Új privát üzeneted érkezett!

Egy kicsit el vagyok halálozva, de már javulgatok. Eddig csak pisilni rohangáltam állandóan a sok víztől, amit a tej miatt iszom. A tej folyott belőlem, amitől vszínűleg a megfázás oka. Most az orrom is és a szemem is csorog a megfázástól. Akkor lehet, hogy nem kéne vizet innom és simán megoldódnának a gondok. Pláne, hogy a megfázás miatt jól megcsappant a tej, most tornázzuk vissza. Még szerencse, hogy igazán semmilyen gyógyit nem szedhetek, ami használna. Az is jólesne, ha nem csak éjfél és reggel 6 között aludnék, megszakításokkal és sétákkal. Meg pont ilyenkor nem ér rá senki Natival játszizni. De legalább látok tőle új dolgokat. Megtanulta hajtani magát a hintán. Végre húzza maga után a "járássegítő" teknőcöt, egy évvel azután, hogy megtanult járni. Meg először nézett lenézően egy pólóra, amit rá akartam adni és kért másikat.

Barbi,
Remélem, javultak a dolgok!

Pann,
Nem hozzátok előbbre a fürdetést? Szabinál ha elkezdődik a nyügi este, akkor a végletekig fáradt. Van, hogy 8 előtt le kell tenni aludni. Ezért kelek mondjuk 4-5 között, de legalább nem sír.

Május,
Miért nem hordhatsz éjjelre melltartót? Ha nem szoros, akkor nem hinném, hogy kárt okozna. Az elázásos megfázás úgy látszik az én gyengém, de nem jó játék.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Kami,
Ti csípőszűrésen a Lengyel Zsuzsánál voltatok?
Magánon?Be kell jelentkezni?Mennyibe kerül egy vizsgálat?
Csak azért kérdezem mert akihez mennünk kellett volna az már nincs és valahova a fenébe kéne menni vizsgálatra,nincs bejelentkezés,tömeg...annyi,hogy ott is a Lengyel doktornő van.Újpestre meg csak valami 2 hónapos várólista van.

Lorca,
Jobbulást!!!
Vendég

Aha, Lengyel doktornonel voltunk a WestEnddel szemben, 5 rugo a belepo. Meg kell h mondjam, kisse ledobbentem, mikor a neurologiai vizsgalaton (5. het) derult ki, hogy Lengyel doktorno a 2. heten rosszul adta meg, hogy kell fektetni Aront, pont a forditottjat mondta annak, amit kellett volna csinalni es mi 3 heten keresztul ugy is (rosszul) csinaltuk, majd amikor a kontrollon felhivtam erre a figyelmet, nem elnezest kert, hanem kozolte, hogy akkor az meg ugy is volt... hat persze, Aron azota arra az oldalara megjavult, a jo oldalara meg leromlott!

Hat ez a baj a sztarorvosokkal... Lengyel dotorno a multkor meg a Csak csajokban nyilatkozott... kar, h nem tudja melyik a bal meg a jobb keze...

Na, mindegy, nem bantom, elmult, Aron meg javul (bar teny, hogy nem neki koszonhetoen...)

Ma reggel elmentem futni. Kozben meg szenvedtem, de itthon utana mennyei erzes volt, plusz a tudat, hogy MEGCSINALTAM! Majdnem egy egesz kort futottam a pataknal... de volt benne egy kis seta is, ezert csak majdnem...
kami

És be kell jelentkezni?Tudsz adni egy telószámot?
Vendég

kami

Köszi Kami!!!!
Vendég

Nincs mit! Ti most sima csiposzuresre akartok menni?
kami

Sziasztok! Nem tudom ti hogy vagytok vele, de ez a hordozókendő csuda klassz dolog. Kicsit talán túl jó is: Csenge annyira elalszik benne, hogy elfelejt enni :D Most már 3,5 órája volt az előző szopi, úh lassan fölkeltem.
Bocs, nem gonoszkodásból írtam azoknak, akik naphosszat hallgatják babájuk sírását. Egyszerűen szerencsénk van a mi kis angyalkánkkal :lol: Kép

Kép
Kép
deako

Sziasztok!
Tudom, már rég jelentkeztem, hétfőn jöttünk haza a kórházból, aztán meg azóta szokjuk egymást.
Levegővételnyi időm sincs, az alvásról csak álmodom a lopott fekvős percekben...... :cry:
De nem panaszkodom! Van egy gyönyörű kislányom!
Még egyelőre nem olvastam vissza semmit, majd idővel próbálok visszatérni a fórumba.
Remélem mindenki jól van, teszek fel néhány képet, aztán húzok szoptatni!

Kép

Kép [/img]

Bea

KépKép
babzsak27

Hali!

Mi Újpesten voltunk csípőszűrésen, és tényleg kb. most kell majd bejelentkezni, hogy a 4 hónapos konrollra kapjunk időpontot, de ennyi belefér, no meg jó érzés, hogy - ezek szerint - a két vizsgálatot nézve már 10 pénzt spórolok! :lol: Ma a felét már rá is költöttem Gergőre, de nem szélcsövet vettünk! :lol: Voltunk az IKEA-ban és kapott új ágyneműt, meg törölközőt, mert megyünk le Balcsira a hosszú hétvégére! :D :D

Ma egyébként - a mi mércénkkel mérve - tök jó éjszakánk volt: Gergő 2-6-ig folyamatosan aludt, ami akárhogy is számolom, 4 egész óra egyhuzamban! :D :D :D Kár, hogy előtte 1-2-ig fent voltunk puki ügyben és tornáztunk. :? Lehet, hogy ez a titka? Jól ki kell fárasztani éjjeli tornával? Remélem nem! :shock:

Orsi! Csenge még mindig nagyon helyes, és már a múltkor is akartam írni, hogy szerintem egészen rád hasonlít (én legalábbis látlak benne), és hogy pluszban még aludni is hajlandó....mázlitok van! :wink:

Lorca! Jobbulást! Miért nem veszel éjszakára melltartót betéttel, ha ennyire folyik? :roll:

Kami! Gratula a futáshoz! Én már majdnem elmentem egyszer, de rám is kicsi volt a futós melltartóm, és én nem voltam olyan lelkes, hogy elmenjek venni, úh minden elismerésem! Nem fájt futás közben a cicid? :roll: Ha nem, akkor lehet, hogy én is nekirugaszkodom újra a dolognak.... :wink:
Vendég

Sziasztok!

Nektek hasfájásra melyik jött be jobban, az Espumisam L vagy az Infacol? Hatóanyagra azthiszem ugyanaz...

Én most tervezek venni valamit, mert tegnap végigvisított a Lányom 8 órát és alig segített valami...

nanica

Kami,
Igen mi most mennék a sima csípőszűrésre.A Szegedi úti felnőtt rendelőben a gyerekeket az egyik doki sorokívül megnézi vagyis megnézte, mert fogta magát és nyugdíjba ment.Így most lehet bejelentkeznünk,sorakoznunk...mire időpontot kapunk... :evil:

Pann,
Balcsi,hétvége....de klassz!!!! :P Húúú,de mennék már én is valamerre egy kicsit kimozdulni!!!

Nanica,
Mi Espumisant használtunk és jó volt,de gyereke válogatja kinek mi jön be,szerintem.Az Infacolt nem is próbáltuk.Viszont a Greap Watert mindenki dícséri.
Vendég

Nanica! Nekünk egyik sem jött be igazán. Kicsit jobb, mintha semmit sem használnánk, de lehet, hogy ezt is csak képzelem. :wink:
Vendég

Pann!

En is gyakorlatilag szerda ota tervezgettem (kedden lett meg a tokeletes meretu melltarto) es ma Aron is ugy szopizott reggel, hogy utana mar nem fekudtem vissza, hanem lementem. Hat, kicsit fura volt a koca testemet vegigpattogtatni a patakparton, szidtam is magam, hogy mi a francot keresek en itt hajnali hn 7-kor, ahelyett, hogy az agyban szundiznek, de azet kitartoan elfutottam a Beke utig, aztan onnan egy kicsit setalgattam visszafele, de annyira lelkifurdalasom volt, hogy nem futok, ha mar levonszoltam a sejhajom, hogy ismet belendultem es spuriztam vissza a Goncolig. Nem ugralt a cicim, de nagyon jo hevederem van (Triumph Tri Action Energy), ez ot dicseri, nem a jol viselkedo cicimet :) Itthon pedig olyan buszke voltam magamra, mint regen. Nem is gondoltam volna, hogy ennyit is birok kb 1 ev kihagyas utan!!! Es most seta kozben megszamoltam: kb 750 lepes a hossz, azaz szuk palyameretu, oda vissza majdnem ket kor a palyan. Korrekt kis kezdes! :D

A rovid verzio: igen, Pann, menj el te is, hihetetlenul jo erzes, felfrissit es onbizalmat ad (nekem adott, amiert kepes voltam ra).
kami

Sziasztok!

Bekukk...

Együttérzésem minden sírós baba anyukájának! Barbi! Nálunk is a 4. héten csúcsosodott a helyzet, onnantól kezdve jobb volt. Már engem is azzal cseszegetett a család, el kéne vinni orvoshoz, mert annyit sír. De az én megérzésem az volt, hogy ő nem beteg, hanem "csak" sírós baba. Azóta kicsit sikerült kitapasztalni őt, és látom, akkor sír, amikor túlfárad és nem tud elaludni. Akkor jön a lilulós, levegőtsemveszekésfuldoklom bömbi. :? Onnan elég nehéz megnyugtatni őt, DE ez is egyre jobb lesz. A másik meg hogy az én idegeim is edződnek és elfogadtam, hogy ő ilyen, így kell szeretni és kész. És van amikor egész egyszerűen lerakom és hagyom hogy sírjon, aztán pár perc múlva próbálkozom újra.

Egyébiránt egy nagyon jó baba, elalszik a bölcsőjében, éjjel 1-2szer kel, eljátszik magában is, szóval egy olyan "mintababa" mint Zsuzsa sose volt, csak éppen borzasztó érzékeny is, és van hogy nehéz/lehetetlen őt megvigasztalni. Zsuzsa nem volt hajlandó az ágya közelébe se menni, csakis cicin vagy kenguruban aludt el, nagyon ritkán mosolygott, ellenben feleennyit se sírt és mindig meg tudtuk vigasztalni. Hát ez van.

Szilvi megtalálta a kis ökleit, most már nagyon profin be tudja tömködni a szájába. Gőgicsél. Mosolyog. Szóval aranyos.

Tegnap méredzkedtünk, 5100 gramm. Megnéztem Zsuzsa kiskönyvét, ő ilyen idős korára már 6000 gramm volt. :shock: Mondjuk Szilvi nem lóg annyit a cicin (nem komfortszopizik), és még nyugalmi állapotban is állandóan jár a keze-lába mint a motolla. No meg a sok bömbi is biztos nagyon kalóriaigényes. :shock: :?

Egyébként már mindenki egészséges, végigsöpört a családon a fosós-hányós vírus, csak Szilvi maradt ki (hálistennek). Én 3 kilót leadtam vele, úgyhogy ha úgy nézzük, még hasznát is vettem. :? A tejem kicsit megcsappant emiatt, most próbálom ismét felküzdeni. Nem mintha Szilvinek kevés lenne (bár egyik nap szembesült egy olyasmivel amivel még sose kellett neki: kiszopta a mellemből az összes tejet! jól meg is lepődött...), sőt, még Zsuzsa adagját is ki tudom préselni magamból, de azalatt a 4 nap alatt míg Zsuzsa is beteg volt, feléltük a fagyasztott készlet nagy részét, mert Zsuzsa szinte csak anyatejet ivott míg beteg volt. Azt most újra kell termelni...

Közben végigolvastam a Suttogót, ami elvileg szimpi, gyakorlatilag elég szabadosan vetjük be a taktikáit, és hát a szopis tanácsaival nem értek egyet de ez most részletkérdés.

Számomra az lenne a nagy kérdés, ha tegyük fel agyerek 3 órás ciklusokon van, akkor mi van ha 20 perc alvás után felébred? Mint ahogy ezt Szilvi szokta tenni? Mert lerakom a bölcsőjébe, ott elalszik, de elég hamar fel is ébred. Na akkor mi van? Etetni ugye elvileg nem lehet (bár nálunk ez szokott történni), visszaaltatni reménytelen... beleolvastam a fórumokba a www.babywhisperer.com-on, szerintük ilyenkor meg kell próbálni visszaaltatni a gyereket. :shock: Még akkor is ha végigüvölti... :shock: Hát ez nem az én stílusom...

Viszont anyukámnál a kertben HATALMASAKAT szokott aludni. Múltkor aludt 3 órát!!! Úgy hogy nem pont előtte evett. Ilyet itthon nem szokott. Szóval ezt tudom még javasolni kimerült anyukáknak, ha van kert vagy erkély, próbáljátok meg a babakocsiban kint altatni a gyereket.

Rólam:

Valami nagyon nincsen rendben a csontjaimmal... a derekam úgy be tud állni, hogy nehezemre esik felegyenesedni... ha egyik oldalamról a másikra fordulok az ágyban, kattognak a csontok a medencémben!!! Másnak is van ilyen baja? Már arra gondoltam, el kéne menni ortopédiára, hogy mi a franc van a csontjaimmal...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Roki!
Nalunk van, hogy Aron ossz-vssz 20-30 percet alszik ket etetes kozt. Olyankor szerencsere elszorakoztatja magat tobbnyire es csak joval ritkabban van, hogy nekem kell szorakoztatnom. Pl most is: evett kb 30 percet 3-kor, kb 1 oran at font volt, es MAR megont font van!!! Letettem az agyunk kozepere (eppen csomagolok, szep szines ruhak szanaszet) es nezelodik es vihog... ennyi...
kami

Javulgatunk :) Most már csak Nati orrát kell törölgetni. Még szerencse, hogy Szabi nem lett beteg. Még Robi is szörcsögött egy picit. Úgyhogy visszajöttem életvidámkodni.

Deako,
Nagyon szépen tartja magát Csenge. Meg irigykedés a 3,5 órás alvásokért. Én is arra várok, hogy Szabit el lehessen vinni vagy 2 órára békében. Akkor legalább kezdhetnék ismét tanítani.

Pann,
Nem csorog folyamatosan a tej, csak gondolom néha rosszul fekszem és elázok. Főleg szopi közben ázok, akkor meg zombi módon elfelejtem, hogy bmit is tegyek ellene. Egyébként nem szeretnék betétben aludni, meg már el is fogytak. Még a melltartó is sok néha. Meg mint kis optimista, azt hittem, hogy ha már egyszer volt mellhártyagyulladásom ilyesmi miatt, akkor pipa, nekem már nem lesz tőle bajom.

UH: Az I. Gyerekklinikára nem kér dokinénitek időpontot? Igaz, hogy jó előre be kell jelentkezni, de állítólag nagyon pontosak. És nem kell fizetni. Koponyát a kutacs zárásáig meg lehet nézni, nehéz lemaradni.

Kép KépKép
lorca

Kedves mindenki! Úgy látom elég sokan bevetettétek már a cumit. Légyszi mondjátok el miket tapasztaltatok, mi a véleményetek. Én idáig azt gondoltam, hogy jobb, természetesebb, ha az ujját szopja, de most teljesen elbizonytalanodtam.

Kép
Kép
deako

Deako!
En eloszor MAM cumit vettem, azt Aron annyira nem szerette. Most AVENT van, ezt nagyon csipazza. Neha megriadok, annyira. De nekunk nagy szukseg van ra a torna alatt, mert amikor fajnak neki a gyakorlatok, ez az egyetlen lenyugtato dolog neki. Ezzel huzom ki a kovetkezo etetesig is, ha tul hamar folebred. Es ezzel alszik el neha, pl setak kozben a babakocsiban, vagy ha nagyon faradt es amiatt nem tud gyorsan elaludni - akkor cumi a szajba es alombaszopizza vele magat. Ezen utobbi alkalommal van az sokszor, hogy kikopi es olyankor sir, en meg visszateszem - neha akar 10x is, mielott elalszik :D

Alapvetoen szerintem jo dolog, abba meg egyelore nem akarok belegondolni, hogy fogjuk tudni leszoktatni rola. Ma lattam egy kb 4 eves fiut - ment a csaladdal az utcan, huzta maga utan a kerekes bevasarloszatyrot es CUMIZOTT!!! Mondtam is gyorsan Aronnak, hogy remelem o eddigre mar nyolcezerszer leszokik rola... Jobb szerintem, mint az ujja, mert azt elvenni se lehetne tole. Inkabb tarsitsa ezt a fajta megnyigvast egy targyhoz, ami kieshet a szajabol vagy elveszhet... remelem igy mukodik a dolog :D

Uff, en beszeltem... mar megint...
kami

De miert bizonytalanodtal el? Miert gondolkodsz a cumon, ha eddig bevalt az ujja a koloknek?
kami

Deako,
A cumi vagy az ujja ilyenkor teljesen más indokból kell a gyereknek, mint később. Ha most cumizik vagy az öklét rágcsálja, nem jelenti azt, hogy később is használni fogja. Ha most nem teszi, mert nem kapott cumit vagy mert nem találja még az ujját szintén nem jelenti azt, hogy később nem fogja az ujját szopni. Pár hónaposan még a túlméretezett szopi igényt elégíti ki, később meg vígasztárgy. Mivel a szopizás a legnagyobb örömforrás jelenleg, nem csoda, ha fájdalomra, fáradtságra, éhségre jobban reagál cumizás közben. Ez a természet remek átverése, szerintem roppant hasznos.
Gyerekfüggő, hogy melyik fogadja el egyáltalán. Csenge, ha eddig nem kapott cumit, már nem is valószínű, hogy érdeklődne. Ahogy kinövik a szopiigényt, kinövik a cumit/ujjszopást is. A gond akkor van, ha nem a szopási ösztönt vagy életkorhoz kötött szorongást (pl 8-10 hónaposan az idegenektől) old ezzel, hanem általános örömtárggyá válik. Mint nálam a csokizabálás... Én sem azért eszem a csokit, mert éhes vagyok és egy négy éves sem azért cumizik, mert valamit szopogatnia kell ösztönösen. Én dagi vagyok és tönkreteszem a fogaimat, ő pedig kicsit égő a szüleinek. (Azaz inkább a cumi és égjenek a szüleim. )

Réka,
Szilvi előtt épp, hogy rendeződtek a csontok, ízületek (ha egyáltalán). Nem lehet, hogy csak simán túl vagy terhelve? Abban a lazító hormon blablában van valami, nekem sok gondom volt vele Nati után. Ha fáj, akkor érdemes dokizni, hátha mond valami okosat.
Abban is lehet valami, hogy a két terhesség, a folyamatos szoptatás kicsit kinyírta a kalcium tartalékokat. Ha jól emlékszem, a szopi első évének a vége a mélypont, azután kezd visszaépülni erőteljesen a csontokba. Te pedig valamikor akkor hagytad abba, nem?
Meg Szilvi mellett gondolom te is emelgeted Zsuzsát is, és a kettő együtt már nem kis megterhelés a gerincnek.

Pukimasszázs:
A májusi Babamagazinban van egy jó leírás róla. Csak ezért nem érdemes megvenni, akit érdekel, simán elolvashatja az újságosnál.

Esti nyügi:
Próbálom zenét hallgatva kisétálni Szabiból a nyügit. Egy biztos, a Bloodhound Ganget nem szereti.

Kép KépKép
lorca

Üdv Mindenkinek!

Tegnap este 9- kor tettük le Benit És apa ki hagyta az éjféli álom etetést mert eleludt szegény. Háromkor jelentkezett megetettem és azóta is alszik és már fél 9. Szerintetek normális ez ? Tudom ha éhes lenne felkelne. De mi van ha mégse? Remélem azért nem hal éhen!

Remélem mindenki jól van és tudott pihenni egy kicsit.! :D

Sziasztok

KépKép
csongria

Sziasztok!

Hasfájásra adta valamelyikőtök az Espumisant, adagolása? Ér az vmit? :roll: Az infacol sajna nem jött be a kisfiamnál, másfél éve a lányomnál meg nyerő volt. Mondjuk ő korán sem volt ilyen kis síróska. Vagy csak az idő megszépít mindent. :wink:

Éjszaka valami rettenetes vígasztalhatatlan a babám. :cry:

köszi
Vendég

Szia Dóri!

Mi próbáltuk az Espumisan adagolása 5- ször 25 csepp. De nekünk a Gripe Water jobban bevált az konkrétan hascsikarás ellen van de azt sajna csak 1 hónapos kórtól ajánlják. Kitartás! Üdv Ria

KépKép
csongria

5-ször? :shock: :shock: Nekünk azt mondta a doki néni, hogy reggel és este 25-25 csepp!

na mindegy, elutaztunk, majd jövök ha hazaértünk! :D :D :D
Vendég

Hát... Ahány orvos annyi féle nekünk 5-ször mondta és a tájékoztatóban is az van.

KépKép
csongria

Megnéztem az Espumisant, ezt találtam, gondolom ez van a dobozban is:

Gáz okozta puffadás és teltségérzet kezelésére
Csecsemőkor:
Kávéskanállal 1 ml (25 cseppnek megfelelő) Espumisan L emulziót tegyen a cumisüvegbe, vagy szoptatás előtt vagy után adja be a csecsemőnek.
Gyermekkor:
1-6 év
1 ml (25 cseppnek megfelelő) Espumisan L emulzió 3-5 alkalommal naponta.

Ez annyit tesz, hogy naponta 1x, kizárt dolog, hogy többször kaphatja a csecsemő, mint egy kisgyerek.

Meg ahogy látom, csak 28 napig használható felbontás után, ami azért nem túl jó.

Csongria,
Én inkább örülnék, hogy ha ennyit aludna Szabi. A tápszer amúgy is elősegíti a hosszabb alvást. Inkább a folyadék lényegesebb, szerintem, éhen tuti nem hal. Arra csak tinikortól képes az ember :wink:

Ma 2,5 óra kendős játszóterezés volt. Nagyon élveztük, főleg azt, hogy Szabi végig aludt :)

Kép KépKép
lorca

sziasztok!

látom mindenki élvezi a hoszúétvégét... :lol:
nálunk nagy újdonság ma reggel először szopizott Lea 100g-t!!Talán megtört a jég :lol: tök boldog voltam ill vagyok mertjhogy délután 80g is volt szóval talán nem véletlen :lol:
úgy tűnik kezd beérni az elmúlt hetek kínkeserves munkája :lol:

tegnap be kellett vetni a szupertitkos nyugtató :shock: :lol: fegyvert a hajszárítót :lol:
csajok!tényleg működik :D annyira fájt a pocija és közben egyfolytában pukizott hiába masziztam,tornáztunk stb. már én is vele sírtam és mondtam a páromnak hogy nem fogok enni :shock:
most a baracklekvár vagy a gyümileves lehetett a bűnös...
de a hjszíárítót bekapcsoltuk és mint amit elvágtak tikk a gyerek ellazult és bealudt...

rokica
Lea is ezerrel "teker" szopi közben :lol: épp ma mondtam neki hogy amit szopizik gyorsan le is dolgozza :shock:
igazi nő...máris vigyáz a vonalaira :wink:

kéz rágcsi, ujjszopás
Lea is egyre többször megtalálja a kezét, ujjait (sokszor a cici mellet próbálja még betuszkolni a pifjába)

a szopis tanácsadó annyit mondott hogy ha két kajcsi között rágja a kezét az nem feltétlenül az éhség jele, lehet hogy így segít az emésztést... :shock:

"alvásmaraton"
a héten az éjszaka már a 3. vagy 4 volt amikor Lea is 3,5-4 órát alszik egyhuzamban ...

csongria
szerintem ne aggódj ti ráadásul már 2,5 hónaposak vagytok ilyenkor előfordul hogy többet alszanak egyhuzamban

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

deako

Csenge mosolya haláli nagyon huncut! :lol:

néhány fotó rólunk...

Kép édes álom Kép pici mosoly:-) Kép game over szopi közben Kép és után...

jó éjt mindekinek!!

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Mazsi, ez szuper! Az annyira jó érzés mikor látod, h megette azt a mennyiséget amit reméltél, nektek meg plána. Én még mindig megörülök neki ha látom, h 100.

De mára úgy ébredtem, h iszonyúan fájt a bal mellem oldalt, és hőemelkedésem is volt... Nem gondoltam, h ez még ennyi idő után előjöhet. Timi, ismét le a kalappal!! Szörnyen elgyengül az ember ettől a tejláztól, pedig az enyém még csak kismiska ahhoz képest amilyen neked volt többször.
Viszont a fájós mellből nagyon keveset (10 -20 g) tudott enni. Ez ugye azt írtátok, h normális? Lefejtem, mondjuk nekem se jött sokkal több.. de már nem fáj annyira.

Ria, és mások is, Boldi mostanában nem 3 hanem 4 óránként éhes (nappal, mert este megy a nyüszi 6-tól, és kb óránként enne). Ez rendben van? Ha sétálni megyünk fel se ébred, és itthon is mindig úgy alszik el, h a kövi kajálás 4 óra múlva esik. Merthogy a kajálás maga 1 óra, 1 óra játszás nézelődés, nyűglődés, és pont úgy alszik el, h már kelthetném is fel ha 3 óránként akarnám etetni.. Ma pl. felkeltettem, és alig evett valamit, folyton bealudt..

Kép
Kép
agiboldi

Csak egy gyors bekukk!

Lorca, Deako- írtátok ezt a kendő dolgot, hogy Nektek bejött nagyon- légyszíves írjátok le, hogy rakjátok bele a gyereket????

Ágiboldi- az nagyon jó szerintem, ha átállt a négyórás rendre! A védőnő szerint ötkilós kortól lehet négyórás szüneteket tartani.
Mi még csak négykilósak vagyunk, de nekem is négyórákat alszik. Én ugyan fel nem ébresztem, ha éhes úgyis felébred.

Mazsi-te lánykádon sem látszik, hogy szopigondok vannak, voltak, ahogy Timién sem.

Róki-nekem is kattognak a csontjaim néha. Nem hiszem, hogy sokat lehet vele kezdeni. :cry:

Ja, Lorca- ez a tejcsorgás (pólóáztatás) nálad az elsőnél végig volt, míg szoptattál?
Én úgy emlékszem csak az elején volt ilyen, de arra már nem emlékszem, hány hónaposan maradt abba?!

Bea- örülök, hogy minden rendben Nálatok!

Csongria, Bendi- sziasztok!

Barbi-remélem, megoldódott a gond, vagyis kiderült hogy nincs baj.

Bella

Kép

Kép
bella2

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk!!!

Mazsi,
Lea nagyon aranyos és tényleg nem látszik rajta semmiféle szopigond!!! :P

Én egy kicsit szeretnék dicsekedni,ha szabad!
Peti egy hete olyan jól alszik éjszaka,mondhatom átalussza az éjszakát.Fél 10-kor magáról elalszik a kiságyban és 5, ma fél 6-kor kel,szopizik és szó nélkül alszik tovább úgy 9-ig.Azt hiszem bejön neki a suttogó szerinti megtömés! :lol: Ez lehet,hogy csak nekem öröm és másnak ez teljesen termélszetes,de eddig kelt 3-kor.6-kor,8-kor.Azért ez sokkal jobban hangzik.
A kendő tényleg klassz dolog,tegnap mi is abban voltunk a piacon és csak úgy aludt!!!
Vendég

Bella,
A kendőt hátul a felénél a derekamra teszem, elől keresztben átdobom a vállam felett.
Az egyik végét átdugom a derekam mögött és dupla csomóra megkötöm.
A hasamtól kb 10 cmre van az X, de nézd meg, mi nektek a jó. Nem szeretik ha túl szoros, ha meg laza, lelóg a gyerek a bokádig.
Ilyenkor jó a segítség, ha valaki tartja a hóna alatt, én az x közepébe benyúlok és felül a lábait megfogva áthúzom a gyerkőcöt.
Egyedül a vállamra fektetem és beleszenvedem hasonló módon, fél kézzel. Amíg ébren van, kb a mellkasa közepén van a kendő széle, ami a vállamra megy fel. Amikor elalszik, betömködöm a kezét és ráhúzom a felső szárat a fejére. Még tartom a fejét, ha ébren van, csak alvás közben hagyja rögzíteni.

Én sem emlékszem, mikor maradt abba a csorgás. Decemberben, amikor még szoptattam, már tuti nem volt. Előtte nyáron meg amiatt volt a mellhártyagyuszi. Valahol a kettő között. :D Most még ott tartok, hogy ha elbambulok szopi közben, a gatyám is tejes meg átspriccel a vállam fölött. Még akkor is, ha alig van tej azon az oldalon. :wink:

Sági,
Nagy gratuláció a remek éjszakai produkciókhoz! Már 5-6 óra alvás is azt jelenti, hogy átaludta az éjszakát. Használd ki, amíg tart :)

Ágiboldi,
Remélem, nem lett mellgyulladás belőle. Sajna bmikor előjöhet, az első héten ugyanúgy, mint tíz hónap múlva.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok Lányok!

Én a 2005. őszi topikból vagyok, és azért írok, mert van egy majdnem teljes doboz Nestlé SINLAC pépem. Az egyik zacsi még ki sincs bontva, a másikból pedig kb. 2x csináltam pépet a kisfiamnak, amikor beteg volt.
2007. 11 hóig felhasználható.

Ha valakit esetleg érdekel, nagyon szívesen odaadom (elküldöm) bárkinek, nem kérek érte semmit, csak ne menjen kárba, ill. ne kelljen már kidobnom.
Sajnos csak postázni tudom, úgyhogy csak a postaköltséget kellene kifizetni.
Ha valakit érdekel, akkor írjon privit, vagy ide is írhattok: kuha@citromail.hu

Egyelőre csak itt szólok, de ha mondjuk holnap délutánig nem jelzi senki, hogy érdekelné, akkor meghírdetem másik topikokban is!

Üdv : Évi

Kép
kuha

Sziasztok! :)

Megjöttem, visszaolvasni még nem tudtam! Hiányoztatok! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok Lányok!

Mazsi Lea gyönyörü szép!!! Biztos nincsenek gondok az evéssel!

Ági! Szerintem tök szuper hogy át áll a 4 órára szerintem ne aggódj már elég nagyok vagytok.

Ime néhány kép végre Beniről. Kép

KépKép
csongria

Kép Kép

KépKép
csongria

Testvérek:

Kép Kép

Apuka és lánya:

Kép

Hogy mi mindent megengedünk Zsuzsának:

Kép

Kép

Öngól:

Kép

Hú de közel jöttél!

Kép

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Háát, nem igazán tudtam visszaolvasni, egy-két dolog jut most eszembe!

Barbi!
Remélem nincs semmi baja Emmának!!! Mindenképp írj! És nagyon sajnálom a sírós napokat és a balesetedet is! Kitartás, hidd el napról napra jobb lesz, ahogy nő a bébi!

Mazsi!
Nagyon ügyesek vagytok a szopival kapcsolatban! És még mindig gyönyörű lányod van!!! Amikor ránézek az enyémre, akkor gondolok arra, hogy biztos megéri a szenvedést! :D

Ágiboldi!
Szerintem is dobjátok ki a francba a légzésfigyelőt!!! Vagy nem lehet hálózatról működtetni? Teljesen tönkre fog tenni, ha állandóan stresszelsz miatta! Boldi egészséges, szépen fejlődő kisbaba, semmi baja.. Próbáljátok ki egy éjszaka anélkül aludni és meglátod, sokkal nyugodtabb leszel! És a párod is! Cici ügyben pedig küldöm a gyógypuszikat! :lol:

Kami!
Nagyon édi Áron a sírós képeken! Lillunak is vannak könnyei, ha hatásosabban akar sírni, akkor "használja" is! :)

Nekünk nagyon jó volt otthon anyukáméknál! Lilla tök jól bírta az utazást, jókat aludt és evett. Mindenki tutujgatta, kiszolgált engem. Én szinte csak szopiztattam és éjszaka voltam a bébivel! Még vacsizni is elmentünk Balivel kettesben! :)
Csináltattunk fülbevalót Lillának, mindjárt dobok fel képeket! :D

Timi
Kép Kép
timocska

Dögös az új kalapom? :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára timocska 2009.12.09 13:58-kor.

Timi
Kép Kép
timocska

Róki!
Mindkét lányod annyira szép!!! :) Szilvi hasonlít az apukájára! :D

Lányok!
Akik GW-t használtok! A papírjára az van írva, hogy szopi közben vagy után kell adni neki! Valaki azt írta, hogy előtte adja! Akkor most hogy kell???

Ja, még egy nagyon fontos hír: Lilluci elkezdett mosolyogni!!! Csak úgy szórja a vigyorokat mindenkire! :) Persze, főleg a pasikat (apa, nagypapa, unibátty) részesíti előnyben, de azért nekünk nőknek is jut egy-egy szájelhúzás!

:D

Timi
Kép Kép
timocska

drusza!
kalácsfej n cuki a fülbéjével! h csináltátok? belövéssel? sírt?

roki és lorca
jobbulást a betegeknek

ágiboldi
és hány hónapos koráig akarjátok "használni" a légzésfigyelőt? :twisted: = rettenetesen gonosz vigyor :lol:
sztm is legalább egy éjszakát próbáljatok ki nélküle, lehet, h a tejtermelésre is jó hatással lenne

deáko
én iszonyú cumiellenes voltam (hehhhehe, elvek, ah azt a kismájus elképzeli :lol: ), de lorca is n jól leírta, h szopireflex kielégítésre tökjó. persze, ha tudsz álló nap szoptatni akkor használhatod a melled is, de vlmi kell a legtöbb babának. én nem bírtam/akartam, ráadásul kele se n volt elégedett, van olyan helyzet, amikor már a testi kontaktust se igényli, hanem jobban megnyugtatja a bebugyolálás a kiságyban + cumi. szvl én nem biztatok senkit, de nálunk jobb, h van. ja és nálunk is az aventes vált be, a másikat utálja

ria
hol vetted a rezgős pihenőszéket a neten? használt v vlmi internetes bolt?

kami
n ügyes vagy a futással!

lorca
éjszakai melltartóhordásról a mellgyula miatt vagyok letiltva, merth megnyomhatja a tejcsatornákat. persze tudja a franc, de mindegy, nem hordom, úgyis min 3szor kelünk éjjel, akkor mindig cserélek pólót, plusz törölközőt, ami a lepedőmön van, h ne ázzon át a matrac

tegnap rettenetes esténk volt, egész du üvöltött, úgy nézett ki, h semmi nem hoz megoldást az eddigi tutik közül, de aztán csak kiütötte magát a tizes etetésre. és a legdurvább, h tutira nem a hasa fáj, szvl fogalmunk sincs, h mit tehetnénk ilyenkor :cry: persze ilyenkor éjszaka minden etetésnél görcsben van a gyomrom, h mi lesz, ha megint folytatja a sírást és nem tudom letenni

sági
egymillió gratula peti alvásához!! jelenleg ez minden vágyam :wink:

majus3

Szia május!

A pihenőszéket az internettről vettem. Beírod a google-be hogy Szutyuri és kiadja a képtárját. Ott azon belül a baby gear játékoknál a pihenőszékek hintákra katt és egy csomó van, árral együtt. A képtár alján pedig ott van a csajszi telcsi száma és én fel hívtam és elmentünk a Visegrádi utcába a cuccért. :D

KépKép
csongria

Drusza!
Belövéssel csinálták a fülbevalót és igen, sírt a drágám. De inkább csak azért, mert hangos volt a belövőpisztoly! Két perc alatt sikerült megnyugtatnom, úgyhogy nem lehetett vészes! :lol: :lol:

A mellgyuszi veszély miatt éjszaka én sem hordhatok melltartót! :(

Cumi!
Nekünk is van, avent-es. Lillus csak akkor cumizik, ha túl fáradt ahhoz, hogy elaludjon vagy ha szopi után fél órával tömi a kezét a szájába, holott tudom, hogy eleget evett. Máskor nem is kell neki! :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Azt hittem, jól kivergődtünk a betegségekből, megint a kis optimista. Nati tegnap elkezdte a hasmenős vírust, mostanáig legalább 20 pelus volt. A legrosszabb, hogy rögtön az elején kicsípte a popsiját, azért külön volt bömbi. Most kezdünk megnyugodni, már akár egy órát is kibír egy pelus. És most mindenki alszik :) Robi sem jött ki még a megfázásából. Most félkarantén van, nem cserélek Natipelust. Ha Robi elkapná, az külön jó (nekem :twisted: ), mivel élelmiszeriparban dolgozik és ott egy csomó ideig nem mehet munkahely közelébe, ha hasmenése van.

Timocska,
Nagyon tetszik ez az elegáns kis sapimutogatós kép :D
Éljen a nagyszülői kényeztetés :lol:

Róki,
Nekünk is van Natitól egy ilyen nyuszis body. Az a kedvencem.
Szilvi ha lehet, a jelenlegi Zsuzsára még jobban hasonlít, mint az egykorú képére.

Ágiboldi,
szerintem férjednek a hajszárító után a légzésfigyelő kidobása volt a legjobb ötlete. Ha kikapcsolod, lehet, hogy lesz pár nap, elvonási tünetekkel, de utána biztos javulni fog. :wink:

Barbi?

Kép Kép

Egy kicsit komolyan és egy kicsit vidáman :)

Kép KépKép
lorca

Lorca!
Jobbulást az egész családnak, gyorsan gyógyuljatok meg!!! :)
Nagyon cuki Szabi, én sosem tudok egy vigyorgós képet sem csinálni! :(

Timi
Kép Kép
timocska

Lilla, gratula a gyönyörű fülbevalódhoz! :wink:

Ria, azt a pihenőszéket vettétek, amelyik az utolsó képen van? Mert mi mindenképpen rezgőset akarunk.. az rezeg eléggé? :D úgy értem hatásosan rezeg?

A mellgyulladást jelentem megúsztam, két napig nagyon fájt, de csak oldalt, és hőemelkedésem volt. Boldi mindig azon az oldalon kezdte a kajálást, és le is fejtem, úgyhogy mostmár ok.
Lorca, Bella, az engem is érdekelne, h meddig folyik a tej.. mer a nyári ruhákon már át fog látszani a betét, ha meg elmozdul akkor csupa lucsok leszek.

Légzésfigyelőt még nem merem kihajítani.. gyáva vagyok :(

Most itt vannak a szüleim, úgyhogy naponta kétszer elviszik Boldit sétálni, én meg csak heverészek :P
De olyan féltékeny vagyok, úgy mosolyog az anyukámra, h az hihetetlen. Kis hálátlan, én meg itt termelem neki a tejet.

És mostmár egyértelműen 4 óránként akar enni napközben. Ami nem azt jelenti, h nem bőg, csak közvetlen kaja után (ill a 30 perces nézelődés után) bőg, amikor még tuti, h nem éhes, és aztán a nyűglődés után elalszik és csak úgy kel fel, h 4 óra telik el a két etetés között, sőt, tegnap 4 és fél után felébresztettem.

További jó hétvégét!!
Barbi, ti elutaztatok? Még nem számoltál be, h Emma megjavult-e!

Kép
Kép
agiboldi

Ági!
Hajnalban eszembe jutottál, mert riasztott a légzésfigyelőnk!!! De úgy igaziból! :evil: :evil: Persze, pont benn voltam Lilla szobájában és tanuja voltam, hogy úgy szuszogott, mint egy gőzmozdony és mégis jelzett a vacak! :shock: Lehet, hogy azért, mert Lillus teljesen a kiságy széléhez volt préselődve... nekem hiába mondják, hogy teljes matracon érzékel... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Timi
Kép Kép
timocska

csak gyors bekukk mert bár az előbb befejeztem a fejést most mire végigolvastam mégis cöpögök... :shock: :lol:

május
a hajszárítót próbáltátok már? nálunk tuti jó nem kell hogy a meleget rá fújja a bébire szerintem csak a hang nyugtatja őket de vmelyik nap amikor már mindnet végigpróbáltambedugtam (először) és működik !!!!

na ost meygek fejni:-)

timo
üdv itthon

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Szabadalmaztatnunk kellett volna a hajszárítós trükköt!! :lol: Már milliomosok lennénk
:lol:
Timi, ugye milyen király a légzésfigyelő??? :roll:

Mazsi, kipróbáltad végül a More Milk tablettát? Olyan kíváncsi vagyok, h működik-e.. akartam venni, csak pont aznap reggelre durrant be a cicim és nem mertem..

Kép
Kép
agiboldi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?