Csongria,
Refluxa van vagy csak bukik? Fel van támasztva a matrac?
Hát, az együtt alvás tényleg csak az olyan tégla alvóknak való, mint én. Ha lefekszem mellé, ugyan úgy ébredek, még a kezem sem moccan. Így viszont tényleg jó ötlet az utazóágy.
Naptej:
Én is a Vichyre pályázom. Tavaly Nívea sprés volt, nagyon utáltam, mindig ragadtunk utána Natival mindketten. Csak el kéne menni a gyógyiba érte. Az a 200m sok tud lenni néha
Időrend-igény szerint:
Én a rendszertelenségemből eredően nem lennék képes soha tartani az időrendet. De az biztos, hogy soha nem tudtam kényelmesen annyi tejet termelni, mint amennyi Natinak kellett volna. Nem fejtem, igaz, de napi 10-12 szopi után és minimum fél órás etetéssel minden két órában ez szerintem lehetetlen. Amennyi volt, azt kiszopizta. Ha megpróbáltam volna a három órát, pár héten belül nálunk katasztrófális lett volna a helyzet. Szabival más a helyzet, elég neki a tej, de nem is gyarapszik olyan ütemben, mint Nati. Kezdetben a különbség 900g volt, most kb 1200. Nála talán már működne a ritkítás, de van, akinél nem. És a fő gond, hogy mit csinálnék vele a fennmaradó időben? Szopizás ugyanis a kedvenc elfoglaltsága.
Lillu,
Szia
Nem kell agyonszámolni a grammokat. A kórházban sajnos túlparáztatják az anyukákat. Az itatás nagyon idegesít, ugyanis a bilirubin főként széklettel ürül. Nekem volt már két kör a sárgasággal, és ahogy látom, a nővérkék sokszor össze-vissza mondanak dolgokat. De azt tudom, hogy Natinak akkor ugrott a szintje, amikor végre elfogadta a cukros vizet, Szabinak pedig akkor, amikor egy éjszaka nem mehettem le szoptatni csak 45 ml lefejt tejet kapott két szopira és a többit vízzel helyettesítették. Ő a 3-4. nap már min 50 mlt szopizott.
Jó nagy baba! Majdnem akkora volt születéskor, mint Szabim most!
Kami,
Szerintem kizárólag otthon és csecsemőkorban oldható meg az időre evés. Soha többet.
Timocska,
Szerintem a rácsos járóka jobb. Persze az beszél, akinek a gyereke az egész lakást felborítja.
A rácsba tud kapaszkodni, de a háló rugalmas, az csak felbosszantja. A másik oldal viszont, hogy arról lecsúszik (már ha ez előny) és nem tud kimászni olyan könnyen. A rácsba meg persze beverheti a fejét. Nati az alatt az idő alatt tanult meg mászni, amíg én kimentem pisilni. Az egyetlen virágot célozta be, ami még volt a szobájában, és amikor rohnvást visszaértem, már azt rágcsálta. Nekem kb 20 cserép virágomba - és egy kis szívfájdalomba miattuk - került, hogy nincs járókánk, de utólag nem bánom.
Ágiboldi,
Úgy látszik, határozottan javul a helyzet
A tápihoz miért kell kontroll?
Csongria,
A tápszeres dolgok kicsit másként működnek, uh csak azt tudom mondani, mit csinálnék. Én simán hagynám aludni, és aggódnék a pisihiány miatt. De fel nem ébreszteném. 3 hósan már egész sokat bírnak. Az oltás után Szabi is elég sokat aludt. A másik, hogy lehet, hogy volt pisi, csak kevés. Egy jó pelusban akár nem is látszik.