Sziasztok!
Bekukk...
Együttérzésem minden sírós baba anyukájának!
Barbi! Nálunk is a 4. héten csúcsosodott a helyzet, onnantól kezdve jobb volt. Már engem is azzal cseszegetett a család, el kéne vinni orvoshoz, mert annyit sír. De az én megérzésem az volt, hogy ő nem beteg, hanem "csak" sírós baba. Azóta kicsit sikerült kitapasztalni őt, és látom, akkor sír, amikor túlfárad és nem tud elaludni. Akkor jön a lilulós, levegőtsemveszekésfuldoklom bömbi.
Onnan elég nehéz megnyugtatni őt, DE ez is egyre jobb lesz. A másik meg hogy az én idegeim is edződnek és elfogadtam, hogy ő ilyen, így kell szeretni és kész. És van amikor egész egyszerűen lerakom és hagyom hogy sírjon, aztán pár perc múlva próbálkozom újra.
Egyébiránt egy nagyon jó baba, elalszik a bölcsőjében, éjjel 1-2szer kel, eljátszik magában is, szóval egy olyan "mintababa" mint Zsuzsa sose volt, csak éppen borzasztó érzékeny is, és van hogy nehéz/lehetetlen őt megvigasztalni. Zsuzsa nem volt hajlandó az ágya közelébe se menni, csakis cicin vagy kenguruban aludt el, nagyon ritkán mosolygott, ellenben feleennyit se sírt és mindig meg tudtuk vigasztalni. Hát ez van.
Szilvi megtalálta a kis ökleit, most már nagyon profin be tudja tömködni a szájába. Gőgicsél. Mosolyog. Szóval aranyos.
Tegnap méredzkedtünk, 5100 gramm. Megnéztem Zsuzsa kiskönyvét, ő ilyen idős korára már 6000 gramm volt.
Mondjuk Szilvi nem lóg annyit a cicin (nem komfortszopizik), és még nyugalmi állapotban is állandóan jár a keze-lába mint a motolla. No meg a sok bömbi is biztos nagyon kalóriaigényes.
Egyébként már mindenki egészséges, végigsöpört a családon a fosós-hányós vírus, csak Szilvi maradt ki (hálistennek). Én 3 kilót leadtam vele, úgyhogy ha úgy nézzük, még hasznát is vettem.
A tejem kicsit megcsappant emiatt, most próbálom ismét felküzdeni. Nem mintha Szilvinek kevés lenne (bár egyik nap szembesült egy olyasmivel amivel még sose kellett neki: kiszopta a mellemből az összes tejet! jól meg is lepődött...), sőt, még Zsuzsa adagját is ki tudom préselni magamból, de azalatt a 4 nap alatt míg Zsuzsa is beteg volt, feléltük a fagyasztott készlet nagy részét, mert Zsuzsa szinte csak anyatejet ivott míg beteg volt. Azt most újra kell termelni...
Közben végigolvastam a Suttogót, ami elvileg szimpi, gyakorlatilag elég szabadosan vetjük be a taktikáit, és hát a szopis tanácsaival nem értek egyet de ez most részletkérdés.
Számomra az lenne a nagy kérdés, ha tegyük fel agyerek 3 órás ciklusokon van, akkor mi van ha 20 perc alvás után felébred? Mint ahogy ezt Szilvi szokta tenni? Mert lerakom a bölcsőjébe, ott elalszik, de elég hamar fel is ébred. Na akkor mi van? Etetni ugye elvileg nem lehet (bár nálunk ez szokott történni), visszaaltatni reménytelen... beleolvastam a fórumokba a
www.babywhisperer.com-on, szerintük ilyenkor meg kell próbálni visszaaltatni a gyereket.
Még akkor is ha végigüvölti...
Hát ez nem az én stílusom...
Viszont anyukámnál a kertben HATALMASAKAT szokott aludni. Múltkor aludt 3 órát!!! Úgy hogy nem pont előtte evett. Ilyet itthon nem szokott. Szóval ezt tudom még javasolni kimerült anyukáknak, ha van kert vagy erkély, próbáljátok meg a babakocsiban kint altatni a gyereket.
Rólam:
Valami nagyon nincsen rendben a csontjaimmal... a derekam úgy be tud állni, hogy nehezemre esik felegyenesedni... ha egyik oldalamról a másikra fordulok az ágyban, kattognak a csontok a medencémben!!! Másnak is van ilyen baja? Már arra gondoltam, el kéne menni ortopédiára, hogy mi a franc van a csontjaimmal...