Új privát üzeneted érkezett!

Hali Kami! Látom Áron már rövid gatyóban! :) Persze még nem igazán rövid nekik a rövid, Gergőnek is bokája fölött végződik a rövid naci. :lol: Szerintetek mekkora ruhák kellenek nyárra és mekkorák őszre? Nemrég kezdtük a 62-eseket hordani, akkor nyárra 68-as ruhákat vegyek, őszre meg mondjuk 72-eseket? :roll: Csak mert mindjárt itt a Kismama börze, úh fel kell készülnöm, hogy mit, mennyit, milyen méretet vegyek. :roll:
Vendég

Pann,
Nem biztos, hogy jó ötlet előre vásárolni. Vannak nagy ugrások, meg lelassulások. Ha csak egyszerű bodykat veszel, az vszínűleg ok, de drágább holmit rossz hordatlanul elpakolni. Én már jártam úgy, hogy beszereztem egy adag bodyt, rövid ujjasat, hogy majd a tavasszal jó lesz. Télen nem hordta, mondván, hosszú ujjú kell. Tavaszra meg kinőtte. Szabi kapja majd. Persze csak ha pont szezonban lesz rá jó :wink:

Ruhaméret:
Na ez az, ami soha nem jön össze :evil: . Rugik: Az 56os ruha ujja megfelelő hosszú, a többi kicsi. A 62es lába jó, de középen feszes és az ujja hosszú. A 68as jó középen, de vagy 3 cm-t fel kell hajtani az ujját derékbőségben meg lötyög és muszáj gumizni a bokáját, mert különben kihúzza. Főleg, amikor hason teper a kiságy végébe. Bodyval is így vagyunk, de ott legalább a rövidujjú változatot használva befér a pelenka és elég hosszú a rövid kis kezecskéjére. Az meg nem zavarja, hogy derékban lötyög.

Kami,
A tein nagy részétől megszabadulhatsz, ha egy perc után újra áztatod a filtert, mivel az két percen belül kioldódik. Az első adagban lesz az élénkítő, a másodikban a tea. A Roobiban nincs koffein, és egyébként is az a kedvencem :)
Nati tegnap óta tünetmentes, ha így marad, mi is csatlakoznánk a talihoz. Csak dobj egy címet és remélem a legjobbakat.

Kép KépKép
lorca

Lorca! Ezt már én is tapasztaltam: vettem egy plüss rugit, aminek jó a hossza a lábára és a karjára, de a testén és a nyakán feszül! Először nem is értettem, azt hittem elgomboltuk, vagy rosszul adtuk rá, de nem, tényleg ilyen hülyén van méretezve! :evil:
Vendég

ja, és közben rájöttem ám, hogy nincs is 72-es, csak74-es méret. :oops:
Vendég

Na, voltam gyogyszertarban. Sajnos csak felnott meretu kup volt, majd 4-be vagom. Aron, jobb lesz, ha kakkantasz, mert jon a vegbelbehatolas!!!

Ma reggel megint folallt a kukija. Az apja szolt, hogy nimaaaa.....

Ruha: Aron 68-ast hord. Mindenbol. Kicsit nagy ra nemelyik hosszban, de a 62-esbe mar nem fer bele kenyelmesen...
kami

Lin,
Hahó! Nagyon édes a kislányod!!! Úgy látom ez a nagykádas fürcsi minden babának bejön! :lol:

Pann,
Engem is baromira tudnak idegesíteni a hülyén számozott ruhák. Én már nem is méretre veszem, hanem viszek egy ruhát és ahhoz viszonyítok! Van egy Next body-ja Petinek ami cimke szerint újszülött méret, mondanom se kell, hogy 68-asnak felel meg vagy egy kicsit még annál is nagyobb.

Nekem még mindig ugyanaz a problémám mint pár nappal ezelőtt. Szopi "utáni" sírás. 5-10 perc alatt eszik 100-200 közötti mennyiséget. Már az elején büfiztetem, több-kevesebb sikerrel.Na és utána egy pár perc múlva kiköpi a cicit, el kezd sírni és akkor már a cicit nem lehet visszatenni a szájába. Amint megérzi, hogy cici akkor még jobban sír. Sőt ha nem próbálkozom akkor a sírás is abbamarad. Sírnak a babák ha gyorsan megtelik a pocijuk TEJJEL és nem levegővel???Mert ha a bubi bántaná akkor addig érezné magát rosszul amíg ki nem jönne?! Vagy rosszul gondolom?
Vendég

Sziasztok!

Kami:

Szopis babáknál normális az is ha naponta 5x és az is ha csak 5naponta 1x kakil. Ha Áron nem szenved a kakitlanságtól (:lol:) akkor szerintem nem biztos hogy bele kell nyomni egy kúpot.

Mitisakartam...

Képzeljétek, Szilvi tegnap este 8kor aludt el, csak hajnali 4-kor jelentkezett először szopizni. :) Utána meg még aludt reggel nyolcig, és akkor is már én bugyoláltam ki hogy ébredjen, mert mennünk kell anyukámhoz.

És már tök sokat mosolyog, gügyög, nézegeti az ökleit, boxolja a mellétett játékokat! Olyan jó látni hogy nyit a világra, no meg azt is, hogy már nem állandóan csak sír. (A sírókája azért még mindig jó, de így sokkal könnyebb elviselni, meg most már messze nem sír annyit.) Szóval esélyes hogy egy tök aranyos kisbaba lesz még a végén belőle! :D

Menstruáció:

Zsuzsa után a 6. héten jött meg először, és ezek után 6 hetente óramű pontossággal. Szerintem azért mert Zsuzsa kb ilyen idős korában szinte átaludta az éjszakákat, nem szopizott éjjel, ezért megjött. (Utána persze visszaállt az éjjeli szopira, de addigra már rendszeresedett a menstruációm.) Szilvi eddig éjszakánként is 4-5 óránként szopizott még a legjobb éjszakákon is, úgyhogy lehet ezért még "védett." Ha rendszert csinál ebből a 8 órás egyhuzamban alvásból, akkor sztem megint meg fog jönni.

Voltam dokinál, odaadtam a hálapénzt (:evil: annyira nem szeretem ezt a szokást, azért mentem magánrendelésbe, hogy pont ezt ne kelljen... no mindegy). Nem ezt akartam mondani, hanem hogy azt mondta, a spirált csak mensi alatt lehet felhelyezni, de 15e forintért utána 5 évig jó. Szóval én erre szavazok, de addig is muszáj vmi mást használni. Úgyhogy most várom hogy mikor jön meg.

Szilvi múlt héten megkapta a 2 hós oltást, nem volt semmi, Zsuzsa jobban sírt mint ő. :? Merthogy kettejükkel mentem, és Zsuzsa teljesen kétségbeesett mikor bevonultam Szilvivel a vizsgálóba, ő nem akart bejönni a folyosóról, és mikor behozta a doki bácsi, na akkor aztán volt bömbölés, hiába magyaráztam neki, hogy most Szilvit nézi a doktor bácsi. (Azért érdekes, hogy a legnagyobb bömbölés közepette is mindig végigmutogatja a falra kirakott állatposztereket: "Cat! Bunny!" stb.)

Amúgy meg most 5350 grammot mértek. Zsuzsa ilyen idős korában már 6 kilós volt. SZerintem tuti a sok bömbölés miatt kisebb Szilvi. :? Mondjuk vékonyabb csontú is. Kiváncsi leszek, milyen lesz a két lány ahogy nőnek fel.

Így örül a fürdetésnek:

Kép

Apukával:

Kép

Reggeli idill

Kép

Te mit csinálsz?

Kép

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sági:

Emlékszem mikor Zsuzsa ilyen idős korában kb hirtelen váltott, és már nem angyalian belealudt a szopiba, hanem elkezdett sírni mikor elege volt. Mérgelődtem is, hogy micsoda dolog, azért sírni mert tele a poci...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ági!
Nem az lehet a gond, hogy már jóllakott és nem kér komfortszopit? Vagy nem tudom..

Boldiági!
Biztos nagyon megijedtél a vér látványától! Én nem is tudom hirtelen mit csináltam volna! Paramami vagyok! :D :D

Ruhaszámozás:
:evil: :evil: :evil: :evil: Van olyan ruci, amiből még az 50-es is jó, van, hogy az 56-os nyaka szorít. Nem is értem ezeket. Azt tudom, hogy a Kenguru Gold-os ruhák jönnek be nekünk a legjobban! Szerintem azok jól vannak számozva. Meg még a CundA-sok is jók. Azokból tudok normálisat venni.

Timi
Kép Kép
timocska

Elmentünk Lillával a postára meg boltba hordozókendőbe. Teljesen összezavartam a napirendjét ezzel, mert ilyenkor szopi után itthon megy a 2-3 órás alvás! Most meg csak nyűglődik!! Szegény, nem tudja mi történt vele... mert a kendőben aludt, de amióta hazajöttünk csak szenved...

Timi
Kép Kép
timocska

Aron kakalt, lanyok! Akkorat, hogy a kukija is tiszta kakis lett elol, na meg hatul a pelus tetejeig folert a szar (nem folyt ki!) es tok surut - ahogy kiemeltem a pelusbol a feneket a bokajanal fogva, ott maradt a pelusban a popojanak a lenyomata, ket felkor... miota atalltunk a rendszerre, azota igy kakal. Ugy ertem, ilyen surut. Megint csak 80 grammot evett most, es most csuklik. Tele lenne ennyitol a hasa? Vagy levego maradt benne? Akkorat bufogott megint, majd' elszallt a feje! Nem eleget???
kami

Na most volt szopi. Ha nem gond leírnám, hogy mi volt és várom mindenkinek a véleményét.
Szóval jobb cici, szopi indul teljesen normálisan mint régen. Két perc múlva büfi, de semmi eredmény. Vissza cicire, szopi tovább, aztán 5 perc múlva elkezdett sírni a cicimen, kapkodott a cici után sírva, de amikor aszájába került akkor még jobban sírt. Cici el, Peti vállra és büfiztetés sikerrel, csend. Próba vissza a jobb cicire, de sírás következett megint. A cicimből ha megnyomtam több ágban spriccelt a tej. Mérés, Peti 60-at evett. Kevés. Séta egy kicsit, már nyugalom van semmi sírás. Azt vissza a cicire, nyugodtan el kezd szopizni mintha most kezdené. 5 perc múlva iszonyatosan el kezdi rángatni a cicimet. Megnézem, már csak nagy nehezen tudok belőle kipréselni pár cseppet. Át a másik cicire, békés szopizás. Majd 5 perc múlva jött megint a sírás. Eredményes büfi, sőt még egy keveset ki is bukott. Próba vissz a cicire, de már nem kell, sírás megint. Mérés, összesen 160 gramm. Most békésen lökdösi a pihenőszékben a játékokat.Ja és közben nagy pukik és kaki is volt.
Szerintetek ez mi lehet? Bubi? Vagy olvastam arról is, hogy szopi közben beindul az emésztés és az is bánthatja a babákat. Na most légy okos Ági, csináld úgy, hogy a kisfiadnak a legjobb legyen. :cry:
Azt hiszem ettől vagyok én pár napja rossz kedvű. :(
Na szóval ezzel küzdünk mi pár napja minden kajáláskor, csak éjjel nem jellemző a sírás.
Vendég

Sagi!
Ha kaja kozben ficeregnek a babak, akkor az emesztes vagy pedig szelek a belekben. Aron neha csinalja (az utobbi napokban ugy rangatozott, azt hittem, epilepszias!!!!! Majdnem atfordult a masik oldalra a cicimmel a szajaban!!! Csoda, hogy a foldig fog logni, ha abbahagyom a szoptatast?????), kikopi es utana sivit, hogy megis kell, de 1 perc uta megint kikopi, ujabb sivitas... Az utolso szopinal ma 3-kor is ezt csinalta egy darabig, aztan elsimult. Persze, mert kakilt, csak en ezt nem tudtam, mert megint hang nelkul tojt, egy darab puki nelkul!

Szoval semmi gaz, illetve gaz van szo szerint, ugyhogy ne emeszd magad. Ezek a gondok 1 honapon belul elmulnak (es jonnek helyettuk ujak termeszetesen)...

Szerintem. Roki, Lorca, tapasztalt anyukak, mit gondoltok?
kami

Ja, marmint nalam mulnak el 1 honapon belul, nalad meg 2 is lesz az :D
kami

A Gripwater mire jó? Nem segítene ha kaja előtt megint adnék neki valami rásegítőt?
Vendég

Az van rairva, hogy megkonnyiti a babak szel okozta kellemetlen erzeset. Nem igazan irja (az uvegen), hogy mikor kell adni a babanak... Probald ki, meglatod mi lesz az eredmeny. Artani szerintem nem fog... 1 kaveskanallal adj neki max napi 6 alkalommal...
kami

Az lesz, ma beszerzek valahol egyet. DM, patika...
Holnap megyünk haza, legalább ez is legyen nálam, hogy segíteni tudjak neki.
Vendég

Különben az én belem se százas már egy pár napja. Annyit járok nagydologra mint Peti, kb. :oops: :lol: Lehet, hogy van összefüggés, de, hogy mit is ettem amitől ez van azt nem tudom, semmi újra nem emlékszem.
Vendég

Hahaaaaa, megint kakalt a fiam! Ugy nez ki, megint szep estenk lesz :D
kami

Hali! Én most töltöttem bele az első kiskanál GW-t szopi után. Remélem legalább hat, mert olyan szaga van, hogy előbb megkóstoltam, hogy be merjem-e adni neki. Jó kis cukros lé, csak az a szag.... :roll:

Kérdés: mennyire veszik fel és tartják meg a szemkontaktust a babáitok? Gergő nem nagyon jeleskedik ebben és kezdi kiakasztani apáját, hogy miért nem néz rá. Pedig nézi, csak a haját, meg minden egyebet, nem veszi fel a szemkontaktust, vagy ha fel is veszi, rövid ideig tartja. Ez normális egy egy hónaposnál (mert fejlődésileg itt tartunk)? :roll:
Vendég

Na, vagyok...
Olyan migrénem volt egész nap... Ágiboldi! Jutottál eszembe :? Még most is tart, talán egy fokkal jobb... Csak ne kéne az ágyról felkelni :?

Ágiboldi! Ez a vérzés brutál lehetett :shock: Én tuti infarktust kaptam volna :shock:

Mensi - nekem múlt hét csütörtökön volt pecsételő vérzésem pár napig, ezt nem tudom hova tenni, mert a gyerekágyas folyásom előtte már kiszíntelenedett, a vérzés mennyiségre viszont nagyon kevés volt :roll: Valakinek tipp?
14 hónap kimaradás??? :shock: Addig el sem tud az ember kezdeni fogigátlót szedni, nem?! Vagy rosszul tudom? Szed vki már tabit (amit szoptatás alatt is lehet)?

Sági! Ilyen rángatózást Emma is csinál néha. Sírni csak akkor sír néha, ha enne még, de már nincs a ciciben :(

Róki! Nálunk is volt egy ilyen este 8tól reggel 4ig alvás 2 napja! :P Szuperjó!!! :D

Képek nagyon jók!!

Pann! Emma is kb 1 hete kezdte el, hogy rendesen a szemünkbe néz! Most már komoly fejjel kimondottan figyel ha beszélünk hozzá :D

Megyek, kiolvasztok egy kis tejcsit a következő kajára Emmának aztán visszateszem magam vízszintesbe, hátha kicsit csitul ez a rohadt fejfájás...
Vendég

Pann! En nem mondok semmit, mert mi mar akkor joval idosebbek vagyunk, ha a oraszuliknel igy nezik a kort. (Na jo, azert elhencegek, hogy Aron az idegeneket is buvoli, mindenkinek hosszan nez a szemebe, sot, ha az illeto atall a babakocsi masik oldalara (mint pl a gyogyszertarban ma a penztarosno), akkor koveti a szemevel es a masik oldalon is szemez vele :D) Nektek is eljon majd ez!
kami

na most boldi a karomon, nem bírok írni

gripe water nem jött be

Barbi, én szedek fogamzgátlót, Cerazette, nemtom attól-e de nekem is volt kevés barna pár napig, azt se tudom, h ez mensi-e, vagy h a gyógyszer mellett lesz-e, mert ennél nem kell kihagyni egy hetet..

Kép
Kép
agiboldi

Sági: már akartam írni, hogy pár napja Csenge ua-t csinálja, mint Peti. 5 perc hami, kiköpi, büfi(néha sikerül) vissza, de nyüszizik, kiköpi, át a másik cicre, hami, kiköpi stb. Én sem tudom mit tegyek - bár tudom, hogy ez nem vigasz...
Kami: Csenge nekem is így jojózik a cicimmel :lol:

Ma már kipróbáltuk a babatornát - dvd - és láthatóan tetszett neki, kivéve az, hogy fölemelem magasra, aztán le a földig - itt eltörött a mécses :cry: Sajna ma egy kicsit nyűgi. Biztos az idő miatt. Egyébként ma itt a lakásban is hűvöset éreztem, úh a babamasszás kipróbálása elnapolódott.

Kép
Kép
deako

Lányok, kivagyok!!!
Hasonló szopis gondok... Lilla eddig mindig egy ciciből evett. Most szopi, 20 perc után mérés és 30 gr! :shock: :shock: Büfi után vissza a cicira, újabb 10 perc, 30 gr!!! Összesen 60 gr-ot evett!!! Át a másik cicire, 5 perc után elengedi. Aztán sír! Most vagy azért sír, mert tele van még az előző kajával vagy azért, mert éhes! De ha éhes, akkor miért nem eszik? Ha megnyomom a cicim, amiből először evett, akkor jön belőle a tej. Lusta kiszívni???

Timi
Kép Kép
timocska

Na, ugy latom mindenki szopi ujdonsagokkal kuzd... lehet, hgy a front hatasara lustak es depisek a babak. Aron legnagyobb mennyisege ma 110 gramm volt... delben...
kami

Sági:

Szerintem az első sírás tényleg a büfi lehetett, utána a cicirángatás már az, hogy megpróbálta beindítani a tejleadó reflexet. Amikor kapkod a cici után de kiköpi és sír, szerintem az lehet vagy büfi vagy az, hogy túl gyorsan spriccel a szájába a tej.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Roki, most szerintem nem a tejleado reflexnek van a kikopeshez koze, hidd el. Nekem olyankor is kikopi Aron, amikor ozon a tej es olyankor is, amikor alig csordogal. Egyszeruen nem tud koncentralni, amig tancot jar a beleiben a szel, ennyi az egesz.
kami

Kami,

Vivi akkor tekereg is ha bélgázok miatt nem tud kényelmesen szopizni. De akkor általában nem sír, csak tekereg meg rácuppan/kiköpi.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Nincs valami jó módszer hatásos büfiztetésre? Eddig Peti akkorákat büfizet, hogy még az ablakok is beleremegtek, most meg szinte semmi.
Vendég

Nálunk egész nap nyüszi volt! Szerintem alig aludt vagy 2 órát össz-vissz! :evil: :evil: Most már elegem lett, hasra tettem és "beájult". Így legalább a kalimpáló kezeivel nem ébreszti fel magát! Jól kifáradtam.. :(

Büfi!
Én a vállamra teszem, aztán ha 2-3 percig semmi, akkor lefektetem, hagyom egy kicsit és újra vállamra veszem. Ekkor általában kijön 2 büfi egymás után! De ez sem mindig válik be.

Timi
Kép Kép
timocska

Sagi!
En elobb a labamra ultetem - nagyon hatasos!!! A bal combomon ul, kicsit elore dol, a bal kezemmel tartom a mellkasanal - nagggyon durvakat bufizik!!! Ha nem, akkor a vallamra teszem de altalaban akkor onnan se jon a boff...

Roki!
Aron is tekereg, + racuppan / kikopi. Da van, hogy csak racuppan / kikopi. Es van, hogy csak tekereg es nem kopi ki - na, akkor nyulik a mellem...
kami

Sági, meg aki még hasonló szopigondokkal küzd
Szerintem a túl sok tej is gond. Szabi többször túlette magát. Voltak nagy bömbik, aztán kidőlt belőle. Most már egyre ritkábban borul, de volt egy a héten is. Ha kiköpi, akkor ennyi, bmennyit is mutat a mérleg. Félálomban vissza lehet tenni Szabinál, de jópár taccs megtanított arra, hogy nála inkább ne. Komfortszopizni meg nem tud, mert a tej csak jön, pedig már nem fér. Most mi is ebben a szakaszban vagyunk.
A másik dolog, hogy a szopi beindítja kakálást. Fönt be, lent ki. Az meg lehet, hogy egy kicsit nehezebb és zavarja a szopiban. Igy tulajdonképpen nem a szopival van gondja, csak épp egybeesnek. Éjjel úgy tudom, az emésztés már a babáknál is lassabb, ezért nem kell a kakadolgokon dolgoznia. Ne aggódj amiatt, hogy esetleg rosszul csinálod.
Nagy valószínűséggel nincs jó megoldás, meg kell várni, amíg kinövi. Eleget eszik, gyarapszik, alszik. A többi meg majd alakul. Kipróbálhatsz sok dolgot, de valószínűleg nem eltalálod, hanem mire oda jutsz, megváltozik a helyzet és már nem is gond. Azután pár hét, és kezdődik minden előről. Egy kisbaba nem épp önbizalom növelő tréning.

Róki,
Engem Nati éjjeli szopja nem védett a 9. hónap után a menstruációtól. Kb 18 hónapos korától alussza végig az éjszakákat.

Timocska,
Nekem is a Kenguru a kedvencem ruhában. Szabi most pont egy édes kis rózsaszínben nyomul. Arra is vonatkozik a Szabi nincs a ruhához méretezve dolog. De ott legalább következetesek, ha ugyan azt a méretet veszem, ugyan akkora. De tény, hogy a babák test/láb/kéz aránya sem egyezik. De ennyire?!

Kami,
Amikor gyakrabban evett, talán több előtejet kapott, ezért többet "ivott". Lehet, hogy most meg főként a zsírosabb tejen van a lényeg. Ha nem bántja, nincs vele semmi gond. Attól, hogy nincs kaka, nem biztos, hogy gond van, ahogy Róki is írta.

Pann,
Szabi egy hónapig kb csak a plafont szugerálta. Most mondhatom el, hogy bámul a szemembe. Sokkal kommunikatívabb, mint Nati, őt sokkal kevésbé kötötték le az emberek. Bezzeg a falevelek! Szasza röhög és heözik, amikor az ölemben tartom. Hogy próbálsz beszélgetni vele? Van alvás, álmosság, éber figyelem periódusuk. Meg még valami, de már nem emlékszem :? Csak az éber figyelem szakaszban lehet rávenni őket bármire. Amikor ilyen, nézem közelről az arcát, néha mondok egy hö vagy bu dolgot, ismételem. Roppant intelligensnek hathatok :) De szép lassan rá lehet venni, hogy válaszoljon. Meg a nyelvnyújtogatás is működik. Akkor is, ha pont nem néz rám. Csak az kell, hogy jó napja legyen. Este sokkal nyügisebbek, jobb esetleg délelőtt próbálkozni.

Büfi: Szabi egy jellegzetes, szaggatott, magas hangú sírással jelzi, ha ez a gond. Nem találom el 100%ban, de most már kezdi különböző sírással jelezni a gondokat.

Kép KépKép
lorca

Zavaro kakihiany: Aron miota hazajottunk, teljesen depis volt (eltekintve a jo pillanataihoz... ugy mondanam, onmagahoz kepest sokat sirt), keveset evett, kevesebbet vigyorgott es dumalt... annal tobbet tekergett, feszengett, egyertelmuen probalt megszabadulni a rakomanytol. Meg a pukiztatast se hagyta, felsirt, amikor be akartam hajlitani a labat vagy tul melyre engedtem bufizteteskor a mellkasat (amit egyebkent sose tesz). Ma halistennek kikakalta a belet is, remelem ez tartos javulast hoz, bar vacsira is mindossze 70 grammot evett...
kami

Köszi a hozzászólásokat nézelődés ügyben! Szerintem minden ok vele, csak ha folyton azt hallgatom, hogy biztos nincs-e vmi baja, akkor elbizonytalanodom. Lehet vmi ebben a de-i időszakban, amit írtál Lorca, mert tök jól "elbeszélgetünk" minden nap, és ált. tényleg a de. 9 körüli szopi után válik közlékennyé, mosolygóssá, de csak addig tart, amíg bele nem fárad, szóval kb. 5-10 perc. :? Megnyugodtam, ezek szerint ez normális. :D

Ma nálunk Gergő rendi volt, helyette én nyüszögtem fejfájás miatt, Barbi szerintem az időjárás miatt jött elő neked is, remélem holnapra jobb lesz... :wink:

Na jó éjt!
Vendég

Köszi a tanácsokat. Asszem a büfi volt a baj. Az esti kajcsi közben az első két perc után levettem a cicimről és nagy sírások mellett, de büfizett egy jó nagyot úgy 5 perc után. Aztán békésen folytatta a kajálást majd jött a húzogatás, egy kicsit hagytam, hogy húzogassa aztán megnéztem, hogy már csak cseppekben jött a tejcsi. Átraktam a másik cicimre és nyugodtan folytatta az evést majd elaludt. :lol: Remélem tényleg csak a bubi a baja és ez jó lesz rá. Most már csak az a kérdés mitől lett kevesebb a tejcsim! :?:

Én rucikat leggyakrabban a Lehel piacon veszek, van egy lengyel nő, nagyon jó minőségű, jó méretű, klassz lengyel cuccokat árul jó áron és még alkudni is lehet. Nekünk majdnem minden tőle van. A kengurus cuccok nekem kisebbnek tűnnek az átlagnál, vagyis Petire nem jók, még a többi igen.Ue vonatkozik a Prince Oliverre (kedvenc), pedig azok nagyon szuperek, úgyhogy abból mindig nagyobbat veszek! :lol:
Holnap reggel húzunk haza aszülőkhöz, de este jövünk is vissza. Remélem nem lesz nagy GÁZ és fog Peti rendesen büfizni és pukizni!
Na eldugulok a bajommal.
Jóccakát mindenkinek!
Vendég

Sziasztok!

Tegnap szupi napom volt! Kimenőt kaptam apától ő volt egész nap a gyerekkel. :D Voltak csavarogni. Én meg elmentem végre fodrászhoz ahol hatalmas áttalakítást végeztek rajtam, a fekete hajamat átfestették van benne lillás barnás vöröses és szőke melír alul meg hagyta a feketét. A fodrász szerint a súlyfölöslegem miatt jó a fekete :( . Na mindegy az össszhatás nem rossz szerintem, de Beni este nem ismert meg. Fodrász után elmentem vásárolni utánna meg bementem csacsogni a meló helre. Remélem nem okozok rosszat senkinek azzal hogy leírtam milyen jó napom volt. Hát ebből jó a tápszer de sajnos semmi másból nem :(

Szagény Beninek hétfőn vérvétel kell mert azt gondolják vérszegény :(

Két napja kopp-kopp-kopp!! Meszünt az esti 7 és 9 közötti borzalmas sírás leet hogy elmúlt a hasfájás???

Bocsi hogy ennyit írtam magunkról!
Remélem mindenki jól van és jó északátok volt!! :D

Üdv mindenkinek Ria

KépKép
csongria

kihagytam a j-t az éjszakátokból. :(

KépKép
csongria

Sziasztok!
Nálunk ma és holnap vendégjárás lesz, midnenki kiváncsi az utódra! :D :D Nekem már most elegem van.. :evil: :evil: (milyen jó vendégváró vagyok :))

Ria!
Én jövő hétre tervezem a fodrászt, két szopi között! :shock:

Jó kis hurkás lett Lilla! :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára timocska 2009.12.09 15:44-kor.

Timi
Kép Kép
timocska

Azta milyen hurkás Lilla!!! Hány kiló?

KépKép
csongria

Fú, Timi, nálatok aztán tényleg nem kell aggódni hogy nem eszik eleget a baba!!! :lol: Szép kis hurkái vannak! :)

Én is rakok fel meztelen képeket! :)

Szilvi:

Kép

Kép

Zsuzsa két hónaposan:

Kép

Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rókica te se panaszkodhatsz hurka ügyben :D

KépKép
csongria

Csongria,
Beni kora szerint hivatalosan mostanában kell elmúlnia a haspanaszoknak. Persze csak ha olvasta az ide vonatkozó szakirodalmat. :)

Timocska,
Jó kis hurkák! :D Szabinak is vannak jó kis hurkái, mindg azon küzdök, hogy pelusozásnál kitörölgessem belőle a trutyit. De olyan kis aranyosak így!!! Tipikus fénykép, amiért a szüleinket utáljuk :lol: Én is szeretem Szabiról az ilyeneket.

Kép

Róki,
A köldökcsonk dolog végül mikor oldódott meg Szilvinél?
Nagyon szép Zsuzsa azon a fürisen. És szerintem Szilvi is nagyon szép.

Róki, Gabi, Bella,
Van nálatok valami változás a viszonyban a naggyal? Nekem kicsit lelkiismeretfurdalásom van Natival szemben. Szabi eléggé lefoglal fizikailag és érzelmileg is. Rajta nem látszik, de néha olyan rossz érzésem van, mintha kicsit el lenne hanyagolva. Anyós meg Robi nagyon sokat foglalkozik vele, ott meg amiatt van lelkifurdim, mert nem esik jól, hogy Nati hozzájuk is pont úgy ragaszkodik.

Tesók:
Van valakinek saját testvér ilyen közel? Nálunk 21 hónap. Ti hogy éltétek meg? Van valami, ami rosszul esett a szüleitektől a tesó miatt? Próbálom elkerülni, de saját tapasztalatom az nincs.

Felfedeztem a spanyol viaszt. Most jöttem rá, hogy be lehet zárni a hirdetés oszlopot és ha két fórumot nyitok meg, akkor nem kell lapozgatnom és pörgetnem. Most nagyon örülök magamnak. :P

Kép KépKép
lorca

Na, elmentek a vendégek!
Aztán nemsokára mi is indulunk, venni szeretnék a kis bébinek a kiságy fölé ilyen zenélő forgó vackot! :D

Köszi a bókokat Lilla nevében is, most 4800 gramm. :lol: :lol:

Róki!
Azért egyik lányod sem nélkülözi a hurkákat! :) Nagyon szép mindkettő, nem győzöm eleget mondani! :D

Lorca!
Szabi is cuki, neki is szépen felhalmozódtak a fodrok! Na, és a kis pókpocak! :D :D Látom, a keze is jár, mint a motolla! :)
Nálunk több év van a tesóm és köztem.
Szerintem, ha Szabi nagyobb lesz, több időd lesz Natira is. És ha ő nem érzi ezt, akkor ne legyen lelkifurdalásod! Lényeg az, hogy szereted őket és jó anyukájuk vagy! :D

Timi
Kép Kép
timocska

Fú képzeljétek, ma este 10-től reggel 4-ig aludt Brigi. És még utána is aludt 8-ig. Sőt ma még csak szopi és nagy alvás volt. Most is alszik, bár hamarosan jön a szopi. :)
Viszont én ahelyett, hogy aludtam volna, elrontottam a gyomrom :(, valószínüleg azzal a rengeteg palacsintával amit este ettem :oops: . Míg a gyerek aludt én hánytam. De 1 óra alatt meggyógyultam és még aludni is maradt időm. :)
Nekem is csinálja a cicikiköpést. De nálunk általában büfi az oka.
Rém édik a pancsis képek. Briginél is ezeket szeretem a legjobban. Úgy élvezi! :)
Timó! Hány centi a gyerkőc? Édik a hurkái! Drukkolok, hogy nekünk is minél több legyen, de azért van mit behozni! :)
lora7

Hát Beni ma rekordott döntött ebédre 220 r-ot evett. Teljesen kiütötte magát most édesen alszik. :D Én meg mindjárt vasalok :(

KépKép
csongria

Timi, húúú, de jó egészséges hurkás Lillus! Nagyon fura, grammra megegyezik a Boldi súlyával, aki kimondottan vékony fiatalember (de már nem aggódom ám a súlya miatt :) ) Ennyivel hoszabb lenne?
És Szabi és Szilvi is. Összefoglalnám: húúú de aranyosak ezek a pucér gyerkőcök :D

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!

Megint jó régen írtam hozzátok, olvasni azért néha tudok, az megy szoptatás közben, az írás már kevésbé.

Nagyon szépek a babák, mindenkié :wink: :wink: a hurkák is gyönyörűek.Mi is szépen növünk, fodrosodunk.

Írtátok a ruhaméretezést. Nekem nagyon jó méretet a Leo Poldi csinál, ők elég hosszúra csinálják a tipegők lábait. Nálunk a hosszú lába miatt nem is olyan jók a tipegők, de nagy meglepődésemre mostanában totyogót alig gyárt valaki :shock: :shock: Mi is már 68-sa rucit tipegőket hordunk, azt teljesen ki is tölti, úgyhogy már előkerültek a 74-esek is :shock:

Mensi: ez érdekes. Én mindkét gyerkőcöt szoptattam, és éjjal is keltek sőt Krisztián első perctől kezdve éjjel is 3 óránként. Mégis Adri után 15 hónapra jött meg, bár akkor szedtem fogigátlót, a Krisztián után 7 hónapra. akkor nem szedtem semmit. Most felírattam a Cerazettet én is, majd kíváncsi leszek. na meg, hogy lesz e nekem is valami barnázás :shock: a régi gyógyszertől nem volt.

Lorca
kérdezted a testvér dolgot. Hát nekem a kicsi nagyon jó kislány. Szuperül érzi magát a kiságyban is és a járókában is. beszélget a macikhoz, nézelődik, most már oldalra fordul, próbál tovább is, de még az nem megy :wink: :wink: elforog ő is a tengelye körül . Viszont Krisztián nem hagyja :cry: :cry: felkölti úgy, hogy bökdösi, húzgálja a kezét. Ezt csinálja
Kép
ha egyedül vagyunk itthon még a wc-re is vinni kell valamelyik gyereket. Szóval nagyon oda kell rá figyelni, A múltkor amig vele foglalkoztam a hátam mögött bedobott egy műanyag építőkockát a járókába, még pukli is lett a pici fején. Szóval kegyetlen. A hétvége nekem jobb akkor itthon van Adrika is, és akkor vele van. szóval komolyabb takarítás, vasalás többnyire ilyenkor lehetséges csak.
Általában amit eddig csinált pl. öltözött egyedül, azt most igényli. egyetlen nagy változás állt be, végre leszokott a pelusról, már éjjel sincs :wink: :wink: :wink:

Mi súlyilag valahol 6 kg fölött vagyunk már.Majd másfél hét múlva megyünk oltásra akkor lesz pontos méret.
A héten megyünk csípőuh.-ra. ortopédusnál voltunk a lábtartás miatt. szerencsére ott nincs gond. A bokája az teljesen rendben van, a lábfejét pedig tornáztatjuk. :D :D

Móni, Timi
utólag boldog névnapot Nektek. (a 8 napba még beleférek :D )
Kép

Na mivel már összeverekedtek a gyerekeim be is fejezem. Azért rakok még képet rólunk :wink:
Kép simizés, néha ilyen is van
Kép öltözés előtt :D :D
Kép valamelyik éjjal így kibújt a hálózsákból, és lerúgta a takarót
Kép így forgunk háton :wink:
Kép így tudunk mosolyogni

Szép napot mindenkinek!!!

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

sziasztok!

kami
lett taliidőpont?

sági
nálunk is megy a rángatózás, én egyértelműen büfi/puki problémára fogom a dolgot. más kérdés,h ha én felveszem szopi közben, akkor legtöbbször már nem akarja újrakezdeni :? bár kele még csak ma 5 hetes,szvl lehet, h ez nem is uolyan helyzet

timo
kalácsfej mint egy mislenbaba :) tényleg, hány centi?
látom, nálatok tiszta a víz. ti mivel fürdettek?

lora, roki
a többórás alvásért továbbra is esz a fene, nálunk max 4 óra van egyben, az is ritkán, és már kétszer is előfordult, h én nem bírtam éjjel aludni két szopi között. iszonyú dühítő :evil:

deako!
ha jársz erre! ti voltatok végül vlmilyen vizsgálaton/szűrésen?

roki
úgy emlékszem, te is az istvánban szültél! nektek adtak vlhova beutalót?

móni
boldog névnapot!

és persze minden anyukának boldog anyák napját! :lol:

majus3

Sziasztok! :)

Boldog anyák napját nekünk!
Balázs hozott nekem egy csokor virágott Lillus nevében! :D :D

Drusza!
Gyógyszertári fürcsikrémmel fürdetünk. Mi nem tesszük bele a vízbe, hanem közvetlenül a bébire kenjük!
Nem tudom amúgy hány centi Lilla, majd ma este a hivatalos kilómérés mellett (minden héten vasárnap mérjük) megnézzük azt is! :)
Köszi a mislenbaba bókot! :)
Ja, amúgy Keléről láttunk már képet?

Gabi!
Nagyon édi a lánykád! Gondolom nem lehet egyszerű három gyerekkel! Minden elismerésem a tiéd!

Kami!
Akkor csütörtökön lesz a "randi"?

Lányok!
Most vagy kevesebb a tejcsim, vagy csak Lilla nem eszik rendesen. 2 napja max.110 gr-ot eszik a lelkem. Van, hogy csak 80 gr-ot.. ilyenkor megpróbálok fejni, hátha azért nem eszik, mert nehéz neki kiszívni. De nem, mert kábé a nullával egyenlő mennyiség jön ki utána... :( Ilyenkor mi van??? :roll:

Timi
Kép Kép
timocska

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?