Szabi ma megint a mintafiút alakította. Voltunk uh-n, az úton oda és vissza is végig aludt a kendőben. Amíg tartott a vizsgálat, csúnyán nézett a dokira, amiért az hideg trutyival összekente. Szerencsére minden ok. Vicces volt látni a gerinccsigolyáit
Róki,
Szerintem is lehetetlen tartani bmilyen napirendet kettővel. Örülök, hogy le tudom rohanni a köreimet, rég nem emlékszem már, hogy mikor is etettem. Még az sem szokott derengeni, melyik oldalról evett. Csak az segít néha, hogy emlékszem, a szemébe sütött a nap és akkor csakis bal oldalt lehetett.
Szabi is teljesen oda van Nati bámulásáért. Nati meg mindig odanyomja a pofiját. Kellett egy kis idő, mire rájöttem, hogy puszit akar
Gratulálok a forgáshoz!!! Nagyon jó mozgásavan, hogy ilyesmi már most sikerül. Natiből kiindulva Szabi ezzel még várni fog vagy négy hónapot.
Pann,
A vízkövesedésen segít egy kis citromsav. Jó a gyógyis vagy a sima citromlé a hűtőből.
Lora,
Szia itt
Mit jelent az hogy kevés vagy hogy sok? Egyébként soha nem ugyanannyi termelődik. Függ egy csomó dologtól. Mennyire vagy ideges, mennyit ittál, mennyit evett...
Szabi is egyszerre egyik oldalról szopizik. Aztán legközelebb, ha még emlékszem, hol volt, átteszem a másikra.
A fekveszopinál sem gond a váltás, ha elég nagy az ágy. Az elsőnél én aggódtam, hogy le fog esni, ezért csak a fal és magam között tartottam. Mind a két oldalon volt egy párna, nekem csak a gyereket kellett a másik oldalra rakni, ha már megunta az egyik cicit.
Ha le akarod venni, az ujjaddal nyomd be a melled a szája mellett. Levegő be, cici ki
Ágiboldi,
Lehet, hogy csak rossz napja van és panaszolja a világfájdalmát
Remélem, legalább az éjszakátok lesz bömbimentes.
A migrén meg remélem nem tart soká, meg hogy nem is migrén csak sima fáradtság
Ha jó bébiszittert keresel, szerintem is sokat meg kell nézni és többször kell közösen vigyázni. Van két év bébiszitt múltam
Május,
Utazóágy nem túl jó szerintem. Túl nagy cipelni, nem a legjobb, a gyerek mélyen van, alig tudod kicibálni. Idegen helyen amúgy is nyügi. Én magam mellett tartom az adott gyereket, nem volt még gond. Gyerekkel az utazás amúgy is azt jelenti, hogy viszed a fél háztartást. Pláne, ha már totyog..
Kami,
Nagyon jól tartja már magát Áron!
Nem minden baba simulós. Natit nem is lehetett hurcibálni, mereven eltartotta magát. Ő csak a szopi pozíciót kedvelte. Egy cicivel a szájában
Napirend nem korfüggő. A kórházban Szabi szépen rá volt állítva a 3 órákra. Csak én nem bírtam tartani pár hét után
Ha 8kor elalszudt, nem akartam felébreszteni, olyan jó volt, hogy 5-6 órákat aludt. Nappal meg muszáj volt pótolni a kiesett evéseket.
Ha a gyerek nő egy picit, azonnal igény szerint fog enni. Tanítottam általános, közép és fősulin is, voltam gyakorlaton oviban. Valaki mindig majszolt
A spriccelés szerintem nem Árontól függ. Én is lövöldözök jobbra-balra. Pár hónap múlva elmúlik.
Csoki: Elsőre a 15 kg 3 hét alatt ment le. Szabival is ugyan annyi volt a végsúlyom, mégis maradt még a 13ból 7 kg. Lehet, hogy a csokik tömegének is van köze hozzá
És Pann, nálunk sincs maradék
Pann,
Én sem hinném, hogy kiszáradás lenne. Azt először a pisis pelus, illetve a hiánya jelezné. Meg teljesen letargikus lenne. Normális, hogy nem teljesen a fejével van egy vonalban. Attól sem kell megijedni, ha furcsán lüktet. Ha lázas, akkor meg különösen szörnyen tud kinézni még a normális határon belül is.
Imádnivaló a szomszédság
A teáztatás dologgal én végig küzdöttem anyukámmal. Alig várom, hogy Szabival is kezdhessem.
Meg jönnek a jó tanácsok, hogy én ennyi idős korotokban már feles tejjel itattalak benneteket (3hó)
Nati hosszú hónapokig nem sírt könnyekkel. Mivel egyébként sem sírt sokat, nem is tűnt fel sokáig. Attól le is döbbentem egyszer, hogy babatárs csorgósan hüppögött.
Séta helyett próbáltál úgy tenni, mintha sétálnál? Én az ágy szélén ücsörögve szoktam kicsit ugrálni. Néha bejön.
Az éjszakai sírni hagyással én sem lennék meggyőzve. A kórházban volt egy 3 gyerekes anyuka. A gyerek üvöltött mellette, fel sem ébredt. Lehet, hogy ismerősödnél is csak ezért tartott 15 percig
Ha a gyerek megérett, úgyis átalussza az éjszakát.
Nagyon jók a képek. Egy költséghatékony megoldás a bömbire: egy szép ház a Balaton partján
Alvás:
Szabi csak 8 és reggel 5 között alszik megbízhatóan, 1-2 ébredéssel. Napközben ritka, hogy 1-2 óránál többet aludjon, de inkább csak egy felet.
Sági,
Valószínű, hogy 5 perc szopi után tele van a pocija a levegő miatt. Ha büfizik, akkor ismét van hely, tudja folytatni. A cumi talán azért jobb, mert le tud nyugodni. Túl van pörögve, a tej meg csorog, nem tud több dologra figyelni. Kellemetlen lehet a feszítő pocak, nem akarja rögtön folytatni, de ha lenyugszik, akkor már mehet tovább a buli. A huzigálás szerintem is akkor van, ha egy kicsit elégedetlen a sebességgel.
Nálam Szabi akkor akarja letépni a cicim, amikor végzett. Nem nyitja ki a száját, csak elhúzza a fejét, erőből cuppan le.
Semmi nem tart örökké, sem a jó szokás, sem a rossz. Eltellik még jópár év, mire meg lehet nyugodni. Szerintem nagyon fontos lenne, hogy keress egy segítőt. Életet ment.
Timocska,
Szerintem majdnem minden hang normális egy bébinél. Persze ez nem jelenti azt, hogy nem kapok szívrohamot időnként
Május,
Adóbevallással hasonlóan állok. Ráadásul én még el is kevertem a papírokat, keresem már második hete.
A szájon kicsurgó tej azért is lehet, mert nem akarja nyelni. jön bőven, nyeli, amennyi kell, a többi hadd csurogjon. Szabi van, hogy hagyja spriccelni, csak akkor folytatja, ha már kellemesen csorog.
Sági,
A tejbe az ízek többsége állítólag átmegy.
Deako,
A csorgás 2-3 hónapos korban kezdődik. Akár hónapokkal megelőzheti az első fogakat. Van, akinél jó fél évvel. Így fog maradni majd egy évig.. Persze a fog attól még jöhet bármikor. Az alsó ínyének a tetején lesz egy dudor minden valószínűség szerint.
Egy nap net nélkül, és alig érek a végére.