Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Marek :lol: értelek. és együttérzek :wink:
és lelépek
:arrow:

Kép
an°°di

Na jó...szerintem elmegyek olvasni, vagy lehúzom magam a vécén, vagy hamut szórok a fejemre, vagy...vagy....majd még kitalálom!!!!
El vagyok keseredve! :cry: :cry: :cry:

marek

marek:
neeem, ez a hogyan húzzuk le a sznob szülőket akik az első kölküket várjak. :)
Amugy annyi extra volt benne, h aluminium így a kocsi cakk pakk kb 5 kg volt.
Az átlag kocsi 12-15 kg.
A hordozóját szerettem ( az 45 ezer- nem ér annyit, most jól lesz majd a tescos 15 ezres is).

No, tanulópénz volt. Most már rutinosabb vagyok.

Pl. a Brendont messziről elkerülöm. :lol: :lol: :lol:
Vendég

Jó reggelt!
Babakocsikkal álmodtam...szerintem nagyon fölzaklatott a tegnapi téma. Ma valami vidámabbat és olcsóbbat...jóóóó?!

marek

Sziasztok!

Jó reggelt!

Marek!
Tényleg ne idegeskedj az árak miatt. :) Nem rossz a 160eft-os, de nem nekünk találták ki, a gazdakoknak is kell valamire költeni a pénzüket.
Ez a kocsi azoknak jó, akik mindenhova kocsival járnak, nagyobb városban laknak, van saját udvaruk. Bemennek a városba, gyorsan öszerakják, beleteszik a gyerkőcöt, majd tesznek egy tiszteletkört, pl. az egyik üzletbe, és már mennek is haza. Nekem a napi 2x2 órás sétámhoz kevés lett volna, na és a gyereket sem nyúztam volna ilyen pici helyen.
Mi is megakartuk venni a világ összes feleslegét a gyereknek, mindenütt a legdrágabbat néztük, azt hittük az a jobb. Ezért kell nézelődni, érdeklődni. Anyósom felajánlotta, hogy megveszi a babakocsit, mondtam, hogy nagyon drága kb. 150eft, szegény majdnem leesett a székről. Végül egy 50eft-os kocsinál maradtunk, amit nagyon szeretünk. A hordót is kaptuk, így nem volt dond azzal sem, tescós kategória :? , de arra kisidőre elég volt, Manó gyorsan nőtt, így hamar átkerült a gyerekülésbe.
Légzésfigyelő inkább apa mgnyugtatására kellett, annyi hasznát vettem, hogy mindig volt egy felesleges köröm a kisszobába, mert elfelejtettem kikapcsolna, amikor kivettem a gyereket, és jelzett egyből. Mozgásba tartott. :)

Szép napot!

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Köszi a megnyugtatást...már azt hittem, hogy kevés pénzből nem lehet felnevelni egy gyereket.... :( :(
Szerintem még így is spórolási üzemmódba kell kapcsolnom, vagy az uramnak sürgősen szerezni kell egy nyári munkát Angliában. Ugyanis nyáron elég nehéz megélni az ő tanári fizetéséből...nemhogy még gyerekszoba, meg babakocsi, meg .... a többiről szerintem még nem is tudok. Nyáron nincs nyelviskola, magántanítvány, semmi.....mármint itt nálunk.
Szóval ilyen 160ezres babakocsik nélkül is rettegek a köv. pár hónaptól, el nem tudom képzelni, hogy fogjuk megoldani.... De majd biztos lesz valahogy, mert amikor a templomi esküvőnk előtt jártunk fejtágításra (vagy nem így nevezik?), akkor azt mondta nekünk a lelkész, hogy ha az ÚR bárányt ad, akkor legelőt is ad.....Hát most itt béget a bárány, de még nem nagyon kell kaszálni a legelőt :( :( Szóval nemtom...

marek

Jó reggelit!
Már fáj a derekam a sok fekvéstől...
Hát kedves kismamik, nem tudtátok, hogy aki manapság gyermeket vállal kicsit felelőtlen... :D
Én így vén fejjel fontosnak tartom: ami jótanácsot mondanak, meg kell hallgatni. Amit adnak, el kell fogadni! (Babakocsi, kenguru, meg egyéb holmi...)
Légzésmegfigyelő: érdekes amit mondtok (Jolka, Hajni, Timi), más anyukák pont azt mondták nekem, hogy ez egy szuper találmány (én lehet, hogy kapok is kölcsön egyet), és mindenféleképpen szükséges!
Babakocsi: már anyukám is ezzel zsibbasztja az agyam (szomszéd csaj/most valahol Balcsi mellett szállodák tulajdonosa/ most ment haza a szüleihez és mentek jóanyámhoz egyrészt a 3 hónapos Rozit megmutatni, na meg a babakocsit...). Én még nem tudom milyet veszek, nekem már nagyon sokan mondtak jótanácsot, de még nem döntöttem.
Viszont szerencsére a férjem átérzi a problémát. Sőt, mintha már apai ösztönei is kezdenének kialakulni. (Olyanokról dumálgatunk, hogy majd miket fogunk énekelgetni együtt, meg táncolni, meg majd ő is akar mesét olvasni neki!) Mit szóltok? Nálatok is ez a helyzet? Nem véletlen, hogy 16 éve a párom! :lol:
Na persze, hogy ezeket miből fogjuk finanszírozni, bevallom ezzel nem foglalkozom még! Majd lesz valahogy!
Ráadásul amíg kész nem lesz a bővítés ezen a négyzetméteren kell megvalósítanom mindent! Át kell rendezni a szobákat, és sajnos ez anyagilag megintcsak gáz (nem elég néhány ikea lego bútor- bár én nagyon bírom, mikor a férjem nekiáll összeszerelni egy ilyet)... Na nem is gondolok ebbe bele és majd ha kiszabadulok az ágyból elkezdek lottózni...
Délutánra jégesőt ígérnek! Ki vagyok, hát hogy lesz így gyümölcsszezon!?
Azért szép napot!
erMóni
ermoni

A szép nap garantált...a ház már ragyog, ez a legújabb, ha rossz a kedvem takarítok! Most szerintem kimegyek a legelőre kertészkedni! Ezt hogy utálom, mindig a nagymama szokta csinálni....de most valószínűleg nagyon rossz lehet a kedvem!!!! Délutánra garantált a pocak és derékfájás, de nem tudok egy helyben ülni!!! Egyébként akkor fáj legjobban a derekam...

marek

Sziasztok!

Hú, de sokat írtatok. Máskor ez a mennyiség 2 nap termése :D

Paga , sajnálom ami veletek történt.

Ermóni, csak pihengess, vigyázz magatokra, bár úgysem lesz semmi baj veletek, ez biztos.

Andi: tuti kis szekrényt vettetek, így talán helyetek is marad a lakásban. Sztem tök mind1 milyen színű a kanapé, ha a gyerek össze akarja koszolni, sikerülni fog neki. A miénk vajszínű, kék virág mintával. Nem foglalkoztat, hogy retkes lesz, mert édesanya ( ugye én leszek az) otthon lesz egy darabig, ganyézzon csak :D
Köszi a dícséretet a Gellértel kapcsolatban, rajtad kívül egy embernek tetszett csak. Apa először rábólintott, mostmeg semmiképp sem akarja, merthogy csúfolni fogják, csak azt nem tom hogyan...
nekem mindenesetre a szívem csücske és nagyon szeretném, ha így hívnák a picit.

Jolka: köszi, hogy betettél a táblába.
A babakocsitok nagyon tetszik, főleg hogy keki színű.

Timi: nagyon nem irigyellek az átalakítás miatt. Nekem elegem volt az ilyesmiből egy időre. Kb 1 éve volt benne részem.
Lányok, nem féltek, hogy az önbarnítót olyan jól sikerül felkenni, hogy foltosak lesztek?
És akkor babakocsi téma: Timi, én asztem elég egy babakocsi egy gyereknek, ami több funkciós. Nem ám 3...
Mi biztos nem veszünk "beszélő kocsit" és nem is a legnagyobb márkát,mert nekünk is csak a közepesendrágára futja. Apa hiába keres jól, az én táppénzem kevés és a kiadásunk meg sok. Már említettem , hogy 1 éve evettünk lakást, természetesen részletre. szal van mit fizetni. A kocsi is viszi a pénzt, nameg én is az étvágyammal, mert nekem kell az 1000 forintos eper is ha arról van szó.
Szal, én olyan kocsit szeretnék, ami sportkocsivá is alakítható, legyen masszív, ne túl nehéz. A babahordozót megveszem külön, a mózeskosarat is, meg ami még kell. Amiket láttam azok kb 40-45eft- ba kerültek, persze márkátlan. Nálunk kb ennyi az ára.
Légzésfigyelőt szeretnék, mert parás vagyok és tuti nem tudnék nyugodtan aludni .

Kép
Kép
gabcii

sziasztok

Marek
ugyanmár :D :D :D :D :D
nehogy itt nekem ezen stresszelj ,hogy mi hogy lesz a kicsidnek,biztos nem fog földön aludni.Annyi mindent lehet használtan venni,de sok dolgot újonnan is belehet szerezni olcsón.Én akkor se vennék 160ért bbakocsit ha megtehetném.Láttam én már 100 rugósnak kiesni a kerekét 1 hónapos baba alatt.Vesztek egy kiságyat egy kómódót,alapruci készlet,pipere cuccok,kád aztán az első hetekre meg is van minden.
Én pl. most a 2nál látom ,hogy ezek az alapdolgok a legfontosabbak.Kiságyunk régi fajta kb 30 éves,babakocsit 10ért vettük,hordozót (elektromos hintával) 10ért.És nem muszály mindent bababoltba venni,eszméletlen ruha,cipő árak vannak.Tesco,Auchen,spar,cora jó kis rucikat lehet venni.
Nem tom mekkora a rokonság,nálunk nagy,kérdezték mit vegyenek,így kaptuk a fülbevalót,babakocsira napernyőt,szopipárnát :-)
remélem nem haragszol nem okoskodni akarok csak ötletet adni :-)

erMóni
én épp azt írtam,hogy engem megnyugtatott hogy van légzésfigyelőnk :-) én ajánlom mindenkinek aki megteheti hogy vegyen vagy fogadja el :-)
sajnos Majci 2 hós koráig nem sokat aludt a kiságyba ezért eleinte nem használtuk,aztán egy éves koráig igen.Engem megnyugtatott hogy ahogy vette a levegőt villogott a kis piros pötty

2 hét múlva lesz eredmény?
örülök hogy "jól" élted meg a bökit :-) minden oké lesz a kiscsajjal :-)
Vendég

Gabi
hát ez van,fő hogy kész lesz a szoba és eltűnik ez a k...a sok játék innen :-)
hol van még a vége?szerintem max két hónap tök jó,akkor már csak a pici cuccai lesznek vissza :-)

hát ja önbarnító,a múltkor még az önbarnítós testápolót is sikerült foltosra kennem :-)van kndő az oriflamebe most majd azt próbálom ki,állítólag azzal eccerűbb.

babakocsi,hogy is lett 3?
amit örököltünk Majcival azaz igazi régi fajta,amikor összeraktuk akkor láttam,hogy rozsdás a huzata,a kereke repedt meg ilyenek,na mondom nem baj ez van,nem voltak feltűnő hibák,de most már elraktuk a padlásra :-)a pierre carden sport majdnem vízszintesig dönthető így 3 hónapos korától azt használtuk.22ezer volt,szeretem.Aztán amikor busszal kellett bemennem a városba nem bírtam egyedül felrakni :roll: így 5ezerért megvettük ezt a kis drappot.Közbe az unokatesom meg árulta az övéket ami lesz majd mélykocsinak a babának,anyum megvette 10ezerért.kicsit fiús de nem baj,tök jó :-)
Vendég

Rájöttem, hogy annyira nem lehet rossz a kedvem, hogy kertészkedjek! Kb 10 percig voltam a legelőn, de addig is csak a kutyával birkóztam, mert mindig pont oda feküdt, ahol csinálni akartam valamit. :lol: :lol:

Timi
Nem is biztos, hogy az árakon húztam fel magam ennyire, csak engem baromira kiakaszt az, hogy már az újszülötteknél elkezdődik az, hogy minél drágább annál jobb, aztán meg nem lehet megállni, mert ugye mindenki a legjobbat akarja a gyerekének...de igazából ha őszinték akarunk lenni nem is ez a lényeg, hanem az, hogy jobb legyen, mint a szomszédé, nagyobb legyen, szebb legyen és főleg drágább legyen. És én nem biztos, hogy be akarok szállni ebbe a versenybe, de közben meg a társadalom elhiteti velem, hogy ha nem szállok be, akkor rossz anya vagyok, meg egy senki vagyok, stb. Én eddig is próbáltam ellenállni, és a pénzt inkább arra költöttem, ami nekem örömet okoz, bár azt a szomszéd nem látja, mert ugye az nem látványos.
Talán értitek mit akartam mondani, bár nem biztos, hogy le tudtam írni... Bocs, ez lehet, hogy nem is annyira tartozott ide. :oops: :oops:

marek

Timi, tudsz olyan baba boltot, ahol használt cuccokat lehet venni?
Egyáltalán, itt Kaposváron, hol vannak baba boltok? Csak a Baba világot ismerem vagy mi a petőfi utcában, meg az Indrát.

Kép
Kép
gabcii

Sziasztok!

Pénz téma. Saját magunkat a magyar átlaghoz viszonyítva simán felső-közép osztálynak titulálom (azt hiszem így szokták ezt szépen mondani).
No nálunk se márvány a lépcsőfeljáró, meg nem újgazdag vállalkozók vagyunk (most ha vki vállalkozó ne vegye magára - abból is egy igen szűk réteg tartozik ide és inkább stílus alapján), de egész jólkereső alkalmazottak.
Én csak a tartósabb dolgokból vagyok hajlandó drágábbat venni.
Tuti minden marhaságot meg fog kapni a gyerek a nagyszülőktől, játéka és kütyüi annyi lesz hogy csak csoda...
De kiságyból, babakocsiból praktikusat, szépet veszek, de nem ám a csúcs márkát, ahol a logótért fizetsz 2-3x-os árat...
Légzésfigyelőt, babahordozót, ruhákat szerintem érdemes örökölni - kölcsönkapni. Ezeket mindenki fél évig - évig használja.
Én terhes ruhákat is jócskán kaptam, és pl a terhességi övlehúzót (kocsiba) is kölcsönbe kaptam (amúgy majd' 10e Ft).
A gyereknek kell egy kiságy, ruhák, babakocsi és kész, ezek jó részét örökölni ill. olcsón venni is lehet.

erMóni, örülök, hogy jól vagy és főleg, hogy nem fogod fel vészesen a témát! így kell ezt csinálni! Az eredményed meg tuti jó lesz! :lol:

Jutta

KépKép
jutta

Marek!
Én értelek! De szerintem sokan rajtam kívül is! Én is ezt gondolom, de kíváncsi vagyok meddig lehet ezt az elvet tartani mondjuk egy makacs, akaratos kiskamasszal szemben- majd!
Amúgy én vásárlás mániás vagyok! Imádok és ha van lóvém, akkor el is verem! És szeretem magamra is költeni! De... én a leárazások nagy barátja vagyok, sőt! Ugyan az utóbbi időben szinte csak márkás cuccot vettem (Promod, Mango, Terranova, Tom Tailor, Mexx, Esprit stb.), de csak leárazáson. Néha találok jó cuccokat angol turiban is, és ha végképp nincs cucc, akkor megvarrom magamnak. Most is itt van néhány "vég" anyag, ami arra vár, hogy kismama szoknya és tunika legyen belőle! És hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem fontos a külsőség, de én próbálom megoldani. És hidd el bajnok is lehet az ember a témában! Én már majdnem az vagyok! :wink:
És azt is be kell valljam, hogy a tényleg jó minőségű cuccok drágák!
És én amúgy is Promod-függő vagyok! Van amikor csak felpróbálgatok néhány cuccot és már jobb kedvem van! (A hugommal rendszeresen tesszük ezt: ha valamelyikőnk kedve rossz, irány a Promod!) Nem röhög hangosan! Foghatnám a hormonokra, de már hamarabb is ez volt! :oops:
Timi! Bocs, tudod a szenilitás korral jár :oops: ! Visszaolvastam ezt a légzésfigyelő dolgot! Ja, és két hét múlva hívhatom az ismerős dokit, de itt az I. Női Klinikán egyébként telefonon sem adnak felvilágosítást! Egy hónap múlva kell kontrollra menni, és akkor újra van genetikai uh+tanácsadás a leletek tükrében! De hát a protekciós ugye 2 hét múlva telefonálhat! :lol: Legalább ennyi legyen!
ermoni

Jutta, most látom Te is itt vagy!
Hát köszi, de én is pánikoltam az elején! Mert itt (pl októberi topikban) riogattak a csajok! De komolyan! Ha valaki hisztis és még a fájdalom küszöbe is alacsony, akkor miért teszi ezt még közzé, másokat riogatva! Vagy csak én vagyok ilyen realisztikus? Bár lehet, hogy csak sajnáltatni akarta magát!
És nem kötözködés, de ma Mo-on nincs igazán felső középosztály, igazából nagyon középosztály sincs! És egy alkalmazott sosem lehet felső középosztály! (Bocs, tanultam egy ideig szociológiát!)
De az nagyon jó, ha két fiatal vezető, középvezető ma itthon meg tud élni a fizetéséből! Mert ez így van rendjén! És akkor jó felé haladunk! Tényleg nem kötözködni akartam! És nagyon okoskodni sem! Remélem nem haraptam! Nem akartam! :wink:
ermoni

Jaj, most olvastam vissza magam: a hormonok és a szél miatt osztom ma ennyire az észt! Bocs! Nem vagyok mindig ilyen, de az is lehet, hogy ezt a fekvés teszi! Le is lépek, mielőtt mindenkit magamra haragítok!
ermoni

Marek
értem én :-)
de ne foglalkozz senkivel úgysem úgy ismertelek meg itt mint aki azon parázik mit szól aszomszéd :-)
az én szomszédaim,ismerősök mindig dícsérik M?ajcit milyen csini ,de én nem széyellem ,hogy a ruhái 80 % extra angolturis,simán merem ajánlani nézd végig a www.men a képeit :-)

én minimálbér után kapom a gyedet,most meg csak gyes jár majd 24.000 ft a párom 100 alatt keres úgyhogy mi a nyomi psztályba tartozunk.De semmi pénzért nem hagyynám ki ezt a pár évet amit a gyerekeim legszebb éveivel töltök :-)majd csak lesz valahogy :-)

Gabi
Kaposváron nincsenek jó boltok :-)használt
én mindent neten veszek teszvesz,vatera,babszobán bevált eladóim vannak akik mosva,vasalva küldik a rucikat és gyönyörűek,egyediek.

De nehogy azt higgyétek ,hogy csak az ilyen kis csórikák vásálnak ám haszált rucik,ha egy jó nevű ember tölt megy atülekedés,egy ruciért 10en állnak sorba és a többség simán megtehetné hogy drágább ruhákat vegyen.

Ha fiam lesz lesz osk-sok szép csaj ruhám :-) eladó

Ermóni
ugyanmár,mindenkinek kehet véleménye :-)azért vagyunk hogy meghallgassuk a másikat :-)

drukkolok nagyon,de semmi gáz nem lesz.

Én is elolvastam az amnios topikot és nekem úgy jött le hogy ez is olyan mint a zsülés,ha rettegsz,félsz akkor fájni is fog,ha azon vagy hogy a kettőtök érdeke és nem lesz semmi baj nem is lesz :-)remélem,persze hiba % itt is van:-9
Vendég

Sziasztok!

Ermóni, tudom, hogy szűk a réteg, de jelentem van! (bár Németo-ba pl. simán nyugis középo lennénk, itt Mo-on jöhet a felső jelző hozzá 8) ) Bár igazad van, kb a 2 fizetésből megélünk és 1-ről a 2-re jutunk szépen lassant takarja, ami a klasszik közép osztály alsó része nálunk gazdagabb országokban, itt meg már mindenki örül ennek is!!!
Amúgy középo. van, pl. pesti agglomeráció sorházas - házas részei, de nem ez az átlag - sajna. Ja és, hogy miért nem "látszik" statisztikákban - hát talán az adóelkerülés lehet az oka! :shock:

Mondjuk így terhesen egész optimista vagyok - de szerintem kis hazánk is moccan előre, bár elég csiga tempóban. Na mire ezek a kölkök felnőnek, remélem már tényleg lesz középo. és nem csak mutatóban!

Fúúú csajok bocsi, szerintem itt Mónival kicsit elmentünk szociográfia és politikaelmélet irányába! Tuti a hormonok!!! :lol: :wink:

No mindegy, szerintem a gyerekek tuti mindenhol szépen fel fognak nőni és nem ezen fog múlni a dolog! Babakocsis témára térjünk majd 1-2 hónap múlva vissza, vhogy még nem érzem úgy, hogy most kellene vennem! De addig is olvasgatom a tippjeitekt e témában!

Jutta

KépKép
jutta

Rettegjetek, visszatértem! Remélem, tényleg nem sértegettem senkit!
Jutta! Erről a középosztály témáról mi most kezdünk lecsúszni: tényleg nem lehet alkalmazottként nyomni! És most építkezés, gyerek mellett bevállalunk egy vállalkozást is! Van egy saját cégünk! (Mi tényleg új vállalkozók lettünk! :lol: Csak reménykedem, hogy nem az általad emlegett része: hozzáteszem, nincs fuksz a férjem nyakában, én is kevés időt töltök a műkörmös-szoli szalonban, és nem mackóban járkálunk! :lol: ) Rengeteg anyagi rizikó, az összes pénzünk benne a kft-ben. Én sem panaszkodom, mert van a fenekem alatt autó, egy cuki kis házban lakunk, ami igényesen van berendezve, nem kell meggondolnom, hogy mit vegyek a boltban, agglomerációban lakom saját kertes házban, évente többször utazgattunk (eddig), de ez az alsó középosztály! Max. közepe alja!
De engem nem izgat! Bár az is tény, hogy amióta megcsináltuk a céget igen nagyon üres lett a pénztárcám és a bankkártyám! Na de reménykedjünk abban, hogy felfut a cég "és majd a férjem fukszot hord én meg a szoliba járok barátnőzni"!
:lol: :lol: :lol: (Csak tudnám, hogy a kedvenc Hesse könyveimet hová dugjam majd el akkor, mert akkor az már biztos nem lesz menő!) De komolyan: az én korosztályom már nagyon érzi azt, hogy ez az alkalmazotti téma nagyon nem pálya, önállósodni kell! Szerencsére a barátaink fele (aki vállalkozó), jól is csinálja, jók a példák! Mennek a cégek, bár kétségtelen, hogy kevés a szabadidejük!
Timi, írd már le pontosan, hogy hol is szoktál vásárolni a neten, mert megnézném, ha már ennyire dícséred! Szóval tényleg minőségi?
És nagyon aranyos vagy a biztatással! Én most jövő hét végéig próbálok nem is gondolni rá, mert addig még úgyis tenyésztgetik a mintát, majd utána szorítsatok nekem/nekünk!
Marek! Babakocsi: a honlap, amit már leírtam, szegedi cég! És azt hallottam, hogy ha nincsenek extra igényeid és a kiállított kocsi is megfelel, akkor elég jó áron vehető meg helyben! Látod, van előnye a vidékinek is! :wink:
Jaj csajok, a múltkori pályázataimnak már megsúgták az eredményét: sikerült néhány milkát összepályáznom az egyesületecskémnek! Szupi!
Na, jó ebédet!
ermoni

Ja és Timi!
Mi is laktunk albiban, és munkanélkülin is voltam főiskola után! Tudom milyen az, amikor igencsak gyorsan megy el a kevés pénz is, és nemcsak kétszer kell meggondolni, h mire költsek!
De ne szégyelld! Én sem szégyelltem/szégyellem! (És nekem vannak ilyen barátaim is, akik kevés pénzből élnek, de vidáman! Sőt a hugom is ilyen! :wink: )
Bírom, hogy ennyire nyílt vagy! De tényleg!
Várom az infókat! :D
ermoni

ErMóni! A saját cég az sokkal jobb, az első félév, év nehéz (nekünk is már váltott a társaság fel). Nálunk apu szeretne függetlenedni, és van egy kft-je, amiben vannak melók, de még nem mertünk akkorát lépni, hogy felmondja az állást, szerintem, majd ha én újra keresek megfontoljuk! Addig párhuzamosan csinálja, ami persze napi 10-12 óra munkát és hétvégi melót is jelent, dehát egy fenékkel két lovat...

Szóval hajrá nektek és tuti be fog jönni a dolog, és akkor nem más zsebét tömitek a munkátokkal!!! :lol:
Ja és jó értelemben bátrak vagytok, hogy megléptétek ezt a dolgot!

Pályázat, nagyon ügyi vagy! Én tudom mennyire nem egyszerű! Ja és látom azért kapcsolataid is vannak, ha vki meg is súgta... 8)

Többiek azért remélem nem esett rosszul ez a felső-középo. dumám, nekem sem ez a természetes... Anyu egyedül nevelt kettőnket évekig tanári fizuból és én akkor sem éreztem rosszul magam, pedig kiskamasz voltam! Most ezért sem tudunk mit kezdeni a kerttel (mármint nem tudjuk, hogy kell hozzákezdeni) két panelben szocializálódott ifjú :lol:

Jutta

KépKép
jutta

Timi
Tetszett a megfogalmazás-mi is a nyomi osztályba tartozunk...csak ez azért gáz, mert iszonyatos, hogy mennyit dolgozunk, és mégsem érezzük, hogy valami változna. Mindketten reggel hét-nyolctól este 8-ig tanítunk minden nap, napi 10 órákat (táppénz előtt legalábbis ezt csináltam), közben az uram még fordít is, amikor van mit...de ugye munkával semmit nem lehet elérni. Fizetjük hiteleineket szépen, aztán annyi... :oops: :oops:
Mert ugye ebben az országban két dolog kell a boldoguláshoz szerencse v. egy olyan család, aki mindent az ember valaga alá pakol....Na nekünk egyik sincs, viszont az tény, hogy sokkal jobban tudjuk értékelni azt, amit eddig elértünk, mert azért mi dolgoztunk meg.

Gondolom egyszer vége lesz a világvége hangulatomnak, de addig lehet, hogy nem jövök, nem akarok senkit ilyen baromságokkal fárasztani.

marek

szevasztok!
engem speciel egyáltalán nem zavar a szociológiai irány. főleg mivel kajálok, sziesztázom, aztán pedig lelépek barátnőzni... :wink: és nem csak ezért nem. a pénz mindenkinél téma, perszehogy. engem is zavar a létbizonytalanság (én is fuksztalan kisvállalkozó vagyok, kicsike bétével, ami egészen addig egész jól ment, amíg terhes nem lettem, akkor vmiért leállt kissé :roll: nemtom, miért), de csupán amiatt, mert tudok kevésbé nyújtózkodni, ha egyedül vagyok, de nem akarok durván kockáztatni 2 gyerekkel. (és mikor jön a nagy duma, h "jajdejóóó, h ikrek. egyszerre túl leszel a gyerekszülési mizérián", akkor kérdezem meg, h besegítenek-e majd a beiskolázáskor? :twisted: )
nem hiszek a 'szegények voltunk, de boldogok' dumában, de hiszem, h nem lehet minőségi életet élni kevés pénzből is, és nem a márka lesz a lényeg a cipőn (a promodot én is bírom ;) ), bár ugye, ha a gyerekeknek esetleg nem is, de ott lesz a többi gyerek...
meglássuk. én az ország sorsával kapcsolatban sem vagyok túl optimista, de meglesz ez vhogy. éljen a konstruktív pesszimizmus!

Kép
an°°di

Jutta!
Hogy őszinte legyek, most ezzel a vállalkozás dologgal nem is sztresszelem magam. Én most fel vagyok mentve! Köszi, hogy drukkolsz! Remélem néhány év múlva csak mosolygok majd a mostani dolgokon!
Pályázatokról annyit: írtam már, én már vén róka vagyok! Tényleg vannak kapcsolataim! De ez már korral jár! (amúgy tegnap, tegnap előtt döntöttek és azonnal mondták is, h mit! ilyenkor úgy érzem, h csak letettem a szakmámban ezalatt a 10 év alatt valamit! ja, és az egyik pályázatom 100%ot kapott, amennyit kértem! Jutta te biztos érted, h ez nagy szó, főként országos pályázaton! :wink: de most fel kell fednem magam, én is ülök kuratóriumokban, ahol osztogatjuk a lóvét...)
Ja, gyerekbútor! Nézzétek meg a www.faktumbutor.hu . Kicsit idegesítő a zene, de én találtam benne jó darabokat! És nem Brendon-ár!
Gyakorló anyukák! Nekem eddig azt mondta mindenki, h közepes kiságyat vegyek! (Eddig azt se tudtam, h van 3 méret! :oops: ) Vélemény, egyéb jótanács?
ermoni

na, tessék. megjövök és mindenki lelép :roll:
sebaj, akkor én is. majd' ledőltem az előbb a székről... :o
csak a gyomromban van vér, érzem
később belesek, mire jutottatok

Kép
an°°di

Nehogy már pánikoljatok! Én kezdtem ezt?! Abbahagyom!
Andi, de amikor csórók voltunk, mi akkor is boldogok voltunk (itt nics nyelnyújtogatós ikon, pedig most az jönne!) :lol: :lol: :lol:
Ti még mind tök fiatalok vagytok, mit szóljak én! Ráadásul: most, h végre élvezhetném a terhességet újabb vizsgálatok miatt stresszelhetek! Szóval nekem lenne min aggódni, de inkább a libazsíros kenyér kacsamáj darabokkal! (Májat lehet enni?)
Én állandóan éhes vagyok! Ti?
És már kitaláltam milyen szoknyát varrok!!! Krva egyszerű!
Ja, Marek, a mi szüleink is csórók, nem tudtak sokmindent adni nekünk! Mi is mindenért sokat melóztunk! És még mennyit fogunk! Szerencse?! Kitartás, szorgalom, önbizalom és szerencse! Na hajrá!
ermoni

Sziasztok!

Nekem pont ezt a bútort ajánlották (RS-ből vették) ismerősök, a valóságban is szépek, és amennyire én meg tudom állapítani - jó minőségűek. (nekik a vörös róka van, ami tök szép!).
Ja és érdemes nem kifutó modelt venni, mert akkor később vehetsz hozzá más elemeket is!

Andi, nem léptünk ám le!!!
Hogy vagy, ikres poci nő már?

Jutta

KépKép
jutta

A bútorokról annyit, hogy én is az RS-ben voltam, láttam személyesen is! Ott kaptam ismertetőt, gondoltam megosztom veletek! Az árak sem olyan vészesek!
Én még ebben sem döntöttem! Nekem a Gabi ágy tetszik (ha már nagyon koszos le lehet festeni!) De a pelenkázó nem győzött meg! És én mást úgysem akarok elsőre venni: kiságy, pelenkázó. És nem egyben, mert úgy nem tudom hová rakni, meg a pelenkázó már marad is majd ugye alapbútornak (na meg a kiságy is 4-5 éves korig). Én eddig jutottam, de mégcsak elméletben!
ermoni

Móni
én jókat szokok röhögni az ilyen általad említett mackós,fuxos "vállakozókon" :-)
hú leírásod a alpján nemis tudom mi hova tartozunk,talán a béka segge alá?
mi nem albérletbe lakunk van egy bazi nagy ház 3 bejárattal,egyik a mienk,van egy nagy szoba egy kisebb és egy még kisebb,külön fürdő az ebédlő köti össze anyósomékkal az alsó szintet,ott akonyha,spájz,fürdőjük és a szobájuk.Sajna a konyha közös ez kis ütközőpont ,de ez van.Már megszoktam,voltak és lesznek is problémák viszont a férjem nevén van,ők haszonélvezők.Nos ez most akkor úgy néz ki,hogy nem hitelt ffizetünk 40 évig hanem együtt lakunk amíg....
Fent laknak a sogórnőmék 2 gyerekkel.Udvar közös,3 kocsi garázs a férjemé műhely,kert,kutya mi kell még :-)galambok,na azok kellenek :-)Egy éves autónk van.Szóval,ha a nagyobb kiadások nincsenek elevickélünk abból az összegből amit írtam ,viszont az ilyen felújítás,szülésre pénz összerakás nagy érvágás.Nekem az acsak max. egy szép álom,hogy elmenjek és vegyk magamnak 30.000 ért ruhát.na nem nyavajgok.
na még annyit nem szégyellem a helyzetet ,valamikor jobb valamikor rosszabb,rossz lesz amikor jön a nyár és nem tudonk elmenni nyaralni,sőt jövőre se hiszem,de majd utána :-)

gratula a pályázathoz :-)

összeszedem majd a linkeket és eladókat akikben én nem csalódtam :-)

ágy kérdésbe nehéz nyilatkozni,ha nekünkk venni kellett volna olyat vennék ami egybe van a pelenkázóval és elöl leszdhető a rács amjd később átalakítható nagy ággyá.Nagyon gyerekfüggő én Majcit már másfél évesen nembírtam állandóan lecsempészni az ágy aljára ,hoyg felne ébredjen,sokszor úgy dobtam be,bár te magasabb vagy :-)

Marek
hát ez szomorú az hogy a munkahelyemen mindenki munkáját én csináltam és fele annyit kaptam mint a másik.az is hogy a férjem fizuja nem hogy emelkedne csökken,dehát ez van ezt kell szeretni.
ne izélj már,én annyira érzem ezta világvége hangulatodat azért is próbállak bíztatni.HIDD EL nema pénzen múlik,hogy a babád boldog lesze éss ti milyen boldog kis család lesztek.
Vendég

Sziasztok!

:D :D :D Na inkább kiszálok a "vitából". :D
Amúgy a tanárok, melyik osztályba tartoznak? Csak, hogy tudjam, hova tartozok. :wink:
Nálunk fordítva működik Kertesben éltem, hatalmas udvaron, most meg dobozban. :) Azt sem mindegy, hol élsz, csak viszonytás kérdése. :) Itt jött egy kisregény, de inkább töröltem...:) :wink:

Gyerekbtor szép és jó, én is álmodoztam/álmodozom, de kihagyható.
Most van a kombi ágy, Manó most kap heverőt, a következő lépcső a felnőttes ifjúsági bútor, és le is tudtam. Majd, ha nősül kap újat, és viheti :)
Móni, köszi megint a linket, csodás bútorok, már találkoztam velük, egy ügyes kezű asztalos is megcsinálja, lényegesen olcsóbban. CSak tipp volt.
Pályázathoz, gratula, eddig amit én pályaztam, ugyan csak nyerők voltak, de most szüneteltettem.

Ma voltam genetikai uh.-on. Minden ok. 1 perc alatt végeztem, úgy néztek minket, mint a bírkákat a futószalagon. Kérdezni akartam még, de már a következő "birka" várta a sorát. Nem akartam én mozizni, mert azt a saját dokinál megtehetem, zsem akartam ,hogy kinyalják a sejhajt, de legalább egy mosolyt, egy kis emberséget elvárhatnék, nem?

Jó pihit mindenkinek!

sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

hát, én még mindig álmos vagyok, pedig most keltem fel
:lol: de legalább nem éhes. májat meg lehet, csak ne nyúlj hozzá kézzel, Móni! :lol:
megyek babázni.
pocakot aközben is lehet növeszteni :lol: mert, h közi a kérdést, Jutta, nőttünk sokat egy hét alatt. ma és tegnap nem "vagyok" mondjuk terhes, de szombattól-szerdáig, mint a bolondok. vagy a bolondgombák :lol:
Móni, én nem pánikolok. ma kegyesek a hormonok :lol: meg alapból sem szoktam. ezen nem. bár most tényleg nincs munkám. de annyi baj legyen, tölthetem az időt olcsón és hasznosan a barátaimmal.
háháááá
szóval, mindenkinek szép délutánt!

Kép
an°°di

Jolka! Sejtettem már eddig is, hogy nem én fedeztem fel a spanyol viaszt! De hátha valaki még nem találkozott a faktummal! De más tippeket is várok!
Nekem a férjem barkácsolós. Pl. az ágyunkat, könyvespolcot, fürdőszobapolcot, gurulós tárolókkal stb. ő csinálta. Már mondta, hogy majd ő megcsinálja, csak az van, hogy arra várnom kell vagy 2-3 évet. Annyi idő most meg nincs! Az asztalos itt Pest környékén meg simán elkér annyit, mint ha megvenném készen! Ja tavaly is úgy jártunk, hogy a férjem elindult megvenni az anyagot egy "előszobafalhoz", de az anyag (csavarok és egyéb kellékek nélkül) többe jött ki, mint az ikeás tiszta fa cucc! Na mit szólsz!
Jaj, Jutta, lehet hogy túlzásba estünk, mert mindenki kategórizálja magát! Hagyjátok abba! Én is abbahagyom! Semmi értelme! :lol:
A pályázatról annyit, hogy főiskolás korom óta állandóan pályázom! De mostmár kicsit nagyobb a tét! :wink:
Timi! Egy konyha?! Hát hallod az nem lehet egy egyszerű dolog! Minden elismerésem! Várom a linkeket!
Szeretnék egy jó főzeléket! De most nem tudok főzni... :cry: A férjem azt ígérte, hoz a Főzelékfalóból! Még legalább 3 óra míg hazaér!
ermoni

Timi, gyors és szupi voltál! Na most neki is látok böngészni!
ermoni

Móni
kukk eggyel feljebb

egy konyha,közös koszt,ált. nem én főzök :D
Vendég

Te Timi, azért írtad ezeket, hogy innen lerázz ugye? :wink: Mert egy darabig nézegetek, az tuti... :lol: :lol: :lol:
ermoni

Sziasztok!

Kategórizálás lelőve! Maradt a közös besorolás: kismama :P

Főzelékfaló, nyam-nyam. Sajna én most nem a belvárosba dolgozom, és erre nincs ilyen...(na jó a reggeli dugók miatt nem sajnálom)

Ja van rajtam egy kismamagatyó, aminek a csipő környékén van egy megkötője (csak dísz), szorosabbra vettem véletlen, a reakció nem maradt el: akkora reklamáció jött odabentről, mivel ülve szorította a KISFŐNÖKÖT! De rögtön vettem az adást, és engedelmeskedtem! :lol:
Mi lesz itt később, már alapból elfogadom, hogy ő dirigál! 8)

Jutta

KépKép
jutta

Timi!
elvileg kislány, de még arra sem kaptam szót, hogy megkérdezem. :) Na majd jövő héten a saját dokinál. :wink:

Még neten nem vásároltam, de nem is igen fogok. Apa szokott nézelődni, vagy árulni a régi gépeket. Nem rossz.
Viszont nem minden ár reális, vannak jó pár csalók, főleg, hogy kiturizza a rucit, inkább ez a márkásokra vonatkozik, majd a neten jó pénzért eladja. Majdnem minden kismaminak az első kérdése, na és milyen márka? Next, mexx...., mintha valaki megnézné majd a gyerek ruháját a babakocsiba, hogy mi van rajta. :? Tény, hogy a márkásabb tovább bírja, jó befkektetés, pár évre, főleg nálam, ha valamit évekig hordok, vagy csak ezt kapok a méretembe.. :)
Az is igaz, hogy rengetteg tehetős vásárol használt ruhát, Ők csinálják jól, hisz maradék megmarad, pl. a vallálkozásba.
A babaszobát szoktam olvasni, és nagyon jókat szórakozok rajta, hogy egyes anyucik, hogy össze tudnak veszni... :D

Timi, Te már tuti gyakorlot vagy, és tudod mit honnan érdemes venni, jól csinálod. Ügyi vagy!!!

Andi!
Ma jönnek a haverok egy kicsit bulizni, valami light-os lesz Manó miatt. De most megyek Muffint csinálni, aminek a recepjét, közé tetted. :) REmélem jó lesz, mert eddig nem volt sikerélményem a muffin sütésben.

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok.

Micsoda eszmecserék voltak itt. :))

Hát mi jól állunk anyagilag. Hitelünk nincs, 2 kocsi, családiház.
én vállalkozó avgyok, jó állásom van.
Apának 2 saját cége ( 1 magyar, 1 német).
Akkor mi hova tartozunk?? :oops:
Viszont mi is rengeteget dolgozunk/dolgoztunk, szval nekünk sem a szél hordta össze.
Bírom is mikor irigykednek, arra bezzeg senki nem irigy, h apőa napi 14 órákat melózik, hetekre elutazik. Én mindkét terhességem végigdolgozom és a gyerek mellett is sokat melózok.
De hát valamit valamiért.

Én a teszvesz.hu-n és a babaszoba.hu-n szoktam vásárolni.
jó dolgokat kilehet fogni. :)
Vendég

Én is lelépek, jönnek a tanítványok, aztán elmegyek barátokhoz vacsizni, aztán elnézek a koncertre, ha lesz kedvem...
Holnap jövök, addig is további szép napot!

marek

Jolka
hajrá muffin

gyakorlott vagyok az biztos,gondoltam ha ajánlom a linkeket be is nézek :-)ezeket lőttem
Kép Kép Kép

persze kikell tapasztalni honnan,kitől érdemes :-)
árveréseken pedig az értékeléseket kell nézni,babaszobán aki akar még eladni akár vissza is veszi a ruhákat,ha nem felel meg

ha kell alakinek segítség csak szóljon :-)

de jó neked fiú után kiscsaj :-)

magamnak is szokok ám vásárolni :-)

ezeket még megmutatom és befogom a szám ígérem :oops:
Kép Kép Kép Kép

ezeket vettem szülinévnapomra :-)

Móni
hajrá,nézelődj csak :-)
milyen főzit eszel?
aztán ha megnyugodtál dobhatnál egy képet a pocidról enyém már kisdinnye :-)
Vendég

Hello!
Megvolt a főzelék: zöldborsó! Isteni volt és még van lencse is!
Nézelődtem, de hát nagyon sok holmi van... Én még nem lőttem semmit!
Timi, egyszer majd dobok fotót a pocakról, de még nem most... Ugye értessz?
Ja, jók ezek a spagettipántos rucik. Nekem is van már egy-kettő! :wink:
Na, mindenki lelépett?
Akkor és sem magányoskodom itt!
ermoni

hát, Lányok, Asszonyok, ennek az estének korán végeszakadt. pőedig még csak most értem haza. és kövezzetek meg nyugodtan, de leitattam a kölyköket! :oops: olyan jól esett a talpfájós nyűgösségre az a vörösbor. Apuka maradt még karaoke-buliban, én nem bírtam tovább. énekelni meg úgysem állok ki. egész hétvégén nyugtotok lesz tőlem, mert vidékre megyünk, jó levegőre. jó társaságba barátokhoz, akiknél érik a cseresznye. ;)

Tmi, ezek a ruhák baromi jók!!! én végignéztem az egész ... nem tudom már melyiket, de semmi ilyen klasszat nem láttam. hiába, a profizmus!

Jolka, mondd (hazudd), h jól sikerült a muffin! ha a főzés-antitalentum barátnőmnek finom lett, akkor biztos neked is. ugye? ugye? :D

Marek, Kispál? voltál/voltatok? és? gyerkőc mit szólt? bírta, mi? a magyar realitás... hehe

no, elhúzok zuhanyozni, aztán felpolcolom a lábam, és elalszom vmi hüje filmen pattogatott kukorica-evés közben

van itt egyáltalán ilyenkor vki? vagy csak a részeges kismamák randalíroznak már? :twisted:

Kép
an°°di

tehát sehol senki.
sebaj.
akkor most kívánok (a víztől kissé kijózanodva) mindenkinek klassz hétvégét.

Móni, pihenj és szörfölj sokat!

Marek, le a hamuval! éljenek a kocsiablakon fejet szellőztető beagle-k! (láttam ma egyet, és eszembe jutottál. olyan cuki volt!)

Jolkának azt kívánok még, h rakja már föl végre azt a fényképet a már nem is olyan új fölsővel, mielőtt elfelejtjük ;)

Jutta, növeszd a pocit, különben átveszem a vezetést!

Timi, itt a spagettipántos idő! éljenek a csinos kismamák! (én kissé lepukkant vagyok...hehe)

Gabcii, éljen somogy megye. majd kiabálok, ha arra járok. azaz holnap meg utána.

és...
jóccakát.

Kép
an°°di

Sziasztok!

Andi!
Nagyon jó lett a muffin. :) Köszi a receptet. :D

Marek!
Milyen volt a koncert?

Képet, majd hozok, ha egyszer apa lekap. ;)
Ma pár nyanya megállapította milyen nagy a pocim, és biztos nagy baba lesz. :evil: Bírom az ilyen okos tojásokat. Most mondjam el mindenkinek, hogy most tölti ki a gyerkőc a súlyfelesleget.

Jó éjszakát mindenkinek!

Pityókás anyucinak, pedig józanodást. :)

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Jó reggeliit!
hát most meg MÉG sehol senki? mivel Apuka későn ért haza, később indulunk vidékre. addig, gondoltam,benézek.

Jolka, nagyon elégedett vagyok a muflonrecept-terjesztésemmel :D örül bennem a kiscserkész (aki sosevolt).
ez a genetika uh mindenhol futószalagon működik? fel is hívom jövő héten a dokimat, h megtudakoljam jó előre. bár, ha jól tudom, ő ebben specialista,tehát remélem, ő csinálja, és nézelődhetünk kedvünkre.
amúgy a lakóhelyváltás nekem is dettó ugyanúgy zajlott nagy vonalakban: kertes ház, utca végén a szántóföldek, most meg nagy dobozban kis doboz a mi kis szép, színes, kedves birodalmunk. de jó a kilátás legalább! majd költözünk, ha bejön ez a pénzprogramozás ;)

nem is írtam,h tegnap este milyen cukik voltak Apuka kollégái. a buliban mindenki baromira örült a mi örömünknek, nagy koccintások, vadidegen csajok és pasik érdeklődtek lelkesen, h milyen... :D mondtam, h klassz 8)

ti szoktatok Cseh Tamást hallgatni? most próbálom pótolni ezt a hiányosságomat, és nem semmi :lol: nagyon vicces!

Kép
an°°di

Sziasztok!
Én szoktam Cseh Tamást hallgatni, de tudom én nem vagyok normális...
Egyébként nem jutottam el a koncertre, csak a párom....ugyanis az egyik barátnőm férjének az okoz kielégülést, ha főz valami finomat, a csajok bekajálnak, aztán pedig nem tudnak megmozdulni! Pont így jártunk tegnap is :lol: :lol: :lol: Pedig apuka azt mondta, hogy baromi jó koncert volt és még nem is volt tömeg. Én főleg a tömeg miatt nem mentem, meg mert a védőnő azt mondta, hogy csak akkor menjek, ha szabadtéri... :? Meg hát a kaja után nem tudtunk megmozdulni a csajokkal, úgyhogy inkább leheveredtünk és megnéztünk egy filmet. A férjem meg panaszkodott, hogy minden második percben ráköszönt valaki: "jó estét tanár úr". Ez azért nem hiányzik az ember lelkének...amikor már nem tud elmenni egy Kispál koncertre úgy, hogy ne köszönjenek neki csókolomot, akkor már majdnem itt a vég...hiába megöregedtünk... :( :(

marek

Héj, mind leléptetek?
Cseh Tamás- hát hozzám nem szólnak a nótái. Ez van! (Pedig van egy barátném, aki jó ismerőse, tehát ezért még jobban odafigyeltem rá, de sajna nem az enyém...)
De ha már zene: Marek te írtad a jazzrádiót? Az csak nálatok van? Vagy országos? Itt csakk a jazzy van, de azt csak csúfolják jazznak! Bár háttérnek jó...
Most épp a férjem takarít lenn (mert drága ember, és amúgy sokat segít, meg már várja nagyon a lánykát :wink: ) és neki épp Colorstar üvölt...
Ja, egyszer egy több napos rendezvényem volt Békéscsabán és este a helyi erővel (egy kedves tanárnő) elmentünk Belga koncertre, hát szegény nem győzött irulni-pirulni a sok csókolom tanárnőtől... Utána a helyi discoba is elmentünk (mert ott volt karaoke, és a tulajt ismerem) és az is tele volt a diákjaival... Hát elég vicces!
De gondolj bele (valaha tanítottam néhány évet rendesen isiben) és egy volt tanítványom a nyakamba ugrott 4-5 év múlva, hogy csókolom Mónika tanárnéni, tessék nézni menyasszony vagyok! (Emlékeim szerint én akkor még nem voltam az! :wink: ) Erről ennyit!
ermoni

Móni
www.jazzradio.hu
Nem mindig jó, de néha ki lehet fogni...volt régen egy jobb, de azt nem találjuk.
Takarít a férjed? De jól hangzik!!! Én is mindig próbálom szoktatni a drágát, de még nem az igazi. Meg amit én megcsinálok egy óra alatt, az neki egy nap...azt meg nem tudom nézni. Én nem tökölök dolgokkal, ő meg mindent "majd később" csinál...azt meg én nem tudom elviselni, mire észrevenné megcsinálom helyette.

marek

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?