Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Mi is csatlakozunk a július közepén (nem) tartott születésnapokhoz! Bár a srácok tutti, hogy 2001. Szentestén "készültek" így akár ünnepelhetnénk öket dec. 24-én is. (Most Karácsonykor kínosan ügyeltünk arra, hogy a fát diszitsük Kép Szóval Ádám és Péter júl. 18-án születtek (pedig szept. 20-ra volt opciónk). A nevek sem voltak meg igazán, ezért a mütöbe menet hüppögtem oda férjemnek, hogy milyen neveket is diktáltam be. Ö is annyira izgult és csak a szemével nyugtatott, hogy ez most mennyire mellékes.
A névnappal mi is eléggé kiszúrtunk a fiúkkal. Annak örültünk, hogy szept. 9-én is van Ádám. Úgy tudtam, van a júniusin kivül is Péter nap. Képzeljétek, pont szept. 9-én! Asszem a nyári buli helyett megoldhatjuk névnapi bulival is dolgot. Ha tényleg külön osztályba járnának, lehet külön buli és akkor majd mehet a vita arról, hogy ki tartja elöbb Kép Egyébként a B babának B betüs nevet szerettem volna, de minden aranyos név már foglalt a családban. Igy nem jöhetett szóba se Bence, se Boldizsár, vagy Benjamin, Barnabás. Még gondolkoztam a Bulcsún, a tesóm pedig Bendegúzért lobbizott. Egyébként nálunk a baráti társaságban az elöttünk született fiúk furcsa mód mind "hagyományos" nevet kaptak: János és Gábor. Így Péterkénk nem is lóg ki annyira a sorból.

KépKép

KépKép
2in1

Ja, még valami. Bocs a témáért... Sajnos herpeszes fajta vagyok. Húú, hogy ez milyen borzasztó, amikor az embernek gyerekei vannak! Nekem most jött ki elöször, mióta megszülettek. Annyira természetellenes volt, hogy nem nyomhattam puszit 3-4 napig egyik gyerköcre se. Ti is voltatok már így?
Még jól is jött, hogy esznek éjjel, akkor éreztem elöször ugyanis, hogy baj lesz. Gyorsan bekentem az agyonreklámozott Zoviraxxal és val.szinüleg nagyon idöben tettem, mert ilyen gyorsan, 4 nap alatt, nem múlt még el soha.
Több mint 2 napig nem volt Internetünk, "hála" az UPC-nek... Kép mennyire megszoktam, hogy amig a srácok alszanak netezek! Asszem ezért a szóáradat... bocs Kép Kép
M.

KépKép

KépKép
2in1

Marcsi!
Jó sokan születtünk azokban a napokban! Ha jól olvastam alig 7 hónapra születtek a fiúk? Jó picikék lehettek! Én azért örülök, hogy Rákok lettünk, igaz mi is 8-ra születtünk, de szerintem jó jegy. A névnapi buli jó ötlet, de most várnunk kell egy évet, meg anyánkat is ki kell paterolni.
Találtam pár oldalt: www.mehr-als-eins, www.drillis.de, www.kladnik.de, www.zwillingsforum.de, www.drillinge.ch, www.zwillinge-Berlin.de
Most megyek aludni, mert holnap suli, és már totál kivagyok!

Zsuzsi
Névtelen

Ja még egy!
www.bremer-zwillinge.de , itt képek vannak!
Névtelen

Sziasztok!

Molnárka!
Én is nagyon sajnálom ami a harmadik babával történt. Nagyon rossz lehetett. Kép Nem is tudom, hogy nem tûnt fel a hozzászólásod, mikor az összeset el szoktam olvasni.
Kicsit csak több mint 1 hónap van az ikreink között (2001 jan. 10.). Most jó ötletet adtál! Ha befeje6ztem a munkámat én is el fogom vinni õket felváltva ide-oda. Ez nekik is jó, hogy a késõbbiekben ebbõl ne legyen gond, meg nekem is mert egyre könnyebb odafigyelni is. Vagy csak odafigyelni.
Tényleg mit szoktál mondani olyankor a másiknak?

Éva!
Hétvégén kérd meg a Férjedet, hogy õ ügyeljen, és akkor ki tudod pihenni magad. Mi ezt csináltuk mikor hasonló volt és mivel biztonságba tudtam a fiúkat, úgy aludtam mint a bunda!! Meg sem hallottam a sírást.
Én nem engedtem, hogy Károly legyen akár az egyik is. Annyira kemény hangzása van és én is utáltam volna, hogy ha elkurjantom magam, hohy Karcsi odanézne a Párom, az apósom a fiúk dédpapija meg történetesen az egyik fiam is. És ha én azt mondanám, hogy a kis Karcsi, akkor is legalább ketten néznének oda. Akkor lett volna a kiskis vagy mini Karcsi? Vagy Karcsikácskácska? Fúúú minden porcikámmal ellene voltam, a párom és a komplatt családjával szemben! Kemény meccs volt! Kép

Marcsi!
Megértem a szóáradatodat! Nekem internet megvonás nélkül is van! Itt végre tudok beszélgetni emberekkel. Én régebben amúgy is az a mindenben benne van típus voltam és most, hogy már korlátozva vagyok mégis megoldottam, hogy ne legyek az. Ha más nem virtuálisan. Kép

Úgy látom valóban nem egy kivételes név már a Bendegúz, ha csak ebben a topicban legalább 3-4x felmerült. De nem baj a Nándika is elég rosszcsontul hat.

Vikics

KépKép
vikics

???
dorcsi

Sziasztok Lányok!Most találtam nagy nehézségek közepette erre az oldalra.Nekem van egy 7 éves lányom,aki elsö osztályos.Tavaly február 3.-án születtek meg ikreim,császármetszéssel.Szeretnék bekapcsolodni a csevegésbe,bár nem tudok senkiröl semmit.De amint idöm lesz rá olvsgatok.
Sziasztok.

Dorcsi
dorcsi

Sziasztok!
Sajna a férjem dolgozik, szerencsére csipet-csapat alszik, nekem elegem volt a takarításból. Szóval netezek.
Éva
Kösz az együttérzést, ez sajnos tényleg borzasztó érzés. Valahogy úgy vagyok vele, hogy 2 év után sem hiszem, hogy megtörtént. Megváltozik tõle az ember, átalakulnak a dolgok körülötte.
Az alvás hasonlóan mûködött nálunk is. Bálint nehezen aludt el, sokszor felsírt, nyugtalan volt. Peti elaludt, de ha egyszer felébredt, még ha 5 perc után is, nem tudott visszaaludni. Volt egy idõszak, mikor valamelyik valamiért ébren volt és bõgött. Aztán valahogy, minden különösebb változtatás nélkül kimaradt. Abban az idõben a férjem volt a hétvégi ügyeletes, s mivel akkor voltam pár hetes terhes Marcival, a napokat is sokszor beosztottuk. Valahogy túléltük. Lehet, hogy a napközbeni ingereket tudja nehezen feldolgozni. Ki tudja? Én a cumit odatûztm a hálózsákjukra, így egy idõ után maguk tették vissza a szájukba. Drukkolok, hogy újból nyugis legyen az éjszakátok. Én amióta Marci is alszik éjszaka, úgy érzem magam, mintha újjászülettem volna.

Vikics
A csacsogási kényszered tökéletesen értem. Mielõtt megszülettek volna a gyerekeim, nagyon sok órában (gyakorlatilag egész nap) tanítottam, fõleg felnõtteket. Volt, hogy egy idõben kb 200 tanítványom is volt. Aztán nemcsak kimaradt minden, hanem külföldre is költöztünk. Én itt nem beszélem a nyelvet, nincsenek ismerõseim, alíg tudok itthonról kimozdulni. Azért is fizetünk valakinek, hogy egy héten egyszer, fektetés után kettesben sétálhassak a férjemmel. Ráadásul a férjem esténként kénytelen a phd-jét írni... A telefonszámlánk persze így is húzós. Sokszor úgy érzem, ha legalább hétvégenkénz néha elmehetnénk itthonról, vagy lenne egy-két anyuka hasonkorú gyerekekkel, jobban bírnám a mindennapokat.
Talán a tavasz segít...

Dorcsi
Üdv az ikresek között. Lányok vagy fiúk az ikrek?

Marcsi
A képek alapján jó étvágyú gyerekeid vannak. Szépen fejlõdnek. Miért születtek meg korábban? Foglalkoztál velük külön a koraszülõttség miatt? Én mindent megtettem az enyéim fejlõdése érdekében (31 hétre születtek). Annyira ügyesek voltak, hogy mindent korábban csináltak, mint az idõre született fiam. Marci 9 hónapos, csak most kezdett kúszni (11 kg a fiatalúr), az ikrek ilyen idõs korukban már a lépcsõn is ügyesen másztak.

Úgy látom bõbeszédû voltam. Na, üdv mindenkinek
Molnárka
molnárka

Molnárka

HÁt nem lehet neked sem valami könnyû az életed a gyerekekkel és hogy távol vagy mindenkitõl. Egésznap egyedül vagy a gyerekekkel? Mert melletted én akkor nem is panaszkodhatom, most hogy a kislányom már ovis lett.
Szép súllya van Marcinak!! Az én fiaim most vannak 9-10kg körül és 13hónaposak, pedig igazán szép súllyal születtek. Bár a kislányom is jóval dagibb volt már ilyenkor, ahogy visszanéztem a kiskönyvében.
Hát van sokszor , hogy a férjem megy a gyerekekhez, de én valahogy túl aggódó vagyok és inkább egybõl kelek hozzájuk. Két hónappal ezelõtt még õk is szépen aludtak, hát az nekem is olyan volt mintha újjászülettem volna, most meg olyan,mintha élõ hulla lennék. Olyan, mintha nem is aludnék semmit. A tegnapi éjszakánk is iszonyatos volt. És mindennek tetejére Ádám végre aludt volna tovább reggel, de Zolika fél hatnál tovább nem volt hajlandó aludni. Abban reménykedem, hogy általában három havonta változnak és akkor már csak egy hónapig lesznek ilyenek.

Vikics, a fentiek neked is szóltak.Nálunk is szóbajött a Károly nagypapa révén, de gyorsan el is vetettem.

Dorcsi

Majdnem egyidõsek az ikreink, õk január 7-én születtek, két fiú, Ádám és ZOlika.

Évva
p.éva

Sziasztok!

Molnárka!

Köszönöm üdvözlö szavaidat.Kérdésedre a válaszom egy fiu (krisztofer) és egy lány (karolina).A kisfiu anyás,nyugodt természetü;a kislány inkább apás és olyan eleven mint (min.)3 fiu.Az alvással nekünk is problémáink vannak.A közel 13 honap alatt 5-6 éjszaka volt, amikor mind a ketten végig aludtak.

Éva!

A kisfiuk mennyivel születtek? És mennyi idöre?
Nálunk a krisztofer volt az elsö 2780grammal,aztán jött a kiscsaj 3140grammal.Szerencsére nagyon sokat tudtam pihenni, igy ök 38 hétre születtek.

Most mennem kell mert már igy is késtünk a fürdetéssel,ugyanis vásárolni voltunk az Auchanban és a Corában.Ez utobbiban nagyon jo akciok vannak.Gyerek kabát 4000 Ft helyett 500 Ft-ért.

Most mér tényleg megyek!

Sziasztok!
dorcsi

Molnárka!
Nálunk is 31 hétre jöttek a srácok (1650g és 1720g, 43 cm). 28 hetesen megrövidült a méhnyak, doki pihenést irt csak elö és magnéziumot, nem szigorkodott, hogy fekügyek be a kórházba (a biztonság kedvéért ezt kellett volna tennem). Aztán a nagy meleg után azon a bizonyos napon 15 fokot csökkent a hömérséklet, nagy zuhik, dörgés. Hasamra tettem mindig a kezemet, hogy "nyugi, fiúk, ne ugorjatok ám ki!" Aztán Péternél este fél hétkor elfolyt a magzatvíz. 90 perc múlva már meg is voltak. 6 hétig koraszülött osztály: Ádámnál bélfertözés, táplálási nehézségek, huuuu, aztán 40 napi böjt után átvehettük a "nyereményeinket". Biológiailag most voltak 5 hónaposak. A nagymozgások még nem tudatosak. Átfordulni hetente 3-4-szer véletlenül sikerül. Eddig nem voltuk speciális foglalkozáson, a kisfiúknál elmaradás talán most kezd látszani. Ádám olyan türelmetlen, megfeszíti magát ahelyett, hogy próbálkozna az átfordulással. A kórházban "felírtak" egy-két gyakorlatot, jó móka, de nem tudom, hogy mennyire használ...
Ti milyen módszert próbáltatok ki? Esetleg leírnál egy-két hasznosnak ítélt gyakorlatot?
Kisfiúk pofija tényleg duci, de egyébként elég arányosra "gyúrták magukat" Kép Kép Már nagyban esszük a fözelékeket, két kismalac a folyamat végeredménye. (párhuzamos etetés: egy falat ide, egy falat oda... gondolom ismerös!)
Marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Ma reggel, amikor suliba mentem, volt idõm egy 10 percet belenézni a filmbe. Rájöttem, hogy annyira nem különböznek a hármasok problémái a kettesekétõl( egy kalap alá vétel, magánélet hiánya stb.).

Jó ötletnek tartom, hogy külön is elvigyétek az ikreket, de teljesen megértem õket, hogy hiányolják egymást. Én sem bírok ki egyetlen percet sem nélküle. Az én anyámnak nem voltak ilyen irányú törekvései, örült, ha 4 gyerek mellett egy kis ideje maradt. Néha elõfordul, hogy csak az egyikünkkel megy pl. vásárolni, ilyenkor alig várom, hogy hazaérjenek. Mindig kiszámolom az idõt, hogy mikorra kell itthon lennie, és rohadt ideges vagyok, ha késik, aggódom nagyon. Elég gyakran szoktunk a tesómmal veszekedni, néha ilyenkor pl. külön jövünk haza a suliból. Kb. 2 percenként hátra nézek nem jön-e mögöttem. Elég kikészít idegileg ez az aggódás. Egyébként ha minket is elvittek volna külön is kicsiként, mi is nagyon hiányoltuk volna egymást. Talán úgy éreztem volna egy kicsit, hogy elveszem tõle az anyukáját( õ sokkal anyásabb), és arra gondoltam volna, hogy szegényke otthon van nélkülünk és nagyon vár minket.

Marcsi!

Az én anyukámnak is be kellett volna feküdnie már 6 hónaposan, de nem akart, meg akarta várni legalább az évzárót. Aztán befeküdt 7 hónaposan, és mi megszülettünk 8 hónapra. Akkor meg kellett császározni, mert egy lepényünk volt, ami már nem tudott táplálni minket, ezért ezt választották, hogy ne veszítsünk a súlyunkból. Egyébként is császározták volna a fekvési rendellenesség miatt. Aztán megszületett Dóri, 3 perc múlva én( õ: 2500g 47 cm, én: 2300g és 45 cm), és 2 hét múlva mehettünk haza.

Zsuszi
Névtelen

Sziasztok!

Dorcsi!
Én nagyon örülök, hogy gyarapítod kis csapatunkat! Szerintem legtöbbünknek ez a kikapcsolódás és a társasági élet nagy része.
Jó nagy külömbség volt a kis Manó születési súlya között! Nálunk Levente 2450g Nándor 2550g. A kórházból meg mire kiengedtek mindkettõ 2500g lett! Mennek már? Most hány kilók?
Hol voltatok a Corában?

Zsuzsi!
Szerintem ha 2 éves korban hozzászoktatom a fiúkat, hogy néha külön is vannak az csak a hasznukra vállhat. Amikor a kórházba voltam a Levivel annyira nem viselte meg. A Nándor többet emlegetett minket, de mikor hazajöttünk szabályosan féltékenységi jelenetet rendezett a nagyi javára. Mert hát a nagyi rögtön elkezdte ajnározni a Levit amint hazaértünk. Azért szerintem az én fiaim már most egok egy kicsit. Olyan eészségesen. Próba-szerencse alapon, ha befejezem a munkám (max 1 hónap) kipróbálom. Majd megírom mindenkinek mi lett a vége! Kép

Molnárka!

Én Veletek tökéletesen bírom a hétköznapokat!! Kép Mióta megtaláltam ez meg egy másik csevegõt, sokkal kiegyensúlyozottabb vagyok. Végre ki tudom dumálni magam. Kép Kép Kép A fiúk is szertnek itt ülni velem. Olyankor berakok nekik valami mesefilmet, amit a C.Panorábálól kiszedek és azt nézik a monitor sarkában. Most a nagy ho ho van benne. Imádják!

Éva!
Az én fiaim is ilyen sújban voltak a Te fiaid korában! Azóta most 11,5-12kg között vannak. Nem soványak, nem kövérek és rendesen esznek.
Képzeld, ma arra ébredtem, hogy a Levike mellettem fekszik, a Nándus meg rajta. Õ már ébren volt és mindenféle fondorlattal fel akarta ébreszteni. Úgy megijedtem, mert a Levi meg sem mozdult. Arcizma sem rándult mig a Nándus rajta ficánkolt. Még azt is megnézem, hogy dobog-e a kis szive úgy megíjedtem, de szerencsére csak mélyan aludt. Kép
Kitartás! És próbálj meg visszábvenni az aggódalmadból. Biztosa nagyon ügyes a férjed és meg tudja oldani a gondot egyedül is! Nagyon fontos, hogy kialudd magad.

Marcsi!

Nálunk a Levinek a magzat pozíció miatt befelé álltak a lábfejei. Felíták, hogy csikizni kell a külsõ lábélét, mert akkor visszarántja a lábát egyenesbe és kinyúlik az az izma is. Hát sejted mennyi idõm volt napi 8-10x csikizni a lábát! Attól függetlenül teljesen normális lett a lába amint elkezdte használni.
Persze a két probléma nem ugyanaz, csak eszembe jutott.

Vikics

KépKép
vikics

Vikics!

Tegnap a Fóti Corában voltunk.
A legutóbbi méréskor,(kb.1 hónapja)a Karolina volt 7.8 kg és január elsején hajnalban indult el.A Krisztofer kereken 8 kg és február 9.-én kezdett járni.A Te törpéid mekkorák?

Szia Dorcsi.
dorcsi

Sziasztok!

Vikics!
Nagyon kiváncsi vagyok mi lesz a vége.
Nekem ugyanz volt a bajom, mint a Levikének! Donga láb, vagy mi a hivatalos neve?! Nekem is a magzati pozicíó miatt( farfekvés), teljesen befelé fordult a jobb lábfejem. Nem tudom, de szerintem semmit se tettek ellene, aztán el kezdtem sportolni( röplabdázni), és bár még mindig nem múlt el, már nem feltûnõ.
Olyan nekünk is volt, hogy a Dóri kórházba került. Amikor leszakadt a sarka. Mindenki bent volt nála a szomszédunknál laktam, ahol 2 évvel idõsebb ikerlányok laknak. Nagyon vártam, hogy hazajöjjenek, nem voltam féltékeny, inkább borzasztóan sajnáltam, és fétettem, de aztán nem õk jöttek haza, hanem én kerültem be, igaz nem arra az osztályra.

Zsuszi
Névtelen

Marcsi
Én elvittem õket a Gézengúzba, a biztonság kedvéért. Annyi rossz történt velünk az elején, hogy szükségem volt arra, hogy megnyugtassanak. Mi úsztunk, ott mrgmutatták, én otthon csináltam (ebbõl állt a fürdés), a gyerekek imádták. Ez azért volt jó, mert a feszes, letapadt izmokat oldotta. Játék közben csináltam sima bébimasszázst, ez inkább kapcsolatépítõ volt szerintem. A tornákat a Gézengúzban mutatták, egyszerû, logikus mozdulatok voltak. A gyerekek nagyon szerették, beleépítettem a hancúrozásba A fordulástanulás környékén tképpen gyakoroltunk. Például a hátonfekvõ baba popsiját a tenyeremmel egy kicsit megemeltem, majd még egy picit emeltem azon a csípõjén abba az irányba, amerre akartam, hogy forduljon. Ezután a baba a saját erejébõl a lába lendítésével átfordult.
Én a leghasznosabbnak a bébiúszást érzem.Bálinttal mindenféle légzési problémáink voltak, állandóan apnoézott. Az úszás során megerõsödött, megtanulta szabályozni a légzését. Sajnos abbahagytuk, mikor kijöttünk külföldre.
Ha egy párszor átfordulnak, fõként minden irányba, szerintem pont idõben vannak. A feszítés Ádámnál lehet a feszes hát eredménye. Próbáld meg átmasszírozni a hátát. Ez sokat segíthet. A gyakorlatokat, fõként ha játékosak, csináljátok. Én is úgy éreztem néha, hogy nincs túl sok értelme, de most utólag látom, mennyit segített. Mire 5-6 hónaposak lettek, semmilyen szinten nem látszott rajtuk, hogy koraszülöttek voltak.

Éva
Én is tervezem, hogy õsztõl oviba vigyem az ikreket. Egyikük annyira igényli a társaságot, hogy sokszor kellemetlen helyzetbe hoz, mikor egy vendégség végén közli, hogy õ nem jön haza velünk, hanem marad. És ezt komolyan is gondolja. Naponta elmegyünk a közeli ovihoz, és a kerítésen keresztül nézi sóvárogva a gyerekeket. Hiába írják a könyvek, hogy 3 éves korig a gyereknek elég az anyja, Bálint többet akar. Peti, amióta Marci megszületett, olyan anyás, hogy lassan függõ lesz. Talán mindkét gyereknek jó lesz egy kis közösség.
Írtál a 3 havonkénti változásról. Most tudatosult bennem ez a ciklikus változás, mi is mire rásütöttünk volna vmilyen bélyeget az egyikre, már nem is rá, hanem a másikra volt jellemzõ.
Marci szerencsére már lasabban gyarapodik, de amíg szopott, úgy nõtt, mintha húzták volna.

Vikics
Nem is tudom, hogy örüljek, vagy mérgelõdjek, de az enyéimet egyáltalán nem köti le a tévé. Pedig sokszor jó lenne, ha legalább 5 percig megülnének a fenekükön, de nem. Az esti mesébõl is csak a szignál érdekli õket.
A tieid hogy hátszanak? Együtt vagy egymás mellett? Én azt vettem észre, hogy mostanában egyre gyakrabban játszanak együtt. Pl.ul együtt építenek valamit.
Nem tudom, kinél mi a favorit, de nálunk a lego a leg. Egész nap ezzel játszanak. Az autó pedig egyiküket sem érdekli.
Ja, a tapétátok állapota láttán megnyugodtam. A férjemmel mindketten teljesen elméleti emberek vagyunk, de megpróbáltuk mi megcsinálni a gyermekszobát. Egy csomót bénáztunk, kínlódtunk, mire meglett a tapétázás, festés. Gyermekeink meg persze nekiláttak a tapétának.

Drcsi
Vezetéknévhez is igazítottátok a neveket? Vannak, akik esküsznek az összecsengõ nevekre.

Molnárka
molnárka

Sziasztok!

Molnárka!

Igen,ahhoz is.Söt a névnapjukat is együtt tartjuk.Bár a naptárban nem ugy van.De az utonév könyvböl kikerestük,hogy melyiknek mikor van a névnapja,és ezt a két nevet találtuk ami tetszett is.

Ha van kedved irj magadrol és családodrol egy kicsit. Nem igazán van idöm visszaolvasni az elözö leveleket.

Köszi:Dorcsi.
dorcsi

Sziasztok!

Nekünk semmi elmaradásunk en mvolt abból, hogy 8-ik hónapra születtünk. Már 13 hónaposan jártunk és mindig mi voltunk a legmagasabbak az osztályban. Az értelmi fejlõdésben se elsõtõl kezdve 5-ös tanulók vagyunk. Cak a beszéd fejlõdésünk maradt el egy picit, de csak az ikernyelv miatt.

Mi mindig csak egymással játszottunk, a nõvérünk nehezményezte is egy kicsit, hogy mindig kimaradt. Sajnos ez elég hátrányt jelentett, mert az oviban is csak egymás társaságát kerestük, szinte csak egymással játszottunk. Emiatt elég félénkek is voltunk, és nem igazán mertünk közeledni más gyerekekhez, de õk is féltek beleavatkozni a kettõnk kapcsolatába. Ez még ma is így van. Az oviban nem tudtunk saját barátokat keresni, mert ha egyikünk beteg volt, otthon maradtunk mindketten. Eléggé elszigetelõdtünk, mert jól elvoltunk egymással, és a szüleink ezt hagyták is. Mint már írtam, a szomszéd lakásban is ikerlányok laknak, velünk nagyon sokat játszottunk együtt. Õ kétpetéjûek és nem hasónlítanak, két évvel idõsebbek. Jól elvoltunk négyen, két párt alkottunk. Én mindig a Kingával, Dóri mindig a Nórával volt. Így egész klassz játékokat lehetett játszani.
A kedvenc játékaink az építõ fakockák voltak( szeintem ilyet már nem lehet kapni, mi is a bátyánktól örököltük), és ezeket szerettük egymás fejéhez vagdosni. Itthon is csak együtt játszottunk, pl. sokat bújócskáztunk. A legkedveltebb játékaink a kis állatbábuk voltak. Nagyon szerettük még a Hupikék Törpikék mesét, és az ilyen bábukat. Több, mint 100-at gyûjtöttünk össze, és mindig eljátszottuk az aznapi történetet, ami a tévében ment.

Zsuzsi
Névtelen

Sziasztok!

Zsuzsi!

A Levinek azt hiszem nam donga lába volt, bár emlékszem erre a szóra, de mintha kiderítették volna, hogy nem csak a belsõ izmok nem nyúltak meg kellõképpen.
Szerintem a fiúknak sincs hátrányuk egyenlõre az ikerségbõl. Teljesen a normális legközepén haladnak akármilyen fejlõdési diagrammot nézek. Már 6 hónapos korukban álltak és 11 hónaposan elindultak. Ugyan beszélni még csak 4-5 hónapja kezdtek normálisan, de mostanra összefüggõ mondatokat mondanak.
Tegnap vendégségben voltunk egy családnál ahol volt egy 4 éves kisfiú. Nagyon kedves és kicsit sem irígy. De a fiúk szinte le sem tojták. Mondjuk annyi érdekes játéka volt, hogy azt sem tudták mivel játszanak.

Molnárka!

Ne, hogy azt higyed ám, hogy megvannak a TV elõtt a fiúk. Csak ha valami halas vagy autós mûsor megy. Illetve a gép elõtt ha itt ülök velük. Már vettem is videó kazettát, hogy felveszek ilyeneket. Amúgy pont most tûnt fel, hogy kezdenek egymással játszani egyetértésben. Szombat reggel például órákig elkisautóztak. Nem is mertem hozzájuk szólni. Kép
Irigyellek, hogy legalább aaz egyik sóvárog a gyerekek után. Én úgy félek, hogy maguknak valók lesznek. Azért is erõltetni fogom a külön sétát. Már ki is eszeltem, hogy a másikat a nagyi viszi el máshová és majd valahol a nap végén találkozunk ahol mesélhetünk egymásnak. Remélem bejön.

Dorcsi!
Ma én is elugrok a corába hátha a budakalásziba is lesz valami. Most vettem egy rahedlivel ruhákat és már szinte kicsik. Most 25-26 hónaposan 11,5-12 kg-ok és 87-88 cm-ek.
Te is tegyél fel képeket az "Ismerjükmeg egymás" Iker gyerkõcök fényképei közé!!
És az én fiaim is 3-4 havonta változnak. Kép

Éva!
A mostani Coputer Panorámába is van egy Serif PhotoPlus 5 nevû program ami olyan mint a Photoshop és teljes verzió! Van benn képbutító is! (+rata van vagy 5 rész a ho ho horgászból és egy remek windows takarító)
Jobb lett már a helyzet??

Tegnap voltunk a tropicáriumban is!! Nagyon tetszett a fiúkanak!
Tényleg nem tudtok olyan uszit ahol kisvíz is van a gyerekeknek?

Vikics

KépKép
vikics

Molnárka!

Bocs, hogy rákérdeztem, sajnálom nagyon, ami veletek történt, borzasztó lehet(ett). De elég kicsi a korkülönbség az ikrek és a pici között, gondolom a kicsi már nem lombik. Le a kalappal elõtted! Külföldön, egyedül, nyelvismeret és segítség nélkül, három pelenkás aprósággal otthon lenni, nem semmi! Nálunk (mint Évánál) a nagy már óvódás, de nekem néha az a pár óra is sok a három sráccal egyedül, amíg a párom hazaér. Jó ötlet, hogy minden héten egyszer elmész egy gyerekkel pár órára, szeretnék én is, kettesben lenni velük, nem pedig hármasban vagy négyesben. Ez eddig csak akkor sikerült, amikor az egyikkel orvoshoz kellett rohanni, mert leesett a lépcsön. De majd újítok! (Bár most hétvégén Gergövel kettesben voltunk színházban!)
Az én ikreim spontán kétpetéjüek, és nem egyformán viszonyulnak a másikhoz, de mégis szorosabb a kapcsolatuk egymással, mint a bátyjukkal. Nagyon érdekes, ahogy folyton változik hármojuk viszonya, söt még az is, hogy mikor melyik az anyásabb.

Marcsi!
Nekem még a nagyfiammal rövidült meg a méhnyak, feküdtem is két hónapot otthon, nehogy kinyiljon a méhszáj. Aztán túlhordtam egy héttel, és a végén azért szültem császárral, mert egy tized millimétert sem tágultam 12 óra alatt, a magzatvíz meg elfolyt. Az ikrekkel ismerõs orvoshoz mentem, aki a 33. héten befektetett a kórházba, de nem a méhnyak miatt, hanem mert attól félt, hogy szétnyílik az elõzõ mûtéti heg. Szerencsére nem történt ilyen, kértem, ha lehet várjuk meg, míg betöltöm a 38. hetet, akkor vegye ki a fiúkat. Így is lett, de az utolsó hetet már alig bírta kivárni, annyira izgult, mert nagyok voltak a srácok (Bence 3350g 51cm, Marci 2850g 53cm). De az tény, hogy az ikerterhességet sokkal komolyabban kell venni, mint az egyest és ez az orvos felelõssége! Amikor én vártam az ikreket, két barátnõm is ikerterhes volt. Sajnos egyik sem volt olyan szerencsés, mint én, és szerintem ebben nagy szerepet játszott az orvosuk!!!

Dorcsi!
Üdv a fedélzeten!

Vikics!
Fura, hogy még a vezetéknevek is hasonlítanak egy kicsit hangzásra: aa (Magyar) és aai (Havasi). Talán ezért lettek a keresztnevek is hasonlóak. Kép

Gabi
efgabi

Sziasztok!

Vikics!
Találtál valami jo cuccot a Corában?

Szia Gabi!
A Te ikreid mennyi idösek?

Valaki segitsen ha tud!
Azt olvastam az egyik ujságban(Kismama vagy Baba),hogy az ikreseknek duplán jár a gyes és amikor betöltik a hatodik életévüket,az év december 31-ig.Tud erröl valaki valamit?Engem nagyon izgat ez a téma!

Köszi elöre is,Dorcsi.
Sziasztok!
dorcsi

Sziasztok!

Vikics!
Már meg akartam kérdezni, hogy hány számban laktok? Ha mégsem lesz jó a szerda akkor szólj! Az jó, ha suli után mennék( ez kb. 1/4 4 ).

Lehet, hogy a Levinek azért múlt el hamar, mert nem az volt neki, és nekem azért van még mindig( egy kicsit).

Gabi!

Eszembe jutott egy kis történet, a színházról. Ez arról szól, hogy a múltkor, még januárban ketten egy jeggyel mentünk be, mert túl késõn kértük el az ofõtõl és már csak egy volt. Szóval megkaptuk azt az egy jegyet, és megbeszéltük, hogy elõször bemegy vele a Dóri. Be is ment, két oldalt szedték a jegyeket. Késõbb visszament az egyik jegyszedõhöz, hogy kinthagyta a mobilját a padon, és ki szeretne érte menni. A jegyszedõ bevette, és kiengedte, de nem figyelt oda, és közben a tesóm átment a másik jegyszedõhöz, és neki is elõadta a sztorit, így már mindketten vártak vissza. Kijött hozzám, és én mentem vissza elõször az egyik jegyszedõnél, kicsit késõbb õ pedig a másiknál, és így bent találkoztunk. Tök jó volt, de utólag visszagondolva sok buktatója lehetett volna pl. ha nem egyformán vagyunk felöltözve, nem tudtuk volna megcsinálni.

Zsuszi
Névtelen

Sziasztok!
Dorcsi!

Az ikreim 19 hónaposak voltak 16-án.
Gyes: Igényt kell benyújtani a TÁH Családtámogatási Osztályán (Bp-en a Lõportár u.3/a. T:350-2481). Szükséges dokumentumok:
- igénylö sz.ig-a és lakcímnyilvántartó kártyája,
- gyermekek eredeti szül. akvi kivonata,
- mindkét szülö és a gyerekek TAJ kártyája,
- igénylõ adókártyája
- magánnyugdíjpénztár belépési nyilatkozat, ha tagja vagy ilyennek,
- munkaviszony esetében a fizetés nélküli szabadság engedélyezése,
- ha az igénylö munkaviszonya megszünt, annak megszüntetö okirata,
- munkanélküliség esetében megszüntetö vagy szüneteltetö határozat.
Szánj rá minimum 3-4 órát, mert elég lassan megy az ügyintézés.

Vikics!
Javult a helyzet a babakocsival? Remélem, hogy ha kevesebb ruha kell a srácokra, jobb lesz a helyzet.
Mi csak Gergövel járunk úszni a Kalap utcába, de szerintem az a fiaidnak még mélyvíz lenne. Meg úgy tudom, ott csak úszásoktatás keretében lehet bemenni. Elötte a Komjádiba jártunk, ott van fedett gyerekmedence, de meg kell kérdezni, hogy mikor lehet oda bemenni és hány éves kortól.

Gabi
efgabi

Sziasztok!

Dorcsi!
Duplán jár a gyes csak meg kell igényelni a lõportárba. Olvass vissza pár oldalt és leírtam pontosan mi kell hozzá és a lõportár címét és elérhetõségét is asszem. Nem szabad totjáznod, mert ha márc 31-is nem igényled meg, csak 2 hónapot kapsz meg visszamenõlegesen.
Találtam 1000 ft/db-ért nagyon aranyos mohazöld oldalzsebes kordgatyót 3 éves méretbe. Meg két szvettert 750ft/db-t. Ilyenük még úgy sincs. Sajna a 2 éves méret lassan kicsi lesz és a 3 éves már a nagyfiú osztályon van. Kicsiknek rebgets bazi olcsó cucc van most is. Láttam igazi vízálló kis dzsekit 500ft-t meg hasonlókat. Köszi a tippet! Én csak így veszek ruhákat külömben horror ára lenne.

Gabi!

Lehet! Én mindenesetre úhgy érzem jól választottam! Bár mint mondtam a tieid nevei is esélyesek voltak. Feltehetnél még pár képet! Úgy imádom nézegetni az aranyos gyerekek képeit. Kép

Zsuzsi!

Tudsz nekem mailban valami elérhetõséget adni? Nem mintha baj lenne a szerdával, de biztos ami biztos legyen valami szám. Mert szerda reggel beadom a szgépemet a szervízbe és nem tudok írni majd! Kép Vettem neki egy új házat! Kép

Vikics

KépKép
vikics

Gabi, Vikics!

Mi 7 évig jártunk uszni a Kalap utcába! Ott laktunk mellette a Bogdáni úton, hétvégenként még mindig ott lakunk apánknál. Mikor elváltak, akkor költöztünk el, de apám még mindig ott lakik. Azon a környéken jártunk oviba is, és heti 2-szer mentünk az ovival oda úszni. Nagyon jó uszi, de tényleg elég mély még a fiúknak, de késõbb szerintem jó( úgy 4 éves kortól).

Zsuzsi
Névtelen

Vikics!
Megy az email!
Névtelen

Sziasztok!

Köszi az infót Vikics és Gabi!!!

Sziasztok!
dorcsi

Zsuzsi!

Ment a mail. Amúgy kb mekkora a kisvíz? A fiúk 87-88 cm-ek.

Dorcsi!
Nincs mit!

Vikics

KépKép
vikics

Vikics!

Köszi megkaptam!

Azt, hogy hány cm az uszi vize nem tudom, de mi 7 éven át jártunk oda, oviban és alsóban. Oviban kb. nyakig ért, alsóban kb. mellig. A Gabitól kérdezd inkább, talán õ tudja!

Ma tapasztaltam valamit. Még pedig azt, hogy tök mindegy, hogy egyformán vagyunk e öltözve, ugysem tudnak megkülönböztetni, vagy nem veszik a fáradtságot. Azért írom ezt, mert ma voltunk edzésen, és itt soha nem szoktunk egyformán öltözni, de az edzõnk végig Dórinak szólított engem, õt meg Zsuzsinak. Pedig edzés elején még tudta, hogy rajtam van fehér poló és kék sportszár, rajta meg sötétszürke és piros, de ennek ellenére végig engem dórizott. Ennél már csak az rosszabb, ha ikerkéz. Pedig már 2 éve az edzõnk..

Na mindegy..

Zsuzsi
Névtelen

Sziasztok!
Ma délután elindultunk a srácokkal kismotorral kenyeret venni. Idõközben elfáradtak, Bencét fel kellett vennem, és Marci sem akart már motorozni. Vagyis hozhattam ölemben Bencét, kézenfogva Marcival, plussz a két motor. Arra jött egy nõ, és felajánlotta, hogy segít. Útközben beszélgettünk, és képzeljétek: neki is három gyereke van, 5 évesek az ikerlányai és van egy öccsük; a nõt is Gabinak hívják, mint engem, a férjét pedig Gábornak, mint az enyémet. Hát nem fura?
Gabi
efgabi

Vikics!

Kalap utcában csak egy medence van, kb. 85-90 cm mély (csak saccolom, mert Gergõ 110 cm magas, és épp, hogy kint van a feje). A Komjádiban alacsonyabb a gyerekmedence vize, de szerintem a srácaidnak még az is mély lenne. Azt javaslom, nyáron menj velük úszni, mert a strandokon általában mindenhol van gyerekmedence. Amikor én kórházban voltam ikerterhességem okán, párom Gergõvel a Csillaghegyi strandra járt, ott nagyon jó a kismedence.
Képek ügyében majd intézkedem!

Zsuzsi!

Nagyon tetszett a szinházas történeted, de ezt csak egypetéjüek tudják megcsinálni. Az én fiaimnak szerintem nem lesz ilyen története. Már csak azért sem, mert rendszerint azt mondják róluk, hogy egy fiú és egy lány, mivel teljesen különbözö ruhákba öltöztetem öket. Az overalljuk ugyan egyforma, de a bélése más szinü, az egyik szürke - általában ö a fiu az idegenek szemében -, a másik piros - ö a "kislány". Amig nem voltam érdekelt ikres témában, én is ugyanígy csináltam a régi játszótéren, ahol volt egy ugyanilyen ikerpár, mint az én srácaim. Ezt csak azért írom, hogy ne haragudj a kivülállókra, amiért nem fordítanak kellö figyelmet rá, hogy megjegyezzék az "apró" részleteket, amik jellemzöek rátok.

Dorcsi!
Szívesen! Engem is Vikics informált! Sõt az egész topicot!

Gabi
efgabi

Sziasztok!

Szerintem ha egy kicsit is hasonlítank egymásra a gyerekek, már gobdban van mindenki! Hiába vannak más ruhában. Én kb egymagas voltam a húgommal ésegész kiskorunkba majdnem ugyanolyan ruhában jártunk, de nagyobb korunkban már nem volt jellemjzõ, csak a két fonott copf volt egyen. A húgom haja göndör az enyém szög egyenes, mégis mindíg kevertek minket és ikreztek. Pedsíg semennyire nem hasonlítunk egymásra!
Nekem van egy ikerpár barátom akik kb 30-32 évesek és mindíg külömbözõ ruhában járnak, de akkor sem tudom melyik-melyik. Apró külömbségek vannak köztük, de mindíg elfelejtem melyik névhez melyik külömbség tartozik. Ráadásul ha egy helységben vannak akkor is mindíg egymás mellett. Meg kell, hogy valljam, hogy ha nagyon-nagyon akarnám azért meg tudnám jegyezni õket, de úgy igazán még sosem vettem rá a fáradtságot és szerintem ezzel így vannak az emberek! Egyszerûen lusták! Tehát az ikrek totál szabadon garázdálkodhatnak egymással. Kép
Gabi, Zsuzsi!
Kösz az infót! A csillaghegyin voltunk tavaly párszor és nagyon jó volt leszámítva a kisebb hegyi túrát ami felvezet. Kép Csak én addíg is el akartam menni valahová. Amikot kint voltunk Nünbergben elmentünk egy olyan uszi félébe ami egy kisebb gyerekparadicsom is volt a mieinkhez képest. Volt egész kicsiknek is medence kicsi csúszdával. Úgy sajnáltam, hogy nincsenek ott a fiúk.Viszont képzeljétek volt ott egy kb 3-4 hetes ikerpár is. Becipelték õket a melegvizes medencébe. Hát meg kell mondjam nagyon bátrak voltak a szüleik. Télen 2 pár hetses gyerekkel usziba.
Zsuzsi!!
Tegyük át a találkozót hétfõre és az már tuti, mert most hívott a legjobb bartátnõm, hogy lelki segélyre lenne szüksége. Sírt,és nem tudtam nemet mondani neki! Szégyenlem már a pofámat, de ha jó lenne a hétfõ azt rendszerbe is tudjuk foglalni, mert akkor tutira soha senki nem jön és semmi dolgom sincs és a fiúk is itthon vannak. Remélem jó lesz Neked is! Még egyszer ne haragudj!

Vikics

egész kiskorunkba

KépKép
vikics

Vikics!

Ment az email!

Zsuzsi
Névtelen

Vikics!

Hétfõn egy kicsit korábban lenne jó úgy 3 körül, és akkor kb. 1 órát tudok maradni, mert fél 5-kor edzésre kell mennem!

Gabi!

Nahát, hogy még vannak ilyen rendes emberek is!
Biztos tudta, hogy milyen nehéz 2 fáradt kisgyerekkel, meg két motorral, lehet hogy õ is átélte ezt, de neki nem segített senki. Rendes volt tõle!

Zsuzsi
Névtelen

Sziasztok!

Az elõbb nem volt idõm befejezni, de most folytatom!

Én nem hiszem, hogy ilyeneket csak az egypetéjûek tudnak megcsinálni! Az emberek elég rossz megfigyelõk, így tényleg elég, ha csak hasonlítanak egymásra! Példálul az Olsen ikrek is kétpetéjûek, és mégis hány filmben cserélték ki egymást! Mi csak akkor szoktuk átvágni az embereket, ha a szükség rákényszerít. Itt sem csináltuk volna meg, ha nem hagyjuk otthon a színházjegyünket, vagy doga írásnál, meg felelésnél is csak akkor cserélgetjük egymást, ha egyikünk nem tanul. Egyébként meg "tisztességesek" vagyunk!

Gabi!

Régen minket is gyakran néztek vegyes párosnak. Ugyanis a szüleink elõszeretettel alkalmazták a piros-kék ruhapárosítást, és engem( nekem volt kék) néztek mindig fiúnak.

Én nem haragból írtam ezt, csak egy kicsit idegesít, hogy ennyire egy kalap alá vesznek minket, és úgy gondolják hogy tök mindegy ki kicsoda, úgyis ugyan olyanok! Hát nem mindegy! De egyébként nekem jobb volt, hogy rólam hitte az edzõnk, hogy Dóri vagyok, mert õ jobban játszik. De akkor is!

Vikics!

Hát tényleg lusták az emberek ilyen téren( ezt nem bántásból írom)!
Te szerettél egyforma lenni a hugoddal? Nem idegesített, hogy folyton leikreztek?
Van két oszt.társam, akik hasonló cipõben járnak, mint ti régen. Bár õk már nem járnak egyformában( csak nagyon ritkán), 1 év 3 hónap van közöttük, és elsõs koruktól osztálytársak. Egyiknek barna, a másiknak szöke haja van, a szemük is más színû, de mindenki kétpetéjû ikreknek mondja õket, és a tanárok nem tudják megkülönböztetni õket!

Zsuzsi
Névtelen

Sziasztok!

Vikics!

Én is ismerek egy pár ikerpárt. 10-en jártunk egy általánosba, a suli maga 300 fõs, így ez egy kisebbfajta rekord. Plussz még ezen kívül is ismerek, összesen 9 egypetéjût, és 6 kétpetéjût. Az egypetéjûeket pedig mindig megtudom különböztetni. Például van két fiú Márk és Zsolt, a Márknak van egy kis anyajegy a halántékán, az Orsit meg a Barbit onnan, hogy az Orsinak szélesebb az arca( ez még akkor is látszik ha külön vannak), az Andit meg az Orsit onnan, hogy az Andinak fogszabályzója van, a Dávidot és az Attilát meg onnan, hogy a Dávidnak hosszab a haja. Most a többit idõ hiány miatt nem írom le.Egyébként az ikerismerõseim közül( egy-és kétpetéjeket számítva) csak rajtunk kívül 3-an öltöznek egyformán.
Csak egy kicsit oda kellene pl. a tanároknak figyelni, és menne! Persze a mi ofõnk, se a mostani, se az elõzõ nem jutott el idáig!( ezt most nem bántásból írom)

Zsuzsi

Vikics! Mikortól lesz gépet megint?
Névtelen

Zsuzsi!
Nekem hétfõn szinte bármikor jó! Kár, hogy csak 1 órát tudsz maradni. Kép
Mailt még nem kaptam.
Vikics

KépKép
vikics

Most olvastam el a többi írást! Spórolni kell amíg nem lesz szélessávú netem mert most jött ki egy 15 rongyos tel. számla. Elég durva!!
Szerencsére már visszaírt a szolgáltató és eléggé bíztatókat írt. Kép
Nem bántódtam meg kicsit sem, mert tisztába vagyok vele, hogy én is ugyanolyan lusta dög vagyok mint a többiek.
De én is utáltam ha leikreztek, mert ezt általában az idõs nyanyák csinálták és még a hangjuktól is kirázott a hideg. De én sosem válaszoltam a kérdésre csak a húgom. A húgom mondta, hogy "Nem másfél év van köztünk!" Erre a mondatra úgy emlékszek... Nálunk a húgom volt a barátkozósabb.

Úgy néz ki, hogy szerda délutánra megint lesz gépem, mert rávettem a barátnõmet, hogy ha már úgy is jön találkozzunk a szervíz elõtt és vigyen haza minket.
Ugyanis a puszta ház amit vettem dög nehéz, nehogy ha belerakja a még dög nehezebb gépemet.

Szegény Éva biztos azért nem jelentkezik mert már totál kivan. Kép

Vikics

KépKép
vikics

Vikics!

Nem tudom mért nem küldte el, de csak azt írtam benne, hogy nem gáz, nekem jó a hétfõ. Én is sajnálom, de az edzõnk elég szigórúan veszi a lógást, de majd beadok neki valamilyen iskolai sztorit, pl. hogy korrepetálnom kell valakit, vagy stb., és akkor lehet, hogy tudok többet maradni!

Amikor ezeket írtam én fõként a tanárokra, meg az edzõnkre értettem!
Egyébként nekünk is mindig az öregekkel gyûlt meg a bajunk.
Egyszer egy mini abc-ben egy nyanya, jó hangosan azt monda nekünk, hogy: Csak azt sajnálom, hogy amikor kicsik voltatok nem loptalak el benneteket!. Hát olyan ciki volt...!
A másik meg hogy folyton azt kérdezgetik ,fõleg az öregek, hogy: Ikrek vagytok? Lehet, hogy már rossz a látásuk, de nem elég egyértelmû?? Néha már rászoktam mondani, hogy: Nem, most találkoztunk elõször!

Ja, meg még az is idegesítõ, de elismerem, hogy én is szoktam, hogy megyünk az utcán, és mindenki minket bámul!
De majd kiesik a szemük, és nem veszik észre magukat, és ez olyan kínos nekünk!

Zsuzsi

Szerintem is szegény Éva jól kilehet!!
Névtelen

Vikics!

Közben eszembe jutott, hogy úgyse engedik el a tesómat egyedül, és akkor õ se mehet! Nem tehetem ezt vele! Ezért kitaláltam, hogy hogyan tudok több idõt maradni, és edzésrõl nem ellógni! Mégpedig úgy, hogy edzés elõtt nem megyek haza, így 1 és 3/4 órát tudok maradni, 3/4 5-ig. Ez se túl sok, de....nem tudom, majd megpróbálok tenni valamit!

Zsuzsi
Névtelen

Zsuzsi!

Igen tõlem is folyton azt kérdezik, hogy ikrek-e a fiúk pedíg szerintem a napnál világosabb. Talán csak ismerkedni akarnak, de hát egy ikres anyának nem sok ideje van az utcán trécselnie, úgyhogy egy igen-el le is szoktam rendezni õket.
Nem mehet nélküled edzésre a tesód? Máig nem mehettek egymás nélkül sehová? Én azt hittem, hogy ez csak régebben volt.

Vikics

KépKép
vikics

Vikics!

Ez még ma is így van!! Sajna, de nem értem együtt, mindenhová, külön szinte sehová?! Tavaly még a Szigetre is kiengedtek együtt, de egymás nélkül még edzésre se! Ez nagyon gáz, sokat is veszekszünk miatta.

Egyébként szerintem a rácsodálkozás miatt kérdezgetnek az emberek ilyen felesleges dolgokat. Még tipikus hülye kérdés szokott lenni a : "Mikor születtél?", és utána a másikunktól: " És te?"

Zsuzsi
Névtelen

Zsuzsi!
A múltkor a közértben tõlem is megkérdezték a szokásost, hogy a fiúk ikrek-e. Erre rövid fejtegetésbe kezdtem, hogy mivel kétpetéjüek, inkább azt mondanám, hogy egy idöben született testvérek. Az ujabb kérdés: Hát az meg hogy lehet?
Feladtam, és azt mondtam, hogy persze hogy ikrek.
Másik eset: Postán vagyok a két fiuval, Bencét a karomban fogom, Marci jön mellettem. Egy férfi nézi öket, és aztán sajnálkozva mondja, hogy milyen nehéz lehetett, hogy ilyen gyorsan jöttek egymás után a babák.
-Tényleg, mennyi a korkülönbség köztük? Kb. egy év?
-Nem. Három perc.
Ez pont az ellenkezöje, mint ami Vikicsékkel történt.

Vikics!
Szerintem is csak azért kérdezik az emberek, hogy megszólíthassanak. A párom azt mondja, hogy ilyenkor vissza kell kérdezni: Valóban érdekli vagy csak csevegni akar? Ez persze lehet egy férfi válasza, én nem tudok ilyen "undok" lenni.
A múltkor a Tescoban egy eladólány megkérdezte tölem, hogy hogyan lehet megkülönböztetni az ikreket, ha nincs rajtuk ruha? Biztos könnyebben, mint ha van rajtuk ruha, de egyforma. Sajnos ez a válasz már csak késöbb jutott eszembe, ott csak rávágtam, hogy ök kétpetéjüek, így elég könnyen.
Volt már olyan is, aki azon csodálkozott, hogy lehet az, hogy kétpetéjüek és mégis mindketten fiuk. Szerinte a kétpetéjüek mindig vegyespárosak.
Szerintem össze kellene gyüjtenünk ezeket az aranyköpéseket, és könyv formájában megjelentetni. Kép

Tettem fel képeket az Ismerjük meg egymást topicba, csak kicsit nagyok lettek, ezért elnézést kérek mindenkitöl.
Gabi
efgabi

Molnárka! Köszi a tippeket! Szorgalmasan nyúzom öket!

Gabi! El is határoztam, hogy minden ikerterhesnek tanácsolni fogom, hogy - már amennyiben megoldható - inkább feküdjön be a kórházba elöbb. Mivel nekem elsö terhesség volt, nem hagytam otthon kisgyereket, mindenképpen a befekvést kellett volna eröltetnie a dokinak, szerintem. Bár hallgatni azt a sokféle történetet, amit unatkozó kismamák egymás hülyítésére mesélnek Kép
A kisfiúk nagyon helyesek! Milyen ügyesen fogják az ecsetet!

Vikics! Mit dolgozol? Nálunk is Péter - a farfekvés miatt -kapott csiklandozós kezelést.
M.

KépKép

KépKép
2in1

Marcsi!
Nem is a történetek szörnyüek, hanem a konkrét esetek, amiket látsz és hallasz. Nekem szerencsém volt a szobatársaimmal, mert akikkel sokáig feküdtünk együtt, azok könyvmolyok voltak, így rengeteget olvastunk, és arról beszélgettünk. De az a 7 hét távollét Gergötöl nagyon sok volt, szerintem el is távolodtunk egymástól. Az utána következö idöszak meg még rátett erre egy lapáttal. Az elsõ pár hetet leszámítva egyedül voltam hármojukkal, és nagyon kiborultam. Bár nagyon elleneztem régen, mégis bölcsibe adtam Gergöt. Ennek csak most látom hasznát, mert könnyebb volt az ovodai beilleszkedés, de milyen áron? A bölcsis dadusok is és az óvónök is panaszkodtak Gergöre, hogy nem akar aludni, egy kicsit olyan mintha hiperaktiv lenne. Az oviban azt is mondták, hogy nagyon valószínü, hogy anyahiánya van. Mit csináljak? Szeretnék vele kettesben lenni, de nálunk csak nagymamák vannak (az egyik még dolgozik), azok is egy órányira tõlünk. Idegenre meg nem szívesen bíznám a kicsiket. Hétvégén meg az apjuk is pihenni akar, bezárult a kör.
Na jó, befejezem a panaszáradatot, de néha olyan jó kiírni magamból.
Gabi
efgabi

Sziasztok!

Gabi!

Megnéztem a srácokat! Csakúgy sugárzik belõlük a rosszcsontság! Ahogy elnéztem õket, lehet, hogy késõbb lehetnek problémáik azzal, hogy összekeverik õket, mert mindketten szõkék..stb. Jót nevettem azokon a butaságokon, amiket leírtál! Föleg az eladólányos tetszett! Elég nevetséges, hogy milyen informálatlanok az emberek!

A mi anyánk úgy oldotta meg a kettesben létet a tesóinkkal, hogy átvitt a szomszédba egy másik ikerpárhoz, és ott négyesben eljátszogattunk( ez olyan 2-3 évesen volt), az anyukájuk meg vigyázott ránk. Így pl. el tudtak menni moziba a nagytesóinkkal. Késõbb meg már nem volt ilyen külön programokra szükség, mert eléggé nagy a korkülönbség, és már megtudták érteni.

Ma megint poénkottak velünk! Ott maradtunk suli után focizni, és azon problémáztak, hogy nem fogják tudni kinek kell passzolniuk a labdát. Ezért egy csapatba raktak, mert akkor tök mindegy hogy kinek rúgják. Aztán elkezdték a szokásost, hogy: " Milyen gyors vagy! Az elõbb még ott voltál!"-pedig tudják jól, hogy az nem is én voltam! Na mindegy!
Errõl eszembe jutott egy régi történet, hogy a diákolimpián( röpi) kicseréltük egymást! Két cspattal indultunk, és nem egyben voltunk. A Dóriék csapata már végzett, amikor jöttünk mi. A legnehezebb ellenfelet fogtuk ki, és én nem akartam sz...á veretni magamat. Persze az edzõ nem engedte, hogy kiálljak, így nem volt más választásunk, minthogy õ beálljon a helyemre. Bementünk a WC-be, és mezet cseréltünk!
Ez a csapatnak is jó volt, mert a tesóm jobban játszott mint én. Persze senki nem vette észre a cserét, elég figyelmetlenek voltak. Végül mindkét csapatunk továbbjutott. Kicsit furcsáltam, hogy még a csapattársak se vették észre, én azt hittem ,hogy már megtudtak különböztetni.

Zsuzsi
Névtelen

Sziasztok!

Ma is megkérdezték, hogy ikrek-e a fiúk, pegíg a kabátjuk és a cipõjük is egyforma a méreteiken kívül. Persze volt is idõm válaszolni rá mikor gyalog voltunk sétálni, de messzirõl még hallottam, hogy: szerintem a bal oldali egy kicsit magasabb... Ezen jót nevettem. Kép
De elönye is volt, mert elõre engedtek a sorba. Kép Kicsit meglepett, mert sajnos ez elég ritka eset. Itt pesten annyira tufák az emberek! Nekem még terhesen sem nagyon adták át a helyet pedíg a viziló hozzám képest balerína volt!
Én is voltam kórházba 12 hetes terhesen és tanusíthatom, hogy a rémisztgetés a köbön ment! Persze a terhespatológián voltam és csupa kehes csajjal zártak össze akik mindíg mindent jobban tudtak az orvosnál. Szerencsére kiderült, hogy semmi bajom és két nap múlva kiengedtek.
Marcsi!
Útnyílvántartás csinálok egy cépgnek kb 30 autóra. Elég bonyesz mert nekem kell a számlák alapján kitalálni, hogy merre menjenek. Kép
Gabi!
Tündériek a srácok!! Az etetõszékesben melyik van magasabban? Nem a Bence! Mert akkor bizony lehidalok! Nem elég, hogy a Leventével egybecseng a neve, még a mosolya is ugyanolyan huncut és ha jól látom Te is inkább a Marcira adod az élénkebb színû ruhákat (piros) mint én a Nándusra!

Vikics

KépKép
vikics

Vikics!

Lehet, hogy az utca nem volt vízszintes! Egyébként én is nagyon bírom az ilyen bölcs megállapításokat!( amik persze nem igazak). Rólunk is mindenfélét kitalálnak, bár az igaz, hogy van közöttünk 2cm és 2kg, én vagyok a kisebb, már születésünk óta. A múltkor azt a hülyeséget találták ki, hogy szagról különböztetnek meg, ugyanis a tesóm dohányzik! Elég röhejesek voltak... Egyébként volt már köztünk 10(!) kiló is! Ez csak pillanatnyi állapot volt néhány héten belül visszaállt. Akkor aztán kaptuk a megjegyzéseket..

Zsuzsi
Névtelen

Sziasztok!

Még az jutott az eszemebe, hogy sokszor minket föleg a haverok ,meg az egyik némettanárunk, a mosolyunkról különböztet meg. Azt mondják, hogy õ sunyi, és sugárzik belõle a rosszaság! Van is benne valami, mert mindig minden rosszba õ vitt bele, persze azt nem állítom, hogyha õ nincs nem keveredek bele, de ki tudja? Szóval tíz évesen már olyan bûnlistánk volt...., ha elkaptak volna még mindig a javóban csücsülnénk! De errõl nem szívesen beszélek, mert már megbántam, és már megváltoztam, és már soha nem követnék el olyasmiket! A tanárunk is mondta, hogy rossz hatással van rám, mert elront, és minden rosszba belevisz, már az a közös becenevünk, hogy Sittesek. De nem értik meg , hogy én nem akarok olyan lenni!

Zsuzsi
Névtelen

Sziasztok Lányok!!!

Végre újra itt vagyok köztetek!!! A fiúk úgy elbabrálták a gépet, hogy mostanáig szerelõnél volt. Hát ezért nem jelentkeztem. Gyorsan elolvaslak benneteket és írok.

Éva
p.éva

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?