Új privát üzeneted érkezett!

Edith: Küldök fénypostán cserit! :lol: Meg majd nyáron is, mert olyan fánk is van! :P :lol: Egyébként én a nyárinak az ízét jobban szeretem. Ez a májusi nekem egy kicsit "vízízű". De azért meg tudom enni! :wink:

Kriszta csirkecombjának esélye sem volt a túlélésre! :lol:

Joci az előbb egyből elaludt, ahogy betettem a kiságyba.

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Kati: Fúúú, van már cseresznyétek? Én is nagyon imádom, és hatalmas mennyiségeket el tudok pusztítani belőle. Terhességem alatt napi 1 kilót bevágtam belőle. :oops: Kár, hogy olyan rövid a szezonja.

Kati, Edit: Apróság, de nagyon jólesett, hogy nem ítéltek el, amiért nem én főzök. Sokan fennakadnak ezen ám! És ahogy Edit írja, azt meg nem veszik észre, hogy a kenyérkereső tevékenység 60-70%-át én végzem. Ami nem baj, csak egyszerűen nekem az jobban megy. A főzés mega férjemnek. Csak az a durva, hogy még úgy tűnik, hogy én vagyok a lusta. Tiszta középkoriak az emberek néha! :roll:

Kriszta nagyon elszánt azzala csirkecombbal!

Másik téma: Neten is, illetve épp előbb tv-ben is megint az volt a téma, hogy így-úgy milyen rossz anya akit akármiért is császároznak. Én ezt annyira unom! Szerintem ezer meg ezer nőt megsértenek ezzel akinél probléma volt és császározni kellett. Na meg a másik, császár előtti vajúdás alatt sokan többet szenvednek, mint akinek sima, gyors hüvelyi szülése van. Ja, meg mintha a szenvedés lenne mindennek a fokmérője! Bocs, nem akarlak Benneteket ezzel untatni, de engem ez felháborít! Ha megpróbálok nem odafigyelni, akkor is ez folyik a csapból. :twisted:

Kép
mölli

[color=green]Sziasztok!

Annyi mindent akartam írni, de most nem jut az eszembe :(

Emőke: Jó, hogy írtál! Mesélj még magatokról! Gratula Morzsinak a szaladáshoz! :lol:

Edit: Nagyon jók a csirkecombos képek! Össze kellene nyúrni a két lányt, mert Réka pedig a husit szereti, a kenyér kifordul a szájából.

Ma egyébként olívaolajon sütöttem neki tengeri halat rizskörettel. Holnap pulyacombot sütök és neki sütőtököt olvasztok ki hozzá a fagyóból. A zöldségeket Mölli ötletére majd főzelék formájában próbálom neki adni. A husit külön szereti egyedül enni. Egyre ügyesebben eszik egyedül, de még mindig romokban áll utána a konyha. :lol:

Csőrös pohárból Réka nem tud inni, próbáltam de csak nézegette, rendes pohárból próbálkozunk, de még nem az igazi. Állítólag a régi kavéspohár a legjobb erre a célra.

Mölli: Szerintem sem csoda, hogy a férjed főz. Az enyém is szokott, mostanában ritkábban, de a fürdőszoba takarítás az övé! Így alakult! Port törölni viszont utál! Bevásárolni is ő szokott. Nálunk mindig volt munkamegosztás és mivel ez nekem is így természetes, nem lepődtem meg soha, hogy a férjed viszi inkább nálatok a háztartást, amikor dolgozol.

Szerintem is hülyeség, hogy aki császáros kevésbé jó anya. Mivel így szültél lehet téged éppen ezért jobban érint, de én nem így látom, nem értem miért támodják a kismamákat ezért, nem ők választják a legtöbb esetben ezt a szülési formát.
Engem viszont az érint érzékenyen, hogy annyira nyomják, hogy szoptass, mert az a legjobb a babának és sajnos nem mindenkinek adatik meg a szoptatás vagy a hosszú ideig tartó szoptatás. Ez nem ellened irányul, ne értsd félre, csak a sajtó néha nagyon a lelkünkbe tud gázolni.

puszi Eszter, Réka és Zalán

Kép
Kép
etterke

Sziasztok Lányok!

Én már elkezdtem volna a hozzátáplálást, de a Drágám nem eszik semmi mást csak a tápot, és milupa tejbedara pépet!
Már próbálkoztam almapürével, összeturmixolt húslevessel, de olyan szinten köpi ki, hogy Én nem is tudom mi lesz vele! A héten már 5 hónapos lesz!
Szívesen veszem a tanácsokat, hogy mi lehet az ami izlene neki!!!
De amikor mi eszünk, szinte kinézi a szánkból a kaját!

Edit!
Nagyon cuki Kriszta a combival! Nagyon édi arcokat vág hozzá! :lol:

Kati!
Akkor lehet hogy mi előbb utazunk mint Ti!? :roll: A májusi cseresznyéből én betegre tudom enni magam!!! Nekem is az az álmom, hogy egy jó nagy cseresznyefánk legyen!!! :lol:

Mölli!
Szerintem ne foglalkozz azzal, hogy mit mondanak a császárosokra! Különben se azokra mondják ezt, akiknek nincs más választásuk, hanem azokra akik lefizetik az orvost, csakhogy az alsó fertályukba nehogy kár essen!!!! :oops: :lol:
Én már kétszeres császár vagyok :lol: De nem jó kedvemből! És semmivel nem érzem magam kevesebbnek emiatt! Te se tedd!
És szerintem az esetek 90 %-ban nincs más megoldás!
Egyébként hamarosan megyek nőgyogyihoz, és megkérdezem mikor lehetek újra várandós! :lol: Megkívántam Edittől ezt az állapotot!!! :lol: :lol: :lol:

Szeretném elmondani Nektek, hogy minden olyan jól alakul az életemben!
Nem tudom emlékeztek e pár hónappal ezelőtt még panaszkodtam, hogy kicsit eltávolodtunk a férjemmel! Nos ez mára a multé, úgyérzem erősebb a szerelmünk mint valaha, és nagyon boldog vagyok az én kis családommal!!! :lol: :lol: :lol:
Bocsi, de ezt muszáj volt leírnom!!! :oops:

Etterke!
Neked is azt tudom mondani, mint Möllinek, ezt nem azokra az emberekre értik, akik akarnak szoptatni, de nem tudnak, hanem azokra, akik azt mondják, én nem szoptatok, mert lógni fog a mellem! Vagy mint az Én barátnőm, aki inkább cigarettázott, minthogy szoptasson!!! Nagyon feldühít az ilyen dolog! :twisted:

Emőke Én is gratulálok a szaladásotokhoz!!! Olyan röviden említetted ezt a dolgot, pedig ez az első nagy mérföldkő egy kisgyerek életében! Most aztán szaladgálhatsz utána!!! :lol:

Olive!
Minden rendben van veletek? Tegnap vettem azt a vizet amit mondtál, és már nyugodtabban is telt az éjszakánk!!! :lol:
Köszi a tippet!!!

Beuci jól eltünt! :roll:

Na azt hiszem mindent leírtam amit akartam!
Legyen szép napotok! És drukkoljatok, hogy ne nagyon essen az eső, mert Áki, ma osztálykirándulásra ment!
Puszi mindenkinek!

bogyo75

Sziasztok!

Tegnap valahogy sehogysem engedett belépni erre az oldalra.Nagyon pipa :evil: lettem!!!!!!!!!

Már a járkálás elkezdődött olyan 3hete,de először csak 1-2 lépés,majd a következő héten már ment az ágytól az asztalig és így tovább.Most már nagyon ügyes és nagyon büszke is vagyok ráááá!!!!!!! :P még a köszöböket is szépen átlépi,nem tudom honnan jött rá,hogy olyankor meg kell kapaszkodnia az ajtófélfában...edig el sem esett...
A poharas ivással meg úgy vagyunk,hogy tud inni,de a kezében még nem tartja meg.De szívószállal,már tökéletesen megy az ivás...

Sedit nagyon szép helyeken jártok ti...Nagyon aranyos Kriszta azzal a combbal a kezében.jaaj Krisztián sem eszik semmilyen húst,meg nagyon finnyyás,nem tudok vele mit kezdeni alig eszik meg valamit...semmi nem ízlik neki,mindentől hányingere van,jóformán csak joghurtokról él...

Anglia?Júliusban jön haza Zsolti és akkor eldöntjük,hogy mi legyen.Remélem minden jó lesz.Addig meg várunk.

Kati nektek sem akar valahogy összejönni ez a nyaralás....de ami késik nem múlik....
És biztos a sok halogatás miatt fog nagyon szuperűl sikerűlni.......szorítok...

most komolyan hulla vagyon...bocsi,de megyek
puszikaaa

puszika Emőke és Krisztián

Kép

Kép
emoke1

Sziasztok!

Tegnap en se tudtam belepni az oldalra, sot ma is csak most, este.

Molli, en tudom, mit erzel, mert en is ezt veszem eszre, hogy a tv-bol is allandoan a csaszaros anyukak szapulasa folyik. Sot, velem mar az is elofordult, hogy amikor megtudta egy ismeros, hogy csaszarral szultem, utana egybol megvaltozott az arckifejezese. En sem ertem, miert teszik, mert nem jokedvembol szultem csaszarral. Az egyik baratnom is megjegyezte, hogy azert remeli, a kovetkezo babat siman szulom, mert igy nem tudom mit veszitettem. Es az a szomoru, hogy eszre se veszi, milyen banto, amit mond. Eleg szenvedes volt csaszarral szulni es ugye utana a felepules sokkal rosszabb, meg lelkileg is megbantjak az embert. Na, mindegy, hagyjuk ezt a temat!

Etterke, igen a szoptatasos temat is egy kicsit tulzasba viszik. Persze, hogy az a legjobb a babanak, ha anyatejet kap, de ez nem mindig lehetseges. En is mar mindent elkovettem, hogy legyen eleg tejem, de ha megszakadok, se termelodik tobb, igy muszaj tápszert is adnom.

Edith, nagyon szep helyeken jartatok. Kriszta meg igen vicces azzal a csirkecombbal. :lol:

Emoke, szoljal, ha kikoltoztok Angliaba! Hatha tudunk majd talizni. A ferjed merre dolgozik? Londonban?

Kati, a szuleim emeletes hazban laknak, de van egy kertjuk innen kb. 15 km-re. Apukam pont ma mondta, hogy talan mar jovo heten lesz cseresznye. Egy kis epret meg mar hozott is haza. :D En eperbol es cseresznyebol is kiloszamra tudok zabalni. Viszont nem tudom, hogy cseresznyet szabad-e enni, ha szoptatok.

Beuci tenyleg jol eltunt, valamint Sudi es Rita is nagyon hallgat. Na, meg Enikorol is regen hallottunk. D. Andirol es a masik Andrearol tudtok valamit?

Puszi:

Olive

KépKép
olive

Sziasztok!

Végre be tudtam lépni! Már vagy 2 napja próbálkoztam, de semmi.
Remélem mindenki megkapta a tropicariumos képeket.

Mölli!
Császár téma! Ne is mondd! Én is rengeteget szenvedtem, és hibáztattam magam miatta, de sok helyen olvastam, és mondták is, hogy ezért az szülő-szült nő NEM HIBÁS!
Aki meg hibásnak tart minket, annak a q…a a…t! Szerintem a császárral szült nők 90%-a sokkal jobban örült volna, ha rendesen szülhetett volna.
Azért szívesen nyilatkoznék a tv-be én is erről a témáról. Nem hinném, hogy rosszabb anya lennék, mint az, aki rendesen szült.

Etterke!
Akartam már kérdezni, hogy Réka nem szokta kiszedni a gumit, csatot a hajából? Mi levágtuk Enéh frufruját, mert állandóan kiszedte a gumit, és belelógott a szemébe a haja.
Szoptatás téma! Szerintem is túlságosan felfújják!

Bogyó!
Sütőtök! Enéh annyira imádta, hogy szó szerint remegett érte. Még most is szereti.

Edith!
Nagyon jók a képek!
Szolmizálás ráér. Úgy terveztem, hogy Zénót majd csak a névnapjára kapja meg, az meg majd novemberben lesz.

Nah! Megyek megnézem, lehet már alszik a lánykám!

Bocs, ha valaki-valami kimaradt.

KépKép

www.eneh.gportal.hu

"Ne feledjem, hogy gyermekem első mintája és alakítója én magam vagyok."
sancsi

Sziasztok!

Bogyó: Réka 5 hónapos múlt amikor elkezdtem a hozzátáplálást és először ő is csak tejpépet kapott. Az uzsonnát váltottam fel először ezzel. Délelőtt pedig két etetés között gyümileveket adtam, így megismerkedett a kanállal és új ízekkel. Réka nehezen fogadta el a kanalat. Ne aggódj, Dávidka is hamarosan megkedveli az újdonságokat, nem késő egyáltalán szerintem!

Kép
Kép
etterke

Na, hála a pipéknek! :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: Bár egy körlevelet írhattak volna, hoyg javítanak vagy akármi. De mindegy most már.

Én sajna tegnap nem voltam jól, nagyon meg is ijedtem, mert délelőtt egy csúnya barnás folyásom volt, és egész nap fájta a hasam és a derekam. Sőt, nagyon sokszor nyilallt is a hasam. István csak am este jött haza Kolozsvárról, a húgom pont tegnap ment haza, úgyhogy ha mennem kellett volna a kórházba, csak a szomszédnőre bízhattam volna Krisztát. De végül (a háziorvossal és egy szülésznővel konzultálva) nem mentem, mert ha bármi baj lett volna készülőben, úgysem tudták volna megállítani. Végül arra jöttem rá, hoyg pont tegnap kellett volna jönnie a mensimnek, ha nem lennék babás.

Ma írt Mölli levelet, és remélem, nem haragszik meg, ha leírom, amit nekem írt. lehet, hyog ő is jön majd, de ki tudja, hogyan lesz ideje. "Sajnos nem vagyunk jól, Ákos náthás, de a dokinéni beoltotta, mert úgy látta, nem súlyos, nem tudom ettol-e, de hajnal 3-ig nem aludt!
Ilyet még nem csinált soha."

Mölli, sajnálom, hoyg Ákos beteg lett, hátha mégis hamarosan kiheveri, és akkor már nem lesz baj. Amúgy mostanában jól alszik éjjel?
És a kérdésedre válaszolva. Az egyikre már megtettem fent, és csak annyit tehetek hozzá, hyog nagyon remélem, hyog jól van a kistesó, a másikra pedig, hogy bizony délutánonként nagyon el tudok álmosodni. Bár az utóbbi napokban nem volt annyira jellemző. de már azon voltam, hyog reggel nem iszom kávét, csak majd délben, hogy a délutánt egy kicsit feldobhassam. Amúgy egy hosszú löttyöt iszom csak, lehet, hoyg annak semmi haszna, de valószínű a tudat alatt segít. :roll:

Császáros lányok! Ne keseredjetek el emiatt! Persze, nagyon bántó tud lenni, amikor mások érzéketlenül belegázolnak mások lelkivilágába, nem tudván azzal mit idéznek elő, milyen sebeket tépnek fel! De ti ettől nem vagytok kevesebbek!!!!! Ezt jól véssétek észbe! Ha összeszámoljuk ebben a topikban nagyon sokan szültek császárral, és semmivel sem kevesebb anyák, mint mi, akik természetesen szültünk.
Persze, most egy ilyen dömping van a médiában: vissza a gyökerekhez, mindent természetesen - szülést, pelenkázást, táplálást, mindent - , jaj, csak szoptatni, mert ha nem, a gyerek kisegítő iskolába kerül! Szerintem el van túlozva, mert ahogyan Olive is írta, biztos, hoyg az anyukák legnagyobb része szeretne szoptatni, ameddig csak lehet, de nem mindenkinek megy. Viszont azzal, hoyg állandóan ezt szajkózzál mindenhol, sikerese tudnak bűntudatot ébreszteni azokban, akiknek nem megy.
Nem szabad itt engem félreérteni, hisz amúgy is tudjátok, mert már többször megbeszéltük: 100%-osan anyatej- és szoptatáspárti vagyok, de ha nem megy, hát jó, hyog van egy másik, babának-mamának megfelelő alternatíva: a tápszer.

Bocsi, hoyg most csak ennyit tudok írni, de amúgy már készültem fürödni, csak láttam, hoyg elindult a babanet, és akkor már nem álltam meg, hoyg ne írjak.

Puszika midenkinek! Jó éjt! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Köszi az érdeklődést! Mindig olvasgatlak titeket, de már nem volt hangulatom írni. Mozgalmas, pontosabban fárasztó időszakunk volt. Kb egy hónapja Norbi külföldön dolgoztott 10-12 napot. Mi az első naptól az utolsóig szívtubk itthon. Tomi beteg lett, torokgyulladása volt, és egyik nap, a betegség 2. napján, úgy felment a láza, hogy alig bírtam levinni. 38,3-nál adtam kúpot, dajkálgattam, szegény tiszta nyünyi volt. Elkezdett remegni, megint megmérem, már 39,6 - a kúp után. Gyorsan beraktam a kádba, hívtam a dokit, minden. Remegett szegény mókusom, rettentő volt. Kivettem, megmértem, 39,7. vissza a vízbe. Aztán nagy nehezen lement 38,7-re, akkor tudtunk elindulni a dokihoz.
Nagyon durva volt, piszkosul megijedtem, nehogy lázgörcsöt kapjon, ahogy ment felfelé pillanatok alatt.Később már nem volt ilyen hála Istennek. Másnap énis tök beteg lettem, ua, mint Tomi, ez valami vírusos cucc volt. DE Tomit alig bírtam letenni 2 percre, állandóan az ölemben lett volna. Én sem voltam még ilyen beteg. 4 kg-t fogytam egy hét alatt. Mondjuk jól jött :D
Felépültünk.
Múlt héten, a négynapos ünnep alatt begyulladt a bölcsességfogam - ami még ki sem jött. Nincs helye, ezért volt. Kedden kihúzták, csütörtökre mégjobban begyulladta a helye, úgyja felnyitották, most naponta 5* gyógyszeres gézcsíkokat kell cserélgetnem benne. Mostmár legalább két napja nem fáj, ez is valami. Még holnap kell csíkoznom, aztán abbahagyhatom.
"Röviden" ezek vannak, mostmár ledőlök, mert egész nap fájt a fejem.

Majd igyekszem sűrűbben írni.

Edit, gratulálok a kisbabócához! Renélem gondtalan 9 hónapotok lesz!

Sudi jogsira jár, azzal van elhavazva, mi is ritkán írunk egymásnak.

Mindenkinek

Rita & Tomi
Kép
ritike

Sziasztok Lányok!

Tiszta rosszul voltam, hogy nem jött be az oldal!!! :twisted:

De mostmár minden oké!

Rita:
Sajnálom amin keresztül mentetek, és örülök, hogy már jobban van Tomi, és hogy megúszta a lázgörcsöt!
Ákinak egyszer volt, 2,5 évesen! Szörnyű volt. Mentőt kellett hívni, meg minden! BRRRRR
A Fogad se semmi! :roll: Jobbulást kívánok Nektek!

Kati
Multkor elfelejtettem válaszolni arra, hogy mi nem járunk horgászni???
A terhességem előtt és alatt mindíg mentem horgászni a Gyurikával, és én is pecáztam, nemcsak néztem, sőt fogtam egy 2,5 kilós afrikai harcsát is!!!! :lol: Csak amióta Dávid megszületett azóta nem járok! Az idő még nem volt olyan, hogy ki merjek menni gyerekkel reggel 6 tól délután 5-ig!
De majd nyáron biztos megyünk!

Végre sikerült olyan kaját találnom, ami ízlik Dávidnak, mégpedig őszibarackos pulyka! Tegnap több mint fél üveggel bevágott belőle!

Edit!
Az a tejpép, teljesen gluténmentes, direkt ilyen pici babáknak is lehet adni! 4 hós kortól ajánlott. Nagyon finom, bár nagyon drága is! Elvileg 6 étkezésre való adag van benne, és majdnem 1000Ft! De nem tápszer és ez a lényeg! :P

Sancsi!
A sütőtök volt az első amit próbáltam, de öklendezett tőle, majd egy hét múlva amikor már ismeri a kanalat jobban újra megpróbálom!

Etterke!
Köszi a biztatást!

Olive!
Szerintem cseresznyét, csak mértékkel fogyassz, epret meg nem szabad amíg szoptatsz!!!! Legalább is az Én védőnőm szerint!!! :roll: A nagy allergizáló hatása miatt!

Azt hiszem mindenkinek válaszoltam!
Képzeljétek Dávidot szoktatom a nagy vízhez, hogyha megnyit mellettünk az uszoda ne legyen Neki idegen!!!
Itt egy kép! Kép
Szép napot mindenkinek!

bogyo75

Sziasztok!

Végre!!! El sem hiszem, hogy bejött az oldal! Már én is két napja próbálkozom! :D

Először is azzal kezdeném, hogy szerintem sem kevesebb senki az által, hogy császárral ad életet a gyermekének! Sőt! A császármetszés egy komoly hasi műtét és tudjuk, hogy a felépülés is sokkal nehezebb utána, mint a hüvelyi úton történő esetében és a későbbiekben is származhatnak kellemetlenségek belőle. Nem is értem, hogy miért vannak olyan nők, akik rosszindulatú megjegyzéseket tesznek ezzel kapcsolatban. Inkább örüljenek annak, hogy ők nem szorultak rá a beavatkozásra! (De még velük is megeshet a későbbiekben! :roll: ) Én szerencsés vagyok, mert nekem sima szülésem volt, viszont engem a tápszer-téma érintett sokszor nagyon fájdalmasan. Nekem is jutott sajnálkozó pillantásokból, amiért csak nagyon rövid ideig tudtam szoptatni. Meg aztán még a "csapból is az anyatej fontossága folyik". Én nem kétlem, hogy az anyatej a legjobb táplálék a baba számára, de tápszer mellett is lehet erős és egészséges, amire Joci az élő példa. Jövő héten 1 éves lesz és még sohasem volt beteg. :) De amitől a legjobban kiakadtam, hogy egyszer azt olvastam valahol, hogy aki nem szoptat, annak nem tud olyan szoros kapcsolata kialakulni a gyermekével! :shock: Testi közelségre nyílik alkalom a tápszeres cumisüveg szopogatása közben is! Szóval úgy tűnik, hogy ez a szülés-anyaság egy elég kényes téma, mindig akadnak okoskodók, rivalizálók és rosszindulatú hozzászólók is. Sajnos. :cry:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Julcsi: Dávid szerintem sem tudna ellenállni a sütőtöknek! :wink: Joci is imádja, bár mostanában már ritkábban kap, mint annak idején. Mondjuk ő szerette az almát is és szerencsére a mai napig sem válogatós. :D Megértelek, hogy a reggeli hidegbe még nem akarod kivinni Dávidot! De ahogy írtad is, hamarosan itt a nyár és Dávid is már egyre nagyobb! Néhány év múlva aztán majd követeli magának a saját pecabotot! :lol: Boldog hófordulót neki!
Ákosnak hogy sikerült az osztálykirándulás? Merre jártak?
Gondoltam rád kedden, mert a velünk szemben lévő oldalon, egy házzal feljebb, elkezdtek bontani egy öreg házat. Nem is tudtuk, hogy a tulajdonos újat épít, meglepetésszerű volt a dózerolás! Úgyhogy nekünk is kijutott már megint a zajból! Mellettetek mikor végeznek? Örülök, hogy boldogok vagytok! :D

Edith: A ijedtségedet már megbeszéltük e-mailben. Örülök, hogy azóta minden rendben! Mondtam én! :D Azért az orvosodnak majd említsd meg ha mész hozzá hétfőn! Már úgy várom a beszámolódat arról a napról! :wink: :D

Rita: Ti szegények! Én meg már azt hittem, hogy annyi jó, kellemes programotok van, hogy azért nincs időd a gép elé ülni! :( Nehéz időszak áll mögöttetek az biztos! A fő, hogy most már mindnyájan jól vagytok és újra együtt a család! Remélem ezután gyakrabban írsz majd! :D

Olive: Én úgy tudom, hogy csak az aprómagvas gyümölcsök, mint pl. az eper nem ajánlottak szoptatás alatt. Nem hiszem, hogy cseresznyét nem ehetnél! :roll: :)

Emőke: Július még elég messze van. Addig nem is megy haza Zsolti? Egyáltalán volt már otthon mióta elutazott? És te mit szeretnél igazán? Ha maradnátok vagy ha kitelepülnétek Angliába?

Zsuzsi: Útrakészek vagytok már?! :D

Most mennem kell, mert fő a csülkös bablevesem -férjem imádja, én már kevésbé- nem ártana megnézem, hogy hogy áll. Joci alszik. Éjjel arra ébredtem, hogy térdel az ágyban és nyöszörög. De csak szomjas volt. :)

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Látom, meglódult mindenkinek a "nyelve"! :wink: :wink: :wink: Olyan jó! :)

Kati, természetesen, megemlítem a dokinak az esetet, nem is gondoltam másképp. Szerintem nem várod nálamnál jobban a hétfőt! :D :D :D :D :D :D :P :P :P :P :P
Látom végül csak elkészül az a bableves! :lol: :lol: :lol: Én tegnapelőtt akartam azt, amikor éppen olyan rosszul voltam, de lemondtam, így ma lesz nálunk is. Én még nem tettem oda, mert kuktában főzöm és így hamar meglesz. Éppen akartam mondani, hoyg én sose áztatom be a babot. A kuktában a hússal egyszerre fő meg. Ha beáztatnám, akkor mind szétfőne a szem, mire a hús megvan! :roll: De én nagyon szeretem. Igaz, mostanában nem nagyo szoktam füstölt hússal készíteni, de ma azzal lesz! :)

Rita, nagyon örülök, hoyg jelentkeztél. Azért más sokkal kevésbbé, hoyg ilyen rossz hírekkel jöttél. NAgyon sajnálom Tomi-manót is, téged is. Szegények, jól megszenvedtetek! Remélem, az elkövetkezendőkben nem aegyhamar lesztek betegek! :)

Sancsi, megkaptam a képeket, gyönyörűek, tényleg kedvcsináló, de hol vagyunk mi még egy Tropicarium-látogatástól!? :roll: :roll: :roll:

Julcsi, elfelejtettem írni neked arról, hogy említetted, most nagyon boldogok vagytok. Ennek elmondhatatlanul örülök. Most mondhatnám: látod, mondtuk mi! :D :D :D Az a lényeg, hogy a házastársi kapcsolatotok visszaállt a régi mederbe, és ismét tudtok örülni az együttléteteknek. Lehet, butaság :oops: , de ehhez hozzájárult az is, hoyg kimaradt a szopi?

Olive, én is úgy tudom, hoyg epret nem jó enie a szoptatós kismamának. Én nem próbáltam, mert amikor már eljött a szezonja, én nem szoptattam, de más anyukák, tudom, hoyg nem ették. A cseresznyének nem látom akadályát, de persze, nem én vagyok ebben a szakember. Esetleg kérdezz rá védőnőnél, gyerekorvosnál.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Újra itt ( :oops: ), mert Joci még mindig nem ébredt fel.

Edith: Kuktában én csak rizst szoktam főzni, illetve a krumplit és a tojást - együtt a kettőt - a rakottkrumplihoz. (Holnap veszek csirkemellet és szombaton megcsinálom az Eszter-féle rakottkrumplit. :) )
A csülköt vagy ha éppen más húst teszek a bablevesbe, természetesen előbb teszem fel főni, nem egyszerre a babbal, mert akkor valóban szétmenne.
Remélem nem vetted okoskodásnak, hogy azt írtam, hogy mindenképpen számolj be az orvosodnak a történtekről! Gondoltam, hogy anélkül is megteszed, hogy szólnék! :)
Felavatta már Kriszta a hintáját?

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Ezúton szeretném megosztani mindenkivel az örömünket, hogy ismét babát várunk! Tegnap voltam orvosnál, minden rendben van és nagy boldogság volt látni az ultrahangot!

Edit: Drukkolok Nektek, hogy minden rendben legyen veletek! Biztosan nagyon izgalmas napotok lesz hétfőn!

Olive: A cseresznye okozhat hasi görcsöket nálad, de nem tudom hogy a cseresznye a baba számára okoz-e gondot :roll:

Mölli: Mielőbbi gyógyulást kívánunk Nektek!

Sudi: Remélem hamarosan vizsgázol és majd jeletkezel! Hatalmas szorítás megy neked!

Kép
Kép
etterke

Sejtettem én, hogy MOST kell ide benéznem!

Etterke, gratulálok! Látom, te győzted kivárni, amíg meglátogattad a dokit! :P :P :P Elárulhatok valamit? Én ezt valahogy sejtettem, és már többször megfordult a fejemben, hoyg privit írok, amiben rákérdezek, de mindig azt mondtam, hoyg ha eljön az ideje, úgyis elmondod! :) :) :) :) :) (A kimaradásaidból gondoltam, hoyg esetleg rosszullétek kínoznak, ezért nem tudsz akkor jönni, amikor szeretnél. :oops: )
Mesélj még, hogy bírod, mennyi idős vagy? Mikorra vagy kiírva?
Kis huncut, hoyg elhallgattad! :wink: :wink: :wink: :P :P :P
Még egyszer gratulálok, és nagyon sok örömöt, boldog, gondtalan babavárást kívánok nektek! :) Jaj, de jó, hoyg ismét egyszerre babásodunk! :)

Kati, dehogy vettem kioktatásnak. olyannak ismersz engem? :P
Joci reggeli után aludt még vissza vagy még az éjszakai álom folytatása ez?
mert Kriszta most 11-kor elaludt. :shock: Egész délelőtt hisztis volt. Pedig jó volt az éjszakája, és jókedvűen bredt. Pedig már olyan ügyesen csak egyszer aludt egy nap az utóbbi napokban. de mindig ebéd után, 1 órakor aludt el.

NA, megyek, tegyem oda azt a híres bablevest.
Ti a Jókai bablevest szoktátok készíteni? Ha valaki tudja, nem írja le nekem? VAn-e különbség közte és a normál bableves között? Én annyit hallottam róla, de még nem tudom, hyogan kell készíteni.
Nem tudom, szerintem Kriszta is ma babot kap, de nem a levesből, hane m van még lefagyasztva neki régebbről. Azt hiszem abból csinálok neki főzit.
tegnap alma-meggy levest ettünk mindketten, majdszámára már uzsiként bárnyhusit evett krumplipürével. Nem tudom, bárányt szabad-e már adni nekik? De ez olyan jó sovány, tiszta husi volt, nem láttam akadályát, hoyg ne adjam!

NA, puszikálok mindenkit! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Most látom a vonalzódat, Eszter! Hát akkor te már jól előrehaladtál! :) Kétszer annyi idős vagy, mint én. :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Eszter: Szívből gratulálok! :D Nagyon boldog és problémamentes terhességet kívánok neked is! :D A kistesó is Madridban fog megszületni?

Jaj, úgy örülök, már két újra-pocakos anyucink van! Még valaki, lányok!? :wink:

Most gondolhatjátok, hogy nekem aztán jó sok elfoglaltságom lehet, hogy megint itt írogatok! :oops: :lol: Most éppen az ebéd után megérdemelt kávémat kortyolgatom és nekem is olyan érzésem támadt, hogy muszáj benéznem! És milyen jól tettem! :D

Edith: Most lehet, hogy butaságot írok, de úgy rémlik, mintha a Jókai bablevesbe tejfölt is tennének. De nagyon szívesen utánanézek és majd leírom. Én egészen egyszerűen csinálom, 1 fej vöröshagymát, 2-3 szál sárgarépát és néhány babérlevelet teszek bele ízesítésként, a rántásba pedig pirospaprikát. Joci az előbb már túl volt a reggelin és egy kis játék után aludt vissza. Most a másik szobában van, ül a földön és ki-be pakolássza a játékait egy üres tápisdobozba. :D Megyek is, megnézem.

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

ETTERKE TELJED SZÍVEMBŐL GRATULÁLOK ÉS NEKED IS CSAK JÓT KÍVÁNOK!!!!!!PUSZIIIIII

puszika Emőke és Krisztián

Kép

Kép
emoke1

Sziasztok!

Etterke!
Gratulálok!

Huh! Ki rukkol még elő babával? A végén még én is kedvet kapok! :P

Edith!
Szerintem nyugodtan adhatsz bárányhúst Krisztának! Én ennyi idősen, már mindenféle húst adtam Enéhnek.

Én ma karajt töltöttem, és azt sütöttem meg! Nagyon finom lett, büszke vagyok magamra. :P

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

Eszter! Gratula!!!!!!!!! :lol:

Ha lehetne Én lennék a következő, de azt mondta az orvos, hogy decemberig várjak még a terhességgel!!! :cry:

Most jöttem a nőgyógyásztól, meg a Dávidkámat is lemérettem! 6980g 68cm!!! Olyan édi volt! Ismerkedett egy 7 hónapos kislánnyal! Olyan édik voltak, azt bánom, hogy nem volt ott a fényképezőm! Simogatták egymás fejét, aminek az lett a vége, hogy a kislány meg akarta húzni Dávid haját! :lol: Tudjátok a gyerekeknél ez a tetszés nyilvánítás! :lol:

Kati!
Fokhagymát nem szoktál a rántásba tenni??? Egyébként a tejfölt csak tálalásnál szokták beletenni a tányérba!
Bocsi hogy bele vau-vau :oops:
Egyébként holnap megyünk útlevelet csináltatni!!!

Edit!
Ennek semmi köze ahhoz, hogy elmaradt a szopi, csak ahhoz, hogy Dávid már nem ébred fel mindig a legrosszabbkor! :oops: :lol:

Zsuzsi
mizu Veled? Bírod még? Remélem Gyulának teljesen rendbe jött a lába?

Olive
Már a multkor azt hiszem kérdeztem, hogy Lollit hogy fényképezték le?
Jól vagytok?

Na mára ennyi voltam, megyek csinálok lecsót az Uramnak!!!!

Mindenkinek szép estét kívánok!

bogyo75

Sziasztok!

Ákos már jól van (most az én torkom kapar kicsit), és másnap éjjel már aludt. Azóta sem fér a fejünkbe mi lelte, hogy hajnal 3-4-ig nem aludt akkor.... Remélem többet ilyet nem csinál!

Még egyszer reagálva amit írtatok császár témára:

Én szülés előtt nem gondolkoztam az egészen. Mielőtt szülőszobába mentem, és mondta az orvos, hogy elképzelhető, császár lesz, akkor sem örültem. DE. Az a sok felesleges szenvedés amit a vajúdás okozott annyira borzalmas volt, hogy bele sem merek gondolni, mi lett volna, ha nem császároznak és (le sem merem írni) hagynak még szenvedni. Szerintem a "természetes szülés" körén kívül esik, amit velem vajúdás alatt csináltak, vagyis, hogy mesterségesen adagoltak iszonyat mennyiségű fájáserősítőt. Akkor inkább 10 császár! Az sem feltétlenül igaz, hogy császár után mindenki nehezebben gyógyul, és utólag több problémája van, én "ott lent" nem lettem szétszabdalva, stb., ennek azért örülök, mert sokaknak abból vannak évekig kellemtlenségei.
Akik pedig bírálják a kozmetikai okoból és egyéb indokokból császárt választókat, olyan bántóan teszik, hogy szavaik mögött van, hogy azt is lenézik, aki nem ilyen okokból kifolyólag szült császárral. Amúgy én kevesebbnek ettől nem érzem magam, csak unaom és idegesít, hogy ezt nyomják. Végül: végképp nem értem, miért baj bárkinek is, ha valaki császárral akar szülni. Nincs jobb dolguk, mint ebbe belekötni?

Szoptatás téma:
Na ez hasonlóan elkeserítő!!!! Tényleg messzemenő következtetéseket vonnak le, holott.... Elhiszem, hogy nagyon megbántják azokat, akik nem tudnak szoptatni. Sokan egyáltalán nem szopiztak kiskorukban (pl. férjem) és nagyon egészséges gyerek volt. A vicc, hogy a nagy szoptatáspártiak engem is bírálnak, hogy Ákost már minek szoptatom. Holott nem én szoptatom, ő követeli. :D De ez talán nem is baj.

Puszi Mindenkinek

Kép
mölli

ESZTER, NEHARAGUDJ, ELŐBB ELKERÜLTE A SZEMEMET A NAGY HÍR! GRATULÁLOK! :D

Kép
mölli

Sziasztok!

Etterke!!
Nagy-nagy gratula!!!! :D :D :D Kívánok Nektek gyönyörü, problémementes Babavárást!!

Ne haragudjatok, hogy nem jelentkezetem,csak beszart az internetünk, ami elvileg vezetéknélküli, de most csak úgy megy, ha a pincében lévô fôkütyübe (fogalmam sincs mi a neve) bedugjuk a gépet és a hidegben, állva pötyögünk...

Gôzerôvel pakolunk, remélem kész is leszünk valaha. A konyha már 3/4 részt elpakolva, úgyhogy nincs több fôzôcske. Még soks-ok doboz könyv van hátra, meg a dolgok elrendezése, egy kis szobába kell mindent bezsúfolni. Alida egész jól bírja. Különben jól vagyunk, Gyula lába is egész jó már. Alida nagyon jól van, mióta találtunk neki egy kiscipôt, nagyon sokat sétál kinta szabadban is.

Most mennem kell sajna, mindenkit sokszor puszilok!
zsuzsi 81

Bogyó, Dávidkának Nagyon Boldog Hófordulót! Tegnap többször is eszembe jutott aztán, de már nem tudtam jönni. :oops: Mindjárt ő is féléves! pedig csak most született! :wink: :P

Zsuzsi, sajnálom, hyog rossz a netetek. Így természetesen, kín lehet a pötyögés. Örülök, hyg haladtok a dolgok pakolásával rámolásával! nemsokára indultok! Azért remélem, még beszólsz, mielőtt utaztok! :)

Mölli, nem tudom, hogy itt hogy van, mert nekem nem kellett infuzót kapnom szüléskor, de eddig senki ismerősöm nem panaszkodott, hoyg csak tömték és tömték bele a fájáserősítőt, míg az már elviselhetetlen volt, hoyg aztán császárral szüljön. Természetesen, adják, annak akinek kell, de nem ilyen brutál módon.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a gratulációt és a jókívánságokat! Jól vagyunk mindannyian. Úgy tűnik elmúlt az émelygős, hányingeres időszak, nagyon rossz volt és nehéz. Remélem most majd egy aktívabb időszakom következik. Réka baba nagyon édes, mindent megért, segítőkész, barátságos mindenkivel. Tejecskét már csak reggel iszik és délben, este azt eszik amit mi, délután gyümölcsöt vagy joghurtot uzsonnázik. Ő is már csak egyszer alszik délután kb másfél órát. Éjjel jól alszik, esetleg vizet kér, kivétel, ha a fogacska kínozza. Sajnos egyre kényelmetlenebb ha felveszem és a hasamra teszem, hogy megnyugodjon, már kezd nőni a pocakom és nyomja Rékus. Már mondtam Rékusnak, hogy ott lakik a kistesója, amit nyilván nem ért, de szokta simizni a hasam és a köldököm nagy izgalmas számára.
Holnap babazsúrra megyünk, vasárnap kirándulni és mivel kedd is ünnep itt, akkor is kirándulunk majd. Itt már nyár van, 27 fok napközben és süt a nap egész nap.Szeretem ezt az időt.
Úgy tűnik nyáron mi is hazaköltözünk, mert elvileg ősszel jár le a férjem szerződése itt, de Magyarországon már nyártól várja az új pozició. Szinte most költöztünk ki és és most megyünk haza, azt hiszem megértem most Zsuzsit, bár a tengerentúlról költözni biztos bonyolultabb. Mi Dunaharasztin lakunk egyébként, így majd a Budapestiekkel és a környéken levőkkel szívesen találkozunk. Persze a többiekkel is jó lenne összefutni, csak talán az nehezebb szervezést igényel.

Mölli: Örülök, hogy Ákos jobban van, remélem Te sem leszel nagyon beteg.

Edit: Réka is evett már bárányhusit, itt 12 hónap után ajánlják. Utánanéztem és már mindenféle husit, halat ehetnek a babáink kiv. kék hal, azt majd 18 hónapos kor után, de nem tudom mi tartozik ide, gondolom ti sem esztek túl gyakran tengeri különleges halakat és tengergyümölcseit. Tengeri tőkehalat már nyugodtan ehet, Réka heti 1x kap halat.

Folytatva a babamenüt, ma Réka sült csirkemellet rizibizivel fog enni. Tegnap pizzát evett. Nagyon ízlett neki. Pedig az nem túl egészséges nem? Bár tésztát is kell ennie. Tudtok valami szószokat ajánlani? Pl. Csináltam Rékának paradicsomos spagettit hallal, de sajnos Réka a paritól kipirosodik, így ő azt nem eszik. Viszont a husi+tészta elég unalmas és száraz. Milyen mártás csináljak mellé?

Bogyó: Réka az almamártás imádja. Volt időszak amikor jobban esett neki, mint valami meleg főzelék, biztos ilyenkor valami hidegebbet kívánt, vagy savanyúbbat.

Kép
Kép
etterke

Kati:
Még egy kérdésem van:
Úgy tudom Te a Bajcsyban szültél :roll: Az én dokim is ott dolgozik. Még ne tudom őszre hogyan változik az egészségügy, de mivel ő ott dolgozik jó lenne ott szülni. Tudod ajánlani a kórházat? Jól érezted ott magad? Tudod esetleg, hogy van-e mód epidurális érzéstelenítésre hüvelyi szülés esetén is? Jártál szüléselőkészítőre oda? Minden érdekelne! Mivel most csak én vagyok itt Budapest környéki kismama, küldheted a választ priviben is, hogy a többiek ne unatkozzanak!

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Képzeljétek, tegnap este be akartam tenni egy üres kazettát a videóba, hogy felvegyek egy filmet, de a kazetta nem akart "bemenni" a nyíláson. Belenézek, erre mit látok!? Azt, hogy az én drága fiacskám egyik játéka van benne! :shock: Pedig mostanában már nem ólálkodott a videó körül, azt hittem, hogy már nem érdekli. (Azért a biztonság kedvéért minden reggel kihúzom a konektorból.) Felfordítottam a készüléket, erre a műanyag karika egyből kipottyant belőle, de sajnos a gondom ezzel nem oldódott meg, mert utána sem vette be a kazettát. Szóval minden bizonnyal elnyomorodott benne valami. :(

Eszter: Örülök, hogy Réka ilyen jó kislány. És biztosan nagyon jó testvére lesz a hugicának vagy öcsikének. Akkor ezek szerint itthon fogsz szülni. Már éppen kérdezni akartam, hogy a Bajcsyba mész-e, erre látom, hogy intéztél is hozzám kérdést ezzel kapcsolatban. :lol: Majd írok privit. Ami a hazaköltözéseteket illeti, gondolom az egyik szemetek sír, a másik meg nevet. Hiszen a barátok ott maradnak.... Lesz lehetőséged itthon is úszásra járatni Rékát? Ami a mártásokat illeti, ismerek egy végtelenül egyszerűt, a Besamelt. Szerintem fincsi lenne a hússal és a tésztával. Úgy készül, hogy 5 dkg margarint felolvasztasz kislángon, félrehúzva apránként belekeversz 5 dkg finomlisztet, majd felöntöd 5 dl tejjel. Visszatéve a tűzre addig kevergeted, amíg egy kissé besűrűsödik. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítheted. :) Ha más mennyiséget akarsz, csak az a lényeg, hogy egyforma arányban legyenek a mennyiségek.

Zsuzsi: Akkor azért lassan de biztosan haladtok a pakolással! :D Nem is lehet könnyű dolog egy egész háztartást összeszedni. Az itthoni kipakolásra meg biztosan gondolni sem mertek! Sajnálom, hogy nem működik nálatok a net, azért tényleg szólj majd, mielőtt utaztok!

Julcsi: Lehet, hogy már túl is vagytok az útlevél-csináltatáson! Mesélj, hogy zajlott! :) Fokhagymát még sosem tettem a bableves rántásába, pedig nem lehet rossz. Csak az a baj, hogy a férjem nem nagyon szereti.

Sancsi: Mi jóval töltötted meg a karajt? Jól hangzik! :D

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Edith: Itthon nagy meglepetésemre egyetlen Jókai bableves-receptet sem találtam, annak ellenére, hogy nagyon sok szakácskönyvünk van. A net-en a keresőbe beírva számtalan közül választhatsz, de én most direkt egy olyat emeltem ki a számodra, amelyben a kukta is szerephez jut. :wink: :D

[i]Jókai bableves (Töti módra)

Hozzávalók:

1 füstölt csülök (hátsó)

30 dkg szárazbab

1 szál lecsókolbász

egy kisebb darab füstölt szalonna

2-3 sárgarépa

2-3 petrezselyemgyökér

1 nagy fej vöröshagyma

5-6 gerezd fokhagyma

egy csokor petrezselyemzöld

egy kis csokor zellerlevél

1 tojás

1 tejföl

bors

őrölt kömény

pirospaprika

liszt a csipetkéhez

Elkészítés: A babot és a megmosott csülköt kuktában megfőzöm (kb. 40 perc). A szalonnát apró darabokra vágjuk, és egy fazékban elkezdjük kiolvasztani. Ha már félig kiolvadt, hozzátesszük az apróra vágott hagymát. Ha üvegessé válik, hozzátesszük a karikákra vágott zöldségeket. Együtt még pirítjuk egy kicsit, majd pirospaprikát szórunk rá, és azonnal felöntjük némi vízzel. A levesbe beletesszük a fehér cérnával összekötözött zeller- és petrezselyemcsokrot, adunk hozzá borsot, pici őrölt köményt. Lefedve felforraljuk. Míg felforr, a kuktából kivesszük a csülköt, feldaraboljuk, a lecsókolbászt karikára vágjuk, majd a babbal és a levével együtt az egészet a leveshez adjuk. Ha még kell víz, most pótolhatjuk.
Egy tojásból, liszt és só hozzáadásával csipetkét készítünk, és a majdnem kész leveshez adjuk.
Ha a hozzávalók már mind megpuhultak, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és az egészet a tejföl és liszt keverékével behabarjuk. A petrezselyem és zellercsomókat eltávolítjuk, és forrás után a levest máris tálalhatjuk.

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Mölli!
Szerintem azért kötnek bele abba, aki császárral szült, mert nem is tudják átérezni hogy az mekkora szenvedés.
Én sem érzem magam kevesebbnek, számomra nem igazán jó kifejezés, az hogy kevesebbnek érzem magam, inkább bánt, hogy nem tuhatom meg, milyen érzés megszülni egy gyereket. Sajnos már sosem fogom megtudni, valószínű, akkor sem, ha esetleg valami csoda folytán vállalok még 1et.
Azokat viszont mélységesen elitélem, akik csak azért akarnak császárral szülni, hogy ne fájjopn a szülés! Bár lehet azokat érzéstelenítés nélkül kéne császározni! (jaj, de gonosz vagyok!!! ) :P
Szoptatás!
Persze, szoptassuk a gyereket, de azért megszólják azt az anyát, aki nyilvános helyen szoptat (mert épp nincs más lehetősége). Most akkor hogy van ez?

Kati!
Mivel nem vagyunk nagy kolbász evők, virslivel, kaliforniai paprikával, és sajttal töltöttem meg.
Én nem úgy szoktam, hogy „lyukat fúrok bele”, hanem felvágom. Hozzávalókat vékony csíkokra vágtam, kb olyan hosszúra mint a karajt. Húst befűszereztem, rátettem a cuccost. Úgy szoktam, hogy a közepére a cucc, és arra hajtom rá a hús 2 szélét, úgy hogy kb csak 1 cm átfedés van közte. (nem tudom érthető-e) becsavarom baconbe(vagy bármilyen szalonnába), és irány a sütő.
Amúgy "bármit" lehet tölteni bele.
Sanya mostanában rákapott a tepsis krumplira, azt csináltam mellé. (magamnak meg salátát)

Ma gyrost eszünk. :P :P :P

Etterke!
Én szoktam csinálni, tejszínes fokhagymás zöldséges, húst.
Zöldséget megpárolom, félre teszem. Húst is megpirítom, öntök rá tejszínt, teszek bele zúzott fokhagymát, visszateszem bele a párolt zöldséget, majd megvárom míg egyet rottyan.
Igaz, ha Enéh is eszik belőle, akkor veszek ki neki, és a mienkbe még teszek fokhagymát.
A húst lehet együtt párolni a zöldséggel, de nekünk úgy nem jött be.

„Mártásnak” ajánlom még a vadast is. Húsival, tésztával isteni! Enéh imádja.

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

Eszter: Küldtem e-mailt! :D

Sancsi: Azt hiszem, én is meg fogom csinálni azt a töltött karajt! :D

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok Lányok!

Kati!
Időpontunk volt 10 40-re, így már rég haza értünk!!!! :lol: Az biztos, hogy ha bármi dolgom lesz ezután az okmányirodában, csak így fogok menni, hogy van időpontom!!! Kb 8 percet kellet várnunk, és ugyanennyi idő alatt el is készült az útlevél!
A fényképezés nagyon egyszerű volt beleült apa ölébe Dávid, és ennyi!!! 10 napon belül megérkezik!!! :lol:

Zsuzsi!
Kár hogy rossz lett nálatok is a net! Mostanában olyan sok embernek elromlik! :roll:
Nemsokára vége a pakolásnak!!!! Kitartás! :?
Mára ennyi voltam! Még megyünk le sétálni Dáviddal, Ákit elvitte az apja, de már most hiányzik! Ilyenkor szoktam Érte menni a suliba! :cry:

Szép délutánt mindenkinek!

bogyo75

Sancsi: Köszi az ötleteket a kajával kapcsolatosan. Gyrost mi is nem rég ettünk, még van egy kis tzatziki a hűtőben.

Kati: Neked is köszönöm a besamel receptet, de én még tejet nem adtam Rékának, de magunknak majd készítek ilyesmit.
Köszi a választ a kórházzal kapcsolatosan, mindjárt megnézem a mailt.

Jó hétvégét mindenkinek!

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Már nagyon régen jártam itt,és látom,hogy már egyesek babát várnak :shock:
NAGYON NAGY GRATULA!!!!!!

Elég nehéz idök jártak ránk az utóbi hónapokban.A Léna szinte egy hónap alatt tanult meg ülni,mászni és állni.Közben álandóan meg van fázva.Most meg 3 napig 40 fokos láza volt,azt se tudtam mit kezdjek vele.Nagyon sokat sir és szinte mindig elégedetlen mindennel.Egyfolytába azt kérdezem magamtól,hogy hol rontottam el?Na meg mindig mondom,hogy a másodiknál már máshogy csinálnám.De nem lesz második az egyszer biztos.Nagyon imádom öt,de mégegyszer nem tudnám végigcsinálni.

Be is fejezem,hisz csak elrontom itt is a hangulatot

Vigyázzatok magatokra.
Puszi
Betty

betty30

Alidának nagyon-nagyon boldog 1. szülinapot kívánunk! :D

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Eddig nem engedett be a babanet! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Alida, Nagyon boldog születésnapot, mindenben gazdag, hosszú életet kívánunk Neked!
Kriszta és Edith
Kép .

Kép .
Kép .

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Betty, nagyon örülök, hoyg jelentkeztél!!!! :D :D :D
Kár, hoyg ilyen szomorú hírekkel. :( Nem vitted ügyeletre kicsi Lénát? Én is hülyére izgultam volna magam 40 fokos láz mellett! Mitmondott a doki, mitől lehetett?

Szerintem fölösleges magadat bármiért is okolnod, hiszen akármit is teszel, az ő érdekében teszed. És a hatalmas szeretet ebben nyilvánul meg. Az alvás azóta is jól megy? Remélem. Én nagyon örülnék, ha többször jönnél és beszámolnál magatokról, és lehet, hoyg neked is jobb lenne, ha megbeszélhetnéd valakivel a gondjaidat, amikor úgy érzed, nem bírod tovább. MIndenesetre - azt hiszem, mindenki nevében elmondhatom - mi szeretettel várunk. :)

Amúgy köszi a gratulációt a kisbabával kapcsolatban, én még az elején járok, holnapután megyek először orvoshoz.
Puszillak benneteket! :)

Kati, köszi a receptet. Hát akkor ez tényleg egy különlegesebb bableves. Zöldséges bableves. Nekem biztosan ízlene, kíváncsi vagyok Istvánra. Egyszer majd, ha elfogy a két adag lefagyasztott maradék leves is, kipróbálom ez. Máris elmentem.
Én nem szoktam fokhagymáttenni a bablevesbe, hanem paradicsomlével és tárkonyosan készítem. Lehet, nektek ez a furcsa. ÉS tejfölt valóban, mi is csak tálaláskor teszünk bele. Érdekes azért, hoyg egy egyszerű ételt mennyiféleképpen lehet készíteni! :)

Sancsi, a te töltött karajod is nagyon jól hangzik! Egy időben rengeteg töltött akármitkészítettem. Most valahogy hússzünetes időszakunk van. Mármint 2-3 naponta csinálok húst, de mindig valami egyszerűet, lightosat. A levesben főtt oldalasra István azt mondta, hoyg pfujj. Nagyon elszoktunk mostanában a zsíros disznóhústól. Hát még a füstöstől. Inkább a borjú, csirke és a hal megy nálunk. Mostanában azért volt bárány is. Ma házi majorságból készítek holnapra húslevest. (Azért írtam majorság, mert ha jól láttam, a nyaka és gerince egy kacsáé, a combok és szárnyak egy kakasé. Amikor fagyosak voltak, nem láttam, mit veszek ki, és külön voltak csomagolva.)

Julcsi, örülök, hoyg jól és gyorsan ment az útlevélkészítés - fényképezés. Pontosan mikor indultok? 30-án?

Tegnap eléggé rosszul voltam, és ma is úgy vagyok. Mindkét napon aludtam Krisztával egyszerre, de utána rosszabb volt. Aztán tegnap du-estére már jobban lettem, mert kimentünk a városi szabadidő-komplexumba (strand, játszótér, park, csónakázóhely, nagyon klassz) és ott nagyon jó volt a levegő. Képzeljétek annyira ittam volna sört tegnap, hoyg csak na. De mivel nem volt olyan alkoholmentes, amilyet szerettem volna, nem vettem. helyette ásványvizet és fagyit vettünk. Kriszta is kapott egy üres tölcsért, nagyon szerette. Hazafelé a kocsiban a maradék tölcsérrel a kezében elaludt. :)

Eszter, persze, úgy teszel, ahoygan jónak látod, de szerintem lassan már jöhet Rékusnál az ételekben a normál tehéntej. Én is szándékozok várni még a direkt itatásával, de nyártól úgy gondolom, hoyg azt is bevezetem. De, mint írtam már, az ételekben ő már kapja. Szerencsére nem lett semmi baja tőle, úgyhofgy azt hiszem, nyugodtan folytathatom így. Köszi nekd is a bárányhúsos tanácsot.

Na, megyek, mert Kriszta kiabál! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Na, ismét én.

Felrakok néhány tegnapi képet!

Tita v. téta :D :D :D (azaz hinta) - így mondta Kriszta
Kép .
Kép .
Homokozás:
Kép .
Kép .
Apucival:
Kép .
Parkban:
Kép .
Kép Meg akarta fogni az árnyékot :D

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

És ez a tölcséres alvás. :D :D :D Lemaradt. :P
Kép .

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Zsuzsi!
Alidának Nagyon boldog szülinapot Kívánunk!!!!

Bocsi de most nem írok többet, mert az erdélyi barátaink most hozzák a meghívót!

Puszi!

bogyo75

Szia Edit,köszi,hogy válaszoltál.Egész nap ettem magam,hogy mi a fenének irtam a tegnap ide.Arra gondoltam,hogy majd jól leszurtok,hogy milyen rosz beállitotságu vagyok meg ilyesmi.
Elfelejtettem irni,hogy két hete,hogy szombatonként dolgozok.Visszamentem az Eduschohoz szombati eladónak.Ugy gondoltam,hogy a Lénánnak és nekem is jót fog tenni egy kis változás és igy a párom rákényszerül,hogy egy egész napot a héten a lányával egyedül töltsön.Szeretik egymást nagyon csak ha itthol vagyok akkor minden más.Igy meg ugy csinálják ahogy akarják a programjukat.Ma egész délután sirdogált a Léna,már fél 7-kor letette aludni.Hogy tényleg álmos volt e nem tudom.Nem jövök rá,hogy miért ilyen sirós.Talán a fogai is bántják,talán,mert már menne egyedül,de még nem tud.Ujabban felmászik a garniturára,de le meg nem tud.A minap akkorát zuhant,hogy azt hittem kórházba kötünk ki.Ott állok melette és leeis az ágyról bele a kis nyugágyikójába(nem tudom mi a neve magyarul),az meg dobott rajta egyet és beverte a fejét az üvegasztal sarkába.Attól ijedtem meg,hogy meg se nyikkant,csak feküdt a karomba utánna.Aztán mikor megnéztem,hogy nem szakadt e be a feje akkor kezdett el orditani.Gondolom még lesznek ilyenek sajnos.
Elküldöm nehogy elszáljon

betty30

Nemtudom,sirnak nálatok a gyerekek akkor is ha nem fáj nekik semmi?Én senkit se ismerek akinek a gyereke ennyit sirna.Már találkozni se akar szerintem velünk senki,mert a Léna a bögésével elriassza öket.Az Orosz barátnöm is azt mondta,hogy ö ezt nem birná egy napot se.Persze az ö fia maga a nyugylom.Irigylem érte.
Azt mondtam ha majd ülni tud,jobb lesz.Ha majd mászni tud jobb lesz.Most azt mondom ha menni tud lesz jobb.De jobb lesz tényleg???????????

Edit a kérdésedre,hogy voltunk e ügyeleten a láz miatt,IGEN!!!!´Még sose volt csak höemelkedése se,és egyböl ilyen magas láza lett.A doki azt mondta,hogy ez a
3 napos láz,viszont nincs kiütése.De ma már nem volt láza.Szerencsére a Mexalen kúp egyböl lehuzta még fördö se kelett,pedig rohantam mindent késziteni,hogy hátha kell.

Ja még az is van,hogy a Léna nem eszik fris gyümölcsöt SEMMIT!!!!!!!Bekapja megrágja és kiköpi.Érti ezt valaki????Viszont tejet mát 1 éves kora óta iszik,szereti.Az orvos azt mondta adjak neki mindent.Még sok bébiételt eszik,mert a bögésétöl nem mindig jutok oda hogy fözzek.Na meg ugy rászokott a bébiételhez,hogy jobb szereti mint a föztömet.

betty30

Na most elszállt,mert hülyeséget csináltam.

Edit,Eszter,ti már terveztétek ilyen hamar a második babát,vagy csak igy sikeredett???Le a kalappal elöttetek!!!!!!

Eszter,olvastam,hogy visszamentek Magyarba.Biztos kell egy idö mire megint átálltok ahoz az élethez.

Sudit nem láttam itt,vele mi van?????

Na megyek mert még össze kell rámolnom.Majd ha tudok benézek

Majdnem Boldog anyáknapját kivántam,mert nálunk holnap lesz :lol:

Puszi mindenkinek

Betty

betty30

Mostmár tényleg tünök,csak szeretnék Alidának NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT KIVÁNNI!!!!!!

betty30

NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK ALIDÁNAK!

Edit: Nagyon jók a képek, amiket feltettél. Látom nálatok is igazi nyárias idő van már :D
Én tehéntejet még nem adok Rékának. Legutóbb a dokinő azt javasolta, hogy 15 hónapos korától lehet adni neki a 3-as tápszert azaz babatejet és kb 2 éves koráig tervezem ezt. Tehéntejből készült tejtermékeket már ehet pl. tejföl, túró, sajt, joghurt. De itt az előbbi kettő nem elérhető. Tejszínt kapott már a rakott krumpliban, de pont tegnap olvastam valahol, hogy az is csak 2 év körül ajánlott. Azt hiszem, azt adok majd neki néhány ételben, pl amit Sancsi is ajánlott. Egyébként talán Sancsi írta egyszer, hogy neki is a védőnő a 3-as tápszert jánlotta. Hát nem egyszerű eligazodni a sok tanács és szokás között, de én már rég eldöntöttem, hogy a dokinő tanácsát követem, mert különben megbolondulnék annyira különböző véleményeket olvasni és hallani és nem tudja az ember mitévő legyen. Itt a fórumon is különbözőképpen csináljuk! Szóval én is csak elmeséltem, hogy én hogy szoktam. Ja, még ehhez annyit, hogy a férjem sajnos allergiás és én ezért mindenben óvatos vagyok.

Betty: Köszi a gratulációt! Szerintem klassz, hogy dolgozol szombatonként, biztos mindkettőtöknek jó a változatosság és valóban a férjed is többet lehet így Lénával. Réka is teljesen másképpen viselkedik, ha én a közelben vagyok, akkor apa szóba sem jöhet, kettesben pedig tök jól elvannak. Szóval szerintem ez jó döntés volt!
Nem tudom miért sír sokat Léna, nehéz így távolról ezt megmondani. Réka inkább hisztis és akkor sír, még a könnyei is folynak, ha nem úgy van valami, ahogy elképzelte (pl hazaindulunk a játszótérről és ő még nem akar vagy olyannal játszani amivel nem szabad), de ilyenkor elterelem a figyelmét. Szerintem mindig könnyebb lesz, legalábbis én így látom Rékánál, mindent már megért és a babanyelvén válaszol is, felesel ezerrel. Olyan nagylány már!
Mi kis korkülönbséggel szerettünk volna babát és örültünk, hogy hamar sikerült. :lol: Állítólag a következő 2 év nehéz lesz, de utána nagyon jó lesz, hát majd utólag elmesélem. Most az volt nehéz, hogy az első hetekben sokat voltam rosszul, aludtam volna délután, de Réka engem igényelt. Most már nő a pocakom és nyomja ha felveszem vagy ringatom az ölemben.
Réka szinte egyik napról a másikra úgy döntött nem kér üveges kaját, nem gondoltam volna, hogy egyszercsak megunja, néha könnyebb lenne a bébiétel pl. kiránduláskor, uszi után, de nem szereti már. A gyümikkel érdekes ő is, ha a körtét felszeletelem és a kezébe adom, hogy harapja mint a banánt nem kéri, kiköpi, de ha felkockázom és villával eszi, akkor szereti. Na, ezt érted? Nincs ötletem, hogyan lehetne Lénát rávenni a gyümi evésre, biztos sok trükköt próbáltál már. Talán időel ez is megoldódik.
Hát más az élet Magyarországon, de ott a család, barátok és itt nélkülük nehéz volt.
Úgy tudom Sudi jól van, most jogsira készül, sokat tanul, de ő is ritkán netezik már.
Boldog Anyáknapját!
Ismét kisregényt írtam!

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Látom mindenki megvan.
Kriszta,milyen nagy csaj már!!!!Jól érzi magát ebben a jó időben!Szeret homokozni ő is,ahogy látom.Hát nálunk most a kismotor a trendi!!!Még nem akartam venni neki ,de mivel a bölcsiben van és a hazajövetelkor mindig másét akarja elhozni,így kénytelen leszek venni egyet.Na de nem baj.
Bogyó:mikor jössz msn.-re???Régen dumáltunk már!!!

Eszter:msn??

Nem sok időm van olvasgatni,de azért igyekszem.

Sancsi:hol tartasz a jogsinál??

Mi megvagyunk!Nem vágtunk még fát a telken,tökre nincs időnk ezzel foglakozni,de igyekszünk.Mesi megint benyelt egy vírust,de már egész jól van.Xéni meg szintén jól van.

Dobok egy képet ez a múltkor készűlt.

Kép

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Jó reggelt! :)

Eszter, látom, te is későn feküdtél! :) Én az este 10 után fejeztem be a mosogatást. Még előző napról is maradtak elmosatlan cuccok :shock: , mert nem voltam arravaló, hoyg megcsináljam. :oops: :oops: :oops: Egész mosogatás közben azon filóztam, hogyan tudnám megvalósítani a mosogatógépvásárlást. Sajna nincs elég "saját forrásom" hozzá, de talán apósommal meg tudom mégis "üzletelni" :wink: . Mert ha így folytatom, nálam mindig halomnyi mosatlatn lesz. :roll: :roll: :roll:
Na, bocs' ez csak egy kitérő volt.
Teljesen igazadvan azzal, hoyg az ember belebolondul a sok véleménybe, tanácsba, hamindenben meg akar felelni. Nagyon jól teszed, hoyg a dokinőre hallgatsz, aki neked mindig is jó tanácsokat adott. Sajnos, az én dokim hozzátáplálási tanácsai nagyon elavultak voltak, ezért nem alapozhattam rájuk (2 hótól mehet az alma-, meggylé :roll: :roll: :roll: ) és muszáj volt magam kialakítanom a saját hozzátáplálási "táblázatomat". Bár sok mindenben bátrabb voltam, mint te pl., azért úgy érzem, hoyg jól csináltam, és mindig a gyerek érdekét helyztem előtérbe, nem a saját kényelmemet esetleg. (Itt pl. van olyan anyuka, hogy 2 hótól eteti ezzel-azzal a babáját, és SOHA nem főzött külön neki. Na, én Krisztának még most isvan, amikor külön csinálok kaját. )
Érdekes ez a babatej-akármi. Ti továbbra is a Milupás tápszert isszátok? Melyik fajtáját, mert akkor ez is nagyon furcsa?! Kb. 2 hete veszem Krisztának a Milumil 3-as tápszert, amin azt írja, hoyg 8 hótól ajánlott. Akkor a babatej az egyteljesen más kategória? :o
NA, mindegy. Ha a férjed meg allergiás, akkor természetes, hoyg fokozottan vigyázol, nálunk szerencsére ilyen probléma nem áll fen, és nem is mutatkozott Krisztán.
Az nagyon jó, azért, hoyg elmondjuk egymásnak, hoygan csináljuk, mégha nem is csináljuk egyformán. Nem?

Betty, szerintem is nagyon jó dolog, hogy visszamentél arra az egy napra dolgozni. Neked és Lénának is jobb, ha te kiegyensúlyozott vagy, és legalább egy időre félreteszed a sok hétköznapi gondot. Az sem mellékes, persze, hogy így Martin is tud időt tölteni a lányával, ami nagyon fontos a kapcsolatuk szempontjából. Az a gyereknek sem jó, ha az anyukája stresszes, és úgy érzi, hoyg valami másra is van szüksége. Szerintem ez nagyon jó megoldás.

A sírást én sem tudom. Sok mindentől lehet. Kriszta nem sírós fajta, de hisztizni tud ám ő is, kitűnően. De én már ismerem őt annyira, hogy el tudjam dönteni, hoyg "valódi-e" a sírás vagy csak hiszti?

Furcsa, én ilyet még sosem hallottam, hoyg gyümölcsöt ne egyék valaki. És az üveges gyümiket megeszi? Vagy ha pürésíted a frisset? Fogalmam sincs, mit tanácsoljak, biztos te is sokféleképpen próbálkoztál már.

Amúgy mi is kis korkülönbséget akartunk a babák között, és nagyon örülünk, hogy így jött össze. Elég nehéz időszak ez most, mert néhány napja elkezdődtek a rosszullétek, émelygek csak, de ez éppen elég, és szörnyen álmos vagyok. Visz9ont remélem, hoyg hamarosan elmúlik ez is, és aztán ez már apróság lesz ahhoz képest, ami ezután vár rám/ránk! :D :D :D De majd elválik!

NA, megyek, hámozzak zöldséget a húslevesbe. Különben ma Édesanyámékhoz megyünk, ma ünnepeljük a múlt heti szülinapját. :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Háááát elég rég jártam erreflé.....................
DE!!!!!!!
Nagyon Nagy Gratula a babát váróknak!!!!!!! :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Őrület, hogy telik az idő, az ember alig néz fel ide, és lám milyen változások történnek!!!!
Őszintén kívánok nagyon boldog babavárást!!! És persze könnyű és zökkenőmentes szülést nektek!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Alidának pedig Boldog Első Szülinapot!!!! :lol: :lol:

Annyi minden történik egy nap, sokat járok vezetni, nem nagyon marad időm, energiám, kedvem a netre.
Megvagyunk amúgy, Gery meggyógyult, nagyon jókedvű mostanában! :lol: :lol: Az étvágya is egész rendbejött, bár így is sokmindent szelektál........ :?
Amúgy teljesen a felnőtt kaják érdeklik, reggelire és vacsira még a tápszert kapja.

Hmmm mit is írjak hírtelen.........
Tömören ennyi, jól vagyunk.
Remélem itt is mindenki!!!! :lol: :lol: :lol:
Megyek, mert teregetnem kéne, na meg kezdődik a Forma-1!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Puszi mindenkinek!!!!

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Jah és látom Ettreke hazaköltöztök! De jóó, asszem Én leszek hozzátok a legközelebb! Haraszti ugye?!!??
Mikor jöttök haza? Hol akarsz szülni?
Azt hiszem hozátok is a Jahn Ferenc a legközelebbi......
Nekem is területileg ezt dobta ki a gép... az persze más kérdés, ha bevállalnék második babát ( ami nem valószinű ), akkor biztos a régi dokimhoz ragaszkodnék, akinél Geryt is szültem! Még most is hozzá járok, illetve a klinikára.

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?