Molnárka!
Bocs, hogy rákérdeztem, sajnálom nagyon, ami veletek történt, borzasztó lehet(ett). De elég kicsi a korkülönbség az ikrek és a pici között, gondolom a kicsi már nem lombik. Le a kalappal elõtted! Külföldön, egyedül, nyelvismeret és segítség nélkül, három pelenkás aprósággal otthon lenni, nem semmi! Nálunk (mint Évánál) a nagy már óvódás, de nekem néha az a pár óra is sok a három sráccal egyedül, amíg a párom hazaér. Jó ötlet, hogy minden héten egyszer elmész egy gyerekkel pár órára, szeretnék én is, kettesben lenni velük, nem pedig hármasban vagy négyesben. Ez eddig csak akkor sikerült, amikor az egyikkel orvoshoz kellett rohanni, mert leesett a lépcsön. De majd újítok! (Bár most hétvégén Gergövel kettesben voltunk színházban!)
Az én ikreim spontán kétpetéjüek, és nem egyformán viszonyulnak a másikhoz, de mégis szorosabb a kapcsolatuk egymással, mint a bátyjukkal. Nagyon érdekes, ahogy folyton változik hármojuk viszonya, söt még az is, hogy mikor melyik az anyásabb.
Marcsi!
Nekem még a nagyfiammal rövidült meg a méhnyak, feküdtem is két hónapot otthon, nehogy kinyiljon a méhszáj. Aztán túlhordtam egy héttel, és a végén azért szültem császárral, mert egy tized millimétert sem tágultam 12 óra alatt, a magzatvíz meg elfolyt. Az ikrekkel ismerõs orvoshoz mentem, aki a 33. héten befektetett a kórházba, de nem a méhnyak miatt, hanem mert attól félt, hogy szétnyílik az elõzõ mûtéti heg. Szerencsére nem történt ilyen, kértem, ha lehet várjuk meg, míg betöltöm a 38. hetet, akkor vegye ki a fiúkat. Így is lett, de az utolsó hetet már alig bírta kivárni, annyira izgult, mert nagyok voltak a srácok (Bence 3350g 51cm, Marci 2850g 53cm). De az tény, hogy az ikerterhességet sokkal komolyabban kell venni, mint az egyest és ez az orvos felelõssége! Amikor én vártam az ikreket, két barátnõm is ikerterhes volt. Sajnos egyik sem volt olyan szerencsés, mint én, és szerintem ebben nagy szerepet játszott az orvosuk!!!
Dorcsi!
Üdv a fedélzeten!
Vikics!
Fura, hogy még a vezetéknevek is hasonlítanak egy kicsit hangzásra: aa (Magyar) és aai (Havasi). Talán ezért lettek a keresztnevek is hasonlóak.
Gabi