Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ma megint veszekedtünk! Már nagyon egymás agyára megyünk! Elegem ven belõle, és neki is belõlem. Talán az állandó együttlét az oka, sõt biztos. Korláttozuk egymást, és ezt mindketten nem viseljük el, hogy azt kell csinálnunk, amit a másik. Szinte nincs olyan nap, amikor ne üvöltenénk egymással. Ma pl. õ még ott akart maradni a suliban, én meg haza akartam jönni, de mindig lecsesznek, ha egymás nélkül jövünk haza. Ez elég volt ahhoz, hogy már 1 órája ne szóljunk egymáshoz, és még nincs vége, lehet, hogy akár 3 óra is lesz belõle! Ilyenkor aztán jön a : "Nem a te pofádat akarom bámulni egész nap!" Én mondtam neki, hogy nyugodtan maradjon ott suli után, de õ nem akart, mert tegnap is amikor összevesztünk és egyedül mentem haza, jól neki estek, hogy hol csavargott. Elegem van! Nem tudom meddig mehet ez még így! Míg meg nem fojtjuk egymást? Kicsit kezd hasonlítani a kapcsolatunk a se veled, se nélküledhez! De inkább nélküled, de az lehetetlen!

Éva!

Örülök, hogy megint itt vagy! Még mindig olyan rossz a helyzet?

Ja tényleg! Nektek is megváltoztak a betûitek? Itt oldalt a Témák, Elmúlt napon...stb. Nekem kicsit kisebbek, és dundibbak lettek!

Zsuzsi
Névtelen

Zsuzsi

Már valamivel jobb a helyzet, Ádám már csak 2-3x kel fel éjjel. És tegnap csináltattunk redõnyt és ma fél 8ig aludtak reggel. Biztos ez is volt az oka, hogy olyan korán keltek, mert a másik lakásban redõny volt a szobájukban.
Ma voltunk orvosnál sima tanácsadáson és ott derült ki, hogy kijött Ádinak a 7. foga, pedig állandóan vizsgáltam õket, hogy hátha azért sírnak. De most meg náthásak velem és Lorával együtt. Most is itt lóg rajtam Ádi.

Dorcsi

Kérdésedre válaszolok: nekem a fiúk tíz nappal jöttek késõbb a kiírt idõpontnál, így õk a 42.hétre születtek. Ádám 33OOgr 54cm, Zolika 37OOgr 54cm-rel farral jött a világra természetes úton. Nagyon könnyû szûlésem volt, lehet, hogy mert már a második volt. Két óra alatt megvoltak. Öt nap után mehettünk is haza, nem tudom hogy bírtam volna ki több idõt a kislányom nélkül. Le a kalappal azok elõtt, akik több heteket töltöttek távol az otthonmaradtaktól!!!

Ma voltunk méreckedni: Ádám 8,72kg 77cm, Zoli 8,8Okg 79cm. Nem valami kövérek, de nem is soványkák, inkább hosszúak.

Képzeljétek, mi történt hétfõn a kislányommal a Corában. Megcsúszott azon a sz....r kövön és fejjel nekiesett a tejespultnak, eltört az orra és össze kellett varrni a szemöldökét. Hát nagyon megíjedtünk. Ott voltak velünk az ikrek is. Én is vettem még ruhákat nekik, össze-vissza rohangáltam az izgalomtól, aztán jött valami orvos lefertõtlenítette és bekötözte, aztán irány a kórház. Holnap megyünk varratszedésre.

Olyan jó, hogy megint olvashatlak benneteke, mert már elvonási tüneteim voltak.

Molnárka

Nálatok is 3éves kórtól járhatnak oviba a gyerekek?
A kislányom nagyon szeret már oviba járni, eleinte sírdogált, de mostmár nagyon szereti. És már alíg várom, hogz két év múlva az ikrek is induljanak oviba. Egy csoportba fognak járni, mert nálunk vegyescsoport van. Remélem, a fiúk is szeretni fogják. De nekik már megszokott, hogy sok gyerek van körülöttük, hisz csak itthon hárman vannak.

A kutyusom napokon belül meg fog szûlni, jobban izgulok, mint az én szülésemnél. Már akkora szegény, mint egy ház. Pedig õ maga is kisebb egy macskánál. Szerintem meg fogok õrülni, ha ennyi kutya lesz itt.

Most megyek, mert nagyon ráz a hideg, biztos lázas vagyok.

Éva
p

Sziasztok!
Éva!

Azt hittem már, hogy totál kikészítetett az alváshiány azért nem jelenetkezel. Én most építettem át a gépemet egy másik házba és eddíg még nem sikerült kikapcsolni a gombal direktbe. Nagyon örülök neki, hogy így csak én tudom majd kezelni. Bár a billentsüt így is szokták nyomkodni és az ellen nem tudok óvintézkedést. Bár utánanézek a windows help-be hátha van valami parancs, aztán közzéteszem.

Zsuzsi!

Hát nem lehet könnyû dolgod! Én kerek perec kijelenteném a szüleimnek! Mert ha csak este nem mehetnétek külön az még ok. De nappal??!! És mi lett volna ha Te valóban más suliba jelentkezel? És mondjuk mi van, ha Neked nem megy a röplabda, de jó érzéked lenne a teniszhez? Akkor is röplabdáznod kell?

Vikics

KépKép
vikics

Vikics

A férjem kitalált valami jelszavas megoldást, hát meglátjuk bejön-e. Nálam is az a baj, hogy a billentyûket nyomkodják és akkor törölnek le egy két dolgot.

Éva
p.éva

Sziasztok!

Éva!

Jó nagyok voltak a babák amikor megszülettek!
Nagyon sajnálom, ami a kislányoddal történt! Biztos nagyon fájhatott neki! Milyen kutyusotok van? Én nagyon szeretem a kutyákat, nekünk magyar vizslánk van, 7 éves lesz ápr. 19-én.

Vikics!

Tényleg elég rossz, és nehéz helyzet! Még mindig nem szóltunk egymáshoz már 3 órája. Ez nagyon fáj nekem, én már nem is haragszom rá. Csináltam neki kaját is, pedig nem is tudok fõzni. De le se sz...ta.
Már néhányszor megmondtam a magamét, de mintha a falnak beszélnék! Egyáltalán nem is érdekli õket! Tönkre fogják tenni a kettõnk kapcsolatát is. Én még azt se érteném meg, ha csak este nem, de hogy nappal! Ez van. Miért cak ketten??
Hát ha nem ment volna a röpi, akkor is ott kellett volna lennem! Soha nem csinálhatunk semmit egymás nélkül.

Majd még írok, csak most megyek edzésre.

Zsuzsi
Névtelen

Zsuzsi

HÁt igen, nagyon ordított szegénykém, én is nagyon megijedtem.
Van egy yorkshire terrierem, õ terhes, van egy keverék tacskó féle hosszú lábakkal és három hete találtunk egy fekete spánielt, még fiatal, 9hónapos lehet. Csak átmenetileg akartuk befogadni, de nem jelentkezett a gazdija és hozzánknõtt.

Na megyek, mert a Lora szétszõrta az összes kekszet és beletaposta a szõnyegbe.

Éva
p.éva

Sziasztok!

Vikics!

Most van idõm egy kicsit bõvebben kifejteni. Szóval én nem vicceltem, amikor azt írtam, hogy"egynek" neveltek minket. Nem csak este, de nappal sem mehetünk egymá nélkül sehová. Itt nem féltésrõl van szó, csak arról, hogyha õ nem, akkor én se, vagy ha õ igen, akkor nekem is kell. Az iskola az egyetlen hely, ahová elengednek egyedül, de oda meg én nem megyek. Ketten meg akorvá mehetünk, nem is érdekli õket. Mindenhová csak ketten, de így nagyon megnehezítik az életünket, és egymás agyára megyünk. Mert hát nem mindig ugyanoda akarunk menni, vagy nem mindig együtt. De ez lehetetlen! Ha nem röpizni akartam volna, akkor tuti, hogy az lett volna, hogy vagy mindketten mindkét helyre, vagy egyikre se. Akkor aztán járhattunk volna heti 8 edzésre! A sulinál meg szóba se jöhetett, hogy ne egy helyre!!
Annyira megnehezítik az életünket!

Zsuzsi
Névtelen

Éva!

Jó nehéz lehet 3 ilyen kicsi gyerekkel! Én is szeretnék ilyen sok kutyust, imádom õket! De már 8 állatkánk van, és már nem enged anyám többet. Sajnos a nyolc közül csak egy kutya, de a többit is imádom. A cicánk 12 kiló!
A vizslánk szegény egyszer álvemhes volt.
Remélem nem lesz semmi baj a szülésnél, majd írd meg!

Zsuzsi
Névtelen

Sziasztok!

Vikics!

Már kibékültünk, de nem tudom meddig tart még. Ma valószínûleg megint össze fogunk veszni, mert el akar menni az este bulizni, elhívtak az osztálytársak, de nekem nincs sok kedvem hozzá, mert amikor azzal a két lánnyal vagyunk, mindig rossz vége lesz. De muszáj, mert nélkülem nem mehet! Inkább alkalmazkodom hozzá, hogy ne vitatkozzunk.

Ma elég kellemetlen volt, mert ének órán elült mellõlem, persze csak úgy, nem vesztünk össze. Utána mindenki ott csodálozott, meg sajnálkozott:"Mi történt, összevesztetek?", meghogy "Zsuzsi, elhagyott a testvéred?"
Hát olyan ideges lettem! Miért gondolják azt, hogy ha már nem ülünk egymás mellé, akkor összevesztünk?? És ugyanez van az egyforma öltözékkel is. Nagyon-nagyon ritkán elõfordul, hogy valamelyik ruhadarab különbözik rajtunk, olyankor is ez van. Persze nem bántásból mondják, hanem így is gondolják!

Ma észrevettem, hogy jár még egy ikerpár a sulinkba. Eddig csak egyet láttam. Lányok, és nagyon hasonlítanak, de semmi se egyforma rajtuk( ruha, hajviselet stb.), lehet ezért nem vettem még észre õket, csak most.

Zsuzsi
Névtelen

Sziasztok!

Zsuzsi!
Miért nem veszel fel direkt totál más ruhákat? Abba már csak nem szólnak bele???!! És egy idõ után lehet, hogy észrevennék, hogy unjátok ezt az összenõt életet. Vagy Te növeszd meg a hajadat. Ha már nem szólsz róla legalább utaljál rá nem? Valószínûleg ez benned is megerõsítené az én tudatot.
Bár persze lehet, hogy inkább másnak kéne tanácsokat osztogatnia, mert én amúgy is olyan lázadó típus vagyok, ha valami nem tetszik. Csak egy kis ideig tudom tûrni az ennél jóval csekélyebb elnyomást is. Mindíg amikor ilyeneket írsz legszívesebben átmennék a mutterodhoz ás felhomályosítanám, még akkor is ha vad idegen! Persze nem fogom, mert ez a Te életed, csak bosszant a tehetetlenség.
Remélem én el fogom kerülni ezt a szitut a fiúkkal, bár nekem meg sem fordult a fejembe, hogy ilyeneket tegyek, attól függetlenül, hogy a ruhatárjuk javarész teljesen egyforma a színkülömbségtõl eltekintve. De már rá jöttem, hogy az is azért van, mert hiába lehet 100 féle ruhát kapni, ha nekem az az egy tetszik. Sátoros ünnep, ha éppen van két szép fiús színbe. (fiús szín= nem rózsaszín, lila és árnyalatai) Rondát meg nem veszek csak azért, hogy más legyen.
De hát amíg az én ízlésem érvényesül, mert nekik még nem alakult ki, addíg az így lesz. Késõbb már úgy is csak terelgetni tudom amennyire hagyják.

Gabi!
Hová tûntél?? Már alíg várom, hogy válaszoljál!!

Éva!
Hát nem irigyellek! A három gyerekkel folyton történik valami. Hozzád képest az én életem sivár és eseménytelen. Jó sok energia szorult beléd! Minden elismerésem a Tiéd!
Tényleg még most sem javult a véleményed a fényképezõrõl? Már láttam olyat elég sok helyen igen olcsón. Bár semmi bajpm az enyémmel, de azért elgondolkodtattó.
Meg vannak már a kiskutyák?

Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Vikics!

Tudom, hogy azt kéne, de nem olyan egyszerû!
Most értünk haza, mégis elmentem vele. Az egészbõl annyi "hasznom" volt, hogy kaptam egyet a szemem fölé a HÉV megállóban véletlenül az egyik részeg barátnõmtõl. Dehát el kellett mennem vele. Szóval ez azért nem olyan egyszerû, mert nekem totál ambivalens érzéseim vannak ezzel kapcsolatban. Imádom, hogy ikrek vagyunk, magát ezt a dolgot, de mint mindennek ennek is vannak buktatói. Ha pl. nem egyforma lenne a hajunk, nem tudnánk átvágni a tanárokat, ugyanez van az egyforma ruhával is. De nemcsak ezért ölözünk egyformán, hanem mert így érezzük magunkat jól, de emiatt nem kéne egy kalap alá venni. Én egyszerûen úgy érzem, és talán így is van, hogy nem tudok nélküle érvényesülni, és csak úgy érzem magam teljesnek, ha együtt vagyunk, és egyforma ruhában is. Másrészt meg mindenki ezt is várja el tõlünk( persze ez engem nem érdekel). Sajnos nem tudom jobban megmagyarázni ezeket a dolgokat.

Szerintem nem baj, ha a fiúk egyforma ruhában járnak, ha "egészségesen" vannak nevelve. A legfontossab, hogy ne érezzék úgy, hogy csak ketten érnek egyet. Majd aztán tényleg ugyis õk döntik el.

Zsuzsi
Névtelen

Zsuzsi!

És nem érzed, hogy ki kéne törni ebbõl a dologból valahogy? Mert erre lenne jó megoldás a más ruha. Ha a frizura nem is. De szerintem attól még, hogy más ruhába mentek az aki nem tudott megkülömböztetni ezután sem fog! Én akárhogy öltöztetem a fiúkat mindíg megkérdezik az ismerõsök, hogy melyik ruhában melyik van. És akkor utána eszerint hívják õket, de van hogy így is összekeverik. Most akkot melyik is volt a ... ruhában?? Na errõl beszélek!
Ha a másik helyére ülsz a suliban ugyanúgy azt fogják hinni, hogy a Dóri vagy. Ha csak nem árulkodik a lila folt a szemed alatt.
Na befejezem, mert ma halálra dolgoztam magam. Kitakarítottam egy-két zugot, de sajna még így is kilátástalan a lakás. Kép Legközelebb vasárnap írok este, mert elmegyünk a hétvégére.

Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!
Nem tûntem el, csak kicsit nyúzott vagyok. Ilyenkor nem jut eszembe semmi értelmes, hülyeségeket meg nem akarok írni, elég volt nektek egyszer panaszkodnom.

Vikics!
Jól láttad, Bence az aki az etetöszékben áll, és valóban neki van huncutabb mosolya. Ennek ellenére én úgy veszem észre, hogy Marci a nagyobb csibész, õ az aki mindenhova fölmászik, kinyitogatja a fiókokat, szekrényeket, Bence csak utánozza. Szerintem kettõjük közül Bence az érzékenyebb, minden kis elesésnél fülsiketítön üvölt. Marci néha észre sem veszi, hogy beütötte a fejét. Olyan is volt már, hogy Marcinak ráütöttem a kezére, mert földhöz vágta amit a tálcáján talált (pohár, tányér, kanál), erre kiröhögött, Bence viszont ugyanilyen alkalommal vigasztalhatatlanul sírt. Nálatok is ennyire különböznek a fiúk? A ruhájuk színét viszont mindig változtatom, csak egy-két saját darabjuk van, a többit cserélgetem. Tudom, hogy ez nem jó, de lusta vagyok külön szekrénybe pakolni, amíg nem muszáj. Már most is vannak azonban olyan cuccok, amit ök maguk választanak ki, hogy azt adjem rájuk. Bár az Ikrek könyve után elhatároztam, hogy az egyiket zöld-sárgába, a másikat piros-kékbe öltöztetem, de nekünk már volt egy csomó fiúruhánk Gergõtõl, és alig volt zöld meg sárga, így a meglévõket próbálom elosztani.

Éva!
Nagyon sajnálom ami a lányoddal történt, jobbulást kívánok neki.
Kutyusod megszült már?

Zsuzsi!
Azt olvasom ki a soraidból, hogy kettõtök közül Te vagy az alkalmazkodóbb, az érzékenyebb, és a béke kedvéért inkább eltüröd a tesód hülyeségeit. Mondd, kinek jó az, ha átvágjátok a tanárokat? Szerintem a tesódnak több haszna van belöle, mint neked. Ha tényleg nem akarod, hogy egy kalap alá vegyenek benneteket, akkor igen is eröfeszitéseket kell tenned. Ha tényleg megváltoztál, és nem akarod, hogy "Sittesek"-nek gúnyoljanak téged is a tesóddal együtt, akkor vállalnod kell, hogy külön utat járj. Biztos vagyok benne, hogy nagyon nehezedre esik kilépni ebböl langyos vízbõl, de a Te érdeked. Mert ha most nem teszed meg, késõbb lehet, hogy már nem is lesz esélyed (mondjuk ha belekeveredsz a tesód miatt valami hülyeségbe, amit ha a saját utadat járod, elkerülhetnél). Úgy vettem észre, hogy nagyon érzékeny vagy, ezért bocs, ha kicsit keményen fogalmazok. Nem akarlak bántani, csak felébreszteni Csipkerózsika álmodból. A tesód jól megállja a helyét nélküled is - ezt olvasom ki az írásaidból. Próbálj meg a saját fejed után menni, és nem az övé után. Igen, olvastam, hogy ebbõl voltak a veszekedések, de csak harc árán tudod kivívni az önállóságodat, és ne áldozd fel magad miatta. Õ a vagányabb, viszont Te vagy az okosabb. Ezt használd ki!
Bocs a prédikációért, csak bennem is felébredt az alvó oroszlán, mint Vikicsben. Egyébként, talán én is hasonló lázadó alkat vagyok, mint Vikics. Talán ezért is az elsõ szó, amit tisztán kimondtam az, hogy NEM. Kép
Gabi
efgabi

Sziasztok!

Lányok!
Én is tudom, hogy változtatni kéne, de nagyon nehéz. Mi nem azért öltözünk egyforma ruhába, mert szeretjük, ha nem tudják ki kicsoda, sõt a barátaimtól utálom, ha nem tudnak megkülönböztetni. Hát általában tényleg a tesómnak jobb, ha kicseréljük egymást a suliban, de nem használ ki, mert ugyaúgy fordítva is szokott lenni, csak ritkábban. Azt már én is tapasztaltam, hogy akkor se tudnak megkülönböztetni ,ha nem vagyunk egyformában, de nem ezért van azegész. A Sittes becenév tényleg idegesít, de azt is csak viccbõl mondják, nem gondolják komolyan. Ezzel már a tesóm is szakított, már nem csinál olyan durva dolgokat. Azért azt komolyan nem hagyom, hogy belevigyen valami hülyeségbe, akkor még csak 10 évesek voltunk. Én nem bántódtam meg, mert én is tudom, hogy ez az igaszság. Azt, hogy ki az érzékenyebb nem tudom, lehet, hogy én, de õ ugyanúgy nem tud meglenni nélülem. Õ is ugyanúgy a lkalmaszkodik hozzám, ha kérem, csak talán kevesebbszer.

Zsuzsi
Névtelen

Sziasztok!

Elõbb nem volt idõm befejezni.
Lehet, hogy én vagyok az alkalmaszkodóbb, de nem megyek bele mindenbe, csakhogy ne veszekedjünk. Nem vagyok a csicskája, nem csinálok meg mindent, amit akar, csak ha én is helyesnek gondolom. Ilyenkor nem érdekel a veszekedés, és õ sem. Ilyen pl., hogy nem megyek el vele a szünetben a WC-be cigizni, mert tudom, hogy hülyeség, és az se érdekel, ha ezért kap egy 30 rugós számlát.
Egyébként azért is nehéz nélküle, mert eddig mindig egy embert alkottunk, és ezért teljesen más tulajdonságaink vannak. Egészen egyszerûen eddig nem volt arra szükség, hogy ezeket kifejlesszem, mert benne megvolt, de ez fordítva is igaz. Neki is ugyanakkora szüksége van rám, mint nekem rá, csak õ nem mutatja ki, de én tudom, mert kb. napi 23,5 órát együtt vagyunk, és nagyon jól ismerem.

Volt egy idõszak, amikor nem ölzöztünk egyformán. Kb. 10-12 évesen, nem tudom miért, és azt sem, hogy miért változott meg. Talán akkoriban elég volt belõle a színpadon, mert akkor játszottuk a Két Lottit, és rengeteg fellépésünk volt. Belegondolva ezt a fõszerepet se kaptuk volna meg, egymás nélkül nem játszhattuk volna el. Ez is csak erõsítette a kapcsolatunkat.

Biztos könnyítene az életünkön, ha nem öltöznénk egyformán. Sokszor elõfordul, hogy egymásután akarunk bemenni ugyanabba a boltba. Ilyenkor belegondolunk abba, hogy mit gondolhat az eladó:" Már megint mit akar ez itt?"-ilyenkor inkább keresünk egy másik boltot. Ez a hasonlóság biztos nem lenne annyira feltûnõ( ami nem is lenne baj), ha nem lennénk egyformában.

Zsuzsi
Névtelen

Vikics!

Jó a holnap?
Ha közbejön valami(ami nem baj), akkor a mobilomra írj, mert a nõvéremnek 1,5 napja, hogy megírja a 20 oldalas dogáját, és ezért egész nap itt ül. Ok?

Éva!
Megszülettek már?

Zsuzsi
Névtelen

Sziasztok Lányok!

Még nem szült meg a kutyusunk, de ma már nagyon elbújik és még enni sem akar, pedig mióta terhes állandóan csak eszik , és reggel még hányt is. Már nagyon izgulunk! Még átolvasom a yorkis könyvet, mert abban minden benne van, hogy mit kell csinálni. MÁr két szülését levezettem, de mindig nagyon izgultam, nekem kellett eltépni a köldökzsinórokat, mert õ nem rágta el és már a burkot is nekem kellett kilukasztani, mert azt sem akarta és majdnem megfulladtak a kicsik. Már olyan vagyok, mint egy szülésznõ. Majd megírom, ha megszülettek.

Vikics

Hát igen, nálunk tényleg történik mindig valami. Hol a gyerekekkel, hol velünk. Még mindig nagyon rosszul alszanak, egyik éjjel tízpercenként ordítottak felváltva, még rosszabb, mint az elején. De majd csak megjavulnak, most éppen náthások.
Tegnap nagyon összevesztem az anyósommal. Pedig tök jóban voltunk eddig. Azon vitáztunk, hogy nem tudja megérteni, hogy három gyerek mellett nem lehet rendet tartani a lakásban. Amikor átjön mindig csak pakol , hogy így nem lehet élni. És tegnap átjöttek az apósommal és amíg elmentem a posstára átrendezték az egész lakást, és ez volt a múlthéten is. Engem meg sem kérdeznek, hogy tetszik -e egyáltalán és állandóan piszkálnak, hogy ezt kell csinálni meg azt kell csinálni és addig nem hagy békén, amíg úgy nem lesz, ahogy õ akarja. Aztán tegnap már nagyon ki voltam , fáradt is voltam és elegem lett és megmondtam neki, hogy nekem nem tetszik így a lakás, erre azt mondta, hogy az nem számít, hogy nekem tetszen, hanem, hogy praktikus legyen, erre azt mondtam, hogy hát végülis nem én lakom ebben a lakásban. MIre õ felpattant sírva és azt mondta, hogy többet nem jön hozzánk. Mondtam neki, hogy én szeretném, hogy jöjjenek, de ne pakolni, hanem babázni, beszélgetni stb. Miire Õ: õ mocsokban nem tud itt lenni és hogy én mocsokban élek és abban is nevelkedtem, pedig anyukáám nem nevelt mocsokban, erre kiabálni kezdtem vele, hogy persze én cigány vagyok és putriban élek, mire õ, hogy odavaló vagyok stb. És elszaladt sírva. Hát ezzel nagyon megbántott. Azóta nem beszéltünk, pedig óránként hívtuk egymást azelõtt. Sajnálom,hogy így alakult, mert annyit segítenek nekünk anyagilag is, de már elegem lett, hogy nem minden a rend körül forog. Nekem a gyerekeim az elsõk!!!! Sz.....ok a rendre, már elnézést.
Na nem panaszkodom tovább, de jó volt kiönteni a syívem.

A fényképezõvel még mindig nem vagyok megelégedve, vissya is vittük, erre ott meg tök jó képeket csinált.

Gabi, MOlnárka

Nálatok mennyi a korkülönbség a gyerekek között, mert nálunk kettõ és már megõrülök, mert a lányom egésznap nyúzza az ikreket és azok egésznap sírnak. Nem tudom mit tegyek, ha eltíltom az sem jó, mert már így is nagyon féltékeny, de már kibírhatatlan, amit velük mûvel.

Éva
p.éva

Sziasztok!

Éva!
Drukkolok a kutyusodnak! Tenyésztitek õket? A babák is yorkik lesznek? Az egyik barátnõmnek francia bulldogja van, és párotatni akarták, de nem jött össze, aztán mesterségesen lombik kutyusok születtek. Ez elég vicces!

Sajnálom, hogy összevesztetek az anyósoddal! Szerintem tényleg lehetetlen rendet tartani 3 kisgyerek mellett. Mi is 4-en vagyunk testvérek, és most is meg régen is probléma volt a rend, és szerintem ezzel sokan így vannak! Bár nálunk nem a nagyik részérõl volt a gond, mert az egyik már nem is élt, amikor megszülettünk, a másikat meg kb. 2-szer ha láttam. Én anyámmal veszekszek sokat a rend miatt, mert borzalom, ahogy a szobánk kinéz, pedig már nem vagyunk kicsik. A bátyámnak van két gyereke, a fia 3 éves, a lány meg 7. Elvált, de amikor elhozza hozzánk, hát borzasztóak, ahogy szét tudnak rámolni! Minden percben mással akarnak játszani, de az anyám soha nem szól rájuk, hogy nagy a kupi.

Zsuzsi
Névtelen

Zsuzsi!

Nem tenyésztjük õket igazából, de persze yorkival pároztattuk és lesz törzskönyvük is és hát nem elhanyagolható, hogy milyen jó pénzt lehet értük kérni.
De mindig bõgök, mikor elvisznek egy kutyust.

Én is sajnálom, hogy összevesztünk, de hát nem minden a rend, engem nem zavar nagyon, ha kupi van, már elegem van a rendrakásból, minden percben pakolhatnék, mert a gyerekek mindent széthordanak. De õ ezt nem tudja megérteni. A múltkor itt volt a gyerekkel két órát és kivolt, hogy nem lehet tõlük még wc-re se menni, de aztán ezt mindig elfelejti. Lehet, hogy egy kicsit lusta is vagyok, de ennek az is az oka, hogy éjszakánként félóránként fentvagyok valamelyik gyereknél és másnap iszonyúan le vagyok lassúlva a fáradtságtól,d e az a baj, hogy ezt nem tudják megérteni. A férjem is reggel dicsér, hogy milyen hõs vagyok, hogy ennyiszer fentvoltam éjjel, de aztán délutánra elfelejti és piszkál, hogy miért van ilyen kupi. Hát ez van. De majd csak megbékél. Én egy darabig nem szándékozom az anyósomékhoz menni az biztos. Ha a férjem akar mehet hozzájuk a gyerekekkel, de én itthon maradok. Legalább lesz egy pár nyugodt órám.

Most megyek pakolni, mert romokban a lakás.
Kutya még nem szült, de már tiszta ideg vagyok.

Éva
p.éva

Sziasztok!

Zsuzsi!

OK a holnap!! Semmi gáz! Fúúúú megnyugodtam, hogy Te sem vagy egy rendmániás, mert nálunk is mindíg kupi van. Bár az engem sem zavar nagyon. Inkább azok a dolgok amiket egyszer kéne megcsinálni és akkor szép lesz a lakás, de az csak aakor, ha összegyült a dupla gyesekbõl. Addíg marad kissé rendezetlen stílusú a lakás. Kép

Éva!

Megértelek teljesen. Velem is pont ez szokott lenni, csak én nem is vagyok annyira oda érte. Nincs vele semmi bajom, csak túlzottan belegyalogol az életünkbe. Most mondjuk nem csesztet a rendért inkább a párom, de vele mindíg közlöm, hogy cseréljünk 2-3 napra és akkor meglátja mennyi ideje van az embernek az ilyesmire. Persze egyedül egy órára is félne velük maradni nappal. Kép
Meg az a rossz, hogy néha én is úgy gondolom, hogy simán beleférne a napba a takarítás, rendrakás, csak hát az én fiaim ha ott ülök a szobába és semmit nem csinálok akkor jók, ha pörgök és pakolászok akkor viszont mindíg rosszalkodnak. Hát ez van meg a kupi. Kép
Én inkább azt utálom, hogy folyton beleszól a nevelésbe. Mit csináljak a hogyan meddíg. Pedíg az elején azt sem tudta mit kell csinálni velük, azóta meg mindent jobban mint más. Én meg nem az a típus vagyok aki az ilyeneket csak úgy szó nélkül hagyja. Elég sokszor helyre kell raknom. De inkább ne szóljon hozzám pár napig minthogy elnevelje a gyerekeimet.

Gabi!

Nálunk a dominánsság teljesen vátozó. Most éppen úgy veszem észre, hogy a Nándi inkább majmolja a Levit, de aztán fordíva is van éppen elégszer. Szóval passz! A Levi könnyebben eléri amit akar mert hízelgõbb és simulékonyabb. A Nándus meg nem nagyon tud hízelegni. Abszolút külömbözõek, pl.: az igyekezetük. A Nándus nagyon aktív és mindenbe bevonható. Hozd ide, vidd ki, szedd össze... meg ilyenek. A Levike eközben csak áll és bámul maga elé, vagy az mondja, hogy nem, esetleg nekifog, de útközben elkezd játszani valamivel. Viszont sokkal többet beszél. Mindent elismétel amit még nem hallot és nagyon fogékony. A Nándos feleslegesen nem nagyon beszél soha. Amit akar vagy éppen érdemesnek tartja a közlésre. Játék közben õ is kommentálni szoktat e tetteit, de észrevehetõen közlékenyebb a Levi. Illetve a Nándus féltékenyebb is. Kép
Jó Neked, hogy vannak kinõtt ruháid. Ha nekem lennének én sem válogatnék. Ha ritkán kapunk is párat akkor is már kezdettõl a pirosat a Nándus a kéket a Levi kapta, mert úgy érzem a vérmérsékletükhöz ez igazodik a legjobban. A zöldet meg utálom! (kivéve a khaki, moha) Kép
Fúú ez jó hosszú lett. Látszik, hogy 2 napot pótoltam! Kép Kép

Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Gabi

Én is ugyanígy vagyok a ruhákkal. Összevissz öltöztetem õket, nincs meg, hogy melyik az Ádié és melyik a Zolikáé. Meghát nekünk is van egy csomó ruhánk a kislányomról, így nem sokszor vannak egyformában.

Vikics

Nekem a nevelésben nem szólt bele, csak a rendmániájával piszkált, de most egy darabig biztos nem fog. A férjem tegnap felhívta, de szó sem esett a veszekedésrõl. Én most nem akarok vele beszélni az tuti.
Milyen volt a hétvégétek? Merre jártatok?
Mi itthon szenvedtünk, mert a gyerekek megint betegek, köhögnek, taknyosak, fáj a fülük stb. Már sose lesz ennek vége, annyit sírnak szegénykéim, nagyon sajnálom õket, csak fekszenek és sírnak. Most is üvöltenek, úgyhogy mennem is kell.

Éva
p.éva

Vikics!

Ott felejtettem a képeket!!!!!!!!!!!!

Zsuzsi
Névtelen

Vikics!

Egyébként nagyon aranyosak a srácok, és így élõben sokkal egyértelmûbb az egypetéjûség, hiszen egy emberrõl sem lehet 2 ugyanolyan fotót csinálni. Eléggé bajban lettem volna, ha egyszínû poló lett volna rajtuk. Jó ötlet, hogy sportoljanak, és lenne is hozzá erejük. Tényleg nagyon édesek!

Éva!

Nagyon nem lehet könnyû a 3 kisgyerekkel, fõleg, ha még betegek is egyszerre. Én azt mondom, hogy az anyósod ugyse bírja ki az unokái nélkül sokáig, így elõbb-utóbb kénytelen lesz elmenni hozzátok, és akkor rendezhetitek a kapcsolatotokat, és addigra talán õ is lehiggad.

Zsuzsi
Névtelen

Lányok!

Most találtam egy oldalt: www.twinsworld.com, itt a talent szó alatt több száz fotó van!( sajnos ez se magyar)

Zsuzsi
Névtelen

Éva!
Maximálisan megértelek, hogy kifakadtál. Nálam is így szokott lenni, egy darabig nyelek a béke kedvéért, de egyszer csak betelik a pohár és akkor robbanok. Nálunk is ugyanez a helyzet a renddel. Még az ikerterhességem legelején borzasztóan rosszul éreztem magam, alig bírtam felkelni, mindig émelyegtem és hánytam. Alig tudtam ellátni Gergõt is, nemhogy még a lakást. Megkértem a páromat, hogy fogadjunk egy takarítónõt, különben megesz minket a kosz. Õ is örült neki, és azóta is jár hozzánk egy héten egyszer egy délelõtt. Nagyon nagy segítség, bár már aznap délután alig van látszata a munkájának. Nálunk is volt olyan szitu, mint nálatok, hogy reggel még "szentté avatott" a párom az éjszakai mûszakért, de délután már "nem lehet megmozdulni, akkora felfordulás van". Nem lehet semmit csinálni, majd ahogy okosodnak, megtanulják elpakolni a játékaikat, esetleg még a takarításba is besegítenek. Csak ki kell várni.
Egyébként nálunk Gergö és a kicsik között 2 év 8 hónap van (4 nappal Gergö szülinapja elött készültek a kicsik), és ugyanaz a helyzet. Amikor együtt vannak, Gergö vagy elveszi valamelyiktöl a játékát, vagy ütögeti öket, esetleg ellöki vagy valami hasonló kedevsséget müvel. Nem tudok én sem mit kezdeni ezzel a dologgal, ha van idöm, megprobálok leülni vele játszani, de olyankor meg a kicsik zavarják a mi játékunkat. Szerintem, elég nagy csapás ez a nagyoknak, hogy egyszerre két betolakodó túrja ki öket egykeségükböl. Ezt is csak az idö oldja meg. Ezt abból gondolom, hogy régebben rosszabb volt a helyzet, most már elöfordul, hogy együtt is játszanak (fogócskáznak, bujócskáznak), tehát lassan összenönek.
Erröl talán Ildi tudna többet irni, ha még olvas minket.

Vikics!
Úgy vagyok én is, hogy néha azt gondolom, meg tudnám csinálni. Meg is próbálom, de olyankor meg a srácok bekavarnak, mint nálad. Nekem még a fözés is iszonyú megpróbáltatás, mert Gergö tej- és tojásallergiás, emiatt a kicsik sem kaphatnak ezeket 2 éves korukig. Találtam egy céget, amelyik így föz és kiszállítják, úgyhogy inkább tölük rendelek. De szerencsére a párom szeret és tud is sütni-fözni, igy hétvégén besegít.
Tulajdonképpen a nehezét megcsinálják helyettem, csak a gyerekekkel kell törödnöm, és még így sem tudok rendet tartani. Biztos bennem van a hiba, de szívesen tanulnék, ha valaki megmutatná, hogyan kell mindezt egyedül és jól csinálni.
Gabi
efgabi

Sziasztok!

Zsuzsi!
Megtaláltam és végignéztem még párszor a srácokkal. Nagyon édesek voltatok kicsinek. Kép
Mindjárt megnézem azt az oldalt is amit most írtál.

Gabi!

Nekem a fõzéssel mázlim van, mert anyukám eljön minden szerdán, hogy én elmehessek a barátaimhoz és közben telepakolja a hûtõt fincsi kajákkal. A fiúk kedden és csütörtökön nincsenek itthon én meg eszem ami van. A párom szinte mindíg anyósnál eszik mert közelebb van mint mi. Úgyhogy egy csomószor van, hogy szerdánként el kell tüntetnem valahogy az elõzõ heti kaját, hogy az anyu ne vegye észre. Kép Hétvégén meg mindíg elmegyünk valamelyik nagyihoz ebédre, ha meg nem akkor összeütök valami finomat. Szóval a fiúknak csak hétfõn kell fõznöm mert akkor már nem adom oda a szerdai kaját nekik akármi is legyen az. Azt meg ki lehet bírni.

Éva!

Együtt érzek Veled! Kitartás! Kettõ egészségessel sem könnyû, nemhogy három beteggel. Kép Ma amúgy is volt valami front mer délelõtt is holt zizik voltak a srácok velem együtt meg miután felébredtek is. Fõleg a Nándus volt kibírhatatlan. Remélem szerán jobb idõ lesz. Kép

Vikics

Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Zsuzsi

Hozzánk nem fog jönni, de már hétvégére meghívott minket ,mert Zoltán nap lesz és ilyenkor õ szokott minket ebédre hívni, de én mondtam a férjemnek, hogy én nem megyek el és a gyerekeket sem viheti el, mert betegek. Én azóta nem beszéltem vele még telefonon sem csak a férjem szokott vele telefonálni. Nem vagyok most kíváncsi rá, egyik héten elmond mindennek, a mássik héten meg menjünk át, mintha misem történ volna, hát nekem ehhez nincs kedvem. MOst jó ürügy még a kutya is mert állandóan figyelni kell, hogy mikor szûl, úgyhogy ezért maradok itthon.
Hát igen, nem könnyû a gyerekkel, de majd csak megnõnek egyszer, ahogy ti is és még vissza fogom sírni ezeket az idõket is.

Gabi

Én sajnos nem tudok most takarítónõt fogadni, mert minden pénzünk a kocsira megy , amit most vettünk nemrég, a casco a részlet, a lakás stb. MOst nagyon oda kell figyelnem, hogy mire kköltök. De már nálunk is felmerült ez a gondolat, de mikor anyósom meghallotta azt mondta szó se lehet róla, majd õ jön takarítani. De én jobban örülnék egy idegennek, aki nem oszt ki, hogy milyen kupi van nálunk.
Én pont úgy vagyok mindennel, ahogy írtad, mikor valamibe belekezdenék, már rajtam lóg a három gyerek. Meg is mutattam a férjemnek amit írtál, hogy nézze meg nem csak nálunk van rendetlenség, de akkor is azt mondta, hogy én vagyok a lusta, amiben van egy kis igaza, de én inkább fáradtnak neveznéém magam.
Látom, nálatok is hasonló a helyzet a nagyobb testvérrel, ez némileg megnyugtatott, mert a Lora állandóan lökdösi õket, cipeli az ölében stb. NÉha úgy érzem megõrülök, meri ilyenkor ugye kicsik meg üvöltenek. De van, hogy õk is néha tök jól eljátszanak, nagyon szereetik a nõvérüket, csaak néha eldurvul a játék.
Ma estig egyedül leszek és nem tudom, hogy mit csinálok, ha lekezd szûlni a kutyusom, mert az legalább három óra és olyankor végig vele kell lennem, mert meg is fulladhatnak a kölykök, ha nem szedi ki õket a burokból. Anyu ma sokáig dolgozik nem tud átjönni, a férjem meg suliban. Este már azt hittük, hogy megszül, mert nyüszített , járkált, de aztán megnyugodott, mondtam is a férjemnek, hogy ez olyan téves riasztás volt, mint amikor engem egyszer elvitt a mentõ az ikrekkel, aztán mire beértünk a kórházba semmi bajom sem volt. Te hogy bírod, ha egyedül vagy a gyerekekkel? Sokat vagy velük egyedül?

Vikics

Hát nagyon nehéz ilyenkor mikor betegek, mert ilyenkor jobban ígénylik a törödést, éd egyszerre nem tudok hároomfelé szakadni. Ma például az volt a gondom, hogy hogyan menjek el alányomért az oviba, mert az ikreket nem vihetem ki ilyen betegen és nincs aki vigyázzon rájuk. Végül a nõvérem tízéves kisfia fog vigyázni a sráccokra fél órát, amíg elugrom az oviba. Veszélyes vállalkozás, de nincs más megoldás. MÁr volt egyszer így és semmi baj nem történt. Remélem, most sem lesz semmi baj. Végülis nem kell velük semmit csinálni, csak az a lényeg, hogy valalki itt legyen mellettük és akkor jól elvannak.
NA lassan indulnom is kell.

Éva
p.éva

Kedves Lányok,
bocs, hogy így eltûntem, csak a gyerekek után engem is leterített az influenza, örültem, hogy élek. Egy iszony betegnek lenni három ördögfióka mellett. Visszaolvasom, mikrõl írtatok elõzõ héten, s jelentkezem még.
Molnárka
molnárka

Sziasztok!

Vikics!

Köszi a bókot!
Még nem volt idõm végignézni a képeket azon az oldalon, mert suliban voltam, de lehúztam oldalt és rohadt sok van. Eddig csak a gyerekek be néztem bele, de a fõoldalon több kategória is van. Rájöttem, hogy nem csak a talent szó alatt van, hanem lejebb a photos alatt is.

Totál el vagyok keseredve! Szeptembertõl sulit kell váltanunk, mert alapítványiba járunk, és eléggé megszorult az alapítvány! Leginkább az aggaszt, hogy kezdhetjük elölrõl az elsõ osztályt!

Éva!

Van két nagytesónk, a nõvérünk 5, a bátyánk 11 évvel idõsebb, és nálunk is sokszor vigyázott ránk a bátyánk! És még élünk! Szerintem ne aggódj miatta, egy 10 éves már nem olyan kicsi!

Zsuzsi( majd még írok, csak a sportdokihoz kell mennünk)
Névtelen

Zsuzsi

Túlélték a fiúk, már megjöttem az oviból. Nem volt semmi gond, még sírni sem sírtak neki.
De miért kell újra járnotok az elsõt, ha már elvégeztétek? Nem kaptok róla bizonyítványt?

Molnárka

Megértelek, nálunk is náthás az egész család. Én is nagyon kivoltam az elején, de már jobban vagyok,, csak köhögök stb. A fiúk meg inkább egyre rosszabbul lesznek úgy látom, nagyon hörögnek, holnap elviszem õket az orvoshoz. Hát az sem egy könnyû menet, mert ha nincs kocsi nem tudok elmenni és ha meg már itthon van a férjem akkor meg általában már nincs rendelés.

Beadtam a jelentkezési lapot az államigazgatási fõiskolára, azt mondták, hogy még a tankönyvek is ingyenesek annak, aki gyeden, gyesen stb. van. Mondjuk ez nekem mindegy,mert a férjem most elsõs és róla megmaradnak a könyvek.

Vikics

A fiúk ma megint elnyomkodták a gépet , amíg kimentem a WC-re. Nem tudom mit csináljak már ellenük.

Éva
p.éva

Sziasztok!

Megjártuk a sportorvost, és hát megint nem tudtuk elkerülni az összehasonlítgatást. Na mindegy! De azért elég idegesítõ.

Éva!

Azért kell újra járnunk az elsõt, mert mi most 0.-ikosok vagyunk, mert két tanítási nyelvûbe járunk. 22 nyelvóránk van egy héten, és emellett csak matekot, magyart, és a készség tantárgyakat, meg számtechet tanulunk. Ezekbõl normálan az elsõs tananyagot tanuljuk, de semmi kémiát, bioszt, föcit, fizikát, töri, stb.. nem! Ezért kell újból elsõbe mennünk, mert a "normál" sulikban ezeket a tárgyakat tanulják, és nekünk így kimarad egy év, mi csak jövõre fogjuk az elsõs anyagot, amit õk most, így nem mehetünk másodikba. De azt sajnálom, hogy már csak egy hajszálnyi kell a középfokúhoz, és nem akarok egy másik helyen visszafejlõdni, ahol nem olyan magas szintû az oktatása.

Zsuzsi
Névtelen

Ja még az jutott az eszembe, hogy most a sportdokitól hazafelé, láttunk egy tök jó ikerkocsit. Olyan, hogy iker is, meg össze lehet csukni kicsire az egyik felét, és akkor szimpla. Neki ez azért lehett praktikus, mert nem ikrei voltak, alig egy év a két baba között, és ha pl. a nagyobbik járni akar, akkor nem kell egy olyan nagy kocsival közlekedni. Úgy meglepõdtem, amikor egyszercsak a szimplából dupla lett, amikor kinyitotta mögötte a másik ülést!

Zsuzsi
Névtelen

Sziasztok!
Éva!
Lehet, hogy nálunk is hasonló a helyzet, és én is egy kicsit lusta vagyok. Nekünk is spórolnunk kellene, mert van tartozásunk, és nem tudjuk visszaadni. A múlt hónapban úgy volt, hogy a párom munkahelye bizonytalanná vált, akkor szóltam a takarítónõnek, hogy nem tudom, meddig tudom fizetni. Most itt tartunk, lehet, hogy hamarosan nálunk is állandósul a kupi.Kép
Gabi
efgabi

Sziasztok!
Mire elküldtem az üzenetet, annyit írtatok, hogy nem bírom követni.Kép
Éva!
Jobbulást a srácoknak!
A kicsikkel elég sokat vagyok egyedül, de hármojukkal nem olyan sokat. Reggel a párom elviszi Gergöt az oviba, hétfön és szerdán a nagymamája elviszi öt úszni és ilyenkor ott is alszik, másnap anyósom viszi be az oviba. Ez nagyon kényelmes nekem, de azért nagyon hiányzik Gergö. Meg szóltak az óvónõk, hogy ha sokáig nincs itthon Gergö, akkor nehezebben kezelhetö (anyahiány miatt). Esténként a párom 7 óráig hazaér, vagyis besegít a kicsik lefektetésébe. Szerencsére ritkán fordul elõ, hogy egyedül kell megcsinálnom. Egyébként nagyon rosszul bírom, ha egyedül vagyok velük. Olyankor hamar elfogy a türelmem, és kiabálok. Föleg Gergövel. Utána nagyon megbánom, és bocsánatot kérek töle. Most már egy hete nagyon fáj a fülem a sok visítástól. Egy ismerösöm azt mondta, hogy a gyereksírás okozza a legtöbb halláskárosodást. Ha ez így megy tovább, egy éven belül tök süket leszek.Kép

Beadtam én is a jelentkezésemet 4 helyre: környezetvédelmi agrármérnök, tájvédelmi, háztartásökonomia-életvitel, számviteli ügyintézö. Az egyikre csak felvesznek! Bárki, akinek eddig mondtam, hogy tanulni fogok, az elsö kérdése az volt, hogy három gyerek mellett mikor lesz rá idöm. Ezen én is sokat gondolkozom, de majd megoldom valahogy. Persze szükség lesz a nagymamák segítségére, anélkül el sem tudom képzelni. Vagyis jó lesz, ha addig te is túllépsz ezen a nézeteltérésen, mert különben nem fogod egyedül bírni. Föleg úgy, hogy nálatok még a férjed is tanul!
Most mutattam a páromnak, hogy mikröl irogatunk, és erre azt kérdezte, hogy hogy lehet ilyen kupiban internetezni?Kép

Zsuzsi!
Szomorú, ami a sulitokkal történik. Nem lehet valahogy megmenteni? Most kell beadni az adóbevallást, amiben lehet 1%-ot adni valamilyen alapítványnak. Nálunk az ovinak is van egy alapítványa, és kitettek papírokat, hogy a szülök nekik ajánlják fel azt az 1%-ot. Nektek is össze kellene fognotok, és az ismerösöknek osztogatni az alapitványotok nevét és adószámát, hogy oda ajánlják fel. Sok kicsi sokra megy!Kép

Gabi
efgabi

Sziasztok!

Zsuzsi!
Milyen volt az a kocsi? Nem tudod pontosan, mert még mindíg nincs meg a végleges megoldás. Kép
A sulis ügy rossz lehet, de talán így valahogy ki tudnátok bulizni, hogy külön suliba mehessetek nem? Persze tudom, hogy nehéz a döntés, de kötve hiszem, hogy ha odállsz az anyukád elé és megmondod, hogy ez van Te másik suliba akarsz járni és pont, akkor beleszólna. Pláne ha mindketten akarnátok. Attól még tudnátok egymást cserélgetni csak egy kicsit nagyobb szervezést igényelne. Szóval szerintem ez nem véletlen, hogy így alakult! Ragadjátok meg az alkalmat.

Éva!
Szerintem tedd fel a billentyûzetet és az egeret a monitor tetejére hátha ott nem érik el. Ha meg úraindítják az nem annyira gáz. Attól nem lesz baja.
Ma voltam a corába megint. Tündéri vízlepergetõs kabátot vettem nekik 500ft/db-t. Még mindíg ki lehet fogni ilyesmit. Kép
Remélem jobban lesznek már a srácaid. Nagyon rossz lehet így. Én ma be akartam menni a gyógyszertárba délután valami spéci kézkrémért, de mikor megláttam mennyien vannak bent szinte éreztem, hogy lökdösõdnek a bacilusok is és inkább be sem mentem.

Gabi!
Nekem is spórolnom kéne, hogy olyan lehessen végre a lakás amilyet szeretnék, de néha nagyon nehéz ellenállni. Nem bírom ki, hogy ne vegyek mindíg valamit a fiúknak. Pedíg meg kéne már állni. Bár szerintem így jobban járok ha veszek mindíg ha olcsó, mintha akkor vennék drágát amikor már SOS.

A kupi kapcsán teljesen megnyugodtam és már az a kis lelkiismeret furdalásom sincs ami eddíg volt. Kép Egy idõben azt is röstelltem, hogy nem fõzök. Aztán felfedeztem, hogy az itteni anyukák az ebédidõ közeledtével mind az óvoda felé zarándokolnak több emeletnyi ételhordóval! Áhá! mondtam. Pedíg a többségének csak egy gyereke van ám! Szóval már ebben a témában is megnyugodtam. Ajánlom nektek is! És ha párotok valamit rosszal azt kell mondani, hogy lehet utánunk csinálni jobban ha tudja! Ez nálam bevált. Egyszer mondtam a páromnak, hogy itt a remek alkalom vigyázhat rájuk mert én elmegyek a BNV-re a bababõrzére. Tudtam, hogy utálja az efféle tömeges helyeket. De az utolsó pillanatban berezelt és még arra is képes volt, hogy eljöjjön velem. Kép A börzén ketté váltunk. Az elején még óránként rámcsörgött, hogy végeztem-e már, aztán soha többé. Már azt hittem lelépett, de nem. Találkozott egy barátjával és lelkesen keresgéltek játékokat a csemetéiknek. Marha vicces volt, hogy a végén amikor már alíg voltak árusok még mindíg nézegette kinek milyen játéka van pedíg úgy nézett ki már mint a mikulás. Kép
Na megint kidumáltam magam. Látszik, hogy ma nagyinál voltak a srácok. Kép

KépKép
vikics

Ezt azon az oldalon találtam. Szerintem marha jó. Kép

Kép

KépKép
vikics

Gabi

Nálunk ugyanez a helyzet, én is állandóan kiabálok a Lorával, aztán meg megbánom és bocsánatot kérek tõle és elmagyarázom neki, hogy fáraddt vagyok és már nincs türelmem a sok rosszaságághoz. Aztán folytatja ott, ahol elkezdte. Én sem bírom sokáig egyedül velük.
Ha igaz,amit írtál nekem már süketnek kellene lennem, mert mostanában annyit sírnak a gyerekek.
Tõlem is mindenki azt kérdezi, hogy hogy fogom elvégezni a sulit három gyerek mellett, dehát, ha hat éves korukig ingyenes lesz a suli csak befejezem annyi idõ alatt valahogy.

Vikics

Köszi az ötletet, ott még nem érték el a billentyûzetet.
Kék színû a kabát, mert olyat én is vettem a fiúknak, de akkor még 1000Ft volt.
Én is állandóan gyógyszertárba járok , de nekem már mindegy, mert már én is beteg vagyok lassan egy hete. Ma készültem az orvoshoz, de megint nem jutottunk el. Majd holnap. Csak azért akarok elmenni, mert szeretném, ha meghallgatná õket, mert nagyon hörögnek.
Nagyon édes a kép!

Zsuzsi

Nagyon jó lehet egy ilyen kétnyelvû suli , één is gondolkodtam, hogy majd valami olyanba kéne beadni a gyerekeket.

Éva
p.éva

Sziasztok!
Vikics!

Az én párom pont fordítva reagált a bababörzére, inkább otthon maradt a 3 gyerkõccel, mint hogy abba tömegbe kelljen mennie. Egyébként teljesen jól elszórakozik velük, csak mindent elõre el kell készíteni (enni-innivaló; ruha otthonra, sétára; pelenkák jól látható helyen). Szóval azt õ sem vitatja, hogy egyedül lehetetlen mindent megcsinálni, csak azt hajtogatja, hogy rangsort kell felállítani, és szerinte ebben a rangsorban az internet a legutolsó. Nekem pedig ez jelenti a kikapcsolódást, vagyis egy csomó dolog elé kerül. Ebbõl szokott lenni a vita. (A múltkor már majdnem szétszedte a gépet, amikor véletlenül odaégettem a rizst vacsorára, mert neteztem Kép Mellesleg, igaza volt.)

Éva!
Én is a monitor tetejére szoktam tenni a billentyût meg az egeret, de nem használt semmit, mert felmásznak az asztalra, és ott püfölik tovább a gépet. Szerintem nincs megoldás, hacsak nem tudod bezárni a szoba ajtaját, ahol a gép van arra az idõre, amíg kimész. Ezt szoktam csinálni én is, amikor valami fontos dolgot csinálok (és eszembe jut Kép ).

Gabi
efgabi

Sziasztok!

Vikics!

Tudom, hogy elég zavarosan írtam le. Szóval egy egymás mögötti kocsi volt, egy nõnél láttam, amikor leszálltunk a buszról. Elõször csak azt néztem, hogy ikrek-e a babák, mert az egyiket a kezében fogta, és a másikat meg egy szimpla kocsi tolta. Aztán félreállt, és valamit megnyomott a babakocsin, és kinyitott mögé egy másik ülést, és így ikerkocsi lett belõle. Aztán beleültette a nagyobbi babát. Szerintem olyan lehet, hogy a hátsót be lehet csukni az elsõ mögé.

Zsuzsi
Névtelen

Sziasztok,
Én nem merek nagyon hozzászólni az elmúlt heti témákhoz, mert túl hosszúra sikerednék. Elkezdtem az elõbb írni, de ennek nincs vége. Rendtartás, fõzés, anyós és társai. Viszont megerõsödtem abbéli hitemben, hogy fogadok takarítót, mielõtt teljesen kikészülök. Sajna nagy a házunk (bérlik nekünk), én mindennap fõzök, mert hazajár a férjem ebédelni és a gyerekek is nagyon jó étvágyúak (ma spenót volt, három mélyhûtött zacskóval csináltam... és elfogyott). És egyedül vagyok a három gyerekkel egész nap.
Olyan távolinak tûnik az idõ, mikor minden nap elmentem dolgozni emberek közé. Itt a gyerekeken, férjen, és a szomszédokon kívül nem is látok mást. Csak ritkán jutok el a Magyar Kultúra valamilyen rendezvényére, ilyenkor a férjem etet, fürdet, fektet.
A tetejébe, nekem még fogyni is kell, de sokszor iszonyú nehéz megszerveznem, hogy tornázzak. A nagyok rámmásznak, velem, rajtam tornáznak, este pedig nincs már energiám rá. És még van 10 kilóm. Nálam nem az van, hogy nem akaródzik tornázni, hanem fizikailag nem fér bele az életembe.

Éva
17 hónap van nálunk a gyerekek között, de én , ha kell el tudom a kicsit zárni a nagyok elõl a járókába. Általában mind a nappali szönyegén vannak, de ha Marci nagyon szedi szét a nagyok építményeit, akkor van megoldás, mielõtt vérre megy a játék. Én általában nem csinálok nagy ügyet a veszekedésekbõl. Ha nagyon elveszítem a türelmem, vagy felviszem a rendetlenkedõt a szobájába, vagy végsõ esetben bezárom magam a konyhába és maximumra tekerem a magnót. Üvegajtó választja el a konyhát a nappalitól, így látnak, de nem tudnak utánamjönni. Elég bevált módszer. Ha nem lenne, nagyon kikelnék néha magamból.

Ovi. Remélem õsztöl felveszik õket (dec.ben lesznek 3 évesek), most kezdünk érdeklõdni. Ha nem, én bedilizek.

Tanulás. Szerintem iskola- és személyfüggõ, hogy gyerekek mellett lehet-e csinálni. Én elég laza típus vagyok, csak vizsgaidõszakban tanulok. Ilyenkor pedig a férjem kivesz pár nap szabit. Nekem ez lesz a harmadik diplomám, lehet, ezért nem parázok, de szerintem meg lehet csinálni. A külkert legalábbis.

Zsuzsi
A kéttannyelvûhöz társul szakmai oktatás is? Például idegenforgalom? Én ilyenben tanítottam, angol és német kéttannyelvû ifósokat. Ha keresned kell újat tudok segíteni. De jó lenne, ha maradna a régi...
Egyébként jó, hogy írsz ide, az ikreskönyvnél érzékletesebben bemutatod az ikerproblémákat. És az a vicces, hogy Te is látod õket, mégsem tudsz a bûvös körbõl kilépni. Egyébként valamikor mindenképp szembe kell nézned velük, szerintem megkönnyebbülnél. És egészséges felnõtté válnál. Drukkolok, hogy a leválást minél fájdalommentesebben oldjátok meg. Ajánlom, hogy a tesódat egyszer ültesd le a gép elé, és olvastasd el vele az elmúlt hetek írásait. Együtt minden könnyebb lesz. Ha már tudtok róla beszélni, félig megoldottátok.

Képzeljétek a hét végi farsangon elhoztuk a két elsõ díjat. Hóembert csináltam Marciból, Petike süni volt, ruhacsipeszekkel a hátán. Olyan büszke voltam rájuk!

Még jövök
Molnárka
molnárka

Sziasztok!

Éva!
Igen a kék kabát az! Nagyon helyes. Már néztem elõtte is amikor akciós 1000ft-os volt, de akkor sajnáltam rá, mert annyira nem kell, de 500ft-t kell! Annyiért egy pólót nem kapok! Szerintem esõköpenyt sem, mert ahelyett megteszi. Amellett felpróbáltam rájuk és a 18 hónaposnak vaónak is vissza kellett halytani az úját jócskán, szerintem jövõre is jó lesz. Kép
Remélem semmi komoly nincs a srácokkal. De azért ha még Te is beteg vagy akkor az már az utolsó döfés lehet!
Ha nincs lázuk szerintem minnél többet vidd õket friss levegõre, mert állítólag az "gyógyít". Persze ha nem influenzások közé mentek.

Zsuzsi!

Kár, hogy nem nézetd meg ponosan milyen, mert jó lett volna. A párom most engedélyezte, hogy akár újat is vehetek csak vége legyen már ennek a történetnek.

Molnárka!
Felveszik õket oviba, ha nem töltötték be a hármat?
Gartulálok a díjjakhoz!

Na megyek bulizni. Kép

Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Az elõbb nem fejeztem be, mert a nõvérem ideült.( a nõvérem alatt mindig a 20 évest értem, mi egymást soha nem hívjuk hugnak, meg nõvérnek).
Vikics!
Szóval a babakocsiról még, hogy kék-zöld-sárga színû volt.
Nekem is nagyon tetszenek a kisfiúk, már majdnem végig néztem a gyerek kategóriát azon az oldalon.

A sulinkat a Tiéd a jövõ alapítvány tartja fenn. Ez nem ment csõdbe, rajtunk kívül még 1 ált., 3 gimi, és 1 fõsuli tartozik hozzá, csak éppen ránk nincs már pénze. Még nem 100%, hogy jövõre így lesz, mert most új fenntartót keresnek( az önkormányzat nem vállalja, mert 200 gyerekhez túl nagy az épület, ezért alapítványi). A sulink 3 évvel ezelött kötött szerzõdést vele, hogy 35 évre fizetik a suli fenntartását. Akkor még csak orosz-magyar tanítási nyelvû volt, 2 év indult a német kéttannyelvû része. Ám erre nem szólt a szerzõdés! Csak az orosz részre! Ezért nem vállalnak minket. Most havi 17-et kell fizetni alapítványi hozzájárulásnak, ha jövõre nem lesz új alapítvány, aki bevállal minket, akkor 30-at kell majd. Így elvileg nem zár be a suli, de ezt a pénzt havonta senki nem fogja kifizetni, így a német résznek annyi, ha nem találnak megoldást. Tuti lenne pénze az alapítványnak, csak szemetek, mert ránk nem kötöttek szerzõdést, és most már azért nem vállalnak, mert azt mondják, hogy német tanítási nyelvû annyi van, de oroszból a Kõrösi az egyetlen az országban.

Éva!

Tényleg nagyon jó, bár az elején nem szerettem volna én is odamenni tanulni, kicsit nehéznek gondoltam a heti 22 németet, de megszerettem, mert nem is olyan nehéz. Azt még nem tudom, hogy jövõre ( ha lesz jövõre), milyen nehéz lesz a matek, a töri, a föci, meg a fizika németül. Most még nagyon jó ezek nélkül!

Molnárka!

Köszi, majd ha már biztos lesz, addig reménykedem. Úgy nincs kedvem még egyszer végig ülni az Antigónét, az Odüsszeiát, a Rómeó és Júliát, matekból meg az intervallumokat, meg a ponthalmazokat!
Van lehetõség pl. idegenforgalmat tanulni hozzá németül, és késõbb kötelezõ is lesz, de mi még csak 15 évesek, 9-ikesek vagyunk, így nekünk még nem. Most év végén megadják a lehetõséget a középfokúhoz, 4-ik végén, az érettséginél pedig már tuti a középfokú, és annak, akinek 4-es vagy 5-ös lesz, felsõfokút kap autómatikusan.
Édesek lehetnek a fiaid! Ti nem Magyarországon éltek? Írj egy kicsit a srácokról, mert az archívumokat még mindig nem olvastam el!

Vikics!
Tudom, hogy azt kéne, ésszel fel tudom fogni( ha nekem van ilyen), de nem igazán érzem. Most itt nem a kicserélésrõl van szó, hanem hogy nem bírnám ki nélküle( és szerintem õ se) egész délelõtt, és ha pl. a szünetek nem egyszerre lennének! Az anyám reakcióát nem tudom, de félek ettõl az egésztõl.

Egyébként ma is szereztem neki egy 5-öst, mert szünetben lemásolta a házim, aztán felolvasta, de ez nem gáz, mert én is szoktam. Egyébként ma az irodalom tanár vagy 3-szor lezsuzsizta a Dórit, pedig még mindig tapasz van a fejemen!

Bocsi, hogy hosszú lett!

Zsuzsi
Névtelen

Vikics!

Van egy tök borzasztó kép, azon az oldalon a gyerek képek között a salzman név alatt! Ábécé sorrendben van! Majd nézd meg!

Zsuzsi
Névtelen

Ja még a redheadtwins és a johnson babies nevû srácokat nézd meg!
Névtelen

Sziasztok!
Kiváncsiságból rákattintottam a bal oldalon látható Fotóalbum feliratra és megtaláltam Molnárkáékat!
Nagyon aranyosak!

Lányok! Ma van a szülinapom, "sütöttem" egy tortát! Vegyetek belöle Kép
Kép

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Zsuzsi!
Kár, hogy nem tudod a márkát. Most mehetek megínt körülnézni. Kép
Pedíg ki kell bírnotok egymás nélkül! Ha nem most akkor 10 év múlva, csak akkorra már lehet, hogy a kapcsolatotok is megromlik, ha ennyire egymás agyára mentek.
A 17e is baromi sok 1 hónapban pláne ha még meg kell szorozni kettõvel nemhogy a harminc.
A képeket még nem néztem meg,de majd késõbb megnézem.

Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Marcsi!

Nagyon boldog születésnapot kívánok!!

Tök jó, ma itthon vagyunk mindketten! Tegnap eljátszottuk a beteget, szerencsére anyám ilyen téren elég hiszékeny, pedig semmi bajunk nincs. Azt még ki kell találnunk, hogy du. mit mondunk a dokinak, ugyanis semmi nem látszik rajtunk, de igazolás muszáj.

Vikics!

Tényleg elég sok, anyám csak a tartásdíjból bírja fizetni, a nõvérünknek még több, mert õ fõsulira jár. Hát igen, a dupla gyes után, már semmi extra támogatást nem kapnak az ikresek, erre nektek is majd fel kell készülnötök! Majd ha egyszerre akarnak 20 rugós sportcipõt! Szerencsére nekünk soha nem kellett csak azért lemondanunk valamirõl, mert ikreknek születtünk.

Nekünk nagyon változó a kapcsolatunk, az egyik nap még majdnem megfojtjuk egymást, másnap pedig már ismét a legjobb barátnõk vagyunk. Bár amikor veszekszünk az tényleg durva, mégis ragaszkodunk egymáshoz. Néha elgondolkozom azon, hogy milyen lehet külön suliban, és szerintem akkor egész nap azon gondolkodnék, hogy mit csinálhat, hogy mi lehet vele, stb. Mint, amikor nagyritkán egymás nélkül megyünk valahova, akkor is folyton rá gondolok! Pedig én is tudom, hogy ki kell bírnunk egymás nélkül, nem maradhatunk örökre együtt úgy, hogy ne menjünk egymás idegeire!

Zsuzsi
Névtelen

Marcsi!

Nagyon-nagyon boldog születésnapot kívánok neked! Sok egészséget és energiát a gyerekekhez!!!

Molnárka

Milyen néven vannak a képeitek? Kiváncsi vagyok rájuk!
Hát nem lehet könnyû három gyerekkel egyedül, nekem szerencsére azért a férjem elég sokat van itthon a munka és a suli mellett. Minden elismerésem, hogy már a harmadik diplomádnál jársz. Én is így gondoltam hogy a vizsgaidõszakokban csak össze tudom magam szedni legalább egy kettesre.
Gratulálok a farsangi eredményekhez!
Biztos felveszik õket az oviba. Nálatok is van korhatár?

Vikics

Én is nagyon szeretem azt a kis kabit, nekünk is kisebb méret kellett belõle.
Én meg nem merem kivinni õket, mert akkor még eddig mindig jobban taknyosak lettek. Pedig nem ártana már egy séta, mert nem jó itthon bezárva.

Zsuzsi

Sok sikert a sulihoz, reméljük megmarad.

Éva
p.éva

Marcsi!

Cstlakozom!! Én is boldog szülinapot kívánok!! Képzeld az enyém pont húsvét elõttti szombatra esik idén! Gondolom annyira lesz észben tartva mint a névnapom karácsony elõtt egy nappal. Kép De szerencsére a páromtól már egy hónapja megkaptam az ajándékomat egy szuper jó HP nyomtató formájában. Kép

Zsuzsi!
Szerencsére eddíg nekünk sem volt problémánk anyagiak terén. A fiúk szerintem totál el vannak kényeztetve ilyen szempontból. Mindent megveszek nekik, egyszerûen nem bírom ki. Imádom látni ahogy örülnek. Kép Mi is minden évben el tudunk menni többször is nyaralni és ha majd én is dolgozni fogok akkor ez már csak jobb lehet nem? Legalább is remélem nem lesz roszabb. Majd keresek valami jó zsíros állást. Kép

Azok a gyerekek szörnyûek szegények. Nagyon rossz lehet kövérnek lenni biztos folyton csúfolják õket. És ha még hozzá vörösek is az már maga a sorscsapás. Az a két kiscsaj meg el tudom képzelni milyen természettel vannak megáldva. Tutira nyávogós, nyavajgós elhízott barbibabák. Kilátástalan......

De vannak annyira édesek is köztük. Ide ollózom: [url=http://www.twinsworld.com/" TARGET="_top]http://www.twinsworld.com/[/url]

Mi nem tudunk feltenni ide? Szívesen beraknám amikor a Levi meg a Dundi a motor nyeregzsákjában ülnek. Kép

Vikics

KépKép
vikics

Zsuzsi!

Ha lesz egy kis idõd tudnál nekem segíteni a következõben. Találtam egy német intenetes áruházat itt:
[url=http://www.jumax-shop.de/cgi-bin/jumax.storefront/3e673b0b01e334f42740c08105050611/Product/View/11162" TARGET="_top]http://www.jumax-shop.de/cgi-bin/jumax.storefront/3e673b0b01e334f42740c08105050611/Product/View/11162[/url]

Ezt a babakocsit (hauck twin) ha meg akarnánk venni milyen feltételekkel lehet és milyen úton? A német nyelv tõlem annyira messze van mint semmi más. És, hogy nem lehet-e valahol helyileg megvenni, mert vannak kint ismerõsök akik a jövõ hónapban pont jönnek ide.

Köszi:

Vikics

KépKép
vikics

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?