Új privát üzeneted érkezett!

Engem is sokáig varrtak, tovább tartott mint a szülés és bazira fájt, viszont most rögtön neki ugranék a 3.babának. Állitólag (a héten láttam a tv-ben) van olyan teszt ami 6 hetesen megállapítja a baba nemét. Ez teljesen kiakaszt :twisted: Azt nem engedik, hogy mondjuk 2 azonos nemű bébi után 1 teljesen ártalmatlan "beavatkozással" fiút v. lányt szülj, de azt engedik hogy elvetessék (már aki képes ilyesmire) a babát csak azért mert fiú vagy lány :(

Ma voltam a 6hetes kontrollon. Minden oké!!!!
A doki megkérdezte, hogy mi az újság, van-e tejem, hányszor eszünk. Mondtam neki hogy én már semmit sem tudok, az életünk káosz!! Ritkán alszunk, aztán meg sűrűn-sokat, keveset eszünk, aztán meg sokat, átalusszuk az éjszakát, aztán meg nem, ha valamire rákészülök nem jön össze, ha nem érdekkel rájövök, hogy ép most szalasztottam el a megfelelő alkalmat pl. a vasalásra. Semmire nincs időm mégis úgy érzem hogy nem csináltam semmit. Kb így vagyunk :( :D

Mi is voltunk oltáson a nagyobbikkal, bárányhimlőellenit és a 3. kullancsellenit kapta meg. A bárányhimlősen sokáig vaciláltunk végül az győzőtt meg, hogy valszinű hogy így is elkapja csak olyan enyhe lefolyású lesz, hogy észre sem veszi.

Kép
Kép
bendegúz30

Sziasztok! :)

Ez a pihenőszék nagyon bejön! :) Én is akarom videóra venni, ahogy Lilla kommunikál a nyuszival és a macival! Haláli aranyos! :)

Boldiági!
Megnéztem a videótokat, annyira édi Boldi! Kábé Lilla is így csinál, azzal a különbséggel, hogy én nem beszélek hozzá! Nagyon kismanó fiacskád van! :) És egyáltalán nem baj, ha csak 5-ször eszik egy nap! Már Lilla is csökkenthetné a napi 8-9-szer való szopit! :shock:

Éjszaka nem folyt ki se pisi, se kaki a DM-es Babylove pelusból! NAgyon boldog vagyok! :) Ja, és 2-kor és 5-kor keltünk! Jó lenne, ha a 2-es evést kihagyná a drágám! :)

Sági!
Mi is tervezünk kis nyaralást, pár napra. Alsópáhok-ot néztük ki, elég jókat hallottam róla és bababarát környezet! Majd aug-ban mennénk.

Timi
Kép Kép
timocska

Lorca!
Nekem egy óra séta után minden bajom van, legszívesebben kivenném a bébit a kocsiból és belefeküdnék én! :oops: :oops: (nagy sportember vagyok ám) :lol: :lol: A séták nálunk rendszerint bömbivel indulnak, aztán vagy megunja, vagy nem. :shock: Aludni nem igazán szokott, cumival jól elvan (már amikor.) Ha véletlenül elalszik, akkor se többet, mint 20 perc! :shock: Ő ilyen kis otthonülős bébi, mint a szülei! :shock: Itthon 2-3 órákat is alszik egyben!

Ma elmegyünk a Városligetbe kirándulni! :lol:

Csajok!
Ilyen melegbe ti hogy öltöztetitek a babát? Mikor lehet már rövid ujjú cuccot ráadni?
Nálunk most hosszú ujju pamut body és rugi van rajta.

Timi
Kép Kép
timocska

Szóljatok, ha unjátok a képeket! :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára timocska 2009.12.09 15:47-kor.

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

A héten vagy nem volt jó a babanet nálunk, vagy nem udtam jönni,vagy csak olvasni volt időm.

De most itt vagyok.

Nagyon jók a talis képek, úgy irigyellek benneteket, na majd egyszer úgy alakul akkor arra a pár órára mi is felmegyünk.
Nagyon jók a talis képek, Kami Áron még mindig tündéri. Mazsi mennyit változott a kórház óta Lea! Timi nagyon aranyos Lillus, szépen gyarapodik, nagyon jó az a pihenő szék.

Nekünk jól telt ez a hét, egy nap volt amikor egész nap csak fél órákat bóbiskolt, akkor valószínű a front miatt.

Timi: Nálunk is kb így van az éjszakai evés.
Általában fél 7 és fél nyolc között eszünk, utána fürcsi aztán vagy bealszunk vagy 9-10 között eszünk még egyet. Utána 2-3 között ébredünk, majd 5-6 között. A héten volteddig a rekord fél nyolctól fél négyig aludt, ha ezt sikerülne egy kicsit kitólni, akkor már átaludnánk az éjszakát.

Pénteken megvolt nálam is a hathetes kontroll és azt mondta a doki, hogy minden rendben és felírta a gyógyszert. Aztán én is kezdhetem a tornát, hogy régi formámat visszanyerjem.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

hali!

A láncetetést tényleg föladom, mert éjfél után sikerült 5x :!: felkelni! Úgylátszik nálunk vmi nem stimmel, pedig du-tól elkezdtem a kétóránkénti etetést, de arra nem számítottam, hogy hajnalban majd óránként kelhetek fel. :(

Timo! Gergőre ma rövid gatyót adtam, de a térde alatt ér véget, és nem sokkal lejjebb már kezdődik a zokni, úh kb három ujjnyi láb van szabadon. Felülre pólót kapott, de elgondolkoztam, hogy tényleg kell-e a body-ra még egy póló is, aztán végülis ráadtam.

Nyaralás: mi idén elvileg a Balcsin nyaralunk.

Lorca! Gergő nem szeret hason feküdni, pedig a kórházban tényleg sokat fektették így, de vhogy ahogy telt-múlt az idő leszokott róla. Most csak ha ébren van akkor teszem hasra (emelgesse csak a fejét a kis Pinduri :lol: ), mert ha alváshoz teszem le, akkor biztos, hogy sírás a vége alvás helyett. :roll:
Vendég

szisztok!

kész vagyok :shock: :shock: :shock: a tegnapi délelőtt után ha lehet egy még rosszabb éjszaka a pukikkal és görcsökkel :shock:
a délelőtti nagy harc után f2-f5-ig aludt aztán elmentünk bevásáolni ,fürdés kaja és egy fél óra múlva indult a banzáj ez volt f9kor.Egyszerűen nem tudom mi a gond ill hogy mitől :cry:
f9-10ig küzdöttünk akkor elaludt mellettem ill cicin tudott megnyugodni 1,5 órára akkor megpróbáltam a helyére tenni ,és kezdődött megint.Egyik puki a másik után és közben az a keserves sírás :cry: Egy fél óra után alvás hajnali 1-ig akkor újabb 1 óra küzdés után a f4-es kajcsit bevágta 2kor és aludt 5ig.Megint fél óra pukiűzés, kajcsi, 20 perc alvás , aztán kipattantak a szemei :lol: és 7,45 kor a köv etetés felénél aludt be 3/4 órára megkapta a másik felét a kajcsinak küzdés és most egy fél órája sikerült kikakilnia magát :shock: :D De most is erőlködik...

Mi a fenét csináljak? Kapja az Espumisant minden szopi előtt.Lehet hogy túl sok?De az nem lehet...
Ennyi levegőt nyelne?
Büfizni persze nem büfizik csak nagyaon rtikán pedig kaja után 5 perc pihi paskolás,vállon átdoboot praclival aztán leteszem pár percre majd újra 5 perc és mégis semmi :shock:

Létezik hogy a gyümölcsjoghurt így kikészíti?Mert másra már nem tudok gondolni... :shock:

Róki
ha tejérzékeny akkor ilyen pici korban jelentkezhetnek a tünetek?

Most akkor ne egyek semmiféle tejterméket? Se joghurt se tej se sajt semmi? :shock: :shock: :shock: :cry:

timo
nekem is ez a kérdés merül fel mindig....
de én már kiviszem rövid ujjúban....a múltkor összefutottam a városban védőnőnkel kb.25 fok lehetett de kicsit szeles. Lea egy hosszú ujjú bodyt egy vékonyabb kisgatyót viselt és egy vékony kissapiban volt.Erre azt mondta a védőnő hogy nyugodtan lehet már rövid ujjú bodyban ne öltöztessem túl úh amikor én rövid ujjúban megyek ő is azt kap...
ebben a 28-30 fokban meg pláne

a lakásban 23-24 fok van és itt is rövid ujjú bodyban van rugival v kisgatyóval...ha hűvösebb van akkor hosszú body

ha alszik betakarom.

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

séta
én ált egybekötöm az elintéznivalókkal,vásárlással így nem olyan uncsi és 1,5-2 óra lazán elmegy aztán ha olyan állapotban vagyok lehozom az udvarra, sörpad, asztal ki és olvasgatok mellette amíg alszik (ébren nem sokáig marad meg a kocsiban).nyáron nem tudom mi lesz mert utálom a meleget... :shock:

na megyek egy kicsit pakolászni azután anyósékhoz kell menni,ilyen "fitten" semmi kedvem hozzá :shock: :oops: :wink:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Lin!
A babanet is vacakolt sokat! :(
Jó, hogy írtál és hogy jól vagytok! Majd tegyél fel képet a kis utódról! :)

Mazsi!
:( :( :(
Miért nem próbálsz ki más szert? Nekünk az Infacol segített sokat, amíg Lillusnak is fájt a pocakja! Az Espumisan nekünk egyáltalán nem jött be!

Timi
Kép Kép
timocska

Erről jut eszembe, hogy pénteken beszereztem a szélcsövet, de nálunk ez sem vált be :? , ui Gergő a kórházban egy csomó beöntést kapott és úgy tűnik, hogy ennek az emléke még élénken él benne (hogy én erre miért nem gondoltam, azt nem tudom :oops: :oops: :oops: ), így csak komoly harcok árán tudtam csak egy picit is bedugni a popijába a csövet, aztán feladtam. Ezek után a pelenkázást is alig engedte, úh nem fogunk többet szélcsövezni, a lelkibékénk megőrzése érdekében. Így maradnak az egy órás tornák, rázogatások, masszírozások. Eva.
Vendég

timo
az Infacolon már túl vagyunk :shock:
1 hónapig azt használtuk... semmi

lehet hogy nincs is értelme ezekenek a gyógyiknak... :?: :shock: és tényleg magától múlik el?
az nem is érdekel hogy én nem alszom csakhogy őt szenvedni látni nagyon szar :cry:

pann
nekem is eszembe jutott a szélcső
megebszélted a gyerekorvossal vagy saját akció volt?

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Mazsi!
Még van a Gripe Water vagy sima köményes-ánizsos tea! Vagy tényleg marad az, hogy megvárni, míg magától elmúlik... :(

Pann!
Nálunk sem az álom., se a láncetetés nem jön be... :( Az álometetés után ugyanúgy felkelt 3 órával, a láncetetés után meg sorozatban 2 óránként... úgyhogy inkább rábízom magam Lillára! Előbb-utóbb csak eljön az az idő, hogy nem kell éjszaka enni neki! :roll:

Timi
Kép Kép
timocska

mazsi! Saját akció volt, de a kórházban mutatták nála a szélcső használatát + egy barátnőm papája gyerekorvos és ő is azt mondta, hogy nyugodtan lehet használni, semmi baja nem lesz tőle.

Timo! Ezzel már én is így vagyok. Szépen visszaállunk a 3 órás rendszerre, aztán majd csak lesz vhogy. Ha 3 óránként eszik azt még éjszaka is el lehet viselni.

Mondanom sem kell, hogy reggel óta ordítás van a visszaállás miatt, úh többet nem próbálkozom. :(
Vendég

Mazsi! Mi már mindent végigjátszottunk: Infacol, Espumisan, Mecsek tea, GW, szélcső. Itt a vége.
Vendég

sziasztok

úgy látom, pukigondok sokhelyen. hát nálunk is a mai nap katasztrofálisan indult, fél öttől gyakorlatilag fennvan. irtó nehezen bírom. és mégh fenn van, de sokat sír, max félórákat alszik. de én továbbra is állítom, h nem hasfájós. de akkor meg mi lehet a baja órákon át????

köménymag
annak tényleg van értelme, h én egyek minden nap köménymagot és akkor többet pukizik? (ez most a legújabb tanács) nem az a cél, h elkerüljük a sok pukit? én nem értem... de nem akarom,h rajtam múljon, ha ez a megoldás, én megeszem

ma délelőtt egyébként kétóránként etettem, mert "úúúgy" sírt és növekedési ugrásnak véltem (ma hat hetes). de lehet, h csak láncetetést akart? :twisted:

a mai nap másik jótanácsa, h ne etessem háromóránál sűrűbben, mert milyen ember lesz abból, aki minden sírására enni kap :?

mazsi, lorca
bocsi, de szörnyen hangzott, amiket írtatok a haspréselésről. ezek után tényleg fogjam be, rem, nyom nélkül gyógyul nálatok!

6hetes kontroll
jövő héten megyek még csak dokihoz, de ma "viccből" tettünk egy gyenge próbát. háááát, nem fog könnyen menni a visszarázódás asszem :oops:
mindenkinél simán ment?

ágiboldi
n cuki boldi a hintaszékben, rem, kele is majd megszereti. és a mesélő se semmi, neked is gratula! kakálsz? :lol:

nyaralás
én pont ma mondtam a férjemnek, h nálunk valszeg kimarad az idei nyár, mert ha lesz sok munkája, akkor nem lesz idő,ha meg nem, akkor pénz :D v :cry:
de egy balatont szívesen bevállalnék

timo
lillus irtó aranyos a csajos pihenőjében!

majus3

Hali!

Ma se túlságosan sokat alszunk. Szerencsére azért el van a kiságyban, vagy a babakocsiban a cumival, azt is csak néha kell visszadugni a szájába. Lehet, hogy most már ilyen sokat leszünk fent?

Mi ahogy kilépünk a lakásból, már megy a szundi, szereti, ahogy elringatja a babakocsi.

Kidöltem:
Kép
Mosoly
Kép
Vigyor
Kép
Érdeklődve figyelek
Kép

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Május:

Mi is tettünk egy próbát a doki előtt, akkor úgy tünt nem lesz semmi gond.
Aztán pénteken voltam a dokinál és este pedig olyan kellemetlen érzés volt. Most lehet, hogy a doki piszkált meg egy kicsit. Remélem már a követekezőnél nem lesz semmi gond.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Sétálunk...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára timocska 2009.12.09 15:53-kor.

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Hát lehet hogy a láncetetés nem minden babánál jön be :(
Nekem szerencsém van Benivel tegnap is 9-től reggel 8-ig aludt. Már attól tartottam kiszárad úgy hogy most a szokásos 4 órás etetés helyet 3 óránként etettem de az étszakáért megéri :D :D :D

timo: Nagyon édi Lillus Beni alig várja a következő találkát :D
Ime a mai nagyxcsávós képünk :D

KépKép
csongria

Kép Kép [/img]

KépKép
csongria

Ma Szabi 3 órát kint volt babakocsiban, ez eddig a rekord. Igaz, hogy így előadhattam a szoptassunk közterületen mókát és tolhattuk legalább 2 órát, de szinte családként viselkedtünk a két gyerekkel a játszótéren. Ráadásul remek volt az idő. Kár, hogy ez csak hétvégén lehet, jó lenne, ha Robi is itthon lehetne a bébivel. Mondtam is neki, hogy ha ikreink lennének, akkor elválhatnánk és mindketten itthon lehetnénk a saját ikerrel. :D Valahogy nem tetszett neki az ötlet, pedig szerintem nem rossz. Persze az ikerterhesség részt átvállalhatná valaki.

Csongria,
Jó a sapitok :D És láthatóan neki is tetszik.

Május,
A jó tanácsokat ha nem árt, szerintem mindet érdemes megfogadni. Nem szoktak működni, de olyan érzése van az embernek, hogy tesz valamit a gyerekért. A köménymag verziót azt még nem hallottam. Pukiban az a jó, ha nincs, vagy ha van, akkor már inkább jöjjön ki. De erre talán az Infacol és társai jobbak.
Ha nyüsszög, lehet, hogy mégiscsak kéne neki egy kis alvás. Kialvatlan babák szoktak elég nyafik lenni. Végigzongoráztad már a lehetséges okokat? Szokott bukni? Akkor is sír, ha kézben van? Akkor is nagyon hamar felébred, ha kézben van? Próbáltad megemelni a matracot? Alvás pozíció váltás? Nehéz elhinni, hogy ennyi az alvásigénye, pedig én ismerek olyan gyerkőcöt, aki sokkal kevesebbet aludt bébikorában, de nehéz elrugaszkodni az itthon látottaktól.
Azzal egyetértek, hogy egy baba, ha sírós, nem feltétlenül hasfájós. Annyi oka lehet rá szegénykéknek, hogy sírjanak. :?

Mazsi,
Az espumisanról a Házipatika azt írja, hogy 25 csepp összesen és evés után. Azt osztod szét a szopik között?
Ha érzékeny, akkor inkább a sima tejre. Meg akkor úgy tudom, pöttyös is lenne. Nem hinném, hogy a többi tejtermék gond lenne egyébként. Persze kihagyhatod, de kialvatlanul még a kaját is megvonni szerintem kicsit sok. Ha nagyon lelkes vagy, akkor írd fel, mit eszel és milyen Lea reakciója. Ha ezzel jól elszórakoztál egy pár hétig, vagy megvan a megoldás, vagy addigra amúgy is kinövi.

Pann,
Ne aggódj, mindenki meg fogja tapasztalni még idén, milyen is az, óránként kelni a babához éjjel. :twisted:

Timocska,
Nem kell rá sok ruha, nyugodtan lehet rövidujjú is. Ha viszel egy sima textil pelust, azt ráterítheted, nem melegít, de véd a széltől. Nálam általában van extra ruha, ha lehülne az idő. Meg kendő, ha nagyon ordítana a kocsiban.
Még a nyaralásról elfelejtettem írni, hogy mi nem mentünk anno Natival, mondván, hogy milyen pici. Most már bánom, amíg pici, egyszerű, csak onnan bonyolódik hogy eszik mást is és mozog.

Bendegúz,
6 hetesen meg lehet állapítani, a gyerek nemét genetikai vizsgálattal és meg lehet szakítani a terhességet. Akkor szokták, ha nemhez kötött betegség van a családban, pl hemofília a fiúknál vagy rett szindróma lányoknál. Láttam ilyent intézetben, borzalmas dolog, nem kéne azért valakit elítélned, mert nem akarja a gyerekét pár év szenvedéssel teli élettel megajándékozni, hanem inkább azt választja, hogy egy olyan terhességet hord ki inkább, ahol a gyerek nagy vszínűséggel egészséges.
Az embrió nemét meg nem is olyan egyszerű belőni. Ha a spermiumokat választják szét, az azt jelenti, hogy egy centrifugán átnyomják őket. Ahogy Czeizel Endre mondta, ki akarna ilyen kótyagos spermiumokat? Egy inszemináció meg egyébként sem "1 teljesen ártalmatlan beavatkozás".
A bárányhimlőt meg valószínű, hogy így nem kapja el. Csak a védettséghez bizonyos idő kell, hónapok, amíg az ellenanyagtermelés belelendül. Addig meg tény, hogy fogékony marad, csak épp enyhe lefolyású lesz a betegség.

Kép KépKép
lorca

Lorca!
Aszem félreértettél :( én azt "ítélem el" (bár nem az én tisztem ítélkezni), ha valaki ezzel az új teszt segítségével csupán azért vállalkozik az abortuszra mert mondjuk már van 2 fia és a 3. is fiú lenne ezért tartom ártalmasnak, de természetesen ha a baba egészségéről van szó akkor nagy kincs. Az inszemnáció tudtommal nem ártalmas a mama vagy a baba egészségére ha rosszul tudom akkor bocs, de a barátnőim másként számoltak be róla, mert sajnos vannak személyes tapasztalataik :(

Kép
Kép
bendegúz30

Ja, és pont Czeizel mondta a tv-ben, hogy ártalmatlan beavatkozás az inszemináció :shock:

Kép
Kép
bendegúz30

Sziasztok!

Helyhiány miatt eladók ikerlányaim 56-68-as ruhái jelképes, 100-600 Ft/db áron. Ha érdekel benneteket, a

http://abbcenter.com/index.php?t=hasznaltholmi

válogassatok.
ktimó

Sziasztok!!!

Nem fogjátok elhinni, de tegnap fél 10-től fél 4-ig egyfolytában aludtunk! :lol: :lol: :lol: Mintha ujjászülettem volna! :) Mikor megláttam az órát, elkezdtem gondolkodni, hogy elfelejtettem volna, hogy már szopiztunk egyszer? De aztán az utód mohóságából arra következtettem, hogy nem! :lol: :lol: Persze, reggelre már majd leszakadt a cicim! :roll:

Csajok!
Ti mennyi anyasági támogatást kaptatok? Mert én 61043 Ft-ot. Elég idióta összeg, nem tudom hogy jött ez ki! :shock: :shock:

Timi
Kép Kép
timocska

Benike!!!
Boldog 3 hós hófordulót! :) És én is (vagyis Lilla) várom az újabb talit :)

Lin!
Nagyon helyes Gréta baba, főleg a vigyori képen! :) Arra készülj fel, hogy egyre többet lesz ébren és kevesebbet alszik. Még nem tudja egyedül elfoglalni magát, szórakoztatni kell, ami elég nehéz feladat! (mi most tanuljuk az Öreg néne őzikéjét)! :lol: :lol: Lillust kábé 20 percre tudom egyedül hagyni, de akkor már sokat mondtam!

Lorca!
Ne fenyegess az óránkénti keléssel! :shock: Hadd örüljek most az 5 órás alvásnak! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Timo,

Az anyasagi tamogatast ugy szamoljak, hogy a tappenzre vonulas elotti teljes ev (nekem 2005, mivel 2006 decembereben mentem tappenzre, hogy roh...anak meg, ezt senki nem mondta, hogy nem az adott evet nezik, ha tudom, akkor kibirom meg a decembert munkaban, a 2006-os fizum sokkal jobb, mint a 2005-os!!!). ha 2006-ban jottel tappenzre, akkor neked is a 2005-ot nezik, ami - gyanitom - kevesebb a tavalyinal. Ha meg az iden jottel tappenzre, akkor viszont a tavalyit nezik.

Namost, ennek ha jol tudom havonta veszik a 70%-at, szoval nem az eves btto fizudat kell szazalekolni, hanem havonta van valami trukk...

En ennel tobbet kapok, de nem lattam mar regen szamlaegyenleget, epp ma szeretnem meglatogatni a bankot (Aronnal!), hogy 1-2 dolgot letisztazzak...

Ja, es alvas: Aron is fel 4-kor kelt eloszor aztan meg fel 7-kor :D Most a 9 orat varjuk es aztan sztem megyek is a bankba...

Lorca, ha most beallt Aron a max 1 ejszakai kelesre, akkor miert fog visszaesni az orankentire??? Ez torvenyszeru?

(Na, majd csak 10 nap mulva megyek a bankba, most beszeltem veluk, addigra NetBank kodot is gyartanak nekem es akkor azt is elhozom egy fust alatt...)

Timo! Imadom az Oreg nene ozikejet! Matra aljan, faluszelen lakik az en oregnenem. Tutturuttu dolgos derek (ja, melegszivu!), tole tudom ezt a meset... Mi Mazsolazunk :D Minden napra egy Mazsola-mese... van 3 konyv is :D
kami

Kami!
Félreértettél, én az egyszeri anyasági támogatásra gondoltam, nem a TGYÁS-ra! Mert hivatalosan annak 60375 Ft. az összege (mármint az anyaságinak). TGYÁSt még mindig nem kaptam, mert az idióta munkahelyem nem képes kitölteni egy papírt normálisan! :evil: :evil:

Mi az apeh-ba készülünk! Mert a lakáshitel visszaigényléssel is vannak problémáim.. :( Hihetetlen, annyira bonyolult minden! :roll:

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Lin,
Gréta nagyon édes, hasonlít rád!!! :lol:

Ria,
Beninek klassz a sapója. Boldog 3. hónapos szülinapot!!! :lol:

Timi,
Lillus nagyon szépen növekszik, kis tündérke!!! Jó kis városliget....
Nálunk már a pocakban ment az Öregnéne őzikéje meg a Kutya meg a nyúl című mesécske.Szereti Petya!!!
Nekem fogalmam sincs mennyi anyaságit kaptam, de összességében nem panaszkodom.

Mi tegnap otthon voltunk, sajna meghalt a Szabolcs nagymamája és neki volt a temetése. :cry: Elég későn értünk vissza (21.00), gyors fürcsi, kajcsi, tízkor már aluszkált is. Fél 5-kor ébresztő, nagy pukik majd alvás tovább fél 8-ig, kajcsi és még mindig alszik!
Aztán a nyakunkba vesszük a várost, patika, Mária nagyker, Kika, majd újra kajcsi és valami maratoni sétát tervezek babakocsival, mert szegény fiam már nem is tudja mi is az. :oops:
Tali!
Hát a családom oda volt meg vissza, hogy milyen klassz dolog és hogy milyen édesek a babók. Lillus külön dícséretet kapott!!! :D
Mikor lesz a következő? A Margitsziget az szupi lenne!!!Sok baba, kaja, pia, plédek a nagyréten....Húúúú az jó lenne. Ha mégsem akkor lehet a kövi tali nálunk!!!
Vendég

Jaja, Timo, teljesen hulye vagyok, az a TGYAS, amirol irtam... Viszont az egyszeri anyasagira a 61e ft az teljesen jo, nem? En aszittem olyan 50 korul lesz...
kami

Na, elmentem az apeh-ba, gyorsan meg is jártam, ugyanis cirka 30-an lettek volna előttünk. Az információs pasi azt mondta, hogy kábé délután 3-kor kerülünk sorra... :evil: :evil: :evil: pici babával sincs senki tekintettel a másikra. Úgyhogy hazajöttünk! Telefonon érdeklődni meg teljesen lehetetlen! :evil: :evil: :evil:

Sági!
Veletek álmodtam!!! De már nem emlékszem, hogy mit! :roll: (még mindig híg agyam van) :oops: :oops:

Timi
Kép Kép
timocska

Timi,
Remélem jó álom volt és a csemeték nem csináltak semmi "rosszat". :lol:

Csajok!
Megyünk a Kamiékkal a Városligetbe, akinek van kedve jöjjön!!!
Vendég

sziasztok!

ma egy fokkal jobb éjszakánk volt de így sem aludtunk sokat :cry: ment a pukiháború megint...

lorca
ne idegesíts!!! :shock: túladagoltam? én majdnem minden szopi előtt adtam 25 cseppet :shock: na jó, most felhívom a patikát!!!

beszéltem velük, minden kajcsi előtt 25 csepp az adag szerintük is :D akkor most mi van?mondjuk nem volt egyértelmű a doboz,az alkalmazási előirat sem

mindensetre beszereztem egy szélcsövet meglátjuk...

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

túléltük anyósékat....ez votl az első kiruccanásunk .kicsit macerás felcuccolni... :shock:
persze miután megint kevesebb a tej bepakoltam a mellszívót is hogy hátha 5 cseppel többet tudok kisajtolni magamból....
nagyon macera,utálom is de így mára megint kicst több a tejcsi.én nem tudom ti hogy vagytok vele de engem naggggyon zavart hogy máshol kellett szoptatnom :shock: hülye vagyok?

persze a nagyt le sem lehett vakarni a ygerekről ami önmagában nem gáz de a szopi után Lea egy 20 percet bír élénken ,addig beszélget ,nézelődik stb utána el kell altatni...mondtam anyósnak hogy most már tegye bele a babakocsiba és altassa mert túl fog pörögni... beletette de persze magyarázott neki és a gyerek túlpörgött,üvöltés nyüszi stb. majd egy óra eltelt mire el tudtam altatni...

ma megérkezett a More Milk tablettám úh remélem holnaptól tejözön lesz megint :lol:

na megyek ébredezik a drágám

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

nagyt=nagyit

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Mazsi!
Pukiháború: :( :( :(
Megjöttek a tejcsis bogyóid?

Timi
Kép Kép
timocska

Bendegúz,
Nálunk Mo nem csinálnak abortuszt "hobbiból". Azaz ahogy te is írtad, azért mert nem tetszik anyucinak, amit a pelusban találna. Kizárólag eü indokból. Legalábbis nagyon remélem, hogy azóta nem változott a helyzet, amióta ez az infóm van. Az inszemináció biztonságos, de azért nem teljesen. Closty és a többi hasonló gyógyi okozhat pl PCOt. Ez rákos megbetegedést is eredményezhet. Nekem is vannak ismerőseim, akik csinálták, van is eredménye :) És még úgy is egy vagyonba került, hogy gyorsan sikeres lett és az állam fedezte a nagy részét. Évente milliárdok mennek el erre és még így sem tudnak mindenkinek annyi beavatkozást fedezni, hogy gyerkőc legyen, ezért érzem én pazarlásnak, hogy a nem megválasztása miatt legyen. Czeizel a kótyagos spermiumokat a centrifugázás utániakra mondta egy nyilatkozatában, ami az egyik módja a szétválasztásnak.
Akkor ezt tisztáztuk :D és egy oldalon állunk.
Abban nem hiszek, hogy az orvostudomány tud olyasmit csinálni, aminek nem lehetnek hátrányos következményei valakire. Erről mindig a csodaszer jut eszembe, amit a Bayer cég fejlesztett ki köhögés ellen, a saját dolgozóin próbálta ki és rendkívül hatékony. Nem az aszpirin, ami tényleg egy óriási találmány (a mellékhatásaival). Te beadnád? Én nem. Ma heroinnak hívják, mivel a dolgozók olyan heroikusan, érezték magukat tőle :twisted:

Timocska,
Lehet, hogy megtört a jég és mostantól csupa átaludt éjszaka vár rád? :D
Az anyasági a minimálbér vhány százaléka, azért olyan idióta szám. Vagy a minimális nyugdíj...

Kami,
TGYÁSt úgy tudom, a 2006os évre lett megállapítva. Nekem is, pedig 2005 február óta itthon vagyok. Nekem meg a 2004es lett volna jó :) :wink:

Éjszakai kelés: Bocs a rémísztgetésért. Minden babának vannak rosszabb napjai, és néha egy kis megfázás is belejátszik. Jön még idén ősz, tél. Na akkor jön a haddelhadd. Ez csak az én statisztikai agyam, hogy ezt senki nem fogja megúszni.

Mazsi,
Szerintem sem túl egyértelmű a szöveg. Viszont azt írja egy éves kor felett, hogy napi 3-5x. Nem hinném, hogy ennél több lehet egy pár hónaposnak. De a gyógyszerésznek van diplomája, neki kell hinni, nekem csak a szövegértés a szakmám :). Aggódni azért nem kell, mert azt is írja, hogy mellékhatása nem ismert.
Engem is idegesít, ha máshol kell szoptatni, pedig már sokszor és sok helyen kellett. Mostanra azért már egész jó a toleranciám, nem ver le a víz, simán nekiállok vetkőzni és közben bámulom az embereket. De azért megkeresem a legtávolabbi helyet, a legnéptelenebbet. Vagy megmagyarázom magamnak, hogy ez egy kórház, sok gyerekkel és nem is azért bámulnak, mert... Ha zárt tér, akkor nem zavar. De az elején majd idegrohamot kaptam, pedig csak apukám, anyukám, tesóm, unokaöcsém és apuci zajongott körülöttem. Jól le is lettem szúrva,hogy milyen érzékeny vagyok :evil:

Kép KépKép
lorca

Bendegúz,
Utánaszámoltam, hogy ha a 6. héten van a vizsgálat, igazad van, akkor még saját döntés is elég az ab-hoz. Az meg fulladjon meg, aki ilyen indokból alkalmazza is :evil:

Kép KépKép
lorca

Barbi!
Tudnál feltenni képet a kengururól? Milyen márkájú és mennyiért vettétek? Ja, és hol?
Ma kendőben mentünk az apeh-ba, hát még az izémen is folyt a víz.. Lilláról nem is beszélek... :shock: :shock:

Timi
Kép Kép
timocska

lorca
valszeg igazad van az alvással, legalábbis a mai nap úgy vettem észre,h kaja után ha nem alszik el rögtön, akkor van egy max egy-másfél órás éber periódusa, ami után ha nyüszög akkor már le kell tenni, mert már kézben is utál lenni. szvl valszeg tényleg az alváshiány volt a gond, ami továbbgyűrűzött, h már nem is bírt lenyugodni. ugyanakkor azt gondolom, h vannak általánosságban jobb és rosszabb napjai. v csak én könyvelem el már az elején, attól függően, h hánykor keltem :twisted:

mazsi
én az anyámtól vagyok kiakadva, folyton különbözünk, pedig veszem ám a nagy levegőket és sztm ő is megpróbálja magát visszafogni, de nem megy ez nekünk. a szopival kapcs én már megedződtem, a mellgyulladás miatt már annyi helyen mutogattam a mellem, h már nem izgat, ki lát szoptatni. meg tény,h ügyesedtem is vlmelyest, és azért a rutin önbizalmat ad.
hajrá moremilk!! rem, beválik neked!

tali
nekem is okés a margitsziget, mi úgy is nagy piknikesek vagyunk. persze ehhez kell, h fixen jóidő legyen

majus3

Hi!

Timo! Irigy-irigy az éjszaka miatt, remélem megbeszélted Lillussal, hogy ezt a jó szokását megtarthatja! :D Nézegetem a sétás képeiteket, és kezdek rádöbbenni, hogy csak én vagyok olyan paranoiás, hogy bekötöm Gergőt a babakocsiban (5 pontos biztonsági öv :lol:), pedig fekszik.... :oops:

Megjártuk az Árkádot, gyorsan végeztünk, mivel Gergő minden boltban előadta a kis magánszámát, ami miatt mindenki minket nézett... :( Egyedül a H&M-ben nem volt gáz, mert ott volt még egy csomó üvöltő, rohangáló gyerek, komolyan, mintha vmi játszóházban lettünk volna. :shock:
Viszont eredményes volt a túra, sikerült beszereznem a nyári sapóját, teszek is fel egy képet, bár ő láthatóan nincs annyira feldobva a dologtól, de bele kell számítani, hogy nálunk vmiért a sapka a legutálatosabb ruhadarab. :roll:
Ja, és nem röhögni a kis dagin!!! Kép

Ezen kívül mást nem sikerült elintézni, de ez is vmi. Sajnos a cumi, mint hangfogó már nem működik, ui napok óta nem fogadja el - nem tudom miért - az ujjszopás pedig még mindig nem megy. Vicces nézni, ahogy próbálkozik, és egyre jobban felidegesíti magát rajta, hogy nem fér a szájába az egész ökle! :lol: :lol:

Mazsi! Nekünk 2x25-öt mondott a doki néni az Espumisanra, aztán a védőnő mikor látta, hogy mennyire üvölt, akkor azt mondta, hogy egy napig kapjon minden szopi után 25 cseppet, aztán álljunk rá a napi kettőre. Persze így sem igazán hatott, de mellékhatás sem jelentkezett szerencsére, úh nem kell aggódnod, úgy tűnik tényleg nem lehet túladagolni..... :roll:

Ja, és hasfájással kapcsolatban van itt vmi, amit nem merek leírni, nehogy megváltozzon a helyzet, de: :D :D :D

Kérdés: ti vesztek/vettetek járókát? A védőnő már mondta, hogy ideje lenne beszereznünk, de fogalmam sincs, hogy mikor használnánk, ui. amikor nincs a kiságyában (mert alszik), akkor úgyis kézben van. Gondolom ez meg fog változni, de tényleg itt az ideje a járóka vásárlásnak?
Vendég

Ó, és nem is írtam, hogy milyen apró örömöm volt vasárnap : Gergő engedélyezte a Terminál c. film megtekintését, elejétől a végéig! Annnnyira jó volt! Na nem a film sajna, mert az erős jóindulattal is csak közeps, de hogy végre tévézhettem egy egész filmnyit! :D :D :D

Margitszg. ok. PIKKK-NIKKK. :D
Vendég

Ja, csak hol fogok parkolni??? Vagy Gergő villamosozni fog? :D Vagy: megállok az Árpád hídnál és onnan bebuszozunk a szigetre. Hm. Azt hiszem ez a jobb, mert az 1-es villamos nem áll meg a szigetnél. :roll:

Na jó, befejezem a társalgást önmagammal, csak még egy: csütörtükön oltásra megyünk, úh ne akkor legyen. Köszi!
Vendég

Pann!
Annyira helyes Gergő ebben az új satyiban! (amúgy nálunk is a sapka a legutálatosabb ruhadarab) :D

Nekem valahogy eszembe se jutott fekve bekötni a gyereket a babakocsiban! Igazán nagy mutatvány lenne kiesni onnan! :lol: :lol:

A Szigeten is lehet parkolni. Benn a szállodánál fizetős, de a sorompó előtt bárhol lehet. Bár nem tudom, hogy jó időben mennyi hely van, gondolom olyankor nagy a tumultus a szigeten.

Én járókát nem tervezek egyenlőre venni, de lehet, hogy kelleni fog. Most a pihenőszékben és a játszószőnyegen jól elvan. De ha már kúszni-mászni fog, akkor ezek nem állítják meg! :)

Hasfájás: :D :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Húúú mennyit termeltetek :D

Kenguru: BabyBjörn és k...va drága volt, le se merem írni... De nagyon szuper!!! Ma magunkkal vittem sétára - biztos ami biztos :D - és nagyon jól jött, mert hazafelé kiborult a bili. Fogtam, belepakoltam és 2 sarokkal később már édesen aludt :D Itthon meg kitoltam a babakocsit az erkélyre és beletettem, azóta alszik :P (kopp-kopp-kopp...)
Igyekszem fotót is feltenni a végén!

Ja, Emma így beájult ma séta közben:
Kép

Nyaralás: mi még fontolgatjuk... Jó lenne menni, de nem vagyok benne biztos, hogy bevállajuk :?

Láncetetés: Én nem alkalmazom, mert nálunk a menetrendes kaja lett bevezetve - pár napja napközben 9, 12, 3, 6, 9 - ahogy Kaminál is. Tök jó kis rendszert vitt az életünkbe!! :P Na, meg nálunk már tejcsi sincs, úgyhogy ilyen szempontból nem is zavar be! Először kicsit megkavarta Emmát, éjszaka 2x is keltünk, de tegnap pl már este 9től reggel 5ig aludt!! Szuper volt :D Szóval én ebbe inkább nem kavarok be ;)

Sági, Ágiboldi! Szuper, hogy a fiúk ilyen jól viselkednek! :D Biztos a csajok voltak ilyen jó hatással rájuk ;)

Lorca! Örülök, hogy jobban vagy! Akartam is kérdezni, hogy miért nem voltál, csak olyan szita az agyam...

Timi! Remélem a Babylove pelus beválik nektek! :D Emma 1-2 hete úgy besz..rt, hogy a nyaka is olyan lett - meg kellett fürdetni :D Mióta tápszert ka, sűrűbb a kakija és valami iszonyat büdös... Gábor teljesen kész van tőle :D

Mazsi! Nem semmi szülés-sztori :? De a végeredmény a lényeg!!! :P Remélem beválnak a bogyók! ;)

Szopi - k..va jó, hogy szoptatni már nem tudok, de a ruhám még mindig átázik napközben...

Fotók: szuperek - mint mindig ;) :P

Boldi-kisfilm: meg kell zabálni :P Gábornak is megmutattam :D

Espumisan: nekünk napi max 5x, kaja előtt 25 cseppet mondott a védőnő, vagyis alkalmanként 25öt, nem 1 nap összesen

Pann! Drukkolok, hogy itt legyen a vége a pocakfájásnak!! ;)
Emma a múltkor a bankban kezdett el üvöltve sírni :shock: alig keltettünk feltűnést :?
Ököl-tömés nálunk is megy ;)

Járókát mi egyenlőre nem tervezünk.

Na, megyek, kajaidő van :D
Vendég

Sziasztok!

Ma nagyot voltunk csavarogni, unokatesomnál voltunk neki 10 nappal öregebb a babája. Benin egy ujjatlan body volt de rettenetesen izzadt és hideg veritékes volt a bőre és ráadásul rettenetesen keservesen sírt. :( Úgy megijedtem hogy felhívtam a védőnőt, aki azt javasolta mérjem meg a lázát. Megmértem de nem volt semmi. Levetköztettem egy pellusra és utánna szépen nyugodtan elaludt. :D Ezek szerint ennyire izzadós lenne Benus vagy nagyon nem bírja a meleget? Lehet hogy ez lesz egész nyáron? :(

Mi nem tervezünk járokát venni ebbe a kis lakásba el se férne!

Nyaralás: Mi azt hiszem beválalunk egy balcsit. :D De addig még szereznem kell egy utazó ágyat.

Üdv mindenkinek. Ja Pann szupi a satyitok :D

KépKép
csongria

Köszönjük mindenkinek a jó kívánságot. :D

KépKép
csongria

Sziasztok!

Kár, hogy senki nem jött ki a ligetbe, nagyon klassz volt, a srácok nagyon élvezték!!!Ha nem haragszotok meg dobok pár képet.

Hol vagyok? :lol:
Kép

A ligetben!!!
Kép

Pihi indul!!!
Kép
Vendég

Járóka!

Pont valamelyik nap azon gondolkoztam, hogy Bencust mikor kezdtük "járókáztatni". Azt tudom, hogy korán, de hogy mennyire korán??? Ennek az volt az oka, hogy megszokja és szerencsére be is jött...szívesen eljátszogatott benne. Igazából délelőttönként míg mostam, főztem, vasaltam, takarítottam addig ő elvolt benne (alváshoz nem használtuk), a délután a szórakozásé volt, persze járóka nélkül. Én azért szerettem nagyon, mert biztonságban tudhattam a közelemben, miközben én el tudtam végezni a szokásos dolgokat. A párom azt mondja hogy Benő 4-5 hónapos lehetett mikor elöszőr betettük a járókába. Persze megint csak izlések és pofonok, kinek mi jön be.

Nyaralás!

Mi sajnos idén kihagyjuk, de csak azért mert lakáscsere alatt állunk és minden pénzünk az újba fog menni. Bencussal 4 hónaposan síelni voltunk, 10 hónaposan pedig bejárta Korzikát. Jövőre remélem eljutunk a tengerhez....

Kép
Kép
bendegúz30

TALIS CSAJOK!

Ezek szerint kérésem nem talált meghallgatásra, sajnálom :( ...pedig beleszerettem abba a képbe és eltudtam volna képzelni, hogy az egészséges rendelésen azt a képet bámuljuk ne a csupasz falat.

Kép
Kép
bendegúz30

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?