Új privát üzeneted érkezett!

Sági,
én is gondolkodtam a kendőn, de így is hátfájos vagyok, s valami olyat szeretnék, ami az én hátamat is tartja.
Még van időm gondolkodni, mert 2 hós kortól ajánlják, addig beleprógálgatom őt a kikásokba. :lol:
Vendég

Elmentünk oltódni... :cry: :cry: :cry:
Vendég

Lillu,
A kendő is nagyon jól tart, mert jó szélesre szét tudod hízni a válladon. Ha gondolod valamikor szivesen megmutatom nektek mind a kettőt. Közel lakunk egymáshoz még gyalog is- szerintem.
Vendég

Szia Pann!

Jol emlekszel, nincs kiskad (a jaroka-babakomod kategoriaba tartozik :D), Ajron buvarnak keszul az eleje ota :D Szeret az olunkben pancsikolni es a legujabb, hogy itt is dumal :D

Jaja, az arca kisse barnabb, mint a teste tobbi resze, hala a sok maszkalasnak :D Timo kapaszkodj, en is 50+ -os naptejet vettem neki!!! Mert OK, hogy lebarnulos (apja is, en is), de ne legyen mar baja csak mert az anyja nem bir otthon ulni szep idoben!!! Ugyhogy fogom kenegetni, es kaptunk hozza egy hidratalot is "napozas" utanra, azzal is be fogom kenni egy-egy meleg napos seta utan! Az arcat, a kezet es mindent, ami kilogott a ruha alol. Most neztem hogy pl a rovidgatyo vonala alatt is a terde kicsit lebarnult... inkabb kevesebb cuccot adok ra, hogy ne kapjon hogutat, de ami kilatszik, azt jo alaposan be fogom kenni a naptejjel, itthon meg furdes utan a hidrataloval. Jo kis noi szaga lesz a fiamnak :D

Lillu! Idorendes vagyok es nem keltem fol Aront, ha netan tulalszik. (Ennyit az idorendrol :D) A leghosszabb ido 2 etetes kozt nappal 4,5 ora volt - ez az o koraban teljesen jo.

Kisfiam mar megint hogy aludt el??? A fejere tolta a parnat!
Kép Kép Kép

Vagy Macika volt? Aron hozza se er! :D Szepen betakargattam, hogy mar megse pocokon aludjon :D Kiiis hulye! :D :D
kami

Jóreggelt! Nem mintha most ébredtem volna (azt 5-kor tettem), csak most jutottam idáig.

Niki, szia, nem tudom, h találkoztunk-e már mert én az elején nem írtam csak olvastam, lehet, h akkor kezdtem írni is mikor te már csak olvastál :D Én is sírdogáltam kicsit a Kitti műtétjéről olvasva, szegényke, de már nagyon jól néz ki!! :D

Lillu, én nem keltem fel enni, csak akkor ha este 7-8 körül alszik túl sokat, mert akkor utána éjszakára nem tud elaludni (a Pann által ismertetett módon).
Amúgy tegnap Boldi is aludt egész nap!!

Klasszul elaludtam a nyakamat. Ez mindig is sz.r ha elalussza az ember a nyakát, de az 5 kg-s gyereket felemelni az eddig nem ismert élmény, csak úgy cikáznak a csillagok...

Kép
Kép
agiboldi

Timi:
Pontosan így szoktam tenni, mert egy ciciből etettek. De félek egyszer nem fog éjszaka annyi termelődni.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Lillu:
Én se szoktam felkellteni, általában felébred három óránként, de volt már amikor négy órát is aludt.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Köszi Mindenkinek a válaszokat, felkelt, csak fél órával késöbb.
Én is kb 3-4 óránként etetem, éjszaka pedig attól függ, hogy mikor eszik utoljára, ha 8-kor, akkor 2-kor felkel, ha 10-kor akkor 6-ig alszik.
De én jobban örülök, ha felkel éjszaka, mert ha nem akkor leszakadnak a melleim, s én nem szoktam fejni - vésztartalék van a fagyiban, hogy ha elmegyek valahova éhen ne haljon - de ennyi.
:lol:

Sági,
az állatkórháznál lévő lakótelepen laksz?
egyszer szívesen megnéném, mert a babakocsival már jól ,,bevásároltunk" , ezt nem akarom elkapkodni- :cry:
Vendég

Lillu! Milyen babakocsid van, hogy csalodtal benne???
kami

Lillu,
Igen ott, de nem szemben a panelnben hanem a csúnya szinescsempés házakban ami körbe van kerítve. Gyertek nyugodtan bármikor, várunk titeket.
Milyen babakocsi, hogy nem jött be?
Vendég

Beszaras, Aron TV-t nez!!!!!!!

Kép Kép
kami

Pedig pont ugy tettem le, hogy a TV-nek hattal legyen. De megoldja: kitekeri a nyakat, es ugy nezi! Dilemma: abba az iranyba tekeri a nyakat, amelyik gyengebb, tehat pont jol tekeri. Annak az oldalnak kell nyulnia. Most hagyjam TV-zi, vagy ne?????
kami

Timocska,
A játszótérre Nati mindig megy, mi csak az adalék vagyunk. Egyedül nemigazán merem vinni, elég életveszélyes, amióta kb egy évesen megtanult felmászni a nagy csúszdára.

Na, eddig jutottam, egy hsz elolvas, egy válasz és máris hív a kötelesség. :wink:

Kép KépKép
lorca

Mi az Angyalföldi úton, akkor az kb 10 perc gyalog.

Babakocsi: azthiszem elég ha annyit mondok: Auchan 20eft (hordozóval együtt) :oops:
Vendég

Kami!
Szerintem hagyd nyugodtan. Értelmezni úgysem tudja a tv-ben látottakat, tetszik neki a színes kép. Káros nem lehet! :D

Ágiboldi!
Akartam már kérdezni, hogy mi újság légzésfigyelő ügyben illetve, hogy hány kg most Boldi?

Kérdeztem az uszit és a szaunát, de senki nem válaszolt... :cry: :cry:

Timi
Kép Kép
timocska

Timi,
Jaja, szerintem a hidegvíz annyira nem tesz jót, de lehet rosszul gondolom. Nem csökkenti a tejet? Lehet most jó nagy baromságot írtam, de mintha ezt mondta volna valaki. :oops:
a szauna az szerintem ok, csak jó sok folyadékot kell inni utána. Hűűű de okos vagyok!
Nézegettem most az Alsópohok oldalát, klassz hely!!!
Vendég

Alsópáhok :oops:
Vendég

Mi is szimpatizálunk Alsópáhokkal, persze többen jobb lenne menni, mert akkor talán esély is lenne mondjuk egy kiadós fürcsire vagy masszázsra bébi nélkül! :D (milyen önző vagyok)

Timi
Kép Kép
timocska

Timi,
én a szoliról tudok nyilatkozni, mert pont tegnap kérdeztem a gyerekorvost: az kifejezetten jót tesz a melleknek. Viszont nem tudom, hogy nektek el tűnt-e a csík a hasatokról – mert nekem nem -, annak viszont nem jó, mert csak sötétedik tőle!

Így szerintem a szauna is jó – mert hát meleg, és gondolom az úszás alatt nem fog megfázni a mell – én a Sportba járok a szigetre (vagyis hamarosan újra fogok). De talán a fedettben melegebb a víz!
Kedden megyek vissza 6 hetes kontrollra, ha minden ok én elkezdek úszni és futni is.

Ti terveztek babaúszást? – a Dagályba szeretnék majd járni – az van a legközelebb -, ha jól emlékszem 3hónaptól lehet menni!
Vendég

Lillu!
A csíkom még nekem is megvan, nem tudom mikor tűnik el! :shock: Hogy fogok így bikinit venni a nyáron? :lol: :lol:

Én gondolkodom a babaúszáson. Itt a közelben (XVker) a Pólusban van, úgyhogy mi oda vinnénk. Igaz, még nem néztem utána milyen.

Timi
Kép Kép
timocska

Timi,
én próbáltam dörzsölni a szivaccsal, szerintem halványult. a köldököm is tiszta fekete :cry: - én nem csak a csíkom miatt aggódom a fürdőruhától :?
Vendég

A köldököm nekem is úgy néz ki, mintha retkes lenne! :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: Majd este jól megdörzsizem szivaccsal, hátha javul a helyzet! :D

Timi
Kép Kép
timocska

Timi, én mintha azt olvastam volna valahol, h lehet úszni, rövid ideig nem árt a hideg víz.
alig birok irni mert a karomban böfizik, jó nehéz.
5220 g - elkezdett hízni :D
a légzésfigyelő meg azóta nem pittyent mióta kihúztuk a lapokat a rácshoz.. :) úgyhogy kezdek ellazulni, már jobban alszom!

Kami, Boldi is szokott tv-t nézni :lol: pont ez volt nekem is a dilemmám, de aztán olyan érdeklődve figyelte a színes képet, és csendben volt :oops: , h nem volt szívem elfordítani..
Majd később keménykedek.

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!

Már megint jól lemaradtam. :)

Niki!
Még nem ismerjük egymást, de örülök, hogy itt vagy(tok)! :)
A gyerkőcök meg tündériek, ezért nem is lehet semmi baj. Kitartás! :)

Lin!
Én is mindig ettől féltem, de a védőnő is azt mondta, hogy nyugodtan szopiztassam két mellből ha kevesebb. Eddig mindig újratermelődött és már nem is foglalkozom ezzel. :)

Timi!
Azt hiszem te írtad a lötyi cici problémát! :oops: Szóval ez nálam előfordul, és egyszer lemértem és nagyon meglepődtem, hogy az "üres" ciciből mennyi kijött. :)

Lillu!
Nem emlékszem, hogy üdvözöltelek-e már, ha nem akkor üdv itt a fórumon.
Babakocsi ügyben nekünk Pierre Cardin van, amelyik teljesen vízszintesre dönthető. Nekünk bevált eddig. Ez egy kisebb fajta kocsi, de jó. Sajnos a mi kis Clionkba csak ez fér, így ezt választottuk. Viszont 26e Ft. volt. Meg a hordozónk is ilyen, de nem együtt vettük. Viszont rá lehet tenni a kocsi vázára is.
Csík ügyben, még nekem is látszik, bár már halványabb. Ami jobban zavar azok a striák, szerencsére ezek csak a hasam legalján vannak, oda meg ne kukkoljon senki illetéktelen. :oops: De azért zavar! Főleg mert kentem drága krémmel, és mégis kijött. Persze lehet ha nem kentem volna még több lenne! :x
lora7

Sziasztok!

Már megint jól lemaradtam. :)

Niki!
Még nem ismerjük egymást, de örülök, hogy itt vagy(tok)! :)
A gyerkőcök meg tündériek, ezért nem is lehet semmi baj. Kitartás! :)

Lin!
Én is mindig ettől féltem, de a védőnő is azt mondta, hogy nyugodtan szopiztassam két mellből ha kevesebb. Eddig mindig újratermelődött és már nem is foglalkozom ezzel. :)

Timi!
Azt hiszem te írtad a lötyi cici problémát! :oops: Szóval ez nálam előfordul, és egyszer lemértem és nagyon meglepődtem, hogy az "üres" ciciből mennyi kijött. :)

Lillu!
Nem emlékszem, hogy üdvözöltelek-e már, ha nem akkor üdv itt a fórumon.
Babakocsi ügyben nekünk Pierre Cardin van, amelyik teljesen vízszintesre dönthető. Nekünk bevált eddig. Ez egy kisebb fajta kocsi, de jó. Sajnos a mi kis Clionkba csak ez fér, így ezt választottuk. Viszont 26e Ft. volt. Meg a hordozónk is ilyen, de nem együtt vettük. Viszont rá lehet tenni a kocsi vázára is.
Csík ügyben, még nekem is látszik, bár már halványabb. Ami jobban zavar azok a striák, szerencsére ezek csak a hasam legalján vannak, oda meg ne kukkoljon senki illetéktelen. :oops: De azért zavar! Főleg mert kentem drága krémmel, és mégis kijött. Persze lehet ha nem kentem volna még több lenne! :x

Ma megyünk 3/4 3 -ra 2hós oltásra. Remélem nem lesz semmi baj, mert kimegyünk ma a telekre Pilisszántóra, és ott nincs orvos a közelben. Megkérdezem majd a dokit! Drukkoljatok!
lora7

Bocsi, valahogy kétszer küldtem el, bár a második hosszabb!
lora7

Csongria,
Refluxa van vagy csak bukik? Fel van támasztva a matrac?
Hát, az együtt alvás tényleg csak az olyan tégla alvóknak való, mint én. Ha lefekszem mellé, ugyan úgy ébredek, még a kezem sem moccan. Így viszont tényleg jó ötlet az utazóágy.

Naptej:
Én is a Vichyre pályázom. Tavaly Nívea sprés volt, nagyon utáltam, mindig ragadtunk utána Natival mindketten. Csak el kéne menni a gyógyiba érte. Az a 200m sok tud lenni néha :wink:

Időrend-igény szerint:
Én a rendszertelenségemből eredően nem lennék képes soha tartani az időrendet. De az biztos, hogy soha nem tudtam kényelmesen annyi tejet termelni, mint amennyi Natinak kellett volna. Nem fejtem, igaz, de napi 10-12 szopi után és minimum fél órás etetéssel minden két órában ez szerintem lehetetlen. Amennyi volt, azt kiszopizta. Ha megpróbáltam volna a három órát, pár héten belül nálunk katasztrófális lett volna a helyzet. Szabival más a helyzet, elég neki a tej, de nem is gyarapszik olyan ütemben, mint Nati. Kezdetben a különbség 900g volt, most kb 1200. Nála talán már működne a ritkítás, de van, akinél nem. És a fő gond, hogy mit csinálnék vele a fennmaradó időben? Szopizás ugyanis a kedvenc elfoglaltsága.

Lillu,
Szia :)
Nem kell agyonszámolni a grammokat. A kórházban sajnos túlparáztatják az anyukákat. Az itatás nagyon idegesít, ugyanis a bilirubin főként széklettel ürül. Nekem volt már két kör a sárgasággal, és ahogy látom, a nővérkék sokszor össze-vissza mondanak dolgokat. De azt tudom, hogy Natinak akkor ugrott a szintje, amikor végre elfogadta a cukros vizet, Szabinak pedig akkor, amikor egy éjszaka nem mehettem le szoptatni csak 45 ml lefejt tejet kapott két szopira és a többit vízzel helyettesítették. Ő a 3-4. nap már min 50 mlt szopizott.
Jó nagy baba! Majdnem akkora volt születéskor, mint Szabim most!

Kami,
Szerintem kizárólag otthon és csecsemőkorban oldható meg az időre evés. Soha többet. :P

Timocska,
Szerintem a rácsos járóka jobb. Persze az beszél, akinek a gyereke az egész lakást felborítja. :oops: A rácsba tud kapaszkodni, de a háló rugalmas, az csak felbosszantja. A másik oldal viszont, hogy arról lecsúszik (már ha ez előny) és nem tud kimászni olyan könnyen. A rácsba meg persze beverheti a fejét. Nati az alatt az idő alatt tanult meg mászni, amíg én kimentem pisilni. Az egyetlen virágot célozta be, ami még volt a szobájában, és amikor rohnvást visszaértem, már azt rágcsálta. Nekem kb 20 cserép virágomba - és egy kis szívfájdalomba miattuk - került, hogy nincs járókánk, de utólag nem bánom.

Ágiboldi,
Úgy látszik, határozottan javul a helyzet :) A tápihoz miért kell kontroll?

Csongria,
A tápszeres dolgok kicsit másként működnek, uh csak azt tudom mondani, mit csinálnék. Én simán hagynám aludni, és aggódnék a pisihiány miatt. De fel nem ébreszteném. 3 hósan már egész sokat bírnak. Az oltás után Szabi is elég sokat aludt. A másik, hogy lehet, hogy volt pisi, csak kevés. Egy jó pelusban akár nem is látszik.

Kép KépKép
lorca

Lorca! Szerinted az intezmenyekbe a gyerek akkor eszik, amikor akar? Mert szerintem nem...
kami

Lora,
csíkjaim nekem is vannak, most kezdtem egy homeos bogyót : CALCIUM FLUORATUM 9CH - szerencsére csak a köldököm körül lettek - tekintve, hogy mekkora hasam volt, ez csoda :lol:
ami rosszabb azok a melleim, mert azok most kezdtek el szakadni, de nagyon - ezt mandulaolajjal kenegetem, mert krémmel nem merem (szopi közben lenyalná a gyerek :lol: ) - remélem a homeo bogyó valamennyire megállítja.
nekem eddig bejöttek ezek a bogyók - a császár miatti katétertől is elkaptam valamit, s mivel antibiotikumot nem szedhettem ilyen bogyókkal hoztam helyre - sikeresen - a fertőzést.

a mi babakocsinkat sem összecsukni nem tudom, se levinni a lépcsőn, se a gyereket nem lehet bekötni, se az autónkba nem fér be .... - lennt tartjuk az autóba az ülésen, s én odáig leviszem a hordozóba, s ott átrakom. remélem gyorsan megtanul ülni Csanád, s akkor elég lesz a kis sportbabakocsi :?

Sok sikert az oltáshoz!
Vendég

intezmenyekbeN - ertem ezalatt: bolcsi, ovi, suli... egyedul a munkahelyen ehet akkor, amikor akar (mar ha nem tanar :D)
kami

Timo!

A TV-vel nem is a tartalom a baj, hanem annyi inger jon belole (vibralas, szinek, stb), hogy beorul a gyerek. Eloszor elkezd csalapalni, aztan meg sir a faradtsagtol. Mondta is a neurologus, hogy Aron mar igy is hiperaktiv, ne tevezzunk vele... De napkozben onnan jon a "zaj" nalunk. En se nezem, csak megy. Aron nezi :D

Na, mindegy - elnezunk az OBI-ba. megint rajtam van a mennyunkvalahovamaaa-filing.
kami

Lora!
Nekunk is Clionk van es a PegPerego Pramette is belefer, sot, a baratnomek Cliojaba a Venezia (PegPerego) is belefer :D Nekunk is ez volt az egyik szempont vasarlaskor: befer-e Bubukaba...
kami

Lillu,
Merre jártok sétálni?
Vendég

hali!

Megjöttünk az oltásról, szerencsére most nem csapott olyan nagy ordítást, mint a múltkor! Vállravettem, kicsit lötyögtettem és már csöndben is volt! :D Kis hős! Úgy örülök, hogy nem szenvedett nagyon! :D Szépen megméricskélték: 5800g és 61cm. Állítólag beérte azokat, akik vele egy időben születtek, de 9 hónapra. :shock: Most nem tudom, hogy ennek örüljek-e.

Rajtam is rajtam van a mehetnék (pl. muskátlikat akarok venni, meg szandált magamnak), de Gergőnek inkább pihikéznie kell ma, úh maradunk.

Nyekereg, megyek beborogatom.
Vendég

Pann!
Hát tényleg beérte! Azt mondják, hogy 3 hónapos korukra megkétszerezik a súlyukat a babák, úgyhogy Gergő nagyon ügyi baba! :D És egy kis hős! :lol: :lol: Ma megérdemli a tutujgatást (persze, máskor is) :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Timo,
Most hívott egy csaj az alsópáhoki hotelből. Szeptember 9-től babaúszótábor lesz, 5 napos és benne van az árban, nem kell többet fizetni mint máskor.
Vendég

Hát, akkor kábé meg is van, mikor megyünk! Talán jönnétek ti is? :)

Timi
Kép Kép
timocska

Sági,
a Szent István parkba szoktunk menni, csak most holnap, holnapután Gyuri(ő a pasim :lol: ) dolgozni jár vele.
De hétfőtől már vége a rabságnak! :D

Timi,
azért remélem nekem nem lesz 3hónaposan egy 10 kilós babaám! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Még mindig áll a kengurus kérdésem: lehet bennük a babát háton vinni? :roll:
Vendég

Még Szabolcs nem tud róla, de szerintem mi megyünk. Kértem ajánlatot tőlük és úgy hívott vissza a csaj, hogy érdekelne -e minket.Írok privit.
Vendég

Pann,
én úgy tudom, hogy nem mindegyikben lehet - most én is nagyon rajta vagyok ezen a kengurus kérdésen!
tegnap voltunk a brendonban, ott van az Espritnek egy új kenguruja amit lehet háton is használni és 12kgig jó. (14eft), nekem tetszett, de a fiacskám nagyon nyüglődött benne.
Vendég

Lillu!
A nagyobb súllyal született babák lassabb ütemben híznak. Mekkora most Csanád?

Pann!
A Babybjörn-ben nem lehet háton vinni a bébit, csak elől.

Timi
Kép Kép
timocska

Sági!
Írtam! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Timi,
kb 5300- mindig elfelejtem pucéron lemérni, de azt írtam már, hogy ő sokat - majdnem fél kilót lefogyott mielött hazajöttünk!

Sági,
a parkig elsétálni elég sok idő, ezért kérdeztem, hogy ti emelgettek-e már, mert a trolira szeretném őt felpakolni, a 79-es nálatok is megáll :lol:
Vendég

Alsópáhokon a Kolping hotelt néztétek ki? Most nézegettem meg az oldalukat, nagyon szép! Közben azon gondolkoztam, hogy vajon mennyire tudja értékelni ezt egy ilyen pici baba, aztán rájöttem, hogy mire szept. lesz, már fognak tudni ülni, meg mászni, szóval nem is lesznek már olyan picik. :D

A babaúszás miatt pont tegnap vitatkoztunk itthon, mert apája nem akarja, hogy Gergőt vigyem babaúszásra, nehogy elkapjon vmi fertőzést, meg még kicsi, én meg szeretném vinni. :( Azzal érvel, hogy én sem járok uszodába (pont azért, mert a főiskolán kitenyészettünk egy csomó mindent abból a vízmintából, amit a tesisek hoztak az uszodából! :shock: ), de egy babamedencének úgy tudom sokkal szigorúbbak a tisztasági előírásai, meg gondolom/remélem gyakrabban is ellenőrzik. :roll:
Vendég

Pann!
Én személy szerint nem is a bébi miatt mennék nyaralni, mert neki az is megteszi, ha egy felfújható medencég kiteszel az udvarra.. :lol: :lol: Inkább magunk miatt, a környezetváltozás stb. Ja, és azt néztük! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Lillu! köszi az infot, meg is néztem, de szerintem ez a piros szín nagyon csúnya, ráadásul nekem 16 pénzt írt ki árnak. :( Vki esetleg tud még olyan márkát, amiben háton is lehet hordozni?
Vendég

pann,
személyesen jobb a színe, az árban tévedtem!
Vendég

Sagi, Timo! Ajronkat is erdekelne a dolog, meg a szuleit, ha nem gond :D Kaphatnank mi is reszletes infot?
kami

Május,
Amikor már van kedved vállalkozni egy kiruccanásra, csatlakozzál hozzánk. Várunk Szabival :)

Lukacsniki,
Nagyon sajnálom, ami történt :cry: De úgy látom, Kitti baba most már jól érzi magát, a májátültetés miatt meg én is szurkolok nektek. A dokik szempontjából én is osztom a véleményed. Sokszor olyan érzésem van, hogy ha dönteni akarok vmilyen kérdésben, legalább pár napot kell utánaolvasással tölteni. De egy ilyen májproblémával olvashattam volna, ha hülye a doki :evil: . Remélem, azóta váltottatok gyerekdokit. A képeken egyáltalán nem látszik, hogy bmi baja lett volna.

Pann,
Most már elől utazik Gergő az autóban? Az autó az egyetlen hely, ahol Robi megredszabályozta Natit. Autóban nem sikít! Két év alatt ez az első, ami meghaladta a tűrőképességét, autó dugóban, magát sikítással szórakoztató gyerek :)
Dr House? :D Az egyetlen tv műsor, amit nézni szoktam.

Kami,
Van akváriumotok? Nem kellenek véletlenül növények vagy halak? Nálunk úgy szaporodnak, mint a gomba, de sajnálom kidobni őket. Mmint a növényt, halat csak ajándékozni szotam.

Timocska,
Az utóbbi két év nagy részében szoptattam. Szülés után mégis viccesen megnőttek a melleim, majd vissza. De tej most több van benne és reggeli időszakoktól eltekintve puhány.
Az uszi jó, csak én alapból is össze szoktam vmi fertőzést szedni a klór ellenére :wink:

Kengu:
Sztem tök mindegy, hogy 10 v 12. Azt normál ember háta amúgy sem bírja.

Kép KépKép
lorca

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?