Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Kedves mindenki! Ti mennyi ideig büfiztetitek a babát evés után? Hány büfit vártok meg? Beni képes és evés utámn 2 órával is bukik.

Ági! Nem azt vettük amibe ül de ha tudok rakok fel képet róla. Szuper jól rezeg és hintázik is. Ahogy mozog a baba attól is hintázik. A pontos neve Fisher Price Baby Gear 2 in1 pinenőszék. Játék boltban 16990-ért árulják én az internettről 13-ért vettem :D

KépKép
csongria

Csak 1 gyors bekukk!

Május!
Én ezt a pihenőszéket nézem ki a www.arzuhanas.com oldalon 6800 Ft+postaköltség kb.1200 Ft
Kép

Én még nem tudom, hogy megvesszük-e!

Kép
Kép
bendegúz30

Kép

KépKép
csongria

Timocska,
Vigyorgós képet Szabival egyszerű csinálni. Beállítom a gépet, betámasztom a kezem a kiságy szélére és elkezdek dumálni. Fél percen belül tuti elkezd pofákat vágni, én meg csak nyomkodom a gombot, nem is figyelek oda. Utána meg törlöm a bamba selejtes képeket.

Ágiboldi,
Ez a kis hálátlankodás még hagyján. Én egész nap itthon melózok, kelek 5kor, fekszem 10-12 között, közben etetem Szabit, nyomatom a házimunkát, játszom a gyerekekkel. Erre kit üdvözöl Nati boldog sikítozás közepette? Robit ÉS anyósomat :evil: . Nekik meg csak annyit kell csinálni, hogy játszanak vele. Natinak meg csak az kell, nem érdekli túlságosan a szépen kiporszívózott lakás :D
Nati mindig úgy evett az elején, hogy tartott egy fél órás szünetet. Közben pelenkacsere, alvás, majd vissza a kajához. Nála az első adag kb fél óra szokott lenni.
Nálam az első nyáron biztos volt csorgás. Emlékszem arra, hogy sétálok nagy boldogan és folyamatosan azt ellenőrzöm, hogy átcsorogtam-e. Nem volt sokszor gond, de hónapokig hordtam magammal egy inget vész esetére.

Kép KépKép
lorca

Jóreggelt! :)

Ágiboldi!
A téli babásoknál is panaszkodnak a baby controll légzésfigyelőre!!! Az utolsó oldalon van hozzászólás, olvasd el, ha van időd! :)

Lorca!
Szerintem Szabi vonalzója nem jó! Vagy így megöregedett? :lol: :lol:

Ria!
Nagyon szupi ez a pihenőszék, meg is néztem a honlapon is. Beni szereti?

Sági!
Merre vagytok?

Bea!
Már akartam írni, hogy mégegyszer gratula a kislányodhoz, nagyon édi, ahgoy hason alszik! Majd gyere még és mesélj!!!

Lin!
Mi újság? Rég láttunk képeket! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Jó reggelt!

Most csak leírni van erőm, hogy mi van velünk, aztán ha rendeződni látszik a helyzetünk, akkor tudok majd megint jönni...

Szóval a műsor újra kezdődött szombaton :( Egész délelőtt nem aludt, fent volt és iszonyat sokat sírt! Szerencsére mértem minden kajcsit és úgy néz ki, hogy beigazolódott a félelmem: éhes szegény, nincs elég tejem :(

A baj csak, hogy mire ez kiderült, addigra a sok idegeskedés miatt már odáig jutottunk, hogy 2 ciciből sem tud eleget enni, ráadásul a melleim sem bírják a tempót :( elkezdtünk a lefagyasztott tejciből pótolni neki, és emellett (a védőnővel konzultálva) csak 1 ciciből etetni... Ma viszont már jön a tápi, mert kiürült a fagyó. Az is gond volt, hogy cicin kívül eddig semmit nem fogadott el: se kiskanál, se pohár, se cumisüveg :( Üvegből kajcsinál több levegőt nyelt, mint tejet, és baromi hamar kiakadt, nem is nagyon lehetett beletuszkolni rendes adagokat - a 30g már szuperjónak számított, de az is több részletben, közben nyugtatással :(

Már bánom, hogy nem vettünk az elején mérleget... Ha időben kiderült volna, talán még meg lehetett volna menteni a dolgot :( Az is bosszant, hogy én már múlt kedden mondtam a védőnőnek is, meg a gyerekorvosnak is, hogy mi a gyanúm, de csak legyintettek, hogy szépen fejlődik, ne aggódjak... Aztán utólag kiderült, hogy ami súlygyarapodást mértek neki, az nem 2 heti, hanem 1 heti adagnak lett volna okés... Nem hibáztatok senkit, csak kicsit el vagyok keseredve :( Már azzal is boldog lennék, ha megtanulna tényleg rendesen üvegből enni, és akkor legalább tudnám, hogy jóllakik, és megkapja az adagot, ami a fejlődéséhez kell!!

Tegnap az utolsó etetésnél jutottunk el odáig, hogy már minimális sírás kíséretében, de bekajált csak üvegből (muszáj volt, hogy megtanulja mihamarabb, azért nem kapott cicit), én meg lefejtem a cicim, és éjszaka azzal pótoltunk neki, de akkor is úgy, hogy először küzdött üvegből, aztán kapott csak cicit, amiből evett még, meg meg is nyugodott. Egy ilyen éjszakai menet másfél óra (altatást is beleszámolva), arról nem is beszélve, hogy vért izzadtunk, mire csóriba beleerőltettük a megfelelő mennyiséget (cumi-sírás-nyugtatás-böfi és előröl az egész nem is tudom hányszor...).
Az érdem mindenesetre Gáboré (tőlem egyáltalán nem fogadta el a cumit), ő érzett rá, hogy kis rásegítéssel hogy tudja evésre bírni szegényt, aztán egyre kevésbé segített rá, hogy kiengedje a vákuumot, és Emma reggel már teljesen egyedül evett üvegből, tök nyugodtan, még a szeme is csukva volt :)

Most jön a következő kör: ízlik-e neki a tápszer, na meg elkezdem majd én etetni, hiszen ezt is meg kell szoknia! Ebben a 3 munkanapban anyukám kivesz szabit és kijön segíteni, hogy tudjak pihenni is!

Drukkoljatok, hogy minden rendben menjen!

Ne haragudjatok, hogy most nem reagálok semmire!
Puszilok Mindenkit!
Vendég

Sziasztok!

Lorca,
Jobbulást nektek!!!!

Barbi,
Sajnálom,hogy nincs elég tejed!!!Valami tejserkentő nem segítene?

Timi,
Lillus nagyon édes pofa,klassz az új sapója!!!

Ági,
Kölcsönöztétek a légzésfigyelőt vagy kölcsönbe kaptátok?Ha kölcsönzős akkor vigyétek vissza és adjanak egy másikat!Nekünk angelcare van és még csak egyszer riasztott!
Mit csináltál Boldival,hogy ennyit alszik?Kölcsönadom Petit is, tanítsd már meg rá!!!! :lol:

Rókica,
Nagyon édes Szilvi!!!Na és hogy mennyire hasonlítanak egymásra Zsuzsával!!!

Mi tegnap leugrottunk a Balcsira egy sétára.Peti annyit aludt,hogy csak pislogtam.Miért nem akar a lakásban aludni 40 percnél többet,kint meg csak úgy húzza a lóbőrt.De nem mindegy neki,hogy hol!A pesti levegő nem igazán felel meg neki! :evil:

Kép
Kép
Vendég

Mazsi,
Nálunk a hajszárító pont a meleg miatt jön be. Ha picit is lehül Szabi lába, már ordít. Ez az, ami teljesen ki tudja borítani. Jobban elkeseríti, mint az éhség.

Timo,
Tényleg nagyon gyorsan nőnek ezek a gyerekek :) Egy picit azért alakítok a vonalzón.

Kép KépKép
lorca

Barbi :( :( :( !!!! Hülye a védőnőd :( ! Felváltva szoptass, úgy sokkal gyorsabban visszajön a mennyiség. Ha akarsz szoptatni, nincs gond, vegyél egy Szoptanítot, azzal szopás közben tudod pótolni a hiányzó adagot és pár nap max 1-2 hét alatt rendeződik a helyzet. Fejéssel tudod fokozni tovább a mennyiséget. Ha mégsem menne, fent tudod tartani a tejtermelést úgy, hogy nem szokik át az üvegre, mert akkor később elutasíthat.

Ha valaki tudja a számát, szóljon neki, legyen szíves.

Kép KépKép
lorca

Ági!
Egy kis környezetváltozás milyen jót tesz Petinek!? :D Otthon anyáéknál volt úgy, hogy Lilla 4 órát aludt és már ott álltam vigyázban az ágy mellett, hogy mikor kel már fel! :lol: :lol: (miért nem tudok ilyenkor lazítani?)
Jók a képek, olyan nagyfiús ebben a ruciban! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Kedves Édesanyák!

Én a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen tanulok, és ott egy szeminárium keretein belül kutatást végzünk. Figyelmünk középpontjában a várandósság áll.
Szeretném segítségüket kérni a témában, és megkérni, hogy ha van kedvük és idejük, töltsenek ki egy kérdőívet, melynek témája a várandósság alatti életmód.
Elsősorban olyan anyukák véleményére lennék kíváncsi, akiknek gyermeke még nem három éves, hanem annál fiatalabb.
Kérem, ha tudnának nekem segíteni, és nem vesz el sok időt egy kérdőív kitöltése, akkor jelezzék nekem, és e-mail címükre elküldeném a kérdőívet.
Előre is köszönöm a türelmet!
Szép napot kívánok, sok mosollyal természetesen:
Udvarnoky Zsófia
udvarnoky zsofia

Barbi, Lorcának igaza van, két mellből kell szoptatni! És ne ess kétségbe, nekem folyton van egy két hullámvölgy a tejtermelésben, és Boldinak több olyan hete is volt amikor alig hízott! Mennyi aza kevés? Boldinak volt olyan hét, h 90 g-t hízott :cry: De vissza lehet tornázni a tejet, legalábbis remélem, most is azt csinálom..

Timi, köszi a tippet, írtam is annak a lánynak a téliekhez, h ossza meg velem a Baby Control figyelős tapasztalatait :)

Ági, Boldi is azonnal bármilyen mennyiséget bír aludni ha kikerül a lakásból! Még egy könyvesboltban is jól elvan, csak itthon megy a feszkó :shock: De persze a szabad levegő az abszolút nyerő nála is :D

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok,

Jberenyben voltunk anyosnal, nemreg jottunk haza. Hat, en is szivesen eldicsekednek, hogy Aron fiam tegnap 10-kor aludt el (szopi 9-kor) es csak fel 4-kor, illetve hn 7-kor kelt, de ez meg nem tendencia, csak egy alkalom. Remelem nemsokara atszokik erre - annyira kialudtam magam, hogy el se hittem reggel.

Tegnap volt egy kis uvoltes, jott a teljes repertoar a pukitlanitasra: hajszaruto, masszazs, torna - termeszetesen sikerrel, ugyhogy vege is lett a musornak hamar. Minden nap 2-3 orakat setaltunk a friss levegon a szep zoldben es vasarnap este futottam is, isteni volt!

Barbi, remelem hamar megoldodik a problema! A lenyeg, hogy ne keseredj el es ne add fol, nehogy pszichesen csokkenjen a tejed.

Legzesfigyu: kidobni! Ne stresszeljetek vele magatokat szerintem... Mi elo se vettuk a mienket es Aron vidaman veszi ejszaka is a levegot... lassan ki is no ebbol a csecsemohalalos korbol... lassan attesszuk a masik szobaba... nagyon nehez belegondolni, hogy nelkule fogok aludni (meg ha a sajat kisagyaban van is), de sajna muszaj lesz meglepni elobb vagy utobb...

Na, megyek, beteszek egy mosast... most epp egy paplanhuzatba van Aron bugyolalva, mert nagy ugyesen mindket pledjet leejtettem a foldre es tiszta mocskok lettek...

Puszi nektek, igyekszem majd megint jonni, persze fotokkal...
kami

Timi! Beni nagyon szereti a pihenőszékét.

Hát úgy tűnik nállunk is vannak gondok. Tudjátok Beni tápszeres és most a héten ki hagyott már két etetést. Ez éjszaka jó mert 9-től 6-ig alszik de nappal 4 óránként se nagyon hajlandó enni amit meg beleeröltetünk azt kibukja. Azt is észre vettem az utóbbi két napban hogy olyan savas szagú a szájacskája. Ennek tetejébe a mai mérlegelés során kiderült hogy 3 nap alatt fogyott 40 gr-ot. Hát nem tudom mi lesz holnap irány a védőnő. Én refluxra gyanakszom. Mindenesetre tápszercsere az biztos. De jó nektek szoptatós anyukáknak, úgy hiányzik a szoptatás az olyan jól ment. :(

Jó éjszakát mindenkinek. Üdv Ria

KépKép
csongria

Lorca,
Tanácsodat kérném. Peti egy napja 5 perc szopi után sír, aztán sikeres büfiztetés után ha a szájba rakom a cicit akkor egyből sír. De a cumit elfogadja és megnyugszik. Aztán 5 perc cumi után jöhet újra a cici. De közben olyan izgága, jár keze, lába és feje. El-el húzgálja a fejét a cicivel együtt, majd leszakítja. De közben meg éhesnek tűnik.
Ha esetleg másnak is van ötlete, hogy miért csinálja ezt, szívesen olvasom.
Vendég

Sági: a cici-rángatós műsort Csenge is elő szokta adni. Én azt gondolom, hogy ilyenkor - talán egy beszorult büfi miatt - csikar a hasa és próbálja helyezgetni a dolgokat odabenn. Azt nem tudom, hogy miért nyugszik meg jobban a cumitól, mint a cicitől???
Megjegyzem ma nekem is volt egy olyan szopi, hogy azt hittem éhes, de ahogy föltettem cicire folyton elpityeredett, kilökdöste a cicit, de aztán egyből vissza is cuppantotta, hogy aztán újra kilökje. Csengebaba minden nap meglep vm újdonsággal. Ja, és pár napja tökre folyik a nyála: lehet, hogy már most bújik ki az első fogacska???

Kép
Kép
deako

Jóreggelt! :)

Sági!
Nem tudom mi lehet a baj, hogy sír a cicin. Olyan nekem is szokott lenni, hogy fészkelődik közben, de akkor próbálom megbüfiztetni, és akkor általában egy büfi és egy rotyi után folytathatjuk a szopit! :shock:

Orsi!
Már most kezdődne a fogzás? Bár babafüggő, hogy kinek mikor bújik ki, talán kicsit korai lenne. De nem tudom. Ja, már akartam írni, hogy nagyon cuki azon a vigyorgós képen Csenge! :D

Ria!
Ha voltál a védőnőnél, mindenképp gyere és mesélj, hogy mi volt! Sajnálom a fogyást, remélem semmi komolyabb baja nincs!!!

Timi
Kép Kép
timocska

barbi
:cry: , h ennyit kell küzdenetek, bár látatlanban én is a szoptanítot mondanám cumisüveg helyett, de hát innen könnyen okoskodom, gondolom nem akarjátok már tovább variálni, örültök, h eszik...
sajnálom, h így megbántad, h nincs mérlegetek, én még továbbra is örülök, h nekünk nincs, de lehet, h én se sokáig?!

sági, deáko
nálunk is ez megy, feszengés, rángatózás (egyébként sztm is beszorult puki/levegő), azzal a különbséggel, h ha egyszer felveszem megbüfiztetni, akkor többet nem kéri, majd csak aköv. etetésnél. szvl pár napja nálunk max 10 perc egy szopi. viszont ezalatt sztm eszik eleget (mondjuk baromi sok tejem van, ez tény),mert nem éhes (vagyis nem sír). mondjuk barbi esete most elgondolkodtatott, de ma úgyis megyünk mérésre, kiderül, h így van-e v éheztetjük? :?

tegnap irtó jót majálisoztunk,egész nap csavarogtunk, még a palatinusra is elmentünk (évek óta nagy vágyam, május 1-jén strandra menni - nyilván 4hetes babával kellett azonnal megvalósítani :oops: ). nagy fürdést nem csaptunk, de n jól éreztük magunkat. úgyh a fiatalember a margitszigeten ebédelt és uzsonnázott, most először láttam meg a (pislákoló) fényt az alagút végén, h ez a szoptatás dolog tökjó, mert tényleg csak ketten kellettünk hozzá :lol:

ágiboldi
csak,h a másik oldal is erősödjön :), a barátnőm meg pont az angelcaret cserélte le babysensere, mert ő azt tartotta megbízhatóbbnak, és azóta is vígan használják. de tényleg, mennyi ideig akarjátok használni? mert ha boldi féléves,egyéves koráig, akkor az még sok éjszaka, úgyh ink vegyetek egy nagy levegőt meg egy új légzésfigyelőt, ha meg már csak rövid ideig, akkor dobjátok ki a francba.

majus3

Sziasztok!

Barbi!

Szerintem is két mellből etetés és állandó szopiztatás a megoldás hogy a tejmennyiséget növeld! Egyébiránt meg a gyerek nem tankönyv, nem baj ha egyszer kicsit gyorsabban gyarapszik, máskor meg lassabban!!! Nem fog minden héten ugyanúgy fejlődni!

Ágiboldi:

Na mi lett a légzésfigyelő sorsa? :D

Lorca:

Jobbulást nektek!

Sági:

Cici-rángatást akkor szokták a babák ha nincsenek megelégedve a tej folyásának gyorsaságával! Ezzel próbálja beindítani a tejleadó reflexet, hogy gyorsabban follyjon a tej! Az egyik legutóbbi Kismamában (talán nem az e havi hanem a múlt havi) volt egy cikk pont erről, hogy nemcsak az érdekli a babákat, mennyi tej van, hanem hogy hogyan folyik! Vivi is van hogy fuldoklik mert úgy zuhan a szájába, és van hogy rángatja, mert nem elég gyors neki!

A tekergést viszont akkor szokta Vivi előadni ha tele van levegővel a pocakja, ekkor tényleg egy büfi vagy kaki a dolog megoldása. De erre már nem szokott sírni, csak nyűglődik míg ki nem adja magából valahogy. Még éjjel is felébred, tekereg, feszeleg, aztán rotyog egy nagyot aztán alszik tovább!

Ria:

Ne haragudj, már nem emlékszem mit írtál a szopiról hogy miért nem lehet! Remélem hamar megoldódik a helyzet és nem fogy tovább Beni!

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Hali!

Megjöttünk! Tök jó volt a hosszú hétvégénk, Gergő reggeltől estig kint volt velünk (teraszon, kertben) és gyakorlatilag végigaludta a napokat, csak szopizni kelt fel. Hasfájós nyűglődések gyakorlatilag nem voltak! :shock: Nem is értem.
Teszek fel néhány képet, aztán visszaolvasok.

Gergő arcai:

Kép

Vigyor:
Kép

Mosoly:
Kép

Hűdekomoly:
Kép
Vendég

Visszaolvastam.

Sági! Úgy látszik a balatoni levegő tényleg más, mint a pesti. :D

Szopi: nálunk a legújabb a cuppogás. Megpróbálom leírni: beveszi a szájába a cicit, jól rászív, majd hirtelen, cuppanva elengedi, majd újra szív és cupp. :roll: Nem vmi kellemes érzés úh örülnék, ha felhagyna vele, de még mindig jobb, mint amikor (ezt is most találta ki) csak a mellbimbót szívja meg, az udvara nincs a szájában. Hát ilyenkor azért rendesen rászólok, mert tényleg fáj. :?

Légzésfigyelő: a miénk még mindig jó! :D Álom-virág a neve (a kórházban is ezt használták, meg az Angel-care-t), soha nem riasztott feleslegesen!

Na mennem kell, dolgozik a pesti levegő, megy az itthoni műsor. :lol:
Vendég

Jaj nagyon fáj a fejem :( Lehet, h visszajön a migrénem, ami a terhesség alatt megszünt, előtte viszont a klasszikus, 3 napig tartó, hányós szédülős, amire csak neurológus által kiírható spéci migréngyógyszerem volt, amit most persze nem vehetek be, így csak remélem, h ez még nem az :( De hányingerem van és leginkább csak csukott szemmel feküdnék, fájnak a hangok is. Erre itt vagyok egy bőgőmasinával, és éjszaka csak 3 órát aludtam... alig bírom felemelni, mosolyogni meg kimondottan kín, pedig annyira cuki :P most a halait bámulja.
Éjszaka légzésfigyelő persze csipogott, én már fel se ébredtem rá, de a párom szerint a harmadik csippenésnél ő pont ott állt és látta h Boldi mocorog, ami megnyugtató, h tényleg a géppel lehet baj.. kikapcsoltuk tegnap éjszakára, de nem tudtam kipróbálni, h paráznék-e, mert B felébredt és csak cicin volt hajlandó elaludni, úgyhogy velem aludt.
Lehet, h rászánom magam és kidobjuk... barátoktól van kölcsön, valaki kérdezte, és Boldi 1 éves koráig akartam használni, mert azt olvastam, h a kockázat csak 2 hónapos korban kezdődik! nemhogy akkor érne véget, és kb 8 - 12 hónapos korig tart.
Így persze nem éri meg, bárcsak 100%-ra tudnám, h a kütyü a hibás nem Boldi, akkor ki merném hajítani.

Na megyek, visít..

Kép
Kép
agiboldi

Agiboldi! Ezt hol olvastad???

Logikusan gondolkozva nonszensznek tunik: a baba 3 honapos korara mar erzi, hogy levegot kell venni es mondjuk feleves koraban nem "feledkezik meg" rola! Szemben az ujszulottel, aki azelott odabent sose csinalt ilyet, csak az osztonei hajtjak, ezert nem csoda, ha modjuk mittudomen masfel honaposan veletlenul nem vesz levegot.

Aron mostmar a cicit is elengedi, ha az eltakarja az orrat es nem kap tole levegot.

En a szakirodalmakban eddig csakis a 3 honapot olvastam akar ujsagot, akar nagy vaskos konyveket veszek, ez az 1 eves kor teljesen uj... Most akkor mi az igazsag? :(
kami

Sziasztok!

Kami,
Sajnos én is úgy tudom,hogy 3-5 hónapos korban a leggyakoribb!!!Én ezt olvastam sok helyen!Az okát nem tudják,de sokkal gyakoribb ebben a korban mint az újszülötteknél!Akár egy éves kora után is megtörténhet.

Pann,
Nagyon jó fej Gegrgő!!! :lol: Ez a balatoni levegő.... :lol:

Ági,
Hűűű,migrén!Az gáz!!!Pihizz Boldival együtt!!!

Köszönjük a tanácsokat,ötleteket.A sírás a szopi alatt az megszűnt,most nem is rángatta a cicim,de nem is evett száznál többet.Van olyan,hogy nem ízlik a tejcsi valamiért a babáknak?Mondjuk valami kaja miatt?Szerintetek akkoir sírhat,hogy nem akar ebből többet mert nem ízlik neki?Most éppen erre gondolok.Puki meg kaki van bőven azzal nincs baj.
Vendég

Sagi! Sok baba allitolag utalja a narancsot meg a paradicsomot!!!

Hat ez a csecsemohalalos kor szamomra uj. Akkor Aron marad a szobankban meg vagy ugyanennyit, mint amennyit eddig is volt :D

Volt ma is a gyogytornasz es kozolte, hogy Aron ereje egy 4 honapos gyerekenek felel meg... valo igaz, majd' atfordul, annyira folemeli a testet haton fekve, ha olyanja van... nemtom oruljek-e vagy sem, akkor lennek boldog, ha a sajat koranak megfeleloen tudna elni szegeny :(
kami

Kami,
Ja ettem narancsot,moeg paradicsomot is,de azt eddig is ettem és az nem zavarta.Most az újhagymára gondolok,azt nyomáztam a hétvégén. :oops:
Vendég

Az is lehet, Sagi, a hagyma. Az meg a felnotteket is puffasztja... kulonosen, ha finom sult :) Aront ugy nez ki igy kulon semmi se zavarja, mindenbol ehetek egy kicsit (a multkor borsot tettem a rozsbe, nem keveset) es attol se lett kulonosebb baja... ha baja van, inkabb a sokfele keveredo kaja miatt lehet, mint pl a hetvegen: krumpli, birkapori, korompori, somloi, kenyer, paradicsom, paprika, szalami, es isten tudja meg mi minden... annyi fele kajat csinal anyosom, hogy ember legyen a talpan, aki meg tudja tartani a mertekletesseget... hat en csufosan elbuktam es szegeny Aron latta karat... tegnap szinte egesz nap orditott.... de azert a fel 10-es elalvas utan most is kibirta 3-ig, aztan meg 5-ig es hn 8-ig :D

Egyebkent Aron is folvett uj evesi szokasokat, nagyjabol amiket irtok: hol bekapja a bimbit, hol kikopi, de nem azert, mert nem ehes! Valszeg Rokinak lesz igaza, tul erosen jon a cicimbol a tej. Neha ha kijon a szajabol a cicim, spriccel tovabb a levegobe... ez is uj... biztos Aron megnovekedett igenye miatt tobb van benne es a nyomastol kilo... epp a hetvegen gondolkoztam azon, hogy ez mar a "korral jaro" uj valtozas...
kami

Na, elvittem vásárolni, most kellőképpen kifáradt, evett, tiszta peust kapott, és most játszik a "barátaival" az ágyában. :D

Légzésfigyelő: én is úgy tudom, hogy egy évig praktikus működtetni!

Szopi: nálunk gyakorlatilag csak répától, almától és banántól nincs üvöltés, úh nem túl változatos.:(
Vendég

Kukucs!

Na, ma megjártam a Magyar Államkincstárt, az anyaságit még csak most tudtam elintézni! Felháborító a bürokrácia és a tetű lassúság!!! Eléggé felhúztam magam, hogy milyen bárgyú emberek vannak, értetlenek, ostobák! Vagy csak én érzem magam túl "okosnak", mert normálisan ki tudok tölteni egy papírt, ami értelemszerű??? :evil: :evil:

Kami!
Én is úgy tudom sajnos, hogy a bölcsőhalál 2-6 hónapos kor között a leggyakoribb! Ami velünk nem fordulhat elő, hisz mindenki babája ép és egészséges! És nagyon édi! :D :D

Pann!
Olyan jóképű kislegény Gergő, tuti bomlanak majd utána a csajok! :) Ja, szopiban nálunk is a cuppogás jött elő 2 napja, de csak akkor, ha hónaalj tartásba szoptatok :shock:

Ágiboldi!
Migrén nagyon sz.r lehet! A párom is ilyen, úgyhogy kívülállóként, de át tudom érezni a helyzeted! Olyankor Balázs tiszt a K.O. használhatatlan! :( Jobbulást!!!

Timi
Kép Kép
timocska

Most egyébként megpróbálok rsz-t vinni az életünkbe és szigorúan 3 óránként van szopi, ui lassan már a két órát is alig bírtuk ki, evés nélkül, viszont egyre rövidebb ideig szopizott - nyilván - egyre kevesebbet. Most két napja 3-6-9-12-es szoptatás van és láss csodát, már nem 5 percig tart a szopi, hanem jó negyed órát! :D Aztán következő lépésként majd az éjszakai evészetről kellene vhogy lebeszélni. :? Azt a tanácsot adta vki (4 gyerekkel), hogy hagyni kell sírni. Első éjszaka 1.5 órát fog sírni, aztán 1-et, felet és negyedik éjszaka nem kel fel. Vhogy nem lettem meggyőzve...... :?
Vendég

roki!
nekem sztm túl gyorsan jön a tej, lehet, h nem tudja az inyével irányítani a sebességet és azért rángatózik? mert egy csomószor van, h a szája mellett is kifolyatja, sztm simán azért, mert nem bírja ilyen ütemben nyelni.

pann!
de jókor írtad ezt a cuppogást!!! én ma jutottam el oda, h megőrülök, ha nem hagyja abba, baromira idegesítő. én (v a lelkiismeretfurdalásom) abszolút cumizavarra gondoltam, h attól kezdte el csinálni, de ki tudja? leginkább azért zavar, mert így sztm még több levegőt nyel!

kami és más utazó kismamik!
ha több napra elutaztok anyóshoz, nyaralni, stb. miben altatjátok a babát? szeretnék utazóágyat venni, de van vlkinek tapasztalata, h melyik márka a legprofibb/tartósabb/praktikusabb?

ágiboldi
távol álljon tőlem az ítélkezés, de kicsit kórosnak találom :D ezt: "bárcsak 100%-ra tudnám, h a kütyü a hibás nem Boldi, akkor ki merném hajítani." sztm itt bármelyikünk nemh 100, de ezerszázalékig biztos benne, h sz.r a légzésfigyelőtök. persze nyilván nem az számít, amit mások gondolnak, de ha egyéves koráig tervezitek használni, akkor vegyetek másikat, megéri az árát, főleg, ha ezt a mostanit kölcsönbe kaptátok. v esetleg nem lehet bevizsgáltatni?
migrént n sajnálom, a tünetek alapján újra megnyerted :( nekem is volt terhesség előtt, de bízom benne, h nem jön vissza, mert az egyik legkínzóbb dolog a világon

majus3

Én ezt nem hiszem el! Ez a gyerek nappal soha nem alszik el kaja és játszás után! Mit csináljak???? Szétrobban a fejem, aludnék egy fél órát, de nem. Nem és nem alszik el. Reggel óta ébren van és csak akkor hallgat ha eszik. Persze kivihetném sétálni és bealudna, de a lényeg az, h rohadtul nincs kedvem sétálni mert fááááj a fejem, és akkor hiába alszik, én nem tudok pihenni, vagy viszek egy párnát és ledőlök egy padon mint a hajléktalanok.
Nálatok minden kaja után kevés játszás, torna készségfejlesztés (eddig megvan, cuki, már forogni próbál) után bealszik?? Boldi akkorra megunja, elfárad és bőg a következő etetésig ha a fejem tetejére állok is.
Na jól kidühöngtem magam. sajna érzem ahogy gyűlik bennem az agresszió a migréntől, ilyenkor lenne jó valaki aki elvinné sétálni, h nyugtom legyen egy órára. Jól kitomboltam magam az előbb is a konyhában, hajigálom a tálcákat meg evőeszközöket, aztán bejövök és igyekszem aranyos anyuka lenni, dehát nem hülye, biztos érzi. Ahhoz viszont nincs elég esze, h elhallhasson egy órára.

Kép
Kép
agiboldi

De jó neked Timo, hogy már túl vagy rajta! Nekem még össze kell szednem magam, hogy elintézzem a családi pótlékot és ezt az egyszeres anyasági támogatást. Ezen a héten már biztos, hogy nem megyünk, mert holnap fejlődés-neurológiai vizsgálatra megyünk, pénteken meg nincs ügyintézés! Mármint én nem "ügyintézek" pénteken. Péntek a szabadnap, amikor nagymamázunk és pihizünk.:D
Vendég

pann!
én mostanában van, h bebugyolálom éjszakára, így előfordul, h 4 órát is alszik egyben, az már nem semmi :lol:
hát nem tudom, a sírni hagyás (itt most nem 5-10 percről beszélek) mindenkinek szíve joga, a (más)fél én tuti nem bírnám ki, főleg, amíg ennyire pici. biztos túl sokat olvastam erről, de nekem annyira olyan mindig a sírás, mintha el akarná mondani, h mi baja van, ebből következően muszáj mindig csinálni vele vlmit. (más kérdés, h este-éjjel mennyire idegesítő, h még mindig ordít és ez se jó, az se jó :lol: )

majus3

Ági! beavatlak egy titokba: én már hagyom, hogy főjön a levében. Most is sír-nyöszörög-ordít az ágyában (befejezte a "játékot"), de nem tudnám megmondani, hogy mi baja. Most írtam, hogy evett, tisztába van téve, nem a hasa fáj, úh majd csak bealszik. :oops: Persze azért bemegyek hozzá bizonyos időközönként, visszateszem a szájába a cumit (amit két percen belül biztos, hogy kiköp), simogatom, vígasztalgatom, megnyugszik, és ahogy kiteszem a lábam, kezdi újra. :? Egyszerűen nem bírom már addig cipelni, míg el nem alszik. Teljesen kivan a derekam, + tényleg meg kéne már tanulnia, hogy nem csak rajtam lógva alhat el!!! Uff, én beszéltem.
Vendég

ágiboldi
úgy látom, n észosztó stádiumban vagyok bocsi. már azért se bizti, h igazam van, mert boldi idősebb, mint kele, de nem lehet, h túlzottan kifárasztod? bizti, h minden kaja után kell vele vlmit csinálni? pl. a suttogóban ez is egy külön rész, h ha n fáradt, akkor már nem bír elaludni. próbáld meg bebugyolálni, cumit a szájába (ha használtok) és ringasd el/tedd be a kiságyába.
v menj ki a konyhába és pihenj le ott 10 percre, mert migrén és egy ordító gyerek az nem semmi kombó! kitartás!

timo
gratu az ügyintézéshez, nekünk is lenne mit (pl az adóbevallást is meg kell csinálni hamarosan) de nekem n nem fűlik hozzá a fogam

majus3

Ági!
Eddig Lilla tök jó kislány volt. Pár napja viszont nem igazán akar aludni. Most is letettem kajcsi után és fél óra múlva tágra nyílt szemekkel bámul a kanapéról, miközben dörzsöli a szemét, mert álmos! Na, ilyenkor mit tegyek vele? Már vagy 10 perce küzd magában (mert én szemét módon itt ülök a gép előtt és várom hogy magától elaludjon). Néha le-le hunyja a szemét, de nem alszik...
Senki nincs, aki kicsit "megszabadítana" Bolditól? Anyós, após, nagymama bárki?

Pann!
Sajna a TGYÁS még várat magára, azt jövő héten Balinak kell elintézni, mert az OEP-be nem merek elmenni a bébivel, még egyedül se, mert félek, hogy nagyon soká szabadulok! :(

Drusza!
Én sem hagyom sírni sosem Lillát. Az éjszakai kaja leszoktatásról olyanokat olvastam, hogy éjjel csak vizet vagy teát adtak az anyák a babáknak, akik pár nap alatt rájöttek, hogy ezért nem érdemes felkelni! :shock: Hát nem tudom, de ki lehet próbálni!

Timi
Kép Kép
timocska

Lilla néha úgy sípol, meg olyan hangokat hallat, hogy azt hiszem, mindjárt megfullad! Vajon ez normális? Mert az, hogy morog, nyüszög, nyög stb. már megszoktam, de ez úgy megrémít! :shock:

Timi
Kép Kép
timocska

Ági,
Nálunk is detto ez a helyzet csak nekem még nem fáj a fejem.Peti két napja csak eszik,nyíg,alszik egy fél órát aztán nyíg tovább,majd eszik.Nálunk már alig van játék,nehogy túl pörögjön még jobban.
Már nem tudok mit kitalálni.A cicin is csak dudlizik,arra meg jó neki a cumi.Már a kendő sem használ.Peti a babkocsis sétát sem élvezi,max 30 percig alszik benne aztán ennyi.Én pedig már sík ideg vagyok!!!Ha viszi valaki Boldit akkor vigye Petit is!
SEGÍTSÉG!!! :(
Vendég

Na ez az, Május! Kb 6-7 percig birom én is ha sír, aztán megyek, csinálom a fentieket ( most pl. hasra is fordítottam és csönd lett, de nem tudom, hogy elalszik-e végre). Másfél órát én sem tudom hagyni sírni!!!
Azt is mondták, hogy amíg nem sír könnyekkel, addig nincs nagy baja! :shock: Ezek szerint Gergőnek születése óta nem volt nagy baja, mivel könnyek nélkül sír. Na ezt sem hiszem.
Aztán még mazsolázgathatnék, hogy milyen "jó" tanácsokkal látott el a balatoni szomszédság a négy nap alatt.... :evil: A kedvencem ez: hazainduláskor, már kiálltunk a kocsival a kertből, mikor jön az utcában a szomszéd néni, és kedvesen érdeklődik:
- Mentek haza?
Mire én:
- Igen, igen, sajnos vége a szabadságnak.
Erre ő:
- A picit betettétek? (mármint a kocsiba)
Na erre egy percig nem tudtunk reagálni, csak néztünk rá, hogy ezt most komolyan gondolta, hogy a babát otthagytuk az üres nyaralóban, rázártuk az ajtót és most megyünk haza?!? :evil: :evil: :evil:
Vendég

ja, azt még meg akartam írni a légzésfigyelő témához, hogy Gergő megcsinálta azt, hogy olyan mohón szopizott, hogy levegőt sem vett, majd elengedte a cicit, a hátára fordult (oldalt fekvésből), és behúnyta a szemeit. Ebben nem lett volna semmi rendkívüli - sokszor így fejezi be a szopit - csakhogy a levegővétel csak nem jött. Vártam, néztem, hogy mi lesz már, de egyszerűen "elfelejtett" levegőt venni, így rázni kezdtem, hogy "GERGŐ VEGYÉL LEVEGŐT!!!" Na, erre felébredt és gyorsan szuszogni kezdett, de ez az élmény nekem bőven elég volt ahhoz, hogy minden szopi közben még jobban figyeljem, hogy mit csinál, és nem menjünk sehova a légzésfigyelőnk nélkül!

Mellesleg elaludt! :D :D :D Bejött a hasra fordítás és az ablak nyitás! :D
Vendég

Jav: nem menjünk=ne menjünk
Vendég

Timocska:

Képzeld, mi meg még csak múlt héten kaptuk meg a születési anyakönyvi kivonatot!!! Két hónapig ültek rajta, úgy, hogy hetente rájuktelefonáltam, hogy mi van már? És hazudtak is nekem, mert azt mondták, március 6-án terjesztették fel a papírokat vmi igazgatósághoz (lévén hogy az apa külföldi), ami már eleve 7 napos késés mivel feb 28-án született, de még csak igaz sem volt, mert a végére kihisztiztem tőlük az igazgatóság telefonszámát, és ott megmondták, hogy március 13-án lett az anyag nekik átküldve! :evil: És aztán még ehhez képest is csak április legvégén kaptuk meg.

Úgyhogy most várhatok a TAJ kártyára (beülni két gyerekkel a Teve utcába nem fogok), és majd csak aztán tudom intézni az összes juttatást!!! Jó mi?

Pann:

Szilvi is nagyokat tud aludni kint a friss levegőn.

Egyébként a sírni hagyás valószínűleg tényleg hatékony és gyors, csak épp elég brutális. Legtöbb anyukának nincs hozzá szíve. Én is csak tehetetlenségből hagyom sírni Szilvit, ha lenne amire megnyugodna ilyenkor, akkor tuti nem hallgatnám, nekem is szaggat a fejem tőle pedig nem is vagyok migrénes!

Ágiboldi:

A nagy frászt alszik el Szilvi evés és játék után!!! Van hogy újra kezdjük a ciklust (magyarul újra evés), van hogy ekkor kezdődik a nyűglődés amibe tényleg belealszik... és van hogy csak egy kiadós bőgés után. De az is tuti hogy ő nem 3 óránként eszik hanem jóval gyakrabban.

Én azt nem tudom, hogy ha két etetés között üvölt a gyerek, más hogy állja meg hogy ne cicit nyomjon a szájába? Sajna Szilvinél még ez sem mindig válik be (Zsuzsánál csodaszer volt), mert nem mindig nyugtatja meg. De tuti hogy a legelső fegyverem a sírás ellen az a cici...

Alvás:

Zsuzsával a tapasztalatom azt sugallja, teljesen változó, hogyan alszik a gyerek. Szilvinek most volt egy-két hete hogy csak 1-kor és 4-kor ébredt enni, úgy, hogy 9 táján alszik el. Ez nagyon kulturált volt, ez tetszett. Tegnap viszont szinte óránként ébredt... Zsuzsával is voltak jobb meg rosszabb periódusok is, és csak jóval 1 éves kora után kezdte nagyjából átaludni az éjszakákat. Szóval nekem az a tapasztalatom, hogy semmi sem tart örökké, sajna a jó szokás sem, de legalább a rossz sem.

Már én is bugyolálom őt az alváshoz, de igazából sajnálom őt, mindig olyan érzésem van, hogy gúzsba kötöm, és azért éjszaka rajta van este 9-től reggel 6-ig, nekem ez sok... viszont tény hogy akkor nem hadonászik a karjaival és kevésbé ébreszti fel magát.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ági! Ha kirakod az erkélyre, akkor is csak fél órát alszik?

A teáztatásról meg egy újabb hétvégi "mazsola", ezúttal családi részről: "...ha így be van süppedve a kutacsa, akkor biztos, hogy folyadék-hiánya van, teáztatni kéne az etetések között!" Gergő éppen előtte ette tele magát annyira, hogy még vissza is jött belőle, de nem nyugodtak meg addig, míg meg nem főztem egy adag Mecsek teát és ki nem töltöttem a cumisüvegébe. Aztán persze két napig csak állt a babakocsi tálcáján, mert nem volt rá szükség, de legalább békén hagytak. :? haj, haj, sok okos ember.....
Vendég

Pann:

Én meg úgy tudom, a könnyekkel sírás majd csak pár hónapos korukban fejlődik ki, de nem azt jelenti, hogy addig nem lehet semmi bajuk!

Én is nagyon szívesen belelátnék Szilvi fejébe, hogy amikor lilulva üvölt, akkor tkp mi baja van? Lehet hogy csak annyi hogy rosszkedvű!!! :? Sokat ráncolja szegény a szemoldökét! :) Olyan mint az apja!

TImocska, Sági, Ágiboldi:

Nincs senki akire rá tudnátok hagyni a gyerkőcöt egy pár órára? Akár csak egyre? Mondjuk két etetés között, ha ti amúgy is időre etettek?

Mi már bevetettük a cumisüveget egyébként... elvileg minden második szerdán 9 és 7 között tanfolyulok, de eddig csak a legutolsóra sikerült egész napra odamennem... Zsuzsa anyukámnál volt, Szilvi Daviddel vészelte át a napot. Állítólag nem volt kezelhetetlenebb mint máskor (látszik hogy már edzésben vagyunk). Viszont össz-vissz 150 grammot evett a 7-8 óra alatt míg távol voltam. Lehet még annyit se. Mondjuk előtte is, utána is teletömte a pocakját ciciből. De kicsit meghökkentem mikor láttam hogy egyetlenegy pirinyó üvegnyi tej fogyott egész nap.

A lényeg viszont hogy NAGYON NAGYON JÓ egy kicsit elszabadulni a gyerek mellől. Szívből ajánlom mindenkinek aki meg tudja oldani valahogy.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Pann:

Szilvinek is van hogy néha be van süppedve egy picit a kutacsa. Erről is pont most olvastam a Kismamában hogy ez még nem feltétlenül a kiszáradás jele, hanem van olyan baba akinek alapjáraton egy kicsit be van süppedve.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Róki! Én azért hagytam abba az etetések közti szopiztatást, mert általában hasfájás miatt sír(t) evés után és ha ráevett, akor még rosszabb lett a helyzet (további ordítás + bukás/hányás), így ördögi körbe kerültünk.

Az anyakönyvi kivonatot mi is csak a múlt héten kaptuk vissza (gyűrötten, szakadtan :evil:), de legalább a TGYÁS már jön!
Vendég

Lillának is be van süppedve a kutacsa, olyankor kétségbe is esek, hogy kezd kiszáradni a bébi? De hogy a fenébe, mikor rendesen eszik és elviekben a tej az mindenre jó? Néha megpróbálok egy-két korty vizet belepréselni, de legtöbbször sikertelenül... :roll:

Timi
Kép Kép
timocska

Pann!

Tudom, nálatok a hasfájás játszott. Szilvi nem hasfájós, Zsuzsa se volt az. Ennek ellenére elég sokat sír. :( Leginkább tényleg akkor ha már fáradt, akkor altatni kell(ene).

Az anyakönyvit mi nem visszakaptuk, még csak most állították ki!! Két hónaposan!

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rókica,
Már akartam kérdezni tőled a babysitter dologról.Aki nektek volt az milyen?Egyáltalán,hogy működik ez a dolg?Felhívom,hogy ekkor és ekkor jöjjön és ha tud jön?Ilyen pici babához is eljön?Biztos buta kérdések,de tényleg fogalmam sincs az egészről.
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?