Timocska,
Ne aggódj az alvás miatt, jól álltok. Nálunk hasonló a rendszer, és én meg összeteszem a kezem, hogy milyen szerencsés is vagyok. Szabi a héten egyszer kiborult 6kor és elaludt, tegnapelőtt elszöszmötöltem a Kenguruban, tegnap a szokásos f8 fürcsi és utána alvás volt. Ennek ellenére mindhárom alkalommal 5 után pár perccel ébredt egy közbülső ébredéssel. Ő ilyen és nem tudom megváltoztatni, tologathatom én, csak annyit érek el, hogy az ő kis rendszerét felborítom és akkor meg csak magammal szúrok ki.
Kami,
Oli nagyon boldog lenne az akváriummal. Ha meg majd kell, vissza tudjuk adni. Full extrásan, halakkal, növényekkel. Teknőcünk kb 5x akkora, mint amikor vettük, lehet, hogy két év múlva azt is kinövi és betehetem a fürdőkádba.
Én dolgoztam általános, közép és fősulin (8 évet), egyetemi előadásra meg mindenki felpakolva érkezett. Akkor esznek a gyerekek, amikor akarnak, nem csak nálam. Az almacsutka, cukros papír nem a szünetekben raktározódik el a padban. Szeptemberben az egyik nagy küzdelem az szokott lenni, hogy neeeem eszel órán, mert tele szájjal nem lehet beszélni. Ez neeeeem általános iskola. Persze egy idő után feladom. Doga alatt már rá sem szoktam szólni a majszolókra. Tanárként nem szoktam órán enni. De többször megkínáltak, amikor el akartam venni
És az óra mindössze 45 perc és nincs olyan szünet, ahol ne lenne tömeg a büfében, pedig több automata is van. És én egy elég poroszos stílusú tanár vagyok, nálam sokkal engedékenyebbek is vannak. Amerikai lektoraink rendszeresen a büfében kezdik az órát. Oviban gondolom nem esznek össze-vissza, de onnan nemigen van tapasztalatom.
Mazsi,
Mi előre láthatólag még minimum 5 évig gyereket altatunk, úgyhogy nem vagy egyedül.
A cumit meg lehet, hogy már nem is fogja megszokni. Szabi változatlanul utálja és Nati is kb ilyentájt szokott le róla, úgyhogy hamarosan teljesen feladom.
Lillu,
A kengurut szokniuk kell a bébiknek és minél hamarabb kezdik, annál jobb. Elméletben 3 hónapos kortól ajánlják, amikor már tartják a fejüket, de ha addig vársz, nem valószínű, hogy tűrni fogja.
Nem tűnik jónak a babakocsi helyztetek.
Eléggé macerás.
Pann,
A háton hordás nem feltétlenül előnyös, még ha súlyban tovább bírod is. Nem látod, ezért csak nagyobbacskát lehet hárta rakni, akkor meg nagyon nehéz. És akkor veszettül rugdal is, mert nem lát tőled.
Szerintem örülj annak, hogy beérte a többieket. Ha belegondolsz, nem is teljes 5 hetet kellett behoznia, csak néhányat. Róki Szilvijén kívül hirtelen nem is tudok másikat mondani, aki végigvárta a 40 hetet. Szabi is 1-2 héttel korábban született, mégis ugyanakkor a súllyal született, mint Gergő. Csak neki a hosszon is keményen dolgoznia kell
Rókival egyetértek a hunglish magyarral kapcsolatban. Inkább legyen autentikus. Az egyik kedvenc honlapom:
http://www.babycenter.com
Küldenek pl heti levelet, ha kéred, azon elmazsolázgathatsz. Vagy gyere át és séta közben beszélhetünk angolul. Most nem tanítok, zavar is, hogy alig használom.
Tv: Kamival egyetértek, gyerkőcnek tvnézés nem az igazi. Kb 2 éves korig csak a színek és hangok kavalkádja nyűgözi le őket. Ennek ellenére sok egyéves zombi van a tv előtt. Egyértelmű kapcsolat van a tv, a figyelemzavar, hiperaktivitás, beszédproblémák, agresszió és még egy csomó más hasonlóan pozitív dolog között. Csak hát könnyebb letenni egy 1-2 évest a tv elé, mint foglalkozni vele. Nálam a mélypontot az jelentette, amikor Natival megnéztük a vándorhangyák vonulását a 4 hós oltás után. Remekül lefoglalja őket és néha kell a kikapcsolódás. Csak nagyon ragadós, mind mamának, mind babának. (tv, my hobbyhorse) Kami, torna szempontjából viszont szerintem kifejezetten hasznos. Majd pár hónap, és akkor úgyis abba lehet hagyni.
Róki,
Nálunk a BCG pár hete bedurrant és összegennyezte a szép kis bodyját. Mostnara már szépen begyógyult.
A TAJjal kapcsolatban szerintem megnyerted a főnyereményt