Sági, meg aki még hasonló szopigondokkal küzd
Szerintem a túl sok tej is gond. Szabi többször túlette magát. Voltak nagy bömbik, aztán kidőlt belőle. Most már egyre ritkábban borul, de volt egy a héten is. Ha kiköpi, akkor ennyi, bmennyit is mutat a mérleg. Félálomban vissza lehet tenni Szabinál, de jópár taccs megtanított arra, hogy nála inkább ne. Komfortszopizni meg nem tud, mert a tej csak jön, pedig már nem fér. Most mi is ebben a szakaszban vagyunk.
A másik dolog, hogy a szopi beindítja kakálást. Fönt be, lent ki. Az meg lehet, hogy egy kicsit nehezebb és zavarja a szopiban. Igy tulajdonképpen nem a szopival van gondja, csak épp egybeesnek. Éjjel úgy tudom, az emésztés már a babáknál is lassabb, ezért nem kell a kakadolgokon dolgoznia. Ne aggódj amiatt, hogy esetleg rosszul csinálod.
Nagy valószínűséggel nincs jó megoldás, meg kell várni, amíg kinövi. Eleget eszik, gyarapszik, alszik. A többi meg majd alakul. Kipróbálhatsz sok dolgot, de valószínűleg nem eltalálod, hanem mire oda jutsz, megváltozik a helyzet és már nem is gond. Azután pár hét, és kezdődik minden előről. Egy kisbaba nem épp önbizalom növelő tréning.
Róki,
Engem Nati éjjeli szopja nem védett a 9. hónap után a menstruációtól. Kb 18 hónapos korától alussza végig az éjszakákat.
Timocska,
Nekem is a Kenguru a kedvencem ruhában. Szabi most pont egy édes kis rózsaszínben nyomul. Arra is vonatkozik a Szabi nincs a ruhához méretezve dolog. De ott legalább következetesek, ha ugyan azt a méretet veszem, ugyan akkora. De tény, hogy a babák test/láb/kéz aránya sem egyezik. De ennyire?!
Kami,
Amikor gyakrabban evett, talán több előtejet kapott, ezért többet "ivott". Lehet, hogy most meg főként a zsírosabb tejen van a lényeg. Ha nem bántja, nincs vele semmi gond. Attól, hogy nincs kaka, nem biztos, hogy gond van, ahogy Róki is írta.
Pann,
Szabi egy hónapig kb csak a plafont szugerálta. Most mondhatom el, hogy bámul a szemembe. Sokkal kommunikatívabb, mint Nati, őt sokkal kevésbé kötötték le az emberek. Bezzeg a falevelek! Szasza röhög és heözik, amikor az ölemben tartom. Hogy próbálsz beszélgetni vele? Van alvás, álmosság, éber figyelem periódusuk. Meg még valami, de már nem emlékszem
Csak az éber figyelem szakaszban lehet rávenni őket bármire. Amikor ilyen, nézem közelről az arcát, néha mondok egy hö vagy bu dolgot, ismételem. Roppant intelligensnek hathatok
De szép lassan rá lehet venni, hogy válaszoljon. Meg a nyelvnyújtogatás is működik. Akkor is, ha pont nem néz rám. Csak az kell, hogy jó napja legyen. Este sokkal nyügisebbek, jobb esetleg délelőtt próbálkozni.
Büfi: Szabi egy jellegzetes, szaggatott, magas hangú sírással jelzi, ha ez a gond. Nem találom el 100%ban, de most már kezdi különböző sírással jelezni a gondokat.