Sziasztok!
Boldog névnapot a Szonjáknak és Zsófinak!
És boldog hófordulót Sárinak és Daninak!
Verna,
én is nagyon örülök, hogy elmentem! Köszi! Jövő hónapban is ott leszünk,a férjem teljesen belelkesedett, főleg a Ralph Lauren bodytól! Megmondtam!
És gratula Lolónak!!!! Megint teljesen elbűvölt a szemecskéivel!!! (Bár azok nem is "cskék")
Giga,
hát igen, amikor mi megyünk, Marcinak kb. 3x több cucca van, mint nekünk. Ha nem 4x.
Mi elég sokat visszük, úgyhogy kezdek rutinossá válni.
Itt a lista, ami nélkül el nem indulunk:
1. ruhák - rengeteg, hideg, meleg, pizsik, majdnem az összeset viszem, sosem lehet tudni. Igaz, ha nagy gáz van, ott is ki lehet mosni kézzel, ha erre számítasz, ne felejts el vinni mosószert és öblítőt! Kalap, kocsikabát, tutyi, ha van, zoknik stb... A hegyekben tényleg hűvösebb lesz, így ne az itteni időből indulj ki!
2. cumik, mellszívó, mikrós sterilizáló, folyékony szappan (én azzal mosom el a cumikat), szivacs, puha rongy törölgetni
3. babakocsi
4. kiskád, DM-ből kis kiszerelésű babasampon és babafürdető (szivacs és testápoló nem kell pár napra szerintem. Testápolót meg amúgy sem használok)
5. utazóágy, nyáron ahhoz szúnyogháló, ha van, lepedő, nyáron könnyű takaró, hidegebb helyen termotakaró
6. játékok, a játszószőnyeg szőnyeg része
7. sok-sok pelus, popsikendők, popsikrém, szemetszsák a használt pelusnak (szép gesztus, ha nem csak simán a szemetesvödörbe dobod.
8. pelenkázótáska, néhány eldobható pelenkázó alátét (DM Babylove, vagy Happy, vagy Fixies pl)
9. Legalább napi 2 textilpelus - rengeteg mindenre lehet használni
10. ha már eszik: bébiétel, kiskanál, előke - Bébiételt nem ajánlják a helyszínen megvenni, mert nem biztos, hogy van ugyanolyan, mint amit itthon eszik, és nem az utazás alatt kell új ételekkel próbálkozni.
11. gyógyszerek - legalább láz-és fájdalomcsillapító, orrszívó- ezt a gyerekorvossal beszéld meg!
12. Termosz a tej/víz/étel hidegen vagy melegen tartásához
Opcionális, ha még van hely:
Pihenőszék
Autós ételmelegítő - nagyon hasznos a hosszú úton, de sajna nekünk nem működik a 12V-os csatlakozónk, úgyhogy termoszban viszünk forró vizet meg egy edényt, és abban melegítünk.
Egyébként úgy is lehet csinálni, hogy csak minimális mennyiségű pelust és popsikendőt viszel, és ott veszel, ez a drágább megoldás, és még utána is kell járni. Végül is vészhelyzetben bármit tudsz a helyszínen is venni, akár ruhát is, max. kimosod kézzel.
Tudom, hogy rengeteg mindent soroltam fel, nekünk is komoly fejtörést okozott, hogy hova tegyük ezt a sok mindent, végül is vettünk egy tetőboxot, így elférünk. És mivel második gyereket is akarunk, most gondolkodunk ez egyterűn...
Persze nem muszáj kádat vinni, de nekünk kényelmesebb, mint a csap alatt megmosni Cicát, de így is lehet.
Mi inkább mindent elviszünk, biztos ami biztos alapon. Magunknak bármit tudunk pótolni, de egy babának spéci dolgai vannak.
Egyébként szuper, hogy mentek, ez csak itthon számít bátorságnak, "nyugaton" teljesen megszokott, hogy már egész pici babákkal utaznak, nemcsak autóval, hanem repülővel is. Úgyhogy hajrá, mi is túléltük a síelést 3 hónaposan!
Kicsit nehézkesebb és lassabb babával utazni, de nem lehetetlen.