Új privát üzeneted érkezett!

Lorca!
Van - volt. Meghalt Johnny Depp (a halunk, nem a szinesz, meg lehet nyugodni :D) es ugy dontottem, nem kell most akvarium. Ugyhogy nekunk maga az uveg viheto... 40 lityis...
kami

Most jöttünk meg az olásról. :( Szerencsére nagyon jól bírta Brigike. Kb. 5mp sírás volt. Kaptunk kúpot is megelőzésre. Lehet, hogy hülye kérdés, de hogy lehet a pici popójába kúpot rakni? :shock:
lora7

Sziasztok!
Már pár hete olvasgatlak bennetek és láthatatlanba ha jól értelmeztem Ságival már írogattunk is.Igaz még egy forumba se írtam,de szeretnék hozzátok csatlakozni.Kislányom febr.28-án született császárral,amiből most gyógyultam ki.Van még egy 4 éves kisfiam aki szerencsére nagyon imádja hugicáját.[/img]
dalazso

szaisztok!

úgy látom mindneki napozik :lol:
én most ébredtem a delelésből....kicsi lányom még mindig húzza a lóbőrt...ma olyan anyához ragadós napja van :lol:

gyümölcs nap? :shock:

ezt nevezem! én tuti éhenhalnék alatta :oops: :lol: mit esztek gyüminap alkalmából mert nálunk Leának gyakorlatilag az almán kívül szinte mindenetől (kiwi narancs banán körte stb )fáj a pocija :shock:

vihar
akkor megnyugodtam hogy azon az este nem csak Lea volt olyan furi... :shock: már azt hittem szellemeket vagy vmi hasonlót lát ,hall amit esetleg én nem mert itt beszélgetett velem a nappaliban egyszercsak felsikított :shock: és vígasztalhatatlanul ordított szegény alig tudtam megnyugtatni és tul.képpen az esti alvásig nem is lehetett lerakni...

folyt köv
felébredt

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Delazso,
Üdv itt :) Egy napon születtek pöttömkéink. Ilyen sokáig lábadoztál?!

Lora,
Én egy picit meg szoktam melegíteni az ujjaimmal a kúpot, akkor csúszósabb. Nem okoz gondot, simán becsusszan. Utána egy picit fogom a popsiját, nehogy azzal a mozdulattal vissza is csusszanjon. Én renitens mami vagyok, nem szoktam kúpot adni megelőzés céljából.

OÁÁÁÁÁÁ

Kép KépKép
lorca

Nekem nem is mondták, hogy megelőzésre is jó kúp....azt mondták, hogy csak akkor adjam, ha belázasodik vagy nagyon nyűgös, úh még bontatlan a csomag.
Vendég

Sziasztok! Na megjöttünk. csavarogtunk egész nap. Én se nagyon bírok itthon ülni :D

Lorca: Hát a doki néni azt mondta hogy refluxa van hát az igaz hogy állandóan büfizik és olyan savas emésztett tejcsi jön vissza órákkal később :( Úgy sajnálom szegényt.

Kami: Mi is tévézünk :D Pedig már azt hittem én vagyok olyan süsü hogy engedem :lol:

dalazso. Üdv itt.

Barna csík: Sajnos nekem is meg van még meg tök fekete a köldököm, de akkor ma neki állok sikálni :D

KépKép
csongria

Kúp, megelőzésre:
Sok orvos szokta ajánlani a kúpot, hogy megelőzze a lázt. Nekem nem jó, szeretném tudni, hogy van-e vmilyen reakció. Ha nincs láz, így legalább tudom, hogy azért, mert minden ok. Különben elkezdenék kombinálni.

Kami,
Szegény Johnny. Nálunk jól jönne egy akvárium, Oli (a teknőc) igencsak kinőtte a jelenlegit. A babák nagyon szokták szeretni az akváriumokat. Nati is szépen meg tudja már különböztetni az xifót a gurámitól :)

Pann,
Nekem egy ismerősöm van, aki rendszeresen viszi úszni a picit. Még nem volt vele gondjuk és a gyerek imádja. Nekem vannak fenntartásaim, de inkább rossz saját tapasztalat. Elméletileg nagyon szigorú az ellenőrzés, pár fok eltéréssel kell tartani a vizet, állandó csere stb. Sok úszásoktató ellenzi, mert más technikát használnak a gyerekek és nehéz rávenni őket, hogy kifújják víz alatt a levegőt. Mozgásterápiának ajánlani szokták. Mi kihagyjuk.

mindig valami közbejön, soha nem érem utól magam az olvasással...

Kép KépKép
lorca

Szia Dalazso!!!
Gratula, jól beazonosítottál!!! :lol:
Hogy vagytok? Tejcsi, kajcsi? Tegyél fel fotókat a gyerekekről!!!

Voltunk csípőszűrésen, minden ok szerencsére!!!Jajdejó, jajdejó!!! :lol:
Vendég

csongria,
mint írtam én szoktam homeo bogyókat használni, s van csecsemőkori bukásra is , ezen a linken fennt vannak a leggyakoribb bababajok, szerintem érdemes kipróbálni.
http://homeopatia.info.hu/index.php?lan ... ticle_id=5
Vendég

Lillu köszi az infokat megnézem és megbeszélem a dokival. :D

KépKép
csongria

timo
gratula az altatáshoz...nálunk nem működik a "látom hogy ásít, berakom az ágyába" verzió, mert 2 percen belül ordítás lesz belőle :shock: :lol:

többiek altattok vagy mindenki ilyen ügyi és elalszik magától?

a legújabb hogy napközben a babakocsiban elalszik ill. 2 napig ez volt ma pl csak a karomban volt hajlandó aludni azután beraktam a kocsiba és 20-30 perceket aludt csak :shock:

igény szerint avagy időre
látom mindenkinél más vált be...szerintem ez így természetes
Lea saját magát koordinálja, így van amikor 3-4 óránkét eszik máskor pedig mint ma is 2-2,5 óránkét kért enni.
De nem volt ez így mindig... :shock: Kb 2 hete jelzi ha kajcsis....Addig pedig békésen aludt

ria
gyüminapot túlélted?

niki,lillu,dalazso
üdv közöttünk :lol: :lol: :lol:

cumi
vmelyik este már kibontottam és kifőztem :oops: aztán tök rossz érzésem volt mondjuk ki is köpte...
de egyre többször keresi,szopizza a kezét, öklét (tuti nem éhes) gondolom meg akarja nyugtatni magát vagy nem tudom :shock: még vívódom magamban,annyira nehéz volt a szopizást visszahozni :cry: :lol:

Cerazette
mennyi idő után nyújt védettséget?

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Lorca! Akkor ha akarod, tietek az akvarium!!! Szepen kitakaritom es a logisztikat majd megbeszeljuk. Akarod?
kami

Sziasztok! :)

Dalazso!
Üdv közöttünk! Mesélj még kicsit magadról és a bébiről! :)

Mazsi!
A gyogyó 2 hét után nyújt védettséget, nekem a doki azt mondta. Lillának se nagyon kell mostanában a cumi, de ha már nagyon fáradt, akkor igen. És olyankor nagyon jó, mert ált. csak cicivel lehetett megnyugtatni, de most már magát is megnyugtatja, ill. kielégíti a szopóreflexet.

Nekünk megvolt a szokásos 2 ébredés.. fél 2 és fél 5. Lassan jó lenne, ha elhagyná az egyiket... :lol: :lol: (önző szülőőő)

Timi
Kép Kép
timocska

Jó reggelt!

Timi,
általában mi is így kelünk, de ha később fekszik, akkor nem kel fel hajnalban. Tegnap pl. este 10-kor feküdt, s ma csak 5kor kelt, utána pedig fél9kor.
Nem próbáltad még ezt, hogy később aludjon el este?
Vendég

Lillu!
Általában az a baj, hogy kábé délután 3-tól nem alszik és 8-9-re már olyan fáradt, hogy muszáj szopi után letenni aludni. Aztán így bírja ki fél 2, 2-ig. Én hiába szeretném, hogy aludjon mondjuk 6 körül, nem alszik, mert akkor jön haza apa és hát olyankor lehet mókázni vele! :D :D Na, nem baj, előbb-utóbb majdcsak alszunk többet is! :D

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Lorca, Roki, mint angol tanárok nem tudtok ajánlani olyan fórumot, ami angolul megy, de magyarok írják? (Csak mert a szlenget azt végképp nem érteném meg.) Mióta leírtam a dr. House-t úgy ahogy leírtam (nem írom le mégegyszer), azon töprengek, hogy ez az általános elmeállapotomnak köszönhető, vagy csak simán az angol tudásom épül le ennyire gyorsan. Remélem az utóbbi, de most a tanáromhoz nem tudok járni, amikor meg már mehetnék, addigra pont szülni fog ő is. Szóval kéne vmi, ami legalább szinten tart, és ez jutott eszembe. Mit gondoltok? :roll:

Tegnap este a LLL honlapjával szórakoztattam magam, aminek meg is lett az eredménye: jól elbizonytalanítottak alvás ügyben, mert azt írták, hogy a babának nem jó a kiságyában aludni, meg a babakocsiban feküdni, hanem a kendőben hordozgatva érzik magukat igazán jól. Ez ok, de ha itthon vagyunk és elaludt a kendőben, én mindig beteszem a kiságyba, mert szerintem ott kényelmesebb aludnia. Na, ők meg pont azt írják, hogy nem. Mit gondoltok? :roll:

Lillu! Gergő mostanában fél kettőkor kel, és mindegy neki, hogy 9-kor vagy 10-kor került ágyba, fél kettőkor felébred. :?

Tegnap az oltás miatt Gergő egy "kicsit" hisztisebb volt az átlagnál, így este jól meglepett: fürdetés után öltöztettem, és hátul gombolós rugit adtam rá (hogy ezt ki találta ki :evil: ), amihez kicsit oldalra billentettem hanyatt fekvésből, hogy hozzáférjek a patentokhoz. Na ez betett neki, úgy bedühödött, hogy egy szempillantás alatt hasravágta magát és úgy üvöltött, mint akit nyúznak. Jó, lehet, hogy nem nagy dolog (besegített a gravitáció), de én tök büszke lettem, hogy ilyen gyorsan hasra tudott fordulni úgy, hogy a keze sem maradt alatta. :D

Na befejezem, mert kezdek sok lenni, és vár a mosogatás meg a teregetés. Ja, és a nap jó híre: kiderült, hogy mégsem csinálta meg a munkahelyem az adóbevallásomat, úh eshetek neki "sovány malac vágtában"! :evil: :evil: :evil:
Vendég

Pann!

En azt mondom, ami sok, az sok! (LLL honlap) A gyerekek jol elvannak a kisagyban is, ne hagyd magad elbizonytalanodni. A gyereknek persze biztos az lenne a legjobb, ha reggeltol estig rajtunk loghatna, mert hat mi vagyunk az anyjuk, szereti a szagunkat, csak kinyitja a szajat es mar csorog is bele a tejunk (bar en ezt nem hiszem, mert nem agyatlan huscafatok, hanem kivancsi kis manok, akik szeretik probalgatni a sajat hataraikat, ami naprol napra tagabb es amit a kendoben hordozas igencsak leszukit) - szerintem a vilag nem igy mukodik, az o vilaguk sem! Vettunk nekik jo kis agyikot, kokuszmatraccal, legzesfigyuval, kenyelmes agynemuvel, Rokinak bolcsoje is van - azert, hogy hasznaljak! Ez mar csak ilyen posztmodern belemagyarazas szerintem. Most tartsatok maradinak vagy koszivunek vagy nemtomminek, en igy gondolom! Aron joreszt csak akkor van a kisagyaban, amikor alszik vagy a forgojat buvoli, de akkor igenis a kisagyban van! Eleinte elaludt a mi agyunkban is, de mostmar mindig oda pakolom be alvas elott es magatol szep csondben elalszik. Es ez igy van jol! A kendonek es kengurunak a neve HORDOZO - ergo ha megyunk valahova, abban visszuk. Nem pedig abban altatjuk. Szerintem.

Na jo, most ussetek le. Felhuzom magam az ilyeneken, pedig nem kene!!!
kami

Kami!
Én is azt gondolom, hogy sokszor túlmagyarázzák a dolgot az LLL-es nők! Persze, sokmindenben igazuk van, de azért néha túlzásokba esnek. Én ugyanezt gondolom a szoptatással kapcsolatban is. Az a legjobb a babának és a mamának is, de azért nem minden áron!
A kiságy meg tényleg azért van, hogy ott aludjanak. Egy újszülöttnek lehet, hogy tényleg a hordozó a legjobb (anyaméh effektus), de egy 2-3 hónapos babának nem hiszem. Lilla szinte mindig a kiságyában alszik, az az ő kuckója, szokja meg. Nappal a nappaliban van a játszószőnyegén, a pihenőszékben, de aludni beteszem a kiságyba. Persze, nem mindig, mert nekem is jólesik látni, így a nappaliban a kanapén is szokott aludni.
Na, meg ki bírja hordozni egész nap az 5-6 kilós gyerekét??

Timi
Kép Kép
timocska

Pann:

Szerintem ha Gergő alszik tovább ott ahol lerakod, örülj neki. 8) És hagyd ott. A kendő jó dolog, mert a legtöbb baba imádja és megnyugszik benne, de szerintem a legtöbb anyuka bekattanna ha nem lehetne lerakni a gyereket. De ez már megint az én "mozduljunk a legkisebb ellenállás irányába" filozófiám... ha úgy alszik el a gyerek, hogy kendőben van, de aztán le lehet rakni, akkor legyen úgy. Ha úgy is elalszik hogy lerakod a kiságyba, kocsiba, bárhova, akkor aludjon úgy. Biztos kap elég testközelséget, gondolom nem az az anyuka vagy aki fel se veszi a gyereket egész nap.

Rólunk:

Tegnap is meg ma is egész nap itthon voltunk a lányokkal... illetve tegnap bevállaltam velük egy Tescózást. EGyedül! :shock: És tök jól viselkedtek. Pedig nagybevásárlást csináltam. A ki- meg becuccolás a lakásból a legneccesebb, erre még nincs igazán jó rendszerem. Ugyan csak félemeleten kell lemenni, de az autó nem biztos hogy a közelben áll, és vagy Szilvi van kendőben (ha az autósülése a kocsiban maradt) és Zsuzsa babakocsiban, vagy Szilvit az autósülésben cipelem, Zsuzsát meg kézenfogva (ha hagyja) vagy őt is kézben. Ami elég gáz az amúgy is fájós hátamnak. :? És akkor még nem vittem velük semmi váltóruhát, plussz pelenkát, innivalót, ilyesmit. Szóval nekem ez a legnehezebb, megtervezni hogy hogy induljunk el úgy, hogy én ne rokkanjak bele. De itthon ülni meg nem szeretek. Játszótérre is naponta megyünk, és általában mindkét lány velem van.

Lehet kéne egy testvérbabakocsi, de az meg már akkora lenne, hogy nem férnénk ki vele a kapun...

BCG:

Van akinek már kifakadt a BCG oltás a baba karján? Szilvié kezd érdekes dimenziókat és színeket ölteni...

TAJ:

Képzeljétek, Szilvinek még mindig nincs TAJ száma... ugye a születési anyakönyvi kivonatára vártunk 2 hónapot. Miután ezt átvettem, azt mondták az anyakönyvi hivatalban, hogy az OEP egy hónapon belül küldi a TAJ számát. De miután hazudtak nekem azzal kapcsolatban, hogy mikor küldték tovább az anyakönyvi papírokat a mittoménmilyen igazgatósághoz (ami miatt 2 hónap lett a dologból), ezért nem nagyon hiszek nekik, hogy elküldték az OEP felé Szilvi papírjait. Az OEP viszont telefonon nem ad ki információt. Be kéne ülni a többórás sorba a két gyerekkel és személyesen elintézni. Ötletek? Van kiskapu? Vagy ezt a jó programot megnyertem?

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Na, mar azt hittem jol lehuztok es magamba szallhatok Koszi Timo a megerositest. Konyorgom, az anyameh-effektus max az ujszulott babat erdekli, akinek meg kozeli elmeny az anyameh. Egy 2-3 honapos baba (ahogy irod te is) mar nem az anyamehbe vagyik vissza! Az mar olyan kivancsi a vilagra, hogy ihaj! Probaljam meg csak Aron kezet szorosan lefogni az anyameh-effektusos bugyolaval - olyan zajongasba kezd, hogy csak! Ha almos, az mas - akkor mar a 21 is paros neki. Es tevedes ne essek: nem azert szereti a gyerek a kendot meg a hordozot, mert ott alhat jol anyucin - azert alszik anyucin kendoben vagy kenguban, mert semmi egyebet nem tehet! Epp tegnap irtuk, hogy szokatni kell a babakat ezekhez a cuccokhoz! Ha annyira imadnak, rogton felismernek, hogy jeeee, ez olyan mint az anyameh, aludjunk! De nem igy van - jobb hijan alkalmazkdonak a helyzethez. Mert okosak!

Szerintem.
kami

Pann:

Ja, bocs, a kérdésedre nem is feleltem...

A www.budapestsun.com meg a www.caboodle.hu oldalain vannak fórumok, ahova angolul írnak, és a legtöbben magyarok.... de szerintem inkább "eredeti" angolt olvassál, mert lehet hogy nehéz a slang, de legalább autentikus és (többnyire) helyes angolt olvasol, nem mangolt. Szerintem.

Meg asszem itt a babaneten is van egy angol nyelvű topik valahol, de meg ne kérdezd, hol láttam...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Hát én nem, az tuti! Ezért is landol mindig a kiságyban, ahogy meghallom a hortyizását! :D és nem is általános, hogy a kendőt itthon használnánk, csak akkor, ha nagyon nyűgös, mert egyébként mi is azt gyakoroljuk, hogy hogy lehet a kiságyban elaludni, és nem kendőben vagy anélkül de "anyán lógva".

Ma éjjel mondjuk annyira fáradt voltam, hogy Gergő ott maradt a fél kettes szopi után a nagy ágyban, és még csak annyira sem voltam magamnál, hogy legalább belülre tegyem, úh az ágy szélén töltötte az éjszakát. :shock: :oops: Mondjuk 2mx2m az ágy, úh nehéz kiszorítani belőle, de azért mégis...nem szeretném, ha ez megint megtörténne, úh "Gergő! Itt az idő, hogy leszokj a hajnali szopizásról!!!" :lol:
Vendég

Na, akkor egy kis aktualis: Aronkanak emesztesi problemai vannak. Vagy nemtom. Tegnap az utcan (!!!!) ugyanugy elkezdett orrrrditanivisitani, mint itt a babatalin, talan emlekeztek. Vigasztalhatatlanul. Meg ki is vettem a babakocsibol (nem szoktam, tehat ez egy extra a normal eljarashoz kepest), de hiaba. Teny es valo, 3 napja nem kakilt. Az utobbi evesek alatt vitustancot jart, szinte nem is tudott mar enni. Ugyhogy ma reggel (tovabbi kaki hijan) egy 1/4 glicerines kupot benyomtam a popojaba - 5 percen belul jott a trotyika es az egig ero vigyorok. Most egesz jo elvan, de felek, hogy ujabb 3 napig nem lesz kaki - jo lenne, ha glicerines kup nelkul is menne az anyagcsere nala... Mondjuk azt meg regebben mondta anyukam, hogy velem is ilyen gondok voltak, az apjanak se 100-as a gyomra (nekem mar az, semmi bajom, a vasat is megemesztem - szo szerint, egyszer egy vasgolyot nyeltem le, mire kijott, eltunt a negyede, egyszer meg egy hullamcsattot...)... hat, meglatjuk.
kami

Pann! Angol ugyben maximalisan egyetertek Rokival! Eredeti angol tobbre visz! Es nem olyan bonyolult, am annal visszaterobb... (tehat konnyu megszokni)
kami

Roki, köszi a tippekt, megézem!

BCG oltás: Gergőé nem fakadt ki (még?) egy piros pötty, közepén egy sárga kis pörkkel. Szerintem jól néz ki.

OEP: :evil: :evil: :evil: Lehetetlen elérni őket méG akkor is, ha már letettél arról, hogy vmi érdemlegset megtudj a saját ügyedről és csak vmi általános infora vágysz, mondjuk, hogy "MÉGIS MEDDIG KELL MÉG VÁRNOM!?!"
Vendég

Úgy látszik nem nyomom elég erősen a billentyűket, szóval:
tippekt=tippeket
megézem=megnézem
érdemlegset=érdemlegeset

Ok. Megpróbálom az angol angolt, tudtok ilyen oldalt?
Vendég

Sziasztok!
Köszönöm a fogadtatást
Lorca
Azért csak most jöttünk helyre csaszi után mivel a kórházból hazaengedve másnap már mehettem vissza 2 hétig naponta kötözésre mivel a vágásom begyulladt/nagyobb volt a hasam mint 9 hósan/ennek köszönhetően és az idegességnek kezdett elapadni a tejem és "talán" most kezd a napirendünk helyreállni.Laura 2 hónapig szó szerint csak cicin volt kivéve du.2-3 órát és éjszaka kb:5 órát .Sajnos a fiam mindig azt kérdezgette ha az udvarra akart menni,hogy mikor végez a kajcival?Válaszolni erre nehezen tudtam.Akkor határoztam el Hogy valamit teszek mert még a boltig se lehetett elmenni Ami nekem 5 perc.Így találtam egy másik fórumon Ságit aki hasonló cipőbe járt és láthatatlanba írtam neki
Sági
Szia akkor jól gondoltam hogy te vagy.sajnos képet még nem tudok rakni mert mind a gépbe van.Apucit megkérem hogy rakja fel a gépre és küldök akkor.
Mazsi
ha jól olvastam te vettél More Milk kapszulát.Milyen a hatása?Én ma vettem be belőle az első adagot.Kiváncsi vagyok használ-e
dalazso

Rotyi ügyben Gergő is újít: először átállt a napi egy nagy kaki rendszerre, ami eleinte du. volt esedékes, majd de., most meg napok óta ott tartunk, hogy hajnalban teszi tele a pelust, ami nem lenne baj, ha a pelenka már nem lenne tele az egész éjszakai pisivel. :? Így viszont "szupi", mert minden reggel (kb 6-kor) lehet tetőtől talpig kimosni a kakiból, aztán teljesen új ruhát adni rá, és de-re is megvan a program, mert a beleszáradt kakit nagyon nehéz kimosni....
Vendég

Timocska,
Ne aggódj az alvás miatt, jól álltok. Nálunk hasonló a rendszer, és én meg összeteszem a kezem, hogy milyen szerencsés is vagyok. Szabi a héten egyszer kiborult 6kor és elaludt, tegnapelőtt elszöszmötöltem a Kenguruban, tegnap a szokásos f8 fürcsi és utána alvás volt. Ennek ellenére mindhárom alkalommal 5 után pár perccel ébredt egy közbülső ébredéssel. Ő ilyen és nem tudom megváltoztatni, tologathatom én, csak annyit érek el, hogy az ő kis rendszerét felborítom és akkor meg csak magammal szúrok ki.

Kami,
Oli nagyon boldog lenne az akváriummal. Ha meg majd kell, vissza tudjuk adni. Full extrásan, halakkal, növényekkel. Teknőcünk kb 5x akkora, mint amikor vettük, lehet, hogy két év múlva azt is kinövi és betehetem a fürdőkádba. :wink:
Én dolgoztam általános, közép és fősulin (8 évet), egyetemi előadásra meg mindenki felpakolva érkezett. Akkor esznek a gyerekek, amikor akarnak, nem csak nálam. Az almacsutka, cukros papír nem a szünetekben raktározódik el a padban. Szeptemberben az egyik nagy küzdelem az szokott lenni, hogy neeeem eszel órán, mert tele szájjal nem lehet beszélni. Ez neeeeem általános iskola. Persze egy idő után feladom. Doga alatt már rá sem szoktam szólni a majszolókra. Tanárként nem szoktam órán enni. De többször megkínáltak, amikor el akartam venni :wink: És az óra mindössze 45 perc és nincs olyan szünet, ahol ne lenne tömeg a büfében, pedig több automata is van. És én egy elég poroszos stílusú tanár vagyok, nálam sokkal engedékenyebbek is vannak. Amerikai lektoraink rendszeresen a büfében kezdik az órát. Oviban gondolom nem esznek össze-vissza, de onnan nemigen van tapasztalatom.

Mazsi,
Mi előre láthatólag még minimum 5 évig gyereket altatunk, úgyhogy nem vagy egyedül. :)
A cumit meg lehet, hogy már nem is fogja megszokni. Szabi változatlanul utálja és Nati is kb ilyentájt szokott le róla, úgyhogy hamarosan teljesen feladom.

Lillu,
A kengurut szokniuk kell a bébiknek és minél hamarabb kezdik, annál jobb. Elméletben 3 hónapos kortól ajánlják, amikor már tartják a fejüket, de ha addig vársz, nem valószínű, hogy tűrni fogja.
Nem tűnik jónak a babakocsi helyztetek. :( Eléggé macerás.

Pann,
A háton hordás nem feltétlenül előnyös, még ha súlyban tovább bírod is. Nem látod, ezért csak nagyobbacskát lehet hárta rakni, akkor meg nagyon nehéz. És akkor veszettül rugdal is, mert nem lát tőled.
Szerintem örülj annak, hogy beérte a többieket. Ha belegondolsz, nem is teljes 5 hetet kellett behoznia, csak néhányat. Róki Szilvijén kívül hirtelen nem is tudok másikat mondani, aki végigvárta a 40 hetet. Szabi is 1-2 héttel korábban született, mégis ugyanakkor a súllyal született, mint Gergő. Csak neki a hosszon is keményen dolgoznia kell :D
Rókival egyetértek a hunglish magyarral kapcsolatban. Inkább legyen autentikus. Az egyik kedvenc honlapom: http://www.babycenter.com
Küldenek pl heti levelet, ha kéred, azon elmazsolázgathatsz. Vagy gyere át és séta közben beszélhetünk angolul. Most nem tanítok, zavar is, hogy alig használom.

Tv: Kamival egyetértek, gyerkőcnek tvnézés nem az igazi. Kb 2 éves korig csak a színek és hangok kavalkádja nyűgözi le őket. Ennek ellenére sok egyéves zombi van a tv előtt. Egyértelmű kapcsolat van a tv, a figyelemzavar, hiperaktivitás, beszédproblémák, agresszió és még egy csomó más hasonlóan pozitív dolog között. Csak hát könnyebb letenni egy 1-2 évest a tv elé, mint foglalkozni vele. Nálam a mélypontot az jelentette, amikor Natival megnéztük a vándorhangyák vonulását a 4 hós oltás után. Remekül lefoglalja őket és néha kell a kikapcsolódás. Csak nagyon ragadós, mind mamának, mind babának. (tv, my hobbyhorse) Kami, torna szempontjából viszont szerintem kifejezetten hasznos. Majd pár hónap, és akkor úgyis abba lehet hagyni.

Róki,
Nálunk a BCG pár hete bedurrant és összegennyezte a szép kis bodyját. Mostnara már szépen begyógyult.
A TAJjal kapcsolatban szerintem megnyerted a főnyereményt :?

Kép KépKép
lorca

Lorca:

Angolul beszélgetésben én is benne vagyok, de főleg Zsuzsa miatt... kezd zavarni, hogy csak tőlem meg az apjától hallja. (Meg az is, hogy mivel leginkább angolul beszél, ezért a játszón tök használhatatlan a tudása, de ez egy másik problémakör...) Leginkább angol gyerektársaságba vinném, de természetesen ingyen... csak vannak itt olyan játszóterek ahova az expat szülők viszik a gyerekeiket???

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Alvásügyben a kiságyban teljes mértékben Kamival értek egyett!!!

Mazsi túl éltem a gyümölcs napot :D 1 kiló minusz az eredménye :D :D :D

Búcsúzni jöttem, na nem örökre!! Csak vasárnapig nem leszek Kecskemétre utazunk esküvőre. Ez lesz Beni első nagy útja. Hát.... kiváncsi leszek ő hogy élvezi a környezet változást. Kicsit azért izgulok!!!

Üdv mindenkinek :D :D :D

KépKép
csongria

Lorca azert en szeretnem, ha a gyerekem nem az oran enne :) Persze, sutyiban en is majszoltam a lekvaros buktat a padbol, de nem azert, mert ehes voltam, hanem mert az volt a trendi. En szeretnem ugy nevelni a kolkot, hogy tudja mikor minek van itt az ideje. Azert abban egyetertunk, hogy alapvetoen nem az oran kellene enni! Mindig is voltak, vannak es lesznek gyerkocok, akik ezt leszarjak, de attol meg nem ez a helyes! Igenis kell, hogy tudja a gyerek a szabalyokat, mert kesobb az elet fogja kemenyen megtanitani es azt nem akarom!

Nya, mindegy, errol lehetne hosszasan beszelgetni, de nem akarom a kedelyeket borzolni (ma mar egyszer megtettem az LLL-es velemenyemmel :D - jobol is megart a sok :D).

Oli akkor orulhet, lett egy akvariuma - nekunk mar nem kell, az tuti. Ha megegyszer lesz akvariumunk, az mar verprofi dekor lesz, nem "kiserleti".

Oltas: Ajronkanak folyamatosan begyulik, kifajkad, begyulik, kifakad. De ez igy van jol, nem? Neha a fakadasra a torna is rasegit, a nyomorgatastol ohatatlanul kidurran :( Jovo kedden kapjuk a masodikat, vajon azt hova...?
kami

Kami!
Vannak olyan babák, akik napokig nem kakilnak. Biztos tudod, hogy 5 nap még belefér. Persze, jobb lenne, ha magától is kijönne a kaki, de szerintem a szervezetének hozzá kell szokni, hogy nem minden pelus kakis. És milyen a kaki állaga, színe?

Pann!
Az oep-nél a központi szám utolsó két számjegye (00) helyett tárcsázz 69-et vagy 70-et. Ez egy közvetlen szám a pénzügyi részhez. Nem biztos, hogy felveszik rögtön vagy nem lesz foglalt, de talán könnyebb így, mint a központon keresztül!

Róki!
Minden elismerésem a tiéd, hgoy 2 gyerkőccel bevállalsz egy bevásárlást. Főleg tescoban! Én kábé a helyi Plusban nem voltam még Lillával! :shock:

Timi
Kép Kép
timocska

Timo!

Persze, tudom, csak az a baj, hogy ugy tekergett a kaki miatt, hogy enni se tudott, tegnap az osszes eves nehez volt: bekapta-kikopte-sirt-csapkodott-rugkapalt, majd ujbol, vegig igy, a vegen poharbol nyomtam a szajaba, keserves volt... Szoval mar nagyon kellett, hogy kijojjon valami. Utana 9-kor evett is rendesen, ennek tokre orultem. Nem akarok en erre rakattanni, de mostmar nagyon kellett valami. Egyebkent nagyon konnyen be lehetett adni a kupot, szepen letompitottam a kis veget es pikk-pakk bement, nem volt hiszti, kicsit kimeredt a szeme, mint a liftben :D, de tovabb dumalt (direkt mondtam az apjanak, hogy uljon le kozben hozza jatszani, asszem ez segitett). Szoval nem kellemetlen neki az elmeny, ennek kulon orulok (es nekem sem, ez megjobb :D). Kivancsian varom a kovetkezo trotyikat...
kami

Kami! Vasgolyó és hullámcsatt? :shock: :shock: :shock:

Lorca! Én is így nevelek: nálam sem lehet enni órán! Az ivást meg kellett engednem, mert amiatt, hogy a gyerekek (is) keveset isznak, engedélyezte a házirendünk az órán ivást. DE: szénsavas üdítőitalt, cukrot, csokit, rágót, szotyit stb. nem hozhatott senki az iskolába, ha vkinél mégis volt, akkor elvettük, és nap végén kapta vissza. Szerencse, hogy a szülők el tudták fogadni ezeket az új szabályokat és így kicsit vissza tudtuk szorítani az édesség-fogyasztást. Persze azért volt olyan gyerekünk, akinek az "ebédjét" reggel a McDonalds-ban vették meg....no comment.
Vendég

Nekünk az oltás egyszer kifakadt és azóta szép piros pötty!

Timi
Kép Kép
timocska

Jaja, Pann, ha felment az adrenalinom, a vashoz nyultam (a golyot azert nyeltem le, mert en ugrottam legmagasabbra az oviban, megnyertem a versenyt, a hajcsattot meg azert, mert anyukam hazajott Bp-rol es kivette a hajabol, en meg oromomben, hogy latom, bekaptam :D)
kami

Sziasztok!

Kami,
Most szokatom Petit a kenguruba, ő jól viseli, nézelődik, de nekem k... meleg. Asszem este becserélem valamelyik másikra. Háttámasz ide vagy oda, meleg!!!
Vendég

TV nézés.

Ez már megint egy olyan dolog, hogy azelőtt elveim voltak, most meg gyerekeim vannak.

Szóval Zsuzsa néz TV-t, illetve DVD-t. Akkor szokott rá, mikor beteg volt és csak bágyadozott egész nap hetekig, kivinni nem lehetett, mondókázni meg nem lehet egész nap, másra meg nem nagyon volt energiája. Szóval már elmúlt egy éves mikor egyáltalán bekapcsolva látta a TV-t, mert különben mi sem nézzük. Baby Einstein-nal kezdtük, de aztán rámozdult a Peter Rabbit-ra, a Vukra, és a Magyar Népmesékre. Nem mondom, hogy érti a sztorit, de valamit felfog abból amit lát. A Baby Einstein összefüggéstelen képekből áll, illetve tematikusan válogatják, pl a Baby McDonald-on a farmról, állatokról, traktorokról vannak képek, dalok, stb. És mondta már az elejétől kezdve, hogy PAWK (kot-kot), meg PIG, stb. Tehát ha mást nem, felismeri a képeket. Most meg már kommentálja a Vukot. "Bone. Chew." Mikor Vuk éppen a csontot rágja. Vagy "Bird. Chase." Mikor a varjú a cinkét kergeti. Vagy hozza a magyar népmeséket hogy "Watch. Bird." Márminthogy a madarasat akarja nézni.

Nem mondom hogy örülök neki, de van hogy nem tudom máshogy megoldani a két gyereket. :? Naponta kétszer próbálok velük kimozdulni, elvileg Zsuzsa napközben egyszer alszik, és ha itthon vagyunk, mindig megpróbálom bevonni abba amit csinálok. Együtt szoktunk főzni pl, de hát így minden hatszor annyi ideig tart és hatszor akkora felfordulás lesz utána. És közben ha Szilvi üvölt, nem merem Zsuzsát otthagyni egy széken állva a konyhában. Szóval nem könnyű mindent kipipálni... hogy foglalkozzak is a gyerekekkel, bevásárolni is tudjak, kaja is legyen megfőzve, rend is legyen (nem is szokott), és közben egyik se üvöltsön (ez se szokott sikerülni). Hát ez van.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sagi!
Amikor en szoktattam, Aron is nezelodott - uj szemszogbol latja a vilagot :D De egy ido utan (eleg rovid ido utan) megunta es elkezdett kapalozni. 2-3 alkalom utan mar vittuk a Mammutba :D Vegig aludta Gaboron a shoppingot :D
Szerintem a halosra csereld be, tuti az a legvekonyabb (a gyereknek is). Az enyem is olyan anyagbol keszult, mint a tied, bar a hatam legalabb szabad vele... De nekunk ez a jo, mert nekem kell a tudat, hogy stramm, es nem kenyszeriti Aront megrosszabb tartasra.
kami

Sziasztok!

A tévézéshez: (persze ehhez Áron még kicsi, de szerintem érdekes)
Korábban ment a Spektrumon egy BBC sorozat a gyerekekről – sajna már vége -, ebben volt egy rész az agresszióról. Tesztelték a gyerekeket, hogy mi ragad rájuk a tvből – minden lehető rossz.
De a legérdekesebb az volt, amikor a pasi egy halacskát odatolt a tévé elé az akváriumában. A tvben egy haleledel reklám ment – amilyet a hal még nem evett – ezt előtte be is mutatta a pasi – a halacska mivel nem tudta, hogy mi az, nem is foglalkozott vele.
Ezután a hal ,,megnézte” a reklámot, a pasi meg bedobta a kajcsit, s hal megette – pont ahogy a tvben látta!!! – hihetetlen volt!

Az altatásról:
Olvasok egy könyvet, a csecsemőkről, 1986-os kiadású. Itt azt írják, hogy a mama ne aludjon egy szobában a babával, mert a baba minden rezdülésére reagál, s ez zavarja őt a nyugodt alvásban.
Ezzel szemben a bölcsőhalál prevenciós tanfolyamon épp azt tartják a legfontosabbnak, hogy ha lehet egy légtérben aludjanak. És 86-ban a bölcsőhalálról szó sem esik.
Szóval időnként változik a tudományos álláspont!
Szerintem úgyis mindenki érzi, hogy mi a legjobb a csemetéjének.
Vendég

Sági!
Nekünk Air (hálós) kengurunk van. Most szokjuk! :)

Lillu!
Mi pont a fordítottja miatt alszunk külön szobában: Lilla olyan hangosan alszik (nyög, nyöszörög, sípol stb.) hogy mi nem tudunk tőle aludni! Mára rutinosan megkülönböztetem az olyan nyöszörgést, amire fel kell kelnem és bemenni hozzá, attól, amit csak "sima"nyöszörgés. :shock: :shock:

Ma Lillus is lebukott, a pihenőszékből a nyakát kifacsarva bámulta a "Reggelit" a tv-ben! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Timi,
én még egyenlőre mellette alszom, de nekünk egyszobás a kecónk. Galériánk van, s most tervezem, hogy lassan visszatérek oda, s csak a légzésfigyelőt viszem fel, hogy lássam szuszog rendesen – lehet, hogy paramami vagyok, de engem megnyugtat, ha látom villogni – akkor is viszem, ha esetleg feljutok tvzni.

Ez nálam is így van, én tudok aludni mellette, s csak az ,,igazi” nyöszörgésre kelek, de apukája sokszor panaszkodik, hogy milyen hangos éjszaka– megnyugtató, hogy nem csak én vagyok így ezzel, mert már azt hittem, hogy túl mélyen alszom, s arra sem fogok felkelni, ha valami baj van.
Vendég

Gyerekek, Aron ugy ficereg a kisagyban, hogy razkodik az egesz, ami mozgatja a folaggatott plussoket (forgo, spiral, zenelo csacsi) es megjobban behergeli. Kesz zizi! A laba megint kint van, pedig mar tobbszor megigazitottam :D meg jo,hogy a kisagyaban van es nem a mienken, mar lehet hogy lepottyant volna arrol :D
kami

Húú, de sokat írtatok. Jó regelt!

Pocsék éjszakánk volt, 1-kor, 3-kor és 6-kor keltünk, amihez nem vagyok szokva, úgyhogy most délelőtt végre aludt és én is vele kb 2 órát.

Dalazso, szia! :D

Én is Kamival értek egyet a hordozás kérdésében. Fel is háborodtam rendesen: és velem mi lesz? Rajtam aludjon egész nap, és én semmit se csinálhatok? Amúgy meg annyira összenyaklik a hordozóban, S alakban a gerince, h én nem hiszem, h az jobb lehet mint a kiságy..

BCG nekünk is kifakadt, jó ronda, de már javul.

Cerazette-re nekem azt mondta a doki, h szoptatás mellett azonnal hat, nem kell 2 hetet se várni, remélem igaza van... :wink:

Kép
Kép
agiboldi

újaknak üdv!!!

lukácsniki neked is! drukk kittinek!

roki
sztm még megkaphatod a taj-kártyát. nekünk a 30 nap helyett 45 múlva küldték ki, pedig mi ugye átlagos ügyfélnek számítunk, úgyh sztm még nálatok sincs veszve semmi :)

hehehe, telefonautomaták, anyám mesélte,h vlmelyiknap be akarta diktálni a villanyóraállását és ugye a géphang irányítgatta, h üsse be az ügyfélszámot, stb, ő meg felhúzta magát, mert elvesztette a fonalat és belemorgott (na jó, biztos káromkodás volt :)) a kagylóba, erre megszólalt egy emberi hang, merth a háttérben hallgatják :P

kiságyban alvás
kelét én is mindig berakom aludni, max egy-egy napközbeni alvás van a pihenőszékben, v kanapén. altatni szoktuk, de csak szendergésig, aztán lerakjuk. ha nincs szerencsénk, akkor 5 perc múlva újabb kör.

bugyola
nem gáz, h nálunk már minden alvásnál van?? eleinte csak éjszaka kellett, de most már napközben is addig nyafog, amíg nem csináljuk meg. úgy rémlik, h vlhol azt olvastam, h 3 hónapos korra kinövik. van vlkinek infója?

kami
köszi, h fellebbentetted a fátylat a kengurukról a részletes ár-fajta leírással, nálam nagy volt a kuszaság, és barbi kis szégyenlősen nem írta meg, h mennyi volt :lol:
tényleg húzós az ára, mi még asszem gyűrjük egy ideig a kendőt (írom ezt most, h 19 fok van, aztán lehet, h hétvégén első utam a kikába vezet :D )

tv nézés
mi igyekszünk háttal fordítani neki, h ne zavarja a fény, meg a kiságyahoz is van sötétítő, de nálunk egész nap megy :oops:

roki
ha egyszer majd lesz nálad tali, a baby einsteinbe belekuksiznék

babaúszás
mi kihagyjuk, de nem hinném, h bármi fertőzés fenyegetné a babákat, sztm is szigorúak az előírások

mamaúszás
ha nem órákat vagy a vízben, nem árt a szopinak, nyilván kerülni kell a durva erőkifejtést, és n fontos, h a vizes fürdőruhát rögtön levedd, ha kijössz a vízből!

cerazette
voltam hathetes kontrollon, elvileg minden oké, ezt írta fel a doki. viszont nem mondta el, h kell szedni, a papírján meg a "nemrég szült nő" külön kategória. mindenesetre ma elkezdtem szedni, jól csináltam, ugye? végülis vérzésre csak nem várhatok...

majus3

Május, igen én megkérdeztem, bármelyik nap el lehet kezdeni és szopi mellett azonnal hat.

Nálunk is megy a tv, kivéve koradélután mert akkor csak porszívót árulnak benne. és boldit direkt nem arra fordítom, de mostanában elkezdte nézni..
Majd ha már érteni kezdi kitalálok vm rendszabályt..

Kép
Kép
agiboldi

Nekem azt mondta a doki, hogy egy hét múlva van hatása. Most akkor mi van?

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Na, jól eltűnt mindenki... :cry: :cry:

Lilla ma is tündérke volt, szinte csak aludt, na meg persze evett. De azt össze-vissza! :lol: :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára timocska 2009.12.09 15:55-kor.

Timi
Kép Kép
timocska

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?