Új privát üzeneted érkezett!

Kedves anyukák és csemeték!
Fiatal iparművészként gyerekszobák meseszép kifestését vállalom!
Ha bizalmat kapok, kedves figuráimmal megtöltve, meséssé varázsolom gyermeke szobáját, segítek megvalósítani álmait elképzeléseit.
Kifejezetten egyedi elképzelések megvalósítását tervezem, saját figuráimmal karaktereimmel dolgozom, Walt Disney-t ha lehet szeretném elkerülni...

A szoba adottságait az ön elképzeléseit, álmait figyelembe véve arra törekszem, gyermeke a legnagyobb örömét lelhesse leendő szobájában.

Rólam és a munkáimról itt lehet egy kicsit többet megtudni:

http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=199434

Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Szabi nem hízása kezd egy kicsit aggasztani. Két hét alatt sikerült 200g-t összeszednie, pedig addig nem volt hét, hogy ilyen keveset hízott volna csak. Ma mindössze 5440 volt, pedig két napja már 5510 és tegnap is 5500. Nem kér extra cicit, éjjel alszik, nappal is elég sokat, úgyhogy egy kicsit meg vagyok lőve. Élénk, beszélget, biciglizik ha leteszem, élvezi a sétákat, nem látom betegnek egy incuri pincurit sem.

Csongria,
A reflux elég csúf dolog, remélhetőleg azért hamar kinövi. Egy szerencse azért, hogy tudjátok, és tudtok ellene tenni. Barátnőmnél akkor derítették ki, amikor 30 évesen terhes lett (!!), pedig nagyon sokat járt előtte is kórházban hasonló dolgok miatt.

Pann,
Hordozó ügyben egyetértek előttem szólókkal. Majd ha reinkarnációm után bantu négernek születek vagy csimpánznak, akkor hurcibálom utódomat, de addig szépen leteszem aludni. Nálunk a kiságy a menő, velem már csak véletlenül alszik, ugyanis nem szereti a fekve szopit, akkor meg ha már úgyis lerakom, akkor marad a kiságy. Nincs az a gyerek, akinek jót tesz, ha anyucinak szétmegy a dereka. Az LLL-lel annyiban egyetértek, hogy van egy csomó hülye ember, aki csak akkor fog fel alap dolgokat, ha ezerszer elmondják nekik és ezért nyomják a magukét. De a másodiknál én már becsukom a fülem, több nekem nem kell. Szerintem te se aggódj ilyenek miatt.
Kaki dologban néhány baba érzékeny a Vigantolra. Natinál úgy lehetett állítani a trotyi időt, hogy máskor adtam be. Egyszer napokig nem kapott, mert okos anyuka elkeverte és napokig "várta", hogy jöjjön az adagja.
Elég kemény házirendje van a sulitoknak! Erről az a hír jut eszembe, hogy az angol kormány Jamie Oliver hatására megpróbált javítani az iskolai étkeztetésen. Több iskolában megjelentek a szülők a kapu előtt, hogy délben beadják a sült krumplit és hasonló dolgokat a "szegény éhező" gyerekenek akik galád módon pl zöldséget is kaptak és a ketchup sem volt része az asztal dekorációjának.

Róki,
Nekem jó az angolozás, csak én a brit akcentust próbálom utánozni, ha nem probléma :) A tiéden egész jól hallatszik az amerikai. Ne godnolkodj, mikor hallottam, akcentusmániás vagyok. A játszin van egy svéd csajci, vele szoktam angolul beszélgetni, az egyetlen amerikaival pedig magyarul. A nyolc ker nem épp az irodalmi angol elsajátítására ösztönöz.
A tvben egyetértek, vannak jó, gyerekeknek való műsorok is, de nem úgy, hogy a gyerek kezébe nyomom a tv kapcsolót. Nekem pl a Tele Tubbies (vagy hogy írják...) elég szimpi. Amitől a falra mászok, az a Tini ninja teknőc-szerű szösszenetek egyéveseknek (barátnőm anyósa nézette napjában többször a gyerekkel) És még büszkék is voltak, hogy az alig 1,5 éves egyedül tudta kezelni a tv kapcsolóját. Ott nem volt két gyerek, csak egy-egy napra volt rájuk bízva.
Natit pár hónapos korában annyira rabul ejtette a képernyő, hogy a Média Marktban séta közben képes volt ráragadni a kék képernyőre. Keze-lába leállt, szája tátva, levegőt is alig vett. Elég ijesztő látvány volt.

Kami,
Órákon tényleg csak a renitensebb gyerekek eszegetnek, és tényleg azért, mert trendi. De ahogy írtam, az óra csak 45 perc és sok gyerek végigeszi az összes szünetet mindenféle szemét kajával. Próbálom picinyeimet a felnőttek tiszteletére tanítani, amibe nem fér bele, hogy a tanár beszél, ő meg eszik. Persze csak reménykedni tudok, de eddig egész jól haladunk.
A tornáztató nénit nem kérdezted meg az emésztést elősegítő masszázsról? Mivel a vastagbél az óra irányával megegyező irányban halad, azzal szemben kell masszírozni, mert különben feltorlódik a tartalom. De már azt sem tudom, hogy jól emlékszem-e és kell előtte valami kis lazítás is. Hátha egy profi tud valami jót is mondani a témában.

Lillu,
A műsor, amit írsz, a Child of Our Time. Most megy a folytatása a BBC Prime-on vasárnap 19kor. Még egyetlen részt sem sikerült megnéznem, úgyhogy nem tudom, van-e hozzá magyar felirat. Az egyik kedvenc sorozatom.

Május,
Szerintem a lényeg, hogy aludjon. Nekem az alváshoz 40 fokban is kell takaró a fülemig, anélkül nem olyan jó. Pedig már elmúltam 3 hónapos.

Timocska,
Nagyon tetszik a nyuszifül :)

Kép KépKép
lorca

Ma még nem morogtam eleget...
Van a játszótéren egy anyuka, két kislánnyal. Az egyik max 2, a másik sincs sokkal több, mint 3. Minden délután kint vannak, a két gyerek egyedül járja a játszóteret. Anyuka beszélget, cigizik, tollasozik, zenét hallgat egész végig. A picik rendszeresen odacsapódnak valakihez, aki hajlandó hagyni, hogy a játékaikkal játszanak vagy felüljenek a bicajra. Ha elesnek, nem sírnak, tudják, hogy a kutya sem segít. A pici egyszer beborult a babakocsink mellé, csak kalimpált kétségbeesetten, mert egyedül nem bírt kijönni, de fel sem merült benne, hogy lenne valaki, aki odajönne, ha szól. Amikor kikotortam, teljesen meglepődött. Többször láttam, hogy anyuci kiment a játszóról, otthagyva a gyerekeket. Négy kapu van, sokszor elfelejtik becsukni és tényleg nagy a játszótér, fákkal, dombokkal. Ma láttam először foglalkozni a gyerekekkel. Először a nagyobbal ordibált, mert kiment a kapun, majd jól meg is ruházta. Majd a kicsit intéze el hasonló módon, mert a padon hagyott cigivel kezdett játszani. Hát nincs a toppon nálunk a gyermekvédelem. :( Néha kedvem lenne odamenni anyukához és megráncigálni egy kicsit. De valószínűleg nem értené, hogy mi a bajom, hiszen ő rendes mami, aki naponta lehordja a játszótérre a gyerekeit és mindig meg is fésüli őket szépen. Az ilyeneknek miért vannak gyerekeik???

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Hááát, nem keveset írtatok!
Igyekszem visszaolvasni, csak gyorsan írok előtte! :)
Képzeljétek, tegnap előtt megdícsérte a doktornéni a Kittit, hogy nagyon jól néz ki, szép a színe, az uh is jó dolgokat mutatott. :D Úgyhogy most nagyon-nagyon örülünk! Lehet, hogy mégis megússzuk a májátültetést!!! :) :) :)
Vettek tőle vért, hétfőn kell telefonáljak, hogy milyenek az eredmények. Remélem azok is jók. :)

Lorca
Hát, az ilyen anyuka nem is biztos, hogy akart gyereket igazán, csak tudod, van egy lista, és ott a gyerek volt a következő állomás. Ráadásul kettő. :roll:
Nem tudom, mitől nem hízhat Szabi. LEhet, hogy csak egyszerűen lelassult a növekedési üteme. ELvileg fél éves korára kell megdupláznia a súlyát. Akkor szerintem még ráér egy kicsit, nem? :)

Timo
nagyon éde Lillus! Olyan kis gömböc, mint Kitti! :D

Na, ezt elküldöm, és gyorsan olvasok tovább!!! :)

pusz

KépKép

KépKép
lukacsniki

Ezt a medencét néztem ki Gergőnek a nyárra:

Kép
Vendég

Lukácsniki,
A súlyduplázással nincs gond, az még ezzel a csiga növekedéssel is meglesz ebben a hónapban. Csak elég pici súllyal kell születni hozzá :)

Pann,
Aranyos a medence. Nekünk olyan van, amibe én is bele tudok ülni. Tesco gazdaságos, nagyon bevált.

Kép KépKép
lorca

Ja, bocs, hogy csak így minden előzmény nélkül betöltöttem ide nektek ezt a bazi nagy medencés képet, csak pillanatnyi örömmámor lett úrrá rajtam, ui már kb. két hete keresem ezt (vagy legalább vmi hasonlót) és most megtaláltam!!! :D :D :D :D Szóval mégyegyszer bocs! :oops:
Vendég

Panni! Ez a medence nagyon tetszik nekem is! mi is szeretnenk ilyesmit, anyospajtasnak van nagy zold fuves kertje, oda kepzeltuk el (anyospajtas meg en :D).

Lorca! En pontosan igy masszirozom Aront, ha ilyenkor van benne puki, az kijon. Kaki nem jott meg tole soha.

Na de nekunk ma borzalmas napunk volt. Megvallom hosiesen, 5-kor eltertem a napirendtol es adtam nek enni, 8-kor es 9:45-kor is. (Hatha ejszaka nem ebred fol...) Koveteli a kajat! Pedig nem keveset, 100 grammokat eszik, az nala normalis! Mi az atyaeg van mar???? 6,54 volt furcsi utan a sulya, tegnap 6,5 kereken... most megit noni fog nekem es ez a viselkedese jelzes, hogy legyen tobb tejem???? Tegnap is levagott egy orias hisztit az utcan, ma meg egesz nap vagy evett, vagy vigyorgott, vagy orditott. Alig aludt, felorak utan felebredt. IJESZTO! Remelem holnapra elmulik, mint egy rossz alom...
kami

Ó lorca...tényleg.....lehet, hogy nekem is bele kéne férnem?!? :( Pedig már úgy örültem..... :(
Vendég

Kami! Ha éhes, hát adjál neki! Legföljebb nő tőle. Egyébként Gergő is iLyen volt ma, gyakorlatilag minden átmenet nélkül csapott olyan ordításokat, hogy csak néztem, de azt gondoltam, hogy a tegnapi oltás hatása. Lehet, hogy mégis fronthatás?
Vendég

Pann! Nem eppen sajna, o az a fajta, aki legfoljebb no - es melle ordit a hasfajastol, ha nem telik el 2-3 ora az etetesek kozott (naluk ezert hozott ORIASI valtozast a napirendes, 3 orankenti etetes - volt siras, nincs siras...) De most lesz...tam, adtam neki 8 utan 9:15-kor is... meglatjuk...
kami

hihtetetlenek vagytok!!!
Mire végre végig olvasgatom az előzményeket, akkorra annyit írtok megint, hogy az nem semmi! Ja, és kb 10-15 perc alatt! :D
Szóval...
Kami
Áron nagyon szép kiscsávó! Nagyon jó bőre lehet, ha ilyen szép barnára pirult! :)
Kitti is nézi a TV-t. Nagyon édes, ahogy a villódzást lesi! :)
Nálunk is megy háttérnek a TV, általában a MInimax. De volt egy idő, amikor Palika csaka Thomas, a gőzmozdonyt nézte, ekkor azt hittem megőrülök! :twisted: Kívülről fújom az egész rohadt DVD-t. :twisted:

Kenguru
Palika nagyon szerette a kenguruban utazást. Nem is kellett szoktatni hozzá. VOlt, hogy 6 órát lógott rajtam, mert csavarogtunk a városban, és még csak enni sem kért, úgy aludt. :)
Ezzel szemben Kitti, még azt sem bírja ki, hogy a Camponába elmenjek vele busszal (ami kb 10 perc). :twisted:
Ráadásul hiába akarnám szoktatni is. Csak nyüglődik, és nyavalyog. Aztán meg üvölt.
Assszem Ria Benije is így van vele. :(

Napozókrém
Nekünk DM-es van. Azt hiszem 40-es faktorú.

Gyümölcsnap-diéta
Nos, és most 90 napos diétát csinálok. MÁr vagy egy hónap eltelt, és fogytam vele 6,5 kg-t. Úgyhogy nagoyn boldog vagyok. :) És így 4 naponta gyümölcs nap van! Háááát, ha a banán nem lenne gyümölcs, nem tudom mi lenne velem. :D
Még ezen felül egy 10-est kéne ledobnom, és akkor már majdnem elégedett lennék. :D

Nekünk egyébként jó napunk volt. Kitti mindig egy angyal. CSak akkor nyavalyog, ha éhes, ha melege van, és néha ha unatkozik. Egyébként sosem. És ő nem is szeret kézben lenni nagyon. VAn olyan, ohgy azért sír, hogy tegyük már le. :D
Csütörtökön azt mondta a dokinénije, hogy adjunk neki már gyümit. Sőt, már 3 hónapos kora óta adhatnánk neki. Úgyhogy ma kapott már kb 15 ml almalét kanállal. Ollllllllyan édi volt, ahogy fintorgott, meg nyalogatta a kanalat. :D

Na jól van, mára kicsit sok lettem. :)

Jó éjt nektek.

Puszi

KépKép

KépKép
lukacsniki

Megrendeltem medencét, úh remélem visszajön a nyár!!! :D :D :D
Most pedig jöhet a megérdemelt pihi! :lol: Na persze. Ha jól saccolom, kb. másfél órám van a következő etetésig. :?
Vendég

Sziasztok!

Alig győzlek visszaolvasni titeket :D

Cerazette:
Én is szedem! Nekem a doki azt mondta, hogy 2 nap múlva hat és ne lepődjek meg ha kb. 10-14 nap múlva esetleg elkezdek vérezni mert ez lehet a mellékhatása, de ez még nem a menszesz.

Niki!
Mi nem ismerjük egymást, de sokat gondoltam rátok az elmúlt napokban, nagyon örülök hogy bíztatóak az eredmények :lol: csak így tovább!

Ez volt a 3. nap hogy Gergő nem hajlandó napközben aludni csak ha közlekedünk, babakocsi, autó, kenguru, de az ágyban nem. Viszont átalussza az éjszakát(!) Komolyan nem értem, belealszik a szopiba leteszem 5 perc és fent van. Emlékszem Benő is csinálta, őt beöltöztettem overállba (ő téli bébi) és rányítottam az ablakot és aludt mint a tej, de most tanácstalan vagyok :(

Kép
Kép
bendegúz30

Sziasztok! :)

Nekünk hiper sz.r éjszakánk volt... fél1-kor, fél 3-kor, 4-kor is keltünk. Nem tudom mi lelete a leányzót.

Kami!
Lilla tegnap egész nap evett szinte, mikor nem aludt. Volt úgy, hogy 2 órán belül 2-szer adtam neki a cicit és úgy rácuppant, mintha épp éhen halni készült volna! :shock: Én tényleg nem értem, hogy mi van ilyenkor.. délután 4-től nem aludt, aztán este 8-ra már olyan volt, hogy azért nem aludt el, mert fáradt volt nagyon! :evil: :evil:

Pann!
Nagyon szupi a medence, jó, hogy van kertetek! :)
Nekünk csak anykáméknak van, de apa már úgy be van sózva, hogy ő már legszívesebben csúszdát és homokozót venne! :D :D

Niki!
Örülök, hogy jókat mondott a doki, meglásd minden rendben lesz veletek! :) Minden elismerésem a diétához! Én ilyenre sosem voltam képes és nem is leszek (mondom ezt egy doboz jégkrém eszegetése közben :oops: :oops: )

Bendi!
Lilla meg a babakocsiban nem hajlandó aludni.. csak bömbizik és tiszta ciki, mikor sétálunk! :oops:

Lorca!
Szerintem, amíg Szabi jókedvű és nem látsz rajta semmi betegségre utaló jelet, addig nem kell aggódni. Ebben a melegben biztos ők sem kívánják annyira a kaját, mint ahogy mi sem. Lilla eddig hetente kábé 300 gr-ot hízott, a héten pedig mindössze 150-et. A felét. De nem aggódom. Ha nagyon izgulsz, inkább mutasd meg a dokitoknak!

Timi
Kép Kép
timocska

Timo! Vmi front lehet, mert mi is két óránként keltünk, mint az újszülöttek. :( Most etetek, aztán kimegyek a Bababörzére. Nem is kell igazán semmi, mert egy csomó mindent vettem neki mostanában, de nem bírom ki, hogy ne menjek ki. Szerintem ez vmi betegség nálam... :lol:
Vendég

Na, tartoztam az ördögnek egy úttal: holnap van 20-a, holnap van a börze. :( Ma vmi temetkezési kiállítás és vásár van :shock: , de az vhogy nem hozott lázba, sőt. Még jó, hogy Gergőt nem vittem, itthon aludt apával. :) Most piheni ki az éjszakát. :?
Vendég

Csajok, eddig aludtam. Kiutott Aron. 4x evett ejszaka, 2 orankent: 3, 5, 7, 9. Viszont este 10-tol 3-ig semmi... szerencsere... o is most kelt fol, ami szinten fura, mert ilyenkor mar reg "talpon van" (ja, azt almodtam, hogy folallt, ment 2-t es osszecsuklott...) Es most se zavarodik meg az ehsegtol - hatha kibirja 12-ig...

Panni! Nem mondod, hogy temetkezesi kiallitasra mentel ma :D Bocsi, de jot rohogtem :D

Sagi! Kepzeld, eltunt a megeroltetos pupom a bal kezemrol! Tegnap este neztem - es nem talaltam! Kipukkant volna??? Azt se ereztem!!! Kivancsi vagyok, visszano-e...
kami

Akkor lehet, hogy tényleg vmi front van! Már kezdtem aggódni, hogy elromlott Lilla! :D :D

Pann!
Én is jót derültem a mai ügyködéseden! :lol: :lol: Én is szinte állandóan vásárolok Lillának. Ma is megyek, vennem kell rövid ujju bodykat. :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Átolvastam a téliekhez, ők is azt írják, hogy ma éjjel nem aludtak a babók, úh van remény!
Vendég

Panni, en is rendeltem egy olyan medencet, de orulok neki!!!

Timo, nekem is ez (volt) a legnagyobb felelmem, hogy volt napirend, nincs napirend... de nem adom am fel olyan konnyen...
Most pl az apja betette a System of a Down Aerial c. szamat es arra mintha elvagtak volna, tok lenyugodott, csondben van es fulel... es meg MOSOLYOG is!!! (Bezzeg ha latna hogy milyen rondak ezek az emberek, sirva fakadna...)
kami

Na, megebedeltunk, 120 ramm lett az eredmeny... kivancsi vagyok, meddig birja vele... nala ez a 120 gramm nem keves, 70-110 szokott lenni altalaban...
kami

Sziasztok!

Rendeltétek a medencét?Ue van a Kikában is. :roll:

Kami,
Rossz hírem van, vissza fog nőni! :cry:

Pann,
Milyen volt a börze, mit vettél?

Peti tegnap megkapta a Rotarixet. Szegénykém csak úgy nyelte, bezzeg ha tudta volna...
Vendég

Lorca: én is pont ezzel szenvedek, hogy Csenge már megint nem hízik, sőt 2 napja fogy. Persze ma próbáltam felhívni a gy.orvost, de naná, hogy nem veszi fel a mobilját. :twisted: .És az is tök fura, hogy teljesen jól el van, röhög, nézelődik. Az éjszakákat változatlanul átalussza. 2 napja már én ébresztem reggel 6-kor, hogy egyen és ne aludjon 8-9-ig. :shock:
11-kor evett, aztán fél2-től 3-ig aludt (alvás előtt is megpróbáltam megetetni, de nem kellett neki :( ), aztán gondoltam, hogy most jó nagyot eszik, de 50g!!!!!! -ot evett, úgy, hogy bele-bele aluszkált. Letettem a nagyágyra, mellé feküdtem, így még egy pár korty belement, aztán bealudt. Ez már lassan egy órája volt. Mit csináljak?????
Amúgy a te gy.orvosod jó? Mert én mindenképp szeretnék váltani, mert aki most van az tragédia :evil:

Mazsi: bevált neked a More Milk? nem emlékszem, kellett neked az elején tápis pótlás?

Ágiboldi: most, hogy adsz pótlást Boldinak mennyit szopizik? - időben és mennyiségben? nem lett így kevesebb a tejed?

Kép
Kép
deako

Hát csajok, Lilla sem evett ma többet 50-70 gr-nál... :( De hiába gyömöszkélem a cicim, nem kell neki!!! :shock:
Gondolom, ha éhes lesz, majd szól!
Úgyhogy ne aggódjatok, valami megviseli őket, ezért esznek össze-vissza!

Timi
Kép Kép
timocska

Elkezdtem irni egy oraval ezelott, de kedves parom a tudtom nelkul kinyomta a babanetet es mielott elkuldhettem volna, elszallt az iromanyom. Meg is kapta most a magaet :D, most megprobalom osszefoglalni, mit irtam...

Szoval ma a 3 oras etetes utan utra keltunk: eloszor az IKEAba mentunk, aztan az ARKADba, majd vegul a DUNA PLAZAba. Ajronka vegog a kenguruban logott, alukalt, nezelodott, vigyorgott, asitozott. Az IKEA-ban ert minket a 6 oras ettes (ami egy jo kis atcsomagolassal kezdodott, a nem kakilos kisfiam ugfyanis akkorat szart, hogy meg a rugdalozoja is olyan lett... ez a logatas ugy latom jot tesz neki...) A Plazaban mar kicsit megint megehezett, picsogott, de hamarosan jobban erdekeltek a szines nyakkendok meg ingek a M&S-ben, ugyhogy el is feledkezett a vacsirol... aztan itthon furdes, kaja es most tettuk le az agyba, ahol nagyon koncentral egyelore az uj halacskas forgojara (Agiboldi! Szerintem nem is ronda!!! OK, fapados, de szep szines es dinkak a halak!). Remelem hamarosan elalszik! (Bar egyelore ide hallatszik,ahogy "ugral" az agyaban - es vele ugral az agy...)

A rovid verzio: Aron megjavult!!! Nem orditott, nem kovetelt kajat (az IKEA-ban nem is volt anniyra ehes...), a regi jo napirendes kisfiam "visszajott". Tok jo!

Na, megyek elteszem magam holnapra. (Nnna, most a zsirafot pufoli, hallom ahogy csorog...) De meg elotte vacsizok!

Puszi nektek!
Kami
kami

Attól tartok én kénytelen vagyok egy remek éjszakáról beszámolni. Ma egy órával tovább aludt! Csak n7kor keltett a szokásos 5 utáni kukorékolás helyett. Ennek örömére ma kirándulós napot tartottunk és leugrottunk Fehérvárra barátnőmmel közös gyereknapot tartani. Az egyetlen, amit nagyon utálok az autózásban, hogy a két gyerekülés közé vagyok bepréselve. (fogyni kéne? :roll: ) Szabi eléggé utálja a kocsit, van, hogy nagyon kiborul és akkor csak szopival lehet lenyugtatni (oh, áldott, cumi, miért nem kellesz?!) Az meg nem túl egyszerű, még én is alig férek, és végig szórakoztatni kell még Natit is, hogy ne a szemét nyomkodja vagy ijesztgesse a sikítozásaival. :?

Deako,
A gyerekorvosunk inkább azt mondanám, hogy ok, bár sokan dícsérik. Natit vittem hozzá, Szabihoz kijön, így sokkal jobb, nagyon odafigyel és sokat magyaráz. Amikor apukám övsömörjéről kérdeztem, sokat segített, hogy hajlandó volt kétszer elmondani mindent, mivel először anyukám nem hallotta és nekem nem hitte el, hogy pl fertőző. Anyukám simán dilisnek néz, hogy elolvasok egy csomó orvosi témájú könyvet, és amikor ezekre hivatkozok, csak annyit mond, te ehhez nem értesz! De a dokitól ugyanazt hallva elhitte.

Ma is csak 20 gt szedett össze. Így még napokba tellik, hogy visszatérjen a pár nappal ezelőtti súlyához. Nati 3 hósan 7 kiló volt, én ehhez vagyok hozzászokva. Lehet, hogy ki kéne hagyni a méreckedést egy darabig. Nem lát, nem izgul :wink: És annak ellenére, hogy alig hízik, ma produkálta a legnagyobb adag kakit, pedig az ma már a többedik volt.

Lukácsniki,
Jól hangzik a gyüminap. Én azzal verem át magamat, hogy se terhesen se szoptatósan nem szabad fogyizni. Azt meg már 2004 nyara óta nyomom. Nem mintha akkor nem lett volna felesleg :( De így legalább van indokom, hogy miért is vagyok kicsit túlméretezett. Amíg látok magamnál sokkal kövérebbeket, nem aggódok, csak kár, hogy egyre többet kell keresni. :oops:

Pann,
Mikor jön meg a medence? Én könyveket rendeltem, mindig úgy várom ilyenkor, hogy csöngessen a házhozszállító :)

Kép KépKép
lorca

-a szopizás közben termelődik de mégse döl a szájába és huzogatja.
Mazsi
én is kérdezném neked hogy vált be a More milk?Én péntek óta eszem 3szor2-öt de azóta fáj a hasam/lehet ám nem ettől/.te hogy szeded?bocsi hogy sok lettem remélem nem untattalak bennetek
dalazso

Sziasztok!

Úgy tűnik az én pici fiam fordítva működik mint a többiek, már feltünt hogy amikor a legtöbbeteknél nyugi van akkor mi nyűglődünk és fordítva. A tegnapi éjszaka nálunk tökéletes volt, mindenki aludt mint a tej....

Én most jutottam el oda ,hogy kiiktatom a mérlegünket az életünkből mert csak paráztat max csak hetente mérem.

Lukácsniki
Milyen az a 90 napos diéta? Már hallottam róla csak nem tudom, hogy miből áll pontosan. Én a Norbi féle étkzéssel fogytam le már egyszer 10 kilót, de most nem tudom magam rávenni :cry: Nekem is a legfőbb kifogás a szoptatás, de belül érzem , hogy ez nem teljesen állja meg a helyét.

Úgy néz ki hogy Bencus beteg lesz :( 39 fokos láza lett estére, egyenlőre más tünet nincs, így reszketve várom a holnapot. 9 napja oltották be kullancs és bárányhimlő ellen és az utóbbiról azt olvastam, hogy az oltottak 5%-nál 6 héten belül 37,5-nél nagyobb lázat okoz. Mondjuk kicsi rá az esély, hogy az oltás okozza, de hamarosan kiderül. Holnap mentünk volna szülinapi zsúrra egy 1 éves kisfiúhoz sajnos ez most kimarad és remélem Benőke holnap lázmentes lesz

Kép
Kép
bendegúz30

na az eleje teljesen elszállt elnézést
segítenétek képet hogyan rakjak fel?/én eddig csak inkább olvasgató voltam,azért ne nézzetek ha lehet idiótának/
Kami neked hány nap maradt széklet nélkül ki?nálunk volt olyan hogy 7 napig semmi és az orvos azt mondta ez természetes /csak azt nem tudja milyen fájdalmas/
a másik válaszom eleje igazából csak az lenne hogy nálatok 50-70-el meddig bírják a gyerköcök mert nálunk 1 óra kb:a szopi és a legmagasabb produkció eddig a 120 volt.Laura kajci után mindig másfél óra múlva enne inkább aludna a cicin csak ez nekem néha nehéz mivel ne gyarapszik a tejcim így a követkekő kajáig annyi.Azt tudom hogy 3 hós korukba van egy ugrás és többet vannak cicin.Nem lehet véletlenül Kami nálad is ez van?
dalazso

Ágiboldi, te hogy csinálod a pótlást? úgy értem mikor készíted el a tápit és hogy?
Barbi, Ria: hogy csináljátok a tápinál, hogy forralt víz pikk-pakk lehűljön? vagy mindenki babavizet melegít a mikróban? a tápis dobozon az van, hogy nem lehet mikrózni, akkor most mi van???
Sajnos Csenge ma tragikusan keveset evett, és mindig bealuszkált. Este készítettem neki tápit (egy csomót szöszöltem vele) de nem fogadta el a cumisüveget. Hát igen a cicimen és a saját kezén kívül még nem volt más a szájában. Szóval gyakorlatilag semmit nem tudtunk beletömni :cry: Sőt ma már az utolsó előtti szopi után úgy bealudt, hogy betettem a kiságyba, szóval ez már az éjjeli alvása lett. Nagyon remélem, hogy holnapra elfelejti ezt a buta nemevést...szurkoljatok!

Kép
Kép
deako

Na még van mit visszaolvasnom, de most gyorsan válaszolok.

Orsi,
nekem a pótlás mellett nem hogy kevesebb lenne a saját tejem, de inkább több lett, mert egyáltalán nem parázok rajta, h mennyi, ha kevés akkor kap tápit is. Így ma olyan sok volt, h alig kellett.
Pótlás a lövetkezőképpen megy.
Hajnalban és az utolsó etetéskor nem kap, mert reggel sok saját tejcsi van, este meg úgyis bealszik rajtam, nem keltem fel. Tehát naponta 3-4-szer kap.
Reggel sima csapvizet felforralok egész napra (ásványvizet akartam (Óbudai, narancssárga, babáknak való, de annak lepedék lett az alján és nem volt szimpi). Szóval 5 percig forralom, aztán beöntöm egy nagyobb cumisüvegbe, lefedem és szevasz.
Mikor jön a szopiidő, akkor előtte ebből mikroban csak a vizet 15-20 mp-ig melegítem. Csak 60 milit csinálok meg, mert általában szopizik annyit, h ennél nem kell több. Szóval a 60 ml-t picit megmelegítem, hozzá a tápipor, összeráz, és az ott vár mellettünk amíg szopizunk. Remélem nem gáz, h egy óráig is áll, és persze mire odajutunk már nem langyos, kb szobahőmérsékletű. És miután szopizott megkínálom: ha 80-at evett általában megeszi az egészet, ha 100 fölött szopizott akkor is hajlamos mert szereti, de résen vagyok és elveszem tőle mert kibukja..
Azóta 250 g-ket hízik hetente, elégedett vagyok :D (régen volt, h csak 90-et)

Lorca, ne aggódj, látod Boldi magától mindig csak 100 g-ket hízott hetente, csak most hízik többet a tápszertől, ráadásul már nagyobbak, ilyenkor nem is kell annyit hízni. Szerintem Szabi csak kevesebbszer eszik és kész. Amúgy valszeg azért nem hízott Boldi se iolyan nagyon mert éjszaka nem eszik általában..

Kép
Kép
agiboldi

Jó reggelt!

Ma megint megyek a Bababörzére! :lol:

Lorca! Én nem tudom, hogy mikor jön meg a medence, két munkanapon belül (szóval keddig) értesítenek, hogy mikor mehetek érte. A személyes átvételt választottam, mert hozzánk ez elég közel esik, úh nem gond elmenni érte + nem kell várnom a szállítót. :wink:

Pihenőszéket is akartam venni, de amikor kerestem, éppen elfogyott a kinézett típus. Vártam egy hetet, hogy kimenjenek Ausztriába a következő szállítmányért, de megint azt mondták, hogy nincs, várjak a jövő hétig! :evil: Ha még várok pár hetet Gergő kinövi a széket! Na jó, nem, annyira gyorsan azért nem nő, de én már kezdem elveszíteni a türelmemet. :evil: :evil: :evil:
Vendég

Sziasztok! :)

Na, reggel Lilla 120 gr-ot evett a mérleg szerint. De én már annyira nem is bízom a mérlegben, egyszer már mért 20 perc szopi után 0 gr-ot is! :shock: :shock:

Orsi!
Szerintem feleslegesen adnád Csengének a tápszert. Szerintem nálatok nem az a baj, hogy nincs elég tejcsi, egyszerűen a bébi nem akar enni! És ilyenkor felesleges a cicitömködés vagy a tápszer is! Legalábbis én ezt tapasztalom!
Remélem mára elmúlt és eszik rendesen a kisasszony! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Sajna ma 10-kor is csak 100g-ot evett (pedig ilyenkor 130-140 szokott, volt, hogy 200 at is evett), úgyhogy csináltam neki tápit, de megint nem tudtam a cumisüveget beletuszkolni, folyton kilökdöste a nyelvével, s ha egy kicsit határozottabban betettem neki, akkor meg öklendezni kezdett. Utána megpróbáltam kiskanállal odaadni, de úgy sem kellett neki. Láttátok volna azt a fancsali képet, ahogy undorodott a tápi ízétől :roll:

Kép
Kép
deako

Deako

Én úgyanígy jártam Bencussal, azzal a külömbséggel, hogy ő elfogadta a tápszert. A szopi végét jelentette és a tápszer kezdetét. Ha lehet egy tanácsom akkor ne mérd, max a héten 1X pucéran, ha Csenge elégedett és hízik akkor nem kell pótlás, csak paráztatod magad, Bence 3 hósan is evett 200 után 60-at és keveseltem, meggyőződésem hogy rosszul csináltam mikor pótóltam.

Lehet, hogy Bencus nem lesz beteg?? Nem akarom elkiabálni, de ma még nem volt lázas és jókedvű. Mi lehetett a tegnapi?
Viszont Gergő ma még semmit sem aludt. :?

Kép
Kép
bendegúz30

Sziasztok!

Sági,
Most voltam a kikában kengurut próbálgatni. Mondta az eladó, hogy pont pár napja cserélte ki valaki a háttámaszosat, mert nagyon meleg volt – gondolom te voltál, mert írtad, hogy megsültök benne-, végül a hálósat vetted?
Nem nagyon meleg? – azon gondolkodom, hogy visszamegyek megvenni!
Vendég

Sziasztok!

Lillu,
Igen, pénteken cseréltük be a hálósra a háttámaszost. Az annyira meleg volt, hogy a lakásban 15 perc hordozás után izzadtam mint a ló. És hol van még a meleg...Ebben a hálósban voltunk most az Ikeában, nem mondom, hogy nem meleg, de mérföldekkel jobb mint a másik, alig izzadtam, sőt szinte nem is. Nem bántam meg, hogy becseréltük!!!
Vendég

Irány a Duna part!!! :lol:

Kép
Vendég

Sági,
köszi, akkor megyek megveszem!

:lol:
Vendég

Sziasztok!!!

Na megjöttünk a nagy lagziból. Beni kisfiam szuperül viselkedett. :D Pénteken mentünk le Kecskemétre. Ott előzőleg lefoglaltunk szállást. Amikor megérkeztünk a tulaj nő ránkförmedt hogy hogy gondoltuk hogy hozunk kisbabát is! :evil: Rettenetesen felháborodtunk és még elnézés se kértek. Tehát gyerekkel erre lehet számítani a szálláshelyeknél?!?!? :evil: Biztos azon aggódott hogy a sírása zavarja a többi vendéget :( Hát jól kezdődött nem mondom!!! Az utazóágytól nem volt elájulva Beni nagyon darabos a fekvő része. De amint olvastam péntek éjjel senki nem aludt jól :( A lagzit nagyn jól viselte este kilences etetés után ugyan ugy aludt a babakocsiban mintha mi se történne. De 11 kor eljöttünk mert aki arra járt mindenki megsimogatta az alvó gyereket :evil: Na jó nem írok többet dobok egy pár képet a kiruccanásról. :D

KépKép
csongria

Kép
Beni fürcsije a panzió mosdójában :D :oops:

KépKép
csongria

Kép
Anyucival reggel a panzióban

KépKép
csongria

Kép
A fárasztó hazautazás :D

KépKép
csongria

Bocsi a sok helyfoglalásért :oops:

Orsi: Én felforralom reggel a vízet a tápihoz a vízforraloban és ha eszünk elötte megmelegítem a tápszerrel együtt a mikróban. A védőnő azt mondta mikrózhatom ne foglalkozzak mi van ráírva. :roll:

KépKép
csongria

Ria, és egyéb légzésfigyelős kirándulósok (Pann, Timi, Sági), mikor elutaztok, akkor viszitek a figyelőt? Az utazóágyba bele lehet/kell tenni? Nem láttam még az utazóágyat, mert a szüleim vették és Debrecenben van, és talán két hét múlva megyünk :) Nem sok kedvem van vinni a ketyerét, felelőtlenség? Pann, te azt mondtad, h vittétek, ugye? De ha nincs matrac, akkor hogy teszem mi alá? Ezt ügyesen megkérdeztem :lol:
Ria, most vittétek? Irtó jók a képek, nekem az tetszik ahol összebújtok a paplan alatt :)

Bendegúz, miért írod, h nálatok a pótlás a szopi végét jelentette? Én két hete pótlok, nem mindig, csak ha 130 alatt eszik, és akkor se erőltetem, szóval mióta pótlok több lett a tejem. Mindig két mellből van szopi, és csak akkor adok tápit ha tényleg kell. Azóta nem szorongok, és talán ennek köszönhetően nem csökken, hanem úgy tűnik, h több van.
Ja, és arra törekszem, h a szopi és tápszer együtt ne haladja meg a 180-at semmiképp, nehogy kipukkanjon.. :D hogy lehet, h te a 260-at keveselted?

Orsi? Mi újság? Csenge jobb belátásra tért? Amúgy a reggel 100 szopi szerintem elég, én attól még nem aggódnék, szerintem se kell feltétlenül pótlás, bár ha fogyásnak indult, és téged megnyugtat, akkor nagyon ajánlom, nálunk szó szerint nyugodtabb korszak kezdetét jelentette a pótlás.
Lehet, ha tényleg éhes lenne nem utálkozna a kisasszony

Barbi, te hol vagy? Vagy én nem figyeltem és elutaztatok?? :shock: Olyan régen írtál!

Kami, nem a halak rondák. Azok klasszak, főleg a piros. Arra a lógató-forgató állványra mondtam a rondát amit beszereztem, h a halak forogjanak az idegtépő altatózenére.. :lol:

Kép
Kép
agiboldi

Ági: Mi természetesen vittük a légzésfigyelőt de nem tudtuk betenni az ágyba mert olyan kemény a fekrésze hogy egy nagy plédet kellet ráteriteni. Tuti jelzett volna egész éjjel :( Amire a matracot ráteszed az egy szöetdarab ami lóg. Ha betettem volna a légzésfigyelőt nem érintkezett volna a matraccal.Szőval sehogy se lett volna jó. De lehet hogy a többi utazóágy másmilyen :) De nem jutott eszembe hogy nem vesz levegőt :D

KépKép
csongria

Ria, köszi, pont így gondoltam, ezért kérdeztem :D

Kép
Kép
agiboldi

Agiboldi!

Azert írtam mert a végét jelentette... Persze nem rögtön hanem csak 1 idő után. Bencus már 5 hónapos volt kb. mikor igazán tápszerezni kezdtem (nem 3 hós mint elöszőr írtam) Ezt onnan tudom, hogy már mást is kapott nem csak anyatejet. Mindenesetre nekem szép lassan elepadt a tejem. Én nem vagyok tápszer ellenes (már Gergő is kapott), csak azt gondolom hogy nem a mérlegen kell lemérni, hogy elég-e tej, henem a bébi viselkedésén, ha elégedett és gyarapszik, akkor hiába csak 60 gr-ot eszik egy 5 hónapos gyerek, mint a mi esetünkben akkor is elég neki. Én véleményem szerint hibáztam mikor Bencusnak tápszert adtam, de Gergőnél is előfordul, hogy a mérleg a hatalmába kerit és elbizonytalanít, sajnos.

Kép
Kép
bendegúz30

Bendegúz, értem. Háát, nálunk nem a mérleg volt a döntő, legalábbis nem az alkalmankénti szopizott mennyiség, mert az szerintem tényleg rendben van, hanem nem igazán gyarapodott, de még ez is elment volna, viszont borzasztó sokat sírt. És mivel a pótlás óta mintha kicserélték volna, hajlamos vagyok visszamenőleg igazolva látni, h tényleg néha éhes maradhatott.. mindenesetre nagyon figyelek, h csak akkor egyen tápit ha éhes még, és nem akkor ha én a mérleg alapján úgy gondolom :)

Kép
Kép
agiboldi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?