Szabi nem hízása kezd egy kicsit aggasztani. Két hét alatt sikerült 200g-t összeszednie, pedig addig nem volt hét, hogy ilyen keveset hízott volna csak. Ma mindössze 5440 volt, pedig két napja már 5510 és tegnap is 5500. Nem kér extra cicit, éjjel alszik, nappal is elég sokat, úgyhogy egy kicsit meg vagyok lőve. Élénk, beszélget, biciglizik ha leteszem, élvezi a sétákat, nem látom betegnek egy incuri pincurit sem.
Csongria,
A reflux elég csúf dolog, remélhetőleg azért hamar kinövi. Egy szerencse azért, hogy tudjátok, és tudtok ellene tenni. Barátnőmnél akkor derítették ki, amikor 30 évesen terhes lett (!!), pedig nagyon sokat járt előtte is kórházban hasonló dolgok miatt.
Pann,
Hordozó ügyben egyetértek előttem szólókkal. Majd ha reinkarnációm után bantu négernek születek vagy csimpánznak, akkor hurcibálom utódomat, de addig szépen leteszem aludni. Nálunk a kiságy a menő, velem már csak véletlenül alszik, ugyanis nem szereti a fekve szopit, akkor meg ha már úgyis lerakom, akkor marad a kiságy. Nincs az a gyerek, akinek jót tesz, ha anyucinak szétmegy a dereka. Az LLL-lel annyiban egyetértek, hogy van egy csomó hülye ember, aki csak akkor fog fel alap dolgokat, ha ezerszer elmondják nekik és ezért nyomják a magukét. De a másodiknál én már becsukom a fülem, több nekem nem kell. Szerintem te se aggódj ilyenek miatt.
Kaki dologban néhány baba érzékeny a Vigantolra. Natinál úgy lehetett állítani a trotyi időt, hogy máskor adtam be. Egyszer napokig nem kapott, mert okos anyuka elkeverte és napokig "várta", hogy jöjjön az adagja.
Elég kemény házirendje van a sulitoknak! Erről az a hír jut eszembe, hogy az angol kormány Jamie Oliver hatására megpróbált javítani az iskolai étkeztetésen. Több iskolában megjelentek a szülők a kapu előtt, hogy délben beadják a sült krumplit és hasonló dolgokat a "szegény éhező" gyerekenek akik galád módon pl zöldséget is kaptak és a ketchup sem volt része az asztal dekorációjának.
Róki,
Nekem jó az angolozás, csak én a brit akcentust próbálom utánozni, ha nem probléma
A tiéden egész jól hallatszik az amerikai. Ne godnolkodj, mikor hallottam, akcentusmániás vagyok. A játszin van egy svéd csajci, vele szoktam angolul beszélgetni, az egyetlen amerikaival pedig magyarul. A nyolc ker nem épp az irodalmi angol elsajátítására ösztönöz.
A tvben egyetértek, vannak jó, gyerekeknek való műsorok is, de nem úgy, hogy a gyerek kezébe nyomom a tv kapcsolót. Nekem pl a Tele Tubbies (vagy hogy írják...) elég szimpi. Amitől a falra mászok, az a Tini ninja teknőc-szerű szösszenetek egyéveseknek (barátnőm anyósa nézette napjában többször a gyerekkel) És még büszkék is voltak, hogy az alig 1,5 éves egyedül tudta kezelni a tv kapcsolóját. Ott nem volt két gyerek, csak egy-egy napra volt rájuk bízva.
Natit pár hónapos korában annyira rabul ejtette a képernyő, hogy a Média Marktban séta közben képes volt ráragadni a kék képernyőre. Keze-lába leállt, szája tátva, levegőt is alig vett. Elég ijesztő látvány volt.
Kami,
Órákon tényleg csak a renitensebb gyerekek eszegetnek, és tényleg azért, mert trendi. De ahogy írtam, az óra csak 45 perc és sok gyerek végigeszi az összes szünetet mindenféle szemét kajával. Próbálom picinyeimet a felnőttek tiszteletére tanítani, amibe nem fér bele, hogy a tanár beszél, ő meg eszik. Persze csak reménykedni tudok, de eddig egész jól haladunk.
A tornáztató nénit nem kérdezted meg az emésztést elősegítő masszázsról? Mivel a vastagbél az óra irányával megegyező irányban halad, azzal szemben kell masszírozni, mert különben feltorlódik a tartalom. De már azt sem tudom, hogy jól emlékszem-e és kell előtte valami kis lazítás is. Hátha egy profi tud valami jót is mondani a témában.
Lillu,
A műsor, amit írsz, a Child of Our Time. Most megy a folytatása a BBC Prime-on vasárnap 19kor. Még egyetlen részt sem sikerült megnéznem, úgyhogy nem tudom, van-e hozzá magyar felirat. Az egyik kedvenc sorozatom.
Május,
Szerintem a lényeg, hogy aludjon. Nekem az alváshoz 40 fokban is kell takaró a fülemig, anélkül nem olyan jó. Pedig már elmúltam 3 hónapos.
Timocska,
Nagyon tetszik a nyuszifül