Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok,

Én ma voltam orvosnál és az 1 órás várakozási időmben olvasgattam, hogy kinek mi jár. Azt tudtam meg, hogy ha terhes vagy akkor kapsz egy ún. mentességi kártyát, hogy ne kelljen mindenféle helyeken fizetni a vizitdíjat, és ez vonatkozik a gyermekágyi időszakra, azaz szülés után 6. hétig. De lehet az is, hogy ez a mentességi kártya maga a terhes gondozási kiskönyv.

Gondoltam megosztom veletek, mert én nagyon nem voltam képben :oops:

Írtam mailt a talival kapcsolatban, hogy kíméljem a kisgyerekes anyukák pénztárcáját :lol:

Üdv,

Gabek

Kép

Kép
gabek

Sziasztok!

Milyen elfoglalt mindenki!!!
Már várom a holnapi talit, meg izgulok Petike miatt!
Ezerrel zavarom az esőfelhőket!!!!!!
Jó éjt!
Zsuzsi

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Sziasztok

A múltkorjában írtam hogy a klinikán nincs AFP-s vérvétel!
Hát ma a dokinál kiderült hogy mégis van, igaz kaptam hozzá 1db 3 példányos irományt, amin egy halom kitölteni való van! De hát ez mindegy, a lényeg hogy mégis van!

Gabek
hol olvastad ezt? hogy van ilyen? És hol lehet ezt beszerezni?

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Sziasztok!

Jöttem bucsuzkodni, holnap lelépünk, két hétig nem nagyon leszünk netközelben.

Vigyazzatok magatokra és a picurokra, jo talizast holnapra!

Finiselö kismamik hajra :)!

Pusz: Sara

Sára

Kép

Kép
saara

Erika
Bővebb infót nem tudok, ez a rendelőben a falon volt kifüggesztve. Gondolom a védőnőnek tudnia kellene :roll:

Várjuk a holnapi talit :lol:

Gabek

Kép

Kép
gabek

Sziasztok

Gabek
köszi, de én - bocsi hogy ezt írom, de még nem találkoztam és nem hallottam értelmes védőnőről aki igazán tudja a dolgát (mert amit eddig elmondott - előző és mostani is - magamtól is tudom, így sajna az ilyeneket sem tudja szerintem, ill. igen 1 db-ról, de ennek már kb. 1,5 éve.

Jó talizást a mamiknak és a babáknak!!!!!!!!!
várjuk a képeket!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

sziasztok!
megint kérdésem lenne: azon gondolkoztam, hogy ugye a mellszívót fertőtlenítve kéne bevinni, de hogyan lehet valamit csíramentesen becsomagolni tescós szatyorba??? És odabenn a kórházban hogyan fertőtlenítjük?
A Babónak vegyünk valamilyen kozmetikumot (fürdetőt, bármit) otthonra, vagy majd MINDENT felír a doki, amire szüksége lesz, amikor hazaértünk? És gyógyszert, lázcsillapító kúpot, bármit Neki? Vagy majd minden kialakul időben?

Kép
syracruz

...és még azt is szeretném megérdeklődni, hogy amikor a Babó feje befordul a szülőcsatornába, és lesüllyed az ember hasa, akkor ott belül is nyomást érez?
syracruz

Sziasztok!

Syracruz!
Az előző oldalon már ítam,hogy sajna én soha nem tudtam szoptatni!Itt a klinikán az a jó,hogy nem a csecsemősök etették tápszerrel hanem én!De ott olyan béna cumi van az üvegen,hogy én hozattam be cumisüveget és sterilizálót!Van egy nagyon jó hidegsterilizáló (Chicco) én mind a három gyereknél ezt használtam!Nagyon szeretem!
De egyébként amikor én szültem volt a szobában sterilizáló tabletta is!
A szobatársam melszívót használt Ő azzal a e is tablettával sterilizált amíg én nem mentem aztán én adtam neki az enyémből mert megtetszett neki.
Viszont valami műanyag edényt vinni kell amibe beleteszed!

Ha a babának gyógyszertári fürdetőt szeretnél használni akkor szerintem előre is fel lehet íratni.Szerintem jó ha megvan mire hazamentek.Az alkohol és a hintőpor meg a steril vatta pláne a köldökére.

Sziasztok
Vendég

Sziasztok Csajok!

Szerencsésen hazaértünk a taliról, tök jó, hogy ilyen szép időnk volt is így mellettünk álltak az Égiek :) :wink:
Örülök mindenkinek, akivel találkozhattunk. Bálint is ezerrel pörög még mindig.

Syra: Adnak - asszem Neomagnol(?) - fertőtlenítő tablettát a kórházban a mellszívó fertőtlenítésére. De egyébként van annál jobb, a Chicco-nak van tök jó fertőtlenítő folyadékja, Rossmannban, Tesco-ban, Minimanó bababoltban is lehet kapni (lehet máshol is, de én ezeken a helyeken szereztem be) én mindig ezt használtam Alzizához hasonlóan. 1 literes és 1300ft körül van, viszont bababarátabb, mint a Neomagnol. Vigyél valamilyen edényt, amiben tudsz fertőtlenítgetni, mert ott van ugyan, de mindenki azt használja.
Mindent fel tudsz iratni a gyerekdokival a babának, szerintem már most tedd meg, én is ezt csináltam, a Te TB kártyádra felírják. (Aztán nemtom a reformok óta így van-e még, nálunk még felírták simán....) Ami most eszembe jut: fürdető kenőcs, napraforgó olaj, alkohol, hintőpor, köldökhintőpor, steril vatta, steril gézlap, lázcsillapító kúp.
A babóca feje elképzelhető, hogy nyomni fogja a szeméremcsontodat, az kicsit kellemetlen.

Lilla

lilló

Sziasztok!

Hát kicsit irigy vagyok a tali miatt, de azért mi is sétáltunk ma egy jó nagyot és doki néni is azt mondta, hogy javult tegnaphoz képest a hörghurutunk, hát jobbulgatunk. Egyelőre együtt alszunk, mert sokszor felébred éjjel és nyűgös a lelkem, hát próbálom dajkálni.
Már várom, hogy megint beköszöntsön a jó idő, mert ma délelőtt még esőre állt errefelé. :?
Képek lesznek a taliról?

Gabek,
Hát be kell valljam, eléggé megfeledkeztem a baba-mama klubotokról az utóbb időben. De ha ősszel még mentek, szólj rám! Végülis elég korán kelünk ahhoz, hogy átérjünk a város másik oldalára akár még lépésben is. :wink:

Syracruz,
A kórházi sterilizáló tabletta tényleg nagyon brutális, ezért jó ha viszel folyadékot. Én amúgy origin nejlon zacsiba csomagoltam anno a dolgokat, azt véltem leginkább sterilnek. :)
Hexaclorophines hintőport mindenképp előbb kell feliratni, mert az elős naptól kell a babónak. Nálunk úgy volt, hogy már szülés előtt megvolt a választott gyerekorvos (persze nálunk faluhelyen azért más, mert nincs akkora választék :lol: ) és a védőnő feliratta a recepteket, én meg kitöltöttem a fejlécet. A fürdetőből én gyógyszertári párti vagyok + K-vitamin, D-vitamin és Germicid-C kúp kell nekik először, gyógyszer szerintem más nemigen.
Neked már tudjuk a keresztneved? :P Vagy csak én vagyok figyelmetlen? :oops:

Joenak és Botiknak utólagosan boldog névnapot!

Eltettem magam holnapra.
Jó éjt!
Prücs

prucsok

Sziasztok!

Sajnos nem volt hirhozo, de nezzetek meg a vonalzomat es mindent megtudtok. Majd holnap irok reszleteket!

Udv mindenkinek es nagyon koszonom, hogy drukkoltatok!

pre

Kép

Kép
precious
Budapest

Precious!

Nagyon-nagy gratula Nektek! Sok-sok egészséget kívánok a kis Manódnak!

Kép
Kép
angyalka2

HALIHÓÓÓÓÓÓÓ

Precious
Nagy gratula!
Akkor már otthon vagytok?

Kukoricázós csajok! :lol: :lol: :lol: :lol:
Én/mi is élveztük a tegnapi napot!

Mit szólnátok jövö csütörtökre egy muffinozós patryhoz???
Ugyanott,csak a mi csemegénk a süti lenne???

Kép
anid

Sziasztok!

Tegnap pont emlegettünk a talin Pre, hogy már biztos megvan a babád :) Gratulálok és minden jót kívánok Nektek! :)Nahát mégegy Bálint baba!

Tegnap elfelejtettem :( Pedig egész nap eszemben volt:
Máténak boldogságos első szülinapot kívánunk!!!

Hú Syra, de igaza van Prücsöknek, K és D vitamint is kell iratni, de jó, hogy ennyien vagyunk itt!

Szép napot!
Lilla

lilló

Halihó!

Még egyszer nagyon köszönjük Lilla a talit!!!! :wink:

Precious!
Gratula Bálinthoz!!!
Ha lesz időd majd gyere és mesélj, hogy érezted magad a szülés alatt,ill. utánna.

Prücsök!
Jaj, szegény Blanka... :( Reméljük hamar túllesztek már ezen a nyavaján. Sétáljatok sokat ebben a jó időben! Biztos segít az is.

Fertőtlenítéshez nem tudok hozzászolni, mert én nem használtam mellszívót a korházban. :roll:
De a dokival tényleg fel kell irattatni már a szülés előtt a csomagot. Hogy mire hazaértek már legyen minden ott.

Anid!
Fő kukoricás! Azaz, az inkább a Kata. :lol: :lol: Imádom ahogy sikongat a kajáért!!!! Meg kell zabálni!!!!
Örülök hogy fiam van, de mikor meglátom Katát, mindig összeszorull a szívem ,hogy de jó lenne egy kislány is. Na majd a következő. :wink:

Én benne vagyok a jövöheti ugyanott taliban.
Jó kis helyszín a városligeten belül, főleg hogy közel van a wc. ( Ugye Edina? ) :wink:

Tünde és Imi

Tündi
Kép
Kép
_manó

Mi is nagyon sok boldog születésnapot kívánunk Máté babának!

Tündi
Kép
Kép
_manó

Sziasztok!

Pre!
Gratulálunk Bálinthoz!! Tegnap pont emlegettünk, hogy biztos megszületett már!!!!! :D

Syra!
Annyira tuttik a lányok, mindent leírtak már neked!!!! És kérjél nyugodtan segítséget a csecsemősöktel, mert nekem az a tapasztalatom, hogy segítenek. Főleg Ica nénit próbáld!!! Én is felírattam mindent a szülés előtt a gyerekorvossal, mert ki tudja, mikor megy hozzátok. Olyan jó neked, hogy lesz babád!!!!! :D

Lilla!
Nagy-nagy köszönet a tegnapi taliért!!!!! Hátha azért máskor is szervezel!!!!!!!

Kukoricások!
Örülök, hogy megismerkedtünk, nagyon jól éreztem magam. Petike mindent elmesélt lelkesen az apjának. Persze kiemelt helyen szerepelt a kukorica, meg a hajó a homokozóban. És azt tudtátok, hogy CÁPA is volt a homokozóban?????!!!! A Kormányos mondta Petinek...
Itthon apósom hulla fáradtan várt minket, mondta, hogy soha többet egész napot 2 gyerekkel! Csak fél napot hajlandó legközelebb, de ezt én 100 %-osan megértem, mert nagy munka egész nap foglalkoztatni őket. Pedig állítólag tegnap jók voltak.
Annyira fáradt voltam én is este, fürösztés után már csak néztem ki a fejemből, beszélgetni se volt erőm Péterrel. Ráadásul BORZALMAS volt az út hazafele. Péter a Kodály köröndről 3/4 óra alatt ért el hozzánk a parkolóba!!!

Nekünk jó a jövőhét!!!!! De hévvel megyek és valamelyikőtök mondta, hogy az Örsön lakik, onnan együtt tudnánk menni. Nekem egyedül nem olyan egyszerrű testvérkocsival!

Hívom a gyerekorvost az injekció miatt. Kicsit izgulok, mert Polett mondta, hogy ez hormonkészítmény, meg csíp. Anya mondta, hogy bátyámnál is így volt: először a 3 injekció utána a műtét! JAJ!

Prücsök!
Jobbulást nektek!!!!

Puszi, Zsu

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Sziasztok!

Precious!

Gratulálok a kisfiadhoz!

Szia Jutka Kép
Vendég

Sziasztok!

Fel vagyok háborodva. Ma elmentem vérvételre, levették a vért majd elmentem hogy leadjak egy cső vért rubeola és toxo elemzésre. Kaptam két csekket melynek együttes összege 8500ft. Nem tudtam befizetni, nem azért mert nem volt nálam pénz hanem a posta 9.30kor nyitott én nekem meg dolgozni kellett menni. A poén az amíg nem fizettem be és nem mutatom be a csekket nem küldik el a vérem vizsgálatra. Fel vagyok háborodva tavaly levették ugyanezt nézték ingyen. Nevetséges!!!
De nem idegeskedem mert már igy is fáj a pocikám. Szegény pici meg nem tudja hogy az anyukája miért ideges.
De lányok nem szomorúúúú hogy ilyen megtörténik. Nem értem hogy ilyen szegény országban, ahol az emberek anyagilag roszul állnak miért kell még a kismamáknak is egyre többet fizetniük a vizsgálatokért.

Puszi!!!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

sziasztok!!!
NAGYON köszönök minden segítséget, a jó ötleteket, megyek is és megpróbálom felíratni amiket írtatok. Remélem, hogy mire hazaérek a kórházból, fogom tudni, mit hová kell kenni... :lol: a napraforgó olaj a legérdekesebb. Nem-gyógyszertári holmikból melyik márka jött be Nektek?

Precious
olyan nagyon jó Neked, hogy már otthon is vagy, megvan a pici babád!! Nagyon gratulálok én is, és jó összerázódást kivánok Nektek, a férjem is!!!

Máténak nagyon boldog első szülinapot!!

Rita (így hívnak :wink: )

Kép
syracruz

Lemaradt Máténak Boldog Születésnapot Kivánok!!!!:-)

Precious GRATULÁLOK!!! Sok boldogságot!!! Sok tejcsit!!!

Puszi!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Sziasztok!

Rita(syracruz)!

A helyzet az,hogy én például soha nem használtam gyógyszertári fürdetőt és popsikrémet!(De van akinek bejön!)

Én seba med (így kisbetűvel) fürdetőt és sampont használok.Elég drága de sokáig elég főleg az első időben.Illata nem nagyon van!
Popsikrének pedig Sudocrem kenőcsöt!Ha minden igaz ebből a kóházban kapsz mintát!
Én a lányomnál is ezt használtam!
A nagyfiamnál nem de az régen volt már!!

Sziasztok!
Vendég

Sziasztok!

Köszi a felköszöntéseket! Nagy nehezen összejött legalább egy családi buli, nehezen, mert apa tegnap vidékre ment dolgozni. De hazaért időben! Úgyhogy Máté gyermek is már belépett az 1 évesek bölcs kis táborába! Meg kell zabálni. (Ez a Sára féle anyai objektviitás. :lol: )

És mostantól kezdhetünk gondolkodni a másodikon... :) De még csak gondolkodunk.
Sok pusz mindenkinek!

Rita

Kép

Kép
rita81

Rita (Syra)! (ketten lettetek Riták hirtelen):

A napraforgó olaj azért kell, hogy a kis hajlatait kitörölgesd vele (nyakinca alatt, hónalj, kéz és láb hajlatok). Meg mi Bálint fejét is be szoktuk vele dörzsölni fürdés előtt, után és így soha nem volt koszmós. Azért jobb a napraforgó olaj, mint a babaolaj, mert ez természetes és tele van E vitaminnal, ami tök jó a bőrnek, a babaolajban meg mindenféle anyagok vannak.

Még egy dolog, hogy mi egy pár hónapig vettük csak a gyógyszertárban a napra olajat, utána sima Vénuszt vettem és azzal kentük. Lényegesen olcsóbb volt és egyébként a gyógyszertárban is azt öntik ki kis barna üvegbe, csak bevizsgáltatják. :roll:

Egyébként a napraforgó olajat és az olivát ajánlom a kismamiknak pocira is, csíkok ellen. Nekem nagyon bevált. Bár a csíkosodás alkati kérdés is.

Mi 8 hós koráig használtuk Bálintnak ezeket a gyógyszertári cuccokat, soha nem volt utána gond a bőrével.
Most Gabit és Johnsont használunk fürdetni is meg testápolni is.

Zsuzsi: Ne viccelj, szívesen. Nagyon örülök, hogy Téged is megismertelek személyesen, na és Peti.. hát csuda pofa.

Anid: Sajna nekünk a jövő héten csak a péntek lenne jó, mert csütörtökig Hévízen leszünk. Miattunk azonban ne variáljatok (tudom milyen hálátlan dolog egy talit szervezni) majd az azután hetin ott leszünk :wink: .

Sziasztok
Lilla

lilló

Ja, és Brik... Megértem, hogy fel vagy háborodva, azért ez a nem semmi. Még jó, hogy a terhesség gondozás elvileg ingyenes, legalábbis Horváth kisasszony ezt pofázta folyton. :mrgreen:

lilló

Sziasztok!

Precious!
Gratulalok a babadhoz, Boldog Szulinapot mindkettotoknek:D !
Gyors gyogyulast, es jo ismerkedest kivanok :D !

Syracruz!
Mar biztos beszerezted a recepteket, de azert elmondom, h nekem pl a vedono irta fel a recepteket.
Sterilizalasrol annyit, h van egy micro sutos avantes sterilizalo a csecsmo osztalyon. Tabletta mar nincs szobakban.

Lanyok!
Epret lehet enni szoptatos anyanak? Azt tudom, h kisgyerek nem eheti, de en vajon ehetem-e? 4 hetes babam rosszul jar vele?

Puszi mindenkinek, meg az 1 eves Matenak is :D !!!

Kép
boga

Sziasztok!

Igen, tegnap jottunk haza es meg kell mondjam, hogy nagyon meg voltam elegedve a korhazzal. Szaz szazalek, hogy a legkozelebbi akarmennyi gyereket is szeretnem ott szulni. Persze nem tudom, hogy ez a jelenlegi rendszerben hogyan lesz majd a jovoben, de a SOTE II-t, mindenkinek csak ajanlani tudom.

Szoval, csak roviden a lenyeget, mert aztan persze lehetne cifrazni is.

Egyszer mi is bementunk tevesen, meg pentek este, mert azt hittuk, hogy........... de legalabb 1 ujjnyira nyitva voltam mar. Fajasok minimalisak. Aztan szombat hajnalban kicsi fajasok, azert bementunk megint, ismet egy ujjnyi tagulas, de semmi tobb. Mondtak, hogy maradjak, mondtam, hogy inkabb nem. De jol is tettem.

Szombaton este 23-kor vegre jottek olyan fajasfelek, de 6-8 percesek voltak es legalabb 2 oraja tartottak mar. Na, akkor azt hittem, hogy most talan lesz valami. Megint be a korhazba, de nem volt tobb tagulas, viszont a mehszaj nagyon jol fel volt puhulva.
Lenyeg a lenyeg, hogy a doki majd csak vasarnap delutan 5-6 korul jon be, addig varjunk. Nem tortent semmi. Voltak fajasok,de semmi extra. Aztan megjott a doki, megvizsgalt es lass csodat, 4 ujjnyi szuper mehszaj, allo burok es semmi tobb. Nincs fajas. Jo, akkor burokrepesztes (nagyon jo erzes, ahogy folyik a meleg le), majd infuzio. Meg mindig semmi. Jo, akkor szuloszoba es oxytocin. 60-70 egyseget kaptam, de gyerekek semmi fajas. Mondta a doki, hogy csaszar, de meg varnak, tanakodnak.

Jon egy masik doki, az ugyeletes (Sebestyen doki) es mondja, hogy probaljunk meg nyomni, mert a meh nem szallt le. Jo, nyomtunk, de ugy nyomtam, mint egy orult. Azt mondta, hogy jo, ez jo lesz igy, nyomjuk ki a gyereket egyutt.

1 doki lent, 1 doki a hasamon, ferjem a fejemnel remego labakkal en meg csak nyomtam. Olyan erovel nyomtam, hogy miutan meglattam magam a tukorben, meglepodtem. Berverzesek az arcomon, a mellemen, a karomon, mindenhol.

Balint baba vegulis 3900 gralmmal es 57 centivel, 36 cm fejkorterfogattal szulette es azt mondta a doki, hogy nagyon hatareset volt, nagyon passzentos volt a feje. De sikerult es nagyon jo erzes volt.

Gatmetszes semmi, minden ami utana tortenik nem szamit egy cseppet sem. Gyereket rogton elvittek, mert belekakilt a vizbe, de ez akkor ott egyaltalan nem szamitott. Akkor jottem ra, hogy mennyire mas az elmelet, mint a gyakorlat. Ugy ertem, jo a Kismama ujsag, de azert a szuloszoban nem ugy gondolkodsz, mint amikor otthon a fotelben olvasgatsz.

Tej annyi van, mint az allat, alig gyozom fejni, ez elotejjel is igy volt.

Szoval Balint baba adatai:
3900 gramm
57 centi
2007.05.14.
Sebestyen doki es Beres doki

Ennyi adat remelem, hogy eleg a tablazatba.

Sok puszi mindenkinek, es buszke vagyok arra, hogy most mar en is tudom a titkot.

Vanda

Kép

Kép
precious
Budapest

HALIHÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ

Rita
Máténak nagy ölelés és torta a szülcsinapja alkalmából!
A gondolatot tett követi!!! :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol:

Vanda
(Ezt már sokkal könnyebb leírni :lol: )
Ügyes vagy, meg a doki is, hogy nem lett császár!
Jó,hogy simán ment minden!
Most már csak pihizz és babázzatok!
Szép és egészséges babátok lett!

Boga
Azt hiszem arra az álláspontra jutottunk mi tavaly, hogy nem eprezünk!
Viszont az idén!!!!(Bocsi)! :lol:

Brik
Teljesen megértelek! Háborogj nekünk nyugodtan!Pocaklakóra vigyázz!!
Akkor mi az ingyenes??

Syra-Rita
Nekün knagyon jól bevált a gyógyszertári cuccos!
Ők is a napraforgó olajat adják,csak plusz üveg!Babamasszázson mesélte egy apuka,hogy neki kihozták a Vénuszos üveget és ott előtte töltötték fel az üveget! :shock: :?

Lilla
Hévíz?? Bálint is megy fürödni??

Tündi
Köszönjük! MA is lefiúzták a lányom! :lol:
Most mondjátok meg! Fiúnak néz ki tényleg??

Muzsu
Szegény apósod! :lol:
(Dög vagyok, bocsi)
Egyébként baleset volt a Kacsópongrácon, ezért volt halálos a közlekedés! Nekem 20 perc volt,míg kijutottan a Dózsa Györgyre! :twisted:

Kép
anid

Lilló, mikor kenegeti az ember olajjal a hajlatokat? És aztán úgy olajosan kell felöltöztetni? A gyógyszertári olajat érdemes megvenni az üvege miatt, vagy csak az a szokásos barna üveg? Na mert utántöltögetni napraforgóolajjal én is tudom... :D
Vanda, ha egyszer lesz mód rá, kérünk képet Bálintról!! Mesélj nekem a kórházról is! Akkor ne vegyek chicco fertőtlen0tő folyadékot? Lehet használni a mikrós bentit? Nagyon jó, hogy sok a tejcid!!
Csak szülés után vegyek szoptatós melltartót, vagy előtte? És ha előtte, akkor mekkorát? A mostani méretem marad? Hány példányt vegyek majd? Úgy látom, jó drágák....
Bocsánat, hogy ennyit kérdezgetek!! :?

Kép
syracruz

Vanda (ha már így megismertünk, milyen szép neved van:)): Mégegyszer gratulálok, ez szuper! Tök jó, hogy ilyen jó élmény volt a szülés, tejcsi is van bőven. Nagyon klassz!

SyraRita: Fürdés előtt kenegettük a hajlatokat. Fürdés után hintőporoztunk. (De most ezen gondolkodnom kellett már, pedig nem is volt olyan régen :))
Egy darabig én vettem a gyógyszertári napra olajat szorgalmasan, míg fel nem homályosított anyósom, aki gyógyszertáros, hogy az sima Vénusz. Utána már a boltban vettem a Vénuszt. És bevallom én abból töltöttem utána a barnaüveget. :oops:
Szopis melltartót szülés után érdemes, mert megváltozik a mellméret általában. Nekem 85B-ből 95C lett. Szép?
Van olcsóbb típus is, a Mária babanagykerben a Nyugatinál olyan 2ezer forint körül vettem asszem, hát az Anita Maternity az télleg húzós többezerért.

Anid: Kata nem fiús, tündérséges kislány baba! Szemüveget az embereknek!
Ha nemcsak gyógyvizes medence lesz, akkor Bálint is fürdik persze. :)

Lilla

lilló

Sziasztok!

Vanda!
Nagyon jó dolog hogy végül nem kellett császározni. Nem semmi, hogy ekkora nagy baba kijött simán. Ügyes dokik vettek körül.
Annak meg főleg örülök hogy ilyen pozitív élmény maradt a szülésed! Szerintem ez nagyon fontos, hogy minden tekintetben pozitív dogok érejenek mindek a világ legcsodálatosabb eseménye alatt...

Anid!
Kata totálisan kislány. Aki fiúnak nézi, az nem látott még gyereket. Vagy tényleg gond van a látásával.

Syracruz!
Melltartót szerintem is majd csak szülés után vegyél, mert jóval nagyobbak lesznek. 8) 8) 8) 8) 8) De aztán visszamegy... silányabb minőségre... :cry: :cry:
Én személy szerint a tesco-ban vettem melltartót és teljesen meg voltam vele elégedve.
A gyógyertári dolgok meg biztos fognak kelleni. Nem is szabad pl. az első pár hónapban mással fürdetni a piciket, mert okozhat allergiát. Mi még mindig a gyógyzertári fürdetőt használjuk, de azért mert mi ekcémásak vagyunk, és az fokozott figyelmet igényel. :(

Lilla!
A hajlatokat miért olajoztátok? Illetve hintőporoztátok? Mi max olajat tettünk rá fürcsi előtt, de hintőport??? :roll: :roll: Kis tudatlan vagyok... :roll: :roll: :roll:

Tündi és Imi

Tündi
Kép
Kép
_manó

Sziasztok,

Syra
Nekünk első héten piros pöttyök jelentek meg a Jonnsons popsitörlőtől, azóta soha többet Johnsons cuccok. A gyógyszertári popsikenőcsöt mi sem használjuk, de Sudocremet vegyél mindenképp, az minden pöttyre jó lesz majd a későbbiekben is, nálunk az a bevált popsi krém is.
Emlékszem először én is ráírtam mindenre, hogy hogy hová kell kenni, mikor, naponta hányszor, de hamar bele fogsz jönni :-)
Szülés után nem tudom mennyire fogsz vásárolgatni, szerintem vegyél még most szoptatós melltartót, a hátad körmérete már marad, a kosárméret meg még nőhet, de nem feltétlenül, kérdés most mekkora van.

RITA
MÁTÉNAK BOLDOG ELSŐ SZÜLINAPOT!!!!!

Nekünk nem jó a jövő hét csütörtök :-(

Gabek

Kép

Kép
gabek

Szép estét mindenkinek!

Ha mindig csütörtöki talik lesznek a jövőben, akkor az uszi miatt mi mindig le fogunk maradni. :cry: Legyen néha más napon is, jó!? Már olvasva is irigy vagyok a felkukoricázott hangulatra. :lol:

Vanda,
Nagy gratula Bálinthoz! :D Nőjön nagyra és vigyázzatok magatokra. Szép nagy baba ugyan már most is. :wink:

Syra Rita,
Nekem melltartóból 3-4 darab vált be. Először kettő volt csak, de kevés volt. A magam részéről beruháztam Anitába, mert vettem Stella névre hallgatót is 2000-ért, de több szempontból is az őrületbe kergetett. :roll:
(Csak az én mellméretem nem nőtt a szopi miatt? 8) )

Anid,
Kata igazi kiscsaj! Küldd a vaksikat szemészetre! :wink:
Blanka elleste tőle a járássegítősdit, azóta folyton az etetőszékkel szambázik. :lol:

Máténak boldog 1. születésnapot! :P :P :P

Mi igyekszünk gyógyulni. Blanka hajnali kettőig általában sokat köhécsel és megriad, de kicsit iszik és alszik is vissza. Ma korábban adtam neki a 2. köptetőt, hátha jobb lesz és én is tudok aludni. Viszont extra nyűgös és persze enni sem akar - a fürdőkádba viszem utána a katonákat :roll: , hogy legyen valami a pocakjában. Csak rá ne szokjon. :? :? :oops:

Na megyek főzni, mert holnap vasalás napot kell tartanom.
Jó hétvégét mindekinek!

Prücs

Ui.:CSákváron fazekas találkozó lesz, ha valakit érdekel.[/b]

prucsok

HALIHÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ

Akkor szerda?????A csütörtököt csak úgy vetettem fel!

Prücsök
Jobbulást!
Azzel a katonásdival óvatosan, sok gyerkőc rászokik, hogy anya úgyis hozza !

Kép
anid

Sziasztok!

Rita!
Boldog szülinapot a kisfiadnak így utólag is!

Syra Rita!
Gratulálok szép nagy baba!!!

Anid!
A barátnőm kislányának szép nagy fülbevaló volt a fülében mégis mindíg megkérdezték fiú e vagy lány?
Az én fiam szerintem teljesen fiús láthatod a kisképen,mégis megkérdezik az emberek.
Ne törődj ezzel bár tudom,hogy idegesítő!
Vendég

Anid: És esetleg péntek???

Tündi: A hajlatokat azért kentük olajjal, hogy kitisztítsuk, mert fürdetésnél nehezen elérhető. Fürdés után meg azért hintőporoztuk, hogy száraz legyen, ne maradjon ott nedves.

lilló

OKÉS!

Jövő hét PÉNTEK!!!!

MINDENKI ÍRJA BE A NAPTÁRÁBA!

AKI bújt, aki nem mi megyünk!!!!!!!!!!!
Sütit viszünk!

A hintáknál a tó mellett!!!!

PÁ! Mentem,mert apázunk!!!!!!!!!
PUSSZANTÁSSSSSSSS!!!!

Kép
anid

Sziasztok!
Vanda! Nagyon nagy gratula Bálinthoz! Mindketten nagyon ügyesek voltatok, hogy nem kelllett csaszizni!
Béres milyen volt az új helyen? Tudod én is nála fogok! És a szülésznő? Ha van egy kis időd a baba mellett írhatnál részleteket engem magyon érdekel!
Én már azt hittem tegnap megszületik Dani annnyira fáj lent mindenem, de nem csak helyezkedett.
Jó lenne nem ügyeletben szülni, azt mondják hétvégén nincs epidurál. Ábellel 6 óra tágulás után secunder fájásgyengeségem lett, teljesen leállt a szülés, na akkor úgy volt megcsászároznak, de még utolsó esélyként kaptam az epidurált, és láss csodát beindultam töle és simán megszülettett Ábi. Mit tudtok erről a dologról?
Mindenkinek szép hétvégét!,
ábimami

Syra- Rita!

A kórházban minden van és mindent adnak. DE amint feltétlenül vigyél, az a TENA betét vagy bármilyen jó nagy vastag betét. Adnak, de nem eleget. A bugyid ne legyen sokkal nagyobb, mint amit terhesség alatt viseltél, mert akkor a betét nincs eléggé szorosan tartva ahhoz, hogy ne vérezz össze mindent. Vigyél a gyereknek egy-két pelenkát is, kellhet.

Sterilizátor van a szopis szobában. Mikorhullámú, teljesen jó. Mondjuk mi itthon is ezt használjuk. Zsuzsikának hivják a tejkonyhás nénit és fantasztikusan segitőkész. Ő nem jön ki a kórtermekbe, de a tejkonyhán mindig megtalálható. Viszont bármelyik csecsemős nővér segit, ha odamést hozzá és megkéred, hogy segitseg a helyes cicire-helyezésben, stb. Nekem Annamária segitett és minden rendben van. Egyelőre még bimbóvédőt használunk, de már egyre gyakrabban megy a spontán bekapás.

Ábimami!

Nem telik el úgy éjszaka, hogy ne gondolnék a Béres dokira nagy szeretettel. Szerintem fantasztikusan csinálta, én nagyon meg voltam vele elégedve. Persze ő is nagyon örült, hogy nem kellett szabnia meg varrnia. Aztán minden nap bejött a kórterembe és rámnézett, megkérdezte, hogy hogy vagyok. Teljesen emberi volt.

A szülésznő neve Kowalik Móni volt, ő volt éppen ügyeletben. Vele csak a szülőszobában találkoztam először. Szülés előtt nem nagyon kommunikáltunk, mert nem volt miről, de végig kedves volt és figyelmes. Nem volt végig mellettem, mert nem volt miért. A férjem amúgy is bent volt velem.

Epidurált nem kaptam, mert igy is 27 órát "vajúdtam", gondolom nem akartak még egy órát várni, amig hat az epidurál.

Vanda

Kép

Kép
precious
Budapest

Vanda!
Hétfőn a Béresre két órát vártunk a terhesgondozóban, aztán meg rohant mint az őrült, mondta hogy egy mami szül. Magamban nagyon drukkoltam, ezek szerint te lehettél az!
A 27 óra vajúdás az nem semmi! Én 10 óra után is tök kész voltam!De nem is voltak fájásaid egyáltalán? Vagy aztán beindult?
ábimami

Sziasztok!

Vanda, tok jo a lelkes beszamolod! En is csupa (+) elmennyel jottem haza a klinikarol :)

A Johnson's cuccokrol en is szinte csak rosszat hallottam, mi azt hasznaljuk, amit a vedono felirt, vagyis a gyogyszertarit, a lenyeg, h jo vastagon kell kenni a popsi kremet, ahogy mondjak, "vakolni kell" (azert adnak olyan sokat belole) es akkor tok jo. A furdeto kenocs is jonak tunik. Ja, es olajnak javasoltak a sima oliva olajat, egy baratnom csak azt hasznalta, nekem meg mandula olajam volt itthon, amit gatmasszazshoz vettem, csak soha nem hasznaltam... , a vedono azt mondta, az is tok jo, igy en azt hasznalom.

Mennem kell, sziasztok!

Kép
boga

Sziasztok!

Mi egyáltalán nem használtunk olajat, nem mondta sem a védőnő, sem a doktornő. Igaz, így sem volt semmi gond a hajlatokkal.
Mi mindenből a gyógyszertárit használjuk a kezdetektől, bár én utálom a fürdetőt, mert darabos, de Sanyika bőrének ez a jó és ez a lényeg. Amúgy féléves kora környékén kijött rajta az ekcéma, ezért is használjuk ezeket. Néha szoktam még az Eucerin testápolót, ez is jó és persze a Sudocrem-et, szuper!

Mi jól vagyunk, nagyon sajnáljuk a lemaradásunk a taliról, de hát a temetés az temetés.
A házfelújítás haladgat, kb. két hét múlva költözünk, de ez még két kemény hét lesz...
Sanyika nagyon jól érzi magát az új házban, bejárja az egészet, bár néha megnéz belülről egy-két festékesvödröt is...

Puszi mindenkinek,
Móni

Kép
Kép
huncut

Sziasztok!
Vanda! Te biztosan meg tudod nekem mondani, hogy végül kellett-e beutaló. A Doki azt mondta nem kell, de többen meg állították, hogy anélkül nem lehet. Hétfőn a terhesgondozóban azt mondta a Béres hogy most is anélkül szül valaki. Ezek szerint neked nem volt?
ábimami

Ábimami!

Nem kell semmilyen beutaló. És nem kellett fizetni semmilyen napi dijat sem. Bemész a szülőszobára, mondod, hogy a Béres páciense vagy és ennyi. Megvizsgálnak és ha olyan a szitu, akkor szólnak az orvosnak.

Nem én voltam hétfőn, mert a baba már hajnalban megszületett. Egy másik kismama meg délután fél hatkor, szerintem oda sietett, mert annak császár lett a vége.

Rémes volt az éjszaka. Bálint baba 6 órán kereszül cicire fel-ciciről le......
Most meg alszik, mint a bunda.

Vanda

Kép

Kép
precious
Budapest

Sziasztok!

Vanda, nagy gratula Balint babahoz! Isten eltesse sokaig!!! Nagyon erdekes volt a szulestorid, es jo olvasni, hogy meg voltal elegedve.
A betetet Te probaltad kerni a noverkektol? Mert nalunk is volt olyan, hogy a szoban mar nem volt, de akkor kimentem, kertem, es adtak egy csomot. Na mindegy, ez mar csak a kovetkezo "generacionak" erdekes :-)

Szulinapos, nevnapos babaknak sok boldogsagot kivanok!

Sari, koszi a hianyolast! Sajnos most csak ritkan tudok jonni, mert eldolt, megyunk haza Magyarorszagra. Most gozerovel pakolunk, 8 ev kulfold utan van mit. Szep lassan zarjuk le a dolgokat, juni 30-val megszunik a lakasunk is.
Na mindegy, csak hogy tudjatok, vagyok-vagyok, de inkabb olvaso uzemmodban.

Azert persze van kerdesem is. Mar nem emlekszem, mikor lehet adni a babaknak husit meg gluten tartalmu papit. Asszem het honapos kortol, de gondoltam azert megkerdezlek Titeket.
(Minden elso babasnak ajanlom a babanaplot!!! Mindent elfelejt az ember, ha nem irja fel. Nekem most olyan hasznos lenne, ha lennenek a Lackorol feljegyzeseim.. :oops: )

Ja, es meg egy hir, haladunk a szobatisztasaggal! Bilizik a fiatalember, kakil, pisil, minden. Azert neha visszaesunk, vannak napok, amikor nem ohajtja hasznalni, csak pelusban akar lenni.
A titok nyitja egyebkent a jutalmazas (csoki, kisauto stb)... ;-) Majd ha akarjatok, meselek a rendszerunkrol, szerintem egesz sikeresek vagyunk.

Na megyek, mert kaotikus allapotok kezdenek kialakulni.

Puszi:
P (Anita)

Kép
Kép
panzej

Sziasztok!

Köszönjük szépen mindenkinek még egyszer a köszöntéseket. Nagyon kedvesek vagytok!

Máté is, úgy tűnik, kezdi elválasztani magát, esténként nem kér már szopit, reggel még rá tudtam venni, de volt már, hogy akkor is kimaradt. Majd meglátjuk, hogy alakul, de én nem nagyon bánnám, ha eddig tartott volna a szopi. Persze, egy kis nosztaligia-feeling majd biztos lesz bennem.

Kezd Máté lassan járni is, már 10-12 lépést megtesz egyikünktől a másikunkig.

Jöttem, hogy mindenkit összekeverjek fürtdető ügyben: mi sem használtunk olajat, és semmi ilyet, és semmi gondunk nem volt. De lehet, hogy ez alkati dolog is. És nálunk nagyon bevált, amit a védőnő mondott (szuper a védőnőnk), hogy fürdés előtt kenjük be a fürdetőkrémmel, és a vízben már csak le kell mosni. Így nem kell az amúgy is extra csúszós újszülöttel zsonglőrködni a kiskádban.

Popsikrémnek mi (szintén) a gyógyszertárit használjuk, és csak akkor a Sudocremet, ha nagyon kipirosodott. Én nem szeretm azt használni állandóra, hogy ne szokjon hozzá a bőre. Így viszont mindig nagyon hamar segít a kipirosodáson.

Talira szerintem (sajnos, megint) nem jövünk, mert Pécsre megyünk nyaralni Mátéval a nagyszülőkhöz.
Pusza mindenkinek,

Rita

Kép

Kép
rita81

HALIHÓÓÓÓÓÓÓÓÓ

Fürdető:
Mi szintén a pelusozón kenjük be a csajszit, én még előtte olajozom is! Aztán irány a kád,és egy fürdőkesztyűvel átmasszírozza apa,mert ez nálunk kizárolagos apaprogram!
:lol:
Azt vettem észre, hogy velem nem annyira szeret fürödni.
Apa jó sok vizet enged, és játszanak,meg röhögnek. Van egy fókája a gyereknek,amit fel kell húzni és úgy teper a vízben! CSÚÚÚÚÚCS! :lol:
A Sudocremet ritkán vetem be, sőt néha posikrém is kimarad.Nincs baja a bőrének!
Szerintem is ez alkati kérdés, ugyanúgy mint a hascsíkosodás terhesség idején! :lol:

Panzej:
6 hósan:gabonapelyhek:búza, zab, rizs, kukorica
8-9 hósan:kefír, natúr joghurt, túró, sajt kis mennyiségben és ha a családban nincs allergiás, árpapehely,rozspehely
12 hósan: tehéntej,vaj,tejföl, kecske-,juhtej-,sajt, köles, hajdina, teljeskiörlésű gabona
De ez is egyéni! :lol:
Hova költöztök itthon?
Miért?
Mit fogtok itthon csinálni??

A mai időjárás pedig monnyon le!!!!! :twisted:

Ábimami
Akkor ez a beutalós,hála az égnek megintcsak változó! Barátnőmnek kell! :twisted:

Kép
anid

Sziasztok!

Lenne egy nagy kerdesem! Ma 4 hete, hogy szultem, es tegnap furcsa dolog tortent velem. Elore is elnezest az esetleges guszti reszletekert :oops: !
Szoval tegnap elkezdett iszonyu erosen fajni az alhasam, meg mindenem odalent, meg a fenekem is, es erosen elkezdtem verezni. Azt hittem, h megjott a menzeszem, de mivel a fajas is, meg a verzes is erosebb volt, mint egy menzeszem valaha, betelefonalta a klinikara, h lehet-e h szules utan 4 hetre megjojjon. Azt mondta egy holgy a szuloszoban, h persze, h lehet, de ha gondolom, menjek be, mert igy telefonon nem tud segiteni.
Be is mentem, mert iszonyuan fajt, hasnolitott a szules elotti eros fajasokra. Megvizsgalt egy fiatal doki, es azt mondta, h ilyen hamar nem szokott megjonni a menstruacio, es megkerdezte, h szoptatok-e, es ha igen, nem tortent-e vmi valtozas, nem szopik-e kevesebbet a baba, v ilyesmi. Mondtam, h semmi nem valtozott.
Megvizsgalt, es azt mondta, h szerinte ez nem menstruacio, es orvosi szemmel nem korosan sok a verzes, valoszinuleg vmi hormonalis valtozas eredmenye lehet.
Aztan a fajdalom eleg hamar enyhult, szinte elmult, es estere a verzes is, visszaallt az eddigi tisztulos dologra.
Ma viszont megint faj a hasam, nem olyan durvan, de faj, epp annyira, h kiszivja az eromet.

Vkinek van hasonlo tapasztalata? Mi lehet ez?!
Persze a nodokim egesz hetvegen ki van kapcsolva, igy ot nem tudom kikerdezni...

Elore is koszi valaszokat!!!!

Kép
boga

Boga
No pánik, ha doki látott! De azért menj el a saját dokidhoz is, ha van magánrendelése!

Edina

Kép
anid

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?