Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Judó! Gratulálok Hunorhoz, elképesztõ golyó bébi lehet.Kép Sok boldogságot, tejcit, egészséget!

Evey! Itt is leírom, hátha kétszeresen használ, hogy nagyon drukkolok!!!!

Momo! Nemáááá... Pedig olyan jó lenne, ha 6-án születne meg...Kép Jójó, önzõ vagyok, bocsi.Kép

Erika! Jósoljak neked is??? Judónak bejött.Kép Cory, te meg csitt.Kép

Verus! Még egyszer gratula! Jó tudni, hogy minden rendben, és jó volt olvasni, hogy felhõtlenül boldog vagy! Kívánok Nektek további sok ilyen napot.Kép Sztorira én is kíváncsi vagyok! És szeretnék én is ilyen rohamléptékben szülni legközelebb...Kép

Puszi:

Dia, aki mostanában viszont nagyon ideges, és ami rosszabb, idegbeteg.Kép
Dia

Verus!
Gratula a hazaérkezéshez! Azért nem csalódtam a szülés idejét illetõen Kép Icipicit irigyirigy Kép Kép Kép

Dia!
De jó, hogy minden OK! Pont most lennél idegbeteg, amikor már kiderült, hogy okod sincs rá? Kép

Momo! Erika!
Hajrá!

Evey! Kép
Veled vagyunk!

Jamina!
A legjobbakat!

Judó!
Sok-sok örömet Hunorban! Kép Kép Kép

PIldi!
Kitartás, eljön a Te idõd is!

Virág! Rubennel mizujs???

Pele!
Viktor rég kapott levelet Ájontól Kép Depifelhõk elszálltak?

Képzeljétek, a tengersok szabadidõmben rákaptam az üvegmatrica festegetésre. Mindenkinek azt mondom, hogy ez terápiás festegetés Kép Mert tényleg az!
Mostanra viszont a gyerekek is terápiára járnak! Kép Kép
Még Viktor is kérte, hogy kontúrozzak neki egyet, és gyönyörûen kifestette (szecessziós virágminta). A kis stréber azt mondta, a tanítónénijének fogja adni!
Nagyon bírom, hogy még neki is tetszett a pepecselõs alkotás!

Majd a legközelebbi talin megszemlélhetitek az alkotásokat!

Pussz:
Edó
edóka

Snoopy!
Elfelejtettem... El nem adom, de szívesen odaadom a mi mózeskosarunkat, ha gondolod. Bármeddig használhatjátok, amíg csak kell. Nem fonott, kb. úgy néz ki, mintha a babakocsi mózesét kivennéd, de külön vettük ezer éve. Emlékeim szerint jó állapotú!
Örülnék, ha valaki még hasznát tudná venni, nálunk már csak parkol Kép
Hmmm?

Edó
edóka

Judó!

Sok boldogságot a babához. KépKépKép

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület

Sziasztok!

Na, most bõvebben is, csak Evey üzenetét mindenképp föl akartam rakni hamar.

Erika!
Alvás? Öööö...az mi is?? A kérdésedet várom! Hacsak ki nem csomagolódsz, mire megírnádKép

Momo!
Hajrá Nektek is!!!

Verus!
Nem csodálom, hogy felhõtlenül boldog vagy!!! De jó is lehet egy pici Marci-babát ölelni!! Tényleg, hogy viselték a többiek a kórházban töltött napokat?

Dia!
Mi a baj? Tudunk segíteni?

Edó!
Hogy Neked mire van még idõd-energiád!!! Levél biztos megy majd! Depi már elszállt szerencsére, elpárolgott a napsütésbenKép

Puszi mindenkinek: Pele
pelcsi

Judó,
gratulaaaaa! Minden jót kívánok! Kép

Edó,
a pszihológus néni, akihez járunk, azt mondta, ez csak tikkelés. Ha ideges vagyok miatta, elvihetem a neurológiára, de így már nem vagyok ideges. Szóval lehet, hogy nem viszem el. Kép

Evy,
itt is: veled vagyok és szorítok nagyon. Kívánom, hogy maradjon meg a pici, és ha mégsem, legyen erõd megbékélni. Puszi:

Virág
Virág (fiore)

Sziasztok!

Nincsen különösebben baj, csak van egy határidõs fordításom, amivel nagyon nehezen boldogulok, nemcsak azért, mert a szöveg nehéz, hanem azért is, mert senki sem segít a családból, hogy legyen idõm rá. Így meg csak éjjel tudom csinálni, amit mostanában egyre nehezebben bírok, mert általában 9 körül már ragadnak le a szemeim. Az eredmény az, hogy hulla vagyok és ideges, no meg persze totál türelmetlen, amit sajnos, elsõsorban Boriska szív meg.
No, ennyi.

Pusz:

Dia
Dia

Edó!

Köszönjük. Nagyon szeretnénk a kosarat.
Jelenleg még ráér. Majd megbeszéljük, OK?

Snoopy
snoopy

Lányok,

Eveynél megszûnt a vérzés!!! KépKépKépKépKépKép Hatott a sok drukk!

Virág
Virág (fiore)

Lányok,

Eveynél megszûnt a vérzés!!! KépKépKépKépKépKép Hatott a sok drukk!

Virág
Virág (fiore)

Sorry.
Névtelen

Judó!
Sok-sok gratula!
Sok boldogságot kívánok!
Kanga
Kanga

Dia,
plíííííz, próbáld meg, hátha most is bejön... már nagyon nyûgös vagyok. Persze látom, hogy kisebb gondod is nagyobb ennél, de ha van egy kis idõd Kép Fel a fejjel!!

Momo,
nagyon eltûntél... csak nem???

Evey,
hála istennek, nagyon szorítottam nektek. Boldog szülinapot!!

Próbálok még este jönni, de most lepihenek, mert éjjel alig aludtam valamit Kép

Puszi, Erika
kerika

Erika!

Mondjuk vasárnapig jó lesz???KépKépKép

Puszi:

Dia
Dia

Sziasztok!

Evey!
Itt is írom, hogy nagyon örülök!!!

Dia!
Szegény!Kép Nálam is az éjszaka marad a munkára, még szerencse, hogy tudok ebéd után szunnyadni egy kicsitKép

Erika!
Pihenj, gyûjts erõt! Akárhogy is, már nemsokára kicsomagolódsz Te is!!!

Felvidításképpen mindenkinek: gyerkõceim egyik nap hópizzákat sütöttek odakint, amely pizzák a következõ ízekben készültek: krokodilos, savanyúcukros-dögkeselyûs és földimogyorós-földgömbösKép Nem is tudtam, melyiket kóstoljamKépKép

Jó éjszakát mindenkinek: Pele
pelcsi

Itt is írom: megszületett Jamináék kislánya, Szófia, tegnap 12 óra 53 perckor. Súlya 3650g, hossza 50cm. Mamája szerint egy kis hurka-gyurka. Habár császárral született, nem sokkal megszületése után ügyesen szopizott (bababarát kórház Kép)

Boldog születésnapot, Szaffi!

Iboly
iboly

Judó!

Gratulálok Hunor babához! Szép méretei vannak! Jó egészséget és sok-sok tejcsit!

Puszi
Iboly
iboly

Jamina!
Nektek is sok-sok gratula!!!

Snoopy!
Lapozgatva a márciusi Kismamát kit nem látok?!?!?!ZSOMBIKA!!!!!!!!
Egyszerûen tünemény!Kép

Kanga

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
[img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/e49f5b8951.png[/img:ba0f9b55a6][img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/dceb25d9d6.png[/img:ba0f9b55a6]
kanga0216

Sziasztok!

2 napig nem olvasok és mindenki beindul?

Judó:: nagy nagy gratula!!!!! Jó egészséget és sok tejcsit kívánok!

Jamina: itt is gratulálok nektek, és sok tejcsit és jó egészséget, a csaszi után gyors lábraállást kívánok!

Momo????

Sziasztok:
ILdi

Ildi
pildi

Sziasztok,

most jöttünk meg a dokitól, méhszáj még mindig zárt, viszont már kevesebb a magzatvíz, CTG tök jó. Súlya kb 3300 gramm, minden oké, csak kibújni nem akar ez a Manó...
A CTG már jelzett fájásokat, én nem éreztem, vasárnap megint megyünk, hacsak...Kép

Dia,
igen-igen, lassan már csak én maradok egyben.Kép

Pele,
és melyik volt a legfinibb pizza? Nagyon kreatívak a a gyermekeid, hogy a neveket honnan vették...

Momo,
lehet, hogy egyszerre voltunk ma az Istvánban? Szerencsére már nincs tumultus, állítólag az elmúlt egy hét nyugis volt.

Na, megyek, mert lassan anyósom hazaér Tomival a sétából, és ebédelünk.

Sziasztok, Erika
kerika

Sziasztok!

Judó!
Gratulálok, sok-sok boldogságot kívánok a csöppséghez!

Jamina!
Neked is hasonlóképpen, ügyesek vagytok, hogy császár után már így szopik a baba!

Erika!
Mostmár aztán tényleg te következel!
Én is nagyon féltem az utolsó napokban, úgyhogy megértelek. De nem lesz semmi baj, ügyesek lesztek!

Bigacsiga!
Köszi a megnyugtatást (levlistán), ezek szerint ilyen gyerek is van.

Pele!
Én a földgömböset kóstolnám meg. Kép
Bálint is sütött sütiket hóból, arra pirospaprikát szórt. Csak az volt a gond, hogy túl forró volt és meg kellett fújni.

Puszi,
Ági
Ági

Sziasztok!

Pele!
Csábító kínálat!

Evey!
Nagyon örülünk! Kép
Csak így tovább!

Kanga!
Kép
Ha már az EDA-ról van szó, akkor be kellett mutatniuk, hogy milyen amikor a hóhért akasztják!
Mellékesen meg kell jegyeznem, hogy a féloldalas EDA nem a gyakorlottságon múlik Kép

Minden finisesnek megy a drukk nagy erõkkel. HAJRÁ!!!KépKépKép

Snoopy
snoopy

Jamina!

Sok boldogságot kívánok! Kép Kép Kép

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület

Sziasztok!

Jamina! Gratulálok nektek, legyetek nagyon boldogok KépKépKép és persze egészségesek. KépKép

Júdó! Nektek is a lehetõ legjobbakat kívánom, érezzeétek jól magatokat így együtt. KépKép

Még Momo és Erika? Nagyon izgulok KépKépKép

Evey! Kitartás és sok pihenés. nagyon vigyázz magadra! Kép

Iboly! A recept Fokhagyma leves

Hozzávalók:

olaj
7-8 gerezd fokhagyma
2 fakanál liszt
1 leveskocka (csirke v. tyúkhúsleves)
1l tej
2 dl. tejfõl
só, bors

Felrakod 2 dl vízben a leveskockát. Olajban megpirítani (párolni) a fokhagymát, (természetesen aprítás után jó apróra vágd) rá a lisztet és ezt felönteni a húsleveslével. Rá a tejet és megvárni míg felmelegszik, de nem forr fel. A tejfölt jól keverd össze és úgy öntsd bele a levesbe, én kézi habverõvel szoktam még beledolgozni. Ennyi. Még melegítsd egy kicsit a tejföl berakása után, mert az kihûti. A só, bors nem kell sok, mert a húsleveskocka jól beízesíti. Reszelt sajtra és csirkefelvágottra szoktam tálalni.

Pusz:

Anikó
Gerianikó

Melyik kórházban szült Jamina?
(A császár utáni szopi miatt kérdezem...)
Zsóka

Zsóka
zsóka

A mandulamûtétrõl
[url=http://www.hazipatika.com/articles?aid=20011126125801" TARGET="_top]http://www.hazipatika.com/articles?aid=20011126125801[/url]

Ölelj át a bajban
[url=http://www.hazipatika.com/articles?aid=20020417151113" TARGET="_top]http://www.hazipatika.com/articles?aid=20020417151113[/url]

bigacsiga
Budapest IV. kerület

Sziasztok!

Jamina!
Nagy gratula itt is!

Erika!
Azért elõbb-utóbb csak kibújik!Kép Drukk-drukk!

Ági!
A forró hósüti sem semmiKépKép

Snoopy!
Muszáj leszek beszerezni egy márciusi Kismamát!

Anikó!
Asszem én is kipróbálom ezt a fini levest!! Köszi a receptet!

Puszi mindenkinek: Pele
pelcsi

Sziasztok

Most csak magunkrol kicsit elnezest az onzosegert.

Szoval Ildi Linna tulajdonkeppen most nem kaphat tejet gy hetig ez alol anyatej kivetel. Szerintem nem lesz megoldas ezszekletere mert mikro elossozr olyan volt a szkelete akkor meg iszonyu keves tejet ivot es nagyon ritkan. Kb egy kaves cseszenyit per het osszesen. Mondjuk azota utobbi idobe rasozkot e smar 2 dl is meg ivot per nap. Most meg par szkeletvizsgalat mert eloszor csak bakteriumra vizsgaltak virusra nem. Kivancsi leszek mi lesz. Kozbe Lia beteg lett szerdan orvsonal is voltunk ahol torokgyuladast allapitottak meg. Mara pentekre pedig olayn beteg lett hogy ihaj egesz nap aludt kb 2 oarat ha ebren volt. Tegnap ejszak meg 3 hanyt szgenykem kohoge skozbe mindet ossze. O az elso olyan picurkam aki hany ha kohog. De laza folyamatosan 38,5 korul es efelet volt es hiaba kapot lazcsilapitot eleve nehezen etet meg mert itt szirup a megszokot, de egy olayn ami keseru es edes egybe iszonyu szar megkostoltam. Este konyorges aran sikerult elintezni aszisztensekkel hogy mikro 4 re megyunk orvoshoz noverevel akkro ot is megvizsgaljak. Meg jo is volt Kozepfulgyuladasa lett. De veger kiderult hogy itt is letezik kup csak nem adjak senkinek csak rakos betegeknek akik hanynak. Ird es modn egesz patikaba 1 csomag kupot talatak kisgyerek kiszerelesbe es egy csomagot tini kiszerelsebe es egy csomagba 4 kup van. Lianak hiaba adom be ezzle se meg le a hoje 37,8 ala. De azert jol elvagyok orankent merem hojet nehogy tullazasodjon. Vege a jovilagomnak hogy mi nem vagyunk betegek.

Minden ksimamanak gyor kicsomagolodast, Minden kicsomagolodot mamanak gratulalok. Minden suzlinaposnak boldog szulinapot nevnaposoknak boldog nevnapot.
Es ugy egybe mindekinek jo egeszseget es mindnefele jot

Napocska
Napocska

Sziasztok!

Jamina, Judó! nagyon sok boldogságot a kicsinyekhez és jó egészséget mindenkinek.

Erika, Momó! Szorítok!

Napocska! Jobbulást Liának.

PZsM
PZsM

Sziasztok!

Megejtem a mai bejelentkezéstKép Ebéd felrakva, szennyes feldolgozva, gyerek ellátva. Szóval rend van, és úgy néz ki, ez most már a 2. csemetére is hatKép. Ma elköszöntem a nyákdugótól és fájogatok is (bár ez utóbbi nem újdonság), és már olyan érzésem van, hogy mindjárt kipotyog a gyerek, annyira lent nyüzsög. Lehet mosolyogniKép, de Timivel ez egyáltalán nem volt. Szerintem tiszta kötéltánc lesz így kihúzni hétfõig.

Megyek pihizni, hogy ne hétvégén kelljen rohannunk.

üdv
Momo

Momo
momo

Hajrá Momo! Kép Kép Kép

bigacsiga
Budapest IV. kerület

Napocska!

Pont ezt akartam neked írni amikor egy másik topikban olvastam, hogy köhögés közben hány a kislányod, hogy nem lehet, hogy szirup formájú gyógyszert kap és azért?

Mi is ezzel kínlódtunk mire rájöttem, hogy nem vírusfertõzése van hanem már nem bírja a szírupot.

Lázcsilapítás:
Próbáld ki azt is, hogy beadod neki a lázcsillapítot és beülteted játszani a fürdõkádba jó langyos vízbe egy negyed-félórára. Addig maradhat bent amíg nem fázik, de ne fázzon akkor vedd ki rögtön, mert akkor a remegéssel jobban felmegy a láza.

Vagy még egy ötlet ezt a kórházban láttam amikor tüdõgyulladásos gyereknek nem akart lemenni a láza. Odültették a ventilátor elé és fújták rá a langyos levegõt. (Télen volt és nagyon meleg volt a kórházba legalább 25 fok)

A tini kúpot nem lehet hosszába kettévágni és ugy felhasználni?

Esetleg ott nem létezik Cataflam nevû gyógyszer(cseppek) ami diclofenac tartalmú az egybõl jó lenne a fûlére és a lázára is? Láz és fájdalom csillapító.

Mielöbbi gyógyulást kívánok! Írjál mire jutottatok.

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület

Sziasztok,

Momo,
hajráá, azért próbálj meg pihenni, hátha kibírod hétfõig, bár gondolom, nincs nagy tragédia, ha nem Kép

Nálunk a helyzet változatlan, állandóan hányingerem van, meg türelmetlen vagyok, bár Tomi most "katasztrófális" napjait éli. Egyszerûen semmi nem jó neki, állandóan nyafizik, szinte még akkor is, mikor olvasok neki vagy csak vele foglalkozom. Pele, majd ezzel kapcsolatosan írnék neked, csak egyszerûen nincs erõm összeszedni a gondolataimat.
Persze mikor elkezdi a kis játékait, akkor egy idõ után már én is elvesztem a türelmem, és belekerülünk abba a bizonyos ördögi körbeKép Na, mindegy, majd csak lesz ez kicsit jobb is, biztos érzi is Tomi a "dolgokat", már elõre félek, hogy hogy viseli, ha nem leszek itthon, mert most mindenhez anya kell, senki más nem jó. Lehet, hogy ezért is nem szülünk? Lehet, hogy kinevettek, de én valahogy hiszek abban, hogy el kell tudni engedni bentrõl a babát, és amíg erre nem vagyok kész, talán nem is próbálkozik annyira... Hülyeség?

Na, elhúzok, mielõtt végképp lököttnek néztek.

Erika
kerika

Sziasztok

Judo gratulalok fiadhoz jo egeszseget.

Momo es Erika Kitartas mar tuti kevesebb van hatra mint amannyit eddig kibirtatok. Konnyu es gyors szulest kivanok nektek.

Bigacsiga koszi az otleteket, Kohoges meg hanyas szerintem sziruppal nincs teljesne osszekotev mert kepes volt olyankor is hanyni amikor kozeli idobe nem kapot szirupot. Viszont elozo irasom ota nem hanyt Kép Apro oromok.

Tegnap igaz csak magaba de probaltam hutofurdot amikor meg nem igazan sikerul beadni gyogyszret neki tobb jott ki mint befele ami ment. akkor kb 10 percre hasznalt csak . Dde kuppal is kiprobalom majd.
A tinikupot elhoztuk es felbe vagtam ugy adtam ejszakara neki belole. Pont erer jutottunk gyogyszretarba mi is. engem csak az dobentet le hogy elhzoatm a 2 csomagot es gyogyszretarb atobb nem is maradt. Igaz itt ismeroseimnek amikor mesleem hogy lazcsilapito kupot hasznalunk tobben is mondtak mar hogy nem is tudtak hogy letezik itt is olyan.

Koszi hogy leirtad Cataflan hatoanyagat majd korbe nezunk. Anno hoztam magammal de mar lejart szavatossaga igy szmetre kerult. Otthon nagylanyaim is hasznaltak. De it volt 3 olyan evunk amikor egeszsegesek voltak. Idaig tartot idei evben mar sokat betegeskedunk mi is.

Minden betegnek gyogyulast minden egeszseges meg vigyazzon magara nehogy osszeszedjen valamit.

Napocska
Napocska

Erika!

Erika!!! Kép
Na akkor, éjjel beszélgess el a pocaklakóddal és engedd el nyugodtan. Aztán magadat is nyugtasd meg és bizzál a szeretteidben, hogy Tomival is minden rendbe lesz. Kép Kép Kép

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület

Napocska!

Azért ugrott csak be nekem a szírupos dolog, mert eddig nekünk se volt vele gondunk, de most, hogy gyakorlatilag nem beteg, most meg éppen kijött az összes mellékhatása. (hányás, szédülés, gyomorpanaszok, légzési nehézségek)

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület

Sziasztok!

Úgy néz ki, hogy most van egy kis idõm és gondoltam bepótolom az elmaradt szüléstörténetemet:

2003.február 20. csüt.
Ctg-re kell mennem, meg orvosi vizsgálatra. A ctg jó, fájástevékenységet nem mutat. Az orvosi vizsgálat szerint szûk kétujjnyi a méhszáj. Az orvosom megnézi a magzatvizet: normális. Elmondja, hogy a vizsgálat okozhat kisebb-nagyobb fájásokat. Megbeszéljük, hogy másnap -a terminus napján- újra ctg-re kell menni, és ha lesznek fájások esetleg megrepeszti a burkot..
Éjjel 11-tõl egyig rendszertelen, viszont annál hevesebb fájásaim vannak. Még nem merem Zalit ugrasztani, úgy érzem, hogy ez még nem az igazi szülés kezdete.
Kettõkor sikerül elaludni, de már 5-kor fent vagyok..asszem be vagyok tojva.

2003. február 21.
A délelõttre várom Jovikát (nõvérem), õ lesz a bébiszitter. Zali reggelit készit, de nem tudok enni..inni kéne inkább vmitKép Továbbra is vannak fájásaim, igy már majdnem tuti, hogy ma baba lesz!Kép 11-kor elindulunk, fél egyre beszéltük meg a randit a dokival. A szülésznõm ma ügyeletes..minden klappol.
A gyerekek izgatottan köszönnek el, mondtuk nekik, hogy ha minden igaz ma eggyel többen lesznek. Tominak lelkére kötöm, hogy viselkedjen rendesen, legyen okos nagy fiú, segitsen Jovinak mindenben. (Igy is volt!)
Útközben rendõrök állitanak meg, totál kivagyok..miért pont most, hagyjanak már békén! Zali lerendezi õket-szülni megyünk, igy a rendõr nem kekeckedik..bár szeretett volna. Hiába, na, csak hónap végén járunk..
Megérkezünk a kórházba, felteszik a ctg-t, a 20 perc alatt 3 kellemes fájást "produkáltam", bár még mindig rendszertelen. Jön az orvos, megvizsgál: a méhszáj tegnap óta tovább nyilt, már 2 és fél ujjnyi,a baba még lejjebb jött-totál be van illeszkedve, igy megbeszéljük, hogy nem enged haza, mert biztosan vissza kellene ma már fordulni.
1 óra van, burkot repeszt. A baba szivhangja remek, az enyém már nem annyiraKép Izgulok! Atya ég, én ma szülni fogok!!!
Felveszik az adataimat, Zalit elküldik a betegfelvételre, közben befut anyám, õ is dolgozik ma. Igy mikor a férjem visszér, elkiséri a leendõ szobámba a cuccaimmal.
Engem ezidõ alatt "elõkészitenek": beöntést kapok, gyûlölöm. Le nem borotválnak, én már ezt a részét megcsináltam az elõkészitésnek..
Amig a klotyó elõtt sétálok, az egyik szülõszobában felsir egy kisbaba..jajjj, bár már én tartanék itt!! A hasam görcsöl..nem vagyok 100% -ig biztos abban, hogy ez fájás-e vagy csak a beleim tekeregnek..Fáj és húz, hogy fogom kibirni, ha igazán beindul??? De megnyugszom: amint kiürült a sok viz, jobb lett. Igaz, mintha rendszerezõdnének a fájások...15 perc alatt 3*..ez már 5 perces!!!
14 óra, véleményem szerint kész vagyok, mehetek tusolni. Végre!
A jó forró viz is megteszi hatását, mintha sûrûbben kellene megállnom és jó mélyeket sóhajtoznom..bizony, most már 2 percenként jönnek a fájások. Miután letusoltam, megvizsgálnak, hogy van-e vmi változás.
Van!! Már 3 ujjnyi és teljesen felpuhult a méhszáj...
Átmegyünk a szülõszobába, ott vár Zali..összemosolygunk és bátoritóan megszoritja a kezemet.Itt van velem, nagy baj már nem érhetKépKép
Labdára ülök, felteszik a ctg-t, de 10 perc után inkább inkább lefekszem, igy jobb. Most már nagyon sûrûn jönnek a fájások..igyekszem nyugodt lenni és jól lélegezni. Jól van, nem felejtettem még el, hogyan is kell csinálniKép Megy ez!!
15 óra, úgy érzem, hogy kakilnom kell, a következõ fájás után megnéznek: 4 ujjnyi. A szülésznõm azt mondja, hogy ne nyomjak, csak hagyjam, hogy a baba feje nyomódjon..ne izguljak, olyan puha a méhszáj, hogy az nem akadály a fej elõtt, szépen el fog tûnni.
Nehéz persze megállni, hogy ne nyomjak. És egyszercsak, mikor már úgy érzem, hogy a fájásoknak nincs se eleje, se vége, érzem, hogy a fej már a hüvelyben van..Itt már persze nyomnom kell, mindent bele!! De csak lassan, hiszen gátvédelemben szülök, nem akarok repedni..
Érzem, amint a baba feje megjelenik...és ekkor elmúlik a fájás..Na, ne!! Ezt már tényleg nem lehet kibirni: itt vagyunk a célegyenesben, erre várjunk!! Az óra szerint fél perc sem telt el, bár szerintem volt az fél óra is, mikor érzem, hogy jön az újabb fájás: egy lassú, de bazi nagy nyomás és kint van!!!
IGEN, 15. 34.-kor megszületett Váradi Márton Dávid, szerelmünk legújabb gyümölcseKépKépKép
A férjem könnyezik, én bõgök. A baba felsirKép A hasamra teszik: Istenem, de jó, hogy itt vagy Marcika! Elöntenek az érzelmek, hol sirok, hol meg nevetek..olyan finom és puha a bõre. Megnyugszik, abbahagyja a sirást és megpróbálja a szemét nyitogatni. De cuki!!
Leveszik a pocakomról, Apa elvágja a köldökzsinórt, nagyon szakszerû, na, ja, van benne már gyakorlata.Kép Marcit elviszik, Apa elkiséri, le/megmérik, megvizsgálják.
Nekem meg már ott van a kijáratnál a méhlepény, két nyomás és az is kijön. Tökéletes, még én is megnézem. Lemérik a lepényt is, 70 dekás..
És most jön, ami nagyon utálok, a feltárás..Jaj, ezt már nagyon nehezen viselem, bár anyám ott van, fogja a kezemet. Minden rendben. Megérkeznek a Fiúk is: Marcika 3950 gramm, 53 cm hosszú, a feje és a mellkasa 38 cm-s. Apgár:10/10. Egyszóval: TÖKÉLETESKépKép
Szépen lassan mindenki kimegy, (anyámnak le kell mennie, mert 18 kismûtétesük van,sok a munka..a szülésznõm is osztályos, csak ideiglenesen cserélt vele az egyik ügyeletes szül.nõ), csak mi vagyunk együtt. Marcit mellre teszem, nagyon érti a dolgátKépKép Még egy kicsit ismerkedik velünk, majd lassan elalszik..Imádnivaló, ahogyan szuszog, ahogy idõnként mosolyog. Neki is van grüberlijeKép Családi hagyomány!! Apától örökölték a gyerekek. Csuda szép, tiszta hurka, a pofija is kerek: toka, toka hátán..
Nekem szépen jönnek az utófájások, lassan ez is 5 percessé válik, eleinte azon röhögünk, hogy még egy gyerekünk lesz, de 3/4 5-kor már kiküldöm Zalit a pulthoz, hogy most már nagyon fáj és szerintem sokat vérzek..Megnyugtatják, hogy ez ilyenkor teljesen normális..Már nagyon várom a szülésznõmet, anyámat hiába hivjuk, lemerült a telefonja.
Fél 6: mehetnénk a szobámba, csak ne fájna annyira a hasam. Befut a szül.nõm, megnyomja a hasamat és vmi brutális menyiségû vér dõl ki belõlem..Az arcát nem látom, de érzem, hogy vmi nincs rendben!! Orvosért rohan, Zali kezébe nyomják a babát..meg akarom nézni, hogy mi va, de Zalán rámszól, hogy feküdjek le, ne nézzek oda!!
Basszus, tudom, hogy mi ez: atóniás vérzés!! Kezdek rosszul lenni, eleinte a pániktól, majd a vérveszteségtõl.
Azonnal bekötnek infúziót, egy ampulla oxitocin közvetlenül vénába, 2 az infúzióba. Kirángatják a lepedõket alólam, azért csak odanézek: bár ne tettem volna. Zali szerint legalább másfél-két liter vért vesztettem..A vérnyomásom lezuhan, és magamban fohászkodok, hogy ne itt és ne igy..fekszem kiteritve a szülõágyon és belül zokogok, rettentõen félek!! De mintha kezdenék jobban lenni. Zalán szeme aggódást tükröz, én rámosolygok: nyugodj meg Édes, jól vagyok!! Mintha nem lennék elég meggyõzõ..
Szépen lassan rendezõdik a vérnyomásom, a méhem is mintha kezdene összehúzódni..
7 óra, megpróbálkozhatok a felkeléssel, mennék már tusolni. Szép lassan, komótosan, minden OK, nem szédülök. Bemászok a tusolóba, van egy padka, odacsücsülök, inkább ülve tusolnék. Belenézek a tükörbe, mint a mosott sz*r..Zali és a szülésznõ két oldalról vigyáznak, beszélnek hozzám, de mi a franc ez?? Alig hallom amit mondanak, zúg a fülem, nyúlnak értem, de én már legközelebb csak egy bazi nagy pofonra eszmélek.
Fekszem a tusoló földjén, alattam vmi lepedõ féle, Zali a lábamat emeli enyhén szólva sápadt arccal, a szülésznõm pedig szólongat..Itt vagyok!! Gyorsan összekanalaznak, hordágyra tesznek és irány a szobám.
Megtiltják, hogy felkeljek, igy anyám inkább itt alszik velem..már csak a lelkiismeret-furdalása miatt is, hiszen neki senki sem szólt, hogy mi van velem..
Lassan megnyugszunk, nehéz nap volt. Zalán nehéz szivvel elindul haza-várják a gyerekek, de tudja, hogy most már nem lehet nagy baj, hiszen osztályon vagyok..
A baba egész sokáig kint marad velem, de az elsõ éjszakáját nem töltheti kint, igy 11 után anyu elviszi.
Én meg kicsit kiborulok, valahogy fel kell dolgoznom ezt a sok mindent, ami ma ért engem..
Éjjel 2 körül sikerül elaludnom.

Másnap felkelhetek, lassan visszatér belém a szin, meg minden. Igen, azt hiszem jobban vagyok, már nem lesz baj!! Fáradt vagyok, nehezen mozgok, de minden nappal egyre jobb leszKépKép
Marcit ettõl a naptól kezdve nem engedem ki a kezeimbõl, minden éjszakát velem tölt. A kezdeti 10 dekás fogyás után gyors gyarapodás következik, haza már 4 kg.-osan hozzuk. Az éjszakák nyugodtan telnek, este 11-kor szopizik és legközelebb vmikor 2 és 3 között, majd 6 körül. Napról napra szebbKépKép
A tesók imádják, Kari agyon dédelgeti, igazi pótanyukaKép Mi pedig büszkén nézegetjük, ölelgetjük és meghatódunk minden kis mosolyánál...

Hát ennyi:

Verus

Kép
verus

Verus!
Gyönyörû a történet! Itt csorognak a könnyeim. Csak a vége ne lett volna. Szegény Te! Zalánnak sem lehetett könnyû.
Köszönjük, hogy leírtad!

Pele!
A sztorit már biztosan olvastad anno... Kép
Most kicsit kipofozott, és a szerkesztõ által megvágott. Talán a képek miatrt érdemes?!

Napocska!
Gyógypuszik az illetékes gyerkõcöknek KépKépKépKépKépKépKép

Snoopy
snoopy

Sziasztok,
Napocska,
jobbulást a leánykának!

Momo, sok sikert!

Verus,
elõször mosolygotam, aztán (a gyönyörûségtõl) libabõrös léettem, aztán meg könnyeztem. Itt is még egyszer sok-sok gratula nektek! A frászt hoztad rám amúgy, de minden jó, ha vége jó. És a párodhoz õszintén gratulálok!
puszi
Zsóka

Zsóka
zsóka

Verus!
Olvadozva olvastam a szüléstörténetedet, amíg a szülés utáni részhez nem értem....
Hálistennek rendbejöttél, rettenetes lehetett...
Igazából ebbe a részbe sose gondoltam bele, hogy velem is vmi baj történhet szülés kapcsán....Mindig a babánkat féltjük, hogy vele minden rendben legyen.
Örülök, hogy már jól vagytok, sok örömet!

Momo!
Talán már nem is kell várnod hétfõig?

Erika!
Kitartás, eljön a Te idõd is!

Edó
edóka

Verus!

Itt ülök és könnyezek.

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület

Verus

A tortened eleje ahogy leirtad nagyon tetszet, jo volt olvasni, de a vege szornyuseges lehetett. Orulok hogy mindennek jo vege lett vegul. Minden jot kivanok nektek.

Ma mar visszakaptam felig ordogfioka lanyom sokkal jobban teszik a dolog. Mindnekinek koszonom a jobbulas kivansagokat lanykam nevebe.

Minden jot mindenkinek.

Momo es Erika minden jot nektek

Napocska
Napocska

Sziasztok!
Judó! Én is nagyon gratulálok! Aztán várjuk ám majd a részletes beszámolót!
Verus, de jó, hogy már jól vagytok! Nagyon köszi, hogy elmesélted, hogy is történt... nagyon megható! De jó, hogy a vége happy end lett! Kép
Jamina! Itt is gratulálok nektek is!
Erika/Dia! Na, itt a vasárnap, mi lesz??? KépKépKép
Pelcsikém! Kép Én asszem a krokodilost kóstolnám, dupla sajttal! Neked melyik ízlett legjobban? Kép
Napocska! Szegénykéim, remélem, már jobban vagytok! Gyógypuszik mennek! Kép
Mi jól, ma Leevi fél 10-kor ébredt, rekooord! Kép Így reggeli után családilag kivonultunk a várba szánkózni, forró teát inni, pónin lovagolni, söt, Leevi arcára (saját kérésére) egy repülöt is festettek. Leevi legújabb dumája: Nem, mami, nem adom a szánkót! Nem neked való!
Kellemes vasárnapot mindenkinek!
Adri
kadri

Sziasztok,

mi még itthon, Momo viszont ilyenkor már szokott jelentkezni... Ma este megyek a szülésznõhöz CTGre, megnézem, hátha bent találom. Jó neki. egyébként jelentem, hogy rosszkedvem elszállt, teljesen lenyugodtam, jön a Csöppség amikor jönni akar, siettetni úgysem tudom, már nincs sok hátra. Néha fájdogál a hasam, meg nagyon ég még mindig a gyomrom, tök fent van még, akárcsak Tomival, minden kísértetiesen hasonlít a 21 hónappal ezelõtti napokra.
Tomi még mindig nyûgös béka, de persze az anyját látva ez nem is csoda, majd igyekszem odafigyelni, gondolom, azért érzékeli a feszültséget is. Most mindenesetre anyóséknál van, õk hozzák haza és fektetik le, mert mi akkor útban leszünk az István felé.

Verus,
nem szégyellem, az én könnyeim is potyogtak és örülök, hogy végül veled is minden rendben volt, azért ezt a részét elég ijesztõ volt olvasni Kép

Adri,
még nem érzem a "boszorka" jelzéseit.. Kép Leevi irtó édes lehetett. Tomi tuti vonatot kért volna a pofijára, apjának sikerült beoltania õt a vasútmániájával. Már vonatos a csillár, a kislámpa, anyukám vonatos falvédõt csinált neki (mi rajzoltuk meg a vonatot, Abszolút méretarányosan kellett rajzolnom egy meghatározott típusú mozdonyt Kép ), van már kisvonat, nagyvonat, stb...

Napocska,
örülök, hogy tûnõben a betegség, sok puszi nektek.

Na, megyek, Erika
kerika

Sziasztok!

Nem történt még semmi, csak megint hurcolkodnunk kellett Pestre, ezért tûntem el. Most már úgy tûnik, nagy napnak marad a holnap, ideges is vagyok rendesen. Remélem, minden simán megy majd.
Verus, megható volt, amit írtál, csak a bonyodalmak nem hiányoztakKép, de örülök, hogy már túl vagy ezen isKép
Erika, jövõ héten már kereshetsz odabentKép

üdv
Momo

Momo
momo

Hajrá Momo!
Szép szülést neked!

Edó
edóka

Sziasztok!

Momo! Mindent bele! Ma már láthatod a picidet!
Erika, szorítok, hogy Momoval találkozzatok a kórházban!
Hú, de izgiKép

Veruskám! Gyönyörû és megható volt a történeted... Köszönöm, hogy leírtad, megosztottad velünk ezt! Csodálatos férjed, családod van, sok örömötök lesz még az életben meglátod!
Edónak igaza van, tényleg nem igen gondol bele az ember, hogy vele is történhet valami. Inkább csak a picurokat féltjük! Örülök, hogy azóta minden rendbenKép

Eveyrõl van valami hír?

Most ennyi!

Sziasztok

Évi

Kovács sándorné
Évi
Sopron

Verus,
csak csatlakozni tudok a többiekhez. Végigsírtam. Elõször a boldogságtól, utána meg... Nagyon becsüllek, hogy ennyi gyereket vállalsz, vállaltok. Legyetek nagyon boldogok!!! Kép

Virág
Virág (fiore)

Sziasztok,

még mindig itthon Kép de ma már igen nehezen mozogtam, mintha ki akarna szakadni a pocim. Tegnap a CTG-n minden oké volt, olyanokat rúgott ez a Csöppség, hogy a gép alig tudta mutatni Kép
Tök nyugi volt a szülõszobán, egy baba született, épp vitték le az osztályra, édes kislány volt Kép Ilyenkor jó lehet szülni, remélem, hogy Momonak ma hasonlókban volt része. Annyit gondolok rá, remélem, már babázik és minden ok. náluk. Jó nekik Kép Na, mindegy, a héten már mi is csak osztódunk.
Holnap megint doki, remélem most már valami biztatóbbat is mond majd. Csak már az örökös telefonokból meg az utcai kérdésekbõl van kicsit elegem (még itthon? na mi van? még semmi? brrrrr Kép )

Üdv mindenkinek, Erika
kerika

Lányok!

Most kaptam az üzenetet: Momo kislánya Adrienn megszületett! 3200 gr, 53 cm! Nem indították, spontán született, csekély 2 óra alatt!

Momo itt is gratulálok! Köszi, hogy értesítettél!

Évi

Kovács sándorné
Évi
Sopron

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?