
Vendég

Szia Andi, örülök, hogy minden ok! Szóval akkor az ikrek kétpetéjűek? Biztos már korábban irtad, de még nem volt időm az összes hozzászólást elejétől a végéig elolvasni.

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Andi
dejó meg van Huba :-) örülök
vérnyomás :-( nekemis mindig szar a rendelőkbe

én nem híztam még semmit asszem,a szerevezetem diétázik alapból
Vendég

Zsu!
Majd megkérdezem az ismerőst! Hogy mit csinálj, vagy kit hívj! (Az a nagy igazság, h ő ott az egyik doki, ezért őt nem adhatom meg! :oops: )
Andi!
Ne éld bele magad a fiúba, mert nekem is volt már kukija! De, a genetikán jobban megnézik őket! Az már kicsit pontosabb! És akkor éljen Huba! Ilyen nagyok!? Az enyém kisebb! (A genetika alapján! A sima uh-n volt már majdnem 30 dkg!) Mondjuk mi eddig mindenben átlagosak vagyunk! Én nem bánom, majd megnő idekinn! Nem is lenne baj, h nem 5 kg-os bébit kiné szülni! Nekem a 3-3,5 bőven oké! Amúgy én 50 cm, és 4 kgval gurultam ki a világba! És tessék mi lett belőlem: egy rendes zsiráfkantározó!
Hé, az nem úgy van, h genetikai uh-ra mindenkinek kell menni!? Tök mindegy milyen az afp-d?
ermoni

én nemtom. van aki azt mondja, h a genetika uh túl drága ahhoz, h mindenkinek legyen.
????
4 kilósan születtél?? nagy baba voltál már akkor is!
jó, próbálom nem beleélni magam... nehéz lesz, de talán menni fog. talán ha sokat alszom... (?)
no, itt van két fej Kép

Kép
an°°di

Köszi Móni, csak akkor, ha nem kellemetlen!

Hehe, én 4 kg-val és 60 cm-vel születtem (szegény anyukám!) azt azóta se nőttem sokat :lol:

Genetikai UH-ra mindenki megy, ez standard vizsgálat, függetlenü mindentől.

Móni, ne aggódj, 18+5 héten nekem is csak 250g +-10% volt az egyszem tökmag. Szerintem ennyi eltérés normális.

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

de édesek :-)

genetikai uh mindenkinek van ,de a te dokid alapos és talán egy genetikus fogja nézni a babákat jövő héten :-)
Vendég

Timi!
Hát hallottam már, h ilyen rohadt drágák a kiscipők és h nem szabad vele spórolni! De, h ennyire drágák! Na jól megbecsülöm, amit kaptam!
És akkor mit eszel Te? Levegőn élsz? Nem hiszem? Mindig ilyen problémás volt Neked a kaja?
Hú gyerekek! Megdöglök a melegtől! Klíma!!!
Úgy bezabáltam, h csak na!
ermoni

Móni
a lényeget nem is írtam,szal amit adnak fogadd el :-)

jah a mostani szandi vásárlásnak úgy mentem neki,hogy nemtaláltam neten amit megvettem volna,a párom azt mondt ahogy nyílott egy új bababolt és ott a szandik 5-6000 ért vannak,na mondm oké akkor veszünk ott,bemegyünk ami tetszett 10.000 ft volt,na mondom nem és a kínaiba rátaláltam arre a kis gyönyörűségre .Volt pink csillámmal beszórt is Majának az kellett volna :-)

hát amit szeretek a legegészségtelenebbek:kenyér,vaj,disznóból színhús,csirke,pulyka mell,sajtok,pizza,olasz kaják,krumplis cuccok,krumplis tészta,rakott krumpli,szeretem a jó salikat is azért :-) de ilyen hogy brokkoli meg spárga,kiráz tőle a hideg :-)kiskoromba nem is ettem meg a húst csak a színsonkát azon éltem kenyérrel meg paradicsom mártáson :-)

hú alig várom,hogy kiszáradjon a sonka (annak sem eszem meg a zsírossát) az olyan fini puha kenyérrel ubival,paradicsommal,nyammmm

itt bent a szobába még jó hűs van :-)

mit ettél?

éhes vagyok
Vendég

Sziasztok!
Pár kép míg el nem felejtem.
Kép Kép
Manóról pénteken készült, ilyen hideg volt a kerti bulin.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

hű, bezabálás nekem is megvolt...pipa...
a kiscipőktől előre félek.. még jó, h az első télen nem járnak még. pfűűűű.
mi utána simán csődöt jelentünk. előre. megnéztem tegnap a kikában (tudom, h van olcsóbb) a kiságyakat, az autósüléseket.... :shock: :shock: :shock: lehet, h azóta magas a vérnyomásom? hány darab cipő kell Majának??? :shock: nem gondolok bele, nem, cvakazértsem

és igen, mindenki jól tudja, csak én nem eddig, de genetikai uh mindenkinek van. bocccs.

Zsu, igen, kétpetéjűek. szerencsére. így mindenkinek külön megy a kaja is. igaz, ez azt jelenti, h 2 méhlepény van, a magzatvíz is kétszeres...sebaj.

Kép
an°°di

Jolka, nattttyon csini teccik lenni :D klassz a felső, és szép a poci!

Timi, vajon kitől örökölte Maja a válogatósságot??? :roll: :roll: ;)

Kép
an°°di

khm ha tudnátok apám milyen válogatós :-)
van kire kenni

Andi
hogy hogy hány cipő kell neki?egy szezonba?
tavasszal mondjuk itthonra egy szandál,egy sport,kimenős szandi szoknyához,csini ruhához,van neki egy sportos szandija,sportcipője,félcipője,tornacipője (farmer,pink virágokkal )mint egy igazi nőnek :-)
remélem ezen a nyáron nem nől 3 méretet a lába mint tavaly

de hogy jót is mondjak,neki nagy a lába 1 éves kora körül volt 18as nyárra volt 20-21es szandija,most nyáron 23-24
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?