Sziasztok!
Jöttem folytatni, csak közben elugrottam megnézni a Nórákat.
Tünde!
Hú, aranyos vagy, az mind a kettő jó lenne!
Fogyihoz gratula! Jól haladsz vele, gondolom, ez már szépen látszik is!
Oviban van olyan ismerősöm, akinek a gyereke még egyáltalán nem szobatiszta, és meg lehetett beszélni, hogy pelenkázzák őt. Nálatok már kijelentették, hogy nem adnak majd Dorinának pelust a kakihoz, vagy még lehet, hogy majd meg lehet beszélni? Az unokaöcsém a bölcsiben az első három héten se nem pisilt, se nem kakilt.
Livi!
Köszi, most már én is úgy írom, csak így majd utólag kell beszúrni a hangulatjeleket, pedig azok úgy tetszenek!
Ez a 3*2 hónap London rosszul hangzik!
Közben mennyi időkre tud majd a férjed hazajönni?
Kinga!
Mehettek Frankfurtba?
Meli!
Dédit nagyon sajnálom! Váratlanul történt, vagy már beteg volt? (Nem mintha bármelyiket is könnyebb lenne feldolgozni)
Ildi!
Gyerkőceid nagyon szépek! Pitypangos Natika különösen!
A koktélod nagyon jól néz ki, mielőtt Attilát fölszedtem, ez volt a kedvence.
Annácska!
Keve velünk alszik.
Egyre inkább úgy érzem, ahogy olvaslak titeket, hogy az általad szorgalmazott tanfolyamon nagyiknak az én Anyumnak kéne az oktatónak lenni. Őt elég volt egyszer-kétszer helyretenni,akkor se durva dolgok miatt. A nevelési/gondozási elveinket sem kérdőjelezi meg soha, ő elfogadja, hogy fejlődik a tudomány e téren is. Persze hetedik unokával már belerázódott a dolgokba.
Éca!
Milánó nagyon szép! A második képen idősebbnek nézném, olyan kis értelmes pofija van!
Anita!
Mi is Liberót használtunk, aztán pár hete elkezdett nekünk is átázni éjszakánként. Azóta visszatértünk a Sleep&Play-hez, az most jó. Szerintem nem súlyfüggő, mert Keve még csak 10,5 kiló.
Boti hogy van? Megy még a pocija?
Keve is csapkod, próbálom leszoktatni, de nem megy. Szerintem majd ez is elmúlik ha nem ér el vele semmit. A simizést mi is gyakoroljuk, tegnap reggel úgy ébresztett, hogy hozzám bújt, és legalább 5 percig simizte az arcomat a puha kis tenyerével! Nagyon fincsi volt!
Melitta!
Gyerekágynak használható lenne a mi kiságyunk is, csak Keve álmában vándorol, így abból biztosan kiesne. Már három hónapos korában (akkor még a kiságyban aludt) rendszeresen arra ébredtünk, hogy koppan a buksija a rácson ahogy megfordul.
Eszti!
Szerintem ez már szép szókincs! Szerinted kevés?
Edina!
Eszti nagyon vagány!
Zsu!
Gyerekeid nagyon szépek, és te is nagyon csini vagy!
Bartika!
Kistesó miatt ne izgulj, a három hónap még nem olyan sok! Czeizel szerint az egészséges pároknál átlag 8 hónap a teherbe esési idő!
Nancsika!
Mindenképp magán bölcsit kerestek?
Annna!
Emmus tündéri!
Keve sem jár még. Majd elindulnak, aztán majd nem győzünk rohanni utánuk!
Rólunk:
Barátnőm, akinek mellesleg két gyereke van, megkérdezte, hogy miért nem adok virslit a gyereknek vacsira?! Persze az ő kisfia az első szülinapján már rutinosan ette a sajtburgert!
Kevével néha már „beszélgetni” is lehet. Reggelente általában úgy ébreszt, hogy közel hajol, és mondogatja, hogy „szi-ja, szi-ja”. Utána, ha már visszaköszönök, jön, hogy „tiszta” (így kér pelenkát). Egyik reggel kérdeztem erre, hogy kakilt-e már, erre felült, rázta a fejét, és mondta, hogy „nem, nem”. Azt hittem megzabálom! De az „Anyuci, Apuci” még nem megy!
Kb. két hónapja olyat szokott játszani Keve, hogy két ujjal fölcsippenti a semmit, odaadja, becsukja a tenyeremet, aztán kinyitja, és visszaveszi a semmit. Most már ezt rafkósan használja is. Egyik este valamiért rászóltam, hogy irgum-burgum! Ezen jót röhögött, de mivel nem mondtam többször, elkezdte az újságomat csipkedni, hátha azzal kiprovokálhatja újra, hogy rászóljak. Ez se jött be, hát a következő csípés után látom, hogy odakap a szájához, bekap valamit, a kezét lecsapja a háta mögé, és szopogat! Nézem, az újságból nem hiányzik, belenézek a szájába, üres. Azóta ez az új móka, hogy úgy tesz, mintha hirtelen bekapna valamit!
Vettem hordozókendőt! Pénteken már ki is próbáltam, nagyon kényelmes. Bele lehet jönni a felkötésébe, vagy mindig kínszenvedés lesz, mire sikerül?