Új privát üzeneted érkezett!

Lányok!
Hogy lehetne leszokni a nasiról??? Már kezd bűntudatom lenni, hogy szinte egyfolytában csokit zabálnék! :oops: :oops:

Timi
Kép Kép
timocska

Na addig stresszelem magam,hogy most már a tejcsim is kevés! :(
Vendég

Ági!
Nyugi!!! Nem kevés a tejcsid! Lehet, hoyg csak Peti evett többet, mint szokott! Ne izgulj és próbálj meg nem stresszelni!!! Még mindig nem alszik? Vagy mi a baj?

Timi
Kép Kép
timocska

Csajok, en bevallalom Boldit es Petit is! Bar kicsit feltem oket Aron 4 honapos erejetol :) Mindenesetre nalunk ez van: szopi, jatek alvas. Utobbi altalaban onalloan, ritkabban segitseggel (bugyola + cumi). legtobbszor viszont mire bemegyek a szobaba, hogy mi ez a csond, Aron mar alszik... vagy pedig szepen eljatszogat a kiasgyban (mint pl az elobb - beentem, hogy mi ez a csond es szepen rangatta a racsrol logo plussoket...)

Az ejszakai vizben lehet valami: en adok neki es igy kihuzza a 3 oras etetestol reggelig. 3 ora elott nem kell neki semmi, olyan melyen alszik, mint a bunda! Altalaban fel 10-10 korul alszik el...
kami

Timo! én is meg vagyok őrülve az édességekért mostanában! Most pl. azt fontolgatom, hogy mi legyen a maradék Milka csokival: megegyem ma vagy tegyem el holnapra? De lassan olyan kevés van, hogy azt már nem is érdemes eltenni! :lol: :lol:
Vendég

+ most új prpoblémám van: már háromnegyed órája fel kellett volna kelnie enni, de nem ébresztettem fel, mert olyan jó egy kis nyugi (főzés, mosás legalább megvan), de most mi lesz a rsz-ünkkel? :roll:
Vendég

há! nyüszög már! :D Lehet, hogy négy órás rsz-t kéne bevezetni? vagy azt mikortól ajánlják?
Vendég

Pann!
Én már beszereztem 3 pohár csokipudingot, pár db Boci Aerot és még mézes puszedlit is! :D :oops: :oops: Tiszta gáz, de nem bírok ellenállni! :oops: :oops:

Kami!
Nagyon ügyes fiad van, nem hiába mondják, hogy fejlettebb a koránál! Ha mi is ott járunk, akkor nálunk is biztos így fog működni a dolog! Nálunk így megy: szopi, játék, nyüszi, nem alvás és újra szopi. Vagy szopi és ájulásos alvás... most ez megy! :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Timo-Pann: en nagyondenagyon kivanom az edesseget miota Aron megszuletett!!! Az elozo hozzaszolasom alatt sima bbpiskotat majdzoltam!!! Ez mar a veg. Ezert is orulok, hogy elmegyek neha futni. Oldja a lelkifurdalas miatti feszultsegemet :)

Roki: Pannival egyetertek, Aron is tulajdonkeppen azet sirt, mert minden nyekkenesre cicit adtam neki es o minden alkalommal szopizott egy keveset. Ebbol aztan lettek olyan hasfajasok es persze orditasok, hogy a tali utan raszantam magam es raalltam a 3 orankentire. Bejott. Azota is atkozom magam, hogy nem igy kezdtem - hiszen hol ehet majd a gyerek igeny szerint?? Soha sehol, csak itthon! Mashol szigru rend van (ami mellesleg itthon se art...) es neki is jobb lett volna, ha kezdettol fogva igy csinaljuk, az elso 2 honapja nem lett volna ilyen siros... Mostmar csak akkor van komoly orditas, ha rovid ido alatt mindenfelet osszeeszek, pl most a hetvegen, tegnap meg is volt a bojtje...
kami

Timo! Oszinten szolva mostanaban kicsit felve is ulok a gephez, es varom mar, mikor szoltok, hogy inkabb mostantol ne irjak, mert en altalaban mosma csak jot tudok irni :( :( :( Azert ne utaljatok lszi lszi! :( :( Ha akarjatok, kireszletezem a tegnapi orditos napot! :)
kami

Kami!
Senki sem fog kiutálni, mert "megjavult" a fiad! :D :D Sőt! Kérjük a javaslatokat! :) Alapjában véve Lillus sem rossz, csak mostanában kevesebbet alszik... :D :D ami tök normális, hisz ő sem aludhat egész nap. Viszont még képtelen elfoglalni magát 5-10 percnél tovább! Vettünk játszószőnyeget is, igaz, még nem használtuk, mert anyáéknál maradt! :(
Ja, és eddig Lilla mindig csak 80-90 gr-kat evett, tegnap viszont kétszer is mértem 120 gr-ot! :D Nem hiába olyan kis kalácsfej! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Most igy alszik, bugyola + cumi:

Kép

Reggeli pukihajtas kozben:
Kép Kép

Macikat agyaljuk:
Kép Kép

Anyu parnajat emelgetjuk (a nem, csak ugy nez ki :D):

Kép
kami

Kami!
Nagyon cuki!!! Most sokkal husisabbnak néz ki, mint mikor legutóbb a babatalin láttam! :D És milyen ügyin tartja a fejét! Meddig kell még a gyógytorna?

Timi
Kép Kép
timocska

Timo! Megsugom: a regi rendszerben Aron szinte sose aludt, egesz nap aktiv volt joforman. Ma viszont igy alakul a nap: kb felora kajalas (ebben benne van a mericskezes es a bufizes is), aztan aktivkodunk, ehhez barmi jo, a puszta feher (sarga) fallal is jokat tud beszelgetni, ha a mi agyunkban van, a kisagyban meg vagy Macikat gyomoszoli, vagy a spiralos figurakat boxolja, vagy valami. Aztan addig aktivkodik, mig elfarad, kb felora-ora alatt, utana vagy elalszik, vagy elkezd kiabalni (tipikus figyelemfelkelto kiabalas, szinte most is hallom), amikor is bemegyek, becsavarom a "kenyszerzubbonyba", cumi a szajba es mar ragad is le a szeme. Kovetkezo etetesig alszik (szinte kipattan percre pontosan a szeme!) es kezdodik az egesz elolrol. Fel 9-kor pancsipancsi, a kadbol mindig a kiteregetett ruhakat sasolja, teljesen el van toluk kabulva, kulonosen mikor a hosugarzo is megy es libegnek ide-oda... aztan a szaritas hajszaritoval (ilyenkor altalaban lepisil, de mar rutinosan pelenkat teszunk oda :D), a nagy meres, a 9 oras etetes es utana az elso nagy alvas - az utobbi ket napban ez 6,5 es 6 ora volt, de hat ez meg nem tendencia...

Szoval ez a napirend azert fiatalabb koraban lehet, hogy nem igy ment volna...
kami

Jaja, 6,16 kilo volt tegnap este (!!!), mindenki mondja, hogy milyen "szep deltas" :D :D Igazsag szerint ami engem zavar az az, ahogy fesziti a hatat. Amig a ti babaitok szepen a vallatokra borulnak pl bufizes vagy hurcolaszas kozben, addig Ajron fesziti a hatat es szinte fuggoleges a vallunkon:
Kép

Ez is a mehen beluli rossz tartasna koszonheto. Amint a tartas javul, mindenjarulekos hiba elmulik, ugymint kifli-fekves, fej balra billenese, feszes hat satobbi... es nemtom mikor kovetkezik ez be, de vegulis megbeszeltuk Gaborral, amig kell, addig jar hozzank a csaj. Heti 11 rugo, az felevre kb 300 ezer Ft, k...sok, de a fo Aron egeszsege... ha ido elott leallunk, gerincferdules, migren es ki tudja meg mi lehet a kovetkezmeny... :( :(
kami

Cumi kikopve :D
Kép

Ez egy hetvegi "cumi kikopve" tema :D:
Kép
kami

Jaaa, Majus! En ejszaka a foldon altatom Aront, ha nem itthon vagyunk, mert ugy erem el a leggyorsabban, ha barmi lenne netan. Napkozben elalszik egy kanapen vagy agyon, az nem is fontos, de ejszaka magam melle teritek egy osszehajtott halozsakot, ra pledeket, es bugyolalva altatom Aront, hogy minel nagyobb biztiben erezze magat az idegen kornyezet ellenere is. Ez bevalt es megvan az a hallatlan elonye, hogy ejjel melle fekhetek szoptatni, ot meg se kell mozditanom...
kami

Május! Mi apa régi ágyában altattuk Balcsin! :lol: Úh passz utazóágy ügyben.
Vendég

Megnyugtat, h nem Boldi az egyedüli bőgőmasina!! :lol:
Viszont jó kis öngólt lőtt: a saját szájába pisilt szegény ... meg a falra, plüskutyára stb.

Kami, dehogy útálunk, legalább van remény...

Május, a frászt játszok én mindig vele kaja után, néha már a böfit is kihagyjuk, nehogy felélénküljön. Pont ez az, bebugyolálom, szájba cumi, erre elkezd nyekegni és nézelődni akar, és csak akkor nyugszik meg ha kibontom a pokrócból és foroghat meg kapkodhat össze-vissza. Ágihoz hasonlóan, már a játékokat is kiszedtem az ágyából, h ne legyen sok az inger. A forgó is le van szerelve, csak néha rakom fel.

Róki, Boldit is a hasfájás miatt nem emrem visszarakni, de azért néha szoktam. De ma pont ez volt a kínom, h a fejfájás miatt hagy ne kelljen már etetni folyton.. bár a végén fekve megoldottuk és 30 percet alhattam!! Jót tett :)

Lányok, én ZABÁLOM az édességet! Ilyen durva édességrohamaim még sose voltak, pedig mindig is imádtam nassolni (akkoriban leugráltam meg tornáztam).. de most! Reszketek érte pedig megfogadtam, h módjával, de nem. ma megettem minden maradék csokit: 1 tábla Milka, 1 kindertojás (meg se nézem mi van benne, csak a csokira hajtok), sőt még valami étcsokit is találtam, amit amúgy nem szeretek de megettem. És minden éjszaka jégkrém és túrórudi.. Ez a szoptatás miatt van??

Május, a szüleim a Tescoban vettek olcsó de jó külsejű utazóágyat arra a célra ha megyünk, de még nem próbáltuk úgyhogy nem nyilatkozom. Egy ismerősünk egy hotelben a komód kihúzott fiókjában altatta a gyereket :lol:

Ja, Boldit nem tudom elsózni sehova, mert minden nagyszülő vidéken van :( Aki Petit viszi vigye Boldit is!!

Kép
Kép
agiboldi

Ági, ha megtudsz valamit a babysitterről, érdekel. Most még nem, de 6 hónapos korától én itthon 4 órányit dolgozok (fordítok), már előre rettegek, nem ártana ha valaki elvinné sétálni..

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok! Na végre sikerült vissza olvasnom.

VOLTUNK A VÉDŐNŐNÉL ÉS KAPTUNK ANTI REFLUXOS TÁPSZERT AMIT UGY BE KAJÁLT HOGY CSAK NÉZTEM.

ÁGI SZIVESEN BEVÁLALOM BOLDIT PÁR ÓRÁRA HA EL TUDOD HOZNI HOZZÁNK ÉN ZUGLÓBAN LAKOM.
lÉGZÉSFIGYELŐ: NEKÜNK ANGELCAR VAN ÉS AZ ELSŐ HÉTEN 5-SZÖR RIASZTOTT MAJD FELHÍVTAM AZ ANGELCART ÉS AZT MONDTÁK AZÉRT RIASZT MERT OLDALRA FEKTETEM ÉS NEM ÉRZÉKEL RENDESEN ÉS NE TEGYEK ALÁ POKRÓCOT MERT AKKOR SE ÉRZÉKEL.AZÓTA HASON ALTATOM ÉS EGYSZER SE RIASZTOTT. KOPP-KOPP!!! MEG NEM MOZOG A KIS KEZE FOLYTON ÉS NEM ÉBRED FEL.

KUTACS: SZÜLÉSZNŐ VAGYOK! AKKOR VAN KISZÁRADÁS HA MÁR ANNYIRA BE VAN SÜPPEDVE A KUTACS MINT EGY FÉL PINPONGLABDA. AZ ANYATEJ MELLÉ NEM KELL FOLYADÉK.

KépKép
csongria

ÁGI NAGYON SAJNÁLOM A MIGRÉNEDET ÁTTÉRZEM MIGRÉNES VAGYOK. kOMOLYAN GONDOLTAM HOGY VIGYÁZOK BOLDIRA. BENI IMÁDJA HA MÁS GYEREKEK VESZIK KÖRÜL. VAN ITT PIHENŐSZÉKES HINTA MEG MINDEN.

KépKép
csongria

Ria :lol: köszi, Zugló messze van mert nincs kocsink, de még egy-két hét és már nem is fogom olyan messzinek érezni, akkor szerintem négykézláb is elviszem csak csönd legyen :D
Tök jó, h írod, én is az oldalfekvésre gyanakszom, mert Boldi is úgy alszik..
de már nem is merek írni légzésfigyelő ügyben mert kitiltanak a fórumból.. :) ez volt az utsó ígérem

Kutacs: mire jó a Boldi sűrű barna haja, fogalmam sincs h micsinál a kutacsa, így egy aggodalommal kevesebb :D

Most is bőg az ágyában. Most direkt hagyom, mivel már minden csináltam. Hurcoltam kenguruban, kendőben, anélkül, fektettem hasra hátra, oldalra, adtam cumit kitámasztva, anélkül, elvettem a cumit, mgetettem, tisztába tettem bebugyoláltam, kbontottam. Nem, nem mind egyszerre, nem fárasztottam ki..
De nem világfájdalmasan sír csak középhangosan, szóval nem hiszem h fáj valamije.

Kép
Kép
agiboldi

Az elöbb tettem be Benit az ágyába kaja utá fél órával a hátára. Fölhuztam neki a forgokát és amikor elkezdett panaszosan sírni akkor hasra forditottam 5 percet sírt most meg alszik. Saját magad érdekében egy kicsit hagyni kell magába. Na nem órákig bömbizni azt én se hagynám. :D

KépKép
csongria

Én már 15-20 percet is hagytam de nem aludt el...

Kép
Kép
agiboldi

En ha Aron sir, mindig folkapom - kiveve, mikor hasfajos siras van, mert arra a fent mar tobbszor emlitett modszer a segitseg. De ha egyeb okbol sir, akkor folveszem, vagy kenguruba teszem, vagy fole hajolok es dumalok neki es szerencsere ezek valamelyike mindig segit. Vagy ha a faradtsag miatt sir, akkor ugye jon a szoros bugyola + cumi... mas miatt nem igazan szokott sirni es fentiek miatt pedig nagyon gyorsan abba is hagyja... szerencsere...

Ha van kedvetek valamikor babatalihoz, lehetne nalunk is a kovetkezo. Barmikor, mit szoltok hozza?
kami

Jó, én benne vagyok a taliban Kami, és aztán Petit és Boldit otthagyjuk nevelésre :)

Kép
Kép
agiboldi

O, megint milyen varazslatos latvany fogadott, mikor bementem a szobaba a hozzaszolas utan...

Kép
Kép Kép
kami

Rendi, harman is elfernek a kisagyban :) Johetnek! :D
kami

Nekem lenne kedvem talizni feltéve persze ha hívtok!?

KépKép
csongria

Ria! Hat hgy a viarba ne johetnel? Szeretettel varlak teged is benikevel egyutt :D

Kinek mikor lenne jo?
kami

nekem a jövő pénteken kívül mindegy.

KépKép
csongria

Én is benne vagyok a taliban!

Most nem írok sokat, mert lógnak rajtam! :shock:
Vendég

Nekem is mindegy mikor, majd minden mást ahhoz igazítok

Kép
Kép
agiboldi

Ja, mi 7-én és 16-án megyünk dokihoz, úh jó lenne ha nem ezeken a napokon lenne, de ezen kívül mindegy.
Vendég

Sziasztok!

Eddig csak olvasgattam, de most végre regisztráltam is. :)
Először is gratula a sok szép kisbabához. :) Az én kicsim is nemrég, március 17-én született.

Másodszor meg segíthetne valaki, hogy miért változik a tej mennyisége szinte egyik napról a másikra. :( Múlt hét elején pár napig igen kevés volt, aztán csütörtöktől tegnapig rengeteg volt, ma meg sajnos megint kevés. Szerencsére tápszert még nem kapott, bár igazából csak azért, mert cumisüvegből nem kellett neki semmi. Nem tudja használni. Ez már többször is előfordult, de ilyenkor sajnos nagyon depis leszek és ez biztos nem használ. Járt már valaki így? Mit tegyek ilyenkor? Illetve inkább mit tegyek amikor sok van, hogy ne legyen mégegyszer kevés?

Meg olvastam, hogy inkább mindkét mellből szoptattok. Én mindig csak az egyikből. Próbáltam mindkettőből, de Brigóca nem ereszt el csak ha elalszik. Akkor meg általában nincs szívem felébreszteni, hogy a másikra is áttegyem. Ja meg éjjel a fekve szopi miatt ez elég kényelmetlen. Meg amikor próbáltam így szoptatni, nem termelődött újra a következő szopiig. Bár ez tudom elméletben hülyeség, de nálam mégis így lett.

Légyszí mondjatok valami bíztatót!
lora7

Lora! Szia itt! Gyere nyugodtan maskor is!
Ha bedugod az ujjad a szajacskajaba a mellbimbod melle, akkor se enged el Brigo? Es mennyi idonkent szoptatsz, hogy nem termelodott a tej a kovetkezo szopiig?
Nekem emlekszem ugy lett sok tejem (emiatt nem is banom az "igeny szerinti szopit" az elso 2 honapban, hogy Aron gyakorlatilag egesz nap rajtam logott (legalabbis mar igy emlekszem vissza, aztan lehet, h akkoriban megsem igy volt... )
kami

szia Lora!

Hát szoptatásból nem vagyok otthon mert már sajna nem szoptatok. Szülés utáni depresszióm volt. Látom írtad hogy depis szoktál lenni. Ha van kedved róla beszélni akkor szólj megadom a telcsi számom. Szerintem próbálj meg fejni ha nem megy a két mellezés én azt csináltam, nekem segített. meg homeos bogyót szedtem az urtica urenst 5-ös higításban. Szólj ha segíthetek. Írj még magadról a babádról. Üdv Ria

KépKép
csongria

Hali Lora! Én is csak az egyik mellből szopiztatok egy alkalommal, és nincs vele probléma. Miből gondolod, hogy napról napra változik a tejmennyiség? Méred Brigit és kevesebbet szopizik aznap? vagy?
Vendég

Kami! Te hogy sterilizálod a cumikat, hogy ilyen szép átlátszó marad? Én a mikroba teszem, de a beleszáradó víztól már szép fehér vízköves a cumi rész. :(
Vendég

Pann!
En heti max 1x sterilizalok, viszont nagyon gyakran (akar napi tobbszor is) elmosom szappanos meleg vizben a cumit. Sterilizalas: egy bogreben vizet forralok es 5 percre belepottyantom a cumot is. Jol kirazom es kiteszem szaradni.
kami

Lora!
Én is mindig csak egy ciciből szoptatok, még nem kellett kettőből. Egyből elég a tejcsi Lillának! Szerintem kettőből csak akkor kell, ha az egyikből nem elég.

A taliban én is benne vagyok!

Ja, ma délután nálunk voltak Balázs munkatársai. Fél 5-kor jöttek és fél 8-kor mentek el!! Már azt hittem idegbajt kapok! Lillus is tök zavart volt ennyi vendégeskedéstől! Azért olyan tapintatlanok az emberek! :evil: :evil:

Timi
Kép Kép
timocska

Sági:

Én a micimackó babysitter szolgálatot hívtam, illetve a neten kitöltöttem egy kérdőívet, és ez alapján jelentkezett nálam 6-10 babysitter (már nem emlékszem pontosan). Ezekkel megbeszéltem egy időpontot hogy jöjjenek el, beszélgessünk, lássam hogy hogy viszonyulnak a babához (Zsuzsa ekkor 6 hónapos volt), megnézzem a . Akik szimpatikusak voltak, azokat másodszor is visszahívtam egy több órás próbamenetre, és aztán választottam egyet. Ezek után sokáig úgy volt itt a babysitter, hogy én is itthon voltam, csak mást csináltam amíg ők játszottak, aztán elmentünk együtt sétálni/játszóterezni, aztán ők mentek egyedül sétálni, és legutolsó lépés volt hogy én elmentem otthonról míg Zsuzsa ottmaradt a babysitterrel.

Egyébként érdemes előre kigondolni, hogy mi a fontos neked egy babysitterben és végigkérdezni. Alapvetően hogy mennyibe kerül, mikor ér rá, mennyit szeretne dolgozni, milyen tapasztalattal rendelkezik, miért akar babysitterkedni, milyen elvek vezérlik (igény szerinti avagy rendszerető), hajlandó-e más munkát is elvégezni, stb. És hogy meddig akarja ezt a munkát végezni (mert ha mondjuk fiatal és csak a nyári szünet alatt ér rá, az pl nem a legjobb).

Kami:

Mennyi ideig tartott átállni a rendszerre? Igazság szerint szerintem Szilvi kapható lenne rá, ha be tudnám tartani, de nekünk nagyon "bezavar" Zsuzsa jelenléte. Szinte oda se tudok figyelni, hogy mikor evett utoljára...

Egyébként Szilvi sem a borulós típus, ő is így megfeszíti magát büfi közben. Pár nappal ezelőtt pedig próbaképpen hasra fektettem, és kétszer egymás után visszafordult a hátára! No persze szerintem még csak a feje vitte őt maga után, de azért nagyon büszke is voltam! :)

Sírás/hasfájás:

Hát nem tudom, szerintem Szilvi egyszerűen egy kis bőgőmasina, és nem a pocija miatt. Mikor látom hogy feszeng, és utána kaki vagy rotyogás vagy büfi a vége, akkor általában nem üvölt csak nyekereg, feszeleg. Ha fáradt/túlpörgött, akkor üvölt. Viszont az előfordul hogy ha hagyom üvölteni, akkor bekakil, de szerintem itt fordítva van az ok-okozat. A nagy erőlködéstől kakil be, nem azért erőlködik mert kakilnia kell... ha ez így érthető.

Egyébként rossz hírét keltem a lányomnak, mert a hatalmas üvöltések mellett tök szépen elnézelődik, sokat mosolyog, gügyög, elvan egyedül is (de főleg úgy a legjobban ha közben lát minket, és Zsuzsát kifejezetten szereti nézni), elalszik a saját bölcsőjében, nemcsak ringatva, szóval jó kislány ő, csak naponta párszor üvölt is egy sort. Bár lehet ez minden baba velejárója... de mintha Zsuzsa nem üvöltött volna ilyen hangosan... vagy csak már kiblokkoltam az emléket? :)

Kami:

Szilvi is "pörög" :) Berakom a járókába, mire ránézek, addigra megfordult a tengelye körül! :)

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Roki! nekunk a nehez idoszak az atallasban mindossze 1 nap volt! Masnap mar egesz ugyesen kibirta a kovetkezo etetesig. Igazabol az elso nap volt hogy nem ertette, miert nem kap enni. Annyira belerogzodott, hogy ha faj a hasa, szopizhat, hogy neha meg most is, mikor feszereg es pukiznia kell is cumizik a szajaval, beprobalkozik. Aztan nem kap es akkor sincs semmi baj :D

En nagyon ajanlom neked, hogy probald meg az atallast. Nelunk nagyon megerte!
kami

Honnan lehet tudni, ha valamije fáj de nem a hasa? Pl. egy ekkora babának nem fájhat a feje?

Lora, üdv köztünk. Ha olvastál vissza látod, h nekem dettó ugyanez a problémám a tejjel, már nem is probléma úgy megszoktam. Hetente két-három nap sok, két-három nap kevés. Mikor sok akkor egy mellből szoptatok, mikor kevés kettőből, de én is úgy érzem, h akkor nem lesz elég legközelebbre, de ez nem igaz, a kettőből akkor is elég lesz (még így is kevesebb mint a jó napokon egy mellből). Aztán meg fokozódik néhány napra, lehet h pont a két mellből szopi miatt. És én si szedek urtica-t ami fent írtak.
Most rohanok fürdetni..

Kép
Kép
agiboldi

Május,
Nekünk ABC design utazóágyunk van, a legolcsóbb (a Brendonban), és vettünk hozzá egy magasító betétet és így nem az alján alszik Peti. Van benne szivacsbetét is, nem túl vastag, de jó. Vigyázz mert nem mindegyikhez adnak. Nagyon jól összecsukható kicsire!!!
A lényeg, hogy Petit nem hatotta meg és aludt benne éjszaka!!!

Lora,
Szia!Üdv köztünk!

Kami,
Taliban én is benne vagyok!!!!
Vendég

Rókica,
Köszi az infót!!!!!
Vendég

Szabi ma megint a mintafiút alakította. Voltunk uh-n, az úton oda és vissza is végig aludt a kendőben. Amíg tartott a vizsgálat, csúnyán nézett a dokira, amiért az hideg trutyival összekente. Szerencsére minden ok. Vicces volt látni a gerinccsigolyáit :)

Róki,
Szerintem is lehetetlen tartani bmilyen napirendet kettővel. Örülök, hogy le tudom rohanni a köreimet, rég nem emlékszem már, hogy mikor is etettem. Még az sem szokott derengeni, melyik oldalról evett. Csak az segít néha, hogy emlékszem, a szemébe sütött a nap és akkor csakis bal oldalt lehetett.
Szabi is teljesen oda van Nati bámulásáért. Nati meg mindig odanyomja a pofiját. Kellett egy kis idő, mire rájöttem, hogy puszit akar :D
Gratulálok a forgáshoz!!! Nagyon jó mozgásavan, hogy ilyesmi már most sikerül. Natiből kiindulva Szabi ezzel még várni fog vagy négy hónapot.

Pann,
A vízkövesedésen segít egy kis citromsav. Jó a gyógyis vagy a sima citromlé a hűtőből.

Lora,
Szia itt :)
Mit jelent az hogy kevés vagy hogy sok? Egyébként soha nem ugyanannyi termelődik. Függ egy csomó dologtól. Mennyire vagy ideges, mennyit ittál, mennyit evett...
Szabi is egyszerre egyik oldalról szopizik. Aztán legközelebb, ha még emlékszem, hol volt, átteszem a másikra.
A fekveszopinál sem gond a váltás, ha elég nagy az ágy. Az elsőnél én aggódtam, hogy le fog esni, ezért csak a fal és magam között tartottam. Mind a két oldalon volt egy párna, nekem csak a gyereket kellett a másik oldalra rakni, ha már megunta az egyik cicit.
Ha le akarod venni, az ujjaddal nyomd be a melled a szája mellett. Levegő be, cici ki :)

Ágiboldi,
Lehet, hogy csak rossz napja van és panaszolja a világfájdalmát :( Remélem, legalább az éjszakátok lesz bömbimentes.
A migrén meg remélem nem tart soká, meg hogy nem is migrén csak sima fáradtság :(

Ha jó bébiszittert keresel, szerintem is sokat meg kell nézni és többször kell közösen vigyázni. Van két év bébiszitt múltam :)

Május,
Utazóágy nem túl jó szerintem. Túl nagy cipelni, nem a legjobb, a gyerek mélyen van, alig tudod kicibálni. Idegen helyen amúgy is nyügi. Én magam mellett tartom az adott gyereket, nem volt még gond. Gyerekkel az utazás amúgy is azt jelenti, hogy viszed a fél háztartást. Pláne, ha már totyog..

Kami,
Nagyon jól tartja már magát Áron!
Nem minden baba simulós. Natit nem is lehetett hurcibálni, mereven eltartotta magát. Ő csak a szopi pozíciót kedvelte. Egy cicivel a szájában :)
Napirend nem korfüggő. A kórházban Szabi szépen rá volt állítva a 3 órákra. Csak én nem bírtam tartani pár hét után :wink: Ha 8kor elalszudt, nem akartam felébreszteni, olyan jó volt, hogy 5-6 órákat aludt. Nappal meg muszáj volt pótolni a kiesett evéseket.
Ha a gyerek nő egy picit, azonnal igény szerint fog enni. Tanítottam általános, közép és fősulin is, voltam gyakorlaton oviban. Valaki mindig majszolt :twisted:
A spriccelés szerintem nem Árontól függ. Én is lövöldözök jobbra-balra. Pár hónap múlva elmúlik.

Csoki: Elsőre a 15 kg 3 hét alatt ment le. Szabival is ugyan annyi volt a végsúlyom, mégis maradt még a 13ból 7 kg. Lehet, hogy a csokik tömegének is van köze hozzá :roll: És Pann, nálunk sincs maradék :)

Pann,
Én sem hinném, hogy kiszáradás lenne. Azt először a pisis pelus, illetve a hiánya jelezné. Meg teljesen letargikus lenne. Normális, hogy nem teljesen a fejével van egy vonalban. Attól sem kell megijedni, ha furcsán lüktet. Ha lázas, akkor meg különösen szörnyen tud kinézni még a normális határon belül is.
Imádnivaló a szomszédság :D A teáztatás dologgal én végig küzdöttem anyukámmal. Alig várom, hogy Szabival is kezdhessem. :evil: Meg jönnek a jó tanácsok, hogy én ennyi idős korotokban már feles tejjel itattalak benneteket (3hó)
Nati hosszú hónapokig nem sírt könnyekkel. Mivel egyébként sem sírt sokat, nem is tűnt fel sokáig. Attól le is döbbentem egyszer, hogy babatárs csorgósan hüppögött.
Séta helyett próbáltál úgy tenni, mintha sétálnál? Én az ágy szélén ücsörögve szoktam kicsit ugrálni. Néha bejön.
Az éjszakai sírni hagyással én sem lennék meggyőzve. A kórházban volt egy 3 gyerekes anyuka. A gyerek üvöltött mellette, fel sem ébredt. Lehet, hogy ismerősödnél is csak ezért tartott 15 percig :? Ha a gyerek megérett, úgyis átalussza az éjszakát.
Nagyon jók a képek. Egy költséghatékony megoldás a bömbire: egy szép ház a Balaton partján :wink:

Alvás:
Szabi csak 8 és reggel 5 között alszik megbízhatóan, 1-2 ébredéssel. Napközben ritka, hogy 1-2 óránál többet aludjon, de inkább csak egy felet.

Sági,
Valószínű, hogy 5 perc szopi után tele van a pocija a levegő miatt. Ha büfizik, akkor ismét van hely, tudja folytatni. A cumi talán azért jobb, mert le tud nyugodni. Túl van pörögve, a tej meg csorog, nem tud több dologra figyelni. Kellemetlen lehet a feszítő pocak, nem akarja rögtön folytatni, de ha lenyugszik, akkor már mehet tovább a buli. A huzigálás szerintem is akkor van, ha egy kicsit elégedetlen a sebességgel.
Nálam Szabi akkor akarja letépni a cicim, amikor végzett. Nem nyitja ki a száját, csak elhúzza a fejét, erőből cuppan le.

Semmi nem tart örökké, sem a jó szokás, sem a rossz. Eltellik még jópár év, mire meg lehet nyugodni. Szerintem nagyon fontos lenne, hogy keress egy segítőt. Életet ment. :?

Timocska,
Szerintem majdnem minden hang normális egy bébinél. Persze ez nem jelenti azt, hogy nem kapok szívrohamot időnként :oops:

Május,
Adóbevallással hasonlóan állok. Ráadásul én még el is kevertem a papírokat, keresem már második hete. :shock:
A szájon kicsurgó tej azért is lehet, mert nem akarja nyelni. jön bőven, nyeli, amennyi kell, a többi hadd csurogjon. Szabi van, hogy hagyja spriccelni, csak akkor folytatja, ha már kellemesen csorog.

Sági,
A tejbe az ízek többsége állítólag átmegy.

Deako,
A csorgás 2-3 hónapos korban kezdődik. Akár hónapokkal megelőzheti az első fogakat. Van, akinél jó fél évvel. Így fog maradni majd egy évig.. Persze a fog attól még jöhet bármikor. Az alsó ínyének a tetején lesz egy dudor minden valószínűség szerint.

Egy nap net nélkül, és alig érek a végére. :wink:

Kép KépKép
lorca

Jóreggelt! :)

Hogy telt az éjszaka? Nekünk egész jó volt, fél 8 után csak 1-kor kelt Lilla! :) Aztán persze 4-kor és fél 7 óta ébren vagyunk! :?

Móni, Mazsi, Lin, Cat, KisPlútó, Babzsák régen jelentkeztek! Remélem minden okés velük!

Timi
Kép Kép
timocska

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?