Sziasztok!
Na ez az én formám…mire van egy kis időm és lelkierőm nem működik a babanet sebaj megírom wordben és majd beillesztem.
Először is boldog névnapot így utólag az illetékeseknek!!!!!
Szóval kicsit eltűntem/tünk
A múlthét végére kidőltem a lányommal együtt erre a hideg frontra ill Leát tuti a front akasztotta ki engem pedig a napi 2-3 óra alvás köszönhetően a maratoni nonstop szopinak. Pénteken már a házisárkány hozzám képest kutya füle volt és persze mindenen bőgtem…Vszínű az időjárás melett az én ingerültségemet is érzékelte a kicsi lányom, mert
egész nap nem akart aludni immár napok óta ,a kajcsizást is hanyagolta (emiatt is ideges voltam) először csak éjjel hagyott ki evést ami önmagában nem lett volna baj, de ellentétben a ti gyerkőcöitekkel Lea nem pótolta be az elmaradt kajcsit/kajcsikat… Pénteken már délutáni evést is kihagyott (vszínű addigra már annyira kivolt hogy enni sem volt ereje)
Ekkor döntöttem úgyhogy miután napok óta csak 50-70 g-t hajlandó szopizni nem fogom kipótolni 90-100 g-ig a tejet (kicsit már olyan érzésem volt hogy tömöm ezt a gyereket…jó mi eddig azon aggódtam hogy nem eszik eleget most meg azon hogy tömöm…tiszta örület!), eszik amennyit eszik és meglátjuk.
Szerdán voltunk tanácsadáson 55cm és 4930g (egy bodyban pelus nélkül) így aztán csak nem fog elfogyni néhány nap alatt…
Aztán a hétvégére konszolidálódott az idő is és tudtam rendesen aludni Lea is megnyugodni látszott ,bár a 70g-nál többet nem szopizta le…Nem tudtam eldönteni hogy ennyi az adagja vagy nincs több tejcsi mert én minden szopi után le tudtam még fejni 50-60 g-t igaz a két mellből de az már mégis 100g lenne…)Már mindenféle mellszíbót kipróbáltam…Avent kézi, pesztonka gépi de igazán egyik sem ürítette ki a melleimet, a jobb mellemből max 30-40g- t sikerült lepréselni a többi a bal ciciből jött le)
Csütörtökön (az én kérésemre kiadott beutalóval!!-miután itt Kecskeméten nincsenek kötelező szűrések) elmentünk egy ortopédus ismerősöhöz (a kórházban a hazajövetelünkkor ugyanis csak annyit mondtak ,hogy lazább a csípője …a háziorvosunk pedig hogy nincs semmi baja…na akkor most döntsem el mi a helyzet?!) szerencsére minden rendben, 4 hónaposan kell majd visszamenni addig pedig minél többet hason altatni (bár ezt utálja és csak akkor alszik így ha teljesen K.O)
Ez a doki mellesleg egy segédeszköz bolt tulaja és ő javasolta a Medela gépi szívóját kikölcsönözni…Na csütörtök óta ezzel „gyötröm” magam minden szopi után mindkét mellemet kipréseltem (gyűlt is szépen a fagyasztandó készlet) és tegnapra meglett az eredmény!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vasárnap este azon morfondíroztam hogy ha ennyit le tudok fejni szopi után próbáljuk meg benne hagyni…Na nem fejtem vasárnap éjjel és tegnap reggelre megnyílt a tejcsárda
20perc alatt 50g (1 ciciből!)csak úgy bezúdult (nem nevetni ! nálunk ez rekord sebesség aa 1,5-2 órákhoz képest ) a gyerekbe még ő maga is meglepődött…azután délután megdöntöttük a rekordot 80 g 10perc alatt és újabb 10 perc alatt még 10 g!!! Na elképzelhetitek madarat lehetett fogatni velem
Szóval úgy tűnik megtört a jég , mert este és ma reggel is hasonló adagokat produkált, sőt a jobb mellemből 70g-t szopizott ami szintén újabb rekord!
Hogy mi használt a literszámra magamba döntött Lactoherb, a vasárnap befejezett 2 hetes urtica kúra, a napi 5-7 liternyi folyadék vagy csodafejőgép nem tudom vszínű együttes hatás na és persze a kitartásunk…eredménye.Egy biztos ez a szívó úgy ki tudta üríteni a melleimet hogy nem fáj és látok újabb csatornákat megnyílni szóval most nagyon örülök!!
Bocsi hogy ennyit írtam minderről de hátha hasznos lehet vkinek, esetleg egy kis lelkierőt kap a nagy küzdéshez…
Ágiboldi
Azt hiszem Te írtad hogy nem tudsz sokat inni…próbáld hidd el hogy a folyadék KELL!!
A sörök nem jöttek nekem be (kivéve a citromos Radler)
Na hogy ne örüljek annyira azért az éjjel (ez már a 2. ilyen éjszaka) hajnali 1-2 között sírva ébred Lea és nagy pukizások, görcsök… Nálatok is előfordul ilyesmi?
Nem éhes volt mert nem evett és amint megszűnt a pukiháború elaludt és 1-1,5 óra múlva ébredt enni…Olyan keservesen tud sírni Az tény hogy büfizni nagyon ritkán büfizik, pedig hagyok időt neki, rázogatom, táncolunk stb.
Fogalmam sincs mit ettem lehet hogy nincs is semmi köze hozzám nem tudom ,mindenesetre tegnap elkezdtük az Espumisan-t adni neki meglátjuk… Az Infacol nem igazán vált be.
Egyébként egy tünemény kiscsaj és imádom. Tényleg csak akkor sír ha fáradt vagy ha fáj a poci.
Kajcsi után ált. egy fél óra nézelődés, gőgicsélés aztán nyüszi hogy álmos vagyok és aztán elaltatom…Sajna (vagy nem sajna?!) még nem alszik el egyedül…Inkább csak este ha totál fullosan bekajázik és elalszik a szopi végén. Napközben nincs ilyen vagy nagyon ritkán…A babakocsis „utazgatást” imádja.Ezek a „remek” járdák totál elringatják
szemkontakt,mosoly
most a héten kezdte el, időnként már apát is követi szemmel…
ha én beszélek hozzá nagyon sokszor mosolyog már és ez talán már tudatos is…
ruha méret
hááát ez nálunk is változó az 56 os méret többnyire már kicsi, a 62es ujja ,lába hosszú de a pocaknál kényelmes
fogamzásgátló
a múlthéten voltam én is kontrollon, minden rendben nekem is a Cerazette-t írta fel a doki és nem kell a mensire várni elkezdtem és ha beválik folymatosan kell szedni.
Azt mondjuk nem kérdeztem meg mennyi idő után ad védettségett?
A papírján 1 hét áll…nem kevés ez? szedte már vki? többgyerekesek?
„anyatej fagyi”
Hogyan olvasszátok ki? Sima hűtőbe teszitek és magától kiolvad vagy langyos vízbe vagy?
Ha már felolvadt akkor eltehető újra hűtőbe ha mégsem fogy el (ez lehet hogy hülye kérdés…)
kajcsi mennyiségek
csak ámulok csajok hogy micsoda adagokat esznek a csemoták
nem véletlenül gyarapodik mindneki ezerrel
szopizás
nálunk a mellrángatás a szelek esetén ill. ha kiürült
a múltkor már írtam kézzel lábbal dolgozik és hangosan cuppog miközben akkorákat nyel hogy visszhangzik a szoba de már tudunk halkan csendesen is szopizni
éjszaka átalvás
ez még gyenge pont nálunk
tegnap megvettem a Suttógót gyors elovastam az idevonatkozó álláspontját…
mi a véleményetek a láncetetés+álometetés kombiról?van vkinek tapasztalata vele?
Nekem kicsit furi, Leánál egyenlőre nem is működik, legalábbis cicivel. Az első néhány hétben amikor még tápszert is kapott néha volt hogy álmában evett de nekem rossz érzésem volt miatta (megint csak a tömés jutott eszembe)
csuklás
Lea elég sokat csuklik…hálistennek nem bukik tőle
tuti hogy a tele poci az oka? Ti mit csináltok ha már nagyon csuklik?
a fotók szuperek félelmetes iramban cseperedik mindenki
a nagykádas akciók tetszenek a legjobban mi még nem próbáltuk mert a köldöke kicsit tovább váladékozott a kelleténél (lapis kezelés…) de most már OK úgyhogy mondtam apának ma beveheti a nagy kádat a kicsi lányával
Barbus
Tök jó hogy rendeződik a helyzetetek, a lényeg hogy Emma jól érezze magát
Babatali
Kicsit irigykedem, kár hogy ilyen messze vagyok tőletek
Most néztem éppen hogy itt nálunk Körösön is van baba-mama klub, most indították ha Lea tényleg ilyen ügyi lesz a szopizásban lehet hogy elnézünk…de persze az mégsem ua.