Új privát üzeneted érkezett!

Judyt,
köszi, már vettünk időközben két egyformát, újak, onnan rendeltük Bécsből, ahol a karámot is vettük.
És ím az első étkezés benne: :)

Kép

Hol van ez a ház, Nyíregyen? Nagyon klassz!

Ditke,
remélem, ha majd csináltattok kültéri kemencét, lesz szerencsém nekem megcsinálni! :wink:
Örülök, hogy Csenge ilyen jól bírta a szombatot! Megy ez látod!
Mi volt Pepével a CT-n? Reméljük minden rendben lesz!!

Zsófikám is felállt tegnap, tök jó, hogy mostmár mindketten állnak. Bár úgy tűnik neki nem olyan erős a realitása, mint Annának, már egy napos állással csak fél kézzel kapaszkodik, meg olyan helyeken próbál felállni, ahol nincs jó kapaszkodási lehetőség, mint pl. a hűtő, aminél Anna kb. 3 hetes tudással próbálkozott. :shock: Borul is nagyokat. :?

Vettem én is a csajoknak Baby Banz napszemit, Zsófi kb. 5 percig tűrte, Anna elég jól bírja.

Kép

Kép

Kép
baba888

Ditke :)

Remélem semmi komoly nincs Pepével, és jól viseli az altatást! Írj amint hazaértetek.

Mitöl nagyobbodhatnak meg a hasi nyirokcsomók? Ez lehet egy sima fertözés vagy gyulladás is, nem?

Nagyon édes Cseni dumája! Az ajándékkal a mieinket is "meg lehet venni". :lol: Cél szentesíti az eszközt.

Baba :)
Jobbulást a lányoknak! Akkor a háti hordozókat sem tudtátok kipróbálni? Jobban vannak már?

Vikóka :)
Nagyon ügyesek a gyerekek, legyél is büszke rájuk!

Meme :)
Van fénykép Kristóf szülijéröl? Tegyél már fel belöle, ha igen. :D

Cat
Kép
cateye

Ditke!

Mi is nagyon együtt vagyunk Pepével! Ha az altatást is olyan jól viseli, mint bármit az életben, nem lesz semmi gond!!!
Cseni meg ügyes, ha mégis "alkut" köt.
A következő lépcsőfok az lehet, hogyha mamáék jönnek, ők viszik el őket Kinder meglepit venni... Nálunk nagy boltba járok Papával.
:wink:

Cat!

Nincs fénykép, de a szombati party-ról csinálok, s majd azt teszem fel.

Baba!

Babamagazinba tenném lányaid napszemcsis képeit legszívesebben!!!! ÉÉÉÉÉdesek!
Jobban vagytok?
Biztos, hogy allergia volt? Mert nálunk Zsozsónak egyszer 2 hetes kötő után jött egy vírus, s mint utólag kiderült már a kötőhártya gyuszit is ő okozta.

Kristóf mindenkinek NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNI a szülinapi köszöntést! ( ő kérte, hogy ezt így írjam ide)
Most meg itthon van csütörtökig, mert fáj a feje, torka, hasa.... Hőemelkedése is volt tegnap este. Rengetegen voltak a doktornéninél, biztosan valami vírus van.

Megyek fodrászkodni... Most kivételesen nem anyukám csinálja, hanem öcsém barátnője!

További szép napot:

Meme
szinta

Ditke!
Ezer drukk Pepének! Várjuk a híreket!

Baba!
Klassz a napszemi. Én még nem rendeltem, de már csak a fejméret lemérés van hátra, mert szerintem Bence eléggé a 46cm-es határon van. Nem szeretném, hogy egy hónapra legyen jó a szemi!
Kérdés: Hogy értetted azt, hogy Te szeretnéd csinálni Ditkéék kinti medencéjét? Kertépítesz? Vízmérnök vagy, vagy netán kőműves? ;-)

Kajálás ügyben, köszi a dicséreteket! Átadtam a Lurkóknak! Azóta már megy a kevésbé összeállós kaja is egyedül!

Szép du.-t Mindenkinek!

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok!

Meme!
Még a nyári időszámítás.
Hát igen, itt a fórumon is vannak ilyen esetek ;) és a nagyikreseknél Beáéknál harmadszorra hármasikrek. Nálunk szerintem azért is lett iker elsőre, mert valószínűleg a párom megállt volna egynél ;)

Ditke!
Remélem minden rendben van Pepével. :)
Cölibátus :lol:
Ezen én is csodálkoztam, hogy még nincs neve. Nálunk is megvolt a nevük, és nevükön is szóltunk hozzájuk, mikor még a pociban voltak. Mikor kivették az elsőt megkérdezték mi a neve? Én meg, hogy melyiket vették ki? A vagy B magzatot? Mi a lány nevekkel voltunk bajban. Már nem is emlékszem rá, mit diktáltam be a szülőszobán, hátha mégis lányok.

Eri
simones

Sziasztok!

Először is remélem Pepéval semmi komoly....

Vikóka, szerintem Baba kemencét írt, nem medencét :lol: , ettől még érvényes a kérdés :wink:
Én is gondolkodom egy épített kerti sütögetőn, kemenceféleségen.

A napszem nekünk is csak kakkor maradt fenn, ha 1, nagyon nagy a fény, 2, eltereljük a figyemüket valamivel.

Nem írom le, hogy megyek csirkepörit főzni, mert az asszony azt mondja, hogy mindig fényezem magam 8) , pedig dehogy :roll:

Kiliman

KépKép
kiliman

Baba!
Bocsi a medencéért! ;-)

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

:D Medencével nem foglalkozom. :D
De van egy cégem, búbos kemencéket, kerti grillezőket építünk. Na jó, nem én a két kacsómmal rakom a téglát, én szervezem a munkát, szerzem be az anyagot, intézem a szállítást, szóval én vagyok az ügyvezető, és van két ember, akik építenek. Az egyikük kőműves, és még családi hagyományként szívta magába a tudást :D , a másik iparművész, kovács, a vasmunkát minden esetben vele csináltatom, a kemencéket meg épp amelyikük ráér.
Ízelítő (és kedvcsináló) egyik munkánkból, ez egy kemence, grillező, bográcshely egyben: :wink:

Kép

Nekünk is van, csak az beltéri búbos, télen azzal is fűtünk, meg sütünk benne, nagyon szeretjük!

Cat,
nem tudtuk még kipróbálni, csak itthon méretre állítottuk őket, de már az is nagyon tetszett nekik! :lol:

Meme,
valószínű, hogy az volt, mert már szinte teljesen elmúlt, ez ami most van nekik, meg egy szimpla nátha. Remélem. Mindenesetre, ha újra kijön neki, elviszem a Budai Allergiaközpontba, megnézetem.

Kép
baba888

Sziasztok :)

Remélem Pepének nincs semmi komoly baja! Én már gondoltam rá, hogy milyen lehet orvosként anyának lenni, és ismerni az összes létező nyavalyát és figyelni, hogy nem jön-e ki valami a gyerekeken. Brrrr...

Utólag is boldog szülinapot Kristófnak. Várjuk a képeket.

A mi kemencénket tuti, hogy te csinálhatod. :) :) :) Sőt, ha lesznek kertjeim, akkor beajánllak. (Hogy ezt hogy kell írni??) :) :) :) Nagyon tetszik. Ti is tervezitek? Vagy hozza a megrendelő a terveket?

Judyt :)
Nagyon helyesek a srácok. Édesek, ahogy együtt nézelődnek. Nálunk is minőségi javulás volt, amikor ide költöztünk, de már alig érzem az állandó hisztik miatt.

Mennem kell dolgozni. :(
Jó éjt mindenkinek,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

sziasztok!

Köszi a szurkolást mindenkinek :)
Pepe tök jól tűrte, még engem is meglepett, hogy mennyire, pedig róla tudom, hogy elég szívós kiscsaj. Kezdték azzal, hogy szúrtak neki egy branült, annál sírt kicsit, de mire kint voltunk az ajtón, már szaladt :) Aztán valami bűn rossz ízű-szagú kontrasztanyagot kellett innia, és hősiesen legyűrte az egész pohárral, pedig az első korty után olyan fintort vágott, hogy röhögnöm kellett :lol:
Aztán mivel meg se látszott rajta, hogy a löttyben volt bódító is, hát benyomták neki az altatót, mindenkit meglepett, hogy meddig küzdött, hogy ne aludjon el :) Aztán szundizott egy jót, meglett a CT, tulajdonképpen sokkal nem lettünk okosabbak: tele van nyirokcsomókkal a lépágy, májágy, meg úgy általában az egész hasa :( De hogy mitől.... de legalább hasi daganatot nem láttak, így az kilőve. Most jön a további kivizsgálás. Tulajdonképen rengeteg dolog okozhat ilyet, kezdve onnantól, hogy olyan típusú akinek egy kis fertőzéstől is nagyok lesznek a nyirokcsomói és sokáig megmaradnak, odáig, hogy leukaemia, lymphoma :(( A kettő közt meg van az allergia, minenféle vírus meg baci fertőzés, ilyenek :( A mostani laborja alapján friss fertőzése, gyulladása nincs, szóval vagy valamai krónikus dolog, vagy ki tudja :( Úgyhogy jönnek a vérvételek, tenyésztések, aztán valami majdcsak hoz eredményt. Egyelőre azt mondtam, hogy a csontvelőt még ne vegyék le, előbb a kevésbé invazív vizsgálatok. Meg már a csontvelővételt is jól lehet helyettesíteni sima vérvételes immunvizsgálattal, csak baromi drága, de majd kiagyalok valami finanszírozást, nem akarom, hogy szegycsonton bökjék :( Én csak felnőttnek csináltam, de nem irigyeltem őket érte :(

Baba!

Tök jó, valami hasonlót szeretnék én is :) Sarokra kellene, középre a kémény a grillezőnek, aztán mellé valami pultféleség, tárolóhely a fának, bográcsnak, nyársaknak, rácsoknak... középen meg egy szalonnasütő lesz bográcsolós hellyel, körbeülősre :) Szóval elképzelés az van, csak pénz nincs :oops:

Gratulálok az ácsorgó lányoknak :)

Eri!

Nálunk előre megkérdezték, hogy mi lesz az első baba neve, mi a másodiké. Sőt, két fiúnevet is kértek, biztos ami biztos. :wink:

Vikóka!

Egy medence is jól jönne, bár én a kis kacsaúsztatókat nem kedvelem, egy rendes medence, amiben már úszni is lehet, meg nem fér el. Pénz meg úgysem lenne rá, azt nem igazán megcsinálni drága, hanem folyamatosan karban kell tartani, vízforgató, vegyszerek, fűtés...

Jó éjt mindenkienk!

Ditke
ditke62

Ez a dolog Pepével elég rosszul hangzik. :(
Nagy hős a kiscsaj! Nagyon drukkolok, hogy minden jól süljön el.

JÓ éjt,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Egészen eddig nem tudtam belépni.. :?

Eri!

A fiaid ascendese : BAK. ( nálam mindhárom gyerkőcé, meg még apáé is)

Ditke!

Kis hős volt Pepe! Nagyon büszke lehetsz rá! A továbbiakhoz pedig a legjobbakat kívánom Nektek. De, remélem csak az " ilyen " tipusúba tartoztok.
Konzultáltál valakivel? Mit mondott?
Húúú, ilyenkor nem előny, hogy minden eshetőséget szakmádból eredendően tudsz...
Mikor Kristóf kicsi volt, a legkisebb fertőzés, vírus olyan nyaki nyirokcsomó duzzadást idézett elő, hogy félelmetes volt! Rá is azt mondták ilyen tipus, elnövi. Így is lett. Még mindig bedurrannak a nyirok csomók a nyakán, csak már szemmel nem láthatóak.

Megyek, mert megyünk szandált venni, mert itt a jó idő.
Végül is a Maus mellett voksoltunk.

További szép napot:

Meme
szinta

Sziasztok!

Meme!
Köszi :)

Ditke!
Csatlakozom a dukkolókhoz, hogy minden jóra forduljon. :)
Most olvastam ezt a cikket:
Az orvosok az ország nyugati felébe vándorolnak
http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=151106

Eri
simones

Sziasztok!

Ditke, mivel szüleim orvosok, tudom, hogy mindig a legrosszabb esetre gondolnak... te ne tedd!

Baba, ha még vannak referenciamunkák dobd át privibe. Nem túl nagy a kert (200nm), de ha nem nyomná el akkor ...

Edit, a mi fiainkat (mindkettőt) megműtötték 1 illetve 1,5 hónaposan lágyéksérvvel. Altatták őket. A Tűzoltó utcaiban voltunk egy nagyon jó sebésznél. A Bernátnál olyan volt, hogy reggel bevittük, du elhozhattuk, benn sem kellett aludnunk!

Kiliman

KépKép
kiliman

Szerintem sok gyereknél van ilyen, csak mivel nincs hasi uh-juk éppen, nem szúrják ki. Nálunk Samu ilyen, hogy egy kis fertőzéstől hatalmasra dagadnak a nyirokcsomói. A múltkos a száján volt egy kis seb, valami gennykeltő baktérium támadta meg, és mintha mumpsza lett volna úgy megtagadtak a nyirokcsomói, és nagyon nehezen múlt el. Olinak ilyen sosincs. Ne izgulj, nem lesz semmi gond. Jelen esetben hátrány, hogy orvos vagy. :lol: :lol:

Cat
Kép
cateye

Ditke, Lilla ma veletek álmodtam. (Délután muszáj volt szunyókálnom, mert este nagyon sokáig dolgozom, nem bírom az éjszakázást. :oops: ) Lilláéknál voltunk látogatóban, és eljöttek Ditkéék is. Én meg szundiztam a lányokkal. (Álmomban is.) Rácsodálkoztam Pepe hajára, hogy milyen sötét Csengéhez képest ????? És amikor csörgött a telefon nem értettem, hogy miért olyan a hangja Lilláéknál a telefonnak, mint nálunk. :oops: :oops: :oops: Jó kis zavaros álom volt, de minden szereplő valóság. :)

Lilla :)
Örök hálám a turkált cuccokért. Nagyon édesek benne a lányok. Ma szívecskés pólóban voltak, mindegyik mutogatta, hogy neki milyen szép van. :) És ma a pizsukat is felavatjuk. :)

A többieknek bocsi, vár a munka.

Jó éjt.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

sziasztok!

Köszi mindenkinek a drukkot :)

Meme!

Persze, végighívtam az összes ismerősömet akinek kis köze is lehet az ilyen típusú problémához, hát onnantól kezdve, hogy azonnal csináltassuk meg a csontvelővizsgálatot odáig, hogy hagyjuk a francba, nincs semmi baja, mindeféle választ kaptam. :? Szóval marad az én verzióm a kivizsgálás sorrendjét illetően :P

Cat!

A múltkor én sem aggódtam, mert épp meg volt fázva, szóval ráfogtam arra. Már januárban is voltak ilyen nyirokcsomók a hasában, de akkor nem foglalkoztam vele. Viszont azóta duplájára nőttek, több is van, megfázva meg nincs. Olyannyira nincs, hogy van egy laborvizsgálat, ami kimutatja, ha van ilyen jellegű reakció a szervezetében, CRP-nek hívják, lehet, hogy ismeritek, no neki a CRP-je 0. Azaz egyáltalán nincs megfázva, nincs tályogja, semmi. Ezzel nem illik össze a nyirokcsomó kép, mert az nemhogy csökkenne, de növöget. Ráadásul tapintható nyirokcsomója nincs, se a nyakon, se a hónaljban vagy a combtőben, ha felsőlégúti fertőzés, nátha lenne, akkor a nyaki nyirokcsomók lennének első körben nagyobbak. Viszont ott nincs semmi, meg a mellkasröntgene is negatív, mondjuk ez jó, mert sok lymphomában ott kezdődik a tüdőhílusnál a nycs-megnagyobbodás.

Brigi!

És jó buli volt? :lol:
Kicsit sötétebb Pepe, de régen tényleg nagy különbség volt, Cseni egyértelműen szőke, Pepe meg szinte fekete volt, mára már kezd összemosódni, Pepe világosodott, Csenge meg barnult, de azért nem egyforma - ez sem :)

Eri!

Igaza van a cikknek, már tőlünk is sokan Karcagra vagy Szolnokra mentek. De olyat is ismerek aki a dunántúlra. Mi még várjuk a férjem szakvizsgáját meg a PhD-ját, ha addig nem rugják ki maradni szeretnének, aztán mi nem a dunántúlban gondolkozunk, hanem külföldre lenne jó kimenni. Első körben Ausztrália a cél, de elég lehetetlennek tűnik, ha nem, akkor csak van egy ország a Földön ahová mehetünk és nem ilyen albániai körülmények vannak mint itthon :wink:

Na, ennek örömére mennem kell angolt tanulni, mert felsőfokúznom kellene télen, de annyira nem birok koncentrálni, hogy tuti nem megy majd :( Ráadásul egy szivatós nemzetközi nyelvvizsgát kérnek (IELTS), ami 4 részből áll, de mind a 4-nél egyszerre kell 80% fölöttire írni a felsőfokú tesztet, részenként nem fogadják el :(
Kb. reménytelennek érzem, de még kapálózok kicsit :lol:

Ditke
ditke62

Nem tudom, mert én aludtam. :) :) :)

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Ditke!

A szaktudásod mellé, az anyai ösztönöd segíteni fog a vizsgálatok kiválasztásában. :wink:
Én meg úgy érzem, hogy a nyelvizsgád simán meglesz.Nem kell neked semmivel sem kapálóznod, meg ahogy írogattad eddig nem is kellett. :wink:

Brigi!

Ez aztán az álom. :lol: Azt álmodom, hogy alszom... Naaaaagyon tetszik!
Jó munkát neked, de ahogy kiveszem soraidból élvezed!

Csajok!

Kinek mennyire ment tönkre a dereka az ikrek után? Tudtok valami jó kenőcsöt?
A doki szerint a kettő 15 kg-os gyerek sok Nekem, s egyenlőre nem küld sehova... :?

Meme
szinta

A gyerkőceim mostanában 2 szerepjátékot játszanak:

- Zsófi az anyuka, Zsombi pedig a kisbabája
- Ők az anyuka és apuka, ilyenkor én szoktam lenni a gyerekük. :wink:

A képeken anyuka és apuka békés egyetértésben Thomas-t néz:
Kép
Kép
Kép

Még pizsiben, épp csak a kakaót itták meg, de ezek a gyerekek olyan lusták tudnak lenni. :shock:

Meme
szinta

Igen élvezem a munkát, de kiderült, hogy anyásabbak a gyerekeim, mint gondoltam. Vagy csak a betegség után úgymaradtak. :) Nem jó egyébként, hogy itthon vagyok és látnak, mert így mindig eszükbe jut, hogy de jó lenne, ha anyával játszanánk. Sztem sokkal jobban menne, ha nem lennék itthon. De azért azt mégsem akarom. Kicsit sok lenne nélkülem/nélkülük.
Egyébként elolvastam a Szűz horoszkópját. Tipikus példány vagyok sztem. Talán még jobban rámillik, mint a Mérleg. Benne van az is, hogy munkamániás vagyok. Élvezem, ha csinálok valamit és nagyon szeretem pontosan és jól csinálni. Már hiányzott, hogy valami olyan kihívás legyen az életemben, amiben jól tudok teljesíteni. Az anyaság élmény, de nagy küzdelem, hogy úgy érzem nem tudok rendesen megfelelni.
Ha selejteztek ruhákat, akkor gondolj ám rám!!!!! Na nem mintha a varrás mostanában aktuális lenne, de gyűjtögetek szorgalmasan.

Sajnálom, hogy fáj a derekad! :( Remélem azért idővel javul, ha nem kell annyit emelgetned a gyerekeket. Átköltözteted őket a heverőre és annyival kevesebb emelés. :wink:
Nekem érdekes módon nem fáj. Bár enyimék csak 11 kilósak. Azért az is biztos sokat számít. Én csak marhára elfáradok estére.

Megyek, mert Borka ajázik.

Puszi,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Most látom a képeket. Zabálnivalók. Ezt kitől láthatták vajon?! :) :) :)

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Meme!

Sajnálom,átérzem a a helyzeted a derekad miatt!Bár nekem izületi probléma miatt (is) fáj a derekam+ a törpök miatt,ezért én Voltarent (gel)szoktam hasznáálni. Ez NEM-szteroid típusú gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító gél.Azt írja,hogy az izületek és izmok fájdalommal járó elváltozásai esetén enyhíti a fájdalmat,gyulladást. Nekem nagyon bejött,bár én ma már sokszor a tablettával együtt alkalmazom (azért kár,hogy egy röntgenre nem küldött el illetve egy egyszerű izületvizsgálatot nem csinált).
A hátamra,ami viszont az emelgetéstől fáj, a reparil-gél N-t használom.Fájdalom,gyulladás és ödéma csökkentő.Vadgesztenye kivonatot tartalmaz.Többek között gerintáji fájdalmakra ajánlja. Hú ez nagyon jó egy kis "apa-masszírozással" egybekötve! :lol: :wink:
Próbáld ki mindkettőt!!!Remélem,valamelyik bejön!
Ja és ami sokat segített még,hogy a lehető legkevesebbet emelgetem a fiúkat.Ágyba be-ki már ők másznak,a pelenkázóra fel,etetőszékbe be,kádba be,lépcsőn fel-le.Nekem csak a kádból kell őket kivenni,meg az etetőszékből.Ha meg vígasztalni kell,keresek egy helyet,ahova leülhetek és úgy szeretgetem meg!

Meme!
Szorítok,hogy minél előbb kiderüljön,hogy semmi komoly gond nincs!!!Számomra elég rémisztő,amiket itt felsoroltál (igaz,én teljesen laikus vagyok).

Kiliman!
Remélem,nálunk is ilyen könnyen megy majd!Próbálok,nem parázni rajta,nehogy ezzel rémítsem meg az Olivért!

Baba!
Gyönyörű ez a kemence-csoda!!!!

Szép estét!
Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Baba!
Tényleg szép ez a kemence :)
Ha lenne kertünk, készíthetnétek nekünk kemecét, Brigi pedig a kertet :)

Brigi! és aki még ért a kertészkedéshez!
Kitalálta valamelyik lakó, hogy cseréljék ki a füvet a kertben, és előtte cseréljék le talajt is. Ezzel nem is lenne gond. De a kertet főleg a gyerekek használják, annak a lakónak csak az erkélye néz a kertre. Ha jól tudom néhány hónapig akkor nem tudnánk kimenni az udvarra. (legalábbis a bölcsiben így volt) Ráadásul locsolni is kéne hajnalban és este. Eddig mindig 4 körül kezdték a locsolást, mivel ők akkor értek rá :( Mi meg az udvaron a sáros talajon játszhattunk a tűző napon :(
A füvesítést és a növények ültetését nem kora tavasszal kellett volna megcsinálni? Hány cm termőföldet kell kicserélni, hogy meg is maradjon? Mennyit kell locsolni és mikor?
Mi a gyerekesek inkább a játékokat szeretnénk kicserélni, mert némelyik már balesetveszélyes. :( A hintákat is mi javítottuk, homokot is kétszer cseréltünk nem a közös pénzből, hanem a szülők intézték, arra nem volt pénz sohasem. Most pedig erre lenne? :roll:
Holnap lesz a közgyűlés.

Meme!
Nekem is fájt a derekam, de nem használtam kenőcsöt. Inkább próbáltam a tartásomra figyelni, és kevesebbet felvenni őket. Bár ők nem voltak 15 kg-osak.
Édesek a képen :)

Ditke!
Miért pont Ausztrália? :)

Eri
simones

Sziasztok!
Köszike a dícsérő szavakat!!! :)
Ja és a térkő igazából nem is térkő, mert beton, csak sablonnal lett belenyomkodva a minta.Vagyis ezt mondta az előző tulaj.De nekem is nagyon tetszik.:)

Meme!
Nagyon arik a gyerkőcök!!!
És ha Te vagy a gyerek, rossz szoktál lenni????

Baba!
Nagyon szupi lett az etetőszéketek.
Igen Nyíregyen van a ház, vagyis a központtól 7 km-re, de még nyh.-hoz tartozunk.

Ditke!
Nem semmi kiscsaj Pepe, nagyon hősies volt!!!
Biztos rendbe jön minden!!!

Puszi

Judyt
KépKép
judyt

Sziasztok!

Elnézést kérek a bepofátlankodásért, a "ma mégsem jött meg"-ből vagyok. Elkezdtem extra minőségű angol baba,-és gyerekruhákkal foglalkozni. Akit érdekel nézzen körül az odalamon a http://babaturi.gportal.hu címen.
Tina

tynus12

Most voltam a bölcsiben szülői értekezleten. Nagy szerencsénk van. Állítólag most fog kijönni a Közlönyben, hogy aki aug.31 -ig betölti a 3 évét, az nem maradhat bölcsiben. :cry: Szerencsére mi októberiek vagyunk, így maradhatunk, mert év közben nincs felvétel a körzetes oviban. :D Viszont beszigorítják a szülői munkáltatói igazolásokat, mert azok a gyerekek nem maradhatnak bölcsiben, akiknek nem dolgoznak a szüleik, így APEH igazolásokat is fognak kérni a munkáltatóktól.

Cat
Kép
cateye

Cat!
Akkor ezek szerint eddig aki augusztus 31-ig betöltötte a 3 évet, maradhatott szeptembertől bölcsiben :roll: Nálunk tavaly nem maradhatott, ill. volt egy kivétel pár napig, ui. az ovija felújítását nem fejezték be időre. :)
Aki csak be van jelentve valahova, de nem dolgozik, az úgyis tud APEH-os igazolást vinni. Aki pedig dolgozik, de nincs bejelentve, vagy munkanélküli és éppen munkát keres, az megszívta? :(

Eri
simones

Eri :)
Hát én még nem telepítettem füvet, és azt nem tanítják, hogy hány hétig nem lehet gyerekeket ráengedni, de leírom, amit tanítanak. Fát, bokrot, virágot ültetni ált. ősz és tavasz a legalkamasabb, de mióta rengeteg földlabdás növényt lehet venni, ezt nem kell ennyire szigorúan venni. Szabadgyökerűből azért még mindig ez az ideális, de földlabdásan akármikor lehet, csak öntözni kell. A füvesítésre a májust, illetve a szeptembert szokták mondani, mert akkor már/még elég meleg van a fűmag kikeléséhez, és van természetes csapadék is. Többnyire. :? Na most, a meleg már tuti megvan áprilisban is idén, a többi meg csak az öntözésen múlik. Öntözni akkor kell, amikor még/már nem tűz a nap. Tehát minden nap kétszer reggel korán, illetve késő délután, nyáron inkább este. Nyáron a 4 óra még korán van sztem. Mondjátok meg a szomszédnak, hogy este locsoljon sorozat helyett. :wink: Talajcsere? Hát sztem a felső 15 cm lenne jó. De nem biztos, hogy cserélni kell a talajt, lehet, hogy elég feljavítani. Valami trágyaféle, meg egy kis tőzeg. De én tényleg nem vagyok füvesítési szakember. :oops: Hasraütésre úgy 1,5-2 hónapot mondanék gyerekmentesnek, de persze sok függ az igénybevételtől. Hány gyerek, és mennyire a füvön megy a mozgás?
Ditkéék nemrég csinálták, lehet, hogy ő okosabbat tud ebben a témában mondani. Mert elmélet és gyakorlat nem mindig találkozik. :wink:

Na megyek, mert a csajok még nem alszanak.
Puszi,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi!
Köszi. :) A locsolás nekem is gyanús volt. Nem is látszott a növényeken. Az igénybevétel pedig nagy lenne, főleg a suli szünetben. ;) A kertnek elég nagy része fű. Ha azt nem lehetne használni, akkor csak a homokozó maradna, de de. nincs árnyék, és a hinták, alatta kaviccsal. De ez nagyon kevés lenne. Még a pancsoló medencét sem tudnánk hova rakni, ami nyáron nagy kedvenc.
A fiúk sem alszanak még, apával beszélgetnek, aki végre nem elalvás után jött haza. ;)

Eri
simones

Egy kompromisszumos megoldás? Nem tudom akarod-e, de sztem ha részekre bontjátok és több menetben csináljátok, akkor mehetne. A játszón is, ahol elég sok gyerek van, be tudták tartani, hogy a lekerített részre ne nagyon menjenek be. Aztán ha az egyik rész megvan, egy újabbat lekeríteni. Valami szalag is elég, nem olyan kicsik már a gyerekek. Csak jól kell kitalálni, hogy jól működjenek a részek külön is.

Brigi

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

sziasztok!

Eri!

Mi ősszel füvesítettünk, szeptemberben. De nálunk egyszerre volt az öntözőrendszer telepítéssel. Akkor úgy volt beállítva a rendszer, hogy 4x locsolt naponta, inkább rövidebb ideig, hogy a talaj felső rétegét nedvesítse csak be, mert azt mondták a kertészek, hogy a fűmagot nedvesen kell tartani, hogy nagy százaléka ki is keljen, a napi egyszeri öntözés kb. semmit sem ér. Aztán mikor már meggyökeresedett akkor elég reggel-este öntözni, és akkor hosszabb ideig fut a locsolás, nálunk hajnalban meg este öntöz mostmár a rendszer, hogy reggel ha kimegyünk már száraz legyen és este se kapjunk hidegzuhanyt ha kint vagyunk :wink: A friss fűmagnál egyáltalán nem kell eláztatni a talajt, semmi értelme, mivel a mag úgyis csak a tetején van. Nyári melegben meg amúgy is hamar szárad.
Nálunk kb. 10 centi termőföldet hoztak a tetejére, mert tiszta homok egyébként itt a talaj, meg trágyát is hoztak rá, azt még belekeverték az ültetések, füvesítés előtt. (Ami meglepett, hogy a trágya is tök olyan volt mint a föld, én felkészültem rá, hogy irtó büdös lesz meg minden , de nem :lol: látszik, hogy városi gyerek vagyok :lol: )
Mivel ez ősszel volt, így már nem is voltunk kint, nem mentünk rá a fűre, szóval a gyerekmenteséget nem tudom, de kb. 1 hónapig nem kéne. Egyébként ha sokat rohangásznak később és sok gyerek, akkor tök mindegy, később is ki lehet taposni :shock: :?
Briginek igaza van, csinálják több részletben, akkor mindenki jól jár :)

Meme, Edit!

Nekem már az ikrek előtt volt gondom a derekammal. De meg kell nyugtassalak: semmi értelme röntgenezni, mert attól, hogy látják, hogy esetleg van egy kis porckopásod, vagy netán el van csúszva kicsit a csigolyád, attól még úgysem csinálnak vele semmit, szóval felesleges sugarazni. Amikor meg olyan fokú lesz a dolog, hogy már értelme legyen műteni (mondjuk egy jó kis gerincsérv gyöki tünetekkel) azt meg érezni fogod, és akkor olyan panaszaid lesznek, hogy akkor majd küldenek röntgenre. Addig úgyis csak a tüneti terápia van, kenőcsök, gyulladáscsökentők, fájdalomcsillapítók. Flector, Voltaren gél, vagy a Flectornak van granulátum formája, vízben kell feloldani, az állítólag nagyon jó, nem tudom van-e recept nélkül. Vagy mehet hozzá nem-szteroid tabletta, pl. Voltaren, Aleve, meg ilyenek.
Mondjuk a nem-szeroidokkal vigyázzatok, akinek van gyomorpanasza szedjen hozzá gyomorvédőt, jó kis fekélyt tud csinálni :(

Egyébként én már szinte egyáltalán nem emelgetem őket, a kiságyba maguktól bemásznak, pelenkázni földön vagy az ágyon szoktam, már nem emelgetem a pelenkázóra őket, a kocsiba is bemásznak maguktól, csak akkor emelem ha olyan nadrág van rajtuk amit nem kellene nagyon összekoszolni, lépcsőn meg gyalog mennek, kádba is ki-be másznak maguktól. Mostanában úgyis az "egyedül" korszak közepén járunk :D

Meme, ez tök jó, hogy ilyen jól eljátszanak együtt a gyerekek. Ezek a szerepjátékok nálunk csak a babával mennek, ők az anyukák, a baba meg a gyerek, folyton pelenkázni kell, pólyázni, öltöztetni, hordozóban hurcolászni, altatni, etetni... még cumiznak is a babák, szóval nem úsztam meg a cumi-keresgélést, folyton elhagyja a baba a cumiját és én meg kereshetem :evil:
Bár lehet, hogy nálunk az a baj, hogy mindkettő anyuka akar lenni? Lehet, hogy ez még egy előnye a vegyespárosnak :wink:

Cat!

Ez jó hír, akkor legalább Nektek biztos a helyetek. Viszont akkor nem tudom hogy oldom meg a Bt-ből kért munkáltatóival, ha Apeh igazolás is kell...

Holnap megyünk reggel vérvételre Pepével. Mostanában folyton doktorosat játszik. Vajon miért ? :wink:
Ja, és ma adtam szurit nagyapának, amit nagy figyelemmel néztek, aztán megállapították, hogy nagyapa nem sír :) szóval remélem holnap Pepe sem fog :) Ja, és egész délután engem szurkáltak :lol:

Jó éjt!

Ditke
ditke62

Én örülök ennek, hogy bekeményítenek a munkáltatói igazolásokkal. Nagyon sok olyan gyerek foglalja a helyet a bölcsiben, akikröl konkrétan tudom, hogy Anyuka nem dolgozik, viszont egy szomszédunk meg havi 140 ezret fizet bébiszitterre, mert vissza kellett mennie dolgozni, és nem vették fel a fiát a bölcsibe, helyhiány miatt. Sok állítólag a kismama is a bölcsiben, aki a nagyobbik gyerköcöt bölcsibe tette, amíg otthon van a kisebbel.

Ez az aug.31-es határidö csak 2 gyereket érint nálunk, de öket amúgy nem vették volna fel oviba, mert mindketten augusztusiak, de így állítólag a körzetes ovijuk köteles lesz felvenni öket. Hát várjuk meg a végét....

Amit írtam az csak a bölcsire vonatkozik, az ovikra nem. Szerintem ott nincs olyan szigorú szabályozás, mert nem is szükséges.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Brigi! Ditke!
Köszi. :) Remélem sikerül majd valami jó kompromisszumot találnunk. :)

Cat!
Lehet, hogy félreérthető voltam. Ennek én is örülök. De mint írtam, sokan akkor is tudnak igazolást szerezni, ha otthon vannak. :( Így ez sem igazi jó megoldás. Nekik pedig el kell fogadni az igazolást.
A papírokról csak annyit, sajnos nagyon sokan úgy kapnak tankönyvtámogatást, ingyen ebédet, hogy papíron egyedül neveli az anyuka a gyermeket. Holott a valóságban a főnök apucival együtt élnek, a legdrágább ruhákban jár, és drága mobilja van. De mivel papírja van róla, meg kell adni a támogatást. :(
Mi meg "csak" 2 gyermeket nevelünk és házasságban. Akkor most ki van hátrányos helyzetben? :roll:
Inkább nem is bosszantom magam. ;)

Mindenkinek szép napos, nyugodt, békés hosszú hétvégét kívánok! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Eri
simones

Sajnos az társadalmi igazságtalanságokon hiába bosszankodunk, nem tudjuk megoldani. Amíg ilyen kiterjedt és megfoghatatlan fekete jövedelmek vannak az országban, virágzik a fekete gazdaság, addig mindig a papíron transzparens embereket fogják sújtani, mert valakitöl be kell szedni az adót, járulékokat stb. Ez sajnos az élet minden területén így van, hogy vannak ügyeskedök és kiskapuk, amit a magyar ember meg is talál és ki is használ.

De azért hidd el, hogy nagyon sok embert ez a döntés is vissza fog vetni a csalástól, aki eddig azt gondolta, hogyha ilyen egyszerü csalni akkor csalunk. Én csak a saját csoportunkban tudom, hogy sokan betojtak ettöl a döntésétöl a bölcsinek, söt az új jelentkezök közül voltak többen akik visszamondták a jelentkezést, amikor ezt megtudták. :D

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Megvolt a közgyűlés, megint jó sokáig tartott. A fű ügyben végülis abban állapodtunk meg, hogy csak ahol már nagyon kell, oda telepítenek újat egy kis termőfölddel. :) Így nem lesz lezárva a játszótér. Aztán majd pár év múlva, ha nem lesznek gyerekek, akkor lehet majd angol pázsitot nevelgetniük. ;) Volt akit zavarnak a gyerekek, hogy az udvaron játszanak, kiabálnak. Megkérdeztük, hogy inkább a lépcsőházban vagy a lakásban tegyék ezt? :roll: Dehát ez egy társasház. Minket meg az zavar, hogy hajnalban mászkálnak, fürödnek, bejön az ablakon a cigifüst. Aki nem bír ilyen helyen lakni, menjen tanyára. Egyébként az egyik szomszéd családi házban néha 2 külfödi gyerek nagyobb zajt csap, mint az udvaron a többiek. Velük mit csinálnának? Ráadásul, akit nagyon zavar a gyerekzaj, az pedagógus. :( Hozzá nem fogom beiratni a gyerekeimet suliba.

Cat!
Persze valamennyit visszatart, de nem mindenkit. Inkább bővítenék az ovikat, bölcsiket. A bezárt suli helyén is inkább bővítenék az ovit. Legalább a környékünkön kicsit javulna az ovi helyzet, és így a bölcsikben is jobb lenne. :)

Eri
simones

Meme,
nagyon édesek, ahogy bújnak egymáshoz!!! :lol:
Nekem is fáj a derekam, nemrég volt egy nagyon fájós időszak, most épp egész jó. Én sem igazán használok semmit, amikor nagyon fáj, Laci szokta bemasszírozni egy kis Voltaren kenőccsel, meg párszor kipróbáltam a Flector EP tapaszt. Ez elég jó!

De már beletörődtem, hogy ilyen kis roncs vagyok, minden nyavajámat ráfogom (azt hiszem joggal) az egykori gerincműtétemre. :?

Brigi,
voltunk ma kirándulni, az útvonalak közül a Gyadai tanösvényt választottuk, ez tűnt a legkevésbé megeröltetőnek elsőre. NAGYON KLASSZ VOLT!! Gyönyörű hely, nem is tudom eddig miért nem tévedtünk arra. A terep pont jó volt, a végére meg elég is... :lol:
A csajok is nagyon élvezték, megint ment a röhögcsélés, dumálás. A vége felé mind a ketten el is aludtak. Eből is látszik, milyen kényelmes volt nekik a hordi. :D

Cat,
szuperek a hátihordik, nekünk is kényelmes volt, és tök jó, hogy mennyi állítási lehetőség van rajtuk. A végén már elfáradt a vállam, akkor felhúztam az alsó összecsatolós pántot a csípőcsontomra, jól meghúztam, és így szinte teljesen tehermentesíteni tudtam a vállamat. :wink:

Holnap reptér, hétfőn családi grillezés nálunk, kedden megint reptér.

Mindenkinek további jó pihenést!

Kép
baba888

Mi ma voltunk kint megnézni, hogy áll a házunk. Egész tűrhető. Ha mi nem lennénk beszerzésekkel lemaradva, hamarosan költözhetnénk. Így viszont egyre csúszik. :? De én még mindig imádom a kertemet, még ebben az állapotában is. De amilyen lesz azt főleg. A lányok nagyon élvezték a kintlétet, sétáltunk velük a faluban is, de a legnagyobb sláger a coule kavics halom volt az udvaron. Azon egyensúlyoztak egy csomót. Felmértem a gyümölcsfáinkat is. Készülök a szüretre. :) :) :) Sárgabarackfánk van, de termés rajta nuku. Remélem jövőre nem lesz ilyen eszement idő. A körtefa viszont dugig van, de szó szerint. Sztem már most elindulhatok támasztékot szerezni az ágak alá. Úgy örülök, hogy saját gyümölcsünk lesz. Ennyi év kolesz, meg városi élet után sem tudtam megszokni, hogy nem terem gyümölcs a kertünkben, ahová kiszaladok és szedek abból, ami éppen érik. Ribizlink is lesz. Remélem a lányok értékelni fogják. Tavaly csak agyoncukrozva ették meg. Na nem ömlengek tovább a mi szép nagy kertünkről.
Egyébként kicsit felborult mostanában a napirendünk. Ma pl. még mindig nem alszanak, bár már csend van. Kop-kop-kop. De remélem, ha kiköltözünk a rendszer visszaköltözik. Valahogy ennyi élmény mellett nem akaródzik nekik aludni. Viszont vannak napok, amikor meg már 11-kor kéretzkednek be az ágyba, mert olyan fáradtak. Nem értem én ezt. :roll:

Örülök, hogy tetszett a hely. Jó szívvel ajánlgattam, de én évek óta nem jártam arra. Amikor utoljára voltam az egész terület szinte szűz volt még. Csak a piros meg a kék túra volt meg. Azóta építették a tanösvényt, meg az Óriások pihenőjét, meg egy csomó más dolgot. De a képek alapján elég jó lett.
Ha vége lesz ennek a munkámnak, akkor feltétlenül el fogunk menni mi is végre megint.
A kék túra egyébként brutál ezen a részen, olyan meredek, hogy jó, hogy nem indultatok neki a hordozókkal. :) Viszont nagyon szép a kilátás a Dunakanyarra fentről. Egyszer voltunk fent ködben, varázslatos volt. Hosszú szakaszon a gerincen megy az út, és fantasztikus volt a lábunk alatt a felhőket nézni.

Na megyek és folytatom a munkát.

Jó éjt nektek,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Elromlott a gépünk, nem tudtam jönni, unokatesóm a házi rendszergazdánk sajnos csak jövőhéten tud jönni. Addig is összedugtam az őskövület gépünket, de órákig tart mire ide eljutok. :(

Nem is tudom hol kezdjem..., Ditke, gondoltam rád, az anyai szív aggódására, főleg, ha orvos az illető! Ne aggódj, minden oké lesz, Pepe bizonyít!!!
Edit!
Olinak is drukk!!!!

Füvesítés: Mi éppen benne vagyunk, de nulla tapasztalattal, férjem olvasgatta a neten hogyan is kell. Én a babanetes fórumot, ő meg a füvesítés fórumot.. :D Szóval mi vasárnap vetettünk és próbálunk minél többet locsolni, ami nem igazán megy...Nincs automata öntözőrendszerünk, meg semmi segédeszközünk, csak slaggal csináljuk, illetve főleg a párom. Na meg napközben nem igazán voltunk itthon a héten, a nap meg eléggé sütött, úgyhogy nem tudom mi lesz a vége. Állítólag mindig nedvesnek kéne lennie, amig csírázik és elkezd nőni. Na most nálunk majdnem mindig száraz. Kiváncsi vagyok, eddig 6 nap telt el, de eddig még semmi.... lehet, hogy ősszel újrakezdjük....... :?

Derékfájás: Csatlakozom hozzátok, én is szenvedek miatta. Hullámvölgyeim vannak, időnként úgy beáll a derekam, hogy nem birok mozogni, nem birom felemelni a fiúkat. A megoldásra még nem jöttem rá, én is csak kenegetem, de igazán semmi nem segít. Aztán egyszercsak jobb lesz. Szülés óta kb. 5-6-szor volt nagyon durva a dolog. Volt olyan, hogy 3 hónaposak voltak a fiúk, én meg nem tudtam őket felemelni. Szerencsére akkor anyukámnál laktunk és napközben a hugom tudott segíteni, de pl. tavaly nyáron nagyon szenvedtem, segítség nulla, a fiúk menni nem tudtak, de persze már jó nehezek voltak. Na azt az időszakot nagyon megszenvedtem. Most épp jobb passzban vagyok...kopkopkop.

Szerdán voltunk tejterhelésen, Vendelnél úgy néz ki minden oké, egy hétig minden nap iszik próbaképp max 1 dl tejet, aztán, ha semmi nincs, akkor mehet minden tejtermék. Gergőnél sikertelen volt a dolog, ugyanis az első adag tej után (3-szor kell inni a 3 óra alatt) belázasodott. Dr.nő azt mondta a torka nagyon csúnya, fehér hólyagokkal, valami vírust nyalt be. Csak azt nem értem reggel miért nem látták.., ugyanis megvizsgálták őket a tejivás előtt, a torkukat is megnézték. Igaz, hogy orvostanhallgatók, de ketten is. Mondjuk ennél a toroknézegetésnél eléggé szenvedtek, az egyik közölte is, hogy ő hogy utálja ezt csinálni.... :shock:

Cat!
Eddig semmi tejterméket nem ettek, savanyítottat sem, de remélem most már minden mehet.

Bölcsi: Én nem örülök ennek a szigorításnak, saját önzőségem miatt. Beadnám őket 2 évesen bölcsibe fél napra, de én még maradnék egy picit itthon. Tudom, hogy több ilyen lehetőségem nem lesz már, úgy értem, hogy ne kelljen dolgozni. Ki kell használnom egy kicsit, utána egész életemben dolgoznom kell, hacsak nem nyerek a lottón... Ezzel biztos sokan nem értetek egyet, de én most így gondolom. Azt hiszem önző vagyok...???

Na befejezem, kisregényt is tudnék írni..., lehet, hogy ez sem fog elmenni ezzel a géppel...., megpróbálom.

Jó éjszakát Mindenkinek!

Kata

Kép
kateduo

Kata :)

Sztem senkinek semmi baja nem lenne a terveiddel, csak éppen az eléggé igazságtalan lenne, ha olyan gyerekeket szorítanátok ki a bölcsiből, akiknek a szülei tényleg dolgoznak és nem tudják máshová tenni a gyereküket. A bölcsi nem ingyen játszóház. Ez egy segítség azoknak a családoknak, ahol nem tudják a munka miatt máshogy megoldani a gyerekek ellátását. Tudom, hogy sokan járatták bölcsibe a gyerekeket és nem dolgoztak, de most kevés a hely és sok a jelentkező. A te igényed nem önzés, csak magánbölcsibe kell menni.
De egyébként mi szerencsések vagyunk, mert óvodás korukban is maradhatunk otthon, és kiélvezzük a nem dolgozunk, és nem gyerekezünk idő is. :)

Jó éjt,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi!

Tudom, hogy így van, tökéletesen igazad van. A magánbölcsit nem tudnánk megfizetni, a két gyes lenne elég egy gyerek bölcsijére.... A legjobb az lenne, ha tudnám, bőven van hely és senki helyét nem vennénk el, hanem ha maradna hely, azt töltenénk be. Itt van egy nagyon jó bölcsi, elég nagy, azt hiszem 6 bölcsi csoport van, csak kérdés mennyi gyerek fog jelentkezni.... Sztem az lesz a megoldás, hogy jelentkezünk, most kell május első hetében, aztán meglátjuk hányan jelentkeznek, ha pedig úgy látom tényleg igazságtalanul mi kerülnénk be olyanok rovására, akiknek tényleg szükségük van bölcsire, akkor visszalépünk. Szerintem így a legkorrektebb. Egyébként csak október közepétől lesz nálunk aktuális a dolog, addigra úgyis minden kiderül....
Hogy gondoltad, hogy ovis korukban otthon, közben nem gyerekeztek? Segíts, ezt nem értem...... 8) A nem dolgozunkat értem....
Aztán jövőre viszont tényleg munka, akkor viszont maximálisan jogosultak leszünk a bölcsire.

Meme!
Tegnap este az ágyban jutott eszembe, hogy nem is írtam mennyire jók a férj-feleség fotók!!!! Nagyon tetszenek.

Ma hajat akartunk vágni a fiúknak, de végül csak Gergőét sikerült, ment a sírás ezerrel, a végére lenyugodott, de Vendel, mint a sakál, úgyhogy abbahagytuk, nem akartunk gyerekkínzást. :roll:

Délután ha minden igaz, megyünk Gárdonyba, szörfnapok vannak....,(párom nagy szörfös)

További jó hétvégét!

Kata

Kép
kateduo

Ja még a bölcsiről..., szóval a lelkisimeretem mindig nagyon aktív volt, úgyhogy abba sosem tudnék belenyugodni, ha igazságtalanul nem kerülne be valaki...., amúgy a bölcsi gondolatával is barátkozom, szintén a lelkiismeretem miatt, hol így-hol úgy gondolom. Még arra sem bírtam rávenni magunkat, hogy egyszer kettesben a párommal elmenjünk valahova úgy, hogy a fiúkat itthon hagyjuk akár egy éjszakára. Pedig tavaly eldöntöttem, hogy 1 éves koruktól megpróbáljuk, hogy alszanak mondjuk a nagyinál egy éjszakát. Persze azóta sem sikerült rászánnom magam, ráadásul most már meg sem fordul a fejemben. Eszemben sincs akár 1 éjszakát is nélkülük tölteni!!!!! Amikor én voltam kicsi, nagyon sokat voltam a nagymamámnál, sokat voltam beteg és anyum nem tudott mindig otthon maradni velem, dolgoznia kellett, ezért a nagyimnál voltam. Ezért is nagyon szoros a kapcsolatom máig is a nagyimmal.
A témától teljesen eltértem...., na mindegy....
Szóval igazad van, csak néha annyira megőrjítenek, kikészítenek a fiúk, hogy ez a megoldás jutott eszembe, hogy türelmesebb, megértőbb lehessek.

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

A fiaim összekeverték a szezont a fazonnal,mert még mindig alszanak.Mind a 4!!!!!

Kata!
Részben megértelek a bölcsivel kapcsolatban,meg értem a többiek szempontjait is.Azt gondolom,ma Magyarországon nincs olyan helyzet,amiben létezik igazság! Az igazi az lenne,ha egyáltalán gyerek melől nem kellene visszamenni dolgozni,mert a férj annyit keresne,hogy eltartaná a családot. Aki unja a babázás,mehetne dolgozni,mert lenne hely,mivel megtudnál bármit fizetni.Na de ilyen nincs!!!! Így most hagyjuk a helyet azoknak,akiknek muszály dolgozni. Mi megy próbáljuk a tágabb családot bevonni a gyerek-felvigyázásba! :wink:

Kiliman!
A műtéttel kapcsolatban azt szeretném kérdezni,hogy előtte-utána menyni ideig nem ehettek.ihattak a fiúk?
Illetve még azt (bár nálatok azt hiszem,hogy ez nem volt szempont),hogy mennyire kellett utána óvni a mozgástól,fürdéstől? Az enyémek már elég bölcsis hangulatot csinálnak: birkóznak,kergetőznek,löködik egymást (szeretgetik csak nem mindig finoman).Szóval nem tudom,hogy szabad-e a műtét másnapján hazajönnöm vele vagy dekkoljak még 1-2 napot a szüleimnél.

Ditke!
Te esetleg tudsz erre válaszolni? Bár azt mondták a heg kb. 2cm-es lesz,de ez menynire sérülékeny 2-3nap múlva??

Na most mennem kell,mert a Marci felébredt!Végre!
Szép napot!
Bocs,többiek!Majd máskor!

Edit

Kép

Kép
edit73

sziasztok!

Kata!

Maximálisan megértelek, én is ezt akarom csinálni, csak én a Brigi féle verzióban: oviba mennek a csajok, én meg még maradok itthon : szerintem így értette a nem dolgozunk-nem gyerekezünk időt :wink: Bár a maostani helyzet a kórházunkban még beleköphet a levesembe :?

Egyébként nálunk is így volt, mikor kicsi voltam, akkor 1 évesen néhány hónapra lepasszoltak nagymamámhoz, mert akkor államvizsgázott anyu, de nekem ez nem jó, hanem kifejezetten rossz emlék. Mindenki azt mondta sokáig, hogy nem emlékezhetek rá, csak mikor elmondtam olyan részleteket, amit tuti nem mesélhettek, akkor hitték el, hogy tényleg emlékszem. Később is voltam többször nagymamámnál, mégsem volt jó kapcsoltom vele, mondjuk rossz sem, olyan semmilyen, évente két-háromszor lementünk gyerekként mint kötelező vizit és ez is le volt tudva.
Én emiatt nem hagytam eddig sem és nem is fogom egyik nagymamánál sem hagyni a gyerekeket éjszakára, majd csak ha magától mondja, hogy szeretne. Nem szeretném, hogy olyan emléke legyen, mint nekem.

Tejterhelés: reméljük minden rendben lesz :)
Egyébként orvostanhallgatóként én is utáltam a gyerekgyógyászatot (na jó, ma is utálom), felnőttnek meg lehet mondani, hogy feküdjön nyugodtan, nyissa ki a száját, sóhajtson nagyot, gyereknek meg mondhatod, úgyis csak ordít :( Sosem tudtam mit kezdeni velük, engem inkább idegesített :oops: Persze nem is mentem gyerekgyógyásznak :wink: Bár sokat ügyeltem körzetben, vidéken a legtöbb helyen nincs külön gyerekügyelet, szóval kénytelen voltam valamennyire beletanulni, és rá kellett jönnöm, hogy tényleg lehet valamit hallani ordító gyereknél is a tüdején :lol: Persze azon túl, hogy közben megsüketülsz :) Ezt sokáig nem hittem el :lol:

Füvesítés: nekünk öntözőrendszer volt, mégis volt ahol nem volt jól beállítva és ott elég foltosan kelt ki. De ahogy níírjáto majd besűrűsödik, meg ősszel legfeljebb a hiányzó részekre szórtok még fűmagot. Csak arra figyeljetek, hogy ugyanolyan típusú legyen mint amit most vetettetek, mert mi persze erre nem figyeltünk, így ahol másodjára vetettük ott foltokban sötétebb a fű :? Szerintem egy kis műtrágya is csodákra képes, csak azt tényleg jól be kell locsolni, különben kiégetheti a füvet.

Edit!

Szerintem azért 1 napos seb még elég sérülékeny. Mondjuk nem tudom gyereknél milyen gyorsan gyógyul, de felnőttnél varratszedésig ami kb. 1 hét, tuti nem engednék hogy birkózzon, ugráljon. A férjem varratszedés után még 1 hétig szokott kíméletet javasolni, mert sérvnél ha kiszakad (mármint nem a bőr hanem belül a sérvkapu) visszajöhet a sérv is. Bár gyereknél más, azért felnőtteknél sokszor akkora sérveket pakolnak vissza mint két focilabda...
Bocs, de eszmbe jutott egy sztori amit az urulógus profunk mesélt mindig: volt egy heresérves betege, akit mindig rá akart beszélni a műtétre, de sosem hagyta magát, nem egyezett bele. Aztán mikor végül mégis, akkor elmondta, hogy mi volt az oka a vonakodásának: A kocsmában mindig fogadott mindenkivel egy felesben, hogy neki van a "legnagyobb töke". Aztán mikor már mindenki ismerte és senkit nem tudott bepalizni, akkor megoperáltatta :lol:
Evés-ivás: altatás előtt estétől már nem ehet-ihat, de utána ha felébredt már ihat, enni felnőttnél folyékony pépeset ehet aznap, utána rendeset. fürdés: varratszedésig ne érje víz, vagy ha éri, akkor utána át kell ragasztani, de áztatni, szóval kádban ülni nem szabad vele. Legalábbis felnőttnél így van, de gondolom gyereknél is.

Egyébként visszatérve a bébisintér témára egy picit: az egyetemen valamelyik szombaton az előadó 6 hónapos kislánya is végig velünk volt, mert nem volt hová tenni :shock: De tök jól bírta :) Mikor éhes lett szünetet tartottunk, anyuka megszoptatott, aztán folytattuk :) szerintem az első szava a többiztosítós modell vagy a konzorcium lesz :lol: Először azt mondtam, hogy az enyémek tuti nem bírtak volna ki egy egész délelőttöt sírás nélkül, de aztán belegondoltam, hogy lehet, hogy igen, csak ikreknél ugye ha az egyik sír, már akkor is elkönyveli az ember, hogy "ezek" nem bírnak csendben lenni... nem?

Jó éjt mindenkinek, további szép hosszú hétvégét!

Ditke
ditke62

Ja, még valami:
Meme!

Te küldtél be anno télen Tuti vitamin blokkot egy nyereményjátékra? Még én írtam be ide annak idején. Mert van egy ilyen nevű nyertes mint Te, Madocsáról. Csak nem Te vagy? :D Megkaptad már a nyereményt (bobszánkó :) )? Mert én is nyertem (sílécet), de még sehol semmi :(

Ja, egyébként van új játékuk is, ha valakit érdekel, beírom, meg van Huggis úszópelussal meg bugyipelussal is. :wink:

Ditke
ditke62

Úgy értettem, ahogy Ditke írta. Gyerekek oviban, én meg még nem dolgozom. Ezt egy gyerekkel nem lehet megcsinálni, de ikrekkel. :) :) :)
Az oviról egyébként azt gondolom, hogy az a szülő munkaviszonyától függeltenül MINDEN gyereknek jár. Az nálam már az oktatás kategóriába esik. Sztem a bölcsi a szülőkért van, az ovi már a gyerekekért. (Persze minden szentnek maga felé hajlik a keze. :) :) :) ) Én soha nem akartam őket bölcsibe adni, az ovi más tészta. :)

Nagyon fáradt vagyok már, és még dolgoznom kell, hogy holnap kirándulni mehessünk.

Jó éjt nektek,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Ovi: szerintem csak a suli előtti év a kötelező. De ha valaki egyáltalán nem akarja oviba adni a gyermekét, akkor helyette valamilyen foglalkozásokra kell vinnie.
A suli pedig nekik már 18 éves korukig lesz kötelező. Még akkor is, ha már nem akarnak 17 évesen suliba járni.

Ditke! Meme!
Gratulálok! :)
Én is beküldtem a Tutit, és az mp3-mat kb. 1 hónapja küldték meg. :)

Cat!
Az Ovomaltin nem ízlett a fiúknak. :( Így majd én fogyasztom el, mint a Tutit is. ;)

Eri
simones

Sziasztok!

Ditke!
Kösz!Valami ilyentől félek én is!!!!! :( Hogy fogom én nekik megmagyarázni,hogy ne birkózzanak???!Mert ha hazajövünk a kórházból,tuti letiplizik mindenki!És itt maradok a 3gyerekkel egyedül!Na és egész nap meg nem őrizhetem az Olivért!Azt hiszem,ki kell erre találnom valamit.
A kaja nem lesz gond,de hogy inni se?!Na ezt bömbi nélkül nem fogja tűrni a Lolo!

Brigi!
Most nem tudom,hogy van ez az ovi dolog,de én is totál így gondolom,mint te! Ki is akadtam,hogy valaki (óvónő) megkérdezte,hogy nem maradnak-e itthon a fiúk 4éves korukig?!Hiszen én itthon leszek (ez a terv),ők meg majdnem 100%,hogy 7évesen mennek csak suliba!Azért az én energiám is véges!!! :cry: Meg szerintem igenis szükségük van arra az ikreknek,hogy nyissanak a világ és más kisgyerekek felé.Amit itthon elég nehéz és költséges (lásd játszóház) megteremteni.
Jó kirándulást nektek!

Szép napot!
Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Eri, Ditke!

Én is garatulálok nektek.
Már el is felejtettem, hogy ezt beküldtem, s nem néztem utána, így most, hogy figyelmeztettetek nagy meglepi ért! :wink:
De,mivel nincs névrokonom itt Madocsán, így én vagyok az.
De, hozzád hasonlóan Ditke, még nem kaptam semmit. :cry:
Eri, téged külön értesítettek, vagy csak küldték és kész?
Lehet mi azért is késünk, mivel a nyeremény nem aktuális....

Brigi!

Milyen anyagú ruhákat keressek?

A többieknek most bocsi, de nem írok, mert hulla fáradt vagyok.
Meg volt a szülinap, 18 gyermek volt végül is... Aztán meg nővéremék voltak itt 3 napra, most meg nagybáttyámékat várom....

További szép délutánt mindenkinek!

Meme
szinta

Sziasztok! :D

Előkerültem én is. :P Sárospatakon voltunk a fiúkkal egy kicsit pihenni. A Nyíregyháza-Sóstó Állatparkban össze akartunk futni Judytékkal, de az estő elverte a programot. Viszont így ellátogattunk hozzájuk az új házukba. Nagyon szép kis kert van hozzá, a fiúk is jót játszottak, motoroztak, mivel a házban nem egyeztek, állandó harc ment a játékokért. Azt hittem, hogy csak az én Olivérem ilyen autóbolond, de méltó párja Judyték Atikája, akivel folyamatosan az autókon cirkuszoltak. :lol: :lol: :lol: Ja és hihetetlen hasonlóak a fiúk, természetben, viselkedésben, párban ugyanolyanok, mint az enyémek. :D

Egyáltalán nem vagy önző a bölcsis terveddel, én teljesen megértelek. Mondjuk én is azt mondom, hogy úgy az igazságos, ha először azokat veszik fel, akik dolgoznak, utána pedig a "hobbi-bölcsiseket." :lol: :lol: Szerintem is az lenne a megoldás, ha több bölcsis-ovis hely lenne, mert azokat is megértem, akik nem dolgozni akarnak, hanem csak szocializálni a gyerekeket, rendszert tanítani velük, hioszen nekem is nagyon sokat fejlődtek a fiúk a bölcsiben, nagyon jó hatással volt rájuk.

Ditke :) ,Meme :) ,Eri :)
Mázlista banda! :lol: :lol: Gratulálok! Én még soha semmit nem nyertem, csak egyszer a casinoban 150 márkát, a félkarún. :D

Cat
Kép
cateye

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?