Sziasztok!
Zita
Az utánaolvasást úgy gondoltam,hogy vmi ikres anyukát említettél és nem emlékeztem rá,hogy olvastam volna iylet a topikban,gondoltam visszaolvasok mégegyszer
....
A "hálapénz" tényleg egy kellemetlen dolog,én ugyan ennyire durva dolgokat nem hallottam...sem bölcsiben,sem oviban,sem védőnőnél...,de elhiszem,hogy van,mert nem vagyunk egyformák,bizony sok olyen ember van,aki úgy gondolja,ez normális.
Igazából egy ördögi kör,amit a szülők is generálnak(nem akarok senkit megbántani,csak hangosan gondolkodok
)...mert ha nem fizetek és nem öltöztetik fel,bizony kiverem a palávert...és ha akkor sem,akkor akár fel is jelentem és bizony akkor mehet,amerre lát...Szl nem biztos,hogy csak a pénzen múlik...
Igen,igen,tudom,akkor jön a hátulütő,amitől minden szülő fél,hogy a gyereken bosszulják meg(és hát sajnos tuti létezik ilyen is
).Én ezért abban reménykedek,hogy a mindenhol kötelezően bevezetendő minőségbiztosítás valahol egy kicsit emel majd a dolgon és lassan-lassan kikopnak az ilyesmik... Lehet,hogy ez utópia,de szeretném ezt hinni
.
Igazából számomra (mint gyerekekkel foglalkozónak) igen megdöbbentő,hogy ilyesmi létezik,ahol egyébként gyerekek élete múlik rajta...
nylít nap:igen,tudom,csak mi minden ilyenről lemaradtunk,mert tk nem ez alapján választottunk,hanem ahogy éppen esett...és szerencsére mindig jó helyre esett
...legalább is eddig úgy tűnik...most félhetek majd az iskolától
...
Ancsi
még szerencse,hogy nem rövid
...persze ebben a fogyatékos gyerekektől kezdve minden benne van,de szt nem árt,ha az ember 1-2szer elolvassa...Jó,ha van mivel visszavágni
.
Csilla
Sajnos nálunk sem mindenki őszinte
...És ezért sokszor az én pofám ég.Sokmindent szégyellek más kolléga helyett,de asszem ez az én hatalmas igazságérzetem miatt van
.Néha úgy érzem,lehetne kevesebb.
Na de mindegy
.
Én úgy érzem,soha nem tudnék kevesebbet ami egy gyereknek,mint ami jár neki.
Ha munkám elismeréséül néha kapok egy kis ajándékot (évvégén,ballagáskor),az nagyon jól esik,de inkább azért,mert gondoltak rám:de a legjobb érzés,amikor pl a továbbtanuló gyerekek úgy jönnek vissza a főiskoláról,egyetemről,hogy azt mesélik,mennyire sokat tudtak hasznosítani abból,amit tanítottam...Ekkor érzem azt,hogy maradandót alkottam
:)...és ennél jobb nincs(a gyerekeimen kívül
)!
Az álszentségtől írtózom...
:(:(