sziasztok!
Kata!
Maximálisan megértelek, én is ezt akarom csinálni, csak én a Brigi féle verzióban: oviba mennek a csajok, én meg még maradok itthon : szerintem így értette a nem dolgozunk-nem gyerekezünk időt
Bár a maostani helyzet a kórházunkban még beleköphet a levesembe
Egyébként nálunk is így volt, mikor kicsi voltam, akkor 1 évesen néhány hónapra lepasszoltak nagymamámhoz, mert akkor államvizsgázott anyu, de nekem ez nem jó, hanem kifejezetten rossz emlék. Mindenki azt mondta sokáig, hogy nem emlékezhetek rá, csak mikor elmondtam olyan részleteket, amit tuti nem mesélhettek, akkor hitték el, hogy tényleg emlékszem. Később is voltam többször nagymamámnál, mégsem volt jó kapcsoltom vele, mondjuk rossz sem, olyan semmilyen, évente két-háromszor lementünk gyerekként mint kötelező vizit és ez is le volt tudva.
Én emiatt nem hagytam eddig sem és nem is fogom egyik nagymamánál sem hagyni a gyerekeket éjszakára, majd csak ha magától mondja, hogy szeretne. Nem szeretném, hogy olyan emléke legyen, mint nekem.
Tejterhelés: reméljük minden rendben lesz
Egyébként orvostanhallgatóként én is utáltam a gyerekgyógyászatot (na jó, ma is utálom), felnőttnek meg lehet mondani, hogy feküdjön nyugodtan, nyissa ki a száját, sóhajtson nagyot, gyereknek meg mondhatod, úgyis csak ordít
Sosem tudtam mit kezdeni velük, engem inkább idegesített
Persze nem is mentem gyerekgyógyásznak
Bár sokat ügyeltem körzetben, vidéken a legtöbb helyen nincs külön gyerekügyelet, szóval kénytelen voltam valamennyire beletanulni, és rá kellett jönnöm, hogy tényleg lehet valamit hallani ordító gyereknél is a tüdején
Persze azon túl, hogy közben megsüketülsz
Ezt sokáig nem hittem el
Füvesítés: nekünk öntözőrendszer volt, mégis volt ahol nem volt jól beállítva és ott elég foltosan kelt ki. De ahogy níírjáto majd besűrűsödik, meg ősszel legfeljebb a hiányzó részekre szórtok még fűmagot. Csak arra figyeljetek, hogy ugyanolyan típusú legyen mint amit most vetettetek, mert mi persze erre nem figyeltünk, így ahol másodjára vetettük ott foltokban sötétebb a fű
Szerintem egy kis műtrágya is csodákra képes, csak azt tényleg jól be kell locsolni, különben kiégetheti a füvet.
Edit!
Szerintem azért 1 napos seb még elég sérülékeny. Mondjuk nem tudom gyereknél milyen gyorsan gyógyul, de felnőttnél varratszedésig ami kb. 1 hét, tuti nem engednék hogy birkózzon, ugráljon. A férjem varratszedés után még 1 hétig szokott kíméletet javasolni, mert sérvnél ha kiszakad (mármint nem a bőr hanem belül a sérvkapu) visszajöhet a sérv is. Bár gyereknél más, azért felnőtteknél sokszor akkora sérveket pakolnak vissza mint két focilabda...
Bocs, de eszmbe jutott egy sztori amit az urulógus profunk mesélt mindig: volt egy heresérves betege, akit mindig rá akart beszélni a műtétre, de sosem hagyta magát, nem egyezett bele. Aztán mikor végül mégis, akkor elmondta, hogy mi volt az oka a vonakodásának: A kocsmában mindig fogadott mindenkivel egy felesben, hogy neki van a "legnagyobb töke". Aztán mikor már mindenki ismerte és senkit nem tudott bepalizni, akkor megoperáltatta
Evés-ivás: altatás előtt estétől már nem ehet-ihat, de utána ha felébredt már ihat, enni felnőttnél folyékony pépeset ehet aznap, utána rendeset. fürdés: varratszedésig ne érje víz, vagy ha éri, akkor utána át kell ragasztani, de áztatni, szóval kádban ülni nem szabad vele. Legalábbis felnőttnél így van, de gondolom gyereknél is.
Egyébként visszatérve a bébisintér témára egy picit: az egyetemen valamelyik szombaton az előadó 6 hónapos kislánya is végig velünk volt, mert nem volt hová tenni
De tök jól bírta
Mikor éhes lett szünetet tartottunk, anyuka megszoptatott, aztán folytattuk
szerintem az első szava a többiztosítós modell vagy a konzorcium lesz
Először azt mondtam, hogy az enyémek tuti nem bírtak volna ki egy egész délelőttöt sírás nélkül, de aztán belegondoltam, hogy lehet, hogy igen, csak ikreknél ugye ha az egyik sír, már akkor is elkönyveli az ember, hogy "ezek" nem bírnak csendben lenni... nem?
Jó éjt mindenkinek, további szép hosszú hétvégét!
Ditke