Új privát üzeneted érkezett!

Az en draga kisfiam igy elvezi a korforgot :D
Kép
kami

Kami!
Nem, még nem jött meg, csak Lora kérdezte, hogy megváltozik-e a tejcsi mensi alatt.
Nagyon klassz a szopis videó! :) Nosztalgiázol, mi? :wink:

Barbi!
Kitartás Emmához! szerintem mindenképp gyertek a talira, akár jó napja lesz, akár nem! Majd elszórakoztatjuk egymást, én már úgy szeretném látni élőben is! :D

Lilla sem szereti a bebugyeszt, csak akkor viseli el, ha már nagyon fáradt. Olyankor jó neki a meleg, úgyis fázós! :)

Bolidági!
De lehet, hgoy csak azért eszik 70-et, mert nem kér többet. Van úgy, hogy egyik nap többet, másik nap kevesebbet esznek. Lilla is szokta ezt csinálni.

Timi
Kép Kép
timocska

Lányok!

Ne keseredjetek el ha néha többet eszik néha meg kevesebbet nem a tej mennyiséggel van a gond!!! Beninek mindig ugyanannyi tápszer van elkészítve de van amikor csak 70-et eszik meg belőle van amikor megeszi a 170-et. Ez van, nem mindig egyformán éhesek :D

Barbi Ne keseredj el hogy eleged van néha a szoptatsból amíg én szoptattam velem is volt így :D

KépKép
csongria

Sziasztok!

Kami!

Mi is mennénk a talira! :) Zsuzsát megpróbálom lepasszolni... ha nem sikerül, vihetem őt, vagy inkább nem kérsz totyogót? Mondd meg nyugodtan, akkor majd legközelebb megyünk.

Akit érdekel:

Holnap délelőtt szopis csoport Káposztásmegyeren! 10-12-ig. Jön valaki? Én úgy tervezem, megyünk mindkét lánnyal.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ma Szabi is nyügizett dél körül, ezért kendőbe nyomtam és séta. Az ajtón alig léptünk ki, aludt. Délután meg a szokásos esti nyügi elől menekültem a játszótérre. A hátam érzi is a 3 órás kendőzést meg a vasalást :oops: , de majd megvígasztalom a fürdőkádban. Mostanában kezdek visszaszokni a játszizásra és az ismerős anyukák is most kezdenek kirajzani. Annyira jó volt most délután is, hogy egy csomó ismerőssel tudtam beszélgetni :D . Szerintem aki olyna társaságkedvelő, mint én, már kezdheti is a játszófelfedezést. 2-3 hónaposan már élvezik, bámulják a többieket. Mi egy csomót jártunk hintázó gyerekeket nézni és csak egyszerűen bambulni.
A bebugyolálást Szabi is utálja. Ha ébren van a kendőben, a derekáig ki kell bontani, különben tapos és vonyít.
Ma egy csomót küzdött azon, hogy az oldalára forduljon. Pár hetesen ez ment, most meg nem. Jó irányban fejlődünk :evil:

Sági,
Nagyon jó a kép :D cápistól, mindenestől.
Tényleg jól mondta az ortopédián a nő, nem elég a régi rendszer szerinti a beutaló. Most pontosan kell megadni mindent. Dokinénim morgolódott is az új rendszer miatt. Mi is több, mint egy hónapot vártunk.

Lora,
Mensi semmi hatással nem volt nálam sem Natira sem a tejre. De ez babától, mamától függ.

Barbi,
Ki tudsz mozdulni ordítós napokon? Ordíthat az utcán is, ott sem hangosabb, mint otthon. Nem tudsz sos egy bébiszittert keresni? A legpocsékabb is megteszi. Csak cipelje egy órát fel-le, amíg a fejedre húzod a takarót egy ilyen napokon.
Nem hinném, hogy bki csodálkozik, hogy eleged van a szopiból. Ezen aztán végképp nem érdemes rágódnod. Vannak ilyen napok :? A gyerkőcnek az a jó, ha tele a poci és kiegyensúlyozott a mamija és ezt nem olyan egyszerű elérni.
A tej dolog sajnos összefügg Emma nem alvásával :? Minél inkább kiborít, annál kevesebb lesz. Egyedül ezt nem hiszem, hogy meg lehet oldani, csak ha van melletted valaki, aki segít. Ez egy embernek egyszerűen túl sok.
Az önálló elalvást ne várd el. Nati pl csak az autóban képes, egyébként altatni kell.

Kép KépKép
lorca

Csajok, dobok egy csupri képet én is Petiről! :lol:

Kép
Vendég

Na még egyet!!! :lol:

Szijjassztok csajok!!! :lol:

Kép
Vendég

Kami: akkor most hányra menjünk? vagy de. ki mikor ér oda? És lenne egy nagy kérésem: a szoptatáshoz majd tudsz adni egy nagypárnát? mert nekünk csak úgy megy :) köszi!
Sági: majd jól megnézem azt a rugalmas kendőt, mert nekem sima vászon van - de persze nagyon szeretem. Ma például így együtt tudtunk porszívózni és mosogatni :lol:

Kép
Kép
deako

Deako! Van nagyparnank :) Meg egy szopiparna is - amelyik tetszik, majd azt valasztod.

Roki! Szeretettel varunk Zsuzsaval egyutt :D

Hu, csajok, kezd komoly lenni ez a tali :P Kajan gondlkozom - mindenki szereti a pizzat? Mert rendelhetunk majd, kivansag szerinti feltettel. Ossze lehet valogatni szoptatos anyukak reszere :D Ide kozel van a Don Pepe, hamar kihozzak altalaban... majd kigondoljatok.

Timo! Csak azert kerdeztem a mensit, mert mintha azt irtad volna, "en nem orulok, hogy megjott"... de lehet, hogy csak zizi vagyok es nem tudok olvasni (vagy nem jol ertelmezem a leirtakat... en lenni szoptatos anyuka, nem lenni agy folosleges kapacitasa :D)
kami

Ja, es hat azt mondom, 10 utan johet barki batran. Addigra megszopizunk, kiszelloztetunk, magunkhoz terunk... utana szabad a vasar...
kami

Sziasztok lányok!

Először is örömteli babázást kívánok mindenkinek!

Az én legkiseb lánykám tavaly június 1-jén született,és ezalatt a közel 1 év alatt sok olyan kisruhát kinőtt,amire már nincs szükségünk,és néhány babafelszerelés (pihenőszék,cumisüvegmelegítő,pelenkázófeltét stb.) is feleslegessé vált.Ha van kedvetek nézzetek nálam körül,hátha találtok valami kedvetekre valót!

http://www.gportal.hu/portal/laboda/

Kedvcsinálónak néhány ruhácska: Kép Kép Kép

Ha többminden megtetszik ,akkor alkudhatunk is,vagy ajándékot adok!

Mindenkinek szép napot kívánok:

Jutka

Dundiégó
dundiégó

Beszeltem Aronnal a csutortoki babatalirol es a kovetkezoket szeretne kerni:

http://www.videa.hu/main.php?page=play& ... lKwc7Xyy5T

:D
kami

Hurrá jó a babanet!!! :D :D :D

KépKép
csongria

sziasztok!
örömmel látom hogy megjavult a babanet:-)
kicsit eltűntem de tegnap óta próbálok bejutni...
enek örömére tegnapa elkezdtem irogatni mi minden történt velünk az elmúlt néhány napban és egy jó hosszú iromány született... :oops: :shock:
nem is tudom fel merjem-e tölteni...de ha már ennyit gyködtem vele...
legfeljebb átugorjátok..

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

enek=ennek
gyködtem=ügyködtem :D

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok!

Na ez az én formám…mire van egy kis időm és lelkierőm nem működik a babanet sebaj megírom wordben és majd beillesztem.

Először is boldog névnapot így utólag az illetékeseknek!!!!!

Szóval kicsit eltűntem/tünk
A múlthét végére kidőltem a lányommal együtt erre a hideg frontra ill Leát tuti a front akasztotta ki engem pedig a napi 2-3 óra alvás köszönhetően a maratoni nonstop szopinak. Pénteken már a házisárkány hozzám képest kutya füle volt és persze mindenen bőgtem…Vszínű az időjárás melett az én ingerültségemet is érzékelte a kicsi lányom, mert
egész nap nem akart aludni immár napok óta ,a kajcsizást is hanyagolta (emiatt is ideges voltam) először csak éjjel hagyott ki evést ami önmagában nem lett volna baj, de ellentétben a ti gyerkőcöitekkel Lea nem pótolta be az elmaradt kajcsit/kajcsikat… Pénteken már délutáni evést is kihagyott (vszínű addigra már annyira kivolt hogy enni sem volt ereje)
Ekkor döntöttem úgyhogy miután napok óta csak 50-70 g-t hajlandó szopizni nem fogom kipótolni 90-100 g-ig a tejet (kicsit már olyan érzésem volt hogy tömöm ezt a gyereket…jó mi eddig azon aggódtam hogy nem eszik eleget most meg azon hogy tömöm…tiszta örület!), eszik amennyit eszik és meglátjuk.
Szerdán voltunk tanácsadáson 55cm és 4930g (egy bodyban pelus nélkül) így aztán csak nem fog elfogyni néhány nap alatt…

Aztán a hétvégére konszolidálódott az idő is és tudtam rendesen aludni Lea is megnyugodni látszott ,bár a 70g-nál többet nem szopizta le…Nem tudtam eldönteni hogy ennyi az adagja vagy nincs több tejcsi mert én minden szopi után le tudtam még fejni 50-60 g-t igaz a két mellből de az már mégis 100g lenne…)Már mindenféle mellszíbót kipróbáltam…Avent kézi, pesztonka gépi de igazán egyik sem ürítette ki a melleimet, a jobb mellemből max 30-40g- t sikerült lepréselni a többi a bal ciciből jött le)

Csütörtökön (az én kérésemre kiadott beutalóval!!-miután itt Kecskeméten nincsenek kötelező szűrések) elmentünk egy ortopédus ismerősöhöz (a kórházban a hazajövetelünkkor ugyanis csak annyit mondtak ,hogy lazább a csípője …a háziorvosunk pedig hogy nincs semmi baja…na akkor most döntsem el mi a helyzet?!) szerencsére minden rendben, 4 hónaposan kell majd visszamenni addig pedig minél többet hason altatni (bár ezt utálja és csak akkor alszik így ha teljesen K.O)

Ez a doki mellesleg egy segédeszköz bolt tulaja és ő javasolta a Medela gépi szívóját kikölcsönözni…Na csütörtök óta ezzel „gyötröm” magam minden szopi után mindkét mellemet kipréseltem (gyűlt is szépen a fagyasztandó készlet) és tegnapra meglett az eredmény!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vasárnap este azon morfondíroztam hogy ha ennyit le tudok fejni szopi után próbáljuk meg benne hagyni…Na nem fejtem vasárnap éjjel és tegnap reggelre megnyílt a tejcsárda
20perc alatt 50g (1 ciciből!)csak úgy bezúdult (nem nevetni !  nálunk ez rekord sebesség aa 1,5-2 órákhoz képest ) a gyerekbe még ő maga is meglepődött…azután délután megdöntöttük a rekordot 80 g 10perc alatt és újabb 10 perc alatt még 10 g!!! Na elképzelhetitek madarat lehetett fogatni velem
Szóval úgy tűnik megtört a jég , mert este és ma reggel is hasonló adagokat produkált, sőt a jobb mellemből 70g-t szopizott ami szintén újabb rekord!
Hogy mi használt a literszámra magamba döntött Lactoherb, a vasárnap befejezett 2 hetes urtica kúra, a napi 5-7 liternyi folyadék vagy csodafejőgép nem tudom vszínű együttes hatás na és persze a kitartásunk…eredménye.Egy biztos ez a szívó úgy ki tudta üríteni a melleimet hogy nem fáj és látok újabb csatornákat megnyílni szóval most nagyon örülök!!

Bocsi hogy ennyit írtam minderről de hátha hasznos lehet vkinek, esetleg egy kis lelkierőt kap a nagy küzdéshez…

Ágiboldi
Azt hiszem Te írtad hogy nem tudsz sokat inni…próbáld hidd el hogy a folyadék KELL!!
A sörök nem jöttek nekem be (kivéve a citromos Radler)

Na hogy ne örüljek annyira azért az éjjel (ez már a 2. ilyen éjszaka) hajnali 1-2 között sírva ébred Lea és nagy pukizások, görcsök… Nálatok is előfordul ilyesmi?
Nem éhes volt mert nem evett és amint megszűnt a pukiháború elaludt és 1-1,5 óra múlva ébredt enni…Olyan keservesen tud sírni Az tény hogy büfizni nagyon ritkán büfizik, pedig hagyok időt neki, rázogatom, táncolunk stb.
Fogalmam sincs mit ettem lehet hogy nincs is semmi köze hozzám nem tudom ,mindenesetre tegnap elkezdtük az Espumisan-t adni neki meglátjuk… Az Infacol nem igazán vált be.

Egyébként egy tünemény kiscsaj és imádom. Tényleg csak akkor sír ha fáradt vagy ha fáj a poci.
Kajcsi után ált. egy fél óra nézelődés, gőgicsélés aztán nyüszi hogy álmos vagyok és aztán elaltatom…Sajna (vagy nem sajna?!) még nem alszik el egyedül…Inkább csak este ha totál fullosan bekajázik és elalszik a szopi végén. Napközben nincs ilyen vagy nagyon ritkán…A babakocsis „utazgatást” imádja.Ezek a „remek” járdák totál elringatják

szemkontakt,mosoly
most a héten kezdte el, időnként már apát is követi szemmel…
ha én beszélek hozzá nagyon sokszor mosolyog már és ez talán már tudatos is…

ruha méret
hááát ez nálunk is változó az 56 os méret többnyire már kicsi, a 62es ujja ,lába hosszú de a pocaknál kényelmes

fogamzásgátló
a múlthéten voltam én is kontrollon, minden rendben nekem is a Cerazette-t írta fel a doki és nem kell a mensire várni elkezdtem és ha beválik folymatosan kell szedni.
Azt mondjuk nem kérdeztem meg mennyi idő után ad védettségett?
A papírján 1 hét áll…nem kevés ez? szedte már vki? többgyerekesek?

„anyatej fagyi”
Hogyan olvasszátok ki? Sima hűtőbe teszitek és magától kiolvad vagy langyos vízbe vagy?
Ha már felolvadt akkor eltehető újra hűtőbe ha mégsem fogy el (ez lehet hogy hülye kérdés…)

kajcsi mennyiségek
csak ámulok csajok hogy micsoda adagokat esznek a csemoták 
nem véletlenül gyarapodik mindneki ezerrel

szopizás
nálunk a mellrángatás a szelek esetén ill. ha kiürült

a múltkor már írtam kézzel lábbal dolgozik és hangosan cuppog miközben akkorákat nyel hogy visszhangzik a szoba de már tudunk halkan csendesen is szopizni

éjszaka átalvás
ez még gyenge pont nálunk
tegnap megvettem a Suttógót gyors elovastam az idevonatkozó álláspontját…
mi a véleményetek a láncetetés+álometetés kombiról?van vkinek tapasztalata vele?
Nekem kicsit furi, Leánál egyenlőre nem is működik, legalábbis cicivel. Az első néhány hétben amikor még tápszert is kapott néha volt hogy álmában evett de nekem rossz érzésem volt miatta (megint csak a tömés jutott eszembe)

csuklás
Lea elég sokat csuklik…hálistennek nem bukik tőle
tuti hogy a tele poci az oka? Ti mit csináltok ha már nagyon csuklik?

a fotók szuperek félelmetes iramban cseperedik mindenki
a nagykádas akciók tetszenek a legjobban mi még nem próbáltuk mert a köldöke kicsit tovább váladékozott a kelleténél (lapis kezelés…) de most már OK úgyhogy mondtam apának ma beveheti a nagy kádat a kicsi lányával

Barbus
Tök jó hogy rendeződik a helyzetetek, a lényeg hogy Emma jól érezze magát

Babatali
Kicsit irigykedem, kár hogy ilyen messze vagyok tőletek
Most néztem éppen hogy itt nálunk Körösön is van baba-mama klub, most indították ha Lea tényleg ilyen ügyi lesz a szopizásban lehet hogy elnézünk…de persze az mégsem ua. :-(

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Hurrá, működik a babanet!! :lol:
Látom már van aki felfedezte.
Mazsi, tényleg tök hasznos amit írtál a szopiról, irtó jól csinálod. Mi nem gyarapodunk ezerrel, még most lett 5 kg (3700-ról 2 és fél hónap alatt). És a kétnapos hiszti után mikor én is hozzád hasonlóan kikészültem voltunk dokinál, és lehet, h éhes.
Kaptunk tápszert, amit szopi után kell kínálnom, de nem baj ha nem eszik. Ehhez képest ma kétszer szopizott 110 g-t és utána lehúzott 50 g tápszert. Ezek szerint tényleg éhes volt szegényke én meg éheztettem?
Bár most meg nekem is van egy kis tömés érzésem: ha szopizik 110 g-t minek neki tápszer. De az igaz h örömmel ette meg, és tényleg nem hízott eddig nagyon. Esetleg a hajnali szopikor nem adok neki.

Ma különben jó napunk van, nemtom a tápszer miatt-e, vagy a pihenőszék, amit beszereztünk, és nagyon élvezi :D

Dejó, holnap tali.
Kami a pizza jó ötlet, én is gondoltam rá. És viszek egy kis csokit, hátha valakire rátör az édességroham.
Timi, ugye jöttök? (Boci Aero)

Kép
Kép
agiboldi

babanet :evil:

rem, a holnapi tali továbbra is okés, reggel még azért benézek indulás előtt, de már n készülünk. (kami, priviben azért elküldöm a tel.számom, ha vlmiér tmégis lemondanád)

hát tegnap nekünk is durva esténk volt, a klasszikus semmisemhasználezértórákigordítok verzióval, huhh. most este meg a szopinál fájt a hasa (gondolom, mert most tényleg húzogatta a lábát), viszont mire elmúlt meg nem akar szopizni, úgyh ez most asszem kimaradtnak minősül. kivi vagyok, mi lesz a köv. etetésnél :?

mazsi
tökjó, h megírtad vördbe, ügyi vagy! az 5-7 liter folyadék nem túlzás? legalábbis asszem az lll honlapon azt olvastam, h bár hihetetlen, de a túl sok (3 l-nél több) folyadék pont h akadályozza a termelődést.

barbi, ágiboldi
rem, ti is jöttök a talira! majd cserélgetjük a gyerkőcöket :)

sági
tökjó a tropikáriumos kép!

majus3

Csajok! Nana hogy lesz holnap tali!!! Hulye babanet rossz, de azert a tali meglesz! Varlak benneteket 10 utan - na meg Ajron is :D

Megegyszer telo: 70 949 6774
Cim: Tahi utca 42 B V/4.

Gyongyosin ha leszalltok, elmentek Fiastyukig balra, a Fiastyukon vegig a Gonczol utcaig (sarkon MUTF iskola) es mar ott is vagyunk, MUTF-tol jobbra masodik epulet. Ismerteto: az erkelyen van muskatli 2 to egy viragladaban. Metrotol kb 15 perc laza setaban!

Nemtom jon-e valaki babakocsival: ha igen, keszuljon arra, hogy kb 10 lepcsofokot gyalog kell hozni de ha mar van itt valaki addig, akkor leszaladok segiteni!)

Jujdejo, Kamimami hazigazdi :D

Itt majd minden praktikat megmutizunk egymasnak es mindent kibeszelunk mint a multkor! :D

Kisfiam mar eltette magat holnapra - megyek en is. Csovaz!
kami

Jó reggelt!

Nálunk totál be van borulva, fúj a szél és esik az eső :cry:
Én így gyalog nem indulok el Emmával :cry:

Érezzétek jól magatokat! :P
Vendég

Sziasztok! :)

Nemsokára talizunk!!!

Barbi!
Mára csudajó időt mondtak, nehogy otthon maradjatok máááá! Nem fog esni ez tuti!!! Emmának jó a kendőben, ő nem fog fázni! 25 fokot ígértek!

Mazsi!
Nagyon jó, hogy így rendeződtek a szopis dolgaitok! A mennyiség miatt ne izgulj, úgy néz ki, Leának ez az adagja. Lilla sem eszik többet 100-110 gr-nál. Eleinte izgatott, hogy itt a babák többet esznek, de ha neki ez is elég, akkor ez van!
Na, én tegnap kipróbáltam az álometetést... 10-kor baba ki a kiságyból, rá a cicire. Szopizott rendesen. De mi lett az eredménye? Ugyanúgy felkelt 3 óra múlva 1-kor. Sőőt, utána 3-kor és 5-kor is cicire kéreczkedett... :( Úgyhogy egyenlőre ez nem jön be.. :(
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára timocska 2009.12.09 15:45-kor.

Timi
Kép Kép
timocska

Barbi! Tenyleg jo idot mondtak mara! Es nem 10-re kell jonni, hanem 10 utan barmikor (addig mi is bolhaszkodunk Aronnal). Es persze barmeddig lehet maradni. Szoval ha javul az ido, akkor gyere!!!!!
kami

Sziasztok!

Barbi,
Ne már!!!Tessék jönni!!!Egy az, hogy jó idő lesz, már most 18 fok van és később még melegebb lesz, másrészt Emmát nem zavarja, hogy ha be van borulva, ott van rajtad és az neki jó. Nem fázik, ha csepeg az eső akkor összehúzod a kabátot...Tegnap én is kimentem kendővel, esőkabátban, ha esetleg elkap az eső. De nem volt semmi, Peti meg nagyot szuszizott.

Csajok a jóga annyira klassz volt, csak ajánlani tudom mindenkinek!!!!

Mazsi,
Gatula a sok tejcsihez és a gyors szopihoz. Ha így beindult akkor innen már csak több lesz!!!Próbáltad a More Milk-et?
Vendég

OK, OK! :D Azért nem ígérek semmit, mert itt csak most kezd kitisztulni az ég, busz meg nem jár 5 percenként, úgyhogy ha javul az idő, akkor a 12 körüli kajcsi után lehet, hogy bemegyünk :P

Mazsi! Nagyon ügyesek vagytok, gondolj erre!! Nagyon becsülöm a kitartásod!! :P

Timi! Baromi jól mutattok Lillussal!! :D Gábor szokta mondani, hogy "jól áll nekem a gyerek" :D
Vendég

Mazsi,

A láncetetés nálunk bejött, de az álometetés az megzavarta Petit és mindig korábban kelt. Én este megpróbálom gyakrabban etetni, mondjuk 5 után 7-kor, 8-kor fürcs, 9-kor megint kaja, aztán elalszik magától és általában reggel 6-ig alszik (+- 1 óra) :lol: .
Mi már egész régen elkezdtük ezt, úgyhogy már legalább 3 hete így alszik, persze neki is vannak rosszabb napjai, akkor 3 körül felkel, kap egy cumit és alszik tovább. Szerencsére nem sír!
Próbáld ki, sőt lehet az álometetés is bejönne, csak én nem voltam elég kitartó, főleg, hogy anélkül is jól alszik Peti!
Vendég

Barbi gyertek máááááár!! Itt nem esik. Ha meg elkezdi meghúzzuk magunkat Kaminál :)

Kami, mindjárt indulunk, csak végre összekakálta magát :lol:

Kép
Kép
agiboldi

Mi is indulnánk lassan, csak Petimanó elaludt.Az a fél óra... :lol:
Vendég

A tegnapi nap engem szépen elintézett, egy órával azután, hogy Szabi megkapta az oltását, belázasodtam. Nem először van, hogy annyira felspannolom magamat ilyenkor, hogy belebetegedek. :oops: Estére már 39,4re felment, enyhén szólva ki voltam ütve, úgyhogy a mi babatalinknak lőttek. Délutántól végig az ágyat nyomtam Szabival, fülig betakarózva, aminek azért meglett az eredménye, reggelre már a fülemen is tej jött. Szerencsére mindkét gyerkőc tisztességesen viselkedett, ma Szabi alvós napot tart, Nati is csak 8kor kelt. Tegnap Szabi annyira aludt, hogy még fürdetni sem tudtuk.

Szabit utólérte a férfilét átka, erősen kopaszodik. Olyan kis vicces, hátul szépen körben, de a feje tetején megmaradt egy hosszú pamacs. Azért remélem, hogy hamar visszanő. :)

Mazsi,
Nagyon ügyes vagy szopi ügyben!!! A mennyiségileg meg nem ugyanannyi kell minden babának. Szabi sem eszik olyan sokat, éjszaka nagyokat alszik, mégis gyorsan nő, eddig 2,5 kiló, ami majdnem a születési súlya és vagy 6-8cm.
A kiengedett anyatejet, ha nem hűtőben volt, már nem szabad másik etetéskor odaadni. Ha beleivott, akkor sem. Mármint ez az elv. Nekem volt ugyan lefagyasztva, de nem kellett, úgyhogy saját tapasztalat nincs.
Miért cuppog szopi közben? Teljesen feléd fordul? Vagy ez csak a szopi végén van?

Csuklás: Szabi is szokott, visszateszem szopizni. Van, hogy elalszik, olyankor csak nagyokat sajnálkozom, őt viszont nem zavarja.

Timo,
Jól mutattok együtt kis dundimókussal :D

Sági,
Aranyos a kis csábmosoly!

Na, megyek vissza dunsztolódni.

Kép KépKép
lorca

Nya... ezt tegnap este írtam, de nem töltöttem fel, most meg már a fele nem aktuális, de feldobom mielőtt nekilódulok képeket tölteni!!! :)

Sziasztok!

Már azt hittem nem jutok el a talira mert nem jött be a babanet és nem írtam le se címet, se telefonszámot!!!

Kami!

Köszönjük szépen a meghívást... most az a terv, hogy Zsuzsát leadom anyukámnak jó korán holnap reggel, és csak Szilvivel megyek! Az úgy szerintem jobb. A pizza nagyon jó ötlet! :D

Deako!

Elveim szerint cumiellenes vagyok, de amikor úgy merült fel a kérdés, hogy üvölt vigasztalhatatlanul bármikor míg ébren van, vagy kapjon cumit, akkor a cumi győzött. Illetve sajna nem győzött, hanem be lett vetve és rá lett erőltetve, mert bizony ő nem látta be, hogy ennek örülnie kéne, és szoktatni kellett hozzá. :?

Mazsi:

Örülök hogy rendeződött a tej helyzet... a mennyiség valószínűleg a fejés eredményeképp fokozódott a mennyiség, és azért is látsz több csatornát, mert több tej jön ki. Egyébként Zsuzsa 2 hónaposan volt 6 kg, tehát igen jól gyarapodó gyerek volt, és SOSE evett 70-80-nál többet egyszerre.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Szóval először is nagyon szépen köszönjük Kaminak a vendéglátást, nagyon jól éreztük magunkat, Szilvi is! :) Remélem nem hagytunk túl nagy felfordulást és nem zaklattuk fel Áront túlságosan... :(

Képek!!!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Csongria,
Mivel te szakmabeli vagy, véleményedet kérném szüléssel kapcsolatban.
Szabi szülése gyorsan indult, amikor megérkezett a doki, azt mondta, olyan jó 3 ujjnyira tágultam ki. Ebből csinált rögtön 4et, annak ellenére, hogy az egész buli csak 1,5 órával hamarabb kezdődött. Vártunk kicsit, hogy az infúzió lefollyon az edához, majd inkább elkezdte bekötni. A legelső alkalommal, hogy egy kicsit lazítani tudtam a folyamatos fájások miatt, pillanatok alatt beindult a szülés és 3-4 perc alatt kint volta a baba. Először a hasamat nyomva próbálta "segíteni" a babát. Miután többször levettem a kezét, a babára figyelt aki jött roham léptekkel. A kérdésem, hogy ennek az eljárásnak köszönhetem-e a méhnyakrepedést? A varratkiszedésnél csak úgy fél szóban említette, hogy ha nem olyan gyors, akkor lett volna idő az edára, és akkor vszínűleg megúszom a gátmetszést. Szerinted az ő gyorsítása miatt volt ilyen gyors? A szülésznővel láthatólag nem volt összhangban, félig meddig veszekedtek felettem a lepényleválásról, a doki nem akart várni, inkább tuszkolta ki belőlem. Az első szülésnél simán ment a kitolás és a méhlepény leválás és annak a megszületése is (vagy amit erre mondanak)

Kép KépKép
lorca

Kami!
Mi is nagyon köszönjük a vendéglátást, nagyon jól éreztük magunkat! :)

Itt vannak a képek, bocsi a helyfoglalásért! :)

Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép Kép Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Timi
Kép Kép
timocska

Kép
Kép Kép

Timi
Kép Kép
timocska

Kami! Mi is nagyon köszönjük a vendéglátást nagyon jól éreztük magunkat! :D

Timi köszi a képeket nagyon tetszenek :D

Lorca! Sajnos azt kell mondjam hogy ha nem tágit ki 4 ujjnyira, lett volna idő edára, és akkor jobban tágulsz és nem repedt volna a méhszáj. De persze jelen kellet volna lennem hogy ezt biztosan állítsam, de a tapasztalatom alapján sajnos ez így működik :(

KépKép
csongria

Ria!
Ha akarod, elküldöm neked a Benis képeket eredeti méretben emailben! :)

Lorca!
Remélem már jól vagy! Majd mutass Szabiról kopaszodós képet! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Nya hajsztok.

En a 140 kepbol, amit csinalnom sikerult (!!!) nem raknam fol mindet, inkabb szemezgettem :D

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
kami

es meg...

kami

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

es meg...

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
kami

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Kép

Kép

Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Látom, már nagyon tele a net, de hamár lekicsinyítettem, meg letöltöttem, meg kiválogattam:

Vendég

.......és köszönjük a vendéglátást, és bocs, hogy Gergő a fotelre dobta ki a fölös tejcsit, meg hogy összepisilte a pelenkázót.... :oops: :oops: :oops: ....ha jól emlékszem több kárt nem okoztunk... :lol:
Vendég

Jajj maaa, Panni, en meg teged amortizaltalak!!!! :D Bocsika :)

Orulok, hogy jottetek, klassz volt nagyon, mikor lesz a kovetkezo? :D Tok kis szocialisak lesznek a babaink :D

Aron szepen megette a 6 oras kis vacsijat, nevetgeltunk egyet a nagy agyon es most letettem bugyolaban aludni, mert a nevetese kezdett orditasba atcsapni :D Fel 9-ig ellesz, aztan furcsi, vacsi es nagy alvas... Oszinten szolva fogok tudni aludni en is, ugy erzem...
kami

Sziasztok!

Nekem tök szita az agyam... beszélgettünk ott a talin arról, hogy honnan lehetne ebédet rendelni, ahol le is tudom ellenőrizni, van-e tejtermék az ételben, és mondtatok egy-két tippet, de naná hogy mire gép elé kerültem, elfelejtettem a neveiket.

Megadnátok még egyszer???

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Róki szerintem nézd meg a Gastroyalt, meg a Béres Alexandráét de annak nem tudom a nevét :D

KépKép
csongria

Róki, a Béresalexandrás a Total Food. Szerintem ha valaki akkor azok tudják, mert azoknak mindenféle health-conscious menüjük van.

Kami, köszönjük a vendéglátást, mi a parkettát pisiltük le :D

Gyerekek, Boldit kicserélték! Itthon kajált (a20 szopi és 60 tápszer amit behabzsolt, tehát nem volt kérdéses, h kéri-e), és aztán betettem a kiságyába (Ria, hason!!) és elaludt! Aztán megint kajcsi és mindjárt fürdünk.

Lehet, h ez a gyerek mindig 180 g szeretne enni? Hoppá, ehhez képest éhes lehetett. Na majd kiderül...

Lorca, jól vagy már?

Kép
Kép
agiboldi

(vagyis 120 szopi)

Kép
Kép
agiboldi

Jóreggelt! :)

Annyira jók a képek, nagyon jó így visszanézegetni őket!!

Nekünk nem volt túl jó éjszakánk, drága lányom úgy gondolta, hogy ő negyed 2-re kialudta magát és sehogy nem akart a szopi után visszaaludni. Szépen mosolygott stb... Aztán másfél óra nyűglődés után elaludt, de csak úgy, ha átköltöztettem a kanapéra és mellette aludtam én is. Úgy látszik anyahiánya volt. :shock: :shock:

A tököm tele van a pelusokkal!! :evil: 3 napja minden reggel úgy ébredünk, hogy Lilla kábé a nyakáig kakis és pisis! :( A Liberó is átázik és a Pampers is! Mit csináljak??? :evil: :evil:

Timi
Kép Kép
timocska

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?