Új privát üzeneted érkezett!

Szia Indi!
De jó, hogy itt vagy!
Nekem azért tetszett meg a BM, mert:
-tényleg tök jó az anyaga
-a hajtogatásból következően variálható
-és hogy egy menetben feladható: sokan mondják, hogy a nagyobbaknál már kész közelharc a külön külső, külön belső feladása. (nálunk eygelőre mondjuk még élvezetszámba megy a pelenkázás :D )

A kipróbálás során pedig még egy érv született mellette. Miután megvettem a Kushiest, és mostam őket: a BM sokkal gyorsabban szárad - ez logikus, de előre ez eszembe se jutott :o
Na és akkor ezek után már biztos voltam benne, hogy nekem ez jön be.

Szerintem nem drágább, mint a többi, nem? A kusi belsőnek 2000 körül van darabja-akkor már ez olcsóbbra jön ki. A külső lehet, hogy drágább, de belsőből kell sok. De igazából nem tudom: más márkából nem kalkuláltam végösszeget.
Hát ennyi.
na, szia!
majd írok a tapasztalatokról, ha érdekel!

KépKép
livus
 
 


Indi, én vettem egy próba BM-et, tetszik, de mégsem térek át. Én ugyanis a nadrágpelenkák mellett tetrát is használok elég sokat, viszont azt egy ficergőre ráadni rémálom. Ez helyett gondoltam a prefoldot. Viszont a próbacsomaggal együtt vettem egy snappi kapcsot is, ami tökéletesen alkalmas a tetra rögzitésére is. Vagyis marad minden a régiben :)
Ja, és a nadrágpelenkákhoz képest a száradási idő, ami a tetra, illetve a prefold javára szól. Ha sos kell pelenkát mosni, mert lusta disznó voltam és nem pakoltam be a mosógépbe, akkor kézzel gyorsan kilögybölök 4-5 tertát, kiteszem a napra, egy óra múlva van pelenka.

o
orsko
 
 


Indi, én is ezen gondolkodtam, hogy mitől ilyen népszerű a Bm. Én eddig úgy gondoltam, hogy a marketingjük miatt. Legalábbis azt látom, hogy leginkább azok használják, akik korábban nem nagyon ismerték a textilpelusokat, de ezzel találkoztak, megtetszett és ezt vették meg.

Én egyébként a kicsinek pont azért ezt vettem, mert ez olcsó volt. Egy induló készlet 20e, ugyanez más márkából, az olcsóbbakból (monapel, K. basic) 10-20 ezerrel drágább lett volna. Persze ehhez hozzá kellene számolni, hogy azóta már a negyedik külsőméretnél kellene tartanom, az azért megdobná az árát.
Ha úgy számoltam volna, hogy születéstől szobatisztaságig, és minden méretből 3 külső, akkor lehet, hogy nem ez lett volna a nyerő (de nem úgy számoltam, mert a nagyobb pelusokat örökölni fogja).

És valóban előnye, ha az ember a saját külsejével használja, hogy úgy feladható, mint egy AIO, viszont gyorsabban szárad.
Továbbá jobban illeszkedik a gyerekre (az én gyerekeimnek nincs vastag sonkájuk, így a nadrágpelenkák nem illeszkednek jól, nem elég szoros a combrész).
Ja, és még egy: nincs benne műanyag, van, akinél ez is szempont. (Tudom, hogy a monapel is rendelhető tiszta pamutból, viszont úgy szerintem már lassabban száradna, mint a perfold.)

Liv, a K. Classic lassan szárad, a műanyag miatt. Viszont a Basic annyi idő alatt szárad, mint a BM.

Pindi
pindi
 
 

 
 

Köszönöm a válaszokat! A gyors száradás tényleg fontos szempont lehet...

Livus :) úgy 8 hónapig csodálatos élmény és öröm volt a pelenkázás nálunk is :wink:

Valamit muszáj elmesélnem , mert annyira szívmelengető: vett tőlem egy teljes peluskészletet egy kismama, amikor el akartam mondani, hogyan érdemes mosni, elmesélte, hogy ő 8 évvel ezelőtt bébiszitter volt egy magyar családnál Magyarországon és ők ezt használták :!: Annyira bejött neki is, hogy eszébe sem jutott máshoz nyúlni. Ráadásul ő nem is egy megrögzött környezetudatos ember, egyeszerűen csak jó volt így pelenkázni már akkor is a babákat - hogy mennyivel olcsóbb, mint az eldobható, az már csak bónusz.

indianyo
 
 


sziasztok!

no, megvan a poronty, jöhet a pelus! :D
én is a BM mellett döntöttem. livus, engem MINDEN tapasztalat érdekel! írj le jót is, rosszat is! :wink:

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Köszi, Pindi!

Indi! Eddig nem is mondtad: milyen pelikkel bizniszelsz? Nem Mo.on élsz?
Amúgy én sem vgyok meggyőződve róla, hogy a textil kevésbé terhelné a környezetet - vagy ezt már írtam? Én alapvetően két okból váltottam:
1. pamutban lesz a popsija a kis drágának, nem pedig az eldobhatóban fülled. (magamból indultam ki: én utálom az intim betéteket :oops: , nem túl kényelmes egész nap abban lenni (főleg nyáron) , Bogi meg ugyebár 0-24 óráig abban van, minden nap... Szegény...
2. anyagilag megéri.

Livi: majd beszámolok. Csak lenne már itt! Ha nem sietnek vele, vennem kell egy újabb csomag papírpelit :(

KépKép
livus
 
 


Livus, Indi kérdése arra irányult, hogy miért a prefold (BM), miért nem nadrág formájú textilpelenka (Monapel, Kushies, popolini, lotties).

Szerintem egyébként kevésbé terheli, főleg ha az ember a mosási szokásain is változtat...

Indi, a BM szerintem semmivel nem szárad gyorsabban, mint a monapel.


Pindi
pindi
 
 


Igen, Pindi, értettem. Arra már válaszoltam is korábban.
Az előbbit arra a sztorira reagáltam , amit írt: hogy akismama nem a körny.védelem miatt akart textilt.

A mosás biztos sokat számít, igen. csak hát állítólag a pamut előállítása nagyon gázos eljárás. nem tudom. a Humusz oldalán vannak küönböző kutatások ezzel kapcsolatban, és nem jött ki egyértelműen, hogy igen, a textilpeli a frankó, váltson át mindenki erre. Pedig ők is elég elvetemültek tudnak lenni :D . Jó értelemben!

KépKép
livus
 
 


Livus :) Igen, a pamut előállítása - normál esetben - tényleg meglehetősen környezetromboló eljárás. Azért ezek a mi pelusaink nem olyan pamutból vannak remélhetőleg. A mi mosási szokásainkkal viszont a lehető legkisebbre csökkentjük a környezetszennyezést. Nekem ez volt a legfontosabb a döntésnél.

Pillanatnyilag csak a Monapel és Nandu termékeket árusítom. Természetesen minden más márkát is szívesen árulnék, de egyelőre nem sikerült az itthon kapható cégekkel kapcsolatba kerülni iylen szinten. Nem annyira biznisz, mint szívügy ez, mármint a baba-mamabarát életmóddal kapcsolatos termékskála. Inkább egyfajta missziónak tekintem. Azért is klassz, mert engem keresnek meg érdeklődők (nem vagyok egy kereskedő-típus :lol: :) és jókat lehet ezzel kapcsolatban aztán beszélgetni. No meg magyar termékről van szó - ez is lényeges szempont.

Száradás szempontjából a Popolinijeink bizony elég hátul kullognak... bár én nem bánom, mert van elég szerencsére, no meg elfér az ebédlőben a ruhaszárító-állvány hidegben is.

indianyo
 
 


Pindi :) Meglepett, hogy nem száradnak gyorsabban...

indianyo
 
 


Indi! Nandu? több mint két hete kajtatok egy LL-es Nandu után! Területi képviselő vagy? És merre fele laksz?
Direkt egy bababoltban rendeltem meg és nem a neten, mert pár napos határidőt ígértek. erre tessék: tegnap megint csak azt mondták: majd, majd... :evil: Nekem meg már annyira kéne! a régit ugyanis már eladtam, hogy megvehessem ezt a hosszabbat...

KépKép
livus
 
 


Livus :) akkor írj nekem emailt a részletekkel légyszi!

indianyo
 
 


Livus, bocs. Akkor én értettem félre. :oops:

Pindi
pindi
 
 


Indi! most megint nem ment át a privim?! Nem értem, mi van! inkább ide írok: szóval később jött át a kendős üzeneted. Én indiánt szeretnék - jó, mi :D ? Szóval az mikorra lenne kivitelezhető?
Köszi!

KépKép
livus
 
 


Szerdán jön a pelus! :D :D :D

KépKép
livus
 
 


sziasztok,
ma lattam a villamosbol, h bezart a kekpanda a bartok b. uton :(
aztan neztem, h fent van a hir a honlapjukon is, meg h fog nyilni masik (mikor, hol azt nem tudni). jo kis bolt volt, remelem csak szukosse valt a hely ;)

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca
 
 


Megjött a pelus, már szárad is!!! :D :D :D

Recca, igen, csak addig zárt be a Kék panda, amíg nem találnak új helyet - beszéltem a lánnyal előtte. Bár azt mondta, nem annyira az utcai bolttal akarnak nyomulni majd. :(

Más: tényleg az van írva a BM-re, hogy enzimmentes mosószerrel ajánlott mosni (non biological). De az mit jelent? A mosószóda enzimmentes, tudja ezt valaki?

KépKép
livus
 
 


Livus, mondjuk biztos nem keves penz fenntartani egy boltot. szoval megertem, ha mast szeretnenek. csak tenyleg jo kis hangulatu bolt volt, aranyos, keszseges eladoval :).
mososzoda=natrium-karbonat. nyugodtan moshatod vele a pelust :)

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca
 
 


Igen, azt tudom, hogy natrium karbonát. De mi az az enzim? Bevallom lövésem sincs. Pedig tanultuk annak idején...

Amúgy ma volt az első textilpelis nap! :D
Jól sikerült! Még a munkahelyemen is voltam, ott sem volt nagyobb ügy így tisztába tenni, mint a papírral. :D

Pindi: most estére bevetettem a BM+Kusi felszerelést (Te írtad annak idején, ugye? Most nincs időm visszakeresni.). Hát ez tutti atombiztos, de mekkora csomag lett?! Oldalt fekve égnek állt a felső lába :shock: Neked is így áll? Eléggé...nem is tudom milyen... fura. MNem tűnt túl kényelmesnek. Kicsit bizarr égnek álló lábbal aludni, nem?

KépKép
livus
 
 


Ööööö...na várj egy picit. Ugye végül a classicot vetted? Abba töltötted bele a Bm-et? El tudom képzelni, hogy mondtam ilyet, talán még csináltam is :D , de azért általában dupla kushies betéttel vagy egy összehajtogatott tetrával szoktam, az is tuti biztos, pedig nálunk aztán van pisi bőven.
És tény, hogy nagy csomag, a fiam szokott miatta reklamálni, de csak amikor ráadom. Bár ehhez hozzátartozik, hogy nekünk a pelusok elég kemények mosás után, szerintem emiatt sem kényelmes, viszont ez csak az első pisiig van így, utána már puha. :)
Szerintem nézd meg reggel, mennyire ázott át, lehet, hogy felesleges is a Bm, ha nem pisil extra sokat, akkor anélkül is bírja.

Örülök, hogy tetszik a dolog! :):):)
Nahát, azt nem is tudtam, hogy a nem biológiai azt jelenti, hogy enzimmentes. :shock:

Pindi
pindi
 
 


Szerintem ez az egész nem-biológiai mosószer csupán marketingfogás - jól elbizonytalanítja a vásárlót más mosószerekkel kapcsolatban és így tuti a BM mosószereket veszi majd meg.
Mert ugye az egyetlen biológiai mosószer a mosódió, minden mást vegyészeti úton állítanak elő :shock: Enzimek pedig a bolti mosószerek mindenegyikében vannak talán - Borcsa és Orsko majd megszakérti nekünk.

Livus :) anyatejes babának elég a mosószóda és a napocska :) Később már durva foltok lehetnek. Én még ott a mosószappan erejét is bevetem : 1 kanál reszelt mosószappan két kanál mosószódával forró vízben felold és az esti fürdővízben ezzel áztatom a világos rucikat ( nálunk már a homokozós-sarazós rucik is bejátszanak) és az öblítés után jöhet a mosószódás mosás.

indianyo
 
 


Pindi: borzalmas maradt a csomag reggelig! Szegény, nagyon szerencsétlenül nézett ki, nem lehetett kényelmes. Legközelebb nem adok rá ennyi mindent.... Kevesebbel fogok próbálkozni, aztán meglátjuk, beválik-e

Képzeljétek, mire végre megrendeltem, meg megjött a pelus, Bogi egy csomót nőtt, gyarapodott, úgyhogy éppcsak jó rá a külső :( . De nem baj, majd jobb állapotban örökli a kistesó :)

És nem is gondoltam volna: egyáltalán nincs büdi szaga a pelusoknak. Én ecetes vízben áztatom őket, meg pár csepp teafa olaj is van benne, és semmi szag! Apapírok büdösebbek voltak a szemetesben!

Indi: a non biological fordítása az, hogy enzimmentes. Kapható ilyen Mo.n a BM-en kívül is - persze ennek ellenére nyilván üzleti szándék is van mögötte... Én is mosószódával szeretném mosni, ezért érdekelt, hogy az enzimmentes-e (ha nem, akkor sem fogok Bm-est venni). Meg hát tényleg, mi a csuda lehet az az enzim?!

KépKép
livus
 
 


Livus: a mosószóda tökéletesen enzim mentes :) Egy egyszerű szervetlen só. (Na2CO3 - a számokat kéretik alsó indexbe képzelni :) :) )
A szappanok is enzimmentesek, az ökörepéstől eltekintve - bár szvsz. ez is használható pelenkákhoz.
Az igazi gond a fehérjebontó enzimekkel van: a legtermészetesebben előállított példányok is gyakran okoznak bőrirritációt - és hát a pelusbelső jó működési terület tetszőleges enzimnek: meleg és nedves.

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


Köszi, Borcsa! És azt tudod, mi az az enzim? Ha igen, áruld el légyszi!!!

KépKép
livus
 
 


Borcsa :) Hiába, amikor jössz, mindig fényt gyújtasz itt a fejemben :wink:

indianyo
 
 


Sziasztok!

Jöttem kicsit "rontani" a hajra BM hangulatot :)

Nem tudom emlékeztek-e, régebben irtam, hogy gondjaink vannak, mert a külsönél a tépözar kikésziti a fiacskam bôrét (lagyéknal). Egyre durvabb a dolog ugyhogy nem eroltetem tovabb, BM egyelöre felfüggesztve :(. Snappyt azota sem sikerült vennem, Kék panda közben bezart, de attol tartok azzal a megoldassal orankent cserelhetnénk pelust, mert sokkal kevesebbet tud beszivni és pisilünk böven.... Es pelusozas egyre keményebb torna mutatvany ahogy nö Miszterke.
Pindi légszi belinkelnéd még egyszer azt a linket, ahol a prefoldos-snappys megoldas van? Nem talalom meg a régi irasok között :oops:. Köszi. Egy probat azért megér, remélem az ökosznal van snappy.

Meg egy lehetöség és kérdés is egyben, h prefoldot lehet-e fius hajtogatassal hasznalni gyapju külsövel?

Atmenetileg eldobhato pelust hasznalunk. Elég béna. :(

Azt hiszem Monapelt fogok venni, mert ez a legolcsobb.
Azért érdekelne, h a Kushiesnél és a Popolini One size és Two size-nal ugyanakkora-e a bugyor.
Meg ha van néhany praktikus infotok minden erdekel. Melyik jo, melyik kevésbé, mit javasoltok, stb.

Indi nekem egyébként az tetszett a bm-nél, h kicsi a bugyor (nekem ez volt a fö szempont), egyszeru a hasznalata, gyorsan szarad, egyszerü kezelni. Most eléggé csalodott vagyok, semmi "kedvem" masfél éves gyerekre egy uj szett moshato pelust venni :( Bar biztos, ha a következö manonal hasznalni fogjuk, na mindegy....

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Saara :) Hű, ez nem hangzik jól :(

Popolini one size egy picit nagyobb - viszont éjszakára tetrával vagy plusz betéttel (one size-hoz jár betét is) kiegészítve ezt ajánlanám, míg nappalra kényelmesebb a two size - lévén gumis mindenhol. Monapel is kényelmes - ugyanúgy a gumis megoldás miatt. Természetesen prefold snappival jól használható gyapjúkülsővel is. Hasmenés esetén mindenképpen a popolinik a nyerők - a frottír mindent beszív, amit más már nem. Kék panda bolt bezárt, de rendelni lehet, ott a cím, ahol átvehető, van skype elérhetősége is.

indianyo
 
 


Sára, ez nem hangzik jól! :(
Remélem megtalálod a jó és olcsó megoldást. Meg remélem, nekünk nem lesz ilyen gondunk...

KépKép
livus
 
 


Indi, Livus, köszi :)

Indi, te nagy pelus szakértö :). Ha a monapel és a one size között kellene valasztanod melyik lenne a nyerö? (az ar ne legyen szempont - bar az, de mindegy :mrgreen:, most inkabb a dolog gyakorlati része érdekel).

Köszi!

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Sára :) mindkettőnek megvan az előnye és a hátránya is. Monapel könnyebb, puhább, gyorsabban szárad - de alacsonyabb a nedvszívó képessége. Popolini One size nagyon lassan szárad - tűző napont is minimum reggeltől estig, de nedves időben simán 2 napig, viszont sok nedvesség elveszik benne és jól kibélelhető, így egész éjszakára kényelmes és hasmenésnél a legjobb - és nagyon tartós - egy év alatt a foltocskákat leszámítva semmit sem "kopott".
Nekem mindkettő van és szeretem őket. Nem tudnék választani.

indianyo
 
 


Indi, köszi :)
A végén lehet, hogy én is veszek egy kis ezt egy kis azt, nem is olyan rossz ötlet...
saara
 
 


Enzim: egy óriásmolekula :D ami elősegíti bizonyos kémiai folyamatok lejátszódását. Pl. feldarabolja a keményítőt malátacukrokra, hogy lehessen sört főzni :) :)

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


Sziasztok,

enzimekről még talán annyit, hogy sokféle van. A mosószerekbe főleg a zsir- és fehérjebontó enzimeket teszik. De hogy konkrétan mit, azt nemtom. Tényleg ez rá van irva a mosószerre???

Indi, SOS SOS áteresztenek a gyapjúkülsők :(
lanolinoztam már mindkettőt, egy darabig működtek, veregettem is a vállamat, hogy milyen ügyi vagyok, de most néhány napja átáznak, pedig most nem is volt mosás. Mit csináljak? Lanolinozzam be őket újra? Ez azért gáz, mert biztos gyapjú nélkül nincs biztos éjjeli pelenkánk, igy most néhány napja én is kénytelen vagyok eldobósat adni Villőre éjjelre :?

Másik topikban volt téma a büdi pelus. Csak néztem, hogy milyen problémákkal küzdenek mások, erre most nekem is csipi a szemem a pelenka reggel... Ezt is jó lenne megmagyarázni, mert amig nem volt téma a bűz, nem volt bűz. Ahogy előkerült, nálunk is bebüdösödtek a pelenkák. Erősen kétlem, hogy a bacik telepatikusan vették az adást....

orsi
orsko
 
 


Sziasztok,

enzimekről még talán annyit, hogy sokféle van. A mosószerekbe főleg a zsir- és fehérjebontó enzimeket teszik. De hogy konkrétan mit, azt nemtom. Tényleg ez rá van irva a mosószerre???

Indi, SOS SOS áteresztenek a gyapjúkülsők :(
lanolinoztam már mindkettőt, egy darabig működtek, veregettem is a vállamat, hogy milyen ügyi vagyok, de most néhány napja átáznak, pedig most nem is volt mosás. Mit csináljak? Lanolinozzam be őket újra? Ez azért gáz, mert biztos gyapjú nélkül nincs biztos éjjeli pelenkánk, igy most néhány napja én is kénytelen vagyok eldobósat adni Villőre éjjelre :?

Másik topikban volt téma a büdi pelus. Csak néztem, hogy milyen problémákkal küzdenek mások, erre most nekem is csipi a szemem a pelenka reggel... Ezt is jó lenne megmagyarázni, mert amig nem volt téma a bűz, nem volt bűz. Ahogy előkerült, nálunk is bebüdösödtek a pelenkák. Erősen kétlem, hogy a bacik telepatikusan vették az adást....

orsi
orsko
 
 


Orsko :) Öblítsd ki gyorsan - míg ilyen fincsi meleg van - a pelusokat langyos vízzel - nem kell semmilyen mosószer, ha mégis,a kkor lehetőleg gyapjúbarát dolog. Jó alaposan nyomkodd kia vizet, kezedre tegyél egy jó nagy diónyi darabot, dörzsöld össze és masszírozd bele belül az anyagot, majd a gyapjút is - mintha zoknit mosnál - dörzsölgesd meg, hogy jól eloszolják a lanolin. Nyugodtan lehet többször is kenegetni, ha szükséges. Nekünk is vannak érzékenyebb periódusaink, amikor az sszes egyszerre mondja fel a szolgálatot, de ez ritka. Ne napon szárítsd!

indianyo
 
 


Gyorsan mondom - sok hibával - azrét érthető, remélem :lol:

indianyo
 
 


Köszönöm az enzimeket!

Más: A férjem kicsit aggódik, hogy nem elég száraz a pelus felülete. Én nem aggdom, szerintem nem vészes az a pici nedvesség, a pisi java nem ott van, hanem a peli belsejében. a Libero sem csontszáraz volt. mondtam, hogy vannak nedvesség "visszanemeresztő" betétek, de ezek műanyagok. Jól tudom, ugye? Tehát a kérdés: Van-e vmilyen természetes anyag erre?

KépKép
livus
 
 


Pindi, közben megtalaltam a linket ugyhogy nem kell.

Livus, a pelus felületére lehet tenni papir betétet (ezt ki is lehet mosni, amig birja. Lebomlik). Ettöl nem érezni a nedvességet (csak jo helyre kell rakni, h a kakit is fogja).

Remélem nem értettem félre a kérdésedet....

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Agyam, mint a szita....

Kushies és Lotties pelusokat hol lehet élöben megnézni?

2 db Monapel betétünk ugy összement 60 fokos mosas utan, h hasznalhatatlan.... A többi is ugyanakkor lett kimosva, azoknak semmi bajuk. :shock:
Elöfordult mar ilyesmi veletek?

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Sárához hasonlóan engem is érdekelnek a pelenkák élőben megnézésének lehetőségei. Ugyanis az éjszakák katasztrófálisak. A leányom egy törpe vizmű, nincs pelenka, ami kibirja az éjjelt, még az ultramagos eldobósok sem. Legújabb variáció: eldobósra gyapjúbugyit húztam :shock: a papir ugyanis oldalt ereszt, a bugyi pedig lábközött, együtt talán jók lesznek.
Indi, a napon száritás miért nem jó? Én bizony kiraktam őket.... akkor ez az elromlás oka?

Sára, kekem is vannak kisebbre zsugorodott monaoel betétjeim, még sohasem gondolkodtam el, hogy miért...
o
orsko
 
 


Köszi Sára!
Tegnap épp a papírbetétet vetettem be! :)

Kushiest, monapelt, BM-et lehet tapizni az ökoszolg.nál. Lehet, hogy más márka is van, nem emlékszem. Kusit lehet venni is ott. Speltas áron.

KépKép
livus
 
 


ja, és a babanaturás csaj bemutatóján (ami a kék pandában szokott lenni) meg lehet nézni a pelusok belsejét is, vannak félbevágottak.

KépKép
livus
 
 


Orsko :) Gyapjút hűvös, árnyékos helyen érdemes szárítani, a melegtől és a tűző naptól a lanolin valahogy "kiszárad" belőle. Persze utána lehet kencézni.

Az én extra sokat pisilő kisfiamnak a Popolini one size + 2 tetra vagy egy tetra+1 frottírbetét volt a megoldás - mostanra már egy tetra is elég éjszakára pluszban. És az első hetekben az "öko" eldobhatósakra én is húztam gyapjúkülsőt - olyan áteresztősek voltak :lol:

Livus :) Lehet, hogy rosszul értem ezt: a pelus felülete nem elég száraz ? Hát ez nem egy vízelzárómagos eldobhatós, pont ez a textil lényege, hogy nedves lesz, ha belepisil... attól még nem folyik ki a pisi belőle, de elég hamar érzékelik a gyerekecskék, hgoy van ott valami anyag.

indianyo
 
 


Igen, Indi. ez a baja a férjemnek: hogy szerinte nem jó Bobónak, hogy nedves a peli felülete. De talán ez a papírbetét majd megtetszik neki... Remélem. _Van egy Poppolinis bourettselyem betétünk is. Már azt is bevetettem, de attól sem volt elájulva... Merthogy az is nedves. Dehát persze hogy nedves, ha rápisil... Nem tudom. Nekem nincs ezzel bajom, továbbra is örülök, hogy átváltottunk. :) Meg hát tényleg: a belsejéhez képest szinte száraz a teteje! Tök jól belülre szívódik a nedvesség! Jajj, remélem majd megszereti ő is!

KépKép
livus
 
 


Ha megy valaki az Ökoszhoz pelusnézőbe a szappanfőzésig, venne nekem egy Ökonaptárt?

indianyo
 
 


Na, a papírbetét bejött! Örülök! :D

Livi: kérted, hogy írjam a tapasztalatokat. Szóval amint már írtam, visszaütött a sokféle méret dolog (amit Pindi mondott): mert a 7-9 kg-os külsők nagyon becélozva-ráncigálva jók a kb. 8 kg-os kislányomra... :(
És a másik tapasztalat: Ehhez a külsőhöz már a nagyobb méretű belső való a nagykönyv szerint. De szerintem az nagy bele kicsit. Mivel nekem nincs a kisebb belsőkből, azt csinálom, hogy nem 3-ba hajtom a belsőt, hanem 4-be.
Ja, és a kakihoz való hajtogatás nálunk nem jött be: ugyanúgy kakis lett az egész peli, nem rekedt benn a kaka a "szárnyak" közé- mert gondolom az lenne a cél. Úgyhoyg én ugyanúgy hajtom, mindig.
Amúgy meg vagyok vele elégedve, szeretem. Te használod már a cuki kis babádnál? :)

KépKép
livus
 
 


Hú, de nagy a csend!

Ha még van itt valaki, segítsen nekem: mit lehetne éjszakára kitalálni?

-1 BM szerintem kevés lenne, annál több a pisi.
-kusi+1 BM: akkora csomag, hogy borzalmas! Az oldalán alszik, és úgy nagyon kényelmetlen lehet, mint már írtam...
-tegnap 2 db BM-et vetettünk be, hát az is írtó nagy volt, nem szeretném ráadni mégegyszer, ha nem muszáj :(

De akkor mi legyen? Most papír van rajta.

KépKép
livus
 
 


Biztos, hogy kényelmetlen, vagy csak úgy gondolod? Ne lehet az egyiket betétként belehajtani? Kushies tuti nem elég?

indianyo
 
 


hát én gondolom úgy, persze. nem Bobó mondta :wink:
Madnem égnek áll a lába, Indi! meg annyira merev is az egész, egy nagy tömeg.
Kusi is kevésnek tűnik ránézésből (erről jut eszembe: ma írtó mázlink volt! Mivel csak egy kusink van, nem sűrűn kerül sorra. Férjem ma adta rá először Bogóra, és sikerült külső nélkül :D Gondolta, az pelenka és kész. Még nézte is, mlyen jó kis nyaga van :D Néztem nagyot, mikor kicsomagoltam, nagy szerencse, hogy még így sem ázott át, mert nem volt nálunk pótruha...)
Mit értesz azon, hogy az egyiket betétként belehajtani? Ezt nem értem.

KépKép
livus
 
 


Livus, azért nem annyira béna a férjed, ui. a Kushiest így is ajánlják, hogy nem muszáj a külső, csak alváshoz és éjszakára. Merthogy van benne az a műanyag.

Pindi
pindi
 
 

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?