Új privát üzeneted érkezett!

Na csak most olvasok vissza, tegnap egész nap sétáltunk.
Menem is kell mert sírdogál, abszolút indokolt, éhes :D

Bendegúz! Szerintem csak elfelejtettünk válaszolni, persze, h kitehetitek a képet!

Kép
Kép
agiboldi

Jó reggelt!

Folyt. köv. Bocsika!!! :oops:

Kép

Kép
Vendég

Bendegúz,
Természetesen küldünk képet, csak személy szerint az én agyam elég híg! Írd meg hová küldjük és szerintem mindenki küld nektek és lehet mazsolázni! Híres lesz a kisfiam!!! :lol:

Ági,
Jóga?
Vendég

Sziasztok!

Én kimentem volna a Ligetbe, de mire írtátok, mi már elmentünk az Árkádba... :( Sebaj, majd legközelebb. Most már van naptejünk (40-es!) és nyári sapónk is, úh bárhova mehetünk! :D Pont azon agyalok, hogy hogy/hol töltsük a mai napot ebben a szép időben... :roll:

Ja, ja Bende küldd a címet, és küldök körös-babás fotót! :wink:
Vendég

Pann, milyen naptejet vettél Gergőnek? DM-ben vagy patikában?
Húú, ma 3 hónapos? Boldog 3 hónapos szülinapot :D

Kép
Kép
agiboldi

Pann: Gergőnek boldog 3 hónapos szülinapot.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Sziasztok!
Fú de sokat írtatok pár nap alatt. :)

Tali: Nagyon édik a fotók. Legközelebb mi is mennénk ha lehet. A Margitsziget nekünk is csak kocsival jó, de azért megoldjuk valahogy. Az a baj, hogy Brigi egyelőre nem szereti a hordozókat, így a BKV eléb nehézkes lenne.

Babakocsi: Brigi nagyon jól bírja. Sőt már ajánlották, hogy tologassam otthon is ha nem akar aludni, de azért ez 46m2-en elég nehézkes lenne. :)

Puki: Mi eddig csak az Infacolt próbáltuk, de nem hiszem, hogy annak hatására javult a helyzet. Ráadásul utána mindig olyan zöldes és büdös a kakija. Persze lehet, hogy ez a hasfájás oka. Aztán 1-2 nap és minden rendben.

Sági, Kami! Ha a városligetbe mentek szóljatok legközelebb is. Mennék én is. Oda legalább kocsival is lehet menni. Mentem volna én is tegnap, de én most voltam a 6 hetes kontrollon és emiatt nem is olvastam a fórumot. :)

A 6 hetesen (vagyis 8 hetesen, nem volt kedvem elkapkodni! :oops: ) szerencsére minden rendben volt. Én is azt a cerazettet kaptam.

Járóka: el sem tudom képzelni, mit csinálna ott Brigi. Még kicsi ahhoz, hogy próbáljon ülni, vagy felállni. Játszani meg az ágyában is tud, meg van kis játszó szőnyege is.

Nyaralás: Mi a telekre járunk, Gödöllőre, meg Pilisszántóra. Nagyobb nyaralás majd augusztusban lesz, megyünk a dédihez Mezőkövesdre, meg más rokonokhoz Hajdúböszörménybe. Illetve lehet megyünk Gárdonyba júliusban 1 hétre egy barátunkhoz.

Utazóágy: mi már 4 hetes kora óta szinte minden hétvégén használjuk, nagyon bejött. És könnyű össze- meg szétszereleni.

Egyéb: aki használ cumisüveget, milyen márkájú és méretű cuclit használ bele tejcsihez? Eddig amiket próbáltunk mindből ömlik a tejcsi. Este mindig kevesebb a tej, és a napközben lefejtből adok neki, de két napja nem fogad el egy cumit sem. Emiatt éjjel többször ébred, mert éhes.

Még egy kérdés: ha szopi után még 10-20g-ot tudok fejni, akkor a gyerek valószínüleg jóllakott ugye? Vagy lehet, hogy ő nem tudja kiszopizni valamiért? Meg szerintem, ha én ennyit tudok fejni, akkor ő még többet tudna kiszopizni, nem? Mostanában olyan mintha éhes lenne, és nem is hízik úgy, ahogy eddig, pedig fejni eddig is fejtem kb ennyit. Olyan nyugtalan, nem alszik és tegnap este már olyan fáradt volt, hogy már a cici sem kellett neki, nemhogy az üveg. Csak sírt és elég nehéz volt megvígasztalni.
Mazsi! mindenképp írd majd meg, hogy bevált-e az a tabletta, mert lehet nekem is szükségem lenne rá. A homeos bogyók nem jöttek be és a szopis tea sem. Pedig már egész megszerettem az ízét. :)

Oltás: mi csütörtök du. megyünk oltásra. Remélem nem lesz semmi probléma.

Huncutka a kocsiban :lol:

Kép
lora7

Pann! Adj egy nagy-nagy puszit Brigi és az én nevemben a kis Gergőnek! Boldog 3 hónapos szülinapot neki!

És Ria! Benikének is ugyanezt így utólag is! :D
lora7

Szüléstörténet: Olyan fura a természet, szülés után azt hittem, hogy ezt nem lehet elfelejteni, de mégis mostanra, már csak szép dolgok jutnak eszembe. Pl. amikor először a hasamra tették. :)

Ha lesz időm majd én is leírom, nálunk is volt bonyodalom. De szerencsére minden jól alakult a végére. :) Most megyek, mert a kisasszony társaságot kíván. :D
lora7

Hol van mindenki? Sütkéreztek? Mi csak később megyünk sétálni (kendővel már voltunk egy rövidet), mert most az "ebéd" utáni kötelező saját ágyban alvást gyakoroljuk. Ill. Boldi gyakorolja, mert nekem nagyon menne, csak nem akarom beelőzni mert akkor olyan csalódás ha fel kell kelnem..
Képzeljétek, tegnap voltam step aerobicon!! Végre. Egyelőre semmi hátrányos hatását nem látom. Jól kipurcantam, szakadt rólam a víz, de a szuper sportmelltartó állta a sarat, tejet :D
Nagyon nagyon jó esett :lol:

Kép
Kép
agiboldi

sági kami
irigy-irigy a minitaliért, n szép időtök volt. sajnos a városliget nekünk n nehezen megközelíthető tömegközlekedéssel. de ha vlki esetleg a nemzeti színháznál piknikezne, feltétlenül szóljon, oda 10 perc alatt kisétálunk :lol:

járóka
én majd szeretnék, nyilván akkor van értelme, ha már mászik. legink én is arra, amit bende írt, h ha kiszaladok a konyhába, stb. akkor is biztonságban legyen és mégse a kiságyban raboskodjon. mondjk jó kérdés, h mikor kéne kezdeni a beszoktatást

tegnap elmentem a környéken ruhátnézni az esküvőkre, amikre meg vagyunk hívva (az egyik jövőhét, a másik július). hát nem tudom, mire számítottam, de lehet, h a kétszemélyes sátrunkat kell magamra terítenem. és azt ne is említsem, h az eladócsaj milyen pillantást vetett rám és hangsúlyt használt, amikor visszakérdezett, h "ebből mééég nagyobb"?! persze nem volt, de már nem is érdekelt. szépen kisomfordáltam és biztos ami biztos, megettem itthon a maradék merciket :oops:
mindenesetre voltam szoliban is, az legalább látszik, és a sötét szín karcsúsít, nemdebár :D

majus3

Húúú, tényleg, Május, elmehetnék szoliba, jó ötlet. A terhesség alatt el is felejtettem, h létezik. Mondjuk túlzásba sose vittem, de legalább a kialvatlan sápadtságot emberszínűvé korrigálhatnám :)
Az eladónős jelenetet élénken átérzem, nekem is volt már egy "húú, hát legalább 40-es kell" felkiáltás egy XXS-ses eladónő szájából... neki persze nincsen boldizsárja :lol:

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!

Na megjöttünk babatornán voltunk. :D Na azért az nem egy step-aerobik (amit nagyon irigylek Ágiboldi) de azért nem volt rossz. Beni is csak az utolsó 5 percben kezdett bömbizni de akkorra már nagyon fáradt volt. Most meg ebéd után fekszik a kiságyban és dumál a macijának :D

Pann boldog három hós szülinapot Gergőnek. :D

KépKép
csongria

Ma megyünk a három hós oltásra. :( Remélem nem lesz lázas estére. Ma derül ki az is hogy kell e további kivizsgálás a bukása miatt :( Nagyon remélem minden renben lesz csak az ember gyereke ne legyen beteg!!!

KépKép
csongria

Renben=rendben :oops:

KépKép
csongria

Szasztok!

Remek volt a tegnapi pihizes a Ligetben, szolunk persze legkozelebb is. Ma sem volt nekem eddig megallas - Konakion recept, Duna Plaza (DM, gyogyszertar, Kodak), ceg, ismet Kodak, majd haza...

Sagi! Olyan jol sikerult az atallas 4 orara, hogy Ajronka 9 ota most fel 2-kor evett eloszor!!!! Es teljesen jol van, eeeedes kis pofa, ugy imadom!!!!!!!

Barhova lehet vele menni, vigyorog az eladokra, a szomszedokra, aki hosszasan nezi, annak dumal is, beszarok tole (mar bocsanat) es tok buszke vagyok, amikor latom, hogy lenyugozi az embereket :D

Megyunk mindjart vissza a gyogyszertarba Konakionert, kellene hozza a TAJ szama is a koloknek... Most eppen maganak gajdol es ha jol hallom, tomi az oklet a szajaba :D Pedig 5 elott nem lesz eves, az hotziher :D :D
kami

sziasztok!

hát nem hogy a tudom hogy a bogyóban van-e vmi vagy a szélcsövezős akciónak köszönhető de a kicsi lányom végigaludta az éjszakát...ill 9-hajnali f4-ig.igaz este azért volt egy kis műsor, de fürcsi előtt és a kaja utáni erőlködés után is volt egy kis szélcsövezés (10-15perc) aztán apa elaltatta.Ma is még csak enni kelt fel. :lol:

Gyors megjártuk a bankot, jól fel is idegesítettek :evil: Szerettem volna a startszámlát megnyitni Leának.A múltkor a párom már bement hogy milyen papírok kellenek...Kitöltöttük ma visszavittem...Fogalma nem volt a nőcinek hogy hogyan kell megnyitni :shock: először megnézte a kisokost, aztán hívta a kolléganőt (aki szintén nem indított még ilyet) ...
Kiderült (ezt elfelejtették a páromnak mondani) hogy kell egy igazolás a családi pótlék ról de hogy kitől azon kb 10 percet vaciláltak :shock: az egyik azt mondta a jegyzőtől :shock: a másik azt hogy Kecskemétről a MEP-től :shock: mire kiderült hogy a cégemtől kell merthogy TB kifizetőhely (ja de ezt én mondtam nekik hogy nem lehet hogy tőlük kell?)...
Szóval semmit nem intéztem :twisted: :twisted: :twisted: Ráadásul a bankba persze lépcsőn keresztül vezet az út úh erőemelő mutatványt kellett bevetni hogy bejussak :shock:

lora
a 10-20 g két dolog lehet szerintem:
1. Brigi jóllakott
2. a vége (nekem legalábbis) nehezebben ürül és és nem tudja már kiszívni ( Lea is bent hagyja :shock: )

én minden szopi után kiürítem az aktuális mellet hogy termelődjön ezerrel (gépi szívás -Medela Lactrina Plus + kézzel is rásegítek) nálam ezzel csontra ki lehet üríteni a melleket...
nekem hajnalban a bal mellemből dupla adag jön (100-110g-t Lea eszik +60-100g-t még le tudok fejni +a 6 óra múlva esedékes bal melles kajcsi után is jön plusszban ) így ezt adom ill apa feladata ez a lefekvés előtt (ez jó dús tejcsi állítólag) .
mi a NUK 1-es cumiját használjuk nálunk bevált.

ágiboldi
nagyon fitt vagy!
én eddig csak álmomban jutottam el a sportig, de ott 1,5 km-t futottam és nem is mondtam de aztán jöttem nektek is elújságolni hogy milyen ügyi votlam így elsőre :oops: :lol:

a kardio géppel is csak itt szemezek a nappaliban egyenlőre, pedig nagyon rám férne egy kis torna mert a hátam totál készen van a kilókat már ne mis emlegetem... :oops: :lol:

PetiÁron fotók
nagyon édesek már tényleg csak 1-2 csajszi hiányzott a képről :lol: :lol: :lol:

dobok 1-2 fotót

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

hugom Amerikában él és küldött neki egy csini szettet de a ruci most jó, a kalap és a kiscipő még kicsit nagy... :oops: :lol: :lol: :lol: Kép vigyor
Kép na? csini vagyok?:-)

Kép hi-hi-hi:-)

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

ja és most így alszik a babakocsiban...

gumikarú Lea :shock: :shock: :shock: Kép

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Köszi Mazsi az infokat. Lehet, hogy kipróbáljuk a Nukot. Olyan még nem volt. Bár ha jól emlékszem a kórházban ilyenből adták a teát.

Mi is most jöttünk haza a sétából. Beszabadultam a picivel az Árkádba. Ott is a Libribe. El is költöttem gyorsan egy csomó pénzt, pedig csak 2 könyvet vettem és a pénztárnál mondták, hogy 15% kedvezmény is van.
Brigi meg olyan jó volt, nézelődött. Meg amire még nem volt példa: diszkréten csinált a pelusba. Egyébként mindig szép nagy hangja van, ami egy csendes könyvesboltban ciki lett volna! :lol:

Ja és Mazsi nagyon csábos a kis ruci! :lol:
Egyébként nem tudjátok, hol lehet vékony kis sapit venni? Ez lett volna az eredeti cél az Árkádban, de olyan vastag pamut sipkákat találtam. Meg aminek a fazonja nyári, de az anyaga téli. :x
lora7

Sziasztok!

Megkaptuk a 2 hós oltásunkat! Lilla 3 másodpercig nyekergett, aztán le volt tudva az oltás! :) A védőnéni 5550 grammnak mérte, de én az itthoni mérlegnek hiszek, ahol 5120 volt vasáranp! :)

Lora!
Mi egy mezei kis bababoltban vettünk nyári sapit Lillusnak. Nagyon vékony, megkötős kis kalap! Majd biztos tudok képet is mutatni róla! :)
Nekem szopi után szinte semmi nem jön a cicimből. Valójában ez a kereslet-kínálat. Annyit termelsz, amennyire a babának szüksége van! (legalábbis én úgy tudom)

Kami, Sági!
Nagyon dögösek a pasik! :D Legközelebb mi is megyünk! Vagy úgyis megyünk a Szigetre valamikor, nem?

Mazsi!
Gratula a sok tejcsihez! Nagyon cuki Lea a csini ruhájában! És nektek is jó éjszakátok volt, ügyik vagytok! :) Remélem hamarosan elfelejthetitek a pukiháborúkat is! :lol: Látom ti is csak egy szál bodyban nyomultok. Ma pokoli meleg volt odakinn, de most már kezd jobb lenni! Itthon a panelban már most 26 fok van. Mi lesz augusztusban??? :shock: :shock:

Ria!
Babatorna? Miket csináltok?
Tök jó, hogy így eljártok. Te babatornára, Sági jógára, Boldiági meg step aerobicra! Nekünk is kellene, de úgy utálom a bkv-t!!!

Ágiboldi!
Nagyon irigyellek, mert képes vagy elmenni tornázni. Én max. szemforgatásból nyerhetnék bajnokságot! :oops: :oops: Talán veszek egy dvd-t és arra próbálkozok itthon! :lol: (látszik, milyen sportember vagyok) :lol:

Mostanában Lilla hason szeret aludni. Vagyis, hogy szeret, az túlzás, de egyre többet bírom így altatni. Ha nagyon nyüszi, akkor szinte csak így nyugszik meg, mert nem kalimpálja fel magát a karjaival! :shock:

Timi
Kép Kép
timocska

Kérdés:
Ti ilyen melegben adtok a babának valamit inni? Vizet, teát, valamit?

Timi
Kép Kép
timocska

Ja, képzeljétek mi történt: mentem a busszal a városba egyedül (Lillára anyósom vigyázott) és egy nő át akarta adni a helyet nekem... :oops: :oops: Szerintetek úgy nézek ki, mint aki terhes???? :evil: :evil: :evil: Persze, kedvesen pironkodva visszautasítottam!!

Timi
Kép Kép
timocska

Na megjttünk az olotásból. Csak egy ici picit sírt ollllyan büszke voltam. :D

Timi a babatornán előszőr kicsit megtornáztatjuk a babókat utánna meg mi tornázunk. Pl: Babával a közben gugolunk ,ilyesmi. Hú de nagy vihar van odakint. Szőrnyű :(

KépKép
csongria

Timi, az azért túlzás, h járok aerobicra :D a körülmények sikeresen alakultak, Boldi pont előtte evett, apa pont hazaért úgyhogy sipirc :D
Dehogy nézel te ki terhesnek, biztos be akarta pótolni amit a 9 hónap alatt elmulasztott!

Lea nagggyon csini a ruciban! Boldi is megnézte!

Lora, én is sima bababoltban vettem vékony kalapkát.

Timi, én se megyek bkv-vel Boldistul.. nem merek még

Kép
Kép
agiboldi

Tegnap egész jól elvoltam a játszin. Egy jó mozdulatra kiszakítottam a nadrágom, pont a fenekemnél. Még jó, hogy volt nálam ing a tej miatt, gyorsan a derekamra kötöztem. Hát hazafelé nem elkezdtem ázni?! A lyukas fenekű nadrág és átcsorgott póló jól festhetett, miközben tepertem haza az ordító gyerekkel teljesen leizzadva a rohanástól. De tegnap is és ma is több, mint 2 órát napoztunk. Kezdek belejönni. Csak épp most esik, uh a holnapi játszótér kicsit kérdéses.

Pann,
Én is bekötöm Szabit a kocsiba, még ha viccesen lölyög is rajta és különben is Nati méretére van beállítva az öv.
Jó sokat felszedett, amióta utoljára láttam!

Járóka:
Kb 6 hetes kortól ajánlják, hogy tegyük le a földre. Én a járóka helyett inkább egy paplant terítettem le a szőnyegre, arra plédet, arra kisplédet...Jobb volt nekem, nem kellett mindig behajolni a járókába és nem volt olyan érzésem, hogy bebörtönöztem a gyereket. Aki járt nálunk, láthatta, hogy elég gyerekbiztos a szoba, nekem inkább az volt a jobb, hogy másszon kedve szerint.

Barbi,
A tejet lefejed? A tápis babák jobban szoktak aludni éjjel, legyen azért annak is jó oldala :)

Csongria,
Ha tudsz Benivel együtt aludni, akkor lehet, hogy nem is kell utazóágy. Nem egy költséghatékony eszköz :wink: hacsak nem jártok minden héten vhova.
Mennyit bukik? Gyakran? Mi a szőnyeget szedtük fel, annyit bukott Nati, mégis jobban gyarapodott, mint Szabi, aki szinte soha.
Én imádom a viharokat 8)

Lora,
A babakocsitologatás nálunk is sokáig ment. Én ültem a fotelban, Nati a kocsiba és fel-le. Nem kell hozzá sok hely és nagyon szerette. Szabival már ellustultunk, meg nincs is saját babakocsija, de csak ezért hagytuk ki. Látszik is a különbség, Szabi nem szereti a kocsit, Nati meg soha nem volt problémás.
Nem mindig híznak ugyanúgy és vannak rosszabb napok is. Az elmúlt négy nap "hízása" nálunk mínusz 10, remélem azért kicsit javul a helyzet. Tej van, eszik, de mostanában annyit mozog, hogy ledolgozza és aludni pedig sokkkkkal kevesebbet alszik.
Az Árkádban megnéztétek a kisebb bababoltot? Ott szokott lenni sokféle, a Kenguruban viszont tényleg csak a vastagabbak.

Május,
Pár napja egy gyerekruci boltban láttam egy szoptatós anyukát ruhát nézegetni (később ott szopiztak). kb 160cm, 80-90kg. A fekete melltartó 10 cm-rel volt hátul az ujjatlan ruha fölött, mélyen belevágódva a hájba. Én inkább mindig az ilyenekre gondolok, amikor az xxles ruhákat vásárolom, és olyan érzésem van, hogy csúcsmodell vagyok. Az undok eladókra meg rá sem kell bagózni. Neki biztos nincs olyan édes kis manója otthon, úgyhogy ő járt rosszabbul.

Ágiboldi,
A 40essel én már boldog lennék :D
A step aerobic miatt meg mély tiszteletem :wink: Nekem még gyerektelen életemben is meghaladta a lelkesedésemet.

Kami,
A taj és hasonlók a telefonomban vannak. Megéri, a memória sztem kipusztul az első terhességi teszt után, nem is állt nekem helyre :oops:

Mazsi,
Nagyon beindult nálatok a tejgyár! Hamarosan majd nem tudsz mit kezdeni a nagy rakat tejjel :D

Timocska,
Én csak szoptatok. Ha szomjas, akkor csak pár korty kell neki és végez. Persze ez azt jelenti, hogy összspriccel a játszin a tej, de hát ez az én döntésem. Itthon simán cummant egyet óránként ilyen melegben. Anyukám pont ma mondta, hogy még nem mondta a doktor néni, hogy ilyen melegben teát vagy vizet adj a gyereknek?! Két éve mondom neki, hogy én nem fogok. Majd csak elhiszi egyszer, ha látja, hogy a gyereknek így is jó. Az időre kajcsizóknak vagy tápszereseknek viszont szerintem kell.

Fluorid:
Ti adtok a babáknak? Én csak most kezdtem el Natival, de a dobozra az van írva, hogy 2 hetes kortól adható.

Tali:
Sági, ha rendezel, akkor minket felírhatsz a listára (remélem, te írtad, nem csak így bejelentkezem :oops: ) Csak ne júni 2 után legyen közvetlenül, akkor biztos kitör rajtam valami baci. Még mindig köhögök :evil: Úgy utálom, éjjel majd megfulladok, amíg találok viztet, mert különben felköhögöm Szabit és kezdhetem az altatást.
Ha valakinek van kedve csatlakozni, mi a Fiumei úti temetőbe járunk. Jobb a közlekedés, mint a Margit-szigeten, nincsenek sokan(, és nem utolsósorban nekem sokkal kényelmesebb, fúj-fúj, lusta anyuci) Aki még nem volt, annak meg pláne!

Kép KépKép
lorca

Lorca!
Mikor a játszira mentek, akkor Nati is ott van? (persze, hülye kérdés, miért is mennétek másért?) :oops:
Én néha bepróbálkozok vizet adni Lillának, de nem igazán kér belőle.

Lilla szupernyűgös, valszeg az oltástól. Nem tudom letenni, mert akkor nyafizik. Remélem holnapra jobban lesz. Ja, láza nincs. :cry: :cry: Jó kis éjszakának nézünk elébe.

Timi
Kép Kép
timocska

Hali!

Köszönjük a köszöntéseket, küldök cserébe egy eredeti három hónapos fotót! :D

Kép

Láthatjátok, hogy fejlődöm: már csak alul csatolom be az övet, a felső kettőt már nem! :lol: :lol: :lol:

Na eddig tartott a nyár, de én nem bánom, mert de. már nem tudtam hogy fogni Gergőt, hogy ne ragadjunk össze! :?

Ági! Nivea naptejet vettem, kifejezetten gyerekeknek való, ma jól rá is kentem szegényre, de semmi tudatosság nem volt a választásban, csak ez jött szembe az INTERSPAR-ban.

Lora! Én is ezt tapasztaltam tegnap sapi ügyben a Kenguru Goldban: csupa átmeneti sapi, vékony vászon csak néhány darab. :( Mi átmentünk a nemtommianeve bababoltba, ami szintén a földszinten van az Árkádban, és ott kaptunk nyári sapót!

Óóóóóóó, sír...... :cry:
Vendég

Timo!
Nem biztos, hogy az oltástól nyűgös a gyerek. Brigi nem kapott szurit mégis nyűgös. Olyan furán félősen sír. Valószínűleg a vihar az oka. Ilyet még nem csinált, és ez az első mennydörgős vihar az ő kis életében. :cry:
lora7

Ági!
Nekünk is Nivea naptej van. Ezt ajánlották a gyógyszertárban. A védőnő viszont mondta, hogy érdemes megkérdezni a gyógyszertárban nincs-e saját készítésű napkrémük, mert az általában jóval olcsóbb. Sajnos nálunk nem volt ilyen.
lora7

Sziasztok! :D

Már nagyon régen olvaslak Titeket, régebben már írtam ide (kb.2x), most szeretnék újra csatlakozni!
Engem Annamarinak hívnak, 04.06-án született a kisfiam. A Honvédban szültem, császárral - nagy volt a baba (5170g, 62cm)-. A 13. kerületben lakunk, a Dózsa György úti metrómegálló közelében.

Annam
Vendég

Timi! Beni is szuper nyügös ma és nagyon étvágytalan is. Nem tudom hogy az oltás vagy a vihar az oka. :(

Lorca! Benike most már nem bukik sokat mert anti reflux tápszert kap de az a kevés is ami jön nagyon sav szagu és valamelyik nap kimarta a kék lepedőjét mintha kihipoztam volna . :(
Utazóágy: Hát még soha nem aludtam Benikével de a férjem szerint meg se próbáljam mert úgy dobálom magam éjtszaka. :(

Ma gyümölcs napot tartok szurkoljatok hogy ne csábuljak már el ma este :D

KépKép
csongria

Sziasztok!

Pann,
Gergőnek boldog 3. hónapot kívánunk!!! :lol:

Járóka az feltétlenül kell? Nem olyan nagy a lakás. Na meg nehogy már ne tudjak neki egy kis, biztonságos terepet csinálni a szobájában, ha meg már menni akar nem hiszem, hogy megelégszik egy járókányi területtel. Rosszul gondolom?

Naptej: Én Vichy-t vettem, 50-es, kifejezetten gyerekeknek, érzékeny bőrre.

Lorca,
Ne butáskodj, már rajta is vagytok a képzeletbeli listán. :lol:

Lillu,
Szia újra itt! Nem mondom jó nagy baba!!!Hogy bírtad?Most mekkora? Rakjál fel fotókat!!! Én is a 13-ban lakom, a Honvédség mellett a Lehel úton. :lol:

Ria:
Irigykedem a gyüminap miatt!!!

Ági,
Step meg szoli meg minden!Ezt nevezem!!!Akinek ilyen jó kisfia van!!! :lol:

Petivel ma megint voltunk jógázni. Hát nem akarom fényezni a fiam, de megint végig csinálta az egy órát, nézelődött, mosolygott nagyokat és amikor az anya tornája és relaxálása következett akkor aludt el megint. Utána átmentünk az Árkádba, kapott egy-két nacit, aztán még egy kis séta majd tűz haza, mert akkor már 4,5 órája nem evett. :lol:
Vendég

Sziasztok!

Bekukkantok amíg a két csaj alszik...

Mazsi:

Próbáld meg első körben hogy te nem eszel semmi tejterméket egy hétig, hogy javul-e a helyzet. Egy hétig bármit ki lehet bírni :D A tej a leggyakoribb bűnbak az étel okozta pocifájásoknál, és igen, ilyen fiatalon. Ugye ő nem kap tápszert? Merthogy a legtöbb tápszer tehéntej alapú, hiába HA, az csak azt jelenti, hogy "előemésztették" de ugyanúgy fajidegen fehérjét tartalmaz. Csak kisebb "darabokban".

Május, Timocska:

Lehet, nem minden babánál válik be, de én a lányokra hagyatkozom/tam a szopi gyakoriságával kapcsolatban. És tök más rendszert alakítottak ki. Szilvi sacc per kábé háromóránként eszik, és elutasítja a mellem ha nem éhes. Zsuzsa ennél sokkal többször evett és sokkal többet lógott cicin "csak úgy" mert jól esett neki.

Ezzel együtt azt mondom, nincs igazán rendszer az étkezésükben, sőt, most már Zsuzsánál is feladtam azt hogy katonás rendszerben beültetem az etetőszékébe mikor kajaidő van (szerintem) hanem megvárom míg ő szól hogy éhes. Tudom, tudom, így nincs "rendszer" az életünkben, de nekem sokkal természetesebb és logikusabb hogy a kicsinek is és a nagynak is akkor adok enni, mikor kérnek, nem meghatározott időben. Én sem meghatározott időben eszem hanem mikor éhes vagyok.

Az ok nélküli sírás nálunk is volt, főleg Szilvivel aki nem akart komfortszopizni, tehát nem lehetett ily nemes egyszerűséggel elhallgattatni őt. Május, sztem figyelj a babádra, az ő jelzéseiből indulj ki, ne abból hogy ki milyen okosságot mond neked... ha rendszerezni akarod az etetéseid, meg fogod látni, kapható-e rá. Szilvi is relatíve sokat sírt, mégse gondoltam hogy hasfájós, mert sose tűnt nekem úgy, hogy összefüggés lenne a kakilás/pukizás és a sírásai között. Néha annyira sírt, hogy bekakilt, de szerintem az erőlködéstől, nem fordítva. Szóval hallgass a megérzéseidre, is ismerd ki a saját gyereked, mert minden baba más. És ha rá figyelsz, már nem biztos hogy minden sírására enni adsz neki, én már látom Szilvin, mikor bőg azért mert épp álmos, és akkor inkább altatom.

Ettől függetlenül viszont ha cicin aludna el Szilvi, akkor bizony megkapná a mellemet, mert a babák nemcsak evésre használják a mellet, hanem altatásra, megnyugvásra, fájdalomcsillapításra, stb. Tehát sztem teljesen adekvát válasz a baba sírására felajánlani neki a szopit.

Timocska:

Én ebben a melegben van hogy csak rövidujjú vagy ujjatlan body-t adok Szilvire, és zoknit. Ma pl ujjatlan bodyban levegőzött anyukám kertjében olyan meleg volt. Alváshoz egy vékony párnahuzattal takartam be. (Nyári takarót hol lehet kapni???)

Alvástéma:

Kami kérdésére válaszolva, nem törvényszerű, de nagyon valószínű, hogy a gyerek alvási "szokásai" állandóan változik. Azért raktam idézőjelbe, mert nálunk olyan gyakran történik ez, hogy szokásnak talán nem is lehet nevezni. Hol jobb, hol rosszabb. Persze akik jó alvók, ott a "rossz" éjszaka jelentheti azt is, hogy egyszer kéthavonta felébred éjjel. A rossz alvóknál meg az éjjelente egy ébredés pirosnapos ünnepnek számít.

Zsuzsa is csinált már mindenféle variációt, most a legújabb éppen az, hogy fél nyolckor megy aludni (idáig jó), éjjel 3 és 4 között felébred, és sír ha ki akarunk menni a szobájából! Ez vadi új, ilyet nem csinált sosem (mármint a sírást, mert az ébredést azt igen), még akkor is amikor gyakrabban ébredt, azonnal visszaaludt egy kis szopi vagy innivaló után. Egyébiránt neki általában 6 és 7 között kezdődik a nap. Szóval még 20 hónaposan is tud újat produkálni egy gyerek az alvással kapcsolatban. Azt már nem is nagyon számolom, Szilvi hányszor ébred, annyira nem mérvadó, de ő egész jól alszik, igaz itt is a legkisebb ellenállás irányába mozdultam. Ha sokszor ébred, akkor bizony az ágyban landol köztünk hogy ne kelljen felkelni szoptatni. Viszont ő elalszik egyedül a bölcsőjében, és (bár homályosak az emlékeim) azt hiszem csak 1-2x ébred éjszaka. Általában. De neki is vannak rosszabb éjszakái.

Járóka:

Nekünk most van, Zsuzsával nem volt. Azért szereztem be, mert muszáj volt valami helyet csinálni a játszószobában ahova Szilvit le tudom rakni mikor ébren van, és mi Zsuzsával ott vagyunk. Szilvi aranybaba, bárhol elnézelődik ahova lerakom (ha olyanja van, ha meg nem, akkor lilulva üvölt bárhol van). Úgyhogy most ki is használjuk a járókát, és Zsuzsa, aki eddig úgy visított mint a pengős malac mikor járókába merészeltem rakni, most maga kéredzkedik bele, és elszöszöl Szilvi mellett...

Íme egy kép:

Kép

Ez ugyan anyukámnál van, nálunk más járóka van, de ugyanezt csinálja. Olyan aranyos! Egyébként ahogy Lorca írta, én is le szoktam rakni Szilvit a földre egy játszószőnyegre, és őrködöm, hogy Zsuzsa nehogy rálépjen véletlenül. Mert mondanom se kell, a játszószőnyeg is azóta borzasztó érdekes, mióta kistesó van... eddig ott porosodott a sarokban.

Nyaralás/utazás:

Óóó, Szilvi már volt a Balatonon kétszer-háromszor. Anyukámnak van ott nyaralója, és lementünk. Nem egyszerű mert többszintes a ház, és a kert is egy életveszély kisgyerek számára. Magyarul nem Szilvi miatt nehéz, hanem mert Zsuzsa után rohangálni kell/ene, viszont Szilvivel ezt elég nehéz megoldani, egyszerűbb ZSuzsát egy kis területre behatárolni, mint itthon... bár ez a lakás sem gyerekbiztos igazából. No mindegy, a lényeg, hogy pl most hétvégén is két gyerekkel voltam lent egyedül (mármint David nélkül, anyukám volt ott) és egyedül jöttünk vissza Budapestre. Egyszer kellett megállni szoptatni, pelenkát cserélni a lányokon, és hát kicsit necces volt, de végül megoldottuk. Úgyhogy szerintem nyugodtan vágjon bele mindenki, a babának tökmindegy hogy hol van, illetve ha ragaszkodós típus és szereti a megszokott helyeit, érdemes már itthon elkezdeni beleszoktatni egy utazóágyba vagy mózesbe amit lehet vinni nyaralni. Szilvi a Balatonon (is) egy ágyban aludt velem, de vittem neki a mózesét, is, azt is szereti.

Liget!

Nagyon jók a képek! Kár hogy nem láttam előbb, mi mentünk volna! De majd legközelebb. Ha nem zavarunk. :)

Mazsi, Lora:

Az, hogy szopi után még tudsz fejni 10-20 ml-t, nem azt jelenti, hogy nehezebben ürül, vagy nem tudja kiszívni a baba, hanem azt hogy sosem ürül ki teljesen a mell! És mire leszeded a gyereket a melledről, előveszed a fejőgépet, nekiülsz fejni, addigra már annyi tej termelődött.

Mazsi!

Nagyon csinos! Emlékszem mi is kaptunk ilyen szetteket, és minden egyes darabja más-más korban lett megfelelő méretű. :D

Timocska:

Átérzem a helyzetet! Velem is megtörtént Zsuzsa születése után, hogy át akarták adni a helyet. :? Igen kellemetlen.

Elég tej, nem elég tej:

Remélem nem haragítok meg senkit, mert tudom itt sokan időre etetitek a babákat, de sokan panaszkodtok is, hogy nincs elég tej. És mikor valaki erről panaszkodik, hogy nincs elég tej, én mindig csak nézek ki a fejemből, mert olyan mintha más nyelvet beszélnénk vagy legalábbis elbeszélnénk egymás feje mellett. Mert én el sem tudom képzelni, miért probléma, hogy a baba csak X mennyiséget evett valamelyik etetés alkalmával, mivel ha keveset is evett, akkor legközelebb majd hamarabb lesz éhes, és akkor bepótolja. Ez a baj az időre etetéssel: nincs módja a gyereknek beállítani a kereslet-kinálatot, illetve, csakis a negatív irányba tudja szabályozni azáltal, hogy kevesebbet eszik. Mivel növelni a mennyiséget úgy tudja, hogy többSZÖR eszik, mivel többET nem tud mint amennyi az ember melleiben elfér egy adott pillanatban, kivéve ha váltakozva adja neki az ember a melleit egymás után többször (mivel a tej állandóan termelődik). De mivel az egy mellből etetés valami oknál fogva egy sarkallatos pont sokatoknál, és mivel a gyerek is türelmét veszti azzal hogy csak csurran-cseppen a tej a végére, ezért a leghatékonyabb módja a tejmennyiség növelésének az, ha az ember GYAKRABBAN etet.

A tejserkentő tea meg csodaszerek nekem mindig olyannak tűntek mint a fogyasztó csodaszerek... szinte hatástalanok ha az ember nem csinálja a lényeget is mellé, ami pedig a kevesebb evés és több mozgás. Na ilyen a szopis csodaszer, kábé ennyit is ér ha nincs meg mellé a lényeg: a gyakori szoptatás. (Illetve ha valakinek van rá kapacitása, a gyakori fejés.)

Tudom hogy mindenkinek jó oka van arra, ha az időrendet választotta, de ez megint a valamit valamiért elve. A tejtermelés akkor működik jól, ha a baba igény szerint szophat és szabályozhatja a mennyiséget azzal hogy MENNYIT és HÁNYSZOR eszik. Én értem, hogy a CSALÁD meg az ANYUKA meg esetleg a BABA nem akkor működik a legjobban, ha a pici igény szerint eszik, pláne a mai világban (és nem egy afrikai faluban ahol a nők egész nap magukon viselik a gyereket akinek csak a fejét kell elfordítania hogy szopizhasson és mindig testközelben van... nincs is kólika), de a tejtermelést ez mind nem érdekli. Mivel ez egy mechanikus dolog. Annyi termelődik amennyi ürül. Kész. Ha gyakrabban ürül, akkor gyakrabban termelődik annyi, így lehet szaporítani a tejet.

Na remélem most nem utáltok ki, hogy ezt leírtam...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sági,
A terhességet nehezem bírtam, eleinte hánytam, aztán amikor a 24 hét környéken rohamosan elkezdett nőni a baba, kórházba kerültem, mert folyamatosam keményedett a hasam, sikerült megállítani, de attól kezdve eléggé paramami lettem – mg port kellett innom, s pihenni – de végül túlhordtam 3 napot!

Most kb, 5300g, nagyon visszafogyott a kórházban :D (4700g-al jöttünk haza), mert szinte azonnal besárgult – infúziót kapott, s elkezdték őt itatni olyan ütemben, hogy 3 naposan már 100gokat kellett volna szopnia 3 óránként.
Ez persze lehetetlen volt, de a gyomrát annyira kitágították, hogy muszáj volt őt etetni, úgyhogy a kórházban csak tápszert kapott.
Szülés előtt én is teljesen úgy gondolkodtam, mint Rokica – persze nekem nem volt tapasztalatom – de sajna ez nem működött.
A kórházból már tápszerrel küldtek haza, mert csak 10-20gokat szopott. Szörnyű volt minden kaja előtt ide-oda tologatni, méricskélni.
Aztán itthon rendeződött a helyzet – homeo bogyó, laktoherb tea, rengeteg víz -,nem tudom, hogy mi, de valami használt, vagy csak beértem az igényeit, mert én egy normál méretű baba táplálására voltam képes eleinte :lol:
de a gyermekorvos azt mondta, hogy még mindig sárga, úgyhogy kétóránként keltsem, és etessem.
Azóta megszállottan mérem, persze már nem keltem 2 óránkét. Most olyan 3-4 óránként eszik változó mennyiséget 90-160g között, kb napi 700-720got. Nem tudom, hogy ez sok-e vagy kevés, de úgy tudom, hogy kilónként 150g kell?!
Mindjárt próbálok feltenni képet is!

annam
Vendég

Kép Kép Kép
Vendég

Roki! Nekem az igeny szerintivel az volt a bajom, hogy Aronnak mindig igenye volt. En, a tapasztalatlan ujdonsult anyuka legalabbis ezt hittem. Igy aztan marhagyakran etettem es Aronnak egyre tobbet fajt a hasa. A husvet utani hetet gyakorlatilag vegigbogte, amikor kapta az elso oltasat, szoltam is a dokinonek, hogy valami nem csikol. Elotte volt a tali es folmerult a napirendes tema - gondoltam, mit veszithetek. Es nekunk bejott. Nem mondom, hogy Aron ket etetes kozott nem birna enni, sot, amikor pukiznia kell, jol berogzodott modon elkezd cuppogni akar feloraval a kaja utan is (ami azert, valljuk be, abszurd, hogy 110 gramm utan fel ora mulva hirtelen megint enni akar), mert mar reg rajott, hogy az uj kaja "kitolja" a regit... Megis aszondom, azota SOKKAL kiegyensulyozottabb nem csak az eletunk, hanem o maga is.

Egy biztos: szerintem az igeny szeinti inditasnak koszonhetem, hogy van eleg tejem, az eleje ota valtott mellbol etetek, nem igazan volt "van-e eleg tej" gondom. (De persze nehanyszor bennem azert folmerult a kerdes...) Ami meg nalam a napirend mellett szol az az, hogy igazabol a gyerek csak otthon ehet igeny szerint, sehol mashol nem: mar a bolcsiben napirend szerint el. Akkor mar inkabb most szokjon hozza. Meg azert valljuk meg, felnottkorban se hasznos az "akkoreszemmikorehesvagyok" eletmod: javasolt a reggeli, tizorai, ebed, uzsi, vacsora az egeszseges eletmodhoz. Az egy dolog, hogy nem igazan tartjuk be, de ez nalam pl amiatt van, hogy a mi csaladunk sosem uzsonnazott vagy tizoraizott, csak ebed volt hetvegen meg vacsora, meg reggeli se... en ra akarom szoktatni Aront a helyes eletre es ezt minel hamarabb kezdem el, annal jobb... szerintem...
kami

Sziasztok!

Na, túl vagyunk a nyüszis éjszakán, 2-kor és 5-kor volt ébresztő! Aztán szopi után vissza!

Igény szerinti vagy időrendi szopi:
nálunk valahogy úgy alakult, hogy Lilla igénye kábé 3 óránként van. De ez nem törvényszerű. Ha szopi után 2-2,5 órával megéhezik, nem dugok cumit a szájába, hogy bírja még ki kicsit. (pedig anyukám szajkózza, hogy egy ekkora babának már ki kellene bírni 3,5-4 órát evés nélkül) Nekem is és neki is jobb, ha nem nyűglődik. Ja, és hasfájás sincs. Róki, és tényleg igazad van abban, hogy van, amikor csak 70 gr-ot eszik, következőre (kábé 2,5 órával később) pedig 130-at!
A rendszeres szopinak az az előnye, hogy kiszámítható, mikor eszik újra a bébi. Mondjuk, két szopi között el lehet menni gyerek nélkül bevásárolni stb.
Ja, nálunk leginkább az a probléma, hogy Lilla nem sír. Akkor se, ha éhes. Kábé úgy tudom, hogy enni kér, hogy nyekereg kicsit, szaporábban szedi a levegőt és ha a kezem a szájához teszem, akkor rácuppan! :lol: :lol:

Na, de szerintem ezen nehogy összevesszünk, nagyon jó kis csapat jött össze! Van, akinek így jó, van, akinek úgy.
Eddig minden topic, amiket olvastam, összeveszett a tápszer kontra anyatej ügyön! Nálunk ezt is sikerült kiküszöbölni, úgyhogy nehogy már az igény kontra időrend tegye be a kaput! :D :D

Lillu!
Üdv közöttünk! Hatalmas babád született, főleg az újszülött képen látszik! Amiben ruciban van, ott már átlagosnak tűnik! :D De nagyon szép és a neve is különleges! :) És látom, bömbizni is tud rendesen! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Ájronmen! :D :D
Boldog 3 hós fordulót! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Cat már megint jól eltűnt...
És Móni se ír, meg Kisplútó Gabi se... :(
Babzsák Bea se... :(
És Bella se.. :(

Timi
Kép Kép
timocska

Jesszusom, telleg, a kisfiam ma 3 honapos... erre kapott tolem ajandekba egy jo kis reggeli tornat, most ment el a gyogytornasz... szegenykem nem nagyon szereti... gonosz, gonosz anyu vagyok, amiert meg a "szulinapjan" is kinzom... Na, mindjart kap finom tejcsit is, csak most bealudt es nem akarnam felebreszteni...

Timo! Semmi para a "veszekedes" miatt! En nem vagyok egy veszekedos, mindenki ugy csinalja, ahogy nekik jo - nekunk (az en benasagom miatt) az igeny szerinti nem jott be. Ez viszont tokeletes, ugyhogy mar igy is marad. 3-4 orankent eszik, a 4 ora a cel, de ha 3 vagy 3,5 telt el, oszinten szolva akkor is kap. A 3 ora is mar tokeletes - csak sokszor nem kert enni a leteltevel. Igy jott a 4 oras etetes otlete... Most pl fel 6-kor evett utoljara es elmult fel 10, tobb mint 4 oraja nem evett es alszik, ergo nem lehet farkasehes. Na, majd ha folkel... (Ugyhogy valahol ez is igeny szerinti :D)

Ma megtervezem az anyosom Aron-albumaba a szoveget. Tegnap beragasztgattam a fotokat, nagyon szep lett. Gondoltam ra, hogy meg ilyen apro matricakat is veszek es random beragasztgatom, hogy vidam album legyen... majd meglatom... Ma meg menni kell gyogyszertarba (a Konakion tegnap a fotoragasztgatas miatt elmaradt), meg setalni is kellene... Sagi, voltal mar KIKA-ban? Mennem kellene, par dolog kene haza, meg azon is gondolkodtam, hogy kocsiba szallok, hogy ne kelljen babakocsival "cipelni"... Na majd meg megalmodom... de talizhatunk ott is, ha ugy jon ki a lepes...

Tudjatok ki jut sokszor eszembe? Lukacsniki. Neki volt az amniocentezise, utana meg jott parszor, de aztan mar nem... vajon mi lehet vele? Veluk? Meglett vajon a babaja? Vagy angyalka lett es Niki emiatt nem jott tobbet? :( Jo lenne tudni rola is valamit...
kami

Kami!
Én most valamelyik nap visszalapozgattam a fórumba és olvasgattam régebbi hozzászólásokat. Aztán Niki vonalzóján láttam, hogy már 6 hónapos a kislánya... :D Az oldalra nem emlékszem, de valahol az elején volt.

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Az e-mail címem: b.eva@fibermail.hu, ide kérem a képeket. Nagyon szépen köszönöm előre is, és ha meglesz az összes kép, akkor felrakom őket hogy lássátok milyen társaságba kerültek a bébik, de ez csak őszre lesz várható sajnos.

Igény szerinti? Igénytelen? :P
Gergő ha tehetné egész nap rajta lógna, picit alukálna aztán szopi, kicsit nézelődne aztán szopi, "picit" kakilna aztán megint szopi....Mára már sikerült elérnem, hogy ne másfél óráig kajáljon, 10-30 perc alatt megeszik 90-160 gr-ot aztán vagy alszik vagy nem, mondjuk az éjszakáink egyenlőre igéretesnek bizonyulnak mert mondhatni (3. napja) átalussza őket. Igazából még nagy az összevisszaság valamikor 3 óránként, aztán 2 óránként eszik, de akad olyan hogy 4-5 óra is eltelik 2 szoptatás között. Aszem igény szerint szoptatok, de ez megfelel mindkettőnknek mert már nagyjából kiszámítható a következő etetés így lehet előre tervezni. Úgy láttom itt akad némi ellentmondás! Összevisszaság? Tervezés? Fura de mindkettő igaz :lol:

Kép
Kép
bendegúz30

Ismét jároka!
Én nem csinálok belőle elvi kérdést! A járóka az járóka, nem börtön, nem kínzó eszköz, nem egy szörnyűséges gonosz, lusta anyukák fegyvere :lol: Persze a mi környezetünk is baba biztos és van-lesz játszószönyeg is és kedvére csúszhat-mászhat is, de lesz járóka is az ágyat pedig csak alvásra fogjuk használni.Ezek csak tervek, mármint ha Gergő belemegy mert ez a fő szempont. Bence mind szerette a felsoroltakat és én azt vettem észre, hogy a jároka sedítségével megtanult egyedül is játszani és nem igényli az állandó társoságot. Kedves, barátságos kiskrapek aki imád emberek, gyerekek között lenni, de ha úgy adódik akkor el van 1-2 órát magában a játékaival is. Persze megint csak ízlések és pofonok vagy mondhatnám kinek a papp kink a pappné...Bence kb. másfél évesen szép nyugisan kimászott belőle :lol: Viszlát járóka.

Május!
A C&A-ban minden méret megtalálható, én is ott shoppingoltam, mert ezen a nyáron nem hiszem hogy rám fognak jönni a régi gönceim :oops:
Sebaj, majd jövőre leszek szép karcsú 2 gyerekes anyuka!

Tudom, hogy még aprók a bébik, de terveztek valamit gyereknapra?

Kép
Kép
bendegúz30

Bendi!
Nálunk minden nap gyereknap van! :lol: :lol: Hisz teljesen hozzá igazodunk, mindig azt és úgy csinálunk, ahogy ő akarja! :) Majd júni első hétvégéjén lesz sportnap a párom melóhelye szervezésében, oda szeretnénk elmenni, ha az idő is engedi.

Lehet, hogy nálunk is lesz járóka, de majd csak később.
Aúgy melyik a jobb: a hálós vagy a rácsos?

Timi
Kép Kép
timocska

Bendeguz! Megtelt a mailboxod! Nemtokk kepet kuldeni!
kami

Nalunk tuti lesz gyereknap, amit szeret, abbol tobbet "kaphat" - pl imad hintazni (Sagi a tanuja :D), ugyhogy valszeg sokat leszunk a jatszin, vagy az apja majd tobbet gajdol neki - ilyesmi. Sok nevetes lesz, az iztos - de hat az amugy is megy minden nap :D

Jaroka: Lorcaval ertek egyet, egyelore a tornapaplanjan tekereg (pl most is) es utana az egesz babatalis szoba az ove lesz, also polcokrol lepakolunk es az iroasztalt keritjuk korbe az oszes zsinorral. Szoval mi nem veszunk jarokat... nekem az tipikusan egy "folosleges" darabnak tunik, de hat biztos van olyan otthon, ahol kifejezetten praktikus (pl helyhiany miatt vagy nemtom). Nekunk itt ez a nagy placc - miert csinalnam kisebbre?
kami

Kami:

Remélem nem sértettelek meg. Azért fogalmaztam úgy, hogy tudom, mindenkinek megvolt a jó oka átállni arra a rendszerre amire átálltak. És hogy nem biztos hogy ami a tejtermelés szempontjából optimális, az optimális a család szempontjából is.

Timocska!

Nem akartam borzolni a kedélyeket, összeveszni meg végképp...

Járóka:

Nálunk kifejezetten arra jó, hogy Vivit biztonságban tudjam a nővérétől ha ott kell hagynom őket egy pár percre egyedül. Zsuzsánál én is úgy gondolkoztam, hogy minek, itt neki az egész lakás, de most már hogy hajlandó ellenni a kiságyában, járókában, bizony látom hogy sokkal nyugodtabb vagyok, mint mikor az egész lakásban barangol. Bár ez a saját hibám is, mert ez a lakás nem gyerekbiztos, figyelni kell rá.

Tegnap is fogta magát és MEGINT szétkente a popsikrémet, ezúttal a parkettán. És akkor ez még az ártalmatlan csínytevések közé tartozik, örülök hogy nem a szemetet pakolta ki, vagy a sörösüvegeket dobálta, vagy a konnektorba dugott zsinórokat rángatta, vagy a tisztítószereket kóstolgatta... csak hogy egy pár lehetséges veszélyforrást említsek. (Amúgy nem szokott így rosszalkodni, de már tudom hogy csak azért mert eddig nem tette nem jelenti azt hogy ezután se fogja...) Egyszer már rá kéne szánnom magam hogy a nagyon veszélyes dolgokat eltűntessem. A konnektorok be vannak dugaszolva, de pl a tisztítószereket még mindig a mosogató alatt tartom, pedig nem szabadna. És az italokat meg egy elérhető polcon... :? Így viszont tudja nagyon jól, hogy vannak olyan helyek ahova nem szabad nyúlnia. Azért mégiscsak el kéne pakolni.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Nyeeeeeem! Nyugi! Nehez engem megserteni - raadasul nem en vagyok az egyetlen napirendes :D
kami

Sziasztok!

Kami,
11 körül jönnek a barátnőim, nem tudom meddig maradnak, de utána mehetünk a Kikába meg csalingászni ha nektek jó akkor is. Feltéve ha nem esik majd akkor sem.
jöhetsz kocsival, itt parkolhatsz is.
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?