Új privát üzeneted érkezett!

Az én kislányomtól ezt kaptam anyáknapjára. Kép
simineni

Simineni!
Ennél szebb és becsesebb ajándék nemigen akad a világon!!!
Gondolom, kicsit pityeregtél! :D
Kép

Kép
kajla

Ezzel a versikével kívánok minden anyucinak boldog anyák napját, remélve, hogy egyszer majd rám is így gondol valaki. Holnap mondom el édesanyámnak már ha a könnyek nem akadájoznak meg benne.

Mécs László

A királyfi három bánata

Amikor megszülettem, nem jeleztek nagyot
messiást-mutató különös csillagok,
csak az anyám tudta, hogy királyfi vagyok.

A többiek láttak egy síró porontyot,
de anyám úgy rakta rám a pólyarongyot,
mintha babusgatná a szép napkorongot.

Maga adta nékem édessége teljét,
úgy ajándékozta anyasága tejét,
hogy egyszer földnek bennem kedve teljék.

Isten tudja, honnan, palástot kerített,
aranyos palástot vállamra terített,
fejem fölé égszín mosolygást derített.

Ma is úgy szolgál ki, főzi vacsorámat,
mint királyi ember, királyi urának.

Amerre én jártam kövek énekeltek,
mert az édesanyám izent a köveknek,
szíve ment előttem előre követnek.

Amíg ő van, vígan élném világom,
nem hiányzik nekem semmi a világon,
három bánat teszi boldogtalanságom.

Az egyik bánatom: miért nem tudja látni
egymást a sok ember, a sok-sok királyfi,
úgy, ahogy az anyjuk tudja őket látni?

A másik bánatom: hogyha Ő majd holtan
fekszik a föld alatt virággá foszoltan,
senki se tudja majd, hogy királyfi voltam.

Hogyha minden csillag csupa gyémánt volna,
minden tavaszi rügy legtisztább gyöngy volna,
kamatnak is kevés, nagyon kevés volna.

Hogyha minden folyó lelkemen átfolyna
s ezer hála-malom csak zsoltárt mormolna,
az én köszönetem így is kevés volna.

Hogyha a föld minden színmézét átadom,
az Ő édességét meg nem hálálhatom,
ez az én bánatom, a harmadik bánatom.
ancsúr

Kicsi Csabikát Isten éltesse sokáig! :lol: :lol: :lol:
ancsúr

Drága Steiff,

jól láttam most van Zoé névnapja? Isten éltesse, ha a tiszteletbeli névnapját ünneplitek.

Egyébként a tejcinek nagy sikere van: ha Dorkáért megyek du. a bölcsibe, viszek neki 1 üveggel, s azt ott helyben félig kómás állapotban lenyomja. nagyon köszönjük :lol:

Kép
Kép
koko

Minden anyukának és a leendó anyukáknak is boldog anyáknapját kívánok!
simineni

Siminéni! Ez csodaszép ajándék! :cry: :cry: :D

Boldog anyáknapját!!! :P
Kép

Kép
vivi1

Picit nevessünk is! :lol: :lol: :lol:
Kép
Kép
Kép

Kép
vivi1

Sziasztok Lányok :)
Boldog Anyák-napját a leendő és a már gyakorló anyuciknak!

Hadd kérdezzek tőletek! A TEGYESZ-es első beszélgetés után mi következik? Pszichológiai vizsgálat vagy környezettanulmány? Másik kérdésem, hogy az Ágacskás tanfolyamon kívül még hol rendeznek tanfolyamot öf. szülőknek? (Lehet, hogy a júniusi Ágacskás tanf. nem tudunk elmenni, és nem szeretnék sok időt veszíteni.)

Mindenkinek szép napot :lol:
Véda
Vendég

Sziasztok!

Hű, de rég jártam erre.... :oops: , bocsánat érte!

Minden születés - és névnapját ünneplőnek nagyon sok boldogságot kívánok!

Atan! Gratulálok, nagyon sok boldogságot! :)

Infok a Családi tükör c. műsor kapcsán rólunk, a másik topicban.

Mindenkinek szép napot!
Vendég

Kicsit álmosan, kicsit kakaósan, kicsit kócosan, de anyának a könnyeivel kellett küszködnie:

Kép

Kép

Kép
kajla

Koko!
Köszi a köszöntést, valóban a héten volt Zoé névnapja. Megünnepeltük , volt torta, meg ajándék (a többiek azóta is veszekednek rajta, hogy ki játsszon vele). :D :D :D
Nagyon örülök, hogy ízlik a tej ,teszek félre nektek még egy kartonnal. :wink:
steiff

Köszi, de nem azért irtam :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
koko

Steiff!
Akkor boldog névnapot a kisasszonynak!
Megvan már az új autó?
simineni

Bocsanat hogy keson de annal nagyobb szeretettel kivanok ZOÉNAK Boldog Névnapot!
Minden Édesanyanak es jovendobeli Édesanyanak Boldog Anyak napjat!!!!!!!!!!!!(annyira vártam már ezt a napot)
Matiba remelem jol vagytok es minden rosszban van valami jo mert igy legalabb tudom majd en is halgatni a musort.
Vivi1 nagyon jok a kepek!!!!!!!Puszi nektek.
Ancsur koszonjuk minden Anyuka neveben!!!!!
Kajla olyan édes a nagy lányod!!!!!!
Koszonom Csabika koszonteset.Jo kis baba zsur volt a vegen 25 emberke fordult meg az nap nalunk.Jol eset de a nap vegere nagyfiamal eggyut aludtam el mint a tej.Olyan emberek is hivtak akikel egy eve nem beszeltem de ezt a napot nem feledtek el.
Szep napot mindenkinek.Udv Móncsi.

Kép
móncsi+3

Sziasztok

Először is Csabikának nagyon boldog szülinapot kívánok.
Zoénak sok boldog névnapot.

Véda d., általában a pszichológiai vizsgálat a következő,és utána a környezettanulmány. Nem tudom jól gondolom-e, hogy ti is a fővárosi TEGYESZ-hez tartoztok, ha igen, nekem nagyon jó véleményem van róluk. Mindkét alkalommal nagyon kedvesek és segítőkészek voltak. Tanfolyamot egyébként ők is indítanak.

Lányok megírtam a történetet, remélem nem túl zavaros. E-mail-n küldöm nektek, ha valaki nem kapja meg (esetleg nincs a táblázatban, mert az alapján van meg a címlistán) sikítson, írja meg a címét és küldöm. Természetesen mellékelek fényképet is.

Kép
Kép
atan

Sziasztok!

Kajla: Regi tündéri! :lol:

Siminemi: Olyan gyönyörű a kislányod! :lol:

Véda: nekünk a környezettanulmány volt, és csak utána a pszicho teszt, az közvetlenül a tanfolyam előtt volt, és a TEGYESZ-es tanfolyamon voltunk.

Vivi: :lol: :P :lol: :P

Moncsi: :lol: Elhiszem hogy a buli végére mindketten kidőltetek. :lol:

Atan: Én még nem kaptam levelet. ancsa@trevol.hu
ancsúr

Siminéni! Megvan, nehéz szülés volt, de sikerült. Belül tágas, csak csomagtartója nincs... Meg hát dacia a szentem szó szerint.Valahol azt írták,hogy fapados műanyag. Na hát van benne valami.Viszont a célnak megfelel, legalább elférünk benne.A második sorban vannak a kicsik, a harmadikban meg az ovisok. Nagyon fura, hogy olyan messze ülnek, szokni kell az biztos. A medencéért 20-án délután tudunk elmenni, mert csak akkorra kaptunk kölcsön utánfutót. Majd megbeszéljük, jó?
steiff

Lányok :D
Köszönöm a válaszokat! Akármi is következzen, nagy izgalommal és lelkesedéssel várjuk! (Úgy néz ki, mehetünk a júniusi Ágacskás tanfolyamra, mert írt nekem Nóra, hogy jún. végén lesz, és akorra talán kapok majd szabit...
Nálatok könnyen mentek ezek az 1 napos hirtelen szabi kivételek?

Egyébként mi még az utolsó (6.) lombikunkat is elfogyasztjuk a nyáron. A kislányom és persze mi is úgy éreztük, a mi lelkünknek kell az, hogy mindkét úton megadjuk a Kistesónak az érkezés lehetőségét. Egyik verzió sem kedvesebb a szívemnek, mint a másik, de egyikről sem mondanék le a másik kedvéért. Ezért egyelőre több szálon futnak az események.
Az, hogy most a gyermekszülés után egyből elsőre sikerüljön a lombik, nagyon kevéssé valószínű. Az első turnusban is vért izzadtunk Kincsemért. De kell a lelkünknek, hogy igen, ezt az 1 lehetőséget is még megpróbáltuk, hátha ily módon jönne el Ő.

A női/anyai megérzésem azt súgja, nem én fogom világra hozni a második gyermekünket...

Véda
Vendég

Atan, küldenél nekem is történetet és fényképeket. Én még szinte "új felhasználó" vagyok, de nagyon érdekel a tiétek is: kkatalin@t-online.hu

Véda, sosem lehet tudni... szerintem is meg kell adni minden esélyt. Mi a 6. lombik után döntöttünk úgy, hogy elég. :lol:

Kép
Kép
koko

Koko, elküldtem.

Kép
Kép
atan

Steiff!
Akkor 20-án várlak benneteket.

Atan!
Megkaptam a történeteteket, hát nem mondom, nagyon türelmes vagy, de tündéri a kislányod, nagyon megérte a várakozást.
Csak azt nem fogom soha megérteni, hogy annak a gyereknek a tili-toli papírmunkák helyett mennyivel jobb lenne a családban nevelkedni, mint egy csecsemőotthonban.
Ezzel valószinüleg nem vagyok egyedül.
simineni

Atan! Nem semmi a történetetek, de ez a bürokrácia vérforraló!! :evil: :evil:
De kérem szépen én fényképet nem kaptam!! Lehetne????
steiff

Sziasztok

Mindenkinek köszönöm a kedves szavakat. Most már megnyugodtam egy kicsit, hogy itthon vagyunk. Hihetetlen gyorsan elmúlt a gyomorgörcsöm amit az elmúlt hetek hónapok alatt éreztem. :lol:

Most már csak olyan "gondjaim" vannak, hogy:
Peti: anya már megint ütöget az Ivett :D
Anya: Ivett ne verekedj :D
Anya: Petikém ne vedd el a játékát :D
és még sorolhatnám. :D

Egyébként nem igazán értem miért nem lehetett rögtön kihelyezni hozzánk. Bár akkor meg azért izgulom végig az egy évet, hogy nehogy jelentkezzen az életetadó. :D

Steiff, küldtem képet.
A bürokráciát neked sem kell bemutatni, neked is volt részed benne. Csak az a borzasztó, hogy tehetetlenek vagyunk. Most én is megtapasztaltam, hogy mekkora hatalma van egy ügyintézőnek.

Különben mindenkinek küldtem képet is, de úgy látszik nem mindenkinek ment át.

Nem tudja valaki Süni e-mail címét, mert amire küldtem a levelet onnan visszajött.

Lányok, a házassági anyakönyvvi kivonat illetékköteles? A születési anyakönyvek mentesek, de állítólag a házassági nem. Tudtok erről valamit?

Most már eldugulok, mert tele van velem a topic. Most aztán bepótolom az elmaradásom. :lol:

Kép
Kép
atan

Atan!
Képeket én sem kaptam.
Ha mondod, hogy örökbefogadáshoz kell akkor illetékmentes a házassági anyakönyvi kivonat is.
Süniék elköltöztek, de én is csak a telefonszámát tudom.
simineni

Atan,
én nem tudtam megnyitni sem a történetet, sem a képet ( amit, azt írtad csatolsz...de nem... :lol: ). Nem tudom miért nem tudom olvasni Ivett történetét. :cry:
Lányok , megpróbálja esetleg valaki továbbküldeni nekem, akkor lehet, hogy menne....

Ez a megütött sztori nálunk is megy...hahh a nyolcévest az egy!!! :lol: :lol: ( De van amikor tényleg....)
Én a játékokkal azt csináltam, hogy vettem Balázsnak két kincses dobozt. Ebbe beletette azokat a játékokat amikkel Zsófi egyáltalán nem játszhat. Ezt tiszteletben tartjuk, hogy az övé! De a többit megnézheti Zsófi is...Zsófinál is így van, van , ami kincs, van ami nézegethető. Hátha bejön nálatok is....

Véda, a 6. lombik is finanszírozott? Nem mintha ezen törném a fejem...elég volt a négy. Ha tudtam volna, hogy ilyen kedves-cserfes kismanó talál ránk nem mentem volna ennyire sem. Ezt nem azért írom, mert nem értem meg, hogy megpróbálod....nagyon is...hogy megéri-e az úgyis utólag derül ki. Mindenesetre szurkolok!!

Moncsi, Csabikának utólag is boldog szülinapot!
Kép

Tudod, mindig az jut eszembe, amikor tavaly áprilisban együtt álldogáltunk és tanakodtunk megkérdezzük-e Gabikát a sorszámunkról. Aztán megkérdeztük és kiderült mindketten 150 körül vagyunk, asszem egymás után.
Most mindkettőnk gyermeke egyéves.
Nekünk szerencsét hozott a 150. sorszám. Kívánom mindenkinek!

Megyek , mert egy büdi baba :cry: rángatja a nadrágomat....

jA, ÉS SOK NAPIG NEM JÖTT BE NEKEM A BABANET. nEKTEK IS?
bOCS, EZ zSÓFI VOLT....AKI ÁTÁLLÍTOTTA.

Kép
Kép
ggabszi

Ggabszi, nekem sem jött be a babanet tegnap, csak késő este.

Simineni, küldtem képet újra.
Az anyakönyvi hivatalban hiába mondtuk, hogy örökbefogadáshoz lesz, illetéket kellett fizetni.

Tviky, Naninga, Vivi1, Steiff, nektek kellett illetéket fizetni a házassági anyakönyvi kivonatért?
Bocsi,hogy ezzel zaklatlak benneteket, de bosszant, hogy több anyakönyvi hivatalban azt mondják, hogy nem kell, nekünk meg be kellett fizetni.

Kép
Kép
atan

Atan!
Megkaptam a képet , Ivett tényleg gyönyörű kislány!!! Azok a csodaszép szemek, érdemes volt várni rá!! Bár azért azt ember meg nem mondja nekem, hogy egy ilyen ügyintézés, pláne egy ilyen pici babánál hogy tarthat egy évig!!!! :evil: :evil: :evil:
Nesze neked gyermekvédelem...
steiff

Atan! Nem kell fizetni!!!! Én a helyedben visszamennék megkérdezni, mi alapján szednek pénzt azért ami illetékköteles!!!
steiff

Ti is azt látjátok, hogy az előző hsz-omat még márciusban írtam????
steiff

Na most meg már májusi dátum van írva rá... Ezt most nem igazán értem.Pedig ma még nem is ittam!! :twisted: :twisted:
steiff

Atan

Nem kellett fizetni, megkérdezték mihez kell és örökbefogadáshoz illeték mentes. !!!!!!!!
Ugyanúgy mint a születésik !

Nem semmie történet, :( sajnos ezért állunk iit ahol mert aki csak egy kis hatalmat is kap egyből máson gyakorolja :(:(:(:(:
Csak egy valamit nem értek hogy merik magukat gyermekvédelmisnek nevezni :(:(

Naninga
naninga

Atan: Köszi a történetet, nagyon felháborodtam rajta. De örülök, hogy most már nagy a boldogság otthon. :lol: És nem kell fizetni, még pénzügyből tanultuk tavaly, hogy az örökbefogadás illetékmentes!
:wink: Ennyi megmaradt belőle. :lol: Vajon miért is ez?
ancsúr

Atan, köszi én is megkaptam a történetet, de fényképet nem. :cry: Nem tudtam válaszolni, mert itt akartam, de én sem tudtam megnyitni sokáig.
Nekünk sem kellett illetéket fizetni, én a helyedben (persze csak ha végképp sok időd van, a hivatalvezetőt meginterjúvolnám....) Amúgy boldog névnapot lánykádnak :lol:

Steiff, nálatok meg apucinak érjen füle bokáig :lol:

Kép
Kép
koko

IVETT Boldog nevnapot!!!!!!!!!!!!!!!!Puszi is megy!
Steiff szulinapi jokivansagunk száll feletek!
Szép napot mindenkinek!

Kép
móncsi+3

Atan
Nekünk sem kellet fizetni. Szerintem keresd meg a törvényt és dugd az orruk alá, és adják vissza a pénzt. Nekünk vidékről postán küldték a házasságit, eddig 2x, faxon kértem, fel sem merült a fizetés.

Lányok ne haragudjatok, hogy ritkán írok, sajnos ritkán olvasok is, egyrészt, sokat csavargunk Petivel, másrészt, még 1 vizsgám hátra van, meg 1 komoly dolgozat.

Peti jól van, nagyon szépen fejlődik, huncut mosolygos csibész. Mindjárt fél éves (pedig most hoztuk haza :D :D :D )

Kép

Kép

Kép

Kép
tviky

Sziasztok!

Nem nagyon tudlak én sem olvasgatni titeket, állandóan kint vagyunk.

Atan! Gratulálok a kishúgihoz! Nem semmi lehetett, amin keresztülmentetek, én sem értem, hogy miért nem a gyerek érdekeit nézik egyesek.
A házassági nálunk is illetékmentes volt, viszont amin kiakadtam, hogy én nem kérhetem ki a férjem születésijét, mert visszaélek vele, viszont az anyósom kikérheti. :twisted:

Minden szüli- és névnaposnak nagyon sok boldogságot kívánunk!
Kép

Tviky! Nagyon édik vagytok! Hogy bírja a járókát Peti? Mi csak kintre használjuk, kutyanyalás ellen :D , de eddig egész jól elvan benne Matyi.

Siminéni csodaszép lányod van!

Regina kakaósan is nagyon édes.

Kép
tirza

Koko! Édes vagy, de mi most éppen nem ülünk semmilyen ünnepet... :wink: :wink:
steiff

Atan!

Mi sem fizettünk!!! :roll:

Olvastam a történetet, nem lepődök meg semmin! :? A mi ügyünk sem zárult még le. Talán ebben a hónapban meglesz a jogerőnk. :roll: :?

A kép nálam sem jött át, valami fájl hiba. Naaaaagyon kiváncsi vagyok! Kééérem a képeket, különben hisztizek!!! :lol: :lol: :lol:

Puszi! :P

Kép
vivi1

Vivi1, küldtem képet, remélem ez már nézhető. Lekicsinyítettem, lehet, hogy a mérete túl nagy volt.
A ti ügyetek sem semmi. Miért nincs még jogerő? Mi tart 5 hónapig?
Hihetetlen ami a hivatalokban zajlik.

Koko, neked is küldtem újra.

Köszönöm a névnapi köszöntéseket Ivett nevében is.

Ez az illeték ügy most már nagyon bosszant. Úgy látszik a válaszaitokból( köszönöm, hogy megírtátok), hogy egyértelműen illetékmentes. Az anyakönyvi hivatalt megkerestem telefonon, és e-mail-ben is, mind a kétszer az volt a válasz, hogy fizetni kell érte. Felhívom a kerület jegyzőjét ( ha jól tudom ő a felettesük), és panaszt teszek. Egyébként megkérdeztem egy ügyvédet is, hogy ő hogy értelmezi a törvényt (nincs egyértelműen leírva, legalábbis számomra), és ő is azt mondta, hogy mentes.

Tviky, Tirza, hihetetlen, hogy ezek a fiúk milyen gyorsan nőnek. Nagyon tündéri mindkét babuci.

Kép
Kép
atan

Zsófi!
Nagyon sok boldog szülinapot kívánunk!
Puszilunk!
Kép

Kép
kajla

Tviky, Tirza! Helyesek a pasik! :P

Kajla! A Te csajszid is csodaszép! :P

Atan! Megkaptam a képet, kösznöm! Ooooolyan édes kis pofija van Ivettnek, cuki nagyon! :P
Háááát a mi ügyünk lasssssssssan talán lezárul. Most azt mondják, hogy mindig valaki szabin van. Ti ezt elhiszitek? :? :lol: :lol: :lol: Veszekedni nem akarok, de már nagyon nehéz kedvesnek és türelmesnek lenni. :roll: :evil:

Ivettkének utólag is boldog névnapot!

Zsófinak nagyon boldog szülinapot!

Kép

Kép
vivi1

Gabszi Zsófikája!
Nagyon boldog egy éves szülinapot kívánunk!

Tviki!
Peti igen kerekedik, amikor még utoljára babusgattam egy husszú, vékony kispasi volt, most meg kicsit pufókás lett a pofija és a hurkák is alakulnak. Látom nincs probléma az étvágyával.

Tirza!
Matyi is nagyon édes a kis vigyori arcocskájával. Már ő sem az a picurka baba akiről elöször küldtél képet.

Vivi!
Örülök, hogy írsz! Remélem a nyári szabadságolások előtt meg lesz az a határozat.

Atan!
Ivettnek én is boldog névnapot kívánok!
simineni

Sziasztok Lányok :D

Túl vagyunk az első beszélgetésen, és egyúttal a "jelentkezésen" is! Budapestiek vagyunk, így az Alföldi utcában voltunk. Nagyon rokonszenves volt a hölgy - a jogász, aki fogadott minket. Bő 1 órán át beszélgettünk, és kitöltöttük a jelentkezési lapot is. A következő lépés a pszichológiai alkalmassági vizsgálat lesz. És május végén jön a környezettanulmány, majd június v. júliusban a tanfolyam.

A Gólyahírhez akkor jelentkezhetünk, ha már megvan a jogerős határozat, hogy alkalmasak vagyunk? Vagy elég, ha folyamatban van?

Véda
Vendég

véda d.! Csak a jogerő után lehet jelentkezni. :wink:

Siminéni! Azért nem tűnök el teljesen, csak ritkábban jövök. Hiányoztok ha sokáig nem jövök!!!!!!!! :P

Mindenkinek szép álmokat!
Kép

Kép
vivi1

Vivi1, én ezt nem értem. A gondozási idő letelte után miért kell négy hónapnak eltelnie, hogy legyen jogerős határozat? Nincs erre nekik határidő megszabva? Nem lennék olyan kedves mint te, én már borogatnám az asztalt. Gondolom jogerő nélkül nincs még anyakönyv sem, és ezért sem GYÁS, sem családi pótlék nem igényelhető, azért ez sem utolsó szempont. Persze tudom, hogy ilyenkor nem ez a lényeg, de bosszantó, hogy egy hivatalnok ilyen hatalommal bír.
Én biztos nem engedem, hogy ennyi ideig húzzák. Bár engem már ismernek a gyámhivatalban (egyrészt Peti ügyét is ők intézték, másrészt mióta Ivett fel lett terjesztve örökbefogadásra, minden héten hívtam őket, és nem engedtem, hogy elfeledkezzenek rólunk. :lol: ). Sokszor eszembe jut, ha a hugira nézek, hogy ha én nem vagyok ilyen pióca, és nem tapadok rá a hivatalokra (pedig akkor még nem volt semmi jogalapom rá, elvileg azt is mondhatták volna, hogy semmi közöm hozzá), még lehet, hogy most is a nevelőszülőknél lenne.
Egyszóval nagyon türelmes vagy.

véda d. , ha jól gondolom ugyanahhoz az ügyintézőhöz tartozunk. Nekem nagyon jó véleményem van róla. Sokat segített a hugi ügyében is.

Gabszi, Zsófinak nagyon boldog szülinapot kívánok.
Kép

Kép
Kép
atan

Tviky, Tirza, tündériek a gyerekeitek :lol:

Steiff, a mi naptárunk szerint most volt Győző nap. Tudod, mit..., Isten éltesse az uradat, előre is :lol:

Atan
, megkaptam a képet Ivettről, köszi, gyönyörűséges. Gratulálok hozzá :lol:

Zsófikának itt is kivánok boldog szülinapot.
Sajnos nem vagyok jártas csudaszép csili-vili képek elővarázslásában, de minden szépet és jót kivánok nektek :lol:

Kép
Kép
koko

Ggabszi!

Utólag is nagyon sok boldog szülinapot kívánunk Zsófikádnak! :D

Tviky!
Hihetetlen aranyos Peti a képen! És már majdnem fél éves?! :shock:

Tirza!
Matyi mosolya nem semmi! :lol: Ő pedig már el is múlt fél éves!
Hihetetlen Hogy megy az idő! :!:

kizsó

Atan, írtam pü-t!!! :wink:

És egy kép mindenkinek szeretettel, apáról és a pici fiáról! :P
Kép

Kép
vivi1

Sziasztok!
Holnap 10körül gondoljatok Regire, légyszi, mert akkor fogják műteni! :cry:
Puszi

Kép

Kép