Új privát üzeneted érkezett!

Róki,

Asszem én vagyok a fő napirendes, de nekünk ez nagyon bejött, én nem panaszkodom ezért nem is vettem magamra, nincs miért megsértődni!!!
Szerintem mindenki úgy csinálja ahogy neki és a babájának jó. Az csak jó ha elmondjuk ki mit csinál és kipróbáljuk és mindenki kipróbálhatja és azt hasznosítja belőle ami beválik-napirend vagy igényszerinti etetés, nem egyformák a babák és a mamák sem. :lol:
Vendég

Sziasztok!

Kami! Boldog 3. hónapos szülinapot Áronnak! :D

Timo! Nyüszis éjszaka? Nálunk ez az átlagos.... :shock: :( Ma viszont nagyon jól kipihentem magam, mert 11-4-ig szundizott. :D Ezt a szokását megtarthatná, úh megpróbálom rávenni. Este 9-kor nem tudott bealudni a szopiba, ahogy szokott (szerintem azért, mert du. is szunyált 4 órát), így fél 11-ig gagyarászott az ágyában a halainak, aztán mikor leoltottam a villanyt, hogy aludjunk, átcsapott sírásba. Egy ideig próbálkoztam cumival és egyebekkel, aztán feladtam és megszopiztattam, ami alatt szépen el is aludt. Ha ezt végiggondolom, akkor az esti szoptatások között nem telt el több, mint két óra, így mondhatom, hogy láncetetés volt, és meg is lett az eredménye. Csak azt nem értem, hogy a kétóránkénti esti etetés miért eredményezett most hosszú alvást, amikor eddig kétóránkénti ébredést okozott. :roll:

Igény szerinti és időrend szerinti szopi: én már nem is tudom, hogy hova tartozunk. :oops: Az biztos, hogy igény szerinti szopival kezdtünk, aztán megpróbáltunk átállni a 3 óránkéntira (hű de furcsa szó :lol: ) több-kevesebb sikerrel, és most ott tartunk, hogy 2-4 óránkét eszik "igény szerint"(?). Ha letelt a 3 óra és alszik, azért nem keltem fel, hogy egyen, de ha 4 óra telik el két etetés között, akkor a következőt biztos, hogy 3 órán belül kéri. És persze van olyan is, hogy "csakúgy" eszik 2-2,5 óránként, és én már adok is neki, nem bömbiztetem fél-egy órán keresztül, hogy kijöjjön a 3 óra....igazából már nem érdekel annyira. Neki így jó, nekem is, úh úgy tűnik így növünk fel. :D

Lillu! Üdv itt! Csanád tényleg hatalmas baba, Gergőm pont fele ekkorának született. :shock: :lol: Amit az "ellátásáról" írtál, az nekem elég fura, nem szeretnék ott szülni. :roll:

Na mennem kell, aszzem szopizunk, pedig csak két óra telt el.... :lol:
Vendég

Jav: aszzem=asszem=azt hiszem :lol:
Vendég

Kami!
Jött kép tőled :lol:, de majd utána nézek!
Köszi imádom ezeket a fotókat :lol:

Timi!
Nekünk hálós járóka van helyhiány miatt, de szerintem midkettő jó.

Gyereknap!
Bence miatt szeretnék valami jó kis programot, de még csak gondolkozunk rajta.

Azt még nem is tudjátok, hgy Benőke március eleje óta bölcsis lett. Eredetileg úgy terveztük, hogy 3 éves korától fog csak oviba járni, de másképp alakult, az első napokban volt sírás (ő bent, én kint), de 2 hét után már boldogan járt és jár is a mai napig. Egyenlőre úgy érezzük, hogy jó döntés volt....

Kép
Kép
bendegúz30

Nálunk mostanában Lilla sosem alszik el a cicin... kivéve az éjszakai szopit! (kop-kop).
Az egyetlen, amit a suttogóból hasznosítottam, az az, hogy ha látom, hogy álmos (dörzsöli az arcát, ásít), akkor beteszem a kiságyba és kérem, hogy próbáljon meg magától elaludni. Az esetek 90%-ban bejön! :lol: :lol: A maradék 10, az meg, hogy nyüszizik, kiveszem és rajtam elalszik!
Mostanában a cumit folyton kiköpi, nem kell neki, csak ha már nagyon-nagyon nyűgös! Remélem a végén teljesen elhagyja!

Sági, Kami!
Jó, hogy mentek megint valamerrre! A Kikába nekem is mennem kellene, kengurut venni és kanapét nézni. De az utóbbit apa is szeretné, úgyhogy ez megmarad "családi" programnak! :D

Timi
Kép Kép
timocska

OK, ugy dontottem, kocsiba szallok Mikiegerrel. Bakke, mikor kezdjem el, ha nem most???? A kaputok mindig nyitva van?
kami

Kami!
Boldog 3 hónapos szülinapot! :lol:

Kép
Kép
bendegúz30

Koszonom a szulinapi jokivansagokat Ajronka neveben is.

Bendi! 2 mailt kuldtem, osszesen 5 kepet. Jo nagyokat, hogy elovhivaskor ne legyen pixeles, ha lehet...
kami

Kami,
Persze, simán be tudsz majd jönni és ott a ház mellet meg is állhatsz, mert ahol mi állunk azok kijelölt parkolók és olyan bunkó katonák laknak itt, hogy ha nincs is autójuk akkor sem adja át a helyet és parkolni sem engednek rajta! Bunkók! :evil:
Akkor szólok mikor mennek el, de még ide sem értek!!! :evil:

Timo,
Attól jöhettek Ti is, legfeljebb nem nézünk kanapét!!! :lol:
Vendég

Kami!
1 jött meg este majd a párom intézi!

Kép
Kép
bendegúz30

Boldog Ájron 3 hónapos szülinapot! :D

Lillu, jó,h jöttetek Csanáddal!

Boldi alszik, tényleg mintha kicserélték volna :D És tegnap flottul átfordult hanyattfekvésből az oldalára, cukin csinálta, felhúzta a lábait, összegömbölyödött és fordult :)
Na megyek, felébresztem, mert megyünk a dokihoz kontrollra a tápi miatt. Egy hét alatt 350 g-t hízott az eddigi 90 - 110-hez képest! És nem is sír annyit, úgyhogy nekünk bejön. De nem kap ám mindig, tegnap mikor 120 fölött evett nem is kérte, csak amikor 80-at evett. Igen, tudom, h lehetne akkor gyakrabban rakni stb, de az nem működött. Egyrészt nem hízott, másrészt folyton bömbölt és semmit nem aludt.
Amúgy nálunk is a 3 óránkénti az igény szerint, vagyis akkor kel fel magától ha alszik. Bár mostmár inkább 4. És mivel a kajálások között 2-4 óra az ő igénye szerint telik el, ez végülis egy köztes rendszer! :lol: Estefelé hajlok a 2 órásra, h ún láncetetéssel biztosítsuk az éjszakát, aztán persze nem mindig jön össze, van, h pont akkor alszik jól mikor alig evett este.. fene tudja, sebaj, elvagyunk..

Kép
Kép
agiboldi

Na varjal, melyik haz mellett? Ahogy bemegyek a kapun, ott alljak is meg valahol? Vagy be se menjek a kapun az elkeritett reszbe?

Tegnap egyebkent vezettem - attolattam Bubukaval a nyarfa alol az olajfa ala :D nehogy raessen egy nyarfaag :D
kami

A KIKA nekünk is mai program, de apa nálunk is jönni akar, úh este megyünk. Már tegnap akartunk menni, de a vihar miatt elhalasztottuk.

Járóka: a védőnő farácsosat javasolt, meg mások is, mert a hálósból állítólag nem lát ki, és egy barátunk mondta, hogy amikor már tudott állni a baba, akkor a hálós hajlamos volt felborulni... :shock:

Kami! Mi már a kezdetek óta kocsizunk, végülis már a pocakban is autózott.

Ágiboldi! Gergő pont ellenkezően csinálja: hasonfekvésben ívbefeszíti magát, lába a levegőben, közben a kezével felnyomja magát és elbillen vmelyik irányba. Persze az oldalra forduláshoz még kell egy kicsit segítenem, mert útban van az "alsó" keze, de majd kialakul. Mindenesetre Boldi megoldása eneriatakarékosabbnak és célravezetőbbnek tűnik. Majd javaslom Gergőnek. :lol:
Vendég

Pann! Egy darabig nekem is autozott a pocakban a soforulesen, de aztan mikor egyszer veszettul szidtam Bubukat, amiert nem akart indulni (uresben) a lampanal, akkor radobbentem, hogy itt az ido atadni a volant a paromnak... Es azota meg nem nagyon vezettem, a merlegert ugrottam el a hoban februarban egyszer, meg a Plazaba egyszer... de nem eeztem magam biztonsagban :D De most azertis megprobalom, nem lakom messze a KIKA-tol, ugyhogy itt az ido asszem...
kami

Kami! Boldog 3 hós szüli napot. Lukacsniki az unokatesóm. Neki köszönhetem hogy felfedeztelek titeket :D Jól vannak a babával Kitti 10 nappal idősebb Beninél. A vonalzója rossz. Mindennap ba....gatom miért nem ír már. De folyamatosan olvas titeket. Megígérte hogy írni fog :D

KépKép
csongria

Beni este 9-től reggel fél 9-ig aludt egyhuzamban. :D Nem is evett. Ez elviekben jó lenne, de reggel nem volt pisi a pelenkájában, ami eddig még nem fordult elő. (Inkkább kifolyni szokott). De a dr-nő azt mondta tegnap hogy isten ments hogy felkeltsem enni éjtszaka, csak tíznél tovább ne haggyam aludni. Hát nem tudom... :( mit gondoltok?

KépKép
csongria

Ria!
Üdvözöljük Nikit! :)
Az én véleményem az, hogy nem jó egy ilyen pici babának folyadék nélkül lenni 12 órán át. Főleg ilyen melegben.. Inkább próbáld meg kicsit később letenni, mondjuk 10-fél 11 körül és reggel (nem tudom a párod mikor megy dolgozni), akkor megitatni vízzel. Vagy esetleg ha éjszaka felkelsz pisilni vagy ilyesmi, akkor egy kis vizet benyomizni a szájába!
Nem tudom a többiek mit gondolnak.

Timi
Kép Kép
timocska

Kami,
Elmentél a Kikába? Nem tudlak elérni!!!
Vendég

Osztom a véleményt, 12 óra szerintem is sok, de az nagyon furcsa, hogy pisi nélkül!!! :shock: :shock: :shock: A doki néni erre is azt mondta, hogy rendben van?
Vendég

Azt még nem tudja a dokinéni hogy nem pisilt. Csak tegnap rá kérdeztem az éjszakai evésre és arra mondta hogy isten ments hogy felkeltsem. De arra tudok gondolni hogy az oltás viselte meg tegnap és azért aludt ennyit. Mert azért 6 körül szokott jelentkezni a kajcsiért.

KépKép
csongria

csongria
szerintem (dr. majus - akinek a gyereke még 4 óránál többet nem aludt soha :P ) ha egyszer-egyszer alszik ennyit és nincs pisi az még nem gáz, mert bármi okozhatja. a pisit nem lehet, h nem vetted észre? mármint, h vlmennyi volt, csak nem annyi, ami szokott lenni? ha van mérlegetek, mérd le a pelust meg egy tisztát is, és akkor látodt, h mi a valós helyzet.

napirend
mi is vlh úgy vagyunk, mint pann, h volt itt már minden, az igényszerintitől a napirendig és most vlh félúton vagyunk. 2-4 óra között eszik, ah akar. ha két órán belül sír, akkor ringatás van, v cumi, v játszás. én tervezek mostantól üvegben vinni magunkkal forralt vizet, biztos ami biztos. bár tény h ha "éhesen" sír én megetetem akárhol, engem nem hoznak zavarba :twisted:

ja még azt akartam írni, h az elmúlt két napban este 8 és hajnal 2 között nem evett, ami ugye nálunk rekord. gondoltam, h eltolom egy kicsit, h ink 10 és 4 között ne egyen (ugye, ah a kis matematikus agyam elképzelte :lol: ), de egyszerűen nem bírtam 11kor felkelteni. kivettem a kiságyból, cicire raktam de semmi, annyira cukin aludt, sztm bombát robbanthattunk volna mellette. szvl mindenképp az ő kezében a gyeplő. itt aztán próbálkozhatnék láncetetéssel, főképp álomszopival :lol: de jól van ez így, amíg nem nyűgös, sírós, addig legyen ah akarja. de simán el bírom képzelni, h pl. kaminál (vagyis ink áronnál :)) kiegyensúlyozottabbá teszi a babát a konkrét órához igazítás.

voltunk mérésen, kele 4550 gr, n megdicsérte a doki és a védőnő is.

lorca
júniusban mi majd lehet h benevezünk egy fiumei túrára!

majus3

Na bepótolta a pisit a mostani pelusba. Olyan nehéz volt hogy emelődaru kellett hozzá hogy ki vigyem a szemétbe :lol:

KépKép
csongria

Sziasztok!

Sagi, a pled csak 150 x 200-as :( De vegulis igy sem kicsi, mosma mindegy - ezert nem viszem vissza holnap. Mar le is cetliztem... Egyelore ez is boven sok lesz! :D

Hahaaa, vezettem! Elobb a gyoccertarba, aztan meg Sagiekhoz (es persze mindket helyrol haza :D). Nem is felelmetes igy Ajronkaval vezetni, de persze hozzateszem, nem komoly tavokrol van szo - egyelore csak szokom a forgalmat. De nagyon elveztem! Remelem Bubuka se banja, ha ostantol kicsit jobban igenybe vesszuk... A Hungariara meg nemmernek folmenni, de... az is eljon!

Ria! Ezt nem hiszemel, az uncsitesod NikI! Udvozlom es nagyon orulok, hogy minden rendben ment es Kitti is megvan es jol van. Tenyleg nagyon sokszor az eszembe jutott, jol ramhozta a frasuzt hogy igy eltunt... Da-da neki ezert! :D

Ami a pisi nelkuli pelust illeti, szerintem is ugy van, ahogy Majus mondja: egyszeri nem-pisi nem nem-pisi. Marhameleg volt tegnap, + oltas is - lehet, hogy mindent felhasznalt a tejbol kivetelesen. Ami pl Aront illeti, nem kakil minden nap. (OK, az szeklet, tudom, az mas, de...) O is mindent felhasznal es no, mint a gyom... Egyszer szerintem a pisi is belefer. Egyebkent pont valamelyik reggel neztem en is, hogy a szokasoshoz kepest tok konnyu volt a pelusa. Meg mondtam is Gedeiapunak, hogy nnna, milyen keveset pisilt ez a gyerek... Azota persze tovabbra is nehezek a pelusai...
kami

Sziasztok!
Hááát, nagyon jól esik, hogy még ennyi idő után is eszetekbe jutok! :)
Ria már több napja piszkál, hogy írjak már, de eddig mindig csak ígérgettem, hogy írok. Most aztán megembereltem magam. :)
Szóval, bocsi, hogy így eltüntem. :oops: De tényleg rendsezeresen olvastalak/olvaslak titeket. Veletek együtt drukkoltam a babáknak, meg minden! :)
Nos, hát, mint ahogy Ria is mondta, megszületett Kitti. Hogy épen és egészségesen, az egy kis túlzás :cry: de majd mindjárt azt is leírom.
Szóval, a terhesség vége felé minden uh-n találtak valamit a kis májánál, és hát leginkább máj-cysta-ra gyanakodtak. Csak azt mondták, hogy majd ha megszületik, akkor tudnak valami biztosat.
40+2 volt, mikor egy szép vasárnap délelőtt mint a villám megyszületett (mert gondolom a 1,5 órás születés annak számít,ugye :lol: ). Másnap elvitték uh-ra, és azt mondták minden ok, teljesen egészséges. Örültünk,de nem igazán hittük el, hogy még születés előtt 2 héttel ott volt az a valami, születés után meg már nincs. De azt mondták van ilyen.
Nos, hazahoztuk a kis cici-függő kiscsajt, aki állandóan szopizott, és állandóan ordított.
folyt köv.
(palika meg yaludni)

KépKép

KépKép
lukacsniki

Nya végre hogy írtál :D

KépKép
csongria

Ria :lol:

folyt...
Állandóan evett, már mérni is elkeztem, hogy tuti ezsik e, van e elég tejem, meg ilyenek. De hát ezek a dolgok számotokra is ismerősek. :)
Szóval nem hízott rendesen a kiscsaj, 4 héten még csak 340 g-t hízott. A kakija fehéres színű volt, és nagoyn sárga volt már a kislány. A gyerekorvosnak ez nem volt elég, hogy gyorsan kórházba küldje, így hát Rián keresztül eljutottunk végső állomásként az I. sz. Gyerekklinikára, ahol közölték, hogy nagyon gyorsan műteni kell, majdnem lecsúsztunk a műtétről, merthogy azt csak a 6. hétig csinálják, és Kitti akkor volt 5 hetes.
Szóval ott volt a teljesen egészséges kislány, tökre nem egészségesen. :(
Az anyatejről azonnal le kellett állni. Egy ideig még fejtem, de mikor nyilvánvalóvá vált, hogy többet nem ehet anyatejet, akkor abbahagytam. :( Szépen lassan elapadt. :(
03.19-n megoperálták. Kb 10 cm-es vágás van a kicsi pociján. Elég nehéz időszak volt ez számunkra, inkább nem is részletezem.
Húsvét előtti héten hazaengedték, azóta itthon van, borzasztó sok orvosságot kap (amit utál is - nem csodálom), meg ezsik "fincsi" speciális tápszert. Hízik is, mint a kismalac :). Főleg, mert a szteroid, amit a műtét miatt kell kapjon még vagy 4 hétig, csinálja is neki az étvágyat.
Holnap megyünk kontrollra. Vesznek tőle vért is, reméljük minden ok lesz.
Aztán még előfordulhat, hgoy nem teljsen lettek jók a dolgok, és májátültetés is lehet a vége. :( De ez majd csak később derül ki, és csak 4-5 éves korában lesz. Drukkolunk, hogy ne legyen.
Egyébként ez az egész valószínűleg egy terhesség alatt benyalt vírusnak köszönhető. :( Tutira nem tudják.
Palika egész jól viseli a kistesót. Féltékeny, azt nem mondhatom, hogy nem, de azért lehetne rosszabb is. :roll: Néha kiborulok miatta, meg a hisztije miatt, de aztán pár napig ok minden. :oops: Ráadásul ő most kezdi a dac-korszakot, úgyhogy halmozottan hátrányos helyzetű vagyok. :? :lol:
Kitti egy angyal. Eszik, mosolyog, dumál, és gyönyörű! Palika is az :) (ez kimaradt az előbb :) )
Alszik is rendesen, nem is panaszkodhatok rá.
Jaj, most nem is tudom mit írjak még. HOzzászólni egyenlőre még nem tudok, de majd összeszedem magam. :)
Most dobok fel néhány képet, jó?
Pusz

KépKép

KépKép
lukacsniki

Pár kép van itt is, de dobok fel újakat is :)

http://kep.tar.hu/lukacsniki01

De jó, velem van tele az oldal :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
lukacsniki

Kép Kitti bájos mosolya

Kép Kitti bájos mosolya 2

Kép Palika is tud mosolyogni :)

Kép Mi hárman (nem lépek rá!!! :) )

KépKép

KépKép
lukacsniki

Szia Niki,

Nagyon orulok, hogy itt vagy. Es nagyon szoritok Kittinek. Nem szegyellem, bakke, megkonnyeztem a sztoridat. :( Hulye hormonok, meg most is?????

Csak amulok es bamulok egyes orvosok felelotlensegen... de a mi ortoped vizsgalatunk (amire DIREKT a 2. heten mentunk, nehogy idot veszitsunk) is 3 elvesztegetett hetet eredmenyezett vegul :(
Most megyek aludni. maradj velunk, mostmar ne tunj el!!!!!!

CSajok, akik voltak a talin, adjatok mar meg priviben az emilcimeiteket, hogy at tudjam kuldeni a fotoitokat!

Pusza,
kami

Sziasztok!

Kami!
Köszke a kedves újra-fogadtatást! :) Nem semmi milyen felelőtlenek a orvosok! Mi meg nyugodtak vagyunk, hiszen ők értik a dolgukat, hiszen ezt tanulták éveken át. És akkor egyszer csak kiderül hogy a fenét! Borzasztó!!!

Ma megyünk kontrollra, úgyhogy drukkoljatok!!! :)

Ja, ma borzasztó rossz éjszakánk volt. Pedig általában nem szokott. :shock:

Fél 2-kor is evett a kiccsaj, meg 6-kor is! Ami nem lenne gáz, de fél 1-kor feküdtem le... :oops:
Úgyhogy most olyan vagyok, mint egy mosott kaka. :(

Na, megyek, mert Palika is akar valamennyit az anyukájából. :))

KépKép

KépKép
lukacsniki

Jóreggelt! :)

Újfennt 2-kor és 5-kor keltünk! Csak beetetés volt az a két éjszaka, amikor csak egyszer ébredt! :lol:

Niki!
Örülök, hogy írtál! Nagyon drukkolok a csöppségnek, hogy ne legyen semmi baja!! A képeken nem úgy néz ki, mint aki beteg! Nagyon édi kis dundi pofija van! :D És Palika is nagyon helyes! Gondolom neked is nehéz lehet kép picivel!

Este apával ementünk a Kikába (Lilla természetesen végigbömbizte a babakocsiban, úgyhogy egy idő után Balinak ki kellett venni és kézben cipelni :oops: :oops: ), vettünk kengurut! Olyat, mint Kami neked és Barbinak is van. Ma fel is avatom! :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára timocska 2009.12.09 15:54-kor.

Timi
Kép Kép
timocska

Jó reggelt!

Niki! Üdv újra itt, megnéztem a képeket, nagggyon helyesek a gyerkőcök! :D Palikáról az a kép tetszett a legjobban, amin fekete harisnyában a popiját feltolva alszik! Na az nem semmi! :lol: Kittinek nagyon drukkolunk, hogy rendben legyen! Melyik kórházban született? Mert a kórházas képek vmelyikén látszik, hogy SOTE, de I vagy II (az I-re tippelek, mert én a II-n voltam és nem ismerős a berendezés)? Csak hogy tudjam, hol voltak ilyen "okosak".

Timo! Lilla megint nagyon kis aranyos! :D Tegnap este mi is eljutottunk végre a KIKA-ban, de nem láttalak titeket! Bár mi a baba részlegre fel sem mentünk, mert függönyt akartunk venni, aztán vettünk minden mást, csak függönyt nem :( . Vettünk pl. egy takarót, aminek hőszigetelő alu réteg az egyik oldala, úh most már alaposan fel vagyunk szerelve a szabadtéri időtöltéshez. :)

Kami! Nyári takarót vettél? Én azt keresek - persze piciben! A Brendon nyilván tele van vele, csak az oooolyaaaaaaan messze van! Egy takaró miatt nem akarok kivándorolni oda.
Ja, a Hungáriát mi már többször megszívtuk Gergővel, mert melegben beszorulni ott egy dugóba nem túl jó móka....persze ha Bubuka klímás, akkor nincs baj, de az enyém nem az, úh Gergő végigüvöltötte ezen alkalmakat - joggal - én meg kicsavarodva rángattam le róla a ruhákat, mert akkor még a hátsó ülésen utazott, ráadásul a menetiránynak háttal, úh szép mutatvány volt. :?

Tegnap Gergő gyakorlatilag végigaludta a napot, úh már kezdtem azt hinni, hogy beteg, mert csak enni kelt fel, de nem volt meleg, evett, pisilt, kakilt rendesen, ha véletlenül fent volt akkor gagyarászott meg mosolygott, de ennyit én még nem láttam aludni (kivéve Balcsin). Aztán persze este megint nem tudott bealudni a fürdés utáni szopiba, de elvolt a kiságyában. Megkeményítettem a szívemet és azt mondtam, hogy akár alszik, akár se, az esti szopi után a kiságyban van a helye és láss csodát, egy ideig nyüszögött (sírás nem volt! :D ) aztán csend lett. Mire be mertem nézni (na jó, mire véget ért a dr. Haus :oops: ), már szépen aludt. :D :D :D
Aztán persze kelegetett szokás szerint 3 óránként, de legalább nem beteg! Ma azért szólok a doki néninek mielőtt beoltja, hogy nézze meg alaposabban, mert ha mégis bújkál benne vmi, akkor nem kéne ma beoltani.... :roll:
Vendég

Pann!
Mi meg csak a babarészlegen voltunk.. igaz, kanapét is akartunk nézni, de mivel Lila ordított a babakocsiban és mindenki minket nézett, inkább kihagytuk! :oops: :oops:

Amúgy tegnap Lilla is nagyon alvós volt. Szinte két szopi között csak fél óra volt, amit ébren töltött. Persze, a Kika nagyon megviselte, úgyhogy este volt egy kis nyüszi! :lol: :lol:

Nekünk van pici nyári takarónk, szintén egy kis mezei bababoltban vettük. 3000 Ft volt, jó kis pamut anyaga van.

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Niki,
Üdv újra köztünk! Sajnálom, hogy Kitticicát meg kellett operálni. Szorítunk, hogy most már minden rendben legyen vele!!! Láthatólag Ő klasszul érzi magát és ez a lényeg!!! :D

Timi,
Lillus nagyon édes!!! Peti is tegnap egész délelőtt aludt, már én is azt hittem beteg.

Kami,
150x200! Hát pont akkorának olvastuk! Kicsinek találod akkor én megveszem tőled! :D

Tegnap Peti is kapott egy kengurut, de mi az aktívot vettük meg. Terveimben szerepel, hogy otthon majd járunk vele kirándulni a hegyekben.
Ma megyünk csípőszűrésre a Lengyel doktornőhöz. Remélem most már tényleg összejön.
Ja, ma úgy volt, hogy jön a barátnőm tanulni, de szegény megbetegedett, úgyhogy ebben a kellemes időben nem csinálunk valamit valahol? Van kedvetek akár egy ligeteléshez?
Vendég

Sagi!

En ma maradok itthon, mert szalad a lakas. A szennyestartoban mar szet vannak valogatva a mosnivalo ruhak (:D) es meg sok vidamsag var ram itthon, pl akvarium utan a kavicsokat szepen letisztogatni (vizkooldoval - mivel feldragaovek, kidobni mar megsem fogom oket :D), anyosnak az albumot csinalni (feliratok), szethagyott cuccokat osszeramoln, konyha ugy egyben... lesz mivel szorakozni ugy erzem.. Azert egy patakparti setat beiktatok...

En valamiert 180x200-ra emlekeztem. Nem eladoooooo, de a KIKA-ban lehet kapni :D De legkozelebb mar viszem a piknikpledemet bibbbbiiii!!!

Timo!

Nekem sima city kengum van, Barbinak az Air, Saginak az Active. Neked melyik?

Gyerekek, ugy keltem ma 9-kor, hogy Aron mar fent volt es szepen elvolt maganak. Dobbenten lattam, hogy o mar ebren van, jatszik csondben, arca kisimulva, szeme mosolygos... hihhhetetlen!!! Ennek oromere gyorsan meg is etettem... most eppen gagyog es nyog (gondolom kakilni probal... ideje is lenne a 3. kakitlan reggelen :D)
kami

Sági!
Már pont akartam kérdezni, voltatok-e múlt héten csípőszűrésen. De akkor most mentek.
Mi Újpesten júni 5-re kaptunk időpontot. Kérdeztem, hogy nem gáz-e, hgoy már 3 hónapos lesz a picúr, de azt mondták, nem. Ja, ott is Lengyel doktornő rendel!!!

Kami!
Air kengurum van. Az Active milyen? A City-t azt ismerem.

Próbálom az oep-et felhívni tgyás ügyben, mert még nem kaptam egy buznyákot se. :evil: :evil: Persze, reménytelen elérni őket!!! Viszont megcsináltam az adóbevallásom! :D :D (hű de ügyi vagyok!)

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Először is Kami utólag is boldog 3 hónapos szülinapot.

Szia Niki!
Mi még nem találkoztunk. Nagyon sajnálom a kis Kittit, remélem mostmár minden rendben lesz.

Timi: Nagyon aranyosak a képek. Mekkorát nőt már Lillus.

Hát mi nem vagyunk teljesen jól. Tegnap voltunk a doktornéninél, mert kicsit váladékozik Grétának a szeme. Van egy enyhe kötőhártya gyuladása, amire kaptunk szemcseppet és kamillázni kel.
De azért volt egy jó is. Nyolc órakor fürcsi volt, hn kilenckor kajcsi és leközelebb hn négyko és n nyolckor.

Mazsi:
Nagyon ügyes vagy tejcsi ügyben.
Nekem hol több van hol kevesebb, amikor kevesebb akkor volt, hogy majdnem elővettük a tápszert, de mire felforraltuk a vizet, bealudt a drágám.
Általában délutánra, estére szokott elfogyni jobban, éjszaka mindig bedurran a hosszabb alvás miatt és az másnap kitart délutánig, estéig.
De remélem, hogy nem kell még egy darabbig tápszerezni.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Lin!
Egy vagy két ciciből etetsz egyszerre? Mert ha egyből, akkor este csinálhatod úgy, hogy ráteszed mindkét cicidre és akkor biztos elég neki a tejcsi.

Csajok!
Ugye a plöttyedt cici nem jelenti azt, hogy nincs elég tejcsi? Mert nekem napok óta egyáltalán nem feszül, csak olyan punyi.. :( Persze, látjátok Lilla nem éhezik, de azért jó lenne tudni, hogy nincs összefüggés a kettő között!

Még valami:
szoptatás alatt lehet ugye usziba menni? A hideg víz nem árt? És utána lehet szaunázni?
Mert annyira jó lenne kicsit kimozdulni!!!

Timi
Kép Kép
timocska

Timo! Az Active-nak a hata massziv, jol tartja az ember gerincet, nyilvan a nagyobb igenybevetelre.

Kép

Tegnap neztuk is, abba 12 kiloig tehetok a babak, mig a mienkbe 10 kiloig.

De szerintem nagyon jok ezek a kenguk, ami engem illet, imadom. Es ezt Gedeiapu is szivesen felveszi (igaz, nekunk nincs is mas :) ) Ajronka is megszokta mar, jol turi a logast rajtunk :D
kami

Sziasztok!

Köszönjük a kedves fogadtatást! :lol:

Sokan írjátok, hogy kengurut vettetek. Mivel elég nehezen tudok kimozdulni a babakocsival – nincs lift-, így én is gondolkozom rajta. Tegnap ki is próbáltam egyet – igaz, hogy 2 hónapos kórtól ajánlják – de Csanád nem érezte magát benne túl kényelmesen.
A ti babáitok jól el vannak benne?
Én két fajtán gondolkodom, az egyik a kikás, mert jókat írtatok róla, a másik a cicco you+me kenguruja. (úgy látom kb. ugyanannyiba kerülnek). Nem izzadtok bele nagyon?
Nem találok róla fotót a neten, meg tudná valaki mutatni képen?

Aki császárral szült,
Ti mennyi idő után kezdtetek el emelgetni – mondjuk a babakocsit fel a buszra?

Korábban beszéltetek a napozókról. Én meglehetősen a minimumra törekszem kozmetikum ügyben, főleg Csanádnál, így az Ilcsi paradicsomos napozóját vettem. Ez 25ös, és teljesen növényi, szerintem amíg csak a babakocsiban fekszik, s nem tolom ki a napra addig elég, ha meg már rohangál jöhet valami komolyabb.

Azoktól kérdezném, akik időre szoptatnak,
Ti felkeltitek Őket, ha alszanak amikor enni kéne? (nappal)

Szép napot Mindenkinek!
Vendég

Lehet ezekben a kengurukban háton is hordozni a babót?
Vendég

Nehany kep tegnap esterol :D
Kép Kép Kép Kép
kami

Én nem keltem fel. Örülök, ha alszik! (Kivéve tegnap amikor már kezdett megijeszteni.)
Vendég

Lillu!
Én császárral szültem. Kábé 2 hetes kora óta sétáltatjuk Lillát. A házunk előtt van vagy 5-6 lépcsőfok, ahol fel kell hozni a kocsit. Eleinte segítséggel, de szerintem 1 hónapos kora óta én emelgetem. Hát majd bele szakadok, de hát ez van! :(
Buszra nem viszem egyenlőre sem a kocsit, sem a babát. Már tömegközlekedtünk ugyan, de akkor hordozókendőben voltunk. (ja, ebbe nagyon beleizzadunk, ezért vettem kengurut).

Napozókrém:
mivel Bali is és én is nagyon érzékeny bőrűek vagyunk, ezért gondoltuk, hogy Lilla is az lesz, így egy (ne röhögjetek) 50 faktoros krémet vettünk neki! :oops: :oops:

Timi
Kép Kép
timocska

Kami!
Nagyon dögös lenyalt hajjal Ájron! :) Na, és apáról már ne is beszéljünk! :lol: :lol:

Én sem keltem fel Lillát enni. Majd ha éhes lesz, jelez! :D

Timi
Kép Kép
timocska

Hű Kami! Áron nagyon komolyan veszi a fürdést! :lol: Látszik rajta, hogy milyen szépen le van sülve az arca! Nálatok mindig a nagy kádban van a fürdés? Bár ha jól emlékszem ti nem is vettetek kiskádat...
Vendég

A babaknak meg kell szokniuk ezt a fajta poziciot es eleinte talan nem tetszik nekik. Kitartas! Aront reggebben pl mosogatni is beletettem a kenguba, meg fogtam alulrol a popojat, forogtam vele stb, hogy szokja. Ha eleinte nyekereg benne a gyerek, meg lehet ugy fogni, mintha siman olelgetned es az egy ido utan megnyugtatja Probalgassatok otthon, mielott kimentek egybol az utcara, mert altalaban kell nekik egy kis ido, migmegszokjak.

Lillu: Babyborn-bol 3 van, nekem a sima Original es maximalisan meg vagyok vele elegedve. Ez 18 rugo. Kep:

Kép

Van meg az Air, ami nagyo jo legaterestos anyagu, az 24 rugo. Kep:

Kép

Es van az Active, amit Sagiek vettek, az a legkomolyabb, az 28 rugo. Errol van fontebb egy kep.

A Chicco-t nem ismerem (mikor Saginak vettuk az Active-ot, egy pasi epp azt ajanlgatta nekunk), talan az is 24, nem igazabol emlekszem az arara, arrol itt egy kep:

Kép
kami

Kami,
Áron nagy édes!
A kengurus képet már későn láttam!

Timi,
Ha érzékeny bőrűek vagytok akkor ez természetes. Én kreol bőrű vagyok, s Csanádnak sem világos a bőre, ezért gondolom az Ilcsi egyenlőre elég lesz.
A napokban olvastam, hogy ha az ember 18 éves kora előtt 3x leég – úgy igazából – lényegesen növeli a bőrrák kockázatát, s hogy a bőr ,,nem felejt”, a sok leégés csak halmozódik.
Vendég

összevissza beszélek.... - köszi a képeket, én az előzőre írtam, hogy későn láttam :oops:
Vendég

Lillu,
Én is csaszis voltam és én rendesen emelgettem mindent csak odafigyelve!!!Időre szoptatok, de sosem költöm fel Petit, felébred ő magától-máramikor alszik :lol: .
A kendő nagyon-nagyon jó, nekem szimpibb mint a kenguru, de még a sejhajomon is folyt a víz a tegnapelőtti nagy melegben. A kendő és a kenguru sem szimpi először a babáknak. Én a kendőt is először itthon használtam, de 2-3 alkalom után már simán élvezte. Most jön a kenguru szokatása.

Napozókrém:Timo, én is 50 faktorosat vettem!!!Biztos ami biztos!!!
Azért ha lehet nem takarom el Petit, érje a napocska!!!

Kami,
Áron a legbarnább a családban!!! :lol:
Na mi lesz, vesztek neki hintát? :lol:
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?