Panka
a 4 óra sírás még belefér (a nagykönyv szerint legalábbis). Elővettem egy babagondozási könyvet (Johnson's) ott azt írják, hogy egy csecsemő napi 1-4 órát sírással "tölt". De érdekes, hogy egy idő után meg lehet különböztetni a sírást. Máténál észrevettük, hogy van egy "unatkozós" sírás, ilyenkor inkább nyöszörög és csak sírdogál, nem hangosan üvölt, ez főleg délután van, délelőtt mindig jól elvan, nézelődik (ágyvédő figurákat, feje fölött lévő forgót.Nap közben igyekszem váltogatva hol hasra fektetni, hol hátra, hogy ne legyen egyforma neki.). Múltkor (két este is volt ilyen fürdés előtt) meg úgy üvöltött mint a fába szorult féreg
, lehet hogy már annyira éhes volt... de szerencsére a fürdés mindig megnyugtatja, még ha előtte nyűgös is. Meg amióta az ujját szopja, ez is nyugtatólag hat rá, most már egyre gyakrabban meg tudja sajátmagát is nyugtatni, kivéve, persze ha nem éhes. Mert arra csak egy "gyógymód" van: cici vagy tápszer.
Angie
hát bizony én is hagyom néha Mátét sírni, de nem sokáig. Sokszor mikor este felé nyűgös, sírós, nem veszem ki az ágyból rögtön, hanem odamegyek mellé, símogatom, beszélek hozzá, kicsit ringatgatom, általában ez hat. Persze minden baba másképp reagál. Mátét viszonylag könnyű megnyugtatni, szerencsére. Ahogy visszaemlékszem- az első két hónapban estefelé Máté is sokat sírt és sehogy se lehetett megvígasztalni, ilyenkor mi is kivettük és kézben volt, de még sokszor így sem nyugodott meg. De az utóbbi pár hétben esténként is sokkal nyugodtabb, mint eleinte. És egyre többet vigyorog
. Most már szinte mindig mosollyal válaszol, ha rámosolygok.
Szerintem Szilárddal is egyre könnyebb lesz ahogy nő.
(nem tudom írtam-e, de több évig voltam babysitter külföldön, az utolsó családnál egy hat hónapos babára vigyáztam -egészen két éves koráig- ő is az első két hónapban rengeteget sírt, nagyon fárasztó volt, sokat cipeltem kézben, majd leszakadt a karom, aztán egyszercsak elkezdett mászni, kitárult neki a világ, és abbahagyta a napközbeni sírást, mintha elvágták volna.)
Szheni
kicsit fura amit írsz a tesód gyerekeiről: "tesómnak két évvel ezelőtt az öcsémnek a ballagásán, eléggé elkapatták a fiúkat, kézről-kézre jártak és utána a tesóm nagyon nehezen bírt velük, és idő volt mire a fiúk visszaszoktak". Tényleg egy nap alatt el lehet rontani a gyerekeket? Csodálkoznék rajta. (Máté is volt vendégségben velünk húsvétkor, két családnál. Mindkét helyen sokat volt kézben, de ettől másnap nem volt sírósabb és nem szokott rá arra, hogy állandóan hurcolásszuk.) Egyébként már én is gondoltam egy Csepeli-Szigetszentmiklósi talira. Évi 79 is "idevalósi", azt hiszem Szigetcsépi, ha jól emlékszem, bár már ő is jó rég nem jelentkezett. De reméljük, hamarosan ír. Ja, meg Zsuka is környékbeli, bár ő mostanában nem ír
Panka
mi is voltunk hasi uh-n Mátéval kedden. Egész pontosan koponya-hasi-csípő uh-n. Még a kórházban adták a beutalót a szülés után. A gyerekorvos mindenkinek adott, kivétel nélkül. Még akkor bejelentkeztünk, és május 15-re adtak időpontot
. Szerencsére nem találtak semmi rendelleneset és Emilinél se fognak, meglátod.
Egyébként nagyon hamar megcsinálják a vizsgálatot. (persze Máté a vizsgáló asztalon kakkantotta össze magát
, szerencsére a vizsgálat alatt nem kellett levenni a pelust, csak kitépőzárazni oldalt, hogy a csípőcsonthoz hozzáférjenek. még a lepedőt is összepiszkítottuk...
persze, előző napon nem termelt a babó.)
Fleur
nagyon csinos kismami vagy
, köszönjük a képet. Már nem emlékszem, nem derült ki az uh-k alkalmával a pici neme, vagy ti nem akarjátok megtudni és meglepetés baba lesz?
Csibe
szuperek a képek, látszik hogy a fiad és Te is élveztétek a pancsolást. Mi is tervezünk egy egy hetes kiruccanást, június közepén, a célpont az Őrség. Június 23-án jár le az üdülési csekk, amit még a cégemtől kaptam, ezt szeretnénk kihasználni.
Tjuca
minden nap gondolok rád, és nézem a hozzászólásaidat. vágom a centit 24-éig, mint a leszerelő katonák...
Maci
régebben -15 évvel ezelőtt- az én párom is kamionozott. De akkor én még nem ismertem. A szobánk fala tele van kamionok, meg buszok plakátjaival. Még a mai napig is rajongó.
bocsi, hogy most ilyen hosszúra sikeredtem. (ritkán írok, de akkor úgy látszik akkor sokat)
syry