Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Ja, és már mondták nekem azt is, hogy enne az a gyerek rendesen, ha korán kapott volna már mindent. Mert az illető gyerekei, aki ezt a "jó" tanácsot adta már 3 hósan kaptak cumisüvegből jó kis cukros tejbegrízt... Hát, ezek szerint télleg elcsesztem :evil:

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Ildi!
Igen, bölcsibe megy. MÁr voltunk nyílt napon, nekem tetszett, a gyerek is simán elmászkált ott egy órát összevissza, teljesen ott hagyott.

Zsu!
Hát én is kb hatkor kelek majd. A bölcsibe 7:45-ig lehet beadni a gyereket, az azt jelenti, hogy legkésőbb 7:30-ra oda kell érni. Remélem Tünci majd fel bír kelni fél óra alatt, és őt csak 7-kor keltem.

Évi!
Én ugyanezt kaptam az allergiára: bezzeg, ha kapott volna tejet három hónaposan, most nem lenne allergiás rá. De nem baj, adjak neki sűrűn, és akkor majd hozzászokik!

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Hello!

Ildi,
a koktél frankó. Esetleg egy tequila sunrise? :D Én azt csípem/csípném. :D Natka is fikis még?
Évi,
a lányod nagyon sokat nőtt, változott. Nagyon ari a képeken, igazi kismadame. A kajás harcot nem irigylem. Remélem ez is változik. Jó sok foga van már.
Zsu,
nagyon jók a képek. Csini vagy! És a lányod olyan cuki, ahogy vigyáz Martinra.
Livi,
gratula a munkához.
Nancsi,
esetleg sétálgassatok arra, amerre a bölcsi van és akkor láthatnád élőben is milyenek a gondozónők. Fel a fejjel!
Anita,
remélem Boti már jobban van és nem valami vírust nyelt be.

Lidi még náthás kicsit, nekem meg fáj a torkom. Vettem ma homeos gyógyit rá. Remélem segít.

Mivel mi nagyszülőzni megyünk, így Mindenkinek nagyon szép ANYÁK NAPJÁT kívánok! Kép
angi79

Hello Csajok!
Még élek, ne haragudjatok, de mostanában képtelen vagyok 3 percnél többet eltölteni a gép előtt. Néha próbálok visszaolvasni, de már ez meghaladja a képességeimet... :(
Ott kezdődött, hogy a négy napos ünnepet mi kitoldottuk és már elutaztunk kedden. És most kedden jöttünk meg, azóta meg csak mosom a sok szennyest, futok a háztartás után, na meg a gyerekem után. De hát csak hallgassak, mert mennyire vártam, hogy induljon már el... :roll: Csak hát még nem egyedül nyomja, hanem rángat magával, és amióta "megy" úgy gondolja saját akarata is van már, mert határozottan irányítgat engem, meg a babakocsit is és veri magát a földhöz, ha nem az utca másik fele veszem az irányt. Szóval estére én nem érzem a végtagjaim, a hátam, a derekem. Ez megy egy hete...
De nem akarok panaszkodni, nem annak szántam, csak most valahogy nincs erőm még a gép elé állni. :( Ne haragudjatok, ha most nem reagálok, pedig annyi mindent mondanék.
Valaki kérdezte Szlovákiát, mi már voltunk ilyenkor, gyönyörű, csak pár fokkal kell kevesebbre számítani, de kirándulni szuper.

Annácska! Babaprojekt nem valami sikeres sajnos. Eddig nagyon bizakodtam, most már a 3. sikertelen hónap után kezdek lelkesedést veszíteni. :?

Na léptem, esek össze.
Szépséges hétvégét mindenkinek!!!
Szeretettel:
Bartika

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Sziasztok,

köszi az érdeklődést, szegény Botuska még mindig fosizik. Dokinénik szerint fogzás.... :? Mivel BOCSI, HOGY ECSETELEM, az állaga egyszer tök vizes, utána ici-picit összeáll, majd megint vizes... azt mondja tök egyértelmű. Hétfőig várunk, aztán megnézzük tényleg nem-e vírus. Nem kapkodják el mifelénk a tenyésztés...
Egyébként a rengeteg fosi miatt, illetve az elő-elő bukkanó atópiás bőrtünetek miatt felerősödött a gyanúm ételallergiára. (kisebb korában is volt szó róla, hogy majd,ha már mást is eszik, valószínűleg allergiavizsgálatnak kellesz alávetni, mert már a csak anyatejes időkben is volt atópiás dermatitisze) Viszont most már nem kap tejterméket több mint egy hete, illetve igyekszem még jobban vigyázni mindennel, mint eddig. Bőre is egész szép most, tehát a hasmars most talán tényleg csak a fogakan tudható be, nem innen ered. Hétfőn elviszem egy gasztroenterológushoz is, azt mondják, a megyében a legjobb gyermek szakorvos. Bízom a pozitív (illetve negatív :D) eredményben, vagyis csak újabb tanúbizonyságot nyer a paramamaságom.

Szia Barti, kitartás Pötyihez! :lol: Majd megszokod a szaladgálást! :D Tesóhoz fel a fejjel, tudod, nem szabad rágörcsölni! Drukk Nektek! Földhöz veri magát ismerős sajnos, sőt még a fejét is képes a falba, szőnyegbe verni..

Évi, nagyon szép Pipi. Édes lehet a csirkecombbal.

Angi, drága vagy! Neked is nagyon Boldog Anyák Napját vasárnapra. Érezzétek jól magatokat a nagyszülőknél, jó utat! Hozz majd képet! GYógyulgassatok!

Zsu, de bizony! Szegénynek most még a kis fütyikéjét is kicsípte :( A seneke is borzasztó...

Livi, Boti sem akart eljönni a bölcsiből, csak hatalmas üvöltés árán :shock: Mi csak érdeklődni tértünk be, de Boti már homokozott, csúszdázott, ismerkedett a motorral. Máskor egyből bújik vissza hozzám, de akkor ...

Évi, Livi, ezeket én is megkapom. Hogy azért reagál így, mert NAGYON ERŐS BABA (nem tudom, ezt minek állandóan kihangsúlyozni, és hogy jön a kajához... :shock:), és azért reagál ilyen érzékenyen az idegen anyagokra (már ez is jó :roll:), mert ő túl steril, mert nem kap egy csomó mindent, meg nagyon későn kezdett el ismerkedni mindennel.... no comment. Mégis, a hajam égnek áll tőlük!!! :twisted:

Ildi, virslis Nati édes lehetett :wink: Jobbulást a gyerkőknek!

Van / volt már vkinek tapasztalat csapkodós gyerekkel? Botonddal ez a másik legnagyobb probléma. Ha nagyon bepörög vmin, egyből csapkod. Engem nem igazán (bár előfordul), de szegény apja már fél mellé feküdni, hgoy mikor legyinti meg... Pedig sehol nem lát ilyet.
Illetve régebben, mikor hallgatta, minek milyen a hangja, mikor ütögette, volt, hgoy eltalálta a fejünket, kezünket. Nagyszülők persze jót hahotáznak ratja... :? Lehet innen jön? Vagy ennek semmi köze hozzá???
Szerintetek hogy tudom meggyőzni, hogy nem szabad csapkodni. Egy nap százötven-ezerszer elhangzik a számból, aztán felhúzza magát vmin, és csapkod, vagy veri magát... háááát, kéééész. És pasi...vagy lehet, épp ez az oka :lol: (nem is mi vagyunk a hisztis libák) Na, viccet félretéve, folytassam ugyanígy szépen , türelmesen,hgoy "nem szabad ütögetni, simogatunk, Kicsikém"??? Csak akadnak kellemetlen szituk pl. játszótéren is, mikor pl. Anya más gyerekkel is szóba áll.....

Jó éjt!

Holnap lesz végül vmi?

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok!

Lidke! Mi holnap benézünk, aztán lehet hogy fejvesztve menekülünk... ti ott ebédeltek? Dobom püben a számom, ha gondolod csörrents meg. Mert én hiába kérném el a tiédet, már megyek pihegni és reggel nem jövök olvasgatni...

Anita! Nekünk is ilyen volt a múltkori fogzás: ijesztően vizes és darabos. Viszont ha nem büdi a kaki, akkor nem bacis. Annak jellegzetes berottyant-szaga lenne... Mi holnap ikeja...

Jó éjt mindenkinek!

Melitta

Kép
nyf

Csak egy gyors kérdés: Csepelen tud valaki magánbölcsit?

Anita!
Ha gondolod megnézem az okos suttogós könyvemben,h mit kell verekedős gyerkőccel csinálni. De sztem jól csinálod, h mondogatod neki, meg, h ez fáj neked, vagy bárkinek, akire ráüt. Türelmesen, ahogyan eddig, meg fogja érteni....

Megyek, mert sztem kidőlt a férfinép, persze egyik sem az ágyban, hanem egymáson.

Kép

Kép
nancsika

Ezt nem hiszem el! Mostanáig írtam, és elszállt!!! :evil: :evil: :evil:

Lidke
[img]https://lilypie.com][img]http://lb5m.lilypie.com/TikiPic.php/Hbc0.jpg[/img]Kép
KépKép
kövecske

Sziasztok!

Mi is vagyunk,csak nincs túl sok időm írni!Múlthéten próbáltam,de vagy ellszállt,vagy nem volt net!

Mi múlthét csütörtökön lementünk a Balcsira,onnan pedig szombaton Sümegprágára egy vendégházba!Sümegen már a testvéreimmel és az unokatestvéremmel voltunk!Nagyon jó volt!Volt a gyerkőknek egy minijátszótér a kertben,(hinta,homokozó meg csúszda)Emmus nagyon jól érezte magát!Egész nap kint voltunk és játszottunk.
Nagyon jókat ettünk és borozgattunk,csak fáradtaban jöttem haza mint ahogy elmentem!
Próbálom behozni a lemaradásaimat mosás és vasalás ügyben,de még mindig nem vagyok kész!

Bocsánat,hogy nem reagálok senkinek,de most csak ennyire fussa tőlem!Megpróbálok azért többet jelentkezni!

Szép anyáknapját mindenkinek holnapra!

Teszek fel egy pár képet Emmusról!Már régen mutogattam a kisasszonyt!

Anna+Emma+Matyi
Kép
Kép
annnna

Kép naplemente a terszról Kép Emmus és Szonja a Balcsinál Kép

Anna+Emma+Matyi
Kép
Kép
annnna

Sziasztok!

Bocsi, hogy már megint eltűntem egy időre, de igen bolondok háza van erre :(
Megfelelően röstellem is magam, hogy nem bírlak titeket rendesen követni, folyton le vagyok maradva :D

Nagyon tetszenek a képek, annyira aranyos a sok babuci a talin!
Kicsit irigykedem, hogy közel vagytok egymáshoz és személyesen is tudtok találkozni.

Rólunk: Voltunk az egy éves kötelező szervízen. Kiseszti végre 8000 g és 78 cm és 8 foga van. Mégiscsak lesz belőle vmi :lol:

A hosszú hétvégén kirándulni voltunk pár barátunkkal a Bükk lábánál.
Egy isteni kis házikóban, Tardon, falusi vendéglátóknál laktunk.
Kb. 4 km-re voltunk Bogácstól, mint közben kiderült, anyósomék meg pont ott nyaralnak, tehát kicsi nagyizásban is volt részünk.
Szerencsére (de ezt halkan mondtam :wink: ), mert az eredeti program az Emődi Offroad Fesztivál volt.
El sem hiszitek, hogy Eszti mennyire élvezte a nagy tömeget és a terepjárózást. Ott persze egész nap nem aludt egy percet sem ez a kis álomszuszék.
Apukája (akinek ott volt a 30. szülinapja és névnapja is) hihetetlenül büszke volt rá :lol:
Mutatok pár képet:

Én voltam Apa navigátora, Anya a hátsó ülésre szorult :lol:
Kép

Vezettem ám ügyesen :wink: Kép

Gondolta is Apa, hogy "mi lesz ebből a nőből....." :lol:
Kép

Kicsit nőiesebben :wink:
Kép

Így örültem, hogy ott lehetek a nagyokkal mindenhol!
Kép

A nap végére kicsit beadtam a kulcsot
Kép

Ez is Offroad, de már Pásztón. Ő a barátnőm, lenyúltam Anyától :wink:
Kép

Ez pedig a saját járművem!
Kép

Na, futok, mert Eszti eddig bírta csendben.

Edina és Eszter Hanna
KépKép
medike01

Sziasztok :)
Anita :)
Gratulálok Boti egyedüli étkezéséhez :)
Nem semmi, hogy már most várólistán vagytok a bölcsiben :shock:
A fosi nálunk is van tegnap óta, vagyis hol van hol nincs. Szerintem is fogacska van a dologban.
Az allergia esélyét sajnálom :( Remélem nem lesz semmi.
A csapkodást meg abba fogja hagyni, bár elengedhetetlen hozzá, hogy határozottan mond neki, hogy nem szabad. Ha elkezd csapkodni fog le a kezét és mond neki, hogy nem! Előbb utóbb tuti megérti :D

Livi :)
Örülök, hogy sikerül visszamenned dolgozni, ráadásul teljesen jó időbeosztással :) Egyébként ez azt jelenti, hogy éjszakára se hívhatnak be?
Ki ez az istencsapása, aki szerint az allergia attól elmúlik, ha sokszor kap belő :shock: Ezt a baromságot!!!

Ildi :)
Nagyon klasszul néz ki a koktélod :)
Ha mindenki befejezi a szopit elmehetnénk egy koktélbárba gyerkőcök nélkül talizni :wink: Ezer éve nem ittam koktélt, sőt alkoholosat még soha. De most nehogy megkövezz :wink:

Zsu :)
Akkor is nagyon ügyi Martin, hogy már lovagol :)

Évi :)
Aszta 16 fog nem semmi Mi még mindig csak 6 fogasok vagyunk :D
Azért az durva, hogy ennek ellenére csak most kezd el rendesen darabosokat enni :) Gratula hozzá :)
Mi még el sem értük a 9 kilót, úgyhogy ne aggódj :)
A sült krumpli nálunk is csúszik, de csak módjával. Tegnap este grill csirke volt pároltzöldséggel, egy darabig ette, aztán megnézte milyen szépen repül az etetőszékből minden :D

Barti :)
Mondtam, hogy el fog indulni a kiscsaj :D De ne izgulj, nem sokára már egyedül nyomja, aztán majd azért szaladhatsz utána :D
Na nehogy nekem itt romokba dőlj! Pötyi se egyből jött össze, azon kívül meg kell a szervezetnek egy kicsit regenerálódnia. Csak szeretgessétek egymást a megfelelő napokon kívül is és amikor a legkevésbé számítasz rá ott lesz a baba a pocakodban :)

Anna :)
Nagyon jók a képek, bár a naplementés nálam mindent visz :)
Hogy álltok a lakással? Mikor lesz költözés?
Emmus nagyon kis helyes a copfjaival :)

Petka tegnap délután óta rájött, hogy nagyon tud menni és most kavar ezerrel. Csak még a fékrendszer akadozik és így rendszeresen ütközik neki valaminek :lol:
Na megyek is mert a gyerkőcök nem hagynak :wink:

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Sziasztok!

Angi!
Köszike!

Bartika!
Gratula Pötyi járkálójához! A kistesó meg tudod biztosan ki akarja várni, amíg Pötyi egy-két nappal idősebb lesz.

Anita!
Tünci is szokott csapkodni néha. De nála most az játszik, hogy ha valamit nem kap meg, akkor lefekszik és a fejét veri a földbe. Aztán meg sír, hogy fáj.

Kövecske!
Én úgy szoktam, hogy megnyitok egy jegyzettömb file-t és oda írok. Aztán csak bemásolom a kész hsz-t.

Annna!
MÁr ilyen meleg volt, hogy homokoztok?

Medike!
Az a kalapos mosoly! Aranyos!

Annácska!
Azt mondta az új főnököm, hogy "hacsak fel nem lázad Pest és Buda kiszabadítani Táncsicsot" akkor nem kell bejönni sose éjszakára. Az ismerős a szokásos, aki kioktat.

Kép
szelivi

Sziasztok!

Teszek még fel egy pár képet!Ezeket is délután szerettem volna,de időközben Emmus felébredt!

Annácska
Lassan de biztosan haladunk a költözés felé!Azt kértem a páromtól,hogy a születésnapomat ott ünnepeljük már!Addig még van bő egy hónap!Nagyonnagyon bízom benne,hogy sikerülni fog!
Mi is hatfogúak vagyunk,de úgylátom súlyban mi visszük a pálmát a lányok között.Emmus már több mint 10 kiló,és már elég rég óta a 80-as ruhákat hordja!

Livi
múlthét szombaton már gyönyörű nyári idő volt!Emmusnak nagyon tetszett a balcsi!Belelógattuk a lábát a stégről és úgy pancsolt.Ha tehette volna egész nap csak ezt csinálja.Nekem még elég hideg volt a víz,de a fiúk fürödtek!

Emma sajnos még mindig nem indult el pedig én már annyira várom!Azt hiszem már csak ő az egyetlen aki nem tud járni az itteni babák közül!

Mégegyszer szép anyáknapját mindenkinek!

Anna+Emma+Matyi
Kép
Kép
annnna

Kép Kép Kép

Anna+Emma+Matyi
Kép
Kép
annnna

Edina:Az alvós képen látszik csak igazán hogy milyen nagy haja van Esztinek!Olyan gyönyörű! :lol: Igazán jó hobbi ez a terepjárózás!

Éca:Te mi leszel ha nagy leszel?És hanyad éves vagy?

Zsu:nekem is feltűnt hogy nagyon csini anyuka vagy! És milyen helyesek a gyerkőcök! :lol:

Ildi:az a koktél tényleg nagyon jól néz ki!Micsoda Super women vagy te hallod! :lol:

Mára ért ide az eső.Már nagyon kellett,olyan száraz minden!Nem volt sok,de áramszünet az lett 2 órára.

Ma letudtam megint 2 vizsgát.Vége!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: Mostmár "csak"az államvizsgára kell készüljek,ami jún.1 vagy 4.lesz!

Annnna:én is meglepődtem a pocos képen!Nem semmi meleg volt arra!

Annácska:Fanni is imádja nézni ahogy repülnek az ennivalók. :lol: (én nem annyira)A koktélpartin én is ott leszek,csak valamikor nyáron legyen már jó? :lol: :lol: :lol:

Vok:merre vagy?nincs időd írni igaz?Minden oké?

NAGYON NAGYON BOLDOG ANYÁKNAPJÁT KÍVÁNOK NEKTEK!!!!!!!!!!!!
Vendég

Sziasztok!
Na, volt mit olvasnom :)

Annna: örülök, hogy előkerültél, édes a kiscsaj :P

Éca: nagyon jóképű a kispasid :)

Zsu: azért nálatok is könnyebb, hogy a nagylányod besegít nem? nálunk is Patrícia sokszor játszik a kicsikkel, hogy tudjak haladni az itthoni dolgokkal

Ildi: nálunk Peti szokott (bár már régen csinált) koktélt készíteni, ő találja ki a hozzávalókat, hát voltak érdekes ízek már... :lol:

Edina: nagyon jó képeket raktál fel!!!!!

Livi: örülök, hogy megtaláltad a legjobb megoldást munkaügyben!!

Bartika: egyszer észre sem veszed és ott lesz a kispocok a hasadban, meglátod!!! :D

Bocsó: hurráá, akkor már nincs sok hátra a tanulásból!! :)

Anita: amikor csapkodni kezd fogd meg a kezét, mondd hogy nem szabad és gyorsan tereld el a figyelmét mással. Minden gyereknek vannak olyan szokásai, amin változtatni kell(ene)

Bettina is szokta ütni a fejét valamibe, de én úgy vettem észre, hogy nem mérgében teszi, inkább mintha kíváncsi lenne mi történik :shock:

Évi: nehéz lehet ez az evés dolog, de tuti, hogy rendesen fog enni, ha igazán éhes.
Édesek a pakolással ezek a manók, Bettina ha vásárlásból jövünk haza és letesszük a cuccokat, akkor ott ül az egész közepén és pakol :) ott szoktam neki hagyni, ami nem veszélyes, olyan jól elfoglalja magát...

Angi: jobbulást Nektek!!!

Akit kihagytam, attól bocsi!!

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Jövő hét után melyik nap legyen nálunk a tali?????
És ki jönne el?????

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Anna: Liza sem jár még!

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Boscó!
Nem volt kedvem irni. :D Vannak ilyen periódusaim. :D:D

Zsu!
Nagyon édesek vagytok együtt!!! Csatlakazom a dicsérők táborába is: csini vagy! :D:D

Évi!
Hanna még a 9 kilót se érte el :D Pedig 8500 volt 7 hónaposan.
Jajjj, annyit változott Dorci. Gondolom leginkább a haja miatt tűnik igy. :D Nagyon csini manó!!! :D:D

Nancsi!
Próbákjátok meg azért a sima bölcsit is. Ha már vissza mész dolgozni, akkor ne hagyjátok ott a plussz pénzt a bölcsiben... Elméletileg fel kéne, hogy vegyék Alexet. Lehet, hogy csak egy kicsit erőszakoskodni kell....

Anita!
Kitartást! Biztos le lehet nevelni őket a rossz szokásokról!!!!
Jobban vagytok?
Mit csináltatok végül tegnap?

Bartika!
3 hónap még nem a világ. Biztos, ha nem arra gondolsz, hogy gyerkőcöt gyártotok, összejön majd. :D Drukkolok!!!

Annácska!
Hatalmas gartula Petinek!!!!! :D:D:D:D

Tünde!
Na, a héten mikor érnél rá? :D
Nekem csak a hétfő nem jó.

Rólunk:
Nálunk minden oké, csak Hanna fogzik, hőemelkedése van és nyűgös ezerrel, mint a múltkor. Már látszik egy csücsök a jobb alsó 1esén, szóval még lesz mivel szenvednie szegényemnek.
Anyám ma jön anyóssal megbeszélni a dolgokat. Komolyan nagyon szeretném már, hogy ezen az egész mizérián túllegyünk.

Mindenkinek boldog anyáknapját kivánok!!!!

Eszter
Kép
Kép
vok

Mindenkinek nagyon boldog Anyák Napját kívánunk! :D

Csillus és Dominó

Kép

faby

Olvasgattam is picit. :)

boscó, gratula a vizsgákhoz! Nagyon ügyes vagy! Az államvizsgához meg egy kalappal! :wink:
Nekem egy matekszigorlatom, egy közgázszigorlatom, és 4 sima vizsgám lesz + a csecsemős tanfolyamos házik, hát majd meggebedek. :? De azért igyekszem.

Anna, nagyon aranyos Emma, mekkora haja van :) Balcsis képek is szuperek! Nem semmi, hogy így 1 szál pelusban nyomta már :)

Medike, Eszti nagyon vagány a volánnál ;)

Anita, Domka is van, hogy csapkod. Csak úgy minden átmenet nélkül, ha mérges lesz. De szerencsére ritka. Akkor én simán ráütök a kezére, és mondom, hogy nem szabad. Aztán vagy kiröhög, vagy elhúzza a száját, de általában abbahagyja.
A másik ilyen a hajhúzás. Mivel nekem van hosszú hajam, ezért rajtam gyakorolja szorgosan, pedig tudja hogy fáj: ugyanis ha ő húz, én is húzom az övét. :) Persze nem durván, de annyira hogy érezze hogy bizony nem kellemes. Már egyre ritkábban tép. Most a legújabb hogy állandóan fésül. :D

Ildi, nagyon jól néz ki a koktél! :wink: Derég ittam, de már nem egész 3 hónap és megtörik a jég. :D

Na, ennyi voltam, vár a törpém, lassan indulunk a nagyanyókhoz.

Szép napot!

faby

Boldog Anyuci-napot minden kedves Anyukának!
Kép

Kép
szelivi

Boldog Anyák napját minden Anyucinak! Kép
Vendég

Sziasztok Anyukák! :)

Nagyon boldog Anyák napját kívánunk nektek!

Kép
Kép

Köszönjük ismételten a drukkokat bölcsivel kapcsolatban. Most azon gondolkodunk, h hova kellene berakni. Ami itt van, az csak 7-től van, és esélyem sem lesz 8-ra Csepelre érni a melóba (feltéve, h 8-ra megyek majd, még a főnökkel nem is beszéltem… :oops: ) Szal lehet a XVI. X. XIV. kerület vagy még Csepel ami szóba jöhet magánbölcsi terén. Ezek nagyjából útba esnek, így talán mindenkinek jó is lenne. Csak még keresgélni kellene, h vannak-e egyáltalán. Szal most így állunk.

Nagyon édesek a babucik!!! Annyira szeretem nézegetni a képeket, kérünk még! :)

Rólunk: Kiolvastam az összes suttogós könyvet, és elhatároztam, h kipróbálom Alexet elaltatni az ágyában. Apára persze ebben nem számítsak, mert az volt a legnagyobb gondja, h ordít Alex, és miért most csinálom, amikor Ő is itthon van. 50 perc alatt sikerült elaltatnom. Közben kivettem 25x az ágyból (egész jó arány a százvalamennyihez képest, amit a könyvben írtak), a derekam egy kicsit tropára ment, de bakker megéri. Apával meg csúnyán elbeszélgettem utána, h majd este ne sírjon akkor, amikor cipeli a kölök senekét, h de fáj ez, meg de fáj ez. Mert sajnálja, h sír. Én meg mondom neki, h ne sajnálja. Sajnálja magát, amikor cipelni kell, meg sajnáljon engem, amikor sebes a cicim, meg sajnálja Őt, amikor elesik, vagy fáj valamije, vagy beteg, de azért ne sajnálja, mert sír, mert okosan nem tanult meg elaludni. Összeszégyellte magát, és elment a haverjához. Most komolyan én vagyok a gonosz anya, aki segít megtanulni a gyermekének elaludni? Mondtam neki, h ez sajnos ilyen, sírás nélkül nem megy… Tényleg én vagyok a rossz??? Pedig az én szívem is megszakadt, annyira rossz volt hallgatni, de ALSZIK. És egy percre sem hagytam magára, és egy kicsit sem fogyott el a türelmem, végig mosolyogtam neki.

Tünde!
Tali, ok. Csak ne essen az eső, mert akkor nem lesz autóm. De mi mennénk!

Na megyek is, ebédet főzni…

Kép

Kép
nancsika

Sziasztok!

Lányok nincs még valakinek felesleges Pampers vonalkódja?
Ha van írjatok pü-t!Köszi!
Vendég

Sziasztok!

Kicsit pótolok, aztán majd este jövök a többivel.

Tünde!
Mi szívesen mennénk, csak nekem az pont a munkahetem, így ha kedd vagy csütörtök, akkor csak irigykedem majd rátok!
Írtad, hogy Dorina csak pelusba hajlandó kakilni. Olvastam egy módszerről, ami általában beválik, ha tetszik, esetleg kipróbálhatjátok. Szülinap előtt már előre el kell kezdeni sopánkodni, hogy az a baj, hogy pelenkát csak három éves korig gyártanak, és ő ugye most már négy éves lesz, nem lesz a méretében pelenka. A legtöbb gyerek a szülinaptól szó nélkül a WC-re jár. Személyes tapasztalatom nincs benne, de jópofának tartom.
Fogyival hogy állsz?

Boscó!
Mi Sleep&Play-t használunk, az is jó?
Hát igen, a gyereknevelés nem korfüggő. Van egy barátnőm, 14 évesen szülte az első gyerekét, most már három van neki, végig ő nevelte őket, és nagyon jó anya! A gyerekek jó tanulók, kiegyensúlyozottak, okosak, tájékozottak. Ja, az anyuka meg épp jogásznak tanul!
A szülinapi képeken nagyon szépek vagytok! Fannika is 18:35-kor született? Keve is!

Vali!
Hogy van Alízka?
A vizitdíjat jól hallottad! Engem több dolog is dühít az egészben! Az egyik, az az idő! Egy dolgozó anyának, gondolom, elég egy helyre vinni a gyereket, és a háta közepére nem kívánja, hogy még a gyerekorvosnál is ki kelljen várni a sorukat. A másik, hogy azért, hogy elvigyem a gyereket pl. szemészetre, oda kell vinnem a fertőző betegek közé, hátha összeszed valamit!

Eszti!
Te milyen fogyit csinálsz? Hogy haladsz?
Locsipocsizós Benyó tüneményes! Meg kell zabálni!!!

Cory!
Élvezed a vezetést? Jó, hogy az oktatód magába szállt!

Eszter!
Fogzás: :(
Hogy sikerült a megbeszélés? Anyukád mikor költözik?

Lidke
[img]https://lilypie.com][img]http://lb5m.lilypie.com/TikiPic.php/Hbc0.jpg[/img]Kép
KépKép
kövecske

Nancsi: én sem szeretném, ha esne, mert kint lehetnénk a kertben.
majd figyuzzuk a meteorológiát előtte :)

Lidke: akkor 16. szerda, vagy 18. péntek???
lehet hétvége is, ha többeknek az a jó :!:

Cory: azt hiszem Neked nem jó az a péntek, de máskor el tudsz jönni?
Többiek???

Egyébként Budapestről kocsival 20 perc.
Vonattal Nyugatiból Felsőgöd 35 perc (ha valaki így akar jönni)

Lidke: az a "baj" Dorinával, hogy túl firnyákos kiscsaj.
Már mondtam neki, hogy nincs több pellus. most volt 3,5 éves és kipróbáltam ezt a szülinapos mondást, de nem érdekli. Ő ilyenkor kisbabának tarja magát :?
egyébként annyira nem akarom erőltetni, mert volt hogy felültettem a wc-re vagy bilire, de láttam, hogy visszatartja. biztos eljön az ideje ennek is, csak szeptembertől megy oviba és ott tuti nem adnak rá pellust, lehet, hogy akkor délutánra vagy estére halassza majd...
Biztos Bettus miatt van ez, hogy megmaradjon nála valami kisbabákra jellemző, lehet, hogy Bettinával együtt lesz majd pellusmentes :D

Jó Éjt!!

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Ja, fogyi tart rendületlenül, eddig lement 8-9 kiló, már csak 10 kell és felrobbanok (bombanőként... :lol: )

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Sziasztok!

Jöttem folytatni, csak közben elugrottam megnézni a Nórákat.

Tünde!
Hú, aranyos vagy, az mind a kettő jó lenne! :)
Fogyihoz gratula! Jól haladsz vele, gondolom, ez már szépen látszik is!
Oviban van olyan ismerősöm, akinek a gyereke még egyáltalán nem szobatiszta, és meg lehetett beszélni, hogy pelenkázzák őt. Nálatok már kijelentették, hogy nem adnak majd Dorinának pelust a kakihoz, vagy még lehet, hogy majd meg lehet beszélni? Az unokaöcsém a bölcsiben az első három héten se nem pisilt, se nem kakilt. :shock:

Livi!
Köszi, most már én is úgy írom, csak így majd utólag kell beszúrni a hangulatjeleket, pedig azok úgy tetszenek!
Ez a 3*2 hónap London rosszul hangzik! :cry: Közben mennyi időkre tud majd a férjed hazajönni?

Kinga!
Mehettek Frankfurtba?

Meli!
Dédit nagyon sajnálom! Váratlanul történt, vagy már beteg volt? (Nem mintha bármelyiket is könnyebb lenne feldolgozni)

Ildi!
Gyerkőceid nagyon szépek! Pitypangos Natika különösen! :D
A koktélod nagyon jól néz ki, mielőtt Attilát fölszedtem, ez volt a kedvence.

Annácska!
Keve velünk alszik.
Egyre inkább úgy érzem, ahogy olvaslak titeket, hogy az általad szorgalmazott tanfolyamon nagyiknak az én Anyumnak kéne az oktatónak lenni. Őt elég volt egyszer-kétszer helyretenni,akkor se durva dolgok miatt. A nevelési/gondozási elveinket sem kérdőjelezi meg soha, ő elfogadja, hogy fejlődik a tudomány e téren is. Persze hetedik unokával már belerázódott a dolgokba.

Éca!
Milánó nagyon szép! A második képen idősebbnek nézném, olyan kis értelmes pofija van!

Anita!
Mi is Liberót használtunk, aztán pár hete elkezdett nekünk is átázni éjszakánként. Azóta visszatértünk a Sleep&Play-hez, az most jó. Szerintem nem súlyfüggő, mert Keve még csak 10,5 kiló.
Boti hogy van? Megy még a pocija?
Keve is csapkod, próbálom leszoktatni, de nem megy. Szerintem majd ez is elmúlik ha nem ér el vele semmit. A simizést mi is gyakoroljuk, tegnap reggel úgy ébresztett, hogy hozzám bújt, és legalább 5 percig simizte az arcomat a puha kis tenyerével! Nagyon fincsi volt! :) 8)

Melitta!
Gyerekágynak használható lenne a mi kiságyunk is, csak Keve álmában vándorol, így abból biztosan kiesne. Már három hónapos korában (akkor még a kiságyban aludt) rendszeresen arra ébredtünk, hogy koppan a buksija a rácson ahogy megfordul.

Eszti!
Szerintem ez már szép szókincs! Szerinted kevés?

Edina!
Eszti nagyon vagány!

Zsu!
Gyerekeid nagyon szépek, és te is nagyon csini vagy!

Bartika!
Kistesó miatt ne izgulj, a három hónap még nem olyan sok! Czeizel szerint az egészséges pároknál átlag 8 hónap a teherbe esési idő!

Nancsika!
Mindenképp magán bölcsit kerestek?

Annna!
Emmus tündéri!
Keve sem jár még. Majd elindulnak, aztán majd nem győzünk rohanni utánuk!

Rólunk:
Barátnőm, akinek mellesleg két gyereke van, megkérdezte, hogy miért nem adok virslit a gyereknek vacsira?! Persze az ő kisfia az első szülinapján már rutinosan ette a sajtburgert! :shock:
Kevével néha már „beszélgetni” is lehet. Reggelente általában úgy ébreszt, hogy közel hajol, és mondogatja, hogy „szi-ja, szi-ja”. Utána, ha már visszaköszönök, jön, hogy „tiszta” (így kér pelenkát). Egyik reggel kérdeztem erre, hogy kakilt-e már, erre felült, rázta a fejét, és mondta, hogy „nem, nem”. Azt hittem megzabálom! De az „Anyuci, Apuci” még nem megy! :?
Kb. két hónapja olyat szokott játszani Keve, hogy két ujjal fölcsippenti a semmit, odaadja, becsukja a tenyeremet, aztán kinyitja, és visszaveszi a semmit. Most már ezt rafkósan használja is. Egyik este valamiért rászóltam, hogy irgum-burgum! Ezen jót röhögött, de mivel nem mondtam többször, elkezdte az újságomat csipkedni, hátha azzal kiprovokálhatja újra, hogy rászóljak. Ez se jött be, hát a következő csípés után látom, hogy odakap a szájához, bekap valamit, a kezét lecsapja a háta mögé, és szopogat! Nézem, az újságból nem hiányzik, belenézek a szájába, üres. Azóta ez az új móka, hogy úgy tesz, mintha hirtelen bekapna valamit!
Vettem hordozókendőt! Pénteken már ki is próbáltam, nagyon kényelmes. Bele lehet jönni a felkötésébe, vagy mindig kínszenvedés lesz, mire sikerül?

Lidke
KépKép
kövecske

Sziasztok!

Néha olvaslak benneteket. (főleg amikor mást kéne csinálnom :roll: :lol: !!,most pl a keddi kreszvizsgára tesztezek)Csak gondoltam megszavazok egy kis pihizést magamnak.. :lol:

Nancsi,
Heni mindig cicin vagy vállon aludt el!!! Ágyában,magától soha!
Rögtön nagyon sírt ha az ágyba tettem,én meg így nem akartam. A védőnő mondogatta nekem tanítsam meg elaludni,különben várhatok 3-4 éves koráig!!!! :roll: arra, hogy ezt magától megtegye. De tévedett,nem kellett addig várnom!
3 héttel ezelőtt egyszer csak bealudt mellettünk a kanapén teljesen magától. Utána egy hétig minden este mellé feküdtem a kanapén és így aludt el. Az utóbbi 2 hétben pedig esténként csak beteszem az ágyába,azonnal lefekszik kicsit forgatja a fejét,pislákol de 10 percen belül alszik! Csak odahajolok az ágya szélére,de semmi simi,suttogás nem kell.
Biztos vagyok benne Alánál is eljön hamarosan az idő amikor elalszik egyedül. Heninek is meg kellett érnie rá. Kitarás!!

Edina :lol:
Nagyon szép kislány Eszti :) Klassz élmény lehetett neki a hétvége, meg nektek is. :lol:

Annna :)
Mikor lesz Heninek olyan édes copfja mint Emmusnak? :lol:

Bosco :)
De szuper,hogy már "csak" az államvizsga van hátra. És az már tényleg "csak" lesz! :lol: Még ha most nem is érzed úgy. :)

Faby :)
Neked pedig kitartást ahhoz a sok vizsgához!

Évi :lol:
Vicces ahogy leírtad a válogatós Dóri evését. :lol: Amúgy Heninél is volt ilyen időszak,hogy csak az fogyott amit ő saját maga tett a szájába.
Mostanában pedig kötelező egy kanál az ő kezébe is!! Csak úgy tudom etetni ha néha ő is be tud lapátolni egy-egy falatot.

Tünde :lol:
8-9 kiló nem semmi,ügyes vagy!

Angi :lol:
E hónapi csajszik összeeresztés mehet? :lol:

Barti :)
Egy hónapban az esély,hogy teherbe essél 25%,ez a szám egy év alatt nő 85%-ra.Szóval ne izgulj! Ahogy tellik az idő egyre inkább biztos,hogy hamarosan nézegethetitek a kistesó UH képét. :)

Mi minden nap programozunk más kisbabás barátnőimmel ill játszóterezés minden mennyiségben. Heninek hihetetlen energiája van :lol: . Reggel ébredés után első útja a kiscipőjéhez vezet, hozza,hogy adjam rá és már mehetünk is! :lol: :lol: A lépcsőket imádja!
Fogunk 11 van,a legfrissebb ma délután tört át. Eddig 2 szó van a repertoárban: ANYA édesen nyomva meg az "ny" betűt, ill a HALLÓ amikor a kagylót szorongatja. Aranyosan ad puszit, a simit pedig még gyakoroljuk:egyenlőre rácsap az ember feje tetejére és onnan húzza le a kezét nagyon lassan simitva végig az arcot. :lol:
És bizony-bizony a hiszti sem ismeretlen számunkra,szerencsére azért mértékkel adja elő magát! :roll: :lol:

Olgo és

Kép
olgo

Sziasztok!

Lidke!
Azta! Bepótoltad... :D:D:D
Hááát, a megbeszélés elég viccesen alakult. Anyum megint előadta magát. Mint kiderült anyósom meg azért volt normális, mert előre vett be nyugtatót. Én csodálkoztam is, hogy még nem ordit... :lol: Anyám hisztizett egy kört, és utána közölte velem,h ogy ugye milyen ügyes volt??!! Persze anyukám. :D Ha túl leszünk ezen az egészen, akkor már csak a mindennapi hisztit kell lekezelni, az meg már lazán megy. :D Anyós persze rögtön rákapott a dologra, hogy inkább ő marad itt, mert szerinte ő normálisabb, mint anyám... aha, szeretné. Esélytelen,h ogy tovább élősködjön rajtunk. :D
Egyébként mind a kettő mártir tipus... kicsit uncsi egy idő után. :D

Szerencséd van anyukáddal, hogy ilyen könnyen felfogta. A többunokaság biztos sokat segit a dolgon!!! :D

És tényleg, miért nem adsz a gyereknek visrlit??? :lol: :lol: :lol: Sőt, akkor már bolti májkrémmel tölött virslis párizsit kéne, nem? :D:D:D

Tünde!
Tali:
nekem alapvetően mindegy. Ha megmondod melyik nap, akkor vagy szerzek kocsit, vagy társulok valakihez, mondjuk Melittához. :D Ha épp ráér és akkor kirobogunk. :D:D

És naaaaaagy nagy gratu a kilókhoz! :D:D Hanna abbahagyja a szopit, remélem én is ilyen eredményeket tudok majd felmutatni. :D:D

Nancsi!
Nem vagy rossz!!! Inkább a párod túl kényelmes ebből a szempontból. Minen anya érzi,h ogy hol a gyerekénél a határ, meg hogy magánál hol a határa. Nem lehet senkitől se elvárni,h ogy túllépjen önmagán (ugye ezt Gábortól sem várhatjuk). Te eddig birtad. Megértelek! De azért tegyük hozzá, hogy Ala ügyes gyerek! Hanna még most is kel éjjel, esze ágában sincsen 1-1,5 óránál többet aludni egy nap és ő is folyton velem van. Jön ugyan úgy mindenhová utánam, mint utánad Ala. :D
Most is úgy mostam fel, hogy elmentem vérvételre, Ádi befeküdt a felébredt kiscsaj mellé és mind a ketten bealudtak. :D:D

Gyöngyi!
Mikor jártok erre???? :D

Puszi mindenkinek!

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok anyócák!

Tünde! Jelentem, van kedvünk jönni! Persze csak ha még beférünk. Nekem a szerda kilőve, de a többi nap rendben. Valakit tudok vinni, akár téged is Vok! :)

Lidke!
A hordozókendő szuper találmány! Én nagyon szerettem, mert semmilyen kenguru nem hozta azt az eredményt, hogy a babának és a mamának egyaránt megnyugtatóan kényelmes legyen. Nem beszélve arról, hogy Zazi borzasztóan nagy volt. 4 hósan volt 9,15... :shock: és ehhez ráadásul nagyon fenékcipeltetős volt, amit teljesen helyénvalónak is tartok. A kendő mindkettőnk igényeit kiszolgálta. Szerintem imádni fogjátok és nagyon könnyen megszokjátok majd.
Kiságy: igen, alapvetően a mi bajunk is ez pontosan. Ő négy hós koráig aludt benne, de ugyanígy. Mindig felébredt a koppanásra, vagy arra, hogy be van szorulva a sarokba és onnan nincs tovább. Nevetni fogsz: az új házba olyan ágyat terveztetek, ami 200x220-as, és három oldalon lehessen rácsot tenni rá. Ha elalszik az aktuális ded és még teszünk-veszünk, akkor ne kelljen attól rettegni, hogy leesik... :lol:
Keve-produkció: hihetetlen! Micsoda furmányossággal van megáldva! Imádnivaló! :lol:

Annácska! Te még gyűjtöd nekem a kódokat?

Rólunk: tegnap duplán nagyot szakítottam, mert egyrészt anyáknapja volt, másrészt észrevétlenül átbillentem a harmincon. Nagyon jó kis buli kerekedett és most megyek is és megeszem a maradék tortámat. :)

Szép napot mindenkinek!

Melitta

Kép
nyf

Sziasztok,

Húha ... annyit írtatok, hoyg esélytelen vagyok mindenkinek reagálni, előre is bocsika :( Viszont becsületesen elolvatam az összes hsz-t :)

Melitta: Boldog szülinapot kívánok! :D

Tünde: Végre-végre tali nálatok, remélem nem jön közbe semmi, és eljutunk megint :) Várjuk a pontos időpontot :wink:
Nagy gratula a fogyáshoz, igazán ügyes vagy!

Cory: Nem is gondoltam, hogy Liza még nem jár, olyan hamar felállt pedig :shock: Emlékszem ... tök picike volt még, mikor a szobabicajos képet felraktad :roll:

Boscó: Gratula a sikeres vizsgákhoz! :) Akkor még egy nagy lélegzet, és meglesz az államvizsga is :wink:

Bartika: Majd meglátod, ha úgy álssz hozzá a projethez, hogy lesz@rod, majd lesz valami, akkor fog összejönni! (Én Vincével jártam így.) Nagyon nem vagytok elkésve semmivel, felesleges görcsölni!
Hajrá Pötyi tesó :lol:

Nancsika: Remélem tud valaki segíteni bölcsi ügyben! Jó messze kell járnod dolgozni :( Hány óra lesz az út?
Annyit írtok a bölcsikről, meg a várólistákról, hogy elkezdtem parázni, hogy januártól nem tudom beíratni Alizt. Asszem lassan elkezdek én is nézelődni :roll:

Lidke: Na pont ez az egyik bajom ezzel a vizitdíjjal! Tuti, hoyg egy csomó nyavaját benyal a váróban, pedig mondjuk csak egy szemészeti vizsgálat kellenne :evil:

Annnna: Jajj azok a copfok! Gyönyörűséges a csajszi!
Emma nem eszi a homokot? Aliz biztos a szájába lapátolná :oops:

Livi: Szupi, hogy normális főnököd és normális munkaidőd lesz! Nagy kincs ez manapság!

Annácska: Rohangálós Petikéhez kitartást és sok energiát :D Szerintem a féket is hamarosan beüzemeli a kölök :)

Anita: Csapkodás nálunk is van (szerintem szinte minden gyereknél), én is azt csinálom, hogy megfogom a kezét és határozottan rászólok, hogy nem szabad. Aztán csak bízom benne, hogy idővel megunja és leszokik róla.

Ennyire emlékszem :oops:

Alizka egyébként már jól van, néha köhincsel pár hurutosat, de nem vészes. A kajálás is kezd rendeződni, de nagyon messze vagyunk még a régi jó evészettől :roll: Úgy vettem észre, hogy annyi dolga van a csajnak, hoyg nem ér rá enni, fél, hogy lemarad valamiről. Mindig is utáltam, ha az evés nem az evésről szólt, hanem közben játszani, meg könyvet nézni kell, netalántán futkosni utána egy-egy falat kajával, de feladtam az elveimet, és most gyakran ezt játszuk ... :oops: :? :roll:

Felébredt, megyek.

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Sziasztok!

Bartika!

Gondolom ez nem vigasztal, de ez a hónap nálunk se volt sikeres, anyák napja alkalmából jól megjött :( Szerintem ne csüggedjünk, már van egy gyönyörű gyerekünk, lesz ott tesó is! Lehet, hogy ezúttal se lesz egyszerű, de sikerülni fog!!!!!!!!!!!

Angi!

Torkod meggyógyult?

Annna!

Nagyon szép nagylány Emma! A naplementés kép nálam is nagyon nyerő :)

Medike!

Eszter is nagyon vagány :) Az alvós kép a kedvencem :) Meg a verdája is klassz :)

Boscó!

Nagyon ügyi vagy a vizsgákkal! Nagy kalappal a hátralevőhöz :)

Nancsika!

Nagyon drukkolok nektek az alvástanuláshoz!

Lidke!

Keve tényleg nagyon furmányos kis pasi :) Meg az is nagyon tetszik, ahogy rögtön tiszta pelust kér :)

Vali!

Nálunk is ez az alapvető probléma, hogy az evésre szánt idő szerinte teljesen haszontalan, mert nem lehet közben semmi hasznosat csinálni. Ezért nem szeret hintázni se. Homokozni meg azért nem, mert utálja, ha koszos lesz a keze :roll: Áááááá!
Tegnap pl. úgy ette meg az uzsonnáját, hogy hagytam, hogy ő maga jöjjön oda minden falatért. Közben futott egy-két kört a lakásban, de legalább így kajált. Én is szeretem megadni az evés módját, szépen asztalnál, rendesen, nem pl. tévézés közben, vagy akárhol bekapni egy-két falatot, de lassan feladom én is az elveimet...

Ma akartunk elmenni csípővizsgálatra, de a változatosság kedvéért már megint nincs rendelés a gyerek ortopédián :evil: Egyszer lenne csak elvileg egy héten, de ezúttal is elmarad :evil:

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Nancsika, dehogy vagy rossz ;) Kitartás, napról napra könnyebb lesz!
Hát Domka hiába ébred éjjelente még 2x legalább, azért örülök, hogy egy hang nélkül elalszik, ha leteszem este is, és napközben is. Nagy szerencsénk van.

boscó, mi lila active fit pamperst használunk, az nem játszik sajnos. :( De amúgy én decemberben küldtem be a vonalkódokat, azóta sem küldték az ajándékot. :evil:

Tünde, fogyihoz gratula! :wink:

Lidke, milyen hordozókendőt vettél?
Mi Dominóval kenguruztunk, Baby Björn kengurunk van, és imádom. Nagyon sokáig használtuk, még most is van hogy beleoakolom, ha úgy alakul.
De a tesónak majd szeretnék hordozókendőt, csak nem tudom milyen a jó...úgyhogy most gyűjtöm az infokat. :) Persze még kistesó sehol..

Megy valaki a 'Születés hete' valamelyik előadására? Vagy esetleg voltatok tegnap? Csak kíváncsi volnék, hogy milyen.
Én nagyon sok előadást szeretnék meghallgatni, csak nem nagyon tudom megoldani hogy délelőtt felmenjünk Pestre, merthogy apának meló van. De még puhítom. :D

Szép napot!

faby

Hello!

Melitta,
Isten éltessen sokáig! Kép
Medike,
irtó édes a kislányod. Nagyon szép kiscsaj!
Annna,
Emma is cuki a copfokkal. Milyen klasszak a balatoni képek.
Tünde,
a bevásárolt zsákmány nagyon nagy sláger. Lidi mindig segít behordani a cuccokat a babakocsiból. Vagy néha lenyúl valamit. :) Tök ügyi vagy a leadott kilókkal!! Elismerésem.
Évi,
köszi a kérdést, már nem fáj a torkom. Csak taknyik vagyunk még Lidivel. De képzeld, Lidi a 7végén odament a porszívóhoz, hogy szívjuk ki a nóziját. Már nem vonyít általában.
A kistesóhoz továbbra is megy a drukk Bartikának is és Neked is. Elvileg tényleg nem szabadna rágörcsölni, de ez olyan nehéz...
Anita,
szerintem is sok gyerek csapkod. Barátnőm azt találta ki, hogy nem foglakozik vele, de ezt nem tartom jónak. Főleg a játszótéren pl. Az allergia meg remélem elkerül titeket. Mikor lesz eredmény? Hogy van Boti? Fog?
Vok,
remélem hamarosan megtörténik a nagyicsere. Hannának fájdalommentes fognövesztést!
Olgo,
írok mailt. Holnapra nagy kalappal!!!! Ügy Heni az alvással!

Mi nagyszülőztünk. Jó volt, Lidi biciklizett is a papával. Én meg vezettem (autót). Na ez ott vidéken azért nem nagy kunszt, de most legalább már kedvet kaptam hozzá. :D

Pussz.
angi79

Tünde: kicsit zavaros most az életem, fogalmam nincs, melyik nap tudok menni valahova, úgyhogy hozzánk ne igazítsátok.

Vezetéssel haladok, elvileg az oktatóm bejelentett vizsgázni május huszonvalahanyadikára.

cory
Budapest

Na sziasztok :)

Végre le tudtam ülni a gép elé. Köszi a hiányolást.
Elég nagy munkába vagyunk (tetőt cserélünk), aminek következtébe sikerűlt szombat éjjel beázni :evil: , na de már túl vagyunk a nehezén.

Lili köszöni jól van. Folyamatosan menni akar, de szegénykém még annyira ügyetlen, csetlik-botlik. Azt hiszem elmondhatom, hogy ez a korszak életem legszebb és legfárasztóbb időszaka :)

Dobok fel pár képet még a bárányhimlős és húsvétos napokról:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Ezt meg csak nosztalgiából teszem fel :)

Kép

Kép

Kép
pgyöngyi

Reggel megyünk vérvételre, már előre bele vagyok betegedve... :( Dokinő szerint is gyanús a táplálékallergia, jelek a csecsemőkori reflux, atópiás bőr, apa fű-fa-por allergiája... Persze az is lehet, hogy egyszerűen csak ilyen érzékeny a bőre (anyja), a sűrű hasmenés meg csak a fogzásnak tudható be. Mindenképp jobb kiszűrni, hogy van -e allergén, és mi az. pedig már mindent elhagytuk szinte az étrendből, mégsem derült ki egyértelműen. Ez pozitív lehet, hogy tényleg ilyen a bőre, de az is igaz, hogy 3 hét, mired minden kiürül, azóta azért nem diétázunk...
Kaki alakul, de még nem 100-as.

Szorítsatok Nekünk, hogy ne táplálékallergia legyen, és főleg, hogy hamar meg tudjam vigasztalni Botondot holnap reggel!!!

Emma, Kiseszter, Lili: nagyon szép kiscsajok vagytok! :)

Remélem, mindenkinek boldogságos Anyák Napjája volt!

Melitta, Isten éltessen sokáig!!!

Csapkodós hozzászólásokat köszönöm! Tudom, hogy gyakori, csak nem értem, miért nem mindenkinél fordul elő... és, hogy mi miért nem ússzuk meg. Na, meg sokszor félek melléfeküdni, nehogy kupán vágjon vmivel :D... na, de ez inkább szegény apját fenyegeti. Rá különösen féltékeny, még csak át sem ölelhet Botuska jelenlétében :shock:
Fogom a kezét, és mondom, hogy nem szabad, mert fáj, sírni fog ez meg az, inkább simogatunk, megmutatjuk mennyire ügyesek vagyunk... stb. Azt olvastam, ha ráütnék a kezére, azzal csak azt hinné, hogy ezt szabad, na meg persze, akkor tényleg ezt látná itthon.

Boscó, nagy-nagy gratula! Nagyon ügyes vagy! Te hamarabb államvizsgázol, hajrá! Annyira nincs kedvem tanulni... de gondolom, ez ismerős.

Csillus, drukk a sok vizsgához! Esküvő hogy áll?

Angi, gyógyulgassatok! Hajrá vezetés!

Eszti, ti hogy ?

VokEszti, drukk a nagyicseréhez :lol:

Tünde, grat a fogyihoz, nagyon ügyi vagy!

Nancsi, drukk a megfelelő bölcsi megtalálásához!

Olgo, jó, hogy írál!

Vali, lábad?

Cory, remélem, nem a gyerkőkkel van vmi :(

Barti, Évi, drukk a kistesókhoz! Nem görcsölni, tudjátok! :wink:

Beszéd: Boti is sok mindent próbál mondani, szinte mindent. Persze, csak a szó eleje stimmel, vagy csak a hangzása, de azért édes :D mama, apa, ámpa(lámpa), ba (fa), bül (fül), ába (lába), gomb, huhu (vonat - csihuhu), aba (anya) -ezen mindenki jót röhög, mikor ordítva fut utánam.
Na, meg a hangutánzások: vau(bó-bó :D), bú, háp, hapci (hú), autó, repülő, szél, .... mutogatja a szemet, fület, orrot, fejet, szájat. Na, meg sok mindent felismer séta közben (kedvencek: daru, vonat, villamos (csak kiállítva), busz), meg a könyvekből is. Ha a mondókákból kihall vmit, mutatja, vagy mondja ő is :D Mostanában a kertben a fűre a fülét mutatja, édes :D
Nehéz felsorolni mindent... hááát, hirtelen ezek jutottak eszembe!

Na, most megint pótoltam én is!

Jó éjt!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Lidke, Keve csúcsügyes! :D

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok!

Olgo!
Vizsgához drukk! Holnap kedden?
Heni édes lehet, ahogy viszi a cipőjét a sétához! :D

Eszter!
Költözés mikor lesz nyélbeütve?
Barátnőmmel nem is a kérdés volt a baj, hanem, hogy utána elkezdte mondogatni, hogy de bizony adhatnék már, hiszen ő is adott. :?

Melitta!
Boldog szülinapot!!!
Zaza 4 hósan 9,15 kg: :shock: :shock: :shock: Még jó, hogy akkor még nem olvastalak titeket, tuti teljesen kiakadtam volna! :wink:
A 200*220-as ágy az én álmom is, csak nekünk kinyitható sarokkanapéból kéne lennie. Még nem találtam ilyet, de már másfél éve keressük. A körülrácsozás nagyon jó ötlet! Hány babót terveztek?

Vali!
Bölcsit mi is nézünk már, legfeljebb nem adom majd be, de azért nem árt, ha van helye.

Faby!
Nandu kendőt vettem, ma már könnyebben ment a kötözés is. Mi is kenguruztunk, Chicco volt, csak már nagyon húzza a vállamat. A kendővel pénteken 4,5 órát mászkáltam összesen, és meg sem éreztem, pedig csak a fél vállamon volt! Én is úgy vettem, hogy most használjuk egy darabig, aztán majd a kislánynak jó lesz akár itthonra is.
Én tegnap megnéztem a Nórákat, utána volt beszélgetés is, de nem maradtam végig. Még néhány program tervbe van véve a héten.

Angi!
Pesti vezetéshez nem kaptál kedvet? Biztosan belejönnél!

Gyöngyi!
Beázás: :cry: Biztosító fizeti?
Lili gyönyörű a nagylányos ruhájában! :lol: Bari nyomtalanul elmúlt?

Mi ma voltunk sebészeten a Keve fütyijét megmutatni. Szegénynek jól megfeszítették, de nem vérzett. Letapadás biztos, hogy van, szűkület csak lehet, de amíg nem szobatiszta, addig nem nyúlnak hozzá. Esti pancsinál elég piros volt, de nőtt a lyuk. Lemostam kis kamillával, remélem, attól megnyugszik.

Lidke
KépKép
kövecske

Anita!
Reggelre megy a drukk! Mennyi vért vesznek? Kevének a vérszegénység megállapításához az ujjából vettek, nem is sírt, csak meglepődött.
Ha mégis kiderül, hogy táplálékallergia, ne kenődj el, a nővérem mindhárom fiának elég sok mindenre volt, és durván is jelentkeztek, de a két nagy már kinőtte őket.
Botinak jó kis szókincse van! Vicces, ahogy a hasonló hangzású dolgokat keverik a picik! :D

Lidke
KépKép
kövecske

Jó reggelt,

Húú, mennyi kép. :) Jó volt őket nézegetni.

Anita, nem lesz gond ma, remélem. Amikor Bencének kivették a kaktusztüskéket, én is izgultam, de nem volt olyan vészes. Pedig az tovább tartott, mint egy szuri. Hajrá, és izgulok. Hívlak majd. :)

Lidke, Benyónak is van szűkülete (amikor kaktuszügyben voltunk sebésznél, ő megnézte), de azt mondta, egyáltalán semmit ne csináljunk, még bőven van ideje, hogy feljöjjön. Szerencsére ő nagyon óvatos volt. Még azt javasolta, hogy félévente nézessük meg vele, illetve nézzük a fütyi végét, hogy nehogy begyulladjon, de azt mondta, semmi teendő, majd 4-5 éves korában, ha addig megmarad, akkor kell csak metszeni. :roll:

Tünde, nekünk mindegy, mikor lesz a tali, mi remélem tudunk menni. :)

Vali, bölcsis lesz Alizka? Te visszamész dolgozni? Hol dolgoztál? :)

Mi ezerrel készülünk az esküvőre, de nagyon jól állunk. Lefoglaltuk a bulihelyszínt, egy Balaton parti 3 csillis panzió lesz, 2 percre a nyaralónktól, ismerjük a helyet, szuper klassz. Remélhetőleg jó idő lesz, így akkor a teraszon lesz a kaja, svédasztalos megoldás, tekintettel arra, hogy minden barátunk kisgyerekkel érkezik. Grillvacsora lesz, sok salátával, bepácolt husikkal, amiket frissen fognak sütni a teraszon. Lesznek még levesek, desszertek, szóval minden ami szem-szájnak ingere. :) Ha rossz idő, ugyanez az étteremben lesz.
Holnap megyünk hajót foglalni, és hát már a ruhám is megvan, szóval azt gondolom, hogy a nagyján túl vagyunk. :)
Mamacka lassan tervezi a meghívót, az ületetőkártyát, és a dekorban is segíteni fog, szuper ötletei vannak. :wink:

Bence most már szinte csak egyedül óhajt enni, de egyre ügyesebb. Persze ez azt jelenti, hogy minden étkezésnél csupa kaja minden, az etetőszék, körülötte a föld, és hát persze ő maga.
Viszont tegnap így megevett egy egész felnőtt adag borsólevest, a zöldségeket kanállal kiette, majd megitta a levét, sült husit krumplival villával. Már nagyon ügyesen szúr a kis műanyagvillával, és simán betalál a szájába. És így, hogy nem én etetem, dupla annyit eszik meg. :)

Megtanult egyedül pohárból inni, nagyon ügyes, már egyáltalán nem megy mellé. :)

Irtó mozgásigénye van, így délelőtt és délután is megyünk játszózni, futkosni. A kedvence a lépcsőzés, órákig tudna le-föl menni. :)

Most megyek, puszi
Vendég

Na úgy látom nemcsak nálam halt ki a babanet :evil:

Most fürdés-fektetés van sorban, de később próbálok jönni.

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Hát igen, két napig rosszalkodott a babanet :(

Tali:
Május 18. péntek, 10-től kifulladásig... :)
Helyszín: Göd

Mindenkinek leírom a pontos útvonalat, ha dobtok egy privit!!!

Eszti: egyáltalán nem csodálkozom, Bence mindent sokkal előbb csinál, mint mások, kis csodapasi :D
Örülök, hogy a nagy részét az esküvőnek sikerült megszervezni!!! :P

Gyöngyi: Lili nagyon nagy lány már!!! Tényleg, nem kaparta el a sebeket??

Anita: hogy viselte Boti? és mikorra lesz eredmény??

Mi holnap reggel megyünk a 15 hónapos oltásra.

Mindenkinek jó Éjt!!

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

az előző hozzászólást szerda este 10-kor írtam :? (meg ezt is)

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Óriás leállás :twisted:

Tegnap egyből akartam írni, mikor hazaértünk, csak nem volt hova :?

Szóval ezen is túl vagyunk! Le kellett fektetni Botit a vizsgálóasztalra, ahol hárman körbevették, nekem nem lehetett, és tényleg jobb is lehetett így Botinak. Hárman fogták le és a dokinő vette le a vért a kézfejéből. Akkor kezdett el sírni, mikor megszúrták, onnatól kezdve fel akart ülni, aztán bepörgött, hogy nem engedik. Akkor nagyon - nagyon sírt, vele együtt én is az ajtóban :cry:
Féltem picit, hogy talán neheztelni fog rám utána, de ellenkezőleg. Olyan édesen odabújt hozzám, megölelt. Úgy éreztem, soha többé nem engedem el. Az ölemben viszonylag hamar megnyugodott, de még az autóban is hüppögött, és nézegette a leragasztott kezét. Itthon sem volt semmi baj, nem utalt rá semmi, hogy megviselte volna. Vidám volt és játékos, azóta is az!

Pénteken kell érdeklődni! (Egyébként lassan két hete nem kap tejterméket, tojást, paradicsomot egy hete és halat), mégis láttam rajta új foltokat... bizakodom, hogy hátha mégis ilyen a bőre, vagy vmi más irritálja a bőrét!)

Köszi Tünde az érdeklődést! :)

Sziasztok!

Anita
Kép
Kép
_anita_

22.25 :roll:

Anita
Kép
Kép
_anita_

Én most csak gyorsan képeket mutatok :)
Liza mindent felvesz (Apja zoknija)

Kép
De tényleg MINDENT
Kép
Vigyori
Kép

cory
Budapest

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?