Új privát üzeneted érkezett!

Zsebi: teljesen megnyugodtam, azaz csak képletesen, mert azt írtad le szóról szóra ahogyan nálunk zajlott eddig minden. Pontosan ugyanez volt még a tegnapi napunk is egyforma. Ezek szerint nem az én fiam problémás, egyszerűen ilyenek a babák. Én egyelőre össze-vissza etetek és remélem hamarosan magától kialakul egy rend. Arra figyelek,hogy napközben 3 óránál tovább ne aludjon és finoman felkeltem, ilyenkor általában rögtön jelzi is, hogy éhes.
A cumira nekem pont azt mondta a védőnő, hogy nem tudja elrontani a cumi. Ha nem kéri kiköpi. Egy ideig szopizta is, aztán tényleg kiköpte. Egyszer elaludt így, máskor nem. Inkább az jön be Beninél, hogy befúrja a fejecskéjét az ágyvédőbe és úgy tud elaludni. Szóval szerintem Andinak igaza van, nem rontjuk el őket. Ki kell tapasztalni, hogy mi a jó nekik és nekünk és ez időigényes, nehéz "munka".

Puszi Mindenkinek

Viki

Kép
viky30
 
 


Viky30 !

Biztosan láttad akkor Balázskát, mert első éjszaka én is beadtam szegénykémet, de hát mivel úgysem volt tejcsi és szopizni sem akart, csak később bimbóvédővel, így nem láttam értelmét annak, hogy nálam maradjon. Egyébként mi voltunk a legkisebbek az összes baba között, de majd megnövünk idekint.

A cumiról csak annyit, hogy én inkább azt adtam neki már a kórházba, mint a cumisüvegből a cukros vizet, mert abból ömlött az anyag. Azóta szopik, bár ma én azt vettem észre, hogy ha már nehezebben jön a tejcsi, és jobban kell szívni, akkor nem szívja csak sír, de odaadom a másik cicit és akkor abból lakik jól. eddig felváltva szoptattam egyik mellből és a másikból is, most már egy alkalommal szopik mindkettőből.
gulyas
 
 


Sziasztok!

Hol szülés ? : igen én is hallottam reggel a rádióban, hogy mégis úgy döntöttek, hogy nem kell fizetni :) :) :) akár hol is szülünk - ez jó hír!

Mazsolák: nagyon köszönöm, hogy írtál... még bent vagyok a munkahelyemen és itt a privát e-mail elérés le van tiltva, de este otthonról elolvasom és írok!

... Én is most csinálom az antibiotikum kúrát és 1-2 naponta beijedek vagy valaki beijeszt, hogy mennyit ártok, árthatok a kicsinek vele. Vasárnapig szedem. Otthon olvasom a leved este és utána írok ...

Hasfájás: én magam voltam hasfájós kisbaba apáék elmondása szerint ... apukám állandóan maszírozta a hasam és tornáztatta a lábam le s fel. aztán elmúlt és felnőtt koromra kifejezetten gyors anyagcseréjű emberke lettem :)

Sziasztok!
Emese

KépKép
emese1974
 
 

 
 

Lányok légyszi segítsetek!
:oops: :oops:
Kaptam egy homeós bogyót Pulsatilla pratensis 200 ch, ami állítólag segíti a baba befordulását. Ahogy utánaolvastam, ez amolyan depresszió és stressz elleni bogyó.
Na de, akitől kaptam, 3 napig szedte és utána egyből be is fordult neki. Már fektették volna be, hogy megcsászározzák, hát erre az utolsó pillanatban befordult neki.
Szóval mi a javaslatotok? Esetleg ismeri valaki ezt a bogyeszt?
Már írtam egy homeós topicba, de még senki nem válaszolt:(

Köszike

Kép
niki30
 
 


niki én császárral szültem.
küld el priviben a tel számodat és felhívlak.
sztem semmiképpen nE SZEDD BE!!!!!
kerekpocak
 
 


Szia Niki!

Nekem volt gond Liza befordulásával, és a dokim mondta hogy szedjem a pulsatilla-t. A homeo-val nem tudsz semmit elrontani, max nem segít. Ettől függetlenül a császártól ne félj. Kerekpocak gondolom fel fog világosítani csaszi témában.
(Hozzá tartozik az igazsághoz, hogy Liza nekem is 3 napnyi Pulsatilla után befordult, de még csak a 34. hétben voltam.)
A www.homeopathya.hu oldalon vannak infók a homeos kezelésekről terhesség alatt.

Nóra és a csajok

Kép
Kép
Kép
anaci
 
 


Mazsolák - válaszoltam neked priviben a kérdésedre :)

Sziasztok!
Emese

KépKép
emese1974
 
 


pont azért írd meg a számod niki, mert csaszi témában FELTÉTLENÜL beszélnék veled!!
kerekpocak
 
 


Emese, sajna még nem kaptam meg!!! :oops: :oops: :? :( :cry: , de kitartóan várom! Ha nem megy, akkor átküldöm az emilemet.

Niki, eme kérdésedet passzolom :oops: :? , foltokra nálunk a 1/2 napi vanishes áztatás jött be - bár nem itt kérdezted... :oops: 8) :wink: - Azért írd meg, h mi mellett döntöttél??!!! :)


Fatima??!!! :roll: 8) :wink:
mazsolák
 
 


Hello!

Na szép, nem vagyok egy napig és totál elveszítem a fonalat! :)

Emese! - Bizony az én orvosom is dr Kaszás. :) Gondolom Edus már megírta a legfontosabbakat, de azért én is mondok 1-2 dolgot arról a vacak baciról. Szóval nekem is csinált a dokibá tenyésztést a 20. hét körül, ami sajnos pozitív is lett. Mondanom sem kell, hogy teljesen kibuktam, amikor utána olvastam a strepto-nak. Rögtön be is mentem a dokibához, aki megnyugtatott, hogy semmi baj nem lesz. Valóban eléggé veszélyes a picire ez a baci, de nem annyira, hogy teljesen kiboruljak. 1 hét antibiotikumos kezelés + 2 hét jódos hüvelykúp után a 2. tenyésztésem már negatív is lett. :) Sajnos ez semmire nem garancia (azóta lehet, hogy megint pozitív vagyok), így azt KELL TUDNI, hogy mi (akik 1X már pozitívak voltunk), tutira antibiotikummal fogunk szülni. Ezt KELL mondanunk amikor beérkezünk szülni. ENNYI!!!

Tudom, hogy ez most nagyon egyszerűen hangzik, de sajnos más megoldás nincsen. Az antibiotikum valóban nem túl jó a babánknak, de még mindig jobb annál, mint hogy megfertőződjön és kapjon egy komoly tüdőgyuszit stb.

Szóval NO PARA! Minden OK lesz. Hidd el!!! :)

Niki drágám! - Látom csak nem hagy nyugodni Emmácska fekvése. Totál megértelek, mert tudom, hogy szeretnél természetesen szülni. Sajnos én nem tudok semmit arról a bogyóról, de az tuti, hogy elvileg ezek nem ártanak. Az viszont kissé aggasztó, hogy depi ellen való. :(

Beszélj Zsófival! Ő meg fog nyugtatni, ahogy engem is megnyugtatott a strepto-val kapcsolatban.

KÖSZÖNET ezért neki!!! :D :D :D

Edus! - Köszi a mailt!!! :D :D :D Ma megpróbálok rá válaszolni! Addig is sok puszi nektek! :)

Zsebi, Viki és Gulyas! - Sajnos nem tudok hozzászólni a cici kontra cumi témához. :( Egy a lényeg: ne keseredjetek el, ha megváltozik a picik napi rendje. Bizony, nekünk kell hozzájuk igazodnunk. :)

A cumiról csak annyit, hogy én angyon ellene vagyok. De az tény, hogy ha a kezét szopizná állandóan, akkor már inkább a cumi!

F.

fatima
 
 


Köszi Csajok a válaszokat!

Fatima, persze agyalok most rajta, hogy bevegyem, ne vegyem. De majd felhívom Zsófit és jól megbeszélem vele. Meg akkor gondolom mesél a császárról.
Nálatok minden okés?

Kép
niki30
 
 


mi nem adtunk cumit, mert nekem gáz.
láss csodát samu az ujját sem szopizza! szóval nem tuti h vagy az egyik v a másik! amúgy az ujj szopizás még mindig jobb mint a cumi. (lásd vekerdy, ranschburg :arrow: ha játszik ahhoz kell a keze, tehát nem tudja szopizni, ha cumizik, akkor meg ugye lazán.. és tévhit h a fogak elrendeződését negatívan befolyásolná!)
kerekpocak
 
 


Niki, szerintem ne erőltesd ezt a befordulást. valszeg nem véletlen,h. csücsül. vmiért így jobb neki. én nem venném be a bogyeszt, de persze te tudod.
persze megértem,h. természetesen szülnél inkább, ha lehetne.. de én úgy gondolom, h. Emma nem véletlenül maradt így.
ráadásul ilyenkor már helye sincs elég.

cumi vs. ujj: mi adtunk az elején cumit, bár megfogadtam, h. nem lesz.. :lol: no ennyit az elvekről. de ahogy megtalálta Laura a kezét úgy 2-3 hósan, MAGÁTÓL elhagyta a cumit, kiköpte.
én örülök neki, szerintem inkább ujj, mint cumi.
ja és a cumi mellett szopott, meg még cumisüvegeztünk is néha, és nem lett cumizavaros.
most akkor szopja csak az ujját, ha nagyon éhes v. nagyon álmos v. nagyon felhúzta magát és nyugtatásképpen.


M.

Marcsi

KépKép
alon
 
 


Edus - jogos, nem ment el valami miatt, elküldtem újra! Remélem most már átmegy :roll:

Fatima - köszi a megnyugtatást! ... én is elvolvastam a neten egy-két infót, cikket a streptorol, és nagyon beijedtem, utána lecsihadtam, mert kis %-ban van csak általában baj belőle. Az antibio kúra most még jobban aggasztott, bár már amiatt is megnyugodtam volna mikor ... tegnap a gyógyszertáros csaj teljesen kiakadt, hogy terhesen antibiotikumot szedek ... de mára már megint normálisan kezelem. Koncentrálok a babára befelé, hogy rá ne hasson ez a gyógyszer! :) :oops: . Az jó hír, hogy neked elmúlt tőle! A neten azt írták, hogy nem nagyon lehet eltűntetni.

Na megyek pihenni, eléggé megvisel ez a nyomott, meleg idő. Benneteket nem?

Sziasztok! Szép napot.
:P
Emese

KépKép
emese1974
 
 


Niki! - Szerintem igazából nem a bogyóval van a abaj, mert ezek a homeo cuccok szerintem nem árthatnak, de abban tényleg lehet vmi, amit Marcsi írt, hogy Emmácska valószínűleg nem véletlenül maradt ülve. Én ilyenkor mindig arra gondolok, hogy ha már így alakult, akkor annak meg van a miértje. Nem???

Velünk amúgy minden OK. Tarek iszonyat sokat mozog. A legtöbb magazinban olyan cikket olvastam, hogy a végére nem izegnek.mozognak annyit. Na az én fiam már most kivétel. Nagyon aktív! Néha még "fáj" is amit csinál. :) De édes ez a fájdalom! :)

Figyi! Kedden talizhatnánk egy kicsit hamarabb is, ha ráérsz és dumcsizhatnánk egy jót egy tea mellett valahol. Szerintem nem fogunk már talizni (keddet leszámítva) addig míg Emma ki nem bújik. Aztán persze majd meglátogatlak, ha tehetem (és persze ha nem bánod), de akkor már úgyis minden más lesz. Na???

Emese! - Ne hallgass senkire, aki azt mondja, hogy terhesen tilos az antibio, mert ez nem igaz. Inkább menjen az antibio, minthogy az a fránya baci fertőzze meg a babát. Kaszás doki tudja mit csinál és szerintem csak akkor írja fel, ha már tényleg muszáj. Én benne bízom és nem foglalkozok mással.
Az anyósom pl természetgyógyász, aki sejtheted mennyire ellene van a gyógyszereknek. Ráadásul candida specialista. Köztudott, hogy az antibio nagy cimbije a gombának. Magyarul, ha szeded, akkor utána tutira hemzseg benned a gomba. Ő is teljesen ki volt, hogy antibiot szedek, de miután fogalma sincsen, hogy annak milyen következményei lettek volna, ha nem szedtem volna, így nem hallgattam rá. Én azt javaslom, hogy szedjél az antibio mellé vagy után egy "adag" bélflóra regenerálót. Én is szedtem olyat.

Amúgy meg állítólag tényleg nehéz belőle kijönni. Az én 2. tenyésztésem negatív lett, de lehet hogy ha most csinálnánk egy újat, az megint pozitív lenne. Szóval egy a lényeg: kapnunk kell szülés alatt antibiot. Nem is keveset állítólag. :(

Zsófi, Marcsi! - Nekem még nincsen tapim cumi ügyben, de miután az apukám fogorvos, így egész életemben azt hallottam, hogy az újjak szopása nagyon nem jó. Az más, ha a gyerek a szájában nyúlkál (amikor éhes, álmos, jönnek a fogai stb), de az nem egyenlő azzal, hogy konkrétan szopja az újját.

Szerintem a szerencsés, akinek a gyereke sem az újját, sem a cumit nem igényli. :)

F.

fatima
 
 


Sziasztok!

Niki - Márkról a 34. héten mondták, hogy ül. Én már akkor lélekben felkészültem a császárra is. Nem fordult meg és mi nem is tudtuk, hogy Márk lesz, mert a háta és popsija volt kifele.

Cumi - én is vettem (bár határozottan úgy gondoltam, hogy nem fogok neki adni), egyszer asszem 2 hetes korában odaadtam neki, de 2 perc múlva cékla szinű volt a feje úgy szívta, hátha jön belőle valami. Ezek után mindíg kiköpte és az ujját sem használta cuminak soha. Szerintem gyereke válogatja...

Puszi nektek, jó pocakosodást!

Panni

Kép Kép
panni_30
 
 


Sziasztok!

Én is mondanék pár szót a cumi-ujj témában, mint 3 hete gyakorló anyuka. :D :D Mi próbáltuk a cumit, de nagyívben kiköpte. Most kezdi megtalálni az ujját, és lelkesen szopizni. De szerintem nem gond. Én még az oviban is szopiztam az ujjamat, és semmi baja nincs a fogsoromnak. Szerintem minden baba más, van akit az egyik, van akit a másik nyugtat meg. Én mostmár azt gondolom, semmit nincs értelme erőltetni, vagy elhatározni, a baba úgyis tudja mi a jó neki. És mi úgyis úgy fogunk tenni, ahogyan neki a legjobb. Legalábbis az elején. Később, meg csak gondoljuk, hogy mi irányítunk, de persze közben meg még mindig Ő az úr. :D :D :D

Remélem senkinek nem veszi kedvét ez az ócska időjárás, mindenkinek mosolygós szép napot: Andi, Maja

Kép

Kép
b79andi
 
 


Szép jó reggel!

Halkan kell pötyögnöm, mert párom még alszik, de olyan k...va hangosak a billantyűk. :roll:

No, Zsófi, Neked mégegyszer köszi a tanácsokat, infókat, úgy örülök, hogy beszéltünk.
Eldönöttem, nem szedem be a bogyókat...én is hiszem azt, hogy nem véletlenül történnek úgy a dolgok, ahogy...ha így fekszik, így fekszik. Nem is nyavalygok többet miatta. (bár ma jön tesóm, és tuti belém akarja majd tukmálni a bogyeszt) :roll:
Zsófi egyébként is mondta, hogy lehet, hogy most már többet ártanék vele, mert ha elkezdene forogni, esetleg rácsavarodhat a köldökzsinór is....szóval maradjon minden úgy ahogy a természet és Emma elrendelte. :)

Cumi.
Lányok, én még alsótagozatban is szoptam az ujjam, számomra ez volt a megnyugvás. Komolyan. Már az oszt.főnököm szólt rám.
De szerintem - Andival egyetértve -, a gyerek tudja, hogy mi a jó neki és annyira más mindegyik, kinek ez, kinek az válik be.
És ha cumi kell, hát legyen cumi. Nem azt mondom, h. rá akarom szoktatni a cumira, de ha úgy jön ki a lépés, én ezen nem akarok görcsölni. Ha meg megtalálja az ujját, akkor neki egyszerűen arra van szüksége. A lényeg úgyis az, hogy nyugodt legyen az a gyerek. Nem?
Ha mondjuk választani kéne, akkor én is az ujjat választanám. Én már csak tudom. Isteni.
Na de ezt elmesélem. Képzeljétek, mikor még szoptam az ujjam (12 éves lehettem), a nagypapám kitalálta, h. éjszakára kesztyűt húz rá és leköti. Na de velem nem lehetett kitolni, rafkós voltam. Szépen szájjal kikötöttem, levettem. Reggel pedig visszabűvészkedtem és büszkén mutattam, h. nézd papa, ügyes vagyok? Erre ő csak csóválta a fejét, h. hát igen, oké, na de akkor mi volt éjszaka az a cummogás, amit hallott...
Szóval ilyenek a gyerekek, megkeresik azt, ami számukra a legjobb!

Még annyit, h. Emmával álmodtam. Császárral született:)

Puszi
Niki

Kép
niki30
 
 


Fatima, Neked elfelejtettem válaszolni.
Persze, teázzunk, bennevagyok. Dumálunk egy jót. És természetesen bármikor szívesen látlak!!! :D
Akkor majd telcsin egyeztetünk még, ok?!

Kép
niki30
 
 


Sziasztok Lányok!

Én már jó rég jártam itt, de néha-nlha olvaslak Titeket, megpróbálok ezentúl sűrűbben jönni... :oops:

Én már teljes kavarban vagyok, már nem tudom hogy van, úgyhogy gondoltam Titeket kérdezlek meg.

Én nem a János kórházhoz tartozom, de ott szeretnék szülni, akkor kell fizteni végül vagy nem? Július 1jéig megszülök mindenképp, június 20ra vagyok kiírva..
Ráadásul a választott orvosomnál szeretnék szülni. Neki "törvényileg" kell fizteni? Ha nem ügyel épp, amikor szülök, akkor nem tudjátok, végül bejöhet vagy sem? Ha igen, "ingyen" vagy kell fizteni?

Köszönöm ha tudtok segíteni, mindenkinek jó pocakosodást!

Puszi,
Verus

Kép
buborka.
 
 


Sziasztok!

Niki: dokibácsi mit mondott a farfekvéssel kapcsolatban? Úgy nézem erről nem írtál még. Ez a homeos bogyó a neve alapján gyógynövényből van, mert magyar kökörcsint jelent. Viszont a gyógynövényeket sem szabad úgy a kismamáknak szedni, homeo ide vagy oda! Hiszen a hatóanyaga árthat, a legtöbb gyógyszernek az alapanyaga is gyógynövény! Szóval ha nem tudod mi a fő hatóanyaga és mire hat akkor inkább ne szedd be szerintem. Ha beszélsz egy szakemberrel aki tanácsolja csak akkor. Mint például a sokat emlegetett málnalevél tea. Arra a szakik is azt mondják, hogy ártani nem árthat. Én sem tudom azért tágultam ilyen gyorsan mert ittam,de bajom nem lehetett tőle és ezért mertem inni.

Cumi: engem és a tesóimat egyformán megkínáltak cumival a szüleim. Hárman vagyunk és háromféleképpen reagáltunk. Nővéremnek nem kellett soha és az ujját sem szopizta, én cumiztam és nem tudtam elaludni nélküle 3 éves koromig, az öcsém pedig szintén nem cumizott de ő is ovi után is az ujját szopta. Szóval szerintem teljesen babafüggő. Én még nem tudom nálunk mi lesz, mert a babam egyelőre az egész kezecskéjét próbálja betenni a szájába, persze nem sikerül neki, de a cumit meg nem fogadja el...

Buborka: semmit nem kell fizetned és szülhetsz a választott dokidnál ott ahol szeretnél! Ez a helyzet, a hírekben ezt közölték a a hét elején. Lehet, hogy beutalót kell kérned, ezt nem tudom de ezt kérdezd meg a kórházban vagy a dokidtól június elején.


Puszi Mindenkinek

Viki

Kép
viky30
 
 


Szia Viky30!

nagyon szépen köszönöm, remélem a gyakorlatban is így működik :)

Üdv,
verus

Kép
buborka.
 
 


Csajok, pakolok fel egy-két képet a babakuckóról.
Ma dekoráltuk ki Emma szekrényét. Szerintem olyan szíííp. :lol:

Kép

Kép

Kép
niki30
 
 


Niki, nagyon klassz lett Emma birodalma!!!!Igazi kis hercegnőnek való kuckó! :D :D :D Hu már csak pár hét, nap, és itt lesz a nagy találkozás! :roll: :oops: 8) :lol: Télleg, dokiddal beszéltél már "Emma csücsöléséről"?! :shock: :roll: Érdekesek ezek az álmok... :oops: 8) :wink:
mazsolák
 
 


Sziasztok!!!

Fúúúú, Niki, már csak 19 nap!!!!!! De izgi!!!! Akkor szinte már azt lehet mondani, bármikor!! Neeeeem semmi!!!!

Emma kuckója naaagyon cuki!! Hogyan csináltátok a dekorációt a szekrényre?? Matrica, vagy valami más technika?? Nagyon egyedi lett.

Mindenkinek jó pocakosodást. Talán visszajön már a jó idő???? Ránk férne már egy kis napsütés és meleg.
Meg néha egy két front! :D :D :D

Üdv: Andi

Kép

Kép
b79andi
 
 


Sziasztok csajok :D

Niki, nagyon edes Emmacska szobaja :D !!!!

en szombaton nagyon rosszul lettem, amiota babat varok havonta 1x ramjön egy migreneszerü fejfajas, azon pedig nem segit semmi, csak a pihi egy sötet szobaban, ahol alomba tudom magamat sirni :(
Eppen kismamanaci vasarlo turan voltunk, de ramjött es elindultunk haza, de az autopalyan meg kellett allnunk, ahol sajnos eleget kellett tennem mertektelen hanyingeremnek :(

en csak azert aggodom, mert az elsö 3 honap mar elmult, de a fejfajas mgmaradt...

egyebkent voltunk tegnap kocogni kicsit, csak ovatosan, ahogy tanacsoltatok :) jo volt, csak a cicimmel küzdöttem egy kicsit, azt hiszem eljött egy uj, nagyobb melltarto ideje :lol:

hogy vagytok ma? vigyazzatok magatokra es egymasra!
Vendég
 


Sziasztok!

7végén nem voltam netközelben, de most visszaolvasgattam!

Cumi: nem tudok hozzászólni, de később biztosan hasznát veszem a tanácsoknak! Az unokahugim csak kb. 5 évesen volt hajlandó végleg megszabadulni az alvóscumijaitól, és nem úgy tűnik, mintha bármi baja lenne ettől! (Az ujját sosem szopizta.)

Niki: sztem jól tetted, hogy nem vetted be, Emma tudja mit csinál!! Tuti! :lol: Mondjuk én könnyen dumálok, pénteken azt mondta a dokibácsi, hogy az én Emmám fejjel fekszik, és a pocim alakja miatt már nem is fog tudni elfordulni!
A szoba tényleg gyönyörű! Nekünk sajnos csak egy "babasarkunk" lesz, de ott is zöld a fal!

Buborka: úgy tudom, szülésre nincs beutaló, de ha a választott kórház fogad (mégpedig fogad, ha a dokid vállalt), akkor minden úgy van, mintha a területes kórházban szülnél! Tehát semmiért nem kell fizetni, sztem! Én is ilyen helyzetben vagyok, csak vélhetően júli 1. után szülök!

Zsu

Zsu
svs
 
 


Hello Mindenkinek!

Na végre ma már jobb idő van! :) Olyan rossz volt, hogy szinte egész hétvégén be volt borulva vagy esett az eső. :(

Képzeljétek! Tegnap még vettem 1-2 cuccot Tareknak. Ugyanis rájöttem, hogy minden ruhácskája (amit újszülötten tud majd hordani) olyan kis pizsamás. Na de tegnap vettem neki olyan rugit, ami nem egyben van, hanem a nacija is és a felsője is külön van és az csodaszéééép! Abban fogunk hazajönni majd a kórházból!!!

ÚR ISTEN! Már annnyyyyiiiiiiiraaaa váááárom! Teljkesen be vagyok zsongva!! Ja! És hihetetlen: a terhességem végére teljesen érzelgőssé váltam. Ha látok egy babát már potyognak is a könnyeim! :oops: Mindig arra gondolok, hogy nemsokára a karjaimban lehet az én kisfiam! :)

Niki! - Akkor este beszéljünk és dumáljunk meg valamit holnap délutánra. Mondjuk 3 óra????
Amúgy hogy vagy???? Tesód mit mondott, hogy nem szedted be a bogyót? Vagy beszedted???

Minden friss maminak és a picijének szép napot!

A leendő mamiknak meg csak annyit: élvezzétek a babavárás minden pillanatát, mert hihetetlenül gyorsan elszáll az a 9 hónap!

Pussz, F.

fatima
 
 


Sziasztok!

Köszi a dícséreteket a kuckót illetően:)
Andi, ez egy sima ragasztós technika. Egy nagy papíron vannak a rózsák, amit ki kell vágni, bele kell mártani egy kis vízbe, aztán pici dekopázs ragasztót a bútorra és úgy rásimítod a rózsákat. Van egy oldal, ahol fenn vannak ezek a minták (nagyon szépek), ha érdekel akkor átküldöm.
Igen, már nagyon izgi ez az egész várakozás.

Edus, a dokim annyit mondott múltkor, hogy ha Emma így marad, akkor császár lesz belőle.
Fatima, a bogyeszt végülis nem szedtem be. Én már nem variálok, így fekszik és kész. :wink:
Este akkor beszéljünk. Én is olyan 3 órára gondoltam. Arra gondoltam szólhatnánk Andinak is, mert ő is jön a felkészítőre úgy tudom.
Holnap kifaggatlak, hogy hol vetted ezt a kétrészes szerelést.

Evu, mindig is ilyen migrénes voltál, vagy csak a terhességed óta?
Tudsz rá valamit szedni? Nekem párszor jött csak elő a terhesség alatt a fejfájás (nem migrénes), egyébként épp ma is :cry: , és egy fél algopyrint vettem be. Azzal azt gondolom nem árthatunk.
Vigyázz magadra!

Zsu, akkor Neked szerencsésen befordult Emma:)
Nekünk sem szoba ám ez tulajdonképpen. Láthatjátok, hogy nincs is rajta ablak. Van egy szobánk és ez a hozzá tartozó hálófülke, ami méreteiben megfelelő, csak azt sajnálom, hogy nincs ablaka:(
Na de elleszünk így is. Úgyis csak alukálni fog ott Emma.

Jah, és Lányok most már én is borzasztóan várom, hogy itt legyen velünk a kislányom. Pedig tökre élvezem a terhességet, csak hát már olyan közel az idő és én már egyre izgatottabb vagyok. Úgy, mint Fatima.
Nah Fatima, holnap jól szétizgatjuk magunkat! :D :D

Puszi Mindenkinek! Szép napot!

Niki

Kép
niki30
 
 


Szai Niki :D

nem, soha nem voltam migrenes, ilyen erös fejfajasom a terhesseg ota van..de tenyleg ritkan, bar akkor kibirhatatlan..
nem mertem bevenni gyogyszert, de azt hiszem elmegyek homeopatias dokihoz es kerek tanacsot mit is lehet ilyenkor tenni :)

huu, nagyon izgalmas lehet, mar tenyleg csak par nap es a kezedben tarthatod a pici Emmacskat :D

pihizz sokat!
Vendég
 


Niki! - persze, hogy hívd Andit is! Jól elleszünk hárman kismamák! :lol: És persze jól kibeszéljük magunkat. Tök jóóó!
Ja! Én nem is dícsértem meg Emmácska kuckóját! Pedig nagyon szép lett!!! :) Igazi kis angyalos! :)

Evu! - Szegénykém! Nagyon szar dolog lehet ez a migrén! Én már csak tudom, mert világ életemben fejfájós voltam. De ha hiszitek, ha nem, a terhességem óta alig fájt 1X-2X. Nem tudom mi történt, de tényleg meglepően kevesebbet fáj a fejem mostanság! Mondjuk állítólag nekem a cigi is csak rátett egy lapáttal.

Szerintem nyugodtan be lehet ilyenkor venni egy fejfájáscsillapítót. Bár az igazság az, hogy a terhesség során kialakult migrénes fejfájásra állítólag nem használ a fájdalomcsillapító.

Ti mit tudtok erről?

fatima
 
 


Fatima, köszi az együtterzest :D

de latjatok, ma nincs semmi bajom, söt kifejezetten boldog es izgatott vagyok, mert kicsiz hamarabb abbahagyom ma a melot, hogy el tudjak menni venni nacit, amit ugyebar szombaton nem sikerült :D

remelem talalok valami csinit :D

ja, amugy levagattam a hajamat, mondtam a csajnak 10 cm az aljabol...na meg kell jegyeznem, hogy derekig ert a hajam, es most vallig :shock: de nem is szamit, mert ugyis lenövesztem a festett reszt..de azert szokatlan :D

nekem a dokim is, a vedönöm is azt mondta, hogy ha lehet, ne szedjek semmi gyogyszert..a baratom viszont azon a velemenyen van, hogy ha erös fejfajasom van, az art a babanak is, mert erzi az en szenvedesemet..en igazabol nem tudom mit gondoljak :?

lanyok, biztosan buta kerdes, de nektek kb. mikor kezdett el igazan nöni a pocakotok? :D

pusszancs
Vendég
 


Evu, nekem a doki és a védőnő is azt mondta, hogy algopyrint be lehet venni, persze azért nem marékszámra. Sztem, ha ennyire fáj, próbáld ki legalább! Illetve ahogy gondolod, de én egyet bevennék! Esetleg felet??

Lányok, szerintetek lehet daueroltatni terhesség alatt? Úgy szeretném, de eddig nem mertem! :?: :?:

A hétvégi után most marha meleg van, Ti hogy bírjátok?? Én nehezbben! :?

Zsu

Zsu
svs
 
 


Zsu..

olvasgattam a temaban, ezt bemasolom ide..

Hajápolás
A haj állapota a terhesség alatt szinte minden nő esetében jelentősen megváltozik. A szervezet hormonális hatása következtében fokozódik a faggyúmirigyek működése, ezáltal zsírosabbá válik a bőr és a haj is. Ilyenkor gyakoribb hajmosás szükséges, amihez érdemes megfelelő, kímélő sampont választani. Az áldott állapotban a haj gyakorta válik nehezen kezelhetővé, fénytelenné, töredezetté. Fokozott vitamin-bevitellel, megfelelő minőségű hajápolási szerek alkalmazásával könnyen úrrá lehetünk ezen a problémán.
Más kérdés viszont a haj megváltozott biokémiai összetétele, és ennek hatása a festés sikerességét illetően. Tapasztalati megfigyelés, hogy a festés a másállapot során a szokásostól eltérő eredményességű, tartóssága, az elért szín tónusa és árnyalata nem minden esetben a várt eredményt adja. Tehát nem elsősorban a magzat védelme érdekében, mint inkább az elérhető esztétikai eredmény kétségessége, és tartóssága miatt javasolhatjuk a terhesség alatti hajfestés mellőzését. A haj dauerolásának elbírálása hasonló megítélés alá esik: a komoly hormonális változások következtében kialakuló biokémiai, szerkezeti változások megnehezítik a haj tartós sikeres dauer-kezelését.

De egyebkent lehet olvasni ezt is, azt is..egy ismerösöm egyfolytaban festi a hajat, es allapotos.En nem merek hozzanyulni, ezert döntöttem a lenövesztes mellett, de lehet, hogy en parazom tul..festes, dauer..talan ha szakember csinalja..remelem valaki ad neked valami okos tanacsot :D

nekem is olyan melegem van, es reggel hideg volt, be vagyok öltözve, mint egy eszkimo 8) :(
Vendég
 


Evu! - Igazán nincs mit! :) De tényleg tudom miről beszélsz! Sajnos....

Nekem a házidokim volt nagyon az ellen, hogy bevegyek gyógyszert, de a nődokim meg azt mondta, hogy 1 tabletta nem árt. És szerintem igaza van a barátodnak :arrow: többet ártasz azzal, ha egész nap szenvedsz. Nem eszel, nem iszol, csak fekszel és néha kidobod a taccsot. Már bocsánat..!

Én sem azonnal szedtem be a fájdalomcsillapítót, csak akkor amikor már tényleg annyira fájt, hogy inkább nem tűrtem tovább. (Hál'Istennek erre max 3X került sor az egész terhességem alatt)

Zsu! - Szerintem ne daueroltasd a hajadat, amíg terhes vagy.
Én "göndörke" vagyok, de néha (1 évben 1X) tetettem dauert a hajamba, hogy tartósan legyek göndör. A "normális" fodrászok eleve utálnak dauerolni, mert tudják, hogy nagyon ártalmas a hajnak.
Szóval, ha visszaemlékszem, hogy milyen büdös a dauer szaga és hogy mennyi "ártalmas" gáz szabadul fel közben, akkor inkább azt mondanám, hogy bírd ki és majd ha már nem leszel várandós, akkor megcsináltatod.

De az is igaz, hogy olvastam mnég régebben valahol, hogy festetni is lehet a hajat várandósan, csak jónak kell lennie a szellőzésnek.

Szóval ez is egyike azoknak a dolgoknak, amiben mi dönthetünk. De én tutira nem csináltatnám most.

fatima
 
 


Evu, Fatima köszi! Valahol a lelkem mélyén én is tudom, hogy semmi értelme felesleges kockázatot vállani, de azért a megerősítésetek segítséget jelent! :lol:

Zsu
svs
 
 


:D
Vendég
 


Zsu!

Ez normális! Az ember jobb szereti hallani is azt, amit gondol! :)

Tényleg! Emma mozog? A múltkor arra panaszkodtál, hogy nem mozog annyit. Beindult???

fatima
 
 


Ma nagy ugribugri van! Úgy élvezem! :D Azt olvastam, hogy a 32. héten mozog a legtöbbet és innentől kevesebbet fog! Nálad ez így van?

Evu, hogy álltok a nevekkel?

Zsu
svs
 
 


Zsu!

hat a nevekkel ugy allunk, hogy sehogy... :D

igazabol teljesen belazavarodtunk... :shock:

val.szeg megvarom, amig kiderül szemünk fenyenek neme, es akkor ujra nekiveselkedünk a temanak :D
Vendég
 


Zsu!

Na jól van! Gondoltam én, hogy beindul majd Emma baba, csak akkor éppen lusta napjai voltak. :)

Igazából én nem nagyon tudom, hogy hogy kéne lennie, de azt tudom, hogy az én fiam non-stop mozog. Már a 9. hetes UH-on úgy izgett-mozgott, hogy a doki is meg volt lepődve! Volt olyan is, hogy kb 5 másodperc alatt tökre megfordult és ahol a feje volt ott hirtelen a popsiját láttuk! :)

Szóval én is úgy tudom, hogy a 30-35 hétig nagyon aktívak, aztán meg már hely híjján "lenyugszanak". Na ez az, amit nem tudok elképzelni! :lol:

Nálunk olyan is van, hogy Tarek olyan erősen mozog, hogy szinte felsziszegek. A férjem meg totál ki van emiatt, mert azt hiszi hogy baj van. Mondogatom is neki, hogy nincsen baj, csak azért néha fáj,a mit művel a fiunk. :)

Vicces, nem?

fatima
 
 


Evu: mi is így csináltuk, könnyebb is volt, hogy csak egy nemre koncentráltunk!

Fatima: aktív kisgyerkőcötök van, vajon milyen lesz idekint?! Igen, múlt héten nálunk is volt néhány fájdalmasabb rúgás, de az is jobb, mintha semmi sem lenne!
Ti már mindennel kész vagytok? Rucik, babkocsi....?

Zsu
svs
 
 


Zsu!

Hát ez az! Mi lesz, ha kibújik az én kis ördögfiókám???? :lol:

Aha! Nagyjából készen vagyunk. Tarek ruhácskái már a szekrényben vannak kimosva, kivasalva. A tegnap vásárolt dolgokat majd ma kimosom még és akkor ruha-ügy tényleg lezárva!

A babakocsinkat most szombaton hozza a barátnőm. Tőlük vettük a hordozót, babakocsit, légzésfigyelőt stb. Mindent megkaptunk fél áron. Az ő kisfia most volt márciusban 1 éves. Mondanom sem kell, hogy olyan minden mintha új lenne.

Szóval már csak 1-2 apróság és készen állunk Tarek fogadására.

És ti?

fatima
 
 


Csajok, megyek nacit venni, remelem talalok is :D
holnap elmeselem, pusszancs mindenkinek :D
Vendég
 


Hajrá Evu!

Az tök jó Fatima! Akkor mi hiányzik!
Kiságyunk, pelenkázónk, hordozónk, mózesünk, már van; elvileg légzésfigyelőnk is (majdnem mindent örököltünk, kiv: pelenkázó), babakocsit holnap veszünk, ha minden igaz! Ruhácskát is kaptunk sokat, de majd kell még pár dolog! Ami még nagyon hiányos az eszközök: kád, cumik, mellszívó..., ezt 1-2 hét múlva szeretnénk megvenni!
Milyen kocsit kaptok?

Zsu
svs
 
 


Bocsi, csak hazajött az "uram" és adtam neki ebédet stb.

Nálunk már csak ilyen apróságok hiányoznak mint: vízhőmérő, körömvágóolló, kisfésű, tisztálkodószerek... Az utóbbit a gyerekorvossal akarom majd feliratni max a jövő héten és akkor kiváltom a gyógyszertárban. Mindenki azt javasolta, hogy mellőzzem eleinte a Johnsont + Niveat stb.
Ja! Meg nekem bimbóvédő + krémek (aranyérre, mellbimbóra).

Nekünk Bergon babakocsink lesz. Azon belül "Cross" típusú.

Őszíntén szólva azért döntöttem úgy, hogy nem veszek újat, mert feleslegesen nem akarok kiadni egy rakat pénzt olyan típusú kocsira, ami állítólag könnyű. Én a terhességem előtt 47-48 kg voltam. Ha nem is leszek újra ennyi, akkor sem tudom felemelni a babakocsit (legyen az könnyű vagy nehezebb) pl a villamosra. Ezért úgy voltunk vele, hogy ha egyedül kell mennem babakocsistul valahová, akkor az úgyis csak olyan hely lesz, ahová sétálva megyünk. Ha messzebbre kell menni, akkor velünk lesz a férjem. Ha meg kocsival megyek majd valahová egyedül, akkor meg úgyis hordozóba teszem Tareket.

Ti milyet vesztek???

fatima
 
 


Én is megvacsiztattam a férjecskémet!
Nekünk ezek is mind hiányoznak persze, majd a védőnővel összeírjuk és utána nekivágunk vásárolni! Nekünk is Bergon lesz, remélem holnap már tényleg eljutunk oda (nem Cross, hanem Xspr lesz)!
Igen és is azt hallottam, hogy a gyógyszertári, illatmentes dolgok a legjobbak!

Na megyek, mert jönnek vendégek, holnap jövök!

Pusz

Zsu
svs
 
 


Nekem ma írta fel a cuccokat a gyerekorvos. Sajnos csak Emma születése után lehet kiváltani. De néhány, még hiányzó dolgot még ma beszereztünk (napraforgó olaj, gézlap, sudocrem popsira, orrszívó porszívó, babatea, infacol-hasgörcsre). De olyan furi volt a gyógyszertáros: mondja, hogy minek veszek ilyet, mikor lehet nem is lesz hasfájós. Dehát én meg akkor vagyok nyugodt, ha van itthon. Mi van, ha éjjel jön rá és nem tudok neki segíteni? Szóval én így vagyok nyugodt. Szerintetek?
Mondjuk én mindenben ilyen vagyok. Cukor is inkább 2 zacskó legyen itthon, mint egyse.

Kép
niki30
 
 


Igazad van Niki! Szerintem is inkább legyen otthon, mint hogy ne legyen! :)

És akkor még egy dolog, amivel asszem egy újabb "ki mit gondol róla" témát nyitok... Ez pedig nem más, mint az orrszívó! :)

Szóval én nem helyeslem a használatát. Igaz, sosem volt még gyerekem és nem tudom, hogy milyen az, ha tele az orra és majd' megfullad, de tudtommal az orr folyamatos takonymentesítésével pont azt lehet elérni, hogy állandóan termelődik a cucc.
Ez olyan, mint a felnőtteknél az orrcsepp. Ha használod, akkor tutira nem dugul ki, vagy ha ki is dugul, akkor hozzászokik az orrod a hatóanyaghoz és így csak akkor dugul ki, ha csepegtetsz bele.

Na kinek mi a véleménye???

fatima
 
 


Ja! És annyi még Niki, hogy én is úgy tudtam, hogy a gyerekorvos csak a baba születéáse után tudja csak felírni a gyógyszertári dolgokat. Azt lehet ilyenkor csinálni, hogy megmondja, hogy mit válts ki és most egyszer megveszed 100%-os áron. Legközelebb már felírhatja Emmácskának.

fatima
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?