Új privát üzeneted érkezett!

Vikóka :)
Nagyon helyesek a gyerköcök! Nagyot nöttek, már egyáltalán nem babásak. Bence fancsali képe nagyon helyes!

Baba :)
Neked is nagyon helyesek a lányok. Milyen a Shiraz? Nagyobb gyerekekkel is jó? Van játszótér, játszó szoba?

Rita :)
Na látod, hogy nem is kell átszoktatni a lányokat a korábbi kelésre!Mennyibe kerül majd az ovi havonta per hölgy?

Ditke :)
Az 1000 Ft/óra Pesten elfogadott tarifa a bébiszitterkedés, takarítás terén. Semmi különösre nem kell figyelned, csak hogy hogy bánik a lányokkal, mennyire az Ö igényeik szerint játszik, na meg, hogy "ne fözzék meg ebédre". :lol: :lol: Pl. ne adjon nekik csokit egész délelött mert kérik, kekszet stb. Beszéld meg vele a Te szabályaidat, és ahhoz tartsa Ö is magát. Szerintem tök jól ellesznek. 8) Ja és azért mondj neki vész-stratégiát is, ha a csajok megbolondulnak, akkor mivel védhetö ki.(nálunk kajával :lol: :lol: )

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

csak egy gyors bekukk,mert nagyon el vagyok havazódva!

Brigi!
Boldog szülinapot a lányoknak!

Ditke!
Mamához no komment! :cry: Előttem szólok mindent elmondtak.
Bébiszitter:beszéld meg vele,hogy legyen egy kis próbaidő.Ekkor kiderülhet,hogy hogy jöttök ki egymással.Aztán pár alkalom után véglegesítsd csak a dolgot!De én mindenképp kipróbálnám,attól senki nem lesz rosszabb!

Baba!
Örülök,hogy jól sikerült a "nyaralás" és ti is tudtatok pihenni!A képek nagyon édesek!

Vikóka!
Sokat változtak a csöppök!Olyan nagylányos!nagyfióús-ak lettek! Mekkora különbség van köztük súlyban,centiben?

Mindenkinek nyugodalmas estét!
Edit

Kép

Kép
edit73

Cat!

Az ovi 66 000Ft/hölgy,de kaptunk kedvezményt,igy 60 000Ft lett/fő/hó.
Ja és ha befizetjük az egész évet akkor -10%!Tiiiiisztára megéri! :wink:
Ebben benne van:étkezések,kirándulások,edzések(balett,rg,torna,aikido,angol,és egy egyen melegitő(ott mosva)!!!!!!
Ez egy átlagos ár a magán oviknál,de budán van 90-120000-ért is.
Az egyik örült barátnöm csepelről csilebércre hordja a gyermekét! :shock:
Én egyből beleszerettem,és 10 percre van!
Ti még használjátok az Aria Twint?Nem merem eladni,ott lapul a csomagtartóban vészhelyzet esetére.
Rita
bellissima75

Ez az ár zuglói viszonylatban olcsónak számít. Itt 65-80 ezer között vannak a magán ovik, és nem adnak kedvezményt ikrekre sem. Ráadásul mi mindet végig jártuk és nem éreztem ezeknél azt a plusszt az önkormis ovival szemben, ami megérne ennyi pénzt. Tök szükös volt mindegyik, kicsi udvarokkal, és a nagy érdeklödés miatt elvesztette már az elönyét az önkormis ovival szemben, mert már az induló 12 fös csoportokhoz képest itt is 23-24 fös csoportokkal mennek a magánovik. :( :( A helységek és az udvarok is szükösek, nem megoldott a különbözö korcsoportú és igényü gyerekek szétválasztása sem.

Azért ha neked rögtön ilyen pozitív lett a benyomásod, akkor biztos a tiétek nagyon jó ovi!

Én még nem adom el az Ariat, mert a bébiszitter rossz idö esetén azzal megy a fiúkért a bölibe, ráakasztva a 2 motor, és választhatnak hogy akarnak hazajönni. :lol: Egyébként már mi családilag sosem használjuk, felváltotta a hátul tolós tricikli, a motor, és mostmár a bicikli a helyét, mert ugye gyalogolni lusták, tehát valami jármü mindig kell. :lol:

Cat
Kép
cateye

Ditke,
megköszönöm, ha keresel képet!

Cat,
nagyon klassz a Shiraz, de sajna játszótér az nincs, pedig gyönyörű, hangulatos a kert is, de épp ott mondtam Lacinak, hogy kár, hogy nincs játszótér. Játszószoba viszont van, nem teljesen elszeparált, van egy billiárd asztalos-csocsós sarok, és attól oszlopokkal van elválasztva az Aladdin szoba. :lol: Nem túl nagy, de mondjuk nem tudom mekkorák szoktak ezek lenni, azért pár gyerkőc kényelmesen el tud benne játszani. Na meg a pezsgő medencék, és van egy kinti medence is nyárra, napozó ágyakkal. Most is nyitva volt, mi szauna után ott csobbantunk. Nagyon szép áttriumos, körbe veszik a szálloda épületei, arról szerettem volna képet készíteni, de elfelejtettem, és nagyon bánom! :x

Tegnap végre eljutottunk Lilláékhoz. Mi jól eldumálgattunk, a gyerkőcök is játszottak szépen, aztán a vége felé már egy kicsit ment a durvulás, de akkor már úgyis indulóban voltunk. :P
Az elején leültek mind a négyen játszani, de mire előkaptam a gépet Niki elillant. Ment az előszobába hordizni. :lol:

Kép

Aztán Zsófi követte őt, és együtt nyúzták a hordikat.

Kép

Brigi,
annyira bamba vagyok, mi is NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK így utólag is a lányoknak!
:oops:

Kép
baba888

Csak egy gyors kérdés a tapasztalt cipővásárlókhoz:

Gyerekcipő: Falcon? Richter?

Van valakinek tapasztalata?

Köszi, Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok!

Kicsit eltüntem, mert megint betegek vagyunk, Vendel már jól van, Gergő meg én nyomjuk még. Az a fránya köhögés, ugyanugy köhögünk....Apa szerencsére megúszta, bár még semmi sem biztos. Nem tudtok valami jó kis immunerősítőt, egyszerűen már nem birom!!!! Tavaly nyáron vettem egy doboz Macskakarmot, végül is bevált, amig szedtem, addig nem voltam beteg. Tudom nyár volt, de mi júniusban szintén én+Gegő nagyon betegek voltunk. Elég húzos az ára, 5000,- ft, de azt hiszem 3 hónapra elég, bár nem emlékszem pontosan. A múltkori betegségünk után akartam venni, de sajnáltam rá a pénzt, de azt hiszem most beruházok.

Vikóka!
Cipőügyben nincs tapasztalatom. A képek nagyon nagyon tetszenek, nagyon hasonlítanak egymásra a gyerkőcök. A gyümölcsevős képek királyok!!!!!

Brigi!!!
Utólag is Isten éltesse a Nagylányokat nagyon sokáig!!!!!!

Baba!
Nagyon nagyok már a lányaid! Kisebbnek képzeltem őket....

Rita!
Jót mosolyogtam a napirendeteken...., tetszett, ha tehetem én is későn kelek ki az ágyból, viszont az esti 8 órához foggal-körömmel ragaszkodom, ugyanis én úgy ki tudok dőlni. Nekem még az a bajom, hogy alacsony a vérnyomásom és gondolom ettől állandóan álmos vagyok. Múltkor is mértük és 90/65 volt... Kávé után. Ha valakinek van valami ötlete vérnyomásnövelésre....., mozgás nem segít, csak pulzust emel, próbáltam.

Ditke!
Én inkább nem mondok semmit anyukádra...., nehéz lehet, ha az ember nehezen jön ki az anyukájával, bár irigylem a nyugodt természetedet, szívesen cserélnék. Én a múltkor éppen úgy összevesztem anyóssal, hogy megkértem, hogy többet nem jöjjön hozzánk, persze így ugrik a szabad péntek délután, de majd megszokom. Azért a fiúkat nem akarom eltiltani tőle, végül is a nagymamájuk, így végül abbamaradtunk, hogy a fiúkat visszük hozzá. Ott azt csinál velük, amit akar és kész. Az összeveszés oka, hogy amig nem voltam itthon, a hátam mögött szidott a férjemnek, aki persze elmondta nekem, ezek után felhívtam telefonon, hogy nekem mondja el a problémáit. Most nem részletezem, hosszú lenne, de majd egyszer leírom. Katasztrófa az a nő!!!!!!!

Majd jövök még, csak most ébrednek....

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok :)

Voltunk ma a szemésznél, és valóban ő is inkább allergiára gyanakszik. A szemével látszólag semmi gond, nem lát problémát. Azt mondta előfordul, hogy ennyi tünete van csak, hogy se orrfolyás, se bőrpanaszok. Bár még lehet, mert állítólag változhat is, hogy mikor mi jön ki. De szerencsére a látásával nincs probléma. Elég nehéz volt Rékust rávenni, hogy a doktornővel kommunikáljon. Begubózott és nem akarta megmutatni a képeket. :) Az elején még egész jól ment (mármint nem sírt), senkin nem volt fehér köpeny, a váró sem túl orvosi jellegű, de a vizsgálószoba berendezése már gyanús volt. :) De megvolt és megnyugodtunk.

Elértük a bűvös két éves határt és egyszeriben elkezdtek mindent mondani. Bármit utánoznak, és egyre több szót használnak. És végre valahára Borka mondja Rékát. (fordítva még nem, és a saját nevét sem, a Boróka nem megy még). Réka így hangzik: "ííka" A palotás meg "pataj", de legalább már próbálják.
A tévészerelés = apa, basi (bácsi), süsü (vagy sas). Lefordítom: apa elviszi a tévét a bácsihoz, aki megjavítja és akkor lehet nézni a süsüt, vagy a kisvakond és a sast. :) :) :) Egyszerre nagy süsü rajongók lettek. :lol: Nagyon édesek.
Egymásnak is sokat magyaráznak mostmár, de sokmindent nem értek, bár sztem csak könnyítik a kiejtést, meg rövidítenek. Azt hiszem alapvetően magyarul beszélnek. :wink:
Elkezdődött az "ededül" korszak is. Időnként vannak nagy hisztik, ha siettemben elfelejtem, hogy azt ő "ededül" szokta csinálni. :roll: Azért szerencsére hagyják, hogy a nehéz részeknél segítsek. Meg próbálom úgy előadni, hogy igazából ő csinálja, én csak asszisztálok. :) :) :)

Segítsetek nekem! A maszatolós játékokat (gyurma, festés, zsírkréta, ragasztgatás, ...) ti hogy csináljátok két gyerekkel??? Nekem az egyik mindig csapkodós, lesöprős, rombolós hangulatban van. Így egyrészt ő nem csinálja, amit mutatok, másrészt a másikét is szétrombolja. Nem beszélve a kupiról, ami mondjuk egy festéshez előkészített asztal lesöprésével keletkezik.
Bevallom én elég gyáva vagyok, és nem is kezdtem még neki. Gyurmával, zsírkrétával voltak próbálkozásaim, de a többit egyelőre kihagytam. :oops: :oops: :oops:

Van valami fejlemény Pepével kapcsolatban?

Édesek a gyerekek! Annyira jó fejeknek néznek ki. :) :)

Neked meg egyre nagyobbak a lányaid. Kész kisasszonyok már. A mások gyerekei még gyorsabban nőnek, mint az enyémek. :)

Kata :)
Lehet, hogy én is az alacsony vérnyomástól vagyok álmos?? (Ditke, most lehet, hogy jót röhög, hogy miket találunk ki.) A múltkor én is megmértem anyósoméknál, csak úgy kíváncsiságból, mert már szédültem. Nem emlékszem pontosan, de a második érték 45 volt. :roll:

Akik nem csak turkiba járnak, mint én. Ha esetleg láttatok, vagy látnátok olyat, hogy vékony farmer, vagy erősebb vászon nadrág, alul húzott, vagy kötővel összehúzható, felül pedig egész szűkre állítható? HOvá menjek?

jÓ éjt nektek. Ma kicsit rossz hangulatom van, de remélem holnapra elmúlik.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Ide sikerül feltenni a hintát. Olyanok rajta, mint a gyümölcsök, de sajnos a fénykép nem adja vissza. A szomszédok rajtunk röhögnek, hogy milyen viccesek a gyerekek a fán. :) :) :)

Kép

Kép

Kép

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Kata!

Jobbulást nektek!
Jót vigyorogtam "az anyósom a hátam mögött szid" sztorin! :cry: :wink: Az enyém már a szememben! :lol: :wink:
A lehető legjobb,amit tehetsz,hogy a gyerekek mennek hozzájuk!Hidd el,nem kell sok idő és már a fiúk is tudni fogják,kinél mit lehez,kit mivel lehet megfőzni. Akkor pedig anélkül,hogy szidnád anyós,meg lehet a gyerekekkel értetni ezeket a dolgokat!És akkor neked lesz nyert ügyed!

Brigi!
De jó,hogy Rékusnak semmi baja!Mármint a szemének!
Maszatólás:na én ezt meghagyom az ovinak!Erre én 3-mal nem vállalkozom!Talán a vízfestéket majd megpróbáljuk,meg kicsit később (valamikor télen) a gyurmát,de se zsírkréta,se tempera.Nálunk a színes ceruzával is lerendezték a frissen festett falakat! Legalább a padló burkolatot ne kelljen utánuk kicserélni!
(túl önző vagyok?)
Nálunk is tombol az "egyedül"korszak.Bár én nagyon bírom!!!! :lol:
Csak történt egy kisebb baleset: az Oli megszerzett egy méretesebb ollót,majd a Marci el akarta tőle venni.Közben megmarkolta az olló élét.Majd ahogy az Oli csukta volna össze az ollót,a Marci meg húzta ki a kezét,2ujjának ujjbegyeit jól megvágta. Egyiket majdnem levágta. (mindezt annyi idő alatt,míg elmondtam,hogy tedd le,nem szabad az ollóval játszani).Volt üvöltés,ömlött a vér,alig tudtuk neki elállítani.Persze mindez a Marci jobb kezével történt.Így most semmit nem tud csinálni és ez (a fájdalmon túl,ami minden apró mozdulatnál jelentkezik) még további sírással jár!Nagyon nehéz neki segíteni,pedig bal kézzel szinte semmit nem tud csinálni.

Elteszem magam holnapra!Szép álmokat mindenkinek!
Edit

Kép

Kép
edit73

Edit!

Ez nagyon durva!
Szegény Marci!
Most azonnal elrakom az összes ollot!
Pedig most kaptunk egy ujjat!Lillám bal kezes és mit,na mit hozott neki Anyós???Hát egy balkezes ollot!! :roll:
Tényleg már csak ez hiányzott!

Cat!

Nálunk 15fővel indul a csoport,és a kert hatalmas.
viszont ez egy külső kerület(18.ker) és nagy területek vannak.
Ezt jól megmondtam!!
Nézd meg,ha gondolod!www.gymnasticssportovi.hu

Rita
bellissima75

Nagyon édesek a lányok, és tényleg már mekkorák! Még most születtek!

Brigi :)
A H und M-ben kapható nadrágoknak állítható a dereka, és van alul gumis vékony farmerjuk, én láttam.

A maszatolós játékokat én sem vállalom be velük. :oops: :oops: Meghagyom a bölcsinek. Otthon csak zsírkréta, gyurma, színes ceruza van. A bölcsiben meg vagdosnak meg festegetnek. :lol: :lol: Szerencsére annyira nem is látom rajtuk a nagy lelkesedést ezek utána dolgok után, beérik a rajztáblával, ami letörölhetö. :D

EDit :)
Jobbulást Marcinak! Elég horror a történet! :shock:

Mindkét cipömárka nagyon jó! :D

Jobbulást nektek! Szerintem mindegy mit szedsz be, azokon a betegségeken amiken átmennek a gyerköcök Te is át fogsz menni. Ez nálunk is így van. A gyerköcök születése elött sosem voltam beteg, de azóta mindent benyalok tölük.

Cat

Cat
Kép
cateye

Nagyon szép az ovi, tágas és tiszta! A lányokat a ritmikus sportgimnasztika irányba akarod terelni? Te is RSG-ztél ? Olyan az alkatod. :D

Anyanyelvi nyelvoktatás van? Mert én annak nem vagyok híve, hogy egy idösebb magyar ovónéni angolul gagyog valamit a gyerekeknek, mert annak sok értelme nincs. Eleve szerintem 4 éves korig a nyelvtanulásnak sincs sok, söt én oviban nem is akarom, hogy nyelvet tanuljanak. :roll: Elég nehéz a magyar nyelv is, addig tanulgassák csak azt, szépen, választékosan beszéljenek.(mondom ezt én, akinek Oli alig beszél, azt is csúnyán :lol: :lol: )
De látom ez az ovi nem arra megy rá, hanem a tornára, mozgásfejlesztésre. :D

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Brigi!
Nekem is Ditke jutott eszembe, amikor a vérnyomásomról regéltem..... :D :D :D A 45 elég alacsony...., nem csoda, ha szédültél. Talpon lehet maradni ennyivel?
A csajok nagyon nagyok lettek!!!! Olyan jó, hogy leírtad milyen változást látsz... :) A képek tényleg jók, a kék hintát először észre sem vettem, csak kersgéltem hol lehet a másik. :oops: :oops: Melyik melyik? Még nem tudom. :oops:

Edit!
Próbálom anyós problémát megoldani. Az a baj, hogy ő igazándiból magában gyűjti 1 évig, aztán elkezd morogni a fiának, aki elmondja nekem. Persze a fiával is alig beszél, elég furi a kapcsolatuk. Olyan felszínes az egész. Kb. 1 éve is volt egy vitánk, kértem, hogy nekem mondja el a baját, erre ő azt mondja, hogy ő el akarta mondani, persze nem mondta. Nem tudom mire várt. Most újra elmondtam neki, ha valami baja van, nekem mondja el és ne 1 év múlva, hanem aznap. De persze sztem ehhez ő gyáva vagy nem tudom.... Ja és képzeljétek még olyat is mondott, hogy azért lettek ikreim, mert hormonkezelést kaptam. Ezen már csak nevetnem kellett, még a fia is mondta neki, hogy ne beszéljen már hülyeségeket. Amúgy teljesen spontán ikrek. De amúgy ha pl. lombikok lennének, vagy akár csak hormonkezelére kellett volna járnom, szerintem azzal sem lenne semmi baj, sajnos valakik erre kényszerülnek és én tökéletesen megértem őket, jó hogy már ilyen fejlett az orvostudomány. Nem tudom mire jó ez, miért kell ilyeneket mondania. Közölte, hogy akkor őt félreinformálták. De mégis ki??? A pletykás barátnői? vagy ki? Mondtam neki, hogy odaadom a dokim számát, ő aztán mindent tud rólam, beszéljen vele. Szóval tök rosszindulatú az a nő.

Egyébként képzeljétek, itt Budafokon egy csomó iker van. Spontán. Mindig mondták, hogy tuti van valami itt a vízben. Erre tegnapelőtt hívott a kozmetikus barátnőm, aki itt lakik pár utcával arrébb, hogy képzeljem el, neki is ikrei lesznek. Csak úgy! Én úgy örülök, felajánlottam, hogy majd megyek hozzá segíteni, na meg babázni. Annyira várom!!!! Mondjuk dec közepére van kiírva, ez még odébb van és még csak 9 hetes, tehát semmi sem biztos. Én mindenesettre nagyon drukkolok nekik.
Na befejezem, mert sok lesz.....

Cat!
Azért valamikor befejeződik ez a betegségsorozat, ugye??? Egyébként ők már egész jól vannak, csak én kínlódok.

Kata

Kép
kateduo

Képzeljétek, ma délelőtt vendel fejére ráesett a házimozi hangfala, a mélynyomó. Nőtt egy hatalmas pukli a homlokán. Ott voltam, láttam, hogy piszkálják, csakhát, mint mindent, mindig piszkálnak. Egyébként pont miattuk tettük feljebb, mert állandóan ráálltak és másztak fel a tv-hez. Remélem csak egy pukli...., sírt, de nem sokat. Mi mindent kell még átélnem????? :roll:

Kata

Kép
kateduo

Ez elég durva a mélynyomóval. Nekünk olyan nehéz, hogyha az leesen akkor tuti agyonütné a kölköket.

Egyébként egyre kevesebbet lesznek betegek a gyerköcök, csak az elsö közösségben töltött fél-1 évet kell túlélnetek, és akkor fellélegezhettek. :lol: :wink:

Én is az alacsony vérnyomásúak táborát gyarapítom, illetve csak a felsö érték szokott alacsony lenni: pl 90/70, viszont a pulzusom mindig 100 körüli. Ez gond lehet? Már gondoltam, hogy kivizsgáltatom, de még sosem jutottam el oda.
Sosem vagyok rosszul, ritkán fáj a fejem, szóval nekem jó így a közérzetem. Kell ezzel foglalkozni? :roll:

Cat
Kép
cateye

Ditke a babanetes háziorvos..... :D :D :D

Cat!

Nekem a pulzusom jó, ha felmegy 90 körülire, akkor viszont már szarul vagyok. Úgy érzem kiesik a szívem. Én 100-nál már kifeküdnék. Egyébként nekem terhesen volt ilyen először, mármit az alcsony vérnyomás mellé magas pulzus. Nagyon szarul voltam tőle, minden egyes szívdobbanást éreztem. Gyógyszert nem tudtak adni, mert az max. a vérnyomásomat vitte volna le, akkor meg elájultam volna, így azt mondták, hogy igyak nagyon sok folyadékot. Egyébként bevállt. Amikor szarul voltam, ittam, máig így teszek.
Bár ha neked így jó a közérzeted, gondolom, akkor nincs gond... :) , De majd a doktornő megmondja... :D :D :D

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Pár napig nem volt jó a babanet....

:evil:
Be sem tudtam lépni... :twisted:
Sajnos mi is betegek vagyunk. Kristóf és Zsófi köhög, de Zsombinál már persze gennyesedés is van a mandulán!
Egész jól viselik, de nagyon rossz hallgtatni, ahogy köhögnek szegénykéim!

A rajzolás, gyurmázás,festés témához:

Nálunk minden megy.... Szerencsére egész jól.
A rajzolás először a földön, nagy csomagoló papíron zsírkrétával kezdődött. Aztán, ahogy a finom mozgásuk ért, úgy mentük az egyre kisebb lapok fele, mostmár A/4-esen gyakorolnak!
Utána vezettük be a gyurmázást ( kb. 2 éves korukban), de azt is szigorú szabályokkal. Csak az asztalon, újságpapíron.Ha nem úgy ment, csomagoltuk össze.Most nem nagy sláger!
Aztán a festés. Ezt imádják. Ez is először nagy papíron, meg az ujjukkal. Aztán bevezettük az ecsetet, aztán a kisebb felületet itt is.
Már mossák ki az ecsetet, nem kenik össze a színeket, elég kis ügyesek.

Kata!

Jobbulást Nektek! Az immunrendszer korukkal erősödni fog!!! Mi is iszonyat betegesek voltuk 1-1,5 évesen, de a mostani tél tűrhető volt!!!
Aztán majd most jön az ovi, közösség, visszaesés lesz tuti.
Anyósodra szerintem nincs orvosság!!!!
Az enyém alig jön, szépen békén hagy bennünket! Mi is őt, aztán ennyi. Ha jön vagy megyünk, akkor pedig békésen eltársalgunk! Ez sem jó, de ez van!
Szegény kis Vendel... Sok mindent kell még átélned!!!!!Hahaj....

Cat!

Nyelvtanulás terén nagyon egyetértek!!!!!

:wink:

Edit!

Gyors gyógyulást Marcinak!Micsoda balesetek tudnak lenni!!!
Dávid várja már a szünetet? Kristóf számolja a napokat, pedig még a neheze ( dolgozatok, témazárok) vissza vannak.
Képzeld, 5. osztálytól lehet vinnünk kell emelt szintű gimibe...

Brigi!

Édesek a gyümölcsök!!
Borka nagyon sokat változott! A haja is sokat nőtt, meg a kis arca is változott.
Örülök, hogy Rékának semmit nem találtak! Ha erős allergia hullám jön, nekem is a szememen jön ki azonnal. Más tünet nélkül!

Vikóka!

Párom megy Szekszárdra hétfőn. Képzeld, ismeri apukádat névről!
Leadja a csomagot. :wink:
Édesek a képen a gyerkőcök. Tök jó, hogy így hasonlítanak! Biztos azonnal leveszik, hogy ikrek. Nálunk szoktak rajta gondolkodni!

Baba!

Tényleg nem olyan babák már a csajok, de akkor is megdajkáljuk őket a talin. Persze, ha engedik!!!
Zsófi micsoda grimaszokat tud engedni?!

:)

Lilla, hol vagy? Aranyos Dávis a csajok között!!!! :wink: Nikinek meg mindig a gömbölyű kis vonásai nyűgöznek le!

További szép délutánt mindenkinek!

Meme
szinta

Ditke!

A talira hozz felszerelést!!!! :wink:
Vagy úgy megijesztünk ezzel a sok kérdéssel, hogy el sem jössz?! :lol:
Nekem is alacsony..... Irjatok a listára!

Meme
szinta

Szinta!
A szandikat köszi, és ha a Párod beviszi hétfőn, akkor a hétvégén az unokaöcsém fel is tudja hozni nekünk.
Ami a Lurkók hasonlóságát illeti: most már kezdem elhinni, hogy lehet benne valami, de bevallom nekem nagyon másnak tűnnek!

Cat!
Köszi a cipőhírt. Jelentem vettem 1-1 helyes Falcont, bentre.

Kata!
Először is adj egy puszit Vendel buksijára! Mi is így szívtunk az állandó pakolással, aztán jött Brigi a nagyszerű járókával-elkerítős ötlettel, és sok gondom megoldódott! Köszi, Brigi!

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok!

Itt vagyok én is, de megőrjít ez a hülye bbnet, hogy mindig szívat!
Köszi Meme, hogy hiányoltál. :wink:

Nem semmi, hogy mindenkivel milyen balesetek történnek mostanában. :shock: ollót eszembe se jutott a kezük ügyében hagyni, ezek után tuti nem is fog. :roll:

Kézműveskedés: én kinti programnak tervezem, már vettem is gyurmát és nyomdát. Nyáron kipróbáljuk- bent idegbajt kapnék, ha az amúgy is foltos szőnyegünk még rondább lenne. :? Zsírkétát még nem terveztem, bár ha a gyurmát nem eszik meg, lehet, hogy azt is kipróbáljuk. :lol:

Ditke

orvosi kérdés: nagyon beparáztam, mert az uncsitesónak tegnap lázgörcse volt- így lehet, hogy mi is hajlamosak vagyunk rá, bár eddig szerencsére nem volt ilyesmi. Mit kell ilyenkor csinálni? Uncsitesót bevitték mentővel a kórházab-ezt muszáj v el lehet látni itthon is?

Vikóka

Tényleg hasonlítanak, de azért nem olyan nagyon. Bár, néha még az enyémekre is azt mondják, pedig nekem ég és föld! Nekem Luca banánevős képe tetszik legjobban. :D

Brigi

Érdekesen néznek ki a hinták a fán. :lol: Borka milyen nagylányos lett, nagyon édes!!! Szóval a 2 év tényleg vízválasztó? Na, nemsokára én is megtudom.... A beszédet nem bánnám, végülis az önállósodást se, csak ha sietnék. :roll:

Cat

Azért tanultak tőletek a gyerekeim-Baba lányait a végén próbálták elgyepálni. Egymást nem, csak a kisebbeket verik. :wink:

Baba

Jók lettek a képek- én bevallom, még fel se töltöttem. :oops:

Rita

Tetszik az ovitok, bár én nem tudom, hogy költenék-e ennyit erre. Még az iskola oké lenne....

ovi: most hallottam, hogy a környékünk olyan gyorsan nőtt, hogy az a 2 db ovi nem tudja befogadni az összes gyereket. :evil: Még akkor se, ha őszre betöltik a 3-at, csak ha a szülő dolgozik. Nem jó kilátások.... én 5 éves korukig biztos bekattanok velük itthon egyedül. :twisted:

Talira: az jutott az eszembe, hogy majd hozzatok kismotort, játékbbkocsit, meg homokozólapátot-vödröt, akinek van, mert ezen nagyon össze szoktak mindig veszni a gyerekek. :wink:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok Lányok!!!

nagyon régen voltam.....hallotátok mi történt???

HERIKA nincs velünk többé!!!
ez annyira borzasztó...el sem tudom képzelni mi történhetett Vele.
Szegény srácok ittmaradtak árván......annyira sajnálom őket!
nemtalálom a szavakat!!!!

Részvétem a családjának!!!!

kriszta :cry:
kristin75

Jézusom Kriszta:(:(:(
Mi történt???? Nem hallottam semmit....:(:( A szivem szakad meg....nagyon sajnálom a Családot, a gyerekeket...:(
Őszinte részvétem:(
Doris
doris

Meme,
megjöttek az úszóbugyik, nagyon édesek, már alig várom, hogy alkalmam legyen rájuk adni! Köszönjük szépen! :D
Le lettél cserélve Bebebebbbebeebebebbe-re. Még párszor emleget, de már váltogatja. :lol:

Brigi,
tényleg olyanok a lányok, mint a gyümölcsök! :lol: :lol:
Nagyon helyesek, ahogy csüngnek! :D

Kata,
nálunk ma Zsófi borította magára az egyik bárszéket, mire észrevettem, hogy felállt és belekapaszkodot, már dőlt is hátra, és rántotta magára. :shock: :? Hátul pukli a fején, A szája csücskében lila duzzanat, és az egyik kis apró felső fogánál is vérzett egy kicsit. :(
De figyeltem, nem volt baja délután.

Ja, nekem is alacsony a vérny., és még a kávét is rühellem, úgyhogy marad az alvás! :lol:

Kép
baba888

Sziasztok!

Kriszta!
Részvétem a családnak. :(
Mi történt? Marcsi olvasod még a fórumot?

Eri
simones

Sziasztok!
Megvagyunk mi is!!!!
Már szerencsére kilábaltunk a takony kórból.
Ma voltunk a fiúkkal galambot etetni, és persze kergetni.Nagyon élvezik, most ez a kedvenc programjuk!!!!
Egy pár kép, ha nem gond:

Atika szemléli a galmbokat:
Kép
Ákos:
Kép
Atika:
Kép
A két vad motoros:
Kép

Vikóka!
Csatlakozom az előttem szólókhoz, rengeteget nőttek a gyerkőcök!!Édesek!!!

Edit!
Gyors gyógyulást Marcikádnak!!!
Jó éles lehetett az olló.

Brigi!
De jó, hogy szerencsével jártatok a szemésznél. :)
Már Én is várom a vízválasztó 2 éves kort, hátha elkezdenének már beszélni a fiúk.Nálunk a kisvakond a nagy kedvenc.

Baba!
Tényleg jó nagyok lányok!!!!
Zsófinak sok-sok gyógypuszi!!!!

Kata!
Jobbulást neketek!
És sok-sok gyógypuszi a hangfal borogató Vendelnek!!!

Lilla!
Mi alapból vittük volna a motorokat, mert anélkül már sehiova sem mozdulunk ki. :)
Szerintem mindenképpen írdd fel valahova, ha ilyenek eszedbe jutnak,. hogy mit kellene vinni a talira, és majd előtte újra megírod nekünk.

Kristin!
Húú, ez borzasztó!!!! :shock:
Azért, ha lenne egy kis időd írhatnál magatokról pár sort.

Judyt
KépKép
judyt

Csajok! én hülyülök. De mostmár drasztikusan, lassan átmegyek szőke nőbe (bocsánat szőkék :) ) Baba üzenetét háromszor el kellett olvasnom mire értelmezni tudtam. :oops: :oops: :oops: És a múltkor az "atypusos" (olvasd ty, mint tyúk). Kb. három hét múlva jöttem rá, hogy mit is olvastam. Addig szépen elkönyveltem, hogy milyen vicces neve van a betegségnek. :oops: Előtte meg a cotonreklám nem esett le nagyon sokáig. Na nem azt mondom, hogy komolyan törtem a fejem és nem jöttem rá, de ezeknek ugye rögtön le kellene esni. Ez ugye elmúlik, ha újra emberek közé megyek????

Kata, Baba :)
Lesz ez még így se. Bár minket az igazán nagy balesetek elkerültek eddig. KOP-kop-kop. De ez nem rajtunk múlt. A gyerekek őrangyala nagyon jól végzi a dolgát. :)

Fent Borka, lent Réka. A profi beállásokat mindig B produkálja. Hihetetlen jól fényképezhető. Rékáról csomó olyan kép van, hogy a háta fele látszik. :roll: :roll: :roll:

Lilla :)
Én is pont ma gondoltam ki, hogy ha kiköltözünk, akkor a fedett szín alatt fogom a kézműves részleget berendezni. Le van betonozva, majd kirakom a régi rajzasztalunkat és mehet a festés. Ha kiborul, hát úgy járt, nem számít. A gyurma meg legfeljebb elfogy, ha szétdobálják.
Egyébként sztem a nehezén túl leszünk három éves korukra. Legalábbis én úgy gondolom. Addig kéne kibírni ép ésszel.

Ja kipróbáltam ám babakocsi nélkül a boltig (na nem nagy szám, mert fél sarok, és egy úton kell átmenni), és sikerült. Már egy hónapja járogatunk. De ma is volt egy érdekes helyzet. Réka nagyon önfejű, és nem oda érkezett a járdaszegélynél, ahol le akart lépni. Így mikor mondtam, hogy mehetnek, akkor ő még elment 1-2 méterrel odébb, hogy ott jöjjön le, Borka meg már a másik oldalon eszetlenkedett. Ha B megy elöl az nagyobb gáz, mert rá hiába szólok, ha olyanja van, megy amerre lát. :roll:

Meme :)
Már gondoltam rá, hogy hol lehetsz?
Biztos voltam benne, hogy nálatok a maszatolás is rendben megy. Hihetetlen ilyen gyerekeket és főleg anyukát, aki mindezt meg tudja csináltatni velük. (mély sóhaj) Hogy ez nekem miért nem megy????

Herikát nagyon sajnálom és a gyerekeket is. Ő elvált, ugye? Szegény srácoknak még nehezebb lesz így.

Jó éjszakát.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Olyan nyomott az idő, így mi is.... :roll: Apa dolgozik, mi meg odaáig jutottunk eddig, hogy felöltöztünk és reggeliztünk. :oops:
Kristóf és Zsófi köhögése felszakadt, de Zsombi még küzd a fránya száraz ugatással. :cry:

Brigi!

Köszi a hiányolást. :wink:
Ne gondold, hogy az én gyermekeimben bármi plussz van, csak pont annyival idősebbek a te lányaidnál, hogy ezek a dolgok már mennek!Emlékszel mikor itt voltatok, s meséltétek, hogy picinek milyen jó kis babák voltak? Az állam leesett, mert az enyémeknél meg akkor volt a hasfájosságuk miatt teljes K.O ........
Ja, és a festést mi is a félkész teraszunkon a műanyag garnitúrán szeretjük legjobban. ( vagyis én)

Judyt!

Cukik a motoros vagányok!!!

Baba!

Örülök, hogy tetszenek!!! Zsófit meg megértem, egy nőnek a bő szókincs kell! :wink:

Lilla!

Mi is vittük volna járgányainkat, mert Zsombit ismerve, biztos szerzett volna magának. Bármi áron... :roll:
De, ahogy olvasom itt a sorokat, lesz pár belevaló srác azon a talin... :lol:

Herikát ugyan nem ismertem így fórumon keresztül sem, de nagyon megíndított ami történt.
Fiainak nagyon nehéz lesz, részvétem a családnak.

Meme
szinta

Meme :)
A hasfájósság alkati adottság. Nekünk mázlink volt. Most hogy már inkább a nevelésnek kellene érvényesülni .... :oops:
De azért enyémkék is rendesek, csak jó napot kell kifogni elsőre az új játékoknál. Hamar megtanulják, csak ha úgy kezdünk, hogy dobálóznak, meg csapkodnak, akkor nem figyelnek, és nem veszik észre a lényeget.
A gyerekeknek jobbulást.
Ha megyünk Pécsre (nem mostanában sajnos), akkor majd hívlak, vagy írok. Jó lenne újra találkozni.
Nekem hétfőn lesz egy utam le a dokihoz, de egyedül megyek vonattal.

Judyt :)
Nagyon helyesek a gyerekek. Helyenként még olyan babásnak néznek ki, máshol meg nagylegények.

Nézd meg a séta közbeni pihenős képet! A hasonlóság miatt. :wink: Összekeverni nem lehet őket, de azért nagyon hasonlítanak. :)

Jó éjt mindenkinek,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

sziasztok!

ÚÚÚtálom a babanetet! Először 2 napig be sem enged, aztán valamelyik nap írtam egy jó hosszút és elszállt :evil: :evil:
Úgyhogy bosszúból újabb 2 napig felé sem nézem.
De már hiányoztatok :D

Először míg el nem felejtem:
vérnyomás: addig örüljetek, míg alacsony. Nekem eleve is határeset, olyan 140 körüli, de mikor szültem 230 volt :( szóval vagy agyvérzésben vagy szívelégtelenségben halok meg. Már ha nem lesz daganatom vagy nem kapok infarktust. Ha egyik sem, legfeljebb elüt az autó :?
De komolyan: az alacsony vérnyomással nem nagyon van mit csinálni, tulajdonképppen jó a szervezetnek, inkább csak kellemetlenség. A magas pulzus nem olyan jó, nekem is magas, 80-120 között, szóval szedegethetnék valami bogyót, ha nem lennék ennyire bogyóellenes :? Ha olyan gyógyszert szedsz ami csökkenti a szívfrekvenciát az viszi magával a vérnyomást is, szóval alacsony vérnyomásnál nem szerencsés. Ilyenkor mérlegelünk, hogy mi a vészesebb: ha kavar a beteg szíve vagy ha elájul :lol: Egyébként ez részben adottság kérdése, lehet ún. mitralis prolapsus a háttérben: az egyik szívbillentyű picit ereszt (nekem ez van), de úgysem csinálnak vele semmit, szóval nem érdemes foglalkozni vele. Nekem is csak úgy derült ki, hogy gyakorlaton mikor a szívultrahangot tanultuk, akkor kértük a dokit, hogy ugyan nézzen már meg minket is :lol: . Lehet még hyperthyreosis egyik tünete is (pajzsmirigy túlműködés), de annak egyéb tünetei is lennének: fogyás, "pörgés", álmatlanság, meleg bőr, reszketés, szemtünetek, gyengeség, stb, persze azért nem minden egyszerre :wink: Na mivel az orvostanhallgatóról onnan tudni hogy hanyad éves, hogy épp mi a baja, mikor belgyógyászatból tanultuk a pajzsmirigyet, rögtön rohantam a laborba: 48 kg voltam, alig alszom, nagy fordulatszámon pörögtem, és akkor már úgy láttam, hogy a szemem sem áll jól :wink: Persze nem volt semmi bajom, de legalább jól megtanultam ezt a betegséget :lol:

Lázgörcs: attól függ mennyi idős a baba, általában 5 éves kor alatt fordul elő. Nem kell hozzá feltétlenül nagyon magas láz, ez hajlam kérdése, de tény, hogy 39 fok felett gyakoribb. Két féle van, a "jóindulatú", mikor egyszer-kétszer előfordul, aztán kinövi a gyerek, jobb minél később jelentkezik az első roham. Annál jobb minél hamarabb van vége magától. A "rosszabbik" amikor 1 éves kor alatt jelentkezik, 15 percnél tovább tart egy roham, egy napon belül is akár többször ismétlődik. Azt hiszem komplikált lázrohamnak hívják. Ilyenkor később kialakulhat epilepszia. Általában az első ilyen alkalomkor szokták kórházba vinni a gyereket megfigyelésre, bár van olyan orvos aki nem szokta beküldeni. Ha ismétlődik akkor többnyire a szülők már tudják kezelni, van otthon gyógyszerük. Diazepam hatóanyagú kúp való rá, vagy van ilyen adagolós folyadék, szintén a kúphoz hasonlóan a fenekébe kell tenni, de nem jut eszembe a gyári neve :oops:
Ilyen gyereknél, akinél már előfordult, jobban kell figyelni a lázcsillapításra, nyilván a legjobb a megelőzés. De nem akarlak megijeszteni, azért, a lázgörcsös gyerekeknek csak nagyon kis százalékánál alalkul ki epilepszia, a nagytöbbség simán kinövi. De gyerekgyógyászatból hülye vagyok, úgyhogy "kérdezze meg gyerekorvosát, gyógyszerészét " :wink: :)

Brigi!

Nálunk a gyurmázás már régen megy, de csak a konyhában az asztalnál. Festeni nem próbáltunk, szerintem majd nyáron, 40 fokban pucéran a teraszon :lol: Egyébként nem merem bevállalni. A rajzolás főleg rajztáblára, de már csináltam olyat, hogy bevontam sima szürke csomagolópapírral a konyhaasztalt és arra rajzolhattak. Szoktak A4-es papírra is, ceruzával vagy zsírkrétával, a földön vagy a kisasztaluknál. Nálunk minden ilyen kosszal járó tevékenység a konyhában vagy a nappaliban zajlik, ott nincs szőnyeg, a járólapot meg legfeljebb felmosom. A falra még sosem rajzoltak, bár szinte mindegy, úgy össze van fogdosva, hogy már rég festetni kellene.

A gyümölcsök édesek :)

Meme!

Hajcsat: én mindig kiküldöm őket a tükörhöz, hogy nézzék meg milyen szépek, mindig megdícsérem, úgyhogy nálunk nagyon hiúk és imádják. Majd mutatok néhány képet, el fogsz hűlni, csak kicsinyíteni kell.

Kata!

Anyósodhoz részvétem, úgy látom szinte mindehol akad valaki a családban akivel nem lehet kijönni. Nekem anyósomék elég messze laknak, mondjuk 70 km, nem olyan sok, de havonta-kéthavonta egyszer találkozunk, ezt simán ki lehet bírni. Ő is folyton teledumálja a férjem fejét, bár régebben, míg nem volt gyerek sokkal inkább. Persze én is visszahallom, de a békesség érdekében nem foglalkozom vele. A szemembe persze sose mond semmit, sőt, mikor igaza lenne, akkor is szépat a szomszédai előtt, úgyhogy azt gondol felőlem amit akar. :)

Judyt!

A galambotás nálunk is nagy siker, a gaalmbok már nem biztos, hogy annyira örülnek neki :) Milyen nagyok már a fiúk!

Brigi!

Jó az atypusos :)
A reklámokat én sem mindig fogom fel elsőre, bár néha sokadjára sem :oops: Nyugi, szerintem kinőhető. Vagy kezeljük, mint az egyszeri hasmenéses bácsit: véletlenül hasfogó helyett nyugtatót kap, a kontrollon kérdezi a doki, hogy van-e még hasmenése: "Van, de kit érdekel?" :wink:

Kriszta!

Részvétem Herika családjának! A babaszobáról ismerem csak, de néha váltottunk pár e-mailt. Mi történt??? Ki lesz a fiúkkal?

Rita!

Debrecenben a magánovi 30 ezer/hó+ a normál ovikban szokásos térítési díj (kaja, egyebekre). Itt lovaglás, úszás meg tenisz van, torna nincs :( Mondjuk nekem még ez is sok lenne ovira, inkább elviszem őket magamtól ilyen helyekre. Tornázni tuti fogunk, lovagolni is szeretném vinni majd őket, mert én nagyon szeretek, de a férjem nagyapját egy ló úgy májon rugta, hogy meghalt, így ő erősen ellenzi a dolgot. Majd meglátjuk... Teniszezni nem tudok, de ha lesz kedvük a csajoknak majd megtanulnak.

Baba!

A bébitaxis képet nem felejtettem el, majd lekicsinyítem és küldöm!

Most mennem kell, majd írok akinek még akartam. Remélem átmegy!!!

Ditke
ditke62

Kristin :)
Őszinte részvétem Herika családjának! Teljesen letaglózott a hír, hogy nincs többé, én leveleztem vele többször a kisfia magatartásproblémái miatt. :( :( Tudjuk már pontosan mi történt ? A babaszobán utána olvastam, de ott is csak találgatás folyik, és valami orvosi műhibát emlegetnek, mert előtte epeműtétje volt, és 2 hétig nem gyógyult a sebe, és cefetül érezte magát. 40 éves volt, és két 5 éves fiút hagyott árván. :cry: :cry: :cry: Borzasztó. :evil: A fiúk a nagymamánál vannak.

Magatokról is írhatnál néha! Hogy vannak a gyerekek? Képek róluk? Mindig csak babaszobázol, ejnye-bejnye. :D

Nálunk adottság az alacsony vérnyomás-magas pulzus párosítás, Anyukámtól örököltem. Csak Ő szed rá mindenféle bogyókat, és mindig cseszeget engem, hogy nekem is kellene. Csak én is annyira bogyó ellenes vagyok, meg emellett szól, hogy nem is érzem rosszul magam, nem ájuldozom, hogy én nem vagyok hajlandó gyógyszerezni magam.

Nagyon helyesek a fiúk! Ezek már a nagy mocik?

Képzeld, kicsi lett a kantáros farmer, így viszem is vissza. Hosszában még csak-csak jó, de széltében szűk. :lol:

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Cat!
Hasnyálmirigygyulladást írtak a babaszobán.

Brigi!
Utólag is Boldog szülinapot a lányoknak! :)
Atypusos? ;) Én nem nagyon nézek reklámokat, de velem is előfordult, hogy előszörre nem értettem. ;)

Ditke!
A mucoplasma tényleg olyan szívós, hogy még 2 antibiotikum kúra sem írtotta ki? :roll:

Vérnyomás: Szerencsére az enyém is inkább alacsony, de sajnos a pulzusom sokszor magas. Mindig féltem, hogy aputól öröklöm a magas vérnyomást. Az ő családjában sajnos ez gyakori. :(
Pulzus: A jógik szerint adott szívveréssel születünk, és akinek gyorsan ver a szíve, hamarabb elhasználja. :( Ezért megpróbálok változtatni az életemen.

Anyós/anya: azt hiszem inkább nem nyilatkozom. Tudjátok egyik kutya....;) De mára már elfogadtam, ha nehezen is, hogy ők ilyenek. Majd meglátjuk rólam mit mondanak a fiaim és a menyeim ;)

Eri
simones

Sziasztok!

Folytatom a tegnapit .)
Először is a megígért képek:

Baba: bébitaxi:

Kép

de vigyázz, ide vezet: :wink:

Kép

így lehet tolni: Csenge, jobbra:

Kép

Mondjuk nem olyan stabil mint a FP járássegítő, ez könnyű és ha nagyon rátámaszkodik hátulról akkor az eleje felemelkedik és felborul. mondjuk az enyémek elég hamar rájöttek, hogy úgy könnyebb, ha az egyik ráül, a másik meg tolja. Az ikerség előnye .)

Meme!

Néhány fizura, csak hogy hogy viselik a lányok a gumikat :lol: :lol:
Szerintem mutasd meg Zsófinak :wink:
Ja, amúgy nekem sosem lenne türelmem ilyet alkotni, apa műve :wink:

Kép

Kép

A kis ufó a csápokkal :

Kép

hátulról:

Kép

Csengéé:

Kép

És még néhány fürcsis kép:

Kép

Kép

Azt hiszem ennyi elég egyszerre :lol:
ditke62

Szerencsére átmentek a képek, mostmár írok is. Mióta újabban mindig kidobott a babanet óvatosabb vagyok. :wink:

Szóval még a múltkorihoz: gondoltam, hogy az átlagos bébiszittyó tarifa kb. itt mozog, csak hát mindeni saját magából indul ki, és hát a férjem egy ügyeleti óráért 430 pengő forintot kap :shock:

Edit!

Sajnálom az ollós sztorit, egyszer nálunk is előfordult, annyi idő alatt, míg a kakis pelussal kilptem a szobából, tényleg néhány mp. De szerencsére nem volt nagyon vészes. Mondjuk ollót nem adok a kezükbe, de már fontolgatom, mert Cat írta, hogy a bölcsiben vagdosnak, ragasztgatnak. Lehet, hogy ha ott ülnék melelttük, megpróbálhatnánk. Azt tudom, hogy tudnak vele vágni, az angol szótáromon a nyoma :evil:

Cat!

Szerintem ha az idegennyelv tanítást nem nyelvtanulásként értelmezzük, akkor jó a kisgyerekeknek. Aki azt várja, hogy heti 1-2 órától a gyereek majd milyen szépen fog iskolás korára beszélni, azt csalódni fog, mert ugyan megtanul néhány verset, mondókát, egyszerűbb mondatokat, de ezt egy nagyobb gyerek pillanatok alatt behozza majd. Viszont annak szerintem van előnye, hogy hallja más nyelv dallamát, ha tudatalatt is, de a szabályait is, így mikor tényleg tanulni kell akkor szerintem könnyebben fog menni. A szembe szomszédunk az angol tanszéken docens itt az egyetemen, ő is ezt mondta, szerinte is ngyon jó alapozásnak. Két dolgot tartott fontosnak: a szülő csak akkor beszéljen angolul, ha anyanyelve, különben csak megzavarja a gyereket, és hogy semmiképp ne akarjuk tanítani, erőltetni szavak, mondatok ismétlését.
Én most megint járok angolra a csajokkal, igaz, csak egy hónapja kezdtük újra, de már sok szót mondanak. Nem kell kérdeznem, játszanak a fürdőkádban és mondják-mutatják pl. a testrészeiket. Majd meglátjuk mi lesz belőle :) Ha más nem, hát eljártunk közösségbe :)

Brigi!

Tök jó a tévészerelés definíciója :lol:
Nálunk most épp cenzúrázás alatt vannak a mesék. Néztük a Micimackót, erre mikor Tigris elbujdokolt mert valamiért szomorú volt, Pepe totál kiakadt, sírt. Aztán a másik részben meg Micimackó fejére esik egy mézesbödön attól is sírt, hogy biztos fáj neki. A Jégkorszakban meg agyontapossák az elején Motkányt, meg beszorul a makkja a jégbe, ott meg mondja, hogy jöjjön az anyukája segíteni neki :shock: És tisztára beleéli magát, annyira sajnálom. De nem engedi kikapcsolni, csak majd ha olyan rész jön, ahol mindenki rendben van, akkor megnyugszik.
Úgyhogy esténként mesét fogok nézni, bár ahogy látom mind csupa rémtett. Egy Tom és Jerryt már meg sem merném mutatni, tuti az első percben rohamot kapna :?

Még biztos akartam valamit írni, de mindig későn jut eszembe :?
Hiába no, öregszem :roll:

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Cat!
Nem ezek még a kicsi mocik.Még saja nem jutottam el megvenni a nagyokat.
Képzeldd ma voltunk a vadasparkban.Még magam is meglepődtem, hogy 3 óra hosszáig bírtuk.Nagyon élvezték a fiúk.Pár fotó a nagy kedvencekből:

A kecskesimogtó, itt legalább 10 percet töltöttünk el:
Kép

A halastónál:

Kép

Zsiráf nézőben:

Kép

Ditke!
Nagyon szuper hajkölteményeket hordanak a csajok. :)

Judyt
KépKép
judyt

Nálunk is volt ilyen elkeseredésféle. A kisvakond és a sas egy hosszú sztori, jó a vége, de közben vannak rossz részek, pl. lelövik a sast. Réka nem szerette ezt a mesét, Borka meg imádta, úgyhogy mindig ment a harc, hogy melyiket nézzük. Réci nagyon ellenezte mindig ezt a mesét. De valahogy megértette a lényeget, és mostmár mindketten "sasoztak", ha megkérdeztem, mit nézzünk. Mármint a süsükorszak előtt. :wink: Ahogy én olvastam kell nekik a katarzis is, hogy megoldódnak a dolgok és a feszültségek feloldódnak. Sztem sokkal jobb, ha végignézi, és látja, hogy minden rendben, mintha kikapcsolnád a rossz rész után. Minden mesében van konfliktus, mert valamit csak meg kell oldani. Biztos most ilyen érzelgős szakaszban van éppen Pepe.
Mondjuk Tom és Jerryt én alapból nem fogok nekik mutatni. Mi maradunk a jó kis hagyományos meséknél, az amcsi meséket majd nézhetik nagykorukban, az is épp elég lesz. :roll: Az egész estés mesék, mint a Jégkorszak meg sztem eleve nagyoknak, ha nem éppen felnőtteknek való.
Bár tegnap épp azon röhögtünk Artúrral, hogy még a Süsü is egy társadalomrajz felnőtteknek szóló poénokkal is. Majd figyeljétek, pl. a szomszéd király látogatása előtti veszekedést a király és neje között. Lehet, hogy magunkra ismertünk??? :oops:
Egyébként valahol azt olvastam, hogy teljesen hibás azt képzelni, hogy a gyerekek horrorként élik meg pl. a farkas hasának felvágását. Ők egyáltalán nem képzelik hozzá a belek kiömlését, a vért, a többi gusztustalanságot. Ezeket már mi tesszük magunkban hozzá a tapasztalatainkból kiindulva. Én nagyon szerettem a hamupipőkét kiskoromban és ott ugye van, hogy levágják a lányok a sarkukat, ujjukat, hogy beférjen a cipőbe a lábuk. Egy másodpercet nem vesztegettem annak megfejtésére, hogy akkor ezt valójában hogy is csinálták és mennyire kivitelezhetetlen. Nem volt lényeges. A farkastól persze féltem, de ez sztem rendjén van, hiszen erről szól a mese. (Már ha nem kezdjük el modernül értelmezni, amitől a falnak megyek. :roll: :roll: :roll: )
Na jó eldugulok.
Jó éjt nektek.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Bocs, hogy idetolakodom, "ikerspecialista" pótnagyi vagyok. :wink:
Ha alkalmanként szükséged lenne egy fiatalos mentalitású, energikus, aktív pótnagyira, talán engem keresel... :)

Bővebben:

http://www.nlcafe.hu/bemoldal.php?bem_userid=442043
dinamiqs

Sziasztok!

Tök jó napunk volt ma, olyan jó idő volt! Megvolt az idei első medencézés- nagyon élvezték. Utána pedig szintén kint, felavattuk a gyurmát is. :D Tetszett nekik, bár sok mindent nem kezdtek még vele. Ki mit szokott csinálni gyurmából? Én nem vagyok túl tehetséges az ilyesmikben. :oops:

Rajzfilm: pszichóban is úgy tanítják, hogy a klasszikus mesékben lévő agresszió nem ártalmas- értsd: nem pokémon, meg dragon balls, meg a többi ilyen hülyeség. :wink:
Nekik is a Süsü a kedvencük, kintről is ezzel lehet becsalogatni őket, meg reggel amíg megy, addig tudok felöltözni, meg ilyenek.

Ditke

Megnyugodtam, hogy nem csak a mi kádunk van tömve kacatokkal annyira, hogy a két gyerek alig fér bele. :wink:
nem semmi hajzat, meg frizkók. 8)

Judyt

Jók a képek. Remélem egyszer mi is eljutunk abba a vadasparkba.

Herika

:( Én nem ismertem sajnos. Belegondolni is rossz, milyen lehet most szegény fiainak. :cry:

Cat

Hát, legalább megpróbáltuk... mármint a gatyót. Ezekkel a kantárosokkal csak a baj van. :wink: Én meg nem találok Nikinek sehol se a fene enné meg! :evil: 92-esből csak pasis létezik vagy mi?!!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Gyurmából: kígyó, csiga (összetekert kígyó oldalára állítva), fekvő kutya, és cica (hengeres test, asztalra símuló lábak - bár ezt Artúr csinálta, lehet, hogy nekem nem menne, elvégre az én apám pék és nem szobrász :) ), süti mindenfélével díszítve, gyümölcsök (banán, alma, körte), kiegészítőkkel süni
Most hirtelen ezek jutottak eszembe. Ebből mi is csak az első párat csináltuk, meg a körtét, de még csak egyszer gyurmáztunk, és nem valami jó pillanatot kaptam el, úgyhogy .... :(

Ma voltam a pécsi kedvenc turkimba. Vettem vagy öt kiló ruhát. :) A lányok imádták próbálgatni. (na nem mind ők kapták)

Doki megnézte a kezemet. Nem sokat mondott. Gyakoroljam a forgatást. :roll: Nem sokat használ akármit csinálok. A gyógytornász is csak a szemét forgatta. :cry:

Nem írtam tegnap, hogy milyen szuper a lányok haja. Nekünk egyből kirámolnak mindent a hajukból. Mondjuk Rékának nem is lenne mit gumizni. :) :) :)

De jó volt nektek ott a vadasparkban. Az állatsímogatót irígylem a lányok nevében. Mikor mi voltunk az állatkertben azt vártam, hogy hogy fog tetszeni nekik, aztán be volt zárva. :( :( :(

De megyek aludni, mert hajnalok hajnalán keltem, hogy még leérjek Pécsre.

Jó éjt,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Ma ez a hirtelen kapott borzasztó meleg teljesen letaglózott bennünket, de gondolom mindenki hasonlót írhatna! :wink:
Gondolkodtam is a fürdésen, de annyira rossz passzban voltam ( vérnyomás :roll: ), hogy nem vállaltam be! Más is " koválygott" ?

Brigi!

Öt kiló ruhát hazacipelni? :wink: Legalább ezért érdemes volt.
A kezedet meg tornásztasd, s szerintem az eredménynek is jönni kell. Nincs véletlenül Bioptron lámpátok? Az ilyesmire is csuda jó!
Tényleg jó lenne egy tali, de mi csak arra tudunk kérni: ha erre jártok, s van időtök, bármikor szívesen.... GYERTEK!!!!!

Lilla!

Gyurma kérdés: lehet kapni, amivel formázni is lehet!
De, először magát a gyurmázást, tehát a masszírozást, sodrást, csipegetést, vágást csináltuk. Utána mi is : csiga, kukac, aztán elengedtem a képzeletem, s jött minden!!!!
Pedig aztán én sem vagyok ilyenekben otthon!De, a gyerekek valahogy kihozzák belőlem!
Ja, Zsombi nagy kedvence, hogy először kissebb kockákat próbálunk, utána pedig torony ezekből!
A Némo meg lassan-lasssan meglesz, de kölcsön adtuk, s holnap jön vissza. ( komolyan úgy kell a sajátot vissza kunyizni) Ami gépen van, az meg csak Diwix-ben menne ( így kell írni...?), s nem tudtuk olyat tud-e a lejátszótok. Meg az első variáció jobb is.

Judyt!

A "zsiráf nézős" kép olyan édes, hogy tudnám nézni azt a kis ártatlan, átszellemült arcocskájukat 1 napig is akár!
De, ha nem írtad volna, hogy a zsiráfot nézik, arra is gondolhattam volna, hogy életük első szerelmét pillantották meg!

:lol: :lol: :lol:

Ditke!

Nem találok szavakat! Egyrészt szuperek a frizuk, másrészt ezeket FÉRJED csinálta?????
Lenyűgözött.
Másik pedig, hogy Pepe annyira megváltozott! Nagylányos lett, meg nagyon Te!
Megmutattam Zsófinak: nagyon tetszett neki, de őneki nem kell. ( válaszolta)
De, ebben a hőségben nem engedtem, csattok, hajgumik voltak a hajában.De, kb. 10 percenként igazítani kellett! :evil:
Ő a hajpántokat szereti / szeretné :wink:
Levágatni pedig nagyon nem szeretné sem Ő sem én!
Zsombi a háttérből figyelte a csajokat, látni kellett volna a kis zsivány arcát ahogy nézte őket!
De neki, Judyt fiainak a motorjai voltak a N°1....

Jó éjt mindenkinek!

Meme
szinta

Vikóka!

Lászlókám leadta a csomagot apukádéknál! Tegnap voltatok Szekszárdon? Akár be is jöhettetek volna érte! :wink:

Meme
szinta

Sziasztok!

Meme!
Engem is megviselt tegnap. Reggel a munkába menet majdnem elájultam, úgy leesett a vérnyomásom. Ha nem lett volna muszály mennem, visszafordultam volna.

Ditke!
Jók a frizurák. :) Az óvonénik készítenek gyönyörűeket a lányoknak, mindenféle fonásokat. :)

Eri
simones

Szuper a csajok haja! Az meg, hogy Apa csinálta külön nagy bravúr. Egy szavad sem lehet Apára! Az enyém az életben nem tudna még egy fonást sem csinálni. :lol:

Lehet gyurma formázót is kapni (Play Doh), de sima mézeskalács szaggatóval is csinálhatsz formákat a lányok által leírtakon kívül. Nekünk nagy kedvencük az, hogy egy vastag injekciós fecskendöbe betesszük a gyurmát, és kinyomjuk rajta. :D A Play Doh-nak meg van olyan, hogy müanyag kutya, és ha a fejébe gyurmát teszel, és ráteszed a nyakára akkor kijön a kutyus gyurma nyelveként. Na ezen hatalmasakat röhögnek. :D
Mondjuk kb 5-10 percig köti le öket a gyurma is mint más. :lol:

Nagyon édesek a fiúk az ZOO parkban, azok az átszellemült arcok! A mieink is állandóan állatkertbe akarnak menni. Már idén 4* voltunk, de szerintem öszig megyünk még legalább ennyiszer. Kész vagyon lenne, de szerencsére Zoli tud belépöt szerezni a cégétöl. A sóstói is majdnem budapesti árban van!

Sajnos a mieink rákaptak a vurstli-ra. Dodgem, körhinta minde jöhet, így a sóstói parkba is úgy kellett velük bemenni, hogy takargattuk elölük ezeket a "sátorosokat".

Cat
Kép
cateye

Lenne egy kérdésem: Nálatok hordanak a gyerekek papucsot? Gondolkodom rajta, de nem tudom, hogy hordanák-e.
Azért is lenne jó, mert ha megyünk nyaralni, akkor tudnánk vinni. Vagy jobb a strandszandi?

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Hát igen, apa mindig is lányos apa akart lenni. Így most a flsülésben kiéli magát :)
Mostanában tényleg jól elvan velük, de a hisztit, nyafogást nem bírja - no én sem, de valakinek mégiscsak kell :wink:

Brigi!

Nyugi, tavaly nekem sem tűrtek meg semmi a csajok, szerncsére most már nagyon szeretnek öltözni, fodrászkodni - bár a fésőt utálják, úgy kell könyörögni :)

Egyébként a Jégkorszakot véletzlenül nézték, mert nekem van egy jó nagy plüss Motkányom, és Pepe imádja. És Apa gondolta, hogy a film elején úgyis Motkány van, akkor nézzék meg - nem nyert :(

Cat!

Nincs papucsuk, szerintem kilépnének belőle, mamsuzukvan helyette, tépőzáras, egyedül felveszik-leveszik, de nem esik le a lábukról.

Felébredtek, mennem kell .(

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Olyan vihar tombol, hogy gyorsan behúzódtunk....
De, legalább tudok írni. :wink:

Ditke!

Ma már mi is tele csattosok voltunk, meg hajgumi is volt már 4 Zsófi hajában.
Kösziiiiiii. :lol:

Cat!

Nincs papucsunk, pedig Zsófi mindig kunyizik érte. De, nem igazán tudna benne menni. ( Kristófnak 4 évesen volt egy 26-os Rider papucsa, azt próbálgatják, de nem megy igazán)
Amit pont ma néztem nekik,strand szandi. Bár vettem már nekik nike-ot, de nagy lett. S, használtan annyi volt, mint újonnan....( bár tényleg új állapotúak) Nem volt jó biznisz.
De, ma néztem adidast, nike.ot, rider-t. A legjobban az adidas tetszett, csak nem volt a méretükben. ( 26-os)
De, a Brendonban is láttam, 3.500.- körül mozgott az áruk.

Baba!

Boldog névnapot Zsófi lányodnak. :wink:
Kép

További viharmentes szép napot.

Meme
szinta

Meme!
Köszi a szandikat. Még csak a hírt kaptuk meg, de a hétvégén jön az unokaöcsém és ő hozza majd a szandikat.
Édes vagy, hogy említetted, hogy be is ugorhattunk volna, érte, de bevallom, nem jutott eszembe a dolog. :-(

Baba, ami a talit illeti, sajna ez a hét már full-os...jól értettem, hogy akkor a jövő héten lesznek nálad a tesódék?

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

sziasztok!

Először is bocs a délutániért, most látom csak milyen randán gépeltem :oops: , ez van ha sietek :oops:

Meme!

Örülök, hogy bejött Zsófinál a fotó :wink:
Neki is sok boldog névnapot kívánunk :)

Baba!

Oda is küldünk egy névnapi köszöntést Zsófinak :)

Itt is vihar van :(

Pepének megvan a laborja, de nem lettünk okosabbak tőle, gyakorlatilag a vírusokra negatív. Pedig reménykedtem egy kis játszótéri Toxoplazmában :? Valószínűleg ételallergiája sincsen a labor alapján.
Most még várjuk a széklettenyésztés eredményét, aztán dönthetünk, hogy hagyjuk a fenébe a dolgot vagy felvágatjuk a hasát, kivetetünk egy nyirokcsomót és a pathológusok megmondják, hogy széna-e vagy szalma... Hát, rá se merek gondolni :( Többek közt ezért sem lennék gyerekgyógyász. Egy felnőttet szívbaj nélkül elküldenék egy műtétre, de egy 2.5 éves gyereket??

Jó éjt mindenkinek! :)
Ditke
ditke62

Sziasztok!

Cat!

Nekünk van papucsunk(mármint a lányoknak)-utálom ezt a többest.
Minap is hallottam egy anyukátol "kiesett két fogunk"-hüha :shock:
szépek lehetnek???
Na nem kritikuskodok.
Mindig probálgatták az enyémet és akkor kaptak 1-1-t.
A deichmanban vettem egy disney hercegnöset,és egy scholl szerüt,3 csattos,kivül belül bör.
Persze hogy a gagyi gumi papucs a menö!
Néha felveszik,ha kijönnek velem a postáshoz,vagy csak ha vizezünk a kertben hogy ne napi 6 zoknit és 4 cipöt vágjunk tönkre.
Teljesen jól mennek benne,nem hinném hogy ez a kis idö rontana a lábukon.
Az angolt-az oviban-én is ellenzem de itt az a lényeg hogy egy anyanyelvi ovo bácsi van velük egész nap.(az ausztrál Rob)
Ö csinál velük mindent vagy de. vagy du. és egy kukkot se tud magyarul.
Azért van a közelben echte magyar ovó néni is!
Pont elég ha picit ráéreznek,néhány dal,mondoka,aztán majd a suliban.

Ditke!

Remélem további megnyugtató eredményeket kaptok!
Holnap bevetem a képeket Doris lányomnál,olyan mint egy puli már lassan.
Se hajgumi,se csatt,viszont gyönyörü erös,dus,vöröses haja van.
Nagyon bánnám levágatni,pedig már egyszer meg kellett tenni.
Utolsó esély,már szoltak érte a bölcsiben.
A hugom rendszeressen lovagol és elvitte már néhányszor a lányokat,nagy siker volt.
Lillám ugy ül a nyeregben mint egy kis amazon,csináltattak vele néhány gyakorlatot és nagyon bejött neki.
Dorisnak egyik ló se elég hatalmas,mindig mondja hogy Ő csak a legnagyobbra ül fel.???Addig is nézi a növérét.
Én kihagyom a lovas órákat mert 16 évessen kulcsont törést szenvedtem,lóg azóta is a jobb vállam,és fájna a szivem hogy nem merek már vissza ülni,no meg a fránya allergia.

Jelentem az bölcsi nagyon jól megy!
Mindent MEGESZNEK!
El se hittem mikor kukucskáltam.
Szuper!
Mit aggodtam,nem is értem?

Rira
bellissima75

Sziasztok!
Jó régen nem jártam erre. :oops:

Cat! Enyémeknek van papucsa. A fiam imádja, na persze bob the bulider-es. :D A lányom fényévenként egszer ha felveszi. De mind a ketten simán tudnak menni benne, sőt futni is.

Rita! Csak egy hozzászólásod olvastam el és már akkor tudtam, hogy csak te lehetsz. Aztán visszaolvastam és bejött a megérzésem. :) Jó régen "beszéltünk" örülök, hogy itt is vagy. :)

Beirattam a törpöket oviba, júni 8-án derül ki, hogy felvették e őket. Volt egy csodás kérdőív, csupa okos kérdéssel, mint pl: miért akarom, hogy a gyerekek oviba járjanak? Egészségi állapotuk fejletségük stb.

Vadvirág! Puszi neked itt is. :D
linato

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?