Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Andibab!
Figyusz én nem úgy értedtem,hogy szörnyű az aki mellett leesik,vagy kiborúl vagy mittudom én!Ne vedd magadra!!!!!! :roll: :?
Nállunk is vóltak már balesetek,én csak vázóltam ,hogy legfőképpen a szülő felelős ezekért a balesetekért!Felügyelet nélkűl sosem szabad egy babát benne hagyni!nállunk is vólt,hogy a köszöbben megakatt és majdnem felborúlt!!!!!!!!!!!Olyan erővel indúlt meg,hogy alig lehetett utánna kapni!Viszont Roli,és Ani egyszer sem csinált olyat amit Zsani a bébikompal!!!Nem akartam én senkit megbántani.távól áll tőlle!!!!!!!!!Tudod csak nagyon felhúztam magam azon amit leírtál!Mindég a szülő a felelős mindenért, amíg elnem éri a gyerkőc a 18 élet évet!!!!!!!!!!!!!!!Na jó elkalandoztam már megint!BOCSI NEM AKARTALAK MEGSÉRTENI,SŐT SENKIT SEM!!!!!!!!!!!!!

Szép napot mindenkinek!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Klauszka!
Akkor én is csatlakozom Katicához!
BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT ELIZÁNAK!!!!!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Henus! Köszi a Carezette-es infot!

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Katica! Bocsi hogy alig ismertelek meg! :oops:
Sárika is nagyon édes, gyönyörű kislány. Jó sokat nőtt karácsony óta... Mindig ilyen nyugisan elvan?

Szerintem addigra már elmentetek, vagy ott voltál még? Úgy kiakasztott az a nőci hogy hihetetlen. Mire végre sorra kerültem, és mentem volna be, kijelentette hogy neki most muszáj pihennie, meg ennie, mert már nem bírja tovább... Hát én meg jól nekiestem, tőlem zengett a folyosó, hogy mégis ezt hogy képzeli, hogy én meg utolsó hónapban lévő kismama vagyok és éhgyomorra jöttem vérvételre, ÉS MÁR FÉL 12 VAN!!!!!!!!!!!!! :evil: De marhára nem érdekelte, fogta magát és otthagyott. Már indultam is volna haza, hogy én tuti nem várom meg, de aztán a barátnőm lenyugtatott.
Hihetetlen hogy milyen gusztustalanul bunkó emberek vannak. Ja és azt már meg sem említem hogy én voltam az utolsó!!! Utánam már nem várt senki!!!
Pénteken sikerült elintéznem az NST-t is, minden ok volt. Hétfőn megyek megint.

Szóval azt mondjátok én vagyok a soron következő??? :shock:

Anita
Kép
Kép
wikyanya

Sziasztok!
Tényleg jó kis kavalkád lett a bébikomp körül. Én sem szándékozom venni Lilinek. Van egy hatalmas járókája (nem lehet a lakásban mozogni tőle), elég lesz az neki szerintem. Meg tartok én ettől az egésztől...
Tartja jó szokását a csajszi, és esténként 2-3szor felkel enni. Viszont napközben is elég keveseket eszik. Állandóan csak cuppog a cicin. Ez is lehet, hogy a foga miatt van? De én tényleg nem látok semmit a szájában, szerintem az ínye sincs megduzzadva (aztán lehet, hogy csak én vagyok vaksi...). :oops:
Anita!
Húúú, de kevés van már neked. Nem is olyan régen még százonizé nap volt hátra neked is. Aztán már mindjárt másodszorra is babázol majd... Tök izgi! :lol:
Andi! Azt hiszem nálad is nagyon hamar el fog repülni ez a pár hét... :lol:
Szép estét mindenkinek!

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Na ez a bébikomp,tényleg jó nagy port kavart,ez is olyan mint a cumi!Mindenki maga dönti el,hogy kell-e vgy nem kell! :P

Anita!
Felháborító amit leírtál!Milyen bu.....kó emberek vannak!Az ilyen miért nem dolgozik valahól máshól ahól" nem kell emberek között lennie"?????????Sajnálom,hogy ezt kellett átélned! :cry: :shock:

Jó éjt mindenkinek!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Hahó!

Tiop, dehogy vettem magamra, én igazából öniróniának szántam a dolgot, nyugi! Ahhoz azért több kell, hogy megbántódjak! :D :D :D

Anita, a vérvételes nőcit nekem is úgy kellett megkeresnem pénteken, hogy mostmár lejárt a 2 óra a cukorivás óta, esetleg lenne szíves levenni a vért, vagy csináljam meg magamnak... ugyanis úgy elhúzott pletykálni a kolléganőivel, hogy csak annyit kérdezett meg, van-e még valaki vérvételre, aztán amikor szóltam, rám se nézett. Ja, és egész idő alatt azzal volt elfoglalva, hogy kibírja-e a mobilja aksija délutánig, mert nincs nála töltő... Imádom az ilyen hivatástudattól fűtött embereket! :twisted: :twisted:

Írtam a múltkor, hogy megszületett a barátnőm kislánya Esztergomban, képzeljétek, tegnap este rohamkocsival hozták fel Pestre a picurt, mert elkékültek a karjai és a lábai és rosszul vette a levegőt. Most tiszta ideg mindenki. Szegény barátnőm Esztergomban a kórházban, a picilány Pesten a Klinikán, a nagyobbik gyerek a nagymamánál, a férje meg a három helyszín között ingázik egész nap, ráadásul még építkeznek is és ott vannak a munkások náluk, akikre egész nap rá se néz senki. Azt mondták a dokik, hogy a szülés során fellépő valamilyen fertőzés miatt lett rosszul a pici, és persze hétvégén nincs gyermekorvos az egész városban, aki megvizsgálhatná és előírhatná az oxigénre tételét meg a gyógyszerezését, ezért fel kellett hozni Pestre... Iszonyú a magyar egészségügy... :evil:

Szép (maradék) hétvégét mindenkinek: Andi
andibab

Hűű, ne is meséljetek ilyen rémtörténeteket. Úgy tudom sajnálni a piciket , nem is beszélve erről a vérvételes hölgyeményről. Ezek emberek egyáltalán ??! :twisted:

Voltunk ma Kistarcsán anyuéknál és délután szerettem volna enni egy fagyit a kedvenc cukrászdámban. Idén ez lett volna az első.. de képzeljétek legalább 25-en álltak sorba fagyiért.. Dórinak befőtt volna a feje lágya is a kocsiban ha kivárjuk azt a sort. :shock: Na majd legközelebb.

Fúú, Anita úgy néz Ti lesztek a következők. Juj de izgi. :D Gyere gyakrabban, ha tudsz!

További szép vasárnapot!

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Látom vannak mé 2-en előttem soron! :lol:

Csajok köszi a biztatás - hogy majd tudom mit kell tenni - remélem igazatok van!

Ja és Szantre, igazad van most megpróbálok nem azzal foglalkozni, hogy mikor lesz már meg a kicsi, hanem élvezni a terhességet (nekem eddig problémamentes, tehát ha nem türelmetlenkednék, akkor kiélvezhetném ennek az állapotnak a szép oldalát)

Jutta

KépKép
jutta

Hahó, hol van mindenki? Alig írtatok ma?
Biztos mindenki élvezte a nyári meleget... :)

Képzeljétek, Márkot lefektettem a játszószőnyegére és - mint általában - a kezével-lábával összevissza kalimpált. Aztán egyszer véletlenül belerúgott az egyik tartórúdban és a macik pedig mozogni kezdtek odafönt.. A tündérkém rájött, hogyha a jobb lábával rúg, akkor a macik ringatóznak :lol: Legalább 20 percig próbálgatta az új felfedezését, annyira aranyos volt. Le is videótam: http://s166.photobucket.com/albums/u87/ ... 0_3420.flv

Nézzétek meg! Ez volt az első tudatos mozgása, amit felfedeztem Olyan büszke vagyok rá:!:

Jó éjszakát mindenkinek!
Réka

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Szantre, megnéztem a videót, nagyon cuki Márk, és tényleg milyen tudatosan csinálta :) :D

thenus

Szantre,
nagyon cuki ahogy rugdossa azt a rudat, azért nem semmi mutatvány ez :D :wink:

Tiop,
végre sikerült a vonalzókhoz képet is kreálnom :lol:

A kompos témával senkit nem szerettem volna felzaklatni, igaza van Tiopnak ez is olyan dolog mint a cumi, mindenki maga dönti el. Nálunk eldőlt a téma és bizony néha-néha lesz kompozás :oops:

Timi

Kép

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Sziasztok!

Tegnap végre vissza kaptam a gépem sok-sok új programmal,de még nem ismerem ki magam rajta! :wink:

Levinek kibújt az első foga és már jön mellette a párja is,még pár nep és az is áttöri magát! :lol:
Amúgy egész nap a levegőn vagyunk,jó színe van Levinek már most! :D

Szantre,
megnéztem a videót,nagyon cuki Márk! :D

Anita,
tényleg jó bunkó volt a nő,nem csodálom,hogy kiakadtál én is biztos tiszta ideg lettem volna! :twisted:

Timi,
Milyen csini rucija van Bencének! :lol:

Tiop,
a kalapok úton vannak,de sajnos csak ma tudtam feladni,mert múlt héten nagy kavarodások voltak,annyi rendelésem volt,hogy a végére Levi is besegített és jól össze kevertem mindent,hogy mit kinek kell küldeni... :twisted:

Kép
mano83

Ja,mégvalami! :oops: :lol:

Timi,
Jó lett a vonalzód!!!! :lol:

Kép
mano83

Sziasztok!

Mano,
köszi, végre sikerült már úgy másfél két hónap után :oops: :twisted: a végén teljesen máshol sikerült lekicsinyíteni a képeket mint amit Tiop küldött, de a lényeg, hogy összehoztam :D
Levinek gratula a fogacskákhoz, nekünk még mindig nem bujt ki pedig ott van, már egy hónapja kínozza esténként, de semmi :cry: báttyónak ilyenkor már kinn volt kettő.

Hát igen, a ruci :oops: kaptunk megint egy halom ruhát aminek nagyon örülök és azok között volt ez a kis jelmez is ami Bencének nagyon megtetszett és le sem lehetett róla venni, abban produkálta magát a Huginak akinek nagyon tetszett a műsor :wink:

Még pár kép a "tütüs" Bencéről :lol:

Kép Kép Kép

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Sziasztok!

Szantre, nagyon édes Márk, ahogy rugdossa a játszószőnyeg rúdját. :lol:
Czakoca, tényleg szuper lett a vonalzód!
Mano, nálunk is jön már a második fogacska elöl. A bal oldali már egészen áttörte Laura ínyét, a jobb oldalinál pedig egy kis csík látszik! Olyan cukik lesznek 2 fogacskával! :lol:
Andibab, nem csodálom, hogy kiakadtál, a helyedben én is ezt tettem volna. Hihetetlen mekkora bunkók tudnak lenni emberek... :x

Csináltam egy kis collage-t apáról és lányáról, hogy lássátok mennyire hasonlítanak egymásra! :shock:

Kép
Vendég

Sziasztok!

Pilla! Sok boldogságot a féléves Laurának !

Drukkoljatok, ma van a 4. kakimentes napunk, kezdek aggódni. Már melegvizes pancsoláson, maszírozgatáson túl vagyunk de semmi produktum.

Ma ablakpucolós napunk lesz, már halogatom hetek óta , jó lesz túlesni rajta.

Szép napot mindenkinek!

KépKép
tüccs

Sziasztok!
JÓ REGGELT MINDENKINEK!
Kép

Andibab!
Örülök,hogy nem bántottál meg,tudod valakinek ennyi is elég,és vérig sértődik! :oops: :? Megnyugodtam,hogy nem utáltok ki teljesen! :wink: :)

Szantre!
Igazán ügyi kis babód van neked!Nagyon aranyos és tényleg ügyes! :wink: :P

Timi!
Örülök,hogy sikerűlt képet feltenned,még ha nem is az én segítségemmel,de örülök,mert a lényeg az sikerűlt!!!!!!!!! :D :P :wink:
Jó lett nagyon a vonalzód!Na és a kis "kiskirálylány"!Jól áll neki a rózsaszin!!!!!!!!

Mano!
Örülök,hogy megint itt vagy! :P
Várom a csomagot!!!!! :wink: :D
Írtam a vendégkönyvedbe!!!!!!!!!!!!!!!! :D
Majd elfelejtettem! GRATUÁLOK AZ ELSŐ FOGACSKÁHOZ!!!!!!!!!

Pilla!
Tényleg nagyon hasonlítanak egymásra!Le sem tagadhatja! :lol:
(gondolom nem is akarja) :lol: :lol: :wink:

Tegnap anyuéknál vóltunk,és képzeljétek mi történt!Nemfogjátok elhinni!!!Zsani elengette a járóka kapaszkodolyát és kb 5 másodpercre megált egyedűl!!!!!!! :shock: :shock: Nem is inogott és olyan szépen megkapaszkodott mikor rájött,hogy ő most egyedűl áll,hogy én is csak lestem nagyokat!Igaz nállunk 1 évesen már mentek a gyerekek,de ez akkor is fura vólt most nekem!Annyira büszke vagyok Zsanira,hogy az csak na!!!!!!!!!! :D :D

Szép napot mindenkinek!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Pilla, boldog féléves szülinapot Laurának! És gratula a fogacskákhoz!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Tiop! Nagyon ügyes Zsani, nemsoká' szaladhatsz utána... :wink:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Pilla!
Igen még neked akartam írni,hogy:BOLDOG FÉL ÉVES HÓFORDULÓT LAURÁNAK!!!!!!!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Boldog hófordulót Laurának és utólag boldog szülinapot Elizának!

Laura tényleg tiszta apja, elismerem! :) Azt meg már megbeszéltük, hogy mi csak a személyzet vagyunk a csajoknak! :)

Lolo tegnap kapott egy kis medencét meg egy stradágyat (most is abban alszik) - meg kaptunk kölcsön egy utazóágyat, amit kinti járókaként tervezek használni - eddig nagyon bevált!!! Most már lassan kiköltözünk a kertbe, tegnap is grilleztünk, felállítottuk a pavilont is... talán egyszer majd medence is lesz...

Nircee, holnap találkozunk ruhavásáron! Pilla, te nem jössz akkor? Mondjuk Ti korán szoktatok menni, mi tuti 10 után megyünk... :wink:

Kakimentesség: mi még mindig sikerrel alkalmazzuk a hőmérőzést... tegnap szegény Lolo hosszasan erőlködött, vörös fejjel, nyögött nagyokat, de fél óra után is csak egy kis borsószemnyi kaksit találtam a pelusban, úgyhogy fellazítottam neki hőmérővel... Sikeresen! :)

Képzeljétek, vacsorára most már rendszeresen megeszik egy egész üveg (190 ml) rizses gyümölcsdesszertet, utána még szopizik is!!! (Bár reményeimmel ellentétben ETTŐL SEM alussza végig az éjszakát... )
Vendég

Köszönjük a köszöntéseket!
Verna, mi is megyünk, csak ahogy írtad korán. :roll:
Vendég

Sziasztok!

Jó napot Mindenkinek!

Hála egész jól telt a hétvégénk, egyet kívéve, etetés közben olyan nagyot buktunk, hogy a frász jött rám... :cry:
Eddig etetés után volt egy kis büfi az ágyban, de így eteés közben egyszer csak vissza jön egy nagy adag....
Az a baj, hogy nagyon moho a kis csaj és 8-10perc alatt kivégzi a cumisüveget....
Hiába beszélek én neki, hogy lassan cicukám, lassan... :lol:

Pilla:
Boldog féléves szülinapot!! :lol:

Tiop:
Lassan akkor felkötheted a gatyádat......... :lol:

Tüccs:
Nekem Nati 5napig nem kakilt, azt mondta a doki adjak neki éhgyomora egy kiskanál kamillateát hidegen, de fémkanálból kízárólag (ez nem tudom miért fontos, de kihangsúlyozta). De nem kellett mert estére volt egy jó nagy adag kaki.
De valami lehet benne mert anyósom is azt mondta, hogy ő is így csinált a fiával anno...

Szantre:
Nagyon ügyi és cuki :)

Kérdés:
Mennyit várjak míg kivihetem a levegőre? 3-4hetesen már kivihetem ?
Szívem szerint már ma is kivinném (de csak a teraszra), de nem engedik itthon...apuci félti, mondjuk igaza van még nagyon kicsi!!

Pusza

Kép

Üdv Mindenkinek
Linda+Nati
linda25

Linda: lesz ez még rosszabb is, minél többet mozog a baba, annál inkább bukik! Álljatok meg közben, ha rá tudod venni Natit, mondjuk úgy 3-4 percenként vedd a válladra és büfiztesd meg - eleinte nem biztos, hogy menni fog, tanulni kell a büfizést is. :)
Ha üvegből eszik, az azt jelenti, hogy tápszert? Mert akkor lehet antirefluxos tápszerrel kezdeni - beszéld meg a védőnővel.
De valószínűleg bukós baba lesz, ne aggódj, sokan vagyunk így ezzel! :) Majd kinövik! :)

Levegőzés: egyelőre elég a nyitott ablak, de 3 hetesen már vígan mehettek! Mi télen voltunk kint 3 hetes babával sétálni!
Vendég

Linda! Márk is nagyon mohón eszik, gyakran félrenyel és elkezd köhögni, elvörösödik :shock: Először nagyon megijedtem, de pár másodperc és felköhögi, ami mellé ment, én maximum kicsit megnyomom a hasánál. Néha ő is nagyot bukik, de legalább nem feszíti a felesleges tej és levegő a pociját..

Márkot én már azon a héten kivittem egy kicsit a teraszra, amikor hazahoztuk a kórházból (ez áprilisban volt). Szerintem ha nincs szél és nem tűz rá a nap, akkor nem lesz semmi baja.. (A védőnőnek csak a második héten mertem bevallani, hogy kivittem levegőzni :? , de azt mondta, hogy jó.) :)

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Tiop,
miért utálna ki innen bárki is???? szerintem az a jó, ha mindenki leírja a véleményét, és mindenki eldönti maga, hogy kinek a véleménye áll a sajátjához közelebb. Ezért is szeretem ezt a fórumot, mert itt nem fújjolnak senkire! Én nagyon szeretem, ha leírod a véleményed, mert 3 gyerekes anyukaként azért van már egy kis tapasztalatod!!! Én meg mint kezdő, sokszor csak arra tudok támaszkodni, amit a könyvek írnak, ami sokszor nem igazán életszerű. Úgyhogy mindig mondd csak meg a véleményed! Ha valaki meg emiatt megsértődik, akkor az NEM a te hibád! :wink:
És gratula Zsanihoz!!! Büszke is lehetsz rá!!! :lol:

Verna,
jaja, holnap megyünk! Majd küldök sms-t, ha indulunk! :lol: Már nagyon várom! Azért Lolo étvágya nem semmi! :D

Pilla,
boldog félévet Laurának!!!

Linda,
Marci szerencsére egyáltalán nem bukós, de azért néha neki is kijön egy nagyobb adag, hiszen egyre többet mocorog. A múltkor pl. rögtön szopi után fogta magát, és hasravágódott, hiába magyaráztam neki, hogy várjon most ezzel, így persze kijött egy csomó tejci. :roll: És Verna is írta, vannak bukósabb baák, nem kell aggódni, inkább kellemetlen, hogy mindig törölgetni kell utána, de majd idővel kinövi! Türelem! :wink:

Timi,
jó a vonalzód! És hát a "királylány" tényleg nagyon cuki!!! Csak majd felnőttkorában ne nagyon mutogasd ezt a képet a barátnőinek! :lol: :lol: :lol:

Szantre,
Márk egy tünemény! És milyen kis okos!!! :lol:

Andibaba, Wikyanya,
szörnyű, ami veletek történt, remélem, már kihevertétek a dolgot! :evil:

Képzeljétek, Cica ma először evett teljesen önállóan cumiból!!! Itt van a kép róla:

Kép

Kép

Kép
Kép
nircee

Hihi, szerintem Marci elleste Lolotól, hogy kell! :) Azért arra nagyon vigyázz, hogy ne játsszon vele! Én elveszem a lányomtól, ha csak játszik, nem akarom, hogy rontsa a fogát (és már próbálkozunk csőrös pohárral is!)

Nekem amúgy a bukásban az a legkellemetlenebb, hogy így sincs sok tejem és a csajszi meg pazarolja! :roll:
Vendég

Nircee, Marci nagyon ügyes! :lol:
Tiop, nemsokára már futhatsz Zsani után! :lol: Gratulálok!
Linda, a hugom májusban született és nagyon szuper idő volt. Ahogy hazajöttek anyuval a kórházból már kitette levegőzni. Tudom, hogy azóta sokminden változott, de 2 hetesen már simán kiviheted.
Vendég

Sziasztok!
Linda!
Nyugodtan kiviheted levegőre a picit!Ha ilyen jó az idő akkor semmitől nem kell tartanod!!!!De én Rolit Decemberben 2 hetesen vidtem át anyuékhoz,busszal!A levegő az csak jót tesz,hiszen nincsenek cukorból!!!!!!!! :lol: :lol: :wink: (bocsi)Vidd őt ki nyugodtan,fél óra séta jót fog tenni nektek!!!!!!!!! :D :wink:

nircee!
Nagyon ügyike a pici fiad!!!!!!!!!!! :P
Köszönöm,szépen,hogy őszinte vóltál velem!!!!!!!Jól esik,hogy adsz a véleményemre!!!!!!!!!!Igaz mindenki maga dönti ell mi a jó!!! :D :wink: :wink: Köszi!

Verna!
Hát igen,az éjszakai alvás az majd hejre áll olyan éves másfél éves korára!!!!!!!!!Zsani nekem 5 hónapos koráig alludta végig az éjszakát onanstól felkell legalább egyszer,de ha éppen áttörni készűl a foga,vagy front van stb.......akkor töbször is !Ez van,meg kell szokni,de ez sem tart örökké!Itt a nyár jobban elfáradnak,majd napközben,majd meglátod,hogy Flóra is változik!!!!!

Szép napot mindenkinek!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Köszi csajok! Büszke is vagyok a kissrácra!!! :wink:
Nem hagyom, hogy játsszon vele, szigorúan csak ivásra használjuk a cumit! Szépen fogta, és az egész üveggel kiitta! :D :D :D
És amikor már kezdett kifogyni, akkor ügyesen meg is emelte az üveget! Azt hittem, megzabálom!!! És végig ilyen huncutul nézett közben, mint a képen látszik! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
nircee

Laurának boldog hófordulót! :D

thenus

Sziasztok!

Szantre, nem semmi, hogy Márk ennyi idősen ilyen kis okos, és ügyes. Megnéztem én is a videót, nagyon édes.

Kati, gratulálok még egyszer a fogacskához! Már nekünk is napok kérdése, és jön a párja is.

Pilla, BOLDOG FÉL ÉVES szülinapot LAURÁNAK! Amikor csak rápillantottam a képekre, és nem olvastam el az apa-lánya párosítást, azt hittem, két kép Lauráról. Eszméletlen ez a hasonlóság :lol:

Nircee, gratulálok az önálló kisfiadhoz. Az a huncut nézés...nagyon édi :wink:

Linda, Sárika szeptember közepén született, 2 hetesen már az udvaron aludt. Akkor is nagyon szép idő volt. Most meg pláne. Szerintem sem kell várni 3-4 hetes koráig.

Tiop, gratulálok Zsaninak. Nagyon ügyes leányzó. :wink:

Verna, nem semmi, hogy Lolo mennyit megeszik. Sára ebédre 50-100g közötti főzeléket eszik meg, ettől többet szinte soha. Még délelőtt eszik gyümit, meg van, hogy délután gyümi, vagy főzelék. (akkor sem sokat) mellé meg 5X szopik még. Tehát azért nem félek, hogy elfogyna a gyerek, mert nem eszik :wink:

Jaj, Bence "királylányt " majdnem kihagytam. Nagyon menő ez a szerkó. Szerintem Dettinek is nagyon fog tetszeni pár év múlva.

szép délutánt mindenkinek!
Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Mindenkinek köszönjük szépen a köszöntést! :D
Vendég

Jó reggelt!

Csak annyit szeretnék, hogy Boldog névnapot Zsófinak !! ( Tusi )

KépKép
tüccs

Na, bevásároltam a csajszimnak napozókból! Nircee, örülök, hogy te is találtál Marcinak jó dolgokat!

Ichtus: tegnap ebédre is majdnem egy egész HIPP finomfőzelék fogyott el (pedig ebédre eddig csak fél üvegeket evett) - de a titka valószínűleg az, hogy már csak 3 és fél étkezés tejcsi - szopi vagy lefejt tej.
Vendég

Tusi, én is boldog névnapot kívánok Zsófikának! Adj neki egy puszit a nevemben :)

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Henus, majdnem elfelejtettem, Szonjának is boldog névnapot kívánok!!!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Zsófinak és Szonjának BOLDOG NÉVNAPOT!
Mali, Daninak BOLDOG HÓFORDULÓT, illetve fél évet!

Mi is voltunk a vásárban, de Laura méretére nem igazán volt semmi. Azért vettem neki pár nyári cuccot, de azt vettem észre, hogy egy bizonyos mérettől nem nagyon frissül az árukészletük...
Vendég

Sárának is BOLDOG HÓFORDULÓT!
Vendég

sziasztok!

gyors kérdés: ti mennyi idő után kaptátok meg az egyszeri anyasági támogatást? mert mi még nem kaptunk semmit és Lili lassan 4 hónapos. azért jó fejek mondhatom, de persze ha én nem fizetek be vmit, akkor egyből tudnak büntetni. ja és persze a MÁK-ot képtelenség telefonon elérni.

majd még jövök, csak Lili egy pillanatra sem marad meg egyedül :(

murphyke

Kép
murphyke

Murphyke!
Szerintem nálatok akkor valami gáz lehet a támogatással, mert mi azt kaptuk meg leghamarabb. A papírok leadásától számítva pár héten belül megjött, ha jól emlékszem.

Szonja, Zsófi!
Boldog névnapot!!! :lol:

Sára, Dani!
Boldog hófordulót nektek is!!! :lol:

Csajszik!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy mi hétfőn utazunk el Olaszországba egy hétre a hegyekbe. Szerintetek van valami olyan cucc, amit feltétlenül vinnünk kéne Lilinek, ami nem mindennapi használatú?
Azért kérdezem, mert még nem voltunk vele hosszabb időre sehol. A leghosszabb utazása Pécs oda-vissza, de nem aludtunk ott.
Köszi a segítséget!

Kép
Kép
giga1

Sárika, Dani! Boldog hófordulót! Remélem mostmár senki sem maradt ki :?

Giga! Nagyon bátrak vagytok, hogy olyan messzirte nekivágtok egy ilyen picúrral. Ha belegondolok, biztos rengeteg cucc kell majd neki, nem lepne meg, ha Lili bőröndje nagyobb lenne, mint a tiétek együttvéve :wink:
Szerintem az ottani időjárásnak megfelelő cucc kell.. pizsama.. ez jut csak eszembe.

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Jelentem Lolo hasra fordult! :)

Mi is hamar megkaptuk az anyaságit!!! Viszont nekem meg el kell kezdenem intézni a GYED-et, júniustól már elvileg azt kapom!

Giga: Nircee biztos tud segíteni, ők már voltak hosszabb úton. Mi egy fél napos kirándulásra is visszük a fél házat. :oops: Nekem a pelenkázótáskában van mindig pelus, popsitörlő, popsikenőcs, textilpelus, orrszívó (!), van egy felfújható ikeás pelenkázóalátétünk...
Aztán attól függően, hogy használtok-e ilyesmit: cumi, pótcumi, cumisüveg, előke...
Meg én biztos vinnék lázcsillapítót, fájdalomcsillapítót szükség esetére! (Van még itthon kúpunk, szerencsére még sose kellett...)
Vendég

Sziasztok!

Köszönjük a köszöntéseket!

Becsi, Henus, boldog névnapot a Szonjáknak! :lol:

Tusi, boldog névnapot Zsófinak!

Mali, Daninak BOLDOG FÉL ÉVES SZÜLINAPOT!! :lol:

Murphyke, nem emlékszem pontosan, de a papírok beadása után pár héttel mi is megkaptuk a pénzt.

Giga, szerintem meleg(téli) cuccot is vigyetek magatokkal. Ez a mai idő szerint nevetséges, hogy ezt írom, de soha nem lehet, tudni, milyen idő lesz, ismerve a mostani időjárás hirtelen változásait, plusz a hegyekben lesztek, ott hidegebb van. Ez csak jó tanács, én biztos vinnék meleg cuccokat is. Meg gyógyszerek(lázcsillapító, orrspray, orrszívó) bár ezeket biztos te is bepakoltad. Játékait se hagyd otthon :lol: Ennyi jutott eszembe. Sok sikert a pakoláshoz :wink:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Most látom csak Verna az írásod, gratulálok Lolonak! Nagyon ügyes leányzó!!!

Ja, el is felejtettem írni, hogy tegnap délután kibújt Sára 2. foga is :lol: Bár elég nehéz volt megbizonyosodnom róla, nem engedte, hogy belenézzek a szájába. (Mikor Henus régebben írtad, hogy Szonja nem engedi meg, hogy megkukkantsa a fogait, nem tudtam elképzelni, mi abban a bonyolult, kinyitod a gyerek száját, és megszámolod a fogait. Hát most már tudom :wink: volt ott nyelvvel ujjam kilökése, harapás, fejrázás, minden)

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!

Boldog névnapot Zsófinak és a Szonjáknak!!!
És boldog hófordulót Sárának és Daninak!

Kép

Ma voltunk a 18 hós oltáson, bíztam benne hogy még el tudom vinni Vikit. De innentől kezdve aztán nincs semmi program, ugyhogy igazán kibújhatna Tibike!!! :D Főleg ez a döglesztő meleg nem valami kellemes...
Holnap megyek megint NST-re, mostmár a fájásokat is nézik, bár még nincs ugyse... :(

Ja, voltam bent a vérvétel-leletemért a kórházban, és megint ugyanazt a nőcit fogtam ki. Mondjuk most normális volt, de ha lehet inkább messziről elkerülöm máskor...

Na megyek iszok egy málnalevélteát. Mindig elfelejtem...

Anita
Kép
Kép
wikyanya

Sziasztok!

Boldog névnapot a Szonjáknak és Zsófinak!
És boldog hófordulót Sárinak és Daninak!

Verna,
én is nagyon örülök, hogy elmentem! Köszi! Jövő hónapban is ott leszünk,a férjem teljesen belelkesedett, főleg a Ralph Lauren bodytól! Megmondtam! :lol: :roll:
És gratula Lolónak!!!! Megint teljesen elbűvölt a szemecskéivel!!! (Bár azok nem is "cskék") :lol: :lol: :lol:

Giga,
hát igen, amikor mi megyünk, Marcinak kb. 3x több cucca van, mint nekünk. Ha nem 4x. :lol: :lol: :lol: Mi elég sokat visszük, úgyhogy kezdek rutinossá válni. :wink:

Itt a lista, ami nélkül el nem indulunk:
1. ruhák - rengeteg, hideg, meleg, pizsik, majdnem az összeset viszem, sosem lehet tudni. Igaz, ha nagy gáz van, ott is ki lehet mosni kézzel, ha erre számítasz, ne felejts el vinni mosószert és öblítőt! Kalap, kocsikabát, tutyi, ha van, zoknik stb... A hegyekben tényleg hűvösebb lesz, így ne az itteni időből indulj ki!
2. cumik, mellszívó, mikrós sterilizáló, folyékony szappan (én azzal mosom el a cumikat), szivacs, puha rongy törölgetni
3. babakocsi
4. kiskád, DM-ből kis kiszerelésű babasampon és babafürdető (szivacs és testápoló nem kell pár napra szerintem. Testápolót meg amúgy sem használok)
5. utazóágy, nyáron ahhoz szúnyogháló, ha van, lepedő, nyáron könnyű takaró, hidegebb helyen termotakaró
6. játékok, a játszószőnyeg szőnyeg része
7. sok-sok pelus, popsikendők, popsikrém, szemetszsák a használt pelusnak (szép gesztus, ha nem csak simán a szemetesvödörbe dobod.
8. pelenkázótáska, néhány eldobható pelenkázó alátét (DM Babylove, vagy Happy, vagy Fixies pl)
9. Legalább napi 2 textilpelus - rengeteg mindenre lehet használni
10. ha már eszik: bébiétel, kiskanál, előke - Bébiételt nem ajánlják a helyszínen megvenni, mert nem biztos, hogy van ugyanolyan, mint amit itthon eszik, és nem az utazás alatt kell új ételekkel próbálkozni.
11. gyógyszerek - legalább láz-és fájdalomcsillapító, orrszívó- ezt a gyerekorvossal beszéld meg!
12. Termosz a tej/víz/étel hidegen vagy melegen tartásához

Opcionális, ha még van hely:
Pihenőszék
Autós ételmelegítő - nagyon hasznos a hosszú úton, de sajna nekünk nem működik a 12V-os csatlakozónk, úgyhogy termoszban viszünk forró vizet meg egy edényt, és abban melegítünk. :(

Egyébként úgy is lehet csinálni, hogy csak minimális mennyiségű pelust és popsikendőt viszel, és ott veszel, ez a drágább megoldás, és még utána is kell járni. Végül is vészhelyzetben bármit tudsz a helyszínen is venni, akár ruhát is, max. kimosod kézzel.

Tudom, hogy rengeteg mindent soroltam fel, nekünk is komoly fejtörést okozott, hogy hova tegyük ezt a sok mindent, végül is vettünk egy tetőboxot, így elférünk. És mivel második gyereket is akarunk, most gondolkodunk ez egyterűn... :roll: :roll: :roll:
Persze nem muszáj kádat vinni, de nekünk kényelmesebb, mint a csap alatt megmosni Cicát, de így is lehet.
Mi inkább mindent elviszünk, biztos ami biztos alapon. Magunknak bármit tudunk pótolni, de egy babának spéci dolgai vannak.

Egyébként szuper, hogy mentek, ez csak itthon számít bátorságnak, "nyugaton" teljesen megszokott, hogy már egész pici babákkal utaznak, nemcsak autóval, hanem repülővel is. Úgyhogy hajrá, mi is túléltük a síelést 3 hónaposan! :wink: Kicsit nehézkesebb és lassabb babával utazni, de nem lehetetlen.

Kép
Kép
nircee

Verna,
most olvastam a blogodat, milyen tünemény Lolo, mikor alszik!!!! A videó se semmi! :lol:
Azt a strandágyat hol lehet beszerezni???? Nekem is kell egy!!! :shock:
És hát a cumik sajátja, hogy beakadnak az ember fülébe! :D :D :D Nem tudtad??? :lol:

Kép
Kép
nircee

Nircee: akkor gyorsan ugorjatok el az Auchanba, most van a strandcuccok között akcióban! Nem akarok hülyeséget mondani, de asszem 4000 alatt volt. Azért gyorsan, mert most még tuti van (tudod, a szélén, az akciós holmiknál, a gyerekmedencék között).
Tényleg nagyon jó, eddig nagyon tetszik a kisasszonynak! :) A férjem nézte ki, őt kell érte dicsérni! :)

Egy hátránya van, hogy ez tényleg egynyári, hamar kinövik a babók!
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?