Új privát üzeneted érkezett!

Timi! Nálunk is ugyanezt nem érzékeli... nemtom mit gondoltak milyen alakú lesz a kisbaba és mit fog csinálni a kiságyban????

Kép
Kép
agiboldi

Csakk bekukkantok! Nem győztem vissza olvasni hogy ti milyen rendesek vagytok!!

Timik boldog névnapot!! :D

Kami merre laksz? Nekem a szerda szuper jó a talira! :D

Bella zuglóban a Szőnyi úton lakom!

Cat ne keseredj el fel a fejjel szuper anya vagy csak te tudod megadni a babának, amire szüksége van. :D :D :D

KépKép
csongria

Ti a digis mérlegen a rugkapáló gyereket hogy tudjátok megmérni kaja előtt?? ok h a mérleg átlagol, de van h 10 percig ott rugkapál az ártatlan, és 15 dkg különbséggel ugrál alatta a kijelző. Ily módon most 200! g-t evett, ami persze nem igaz, mert az eleje pontatlan.. az viszont tuti, h jó sokat :P
Ja, mikor jóllakik, akkor meg olyan cukin fekszik a mérlegen vigyázzállásban, meg se moccan, és elégedetten vigyorog.

Kép
Kép
agiboldi

Agiboldi! A te otletedet hasznalom a mereshez: a hajszaritot, mar amennyiben szukseg van ra. De pl legutobb eleg volt a feje folott az AVENT mosokefevel hadonasznom :) Ugy elamult azon is, hogy elfelejtett rugkapalni :)

A legujabb buli: a tukorben Aron folfedezte, hogy engem lat es a tukorkepemre mosolyog, eeeeedes!Tegnap kezdte, de ma is gyakoroltuk. Legkozelebb megprobalom lefotozni, hatha sikerul :D
kami

Végre sikerült képet feltennem: :D

Kép

Kép
lora7

Cat én is depis vagyok néha, előjön hogy mindent rosszul csinálok, mert a Brigó csak sír. Erre anyu mindig azt mondja, hogy "erőszakkal kell a gondolatokat elterelni, és különben is a gyereknek néha sírnia is kell". Nálam ez beválik.
lora7

Lora!
Nagyon édi a lánykád! :D :D

Lányok!
Elviekben, amíg szoptatok, addig nem menstruálok? :shock: Vagy hogy is van ez? Mikor fog megjönni? Mert napok óta baromira fáj a hasam, bal oldalon alul, pont úgy, mint mielőtt megjönne. Most nem tudom, hogy a petefészkem fájhat-e vagy a vakbelem? De nagyon rossz... :cry: :cry:

Timi
Kép Kép
timocska

És ma bűnözős napot tartottam... a vagon édesség mellé még a Mekibe is elmentem vacsiért.. :oops: :oops: :oops:

Timi
Kép Kép
timocska

Timo! En eddig: csoki, perec, piskota! Es most hoz Gedeiapu Mekit!
kami

Timi! Sajna elkell keserítselek mert meg jön a szopi alatt. Sőtt a tejcsi íze is megváltozhat. :(

KépKép
csongria

Most miközben ezt olvasom, h milyen bűnös dolgokat esztek, én jégkrémet nyomok. Ez még csak az első, de háromig nem hiszem h megállok... :wink:

Lora, jópofa Brigi! És cuki ahogy "tűri" a puszit :)

Kami, elképzellek a kefével hadonászni.. :lol: Boldi néha olyan megdöbbenten tud bámulni rám, felhúzza a fél szemöldökét és egyértelműen azt gondolja, h elment az eszem.

Tök jó, múlik a fejfájás :D

Kép
Kép
agiboldi

Agiboldi! Aron ugyanilyen fejeket vag! Felhuzza a szemoldoket, mintha azt mondana: "Hulye vagy???" De addigra mar 3x lemerem!!! :D

Most adok neki potlast a fagyasztobol, mert ehes (ilyen meg nem volt) - teny es valo, ma eleg kicsiket evett, 100 grammot egyik kaja se erte el, es erzem is, hogy nincs eleg tejem. Tegnap alig ittam, nem volt itthon asvanyviz, teazni meg nem mertem. Hat, itt az eredmeny: alig van tejcsi! ugyhogy most odaadom Ajronkanak az egyik 100 grammot es utana meg szivatom a cicimet is. Asszem este velem alszik es amikor csak nyekken egyet, kapja a cicit. Meger egy kis holnapi hasfajast a dolog...
kami

Na csak gyorsan helyzet-jelentek: ma 5 órás folymatos bömbi volt, azt hittem megzavarodok, úh amint apa átlépte a küszöböt én már mentem is! És hova mentem? Igen, igen, végre eljutottam a futópályára!!! Tök jó volt, csak aztán rá kellett döbbennem, hogy mennyire elsatnyultam a kihagyott közel egy év alatt. :( A teljesítményem szánalmas, negyede a réginek! :shock: Azzal bíztatom magam, hogy ez még csak a kezdet, de innen azért elég sokáig fog tartani eljutni ugyanarra a szinre. :( Főleg, ha közben édesség zabálással töltöm a napokat! :lol: Ma pl. Győri Édesben nyomultam, lecsúszott egy zacsi csokis "talpú", meg majdnem egy egész zacsi klasszikus (most 15%-kal több! :lol: ) + egy fél doboz jégkrém, amivel a bömbi miatti stresszt kezeltem. Ezután már csak vacsiztam egy jó kis tejszínes, gombás pulykamellet. :oops: Azért olyan jó tudni, hogy nem csak én borultam fel/el kaja ügyben! :D :D :D Legalább azt gondolhatom, hogy ez normális tünete ennek az időszaknak! Senki ne írja meg, hogy ez nem igaz! Köszi! :wink:
Vendég

Sziasztok!

Úgy néz ki, kezd rendeződni az életünk :P A tejcsi mennyisége ugyan változó, de ez van. Barátnőmtől kaptunk lefagyasztott anyatejet, úgyhogy most azt kapja Emma ha pótlás kell (sajnos szinte mindig...)! Tudom, hogy sokan írtátok, hogy ne üvegből etessük, de én már annak is örülök, hogy eszik!!! A gond az volt egyébként, hogy túl nagy volt neki az Aventes cumisüveg cumija: ha csak a végét szívta, akkor nem jött, ha meg bekapta rendesen, akkor meg a torkáig ért a vége és fuldoklott :( Találtam olyan cumit, amivel viszont nagyon szépen eszik :P Már csak 1-2 alkalommal akad ki kaja közben, amikor túl mohó és félrenyel :?
Köszönöm a sok sms-t meg segítséget!!! Nagyon jól esett :P

Na, és akkor igyekszem visszakapcsolódni ha még visszavesztek :)

Ria, Lora! Üdv itt! Érezzétek jól magatokat! :) Édesek a gyerkőcök!

Cat! Ne okold magad!!! Martin jól van, és ez a lényeg! Ne depizz be, mert az csak a tejmennyiséged csökkenti!!! Tudnék mesélni...

TIMIK!!! Utólag Nagyon Boldog Névnapot nektek!!! :P

Móni! Gergő nagyon cuki! Emma is egyre érdeklődőbb, na és szórja a mosolyokat :P

Bea, Gabi! Merre vagytok?

Kami! Ha nem gond, én is szívesen mennék a talira! Jól emlékszem, hogy a Forgách utcától gyalog nem vagytok messze? Mert akkor nekem csak a távolságival kell mennem :P Azt meg kendővel simán bevállalom!

Teszek fel pár képet ha nem bánjátok :P
Vendég

Sziasztok! :)

Barbi!
Hát persze, hogy visszaveszünk! :D
Emma cicizik is és üvegből kap pótlást? Vagy lefejed a tejet és csak üvegből kapja? Mert ha mindkettőt elfogadja, akkor nincs gond!! És tényleg csak az a lényeg, hogy egyen és gyarapodjon!!! :D És örülök, hogy kezd rendeződni a dolog!

Kami, Ági!
Néha Lilla is tud olyan fejet vágni, hogy majd megzabálom érte! :) PErsze, ő tuti azt gondolja, hogy milyen lökött anyja van! :lol: :lol:

Pann!
Jól tetted, hgoy elmentél futni! Nálunk itthon az a koncepció, hogy minden nap szükségem van legalább egy fél óra baba nélküli időre! Olyankor vagy beülök egy kád vízbe ázni vagy elmegyek boltba, sétálni. Balázs vigyáz ilyenkor Lillára! Szerintem nagyon kell az ilyen!!!

Még mindig nagyon fáj a hasam ott lenn bal oldalon! Remélem semmi komoly és elmúlik hamarosan! :cry: :cry:

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Barbi!

Jó újra látni! :) Örülök hogy rendeződnek a dolgok!

Kami!

Mi is mennénk szívesen talira, de sajnos nekem a jövő szerda nem jó, tanfolyamom van! :( De bármelyik másik nap, ha előre tudom mikor lesz, akkor talán le tudom passzolni Zsuzsát anyunak, és akkor csak Szilvivel mennék. A tanfolyam minden második szerdán van.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Köszi Timi :D
Igen, cicizik is és üvegből is kap! Eddig még nem zavart be. Az egyedüli gond, hogy üvegből nagyon mohón eszik időnként, és akkor persze mellényel, amitől kiborul és onnantól nehéz normálisan megetetni :?

Na, a kisasszony közbeszólt :)

Szóval pár kép:

Kép kukucs

Kép apa szórakozott :D

Kép imádat

Kép bújok anyához
Vendég

Tegnap átpakoltam a légzésfigyelő érzékelőit...
Csoda, hogy kap levegőt! :roll: :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára timocska 2009.12.09 15:43-kor.

Timi
Kép Kép
timocska

Barbi!
A cumis kép haláli! :D :D Úgy látom ez a kép már a "végstádiumban" készülhetett! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Szed valaki valami vitamint???

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

MÓNI!!! BOLDOG NÉVNAPOT!!! :D

Barbi,
Szia! Örülök, hogy jól vagytok!!! Emma nagyon szép, szép kis pofikája van! A cumis kép az tényleg nagyon klassz, de nekem a tenyérben fekvős tetszik jobban!!!

Timi,
Én tegnap voltam a Tescoban, EGYEDÜL!!! :lol:
Lillus, hogy keveredik mindig a rácshoz? Addig ficereg még a rács állítja meg? :lol:
Én néha bekepok egy Elevitet meg vasat, ennyi.

Kami,
Miért nem mersz teát inni?
Én szoktam, sima gyümölcsteát inni és Petit nem zavarja.
Vendég

Sziasztok!

Timo: en Elevtitet probalok szedni minden nap, neha ugyan kimarad, de altalaban beveszek napi 1-et. Valahogy ugy erzem, a babapiskotas-kedboricsokis-pilotakekszes dietam nem tartalmaz eleg vitamint...

Barbi! Nagyon orulok, hogy visszajottel! Es annak is, hogy javul a helyzet!!! Csak igy tovabb!

Tali: OK, akkor nem jo a 8 (Saginak), a 9 (Rokinak) es a 11 (Panninak) remelem masrol nem feledkeztem meg!! Marad a 7 hetfo, a 10 csutortok, vagy termeszetesen a kovetkezo hetre is teheto a dolog! Nekem szinte mindegy, mert a torna reggel van, 9 oras szopi utanra Aron mar el is felejti. Szoval akkor mikor legyen? Barbi, a Forgach-on vagy a Gyongyosin is leszallhatsz, ugyanakkora a tavolsag.

Futas: na, en 3. napja fogadom meg, hogy megyek reggel, de egyszeruen nem rok folkeln. A heten meg nem is voltam :( Megprobalom ma este szopi utan (9 ora), remelem nem utnek agyon. De elgalabb majd serkent a gyorsabb futasra... Mindig is este futottam, sotetben... szopi szempontjabol is jobb, mert Aron ilyenkor csak hajnal 1-kor vagy 3-kor kel a kovetkezo kajaert... addig tud pihenni a cicim...
kami

Dícsérnem kell a Zuram!!! :lol:
Szóval amíg a tescoban voltam Ő volt Petivel! Nagyon ügyes volt, mire hazaértem már pizsiben vártak!!! :D Sajna etetni még nem tudja!!! :lol:
Vendég

Tegnap én is elmentem egyedül a Mekibe vacsiért! Addig Balázzsal volt Lilla. Ők nem vártak pizsiben, mert míg távol voltam, az utód aludt! :lol: :lol: :lol:

Én kalciumot szedek csak, de lehet, hogy kellene vennem Elevitet vagy Gravidát. A csoki tényleg nem tartalmaz elég vitamint! :oops: :oops:

Nekem is kellene valamit tornáznom, csak nem tudom mit lehet. Jövő héten megyek Hábihoz, megkérdezem.

Timi
Kép Kép
timocska

Sagi!

Nekunk sajna nincs itthon sima gyumolcsteank, csak ilyen feketeteas gyumolcstea (Sun tea es tarsai), de azokbol vagonnal. Es azert nem merem ezeket inni, mert felek, hogy Aron aktiv lenne egesz nap. Pedig en nagyon imadom a teat!!!! Ugyhogy egyebkent meg lehet, hogy ma be is probalkozom megis. Megnezem, milyen hatassal van ra. Vegulis a koffeines kola nem zavarja - a teines tea is lehet, hogy nem fogja... ezt jolmegmagyarmondtam...

Csajok! Nevnapban nagyon kaka vagyok (pedig itt van az orrom elott a naptar!!!), ilyenkor meg mar cikinek erzem utoljara kivanni, de hadd szoljon: Timo, Majus, Moni: minfannyiotoknak boldog nevnapot kivanok!!!! Es persze Ajronka is :D

Uj felfedezesek: kicsit elorebb hoztam Aron kisagyan a zenelo forgot - kisfiam teljesen le van tole nyugozve es szabalysan jelez, hogy meg, meeeeg, amikor lejar.
Kép Kép

A masik nagy kedvenc 2 napja a tukor, amikor olbe veszem es egyutt benezunk a tukorbe, felismeri a tukorkepemet es ram mosolyog. Ezt lehet, h mar irtam, kicsit dezsavu erzes leirni most, hogy ma megprobalom ezt is lefotozni... ha igy lenne, bocsika :D

Nya, megyek, harapok valamit. Ma meg csak egy Mr Big-et ettem (Kedbori) meg egy Elevitet... asszem fozok spagettit es tejfollel megeszem (igen, tejfollel!!!). Sajt most nincs itthon.
kami

Barbi, nagyon jók a képek, nekem a bújós tetszik, igazi anyáknapi :D Tényleg csajok, leesett nektek, h vasárnap már nem csak ajándékozók leszünk hanem jogosultak vagyunk az anyáknapjára? :lol: Tök jó! Gondolom kapok a tenyerembe mustársárga kakit :D

Timi, Lillus cuki ahogy odabújik a rácshoz. Boldi is így alszik (csak én nem merem felrakni a rácsvédőt emiatt, de én vagyok a hülye, ne is figyelj), és mi is átraktuk az érzékelőlapokat.
Én szedem a Gravida terhesvitamint elvileg naponta, de inkább mikor eszembe jut. Meg C vitamint, nehogy betaknyosodjak..

Barbi, jó, h rendeződtök!
Kami, ennyire számít az ivás? Akkor nálam is ez lehet a hibás mert nem bírok 3 litert meginni. Max 2 de akkor már erőszakot követek el magamon :shock: Pedig igyekszem.

Nekem bármelyik nap jó, Kami, majd írd meg a címet (priviben is lehet ha nem akarsz kitárulkozni), szerintem mi taxival megyünk mint az urak :D

Hú, Boldit tisztába tettem, és rekordot döntött. Konkrétan a nyakából töröltem ki a kakit!!! Éljen a Pampers :)

Tea: én a fekete teát szeretem, és kaptam Londonból koffeinmentes változatot, sztem itthon is biztos lehet kapni.

Panni, úgy röhögtem a tegnapi édességadagodon, már majdnem közelíti az enyémet! Arra gondoltam, ha igazi kaját nem is ennék csak a csokit és jégkrémet (mert ezekről nem bírok elmondani) akkor talán nem híznék annyira? Igazi tápanyag és szoptatásbarát elképzelés ugyi?

És nem fáj a cicitek futás közben, és nem csökken a tej? El kéne merészkednem step aerobicra..

Kép
Kép
agiboldi

Csajok!

Én ma annyira magamalatt vagyok!
Remélem csak ez a vacak idő. Baromira nincs kedvem semmihez, szószerint semmihez. :oops: Csak úgy lennék, begubóznék, néznék ki a fejemből, aludnék...egyedül lennék! Mit nem adnék ha Peti nem 30 percet aludna most hanem 3 órát!!! Jajjj de gáz vagyok! :oops: Na mindegy, ez van.
Vendég

Agiboldi!

Futashoz a jo melltarto kovetelmeny - kulonosen most. En az enyemet nagyon tudom dicserni, eppen tokeletes - es ezt meg bebiztositom egy masik hevederrel. Ugyhogy a cicim levegot se kap, nemhogy mozogni nem tud...

A szoptatashoz meg joforman mas se kell, csak folyadek. En sokat iszom minden nap, de asvanyvizet szeretek, a csapviz neha buzlik a klortol. A teatol (meg a gyumiteatol is, direkt rakerdeztem) meg az Uzsokis csecsemodokineni ovva intett (igy kell ezt leirni???), szoval nem igazabol mertem eddig teazni. De arra gondoltam, ma lefozok vagy 3 litert es teszek bele kamilla, edeskomeny meg egy erdeigyumolcs filtert, az mar jo is arra, hogy ize legyen. Es a tein-tartalom is kibirhato lesz (ami van a teaban - nem koffein van benne :D Itt be is fejeztem az okoskodast :D).
kami

Túúúdom, h nem koffein van benne, de a köznyelvi forma így egyszerűsíti, nnnya. Különben meg az angol tea zacskójára 'decaf' van írva :D

Ági, húú, mintha magamat hallanám tegnapelőttről! Annyira semmihez nem volt kedvem (ez volt a migrénes nap), h sétálni se mentünk pedig akkor még szép idő volt. Csak feküdtem mellette ő meg bőgött. Még a szopikat is fekve nyomtuk napközben is.

Kép
Kép
agiboldi

Én is elég kedvetlen vagyok, szerintem az idő is teszi. Pedig a postára is mennem kellene, legalább 15 csekk van, amit be kellene fizetni! :shock:

Úgy döntöttem, ma megpróbálom nem telezabálni magam édességgel. Úgyhogy eddig csak egy fél túrókrémet és egy darab vaníliás karikát ettem! :D :D (másnak ez egy napi adagja) :oops:

Rájöttem, hogy Lilla fázós. Ha csak egy sima pamut nyári takaróval takarom be, nem tud elaludni. Ha ráteszek még egy plédet, akkor 2 percen belül teljes az ájulás! :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Kami!
Én sima gyümölcsteát főzök magamnak (pickwick) és nincs különösebb hatással a bébire! :)
A tali nekünk is bármelyik nap jó, és Ágihoz hasonlóan mi is valszeg taxival megyünk!

Timi
Kép Kép
timocska

Ági!
Én meg ha nem tenném fel a rácsvédőt a kiságyba, akkor attól félnék, hogy beveri a fejét és mindig felébred rá! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Most lusta vagyok visszakeresni, hogy mit írtam, de nekem jó a 10-e, a 7-e, és 14-e nem jó. Ahogy láttam, így a csütörtök talán mindenkinek ok, hm? :roll:

kami! Én minden reggel egy bögre teával indítok, és már nem érdekel, hogy milyen, mert semmilyen hatást nem észleltem (mondjuk egy literbe dobunk egy filtert, úh nem túl erős), de a rooibos teákat nyugodtan lehet inni, mert igazából nem teacserjéről van, csak vmi hasonló afrikai bokorról, de teint nem tartalmaz.

Én az eredeti futós melltartómban mentem futni, mivel hirtelen felindulásból elkövetett futás volt, de nem éreztem közben semmit. Nem fájt, nem lötyögött, úh úgy tűnik nem kell újat vennem. Ági, szerintem menni fog a step aerobic, a táplálkozással kapcsolatos elképzeléseink megegyeznek: édesség, normális kaja nélkül kevésbé hízlal. Alaptételem! Így elég a nasira koncentrálni és még bűntudatom sincs.... általában. Most azért egy kicsit zavar, hogy ebből készül Gergőnek a tej. :shock: :shock:

Mai reggeli: a tegnapi Győri Édes maradéka, és én még vitamint sem szedek...... :oops:

Megőrülök! Végre elaludt és most "felpukizta" magát! :evil: :evil:
Vendég

Szia Barbi!Én is örülök, hogy rendbe jöttök lassan. Most én is jobban vagyok, talán vége lesz ennek a depinek egyszer végleg.

Viszont lányok tévedtek, ha azt mondjátok, hogy a csoki nem hasznos táplálék. Tele van boldogsággal! :D A tejbegrízt én is csak azért eszem, hogy teleszórjam a tetejét kakaóval. :)
Én egyébként csak vasat szedek, a ca szintem magas. Az elevitre meg a doki azt mondta, hogy ne szedjem. Pocakosan is csak 2-3 naponta szedtem.

Ez az anyáknapja téma már nekem is eszembe jutott, hogy most már én is anya lettem. :) Még mindig nem tudtam igazából felfogni. :)
Ági a kakival egyetértek. A kis Brigi csak kicsomagolt popóval hajlandó kakilni és anya nem mindig elég ügyesen tartja a pelust miközben a kicsilány popója táncolva lődöz. :lol:
lora7

Nálunk a kakilás az rendszerint a tiszta pelusba szopi közben van! Alig hogy rácuppan a cicire, már nyomja is ki a kakit! :lol: :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Nya szasztok.

Ajron most itt log rajtam, valamiert ordit, ha leteszem :) Ez a legujabb, ilyen meg nem volt!!!!!
Kép

Ami engem illet, rendeltem a Don Pepebol somloit - 2-t a biztonsag kedveert, hogy vacsira is jusson egy :D Nyaminyam! Egesz nap Kes / alatt-ot nezek, isteni dolgom van ezzel a Maszattal, csak kar, hogy nemtom miert sir vizszintesben... gyanitom, hogy pocibaja van, de tok lapos a hasa es puha, pukinak latszolag nyoma sincs... az is lehet, hogy ehes. Na, sebaj, mindjart kajatajm...
kami

köszi a további névnapi üdvöket, n arik vagytok

tali
én is a csütire szavaznék, hozzánk hétfőn vendégek jönnek, ha lehet, nem sűrűzném be kele napját. de ha mégis hétfő, akkor is megyünk :lol: még egyszer se bírtam ott lenni a talin, ezt most már ki nem hagyom :wink:

barbi
örülök, h rendeződnek a dolgok, én n liberáis lettem a sok mellgyulladás, fejéspara mellett, tényleg az a lényeg, h a baba jól fejlődjön és az anyuka ne őrüljön meg, az összes többi mellékes

ágiboldi
egyértelműen tied az első hely légzésfigyelőpara ügyben, de tőlem meg cumiügyben nem veszi el senki az első helyet :lol: rájöttem, h nem is kele lett cumizavaros, hanem én hehehe, még mindig félve adom a szájába, pedig nálunk tényleg beválik...

sági
rem, alakul a kedved, ah telik a nap! én legalábbis így szoktam lenni, h dél előtt még totál kivagyok, aztán du-ra összeszedem magam kicsit. igaz, nálunk ma szuper éjszaka volt, kele 11kor, 4kor és 6kor evett, szvl megvolt a 3órás alvásom egyben, istenien érzem magam!

majus3

Legutobb meg csak ennyire logott ki a feje a kengurubol... marcius 29-en... meghogy csak 60 centi hosszu!!!

Kép
kami

Na itt vagyok! Végre kész a számítógép!

Utólag is sok boldog névnapot kívánok a Timiknek!

Visszaolvasás:

Nagyon aranyos az összes baba kép. Majd a végén én is teszek fel.
Deako: Nagyon huncut Csenge baba a mosolygós képen.
Timi: Nagyon haláli ez a kalap Lilluson, lassan nekünk is be kell szerezni nyárára valami kis kalapot.
Sági: Látszik Petin, hogy biztos tetszett neki a balatoni friss levegő.

Légzésfigyelő:
Mi kb két hete kivettük a kiságyból. Mikor éjszaka másodszorra riasztott be, pedig ott van mellettünk és hallom, hogy szuszog, így úgy döntöttem, hogy nem akarok szívrohamot kapni.

Szopi: Nálunk most az a legújabb, hogy szopi közben úgy mozog mint a motolla, illetve öt perc után kiköpi a cicit, akkor meg kell büfiztetni (hatalmasakat szokott) és utána újra eszik. Kicsit én is aggodtam mostanában, hogy kevés a tejcsi. Olyan volt mintha éhes lett volna még kajcsi után, aztán mivel én egy ciciből szopiztatok áttettem a másikra, de nem kellet neki. Meg megnéztem egy teljes napját 70 és 130g között evett, összesen 740g-ot, így megnyugodtam. De volt már olyan nap, hogy 160g-ot evett.
Van amikor meg csak 4, 4 és fél óránként kér enni.

Ébrenlét:
Általában a délelőtött végigalussza és megfigyeltük, hogy délután jönn haza a család és ő ezt tudja, fent van és foglalkozni kell vele.

Édesség:
Én előtte is édesszájú voltam, de most töménytelen mennyiséggel tudnám enni az édességet.

Lora üdv köztünk, érezd jól magad.

Pár kép és bocs a helyért:

Anyósommal:
Kép

Nagyágyon:
Kép
Kép

Első fürdésünk a nagy kádban:
Kép
Kép
Kép
Kép

Apa csinálta a sérónkat:
Kép

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Ja és teganap voltunk a doktornéninél és kereken egy kilót híztunk a születési súlyhoz képest, most 4450 g. a kijövetelhez képest pedig 1110g-ot.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Lin!
Jó, hogy jelentkeztél, már izgultunk, hogy mi lehet veletek!
Nagyon jók a képek, jó nagyott nőtt a baba! :D Látom, nektek is tetszett a nagy kádban fürdés, nálunk is apa volt a bevállalós! :)
Bátrak voltatok, hogy kitettétek a légzésfigyelőt, de ha egy szobában vagytok, akkor én is feleslegesnek tartom. Mi külön alszunk, ezért jó. (bár sokszor nincs bekapcsolva)

Timi
Kép Kép
timocska

Kami!
Ebből is látszik, hogy tök sokat nőtt Áron-baba! :) Kiváncsi volnék, hogy Lilla milyen hosszú, de nincs itthon mérőszalag! :oops:

Timi
Kép Kép
timocska

Timo!
Szerintem is sokat nott, a dokirendeloben viszont csak 60 centit mertek... valami nem stimmel... vagy nem 57 centivel szuletett, vagy nemtom mi van, de hogy nem csak 3 centivel hosszabb, mint volt, az fix!

Mellesleg az elobb ehes volt. Ha letettem es otthagytam, sirt. Megevett 110 grammot (nem sok, de a tegnapi 70-80 grammokhoz kepest OK) es most megint dumal meg vigyorog. Ez jo jel. Remelem tobbet is fog meg ma enni, bar nala a 100 folotti kajak mar jok. De azert kivancsi vagyok...
kami

Kami!
Lillát is a legutóbbi tanácsadáson 51,5 cm-nek mérték, holott állítólag 51 cm-rel született! Na, valamelyik rendesen téved, hisz már az 56-os rucikat is kinövi lassan! :shock:
A kajcsi maitt ne izgulj, mi sem eszünk egyformán. Tegnap volt, hogy Lilla csak 60 gr-ot evett, mégis aludt utána 2 órát. Aztán bepótolta egy 170-es szopival! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Na de Aron 140 fole sose megy!!! Most beszeltem a vedonovel, azt mondta, ha holnapig nem kakal (ja, azt nem is irtam, hogy 3. napja nem tojik :( ), akkor holnap nyomjak bele egy kis glicerines kupot, ami "meghajtja". Hat, kivancsi vagyok...
kami

Timocska, Kami,
Nem kell mérőszalag. Nincs mondjuk egy vonalzó? Én úgy mértem le Szabit, hogy a falhoz toltam a fejét a pelenkázón, megpróbáltam kiegyengetni a lábát és utána a pelenkázót mértem meg. Meg tippre hozzáadtam egy picit, hogy a görbeségét beszámítsam. A szülészeten a mérőszalagot végigvezetik a lábán, nem vízszintes, a tanácsadáson meg a nagyobb babáknak való asztalon mérik, ami ilyen picin még nem ad reális értéket.

Kaja-aggódóknak:
Tegnap megmértem Szabit esti szundi előtt. 90g-t evett. Nem mertem ráetetni, meg különbenis ő hagyta abba. Előtte séta volt, 3 órán keresztül nem evett. Mégis aludt kajától ébredésig jó 5 órát.

Lin,
Nagyon aranyos a kis husiska :)
Bátor döntés kivenni a légzésfigyelőt. Nem használni egyszerű, de ha már bent van, nehezebb. Jobb igy, nem kaptok legalább szívrohamot.

Május,
A jó alvás aranyat ér! Remélhetőleg tendencia :lol:

Lora,
Az anyadolog még nekem is hihetetlen. 2005 május óta pedig volt egy kis idő, hogy hozzászokjak a gondolathoz. :wink:

Ágiboldi,
Ha a tenyerembe kapom a kis mustárt, már nem is zavar :wink: . Ma a friss pelusba nyomta, miközben szoptattam. Oldalt kicsorgott, át a bodyn, rugin. Még a nadrágomon is lett egy édi kis sárga folt.
Az ivás fontos. küzdjed fel legalább 2,5-3 literre. Nekem is elég kb fél lityó, nagy szenvedés volt az elején. De hozzá lehet szokni. Leves, tej, tea, gyümi, mindegy. Csak follyon.

Tea:
Angol lapok 300 egységnyi koffeinszerűséget engednek. Szokásaikból kiindulva, volt mit kutatni. Ez 6 filter normál teának felel meg. Azt meg elég nehéz átlépni. Nekem a napi adag cappuccinóm nélkül nem élet az élet, Szabi nem aktívkodja magát halálra. Persze lehet, hogy csak megszokta :D

Kami,
Nagyon jó az a forgón keresztül készült kép. Szeretem a jó beállításokat :) Meg persze Áron is aranyosan komolykodik rajta :D

Timocska,
Vitamint nem szedek, csak vasat folsavval, pár naponta. Az maradt még 4 dobozzal. Majd ha elfogy, rászállok a maradék vitaminokra is.
Úgy látom, Lilla is torlódós :) Szabi is mindig a kiságy fejéhez mászik, néha alig tudom kihúzni a lépcső alól (mert ott van a kiságy, a galérialépcsőnél, azért nem egy Potter.)

Kép KépKép
lorca

Jezus el...

Kép
kami

Ja, tudom mit akartam még írni, ilyet se írtatok még, vagyis leírom, h ne ijedjetek meg ha ilyet láttok. Boldi rátalált az öklére, hevesen szopta, egyszer csak odanézek és csupa vér a keze meg az arca, szörnyen rémísztő látvány! Néhány másodperc míg leesett, h nyilván a körmével felsértette a szájpadlását vagy ínyét, de nem láttam h hol, úgyhogy egy zseblámpával be a szájába, és tényleg megtaláltam a sebet, szóval megnyugodtam. Na de elsőre rosszul festett, csupa vér volt a textilpelus az arca alatt stb. Még nem is láttam a kis vérét csak most először..

Kép
Kép
agiboldi

Cat, még neked akartam szolidaritásos megnyugtatásos műfajban, rossz anya témában írni, h a múltkor majdnem belekaptam a Boldi szemébe. Éreztem, h valahova belekaptam, de talán nem nagyon, de nem láttam, h mi van, mert felsírt és összeszorította a szemét. Na képzelhetitek!! Nem emlékszem mikor ijedtem így meg utoljára.. Csak néhány másodperc múlva nyitotta ki és láttam, h semmi baj, nem piros, nem váladékozik, szóval nyilván csak fölötte karmolhattam meg. Megnyugodtam, elkezdtem bőgni és tövig levágtam az összes körmömet...

Kép
Kép
agiboldi

Ágiboldi,
:shock: Elég ijesztő lehetett a véres jelenet. Nem is gondoltam, hogy ilyent tudnak.
A mérlegen megpróbálok cumit nyomni a szájába vagy az ujjammal bizergálni az ajkát. Amikor megpróbálja szopizni, akkor pár mpre lenyugszik. Ha gonosz vagyok, akkor meg ráfújok az arcára. Ettől le szokott döbbenni, leáll a rugi és mérgesen néz rám.

Timocska,
A menstruáció bmikor megjöhet. Nekem 9 hónap kellett, kolléganőmnek 14, egy másik barátnőmnek 6 hét. Mindannyian szoptattunk.
Ha vakbélgyuszi, akkor hánynál is. Meg igencsak fáj, nem csak úgy fájogat. Jobbulást minél hamarabb!

Barbi,
Jó a cumis :D Apa látom kreatívkodott:)
Örülök, hogy rendeződneka dolgok.
Az Aventnak elég kemény a cumija, Natinak is volt vele gondja, pedig majd 6 hónapos volt. Meg először nem tudott vele mit kezdeni. Később azért biztos jó lesz még, sokkal egyszerűbb tisztítani (lusta mami érv :roll: ).

Kép KépKép
lorca

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?