Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Készül a tábla, csak azt nem tudom mikor öltöm végleges formába mert apa egy kicsit sokat dolgozik mostanában és alig van időm a géphez ülni.

Minden betegeskedő kicsinek és nagynak millió gyógypuszi!

Finike!
Viki tényleg nagyon aranyos, igazi csajszis az arca. Tündéri!

Judit!
Gratuli Szonjusnak a forduláshoz, szóval nagy "kufferrel" is megy a dolog :wink: :lol: .

Sid!
Remélem minden rendben lesz hétfőn. Sőt már ne is legyen szükség arra, hogy mennetek kelljen :roll: . Szerintem Birlee csak megnézi kedden a kórházat, legalábbis én így értelmeztem!

Birlee!
Jól vettem az adást?
Tessék csinálni vonalzót mert akkor tudnánk és nem zagyválnánk össze itt mindenfélét :wink: :lol: .

Nem is tudom múltkor ki kérdezte, hogy honnan szedtem le képeket. Van egy oldal ami tök aranyos, van rajta egy csomó mese, mondóka, gyerekdal meg ilyen kis rajzok az a címe: makvirag.extra.hu, ha van időtök akkor nézzétek meg mert nagyon jópofa.

Kicsit dög fáradt vagyok és a szombat vasárnapot szólóban nyomom mert apa mind a két nap dolgozik reggeltől estig így most csak ennyi. Pontosabban a végére tartogatok valami extrát:

Edókának kijött a második foga :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Most tényleg megyek, legyetek jók ha lesz időm jövök......

Mindenkinek sok pussz.

Szandra

szandrakiss

Sziasztok!

Képzeljétek voltunk dokinál uh-n, és behívtam a férjem is nézze meg pocak bercit. Nos nem mintha sokat lehet látni de azért lássa már hogy mit hoztunk össze. Legközelebb már csak akkor fogom neki megmutatni mikor nagyobb lesz és tényleg lehet látni mindent.
Ja egyébként 5 cm-ek vagyunk :lol:

kit-kat
kit-kat

Helló Csajok!

Birlee!
Tényleg csinálj vonalzót, mert úgy tudnánk mi is figyelemmel kisérni, hogy hol tartasz! Most kedden "csak" szülőszoba látogatásra mentek ugye? Van már hírhozód itt a fórumon? Ha nincs, én szívesen vállalom!

Judit!
Igen mi majdnem egyidősek vagyunk 16 nap különbséggel!!! :D :D :D

Kit-kat!
Gratulálok az 5 cm-es manókához! :D Te se felejts el vonalzót csinálni!

Csajok!
Tettünk fel új képeket Zsófiról és Zétiről itt nézhetitek meg:
http://members.chello.hu/frank.adam/

Szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Adra!

Hát ezek a gyerkőcök csodálatosak!
Komolyan mondom olyan mintha Zéti egy hónappal idősebb lenne, mondanom sem kell, teljesen levett a lábamról a 21. képen, és hát amelyiken együtt fekszenek hát az valami tündéri azt hiszem az a 27.

Gratulálok, elsőre két ilyen tünemény az nem semmi. :lol: :D :lol:

Szandra

szandrakiss

Nagy nehezen létrejött a vonalzó! Kedden "csak" CTG-re megyek és gyerekágyrészleget megnézni! Aztán ha terv szerint alakul minden a legkésőbbi időpont május 02!

Kép
birlee

Apropó! Világosítsatok fel, mi az a hírhozó!
birlee

Helló Csajok!

Szandra!
Olyan lüke vagyok, elfelejtettem Edókának gratulálni a 2. fogacskához! :oops: :D Nagy gratula a pici lánynak! És hogy viseli a fogzást? Nagyon nyűgös? Éjszaka tud aludni?
Köszi a manók nevében a gratulációt! :) Nekem is a 21-es az egyik kedvenc képem Zétiről. 8)

Birlee!
Mi azt hívjuk hírhozónak, akit sms-ben értesítesz a manókád születéséről, s aki ezt megírja ide a fórumra a többieknek. Így mindenki mielőbb megtudja. Ha gondolod, akkor mint már írtam én szívesen vállalom és priviben megküldöm a mobilom számát.

Most mennem kell, mert Zsófikámnak mi nincs túl jó napja és már nagyon reklamál....
További szép estét Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Finike!

Kenguru/hordókendő ügyben a következőket tudom ajánlani:

szerintem a kemguru nem egy túl jó megoldás sem a babának, sem a mamának, lóg benne a baba, nem stabil, és a te vállad hátad is nagyon érzi ebben a megoldásban a terhelést. A magyar hordókendővel, ami nandu néven fut a legnagyobb probléma, hogy a leghosszabb méret sem elég hosszú ahhoz, hogy jól meg lehessen kötni, amiben a baba, újszülött is, stabilan ül és te sem érzed a terhelést. Ráadásul szerintem elég vékony az anyag és nem elég puha.
Nekem egy német fajta van, Didymos a neve, fantasztikusan jó, már többen is megszólítottak az utcán, hogy honnan van, mert ilyet még nem láttak. Én a pici fiamat, Mártont egy hetes kora óta ebben hordom, minden nap legalább egy órát benne ül, ha nem többet és nagyon nagyon bevált. Ha nagyon bánatos volt, itthon is magamra kötöttem. Két szabad kezem van, nagyon sok mindent meg tudok így is csinálni a házimunkákkal. Ezzel megyek mindenhová, vásárolni, sétálni, látogatóba stb.
Az, ahogy meg kell kötni, és beleültetem a babát, elviekben a csecsemők anatómiai adottságainak felel meg.
Babakocsink nincs, nem vettünk. Azért döntöttünk így, mert a testvéremék példája, akiknek szintén csak ez a hordókendőjük volt, meggyőzött.
Márton most 6 hetes, több mint 5 kiló, már nézeget a kendőben, ha megyünk sétálni, aztán behunyál.
Minthogy minden nap hordom - és ez nagyon fontos, a kendő leírásában is benne volt - nem érzem a súlynövekedést.

Ezt a németet tudomásom szerint már nem lehet itthon kapni, korábban a Kika-ban volt.
Ellenben ahol lakom, van egy lány, aki ilyen kendőket csinál, megvarrja, bár az sem olyan anyag és szövés mint ez a német. Van egy honlapjuk, babakozelben.hu itt van telefonszám is.
Lehet, hogy tud olyan megoldást, hogy kipróbáljátok.

A német kendő oldala www.didymos.de
van egy osztrák is, annak easy care a neve. www.easycare.at
mindkét honlapon van angol verzió is és talán francia is.

Csillagmaci
csillagmaci

Sziasztok!

Így utólag is minden hónapfordulós babának gratula, a beteg manoknak és anyukáknak jobbulást!

Adra!

Nagyon édesek a gyerekek, már annyira látszannak a fiús és lányos vonások.
Tényleg a három csajszinak( Zsófi, Szonjus és Szofi) egyszerre van a névnapja hizsen a nevek egy "tőről" fakadnak

Szandra!

Gratula a fogacskákhoz! Egy kicsit irigyellek, hogy ilyen problémamentesen zajlik nálatok. Mi nagyon megszenvedünk vele.
Két napja Szofinak kijött félig az örlő foga, de a másik oldalon is utban van. Május végén nagy utra készülünk remélem addig ki jön ami kiakar jönni és lesz egy kis pihi fogzást illetően.
A dátumok jók. Az enyém 1971.02.17. Ahogy elnézem én vagyok talán a leg "ÖREGEBB', de a korom sosem zavart!

Tibicsoki!

Remélem már jobban vagytok. Igen az alvás csodákra képes. Én is leszoktam feküdni Szofival aludni egy kicsit.
Szoval a Rákok hisztisek. Hát jó, akkor felkötöm a gatyust!

Finike!

Szerintem is sokkal jobb a hordozókendő. A kengurut se a gyerek se én nem szerettük és a kendő nem terheli úgy a hátadat és a derekadat.

Mazsuzs!

Már Szandránál leírtam, nagyon nehezen viseljük a fogzást, de majd csak túl leszünk rajta is mint a poci fájáson. Köszönöm, hogy érdeklödtél!

Kit-Kat!

Gratula a picurhoz? Végül is a Hartman dokinál voltál vagy vki másnál? Szimpi volt? Már tudják a munkába?

Szép napos vasárnapot mindenkinek!

Szami

height="80" border="0" alt="Lilypie - Personal picture" />
szamikám

Sziasztok!

Úgy döntöttem, hogy lemondok a kengururól, majd megoldom valahogy másképpen, most hogy ilyen jó idő van már elő tudtam venni a sportbabakocsit,és az sokkal kisebb és sok helyre be tudok vele menni. Így lehet, hogy sikerül ezzel megoldanom a problémámat. Azért köszönöm a sok jó tanácsot, és weboldalakat!

Szandra,
Én is irigyellek, hogy Edónak ilyen könnyedén jönnek a fogacskák és egyben gratulálok is! Nekünk még egy fogunk sincs. :cry: :cry: Viki egy picit szenved tőle, mostanában pobálom a Nurofent, kisebb -nagyobb sikerrel. Végülis tud aludni, annyira nem bántja hál'istennek, de esténként mindig felerősödik neki. :cry: Ja és én még tartozom dátummal. Én március 26-án születtem.

Adra,
Nekem is a 21-es kép tetszik a legjobban Zétiről, tünemények. Zsófinak kerekebb az arcocskája, mint Zétinek. Őket tök jól meg lehet különböztetni! Elfelejtettem, hogy ők egypetéjüek? Dóri babáit már nem annyira tudom megkülönböztetni. :oops:

Tényleg......
Dóri,
Mizu Veletek? Csajszik, hogy vannak? Tőled is kérhetünk képeket a családról????

Szamikám,
Kívánom, hogy Szofi babának enyhűljön a fogzással járó fájdalmak!

Eszti,
Hogy bírod a nagy pocakot? Voltatok most hétvégén babaúszáson? Bence, Réka hogy vannak?

Mazsuzs,
Rég írtál. Nándi babának még mindig fájogat a pocija? Hogy vagytok?

Tibicsoki,
Én is próbálok Vikivel együtt aludni néha, de ő a helyén szeret inkább aludni, de hogy miért?????? :shock: :shock: Amúgy meggyógyultatok már???

Pocilo,
Veletek mizújs? Hogy vagytok? A fiatalemberkék megszokták már az új jövevényt? Hogy bírod három gyermekkel?

Judit,
Én nem is gondoltam, hogy ilyen nehéz oviba iratni a gyereket. Lehet, hogy lassan már nekem is be kell iratnom a babámat??? :shock: :shock: :wink: :wink:

Sidney,
Milyen volt a buli? Jól éreztétek magatokat? Remélem Johannának semmi komolyabb baja nincs, majd írd meg, hogy mi volt a fül-orr-gégészeten!

Akit kihagytam bocsi, de már nagyon álmos vagyok, így megyek is bevetem magam az ágyba!

Mindenkinek jó éjszakát, szép estét!
Kép

Üdv: Finike, Viki, Szofi
Kép
Kép
finike

Sziasztok!

Szandra!
Gratulálok a fogacskákhoz nagyon jó, hogy kevés fájdalommal bujtak ki.

Finike!
Köszönöm az érdeklődést, túlvagyunk az első oltáson, sajnos manócskám nem vette jónéven és nagyon sírt.
Szerencsére nem tartott tovább és nem lett lázas sem.
Néha nehéz a fiúkkal, de nagyon ritkán Szilárdom sokat segít.

Adra!
Nagyon szépek a gyerekek Zéti nagyon pasi és Zsófi is csini lányzó.
Hogy telnek a napjaitok?
Szami!
Remélem Szofika hamar túl lesz a fogacska álltal okozott fájdalmon.
Kit-Kat!
Gratulálok a kis borsóhoz növeszd szép nagyra.

Eszti!
Réka baba hogy van elfér még?

Majd késöbb talán benézek nagyon hiányol a manócskám.
Szép napot.

CSILLA :D

Kép

Kép

Kép
pocilo

Halihó!

Itten vagyunk! Ma voltunk dokibácsinál, minden a legnagyobb rendben, szépen fejlődik pocaklakónk. Holnap megyünk 4D-s uh-ra, kíváncsi leszek :wink:
Bár mostmár minden bézs, meg rózsaszín, szóval ha mégis kuki van, akkor így járt :lol:
Legközelebb egy hónap múlva kell menjek, az lesz a ctg előtti utsó vizsgálat, megírja majd a beutalót a vérhez, kenettenyésztéshez, meg az uh-ra.

Szerencsére az egész családnak sikerült a betegségből kilábalni (Finike) ezért nem voltunk úszni sem már vagy két hete :?

Bence nagy csibész, mostmár mindent utánoz, amit mondunk neki, de persze beszélni csak akkor hajlandó, ha ő akar. Arra, hogy mondd szépen ezt, azt, csak beleröhög az arcunkba :lol:
Most perpillanat azt az időszakot éljük, hogy hiába kérek tőle bármit is, egyik fülén be, a másikon ki. Ha meg erőteljesebben rászólok, akkor jön a megsértődés, és nagy dirrel-durral megteszi, amit kértem, de még ő van felháborodva. :x
Szóval nem egyszerű... A hiszti pedig csak nem akar szűnni :twisted:

Nnnnna, mindegy, egyszer már csak eltűnik.

Ennyit rólunk, mindenkinek nagy gratula a fogakhoz, forduláshoz, hónapokhoz, stb. :wink:

Pápá: Eszti

Kép Kép
fricky

Szia Mindenkinek!
Nem tudja valaki, hogy hol tudom megnézni, hogy mikor lesz szülőszoba-látogatás meg ilyenek. Múltkor megtaláltam a kórház honlapját böngészve, de most eltűnt és nem tudom előhívni. Tudja valaki a májusi időpontokat? Úgy emlékszem, hogy 8-án lesz valami.
Segítsetek légyszíves. Előre is köszi

Fricky
Úgy látom közel egyszerre fogunk szülni, jó lenne majd személyesen is találkozni.
Én június 23-ra vagyok kiírva, de ezt a vonalzó témát nem nagyon értem, hogy hogyan kell megcsinálni.
boki

A BOLDOG, KIEGYENSÚLYOZOTT KISMAMÁKÉRT

A korszerű szüléshez tartozó pszichológiai ellátás segíti a jó szülésélményt, csökkenti a kismamák szorongását, a fájdalmat, és pozitív hatással van az anya-gyermek kapcsolatra, az új család életére. Kórházunkban a szülésfelkészítést és a szülés utáni programokat, pszichológiai szolgáltatásokat a Várandós Központ Közhasznú Alapítvány nyújtja.

A VÁRANDÓS KÖZPONT KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY
A Várandós Központ Program a kórházak szülészeti és nőgyógyászati osztályával együttműködve nyújt pszichológiai gondozást. Célunk, hogy az ország szülészetein elterjedjen a szülészeti pszichológiai szemlélet.
Programunk modern egészségpszichológiai kutatások eredményeire épül, amelynek keretében pszichológusok és jól képzett szakemberek a szülés folyamatát tartják szem előtt; így a szülés előtti és utáni időszakot, és az anya- gyerek- partner személyközi viszonyaira helyezik a hangsúlyt.
Mindez lehetővé teszi számunkra, hogy magas szakmai színvonalú szolgáltatást alakítsunk ki kórházunkban, amely hatással lesz Magyarország szülészeti szemléletére és a szülő nők pozitív szülésélményre.

VÁRANDÓS KÖZPONT PROGRAMJAI
Programjaink keretében a terhes és fiatal anyáknak lehetőségük nyílik arra, hogy a terhességről, a szülésről és az anyaságról a pszichológus és az orvosok szemszögéből is halljanak, kérdéseiket feltehessék. Kis csoportban elsajátíthatnak relaxációs technikákat, illetve egyénileg pszichológusi konzultáción, terápián vehetnek részt, hogy a későbbiekben tudják hova fordulhatnak, ha segítségre van szükségük.

Programjaink:
VÁRANDÓS TALÁLOKZÁSOK- informatív szülésfelkészítés, szülőszoba látogatás
VÁRANDÓS RELAXÁCIÓ- kiscsoportos relaxáció
VÁRANDÓS KONZULTÁCIÓ, TERÁPIA -szülés előtt és után
KISMAMA TORNA

VÁRANDÓS TALÁLKOZÁSOK
Lehet, hogy sok kérdésére már a VÁRANDÓS TALÁLKOZÁSOK információs programon is választ kaphat. Az ott elhangzó tények, válaszok és beszélgetés során alkalma nyílik számos kérdés tisztázására.
(Az előadások, beszélgetések témáit, a kórház szakdolgozóival való találkozás lehetőségeit és a szülőszoba látogatás feltételeit a részletes programban olvashatja.)

VÁRANDÓS RELAXÁCIÓ
E program keretében olyan mentális technikákat tanulhatnak a résztvevők, amelyek segítségével a vajúdás és szülés alatt csökkenthetik szorongásaikat és fájdalmaikat, képesek önmagukra figyelni és biztonságban érezni magukat. Megismerve ezeket a technikákat és belső erőforrásokat, nyugodtabban várhatja a szülést, és a relaxáció pozitív hatása nemcsak a várandósság és szülés, hanem a gyermekágy és szoptatás ideje alatt is érezhető: az anyuka jobban pihen, jobban kezeli a stresszt.

VÁRANDÓS KONZULTÁCIÓ ÉS TERÁPIA - a szülés előtt és után
A terhesnek egyedül vagy partnerével lehetősége van pszichológiai tanácsadást igénybe venni. A várandósság és anyává válás folyamatában sok jelenség, kérdés, probléma adódik - orvosi problémához kapcsolódóan vagy azon kívül -, amely egy-két beszélgetés alkalmával pszichológiai támogatással, a kérdés újragondolásával megoldódik. Ezzel sokszor megelőzhetőek komolyabb krízisek, klinikai problémák.

A VÁRANDÓS KÖZPONT PROGRAMJAI
2007. tavasz

SZÜLÉS ELŐTT …

VÁRANDÓS TALÁLKOZÁSOK
Informatív szülésfelkészítő program

Időpont: kedd, 14.00 – 16.00
Helyszín: Kórházunk Nővérszállója, I.emeleti tanácsterem

2007. március 6. ♦ A szülészeti és újszülött osztály, helyi lehetőségek, szokások
♦ Szülőszoba látogatás
♦ A Várandós Központ program bemutatása
Vendég: Peládi Andrea szülésznő

2007. március 13. ♦ A terhesség és a szülés történései
♦ A szülés megindulása, a vajúdási és a kitolási szakasz

2007.március 20. ♦ Mit tehet az orvos? - a szülés alatti orvosi beavatkozásokról, császármetszésről
Vendég: Dr. Fekete Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos

2007. március 27. ♦ A várandós egészséges étele, itala
Vendég: Császár Valéria dietetikus

2007. április 3. ♦ A szülészeti és újszülött osztály bemutatása, helyi lehetőségek, szokások
♦ Szülőszoba látogatás
Vendég: Kunszt Nóra szülésznő

2007. április 10. ♦ Mitől félek? - félelemről, fájdalomról

2007. április 17. ♦ A fájdalomcsillapítás gyógyszeres és természetes lehetőségei
Vendég: Dr. Fekete Károly aneszteziológus

2007. április 24. ♦ A torna és a gyógytorna
♦ Elvárások a terhességgel, szüléssel, szülői szerepeinkkel kapcsolatban
Vendég: Patak Noémi gyógytornász

2007. május 8. ♦ A szülészeti és újszülött osztály bemutatása, helyi szokások, lehetőségek
♦ Szülőszoba látogatás

2007. május 15. ♦ Az együttszülésről - az apa/partner szerepe, érzései, lehetőségei

2007. május 22. ♦ Az újszülött szükségleteiről, táplálásáról, egészségéről
Vendég: Dr. Ármay Zsuzsanna neonatológus

2007. május 29. ♦ Amikor megszületett a babád… - a szoptatás és a gyermekágyas osztály bemutatkozása
Vendég: Szentgallay Zoltánné és Borcsik Istvánné csecsemős nővérek

2007. június 5. ♦ A szülészeti és újszülött osztály bemutatása, helyi szokások, lehetőségek.
♦ Szülőszoba látogatás

Az informatív szülésfelkészítő program találkozásait követően minden alkalommal lehetőséget biztosítunk az aktuálisan szabad szülőszobák megtekintésére!

Csoportvezető: Andrek Andrea pszichológus

További programjaink:

KISMAMA TORNA : kedd, 16. 30 – 17. 30 óra

VÁRANDÓS RELAXÁCIÓS CSOPORT: kedd, 12. 00 – 13. 30 óra

KONZULTÁCIÓ ÉS TERÁPIA
A konzultációra és terápiára bejelentkezését Andrek Andrea pszichológusnál várjuk a 06 20 222 19 23 telefonszámon. A relaxációs csoportról szintén a pszichológusnőtől kérhet felvilágosítást.

Kérjük, hogy támogassa alapítványunkat a helyszínen, alkalmanként 1000 forinttal, a kismama tornát 500 forinttal. Köszönjük.

SZÜLÉS UTÁN …

SZÜLÉS UTÁNI TALÁLKOZÁSOK – informatív tematikus csoport (Részletes tematikát lásd alább!)
A szülés utáni fizikai állapot, érzések, a szülés élménye és a gyermek a családban olyan új helyzetet teremt, melyben számos új információra van szüksége a fiatal anyának, és hasznos tapasztalat másokkal is megosztani az élményeiket. A szülés utáni találkozások programján minderre alkalom nyílik. Erre a programra az anyákat kisbabájukkal együtt várjuk.

SZÜLÉS UTÁNI RELAXÁCIÓ
E program keretében olyan relaxációs technikákat tanulhat a résztvevő, melynek segítségével gyorsabban, hatékonyabban tudja kipihenni magát a szoptatás és az újszülött/csecsemő ellátásnak „alváshiányos” időszakában, valamint jobban kezeli a stresszt, a napi feszültségeket. A relaxáció olyan belső erőforrásokat szabadít fel, melyek segítik belső nyugalom megteremtését és ezáltal támogatják a korai anya-gyermek kapcsolat optimális alakulását.

SZÜLÉS UTÁNI KONZULTÁCIÓ ÉS TERÁPIA
A fiatal anyáknak egyedül vagy partnerével lehetősége van pszichológiai tanácsadást igénybe venni. Az anyává válás folyamatában sok jelenség, kérdés, probléma adódik - orvosi problémához kapcsolódóan vagy azon kívül -, amely egy-két beszélgetés alkalmával, pszichológiai támogatással, a kérdés újragondolásával megoldódik. Ezzel sokszor megelőzhetőek komolyabb krízisek, klinikai problémák.

A szülés utáni relaxációs csoportra, valamint a konzultációra/terápiára előzetes telefonos bejelentkezését kérjük Andrek Andrea pszichológusnál. Telefon: 06 20 222 1923

A megfelelő, korszerű szülés utáni pszichológiai ellátás mindezen programokkal segíti a családdá válás folyamatát, pozitív hatása jelentkezik az anya-gyermek kapcsolatban, a gyermek érzelmi fejlődésében és a partnerkapcsolatban.

SZÜLÉS UTÁNI TALÁLKOZÁSOK
Informatív tematikus csoport
2007. tavasz

Időpont: kedd, 10.00 – 12.00
Helyszín: Nővérszálló, I. emeleti előadóterem

2007. április 3. ♦ Így szültem én… A szülés és megszületés élménye

2007. április 10. ♦ Az igény szerinti szoptatásról, táplálásról és a babával való kapcsolatról

2007. április 17. ♦ El fogom kényeztetni? A kisbaba sírásáról, megvigasztalásáról, altatásáról

2007. április 24. ♦ Mit tud a babám? A csecsemő érzelmi és értelmi fejlődéséről

2007. május 8. ♦ Egészségesen fejlődik-e a babám?
Vendég: Dr. Ármay Zsuzsanna gyermekorvos

2007. május 15. ♦ Megváltozott szerepeink: párok, szülőpárok, testvérek

2007. május 22. ♦ Mit tehetünk saját és gyermekünk fogaiért?
Vendég: fogorvos

2007. május 29. ♦ Kihez kötődik a gyerek? Szülők, nagyszülők, segítők

2007. június 5. ♦ Így szültem én… - a szülés és megszületés élménye

Csoportvezető: Andrek Andrea, pszichológus

Kérjük, hogy támogassa alapítványunkat a helyszínen, alkalmanként 1000 forinttal! Köszönjük.
Vendég

Boki!

Remélem tudtam segíteni.

A honlapcím: www.jahndelpest.hu

Üdv: Dóri
Vendég

Dóri79

Nagyon köszönöm a segítséget, el is megyek a májusi találkozókra.
Sokat segítettél.
boki

Boki

Szívesen :lol:

Végül melyik mellszívó mellett döntöttél?

Nekem Avent van, de elsőre Chiccot vettem (sajnáltam az Aventre a pénzt), de az nem vált be. Az biztos, hogy akármilyet veszel marokerősítőt nem kell egy darabig használnod 8)

Üdv: Dóri
Vendég

Sziasztok!

Voltunk tegnap fülészeten. Melléküreggyulladása van JOhannának. Azért köhög ilyen kitartóan. MOst lámpázni kell meg kap antibiotikumot is. REmélem hamar rendbe jön. úgyhogy még két hétig tuti nem megy oviba. Máj.10én kell visszavinni. REmélem addigra rendbe jön.
Buli szuper volt. 3ig tartott. Kareokeztünk /én most először/.

De tök jó programok vannak a kórházban. kár hogy már nem veszem igénybe. Max csak akkor ha időzítünk és mindannyian egyszerre szülünk 2.3.4. többedik lurkót :D és akkor a talihely probléma megoldódna :D Vicces volna!!!!

Szandra! Edóka fogai gyönyörűek.

Fricky! hiszti és akarat nálunk is van :x ha vmit a fejébe vesz addig hajtogatja amíg meg nem kapja vagy rá nem szólok hangosabban. Néha /vagy inkább gyakran/ már alig bírom idegekkel. :oops:

jó éjt Edina

Kép
Kép
sidney

Sziasztok!

Hát Dóri ez több mint kielégítő!! :lol: :lol:

Csajok én olyan rosszat álmodtam, hogy nem tudok visszaaludni. Nagyon gáz volt, mindegy azt tudom, hogy nem akarok addig meghalni amíg gyerekek a gyerekek. Nektek volt már olyan, hogy sírva keltetek fel?

Na mindegy...., pedig nem is kajáltam be este amiért álmodhatnék ilyen hülyeséget :roll: .

Sid!
Sajnálom Johannát, jobbulást kívánunk neki.
El tudom képzelni, milyen lehettél karaoke közben :lol: :lol:
Ezek után tuti jót álmodok (persze ha visszafekszem, mert most le sem akarom hunyni a szemem)

Fricky!
Szerintem hívhatjuk egymást (mind) tesónak. A hiszte az nálunk is nagyon menő :evil: :evil:
Ha valamire azt mondom, hogy most már nem akkor jön a de és az akarom, tegnap pl kért csokit (persze az nálunk csak hétvégén van) mondom nincs erre bemegy anyósomhoz folytatva a kunyit aki persze ilyenkor mindig keres valamit :evil: én meg jól nem engedem meg és akkor jön a hiszti. Vasárnap azt hittem atomjaira szedem a gyereket!!!!!

Sztori:
Anyukám és anyósom nem bírják egymást elviselni ezért (konfliktus kerülés végett) ha jön anyu akkor nem szoktunk lemenni a kertbe. Anyu általában akkor jön ha a párom melózik így nincs autóm, hogy elmenjünk valami gyereklefárasztó helyre. Szóval jött anyu, de mivel nagyon fájt a feje ezért nem tudtunk elmenni a játszótérre amíg nem múlik neki, már dél volt mikor a Tami teljesen meg volt kergülve a lakásban csinálta az idegtépő dolgait, mert szerencsétlen megszokta, hogy szinte egy hónapja "leköltöztünk" a kertbe és totál ki tudja magát hajtani a homokozóval meg a bicikliével. Persze nem akartam levinni a Tamit mert az is anyu-anyósok konfliktushelyzeti lehetőség. Na mindegy ez egy nagyon hosszú történet és szerintem mind a kettő ludas a dologban, anyu már most megpróbált nyitni de anyósomból kibújt az ördög és gusztustalanul viselkedik, én viszont nem szeretném ha a Tami ebből valamit is látna így emiatt van ez a nem lemenős helyzet.

Végre sikerült dél után kimenni a játszótérre ami jó is volt de nem fárasztotta le eléggé a Tamit mert már úgy túl volt pörögve. Mindegy szóval csinálta itthon sorra a hülyeségeket. Már azt hittem teljesen megbolondulok mire végre elaludt. Csak sajnos az alvásnak most nem volt jótékony hatása mert mikor felkelt akkor folytatódott minden tovább. Kész voltam :shock:

A sokadik hülyesége után az tette be a kaput, hogy vannak ezek a kis állatfigurás habfürdők ami az a puha átlátszó műanyagban van és a nagyasszony fogta és rátaposott ami kidurrant és kirobbant belőle a habfürdő a nappail és a konyha (főleg a konyha) rovására. Na akkor én is rákiabáltam mert addigra totál betelt a pohár. Máskor ilyen szitun simán röhögök de most.....
Erre anyám (akiről tudni kell, hogy betegesen tisztaság mániás mert ha csak egy csepp víz! lecsöppen a pohár aljáról akkor már teljesen el tud sápadni, persze ez csak nála otthon van így) rámszól, hogy naés mi van majd feltöröljük!? :x , na és akkor kijött belőlem amit a zárójelben leírtam róla erre felhúzta az orrát, hogy én így nem beszélek vele és hazament. Csak azt tudnám, hogy akkor minek jött..... :lol:

Mondanom sem kell, én úgy megnyugodtam miután kiveszekedtem magam. Ebből is látszik, hogy anyu baromira nem ismer engem mert ha én mérges vagyok akkor békén kell hagyni kb negyed-fél órára és utánna simán tudok röhögni azon, hogy milyen hülye szitun voltam mérges (igaz ha jogos volt a mérgelődésem akkor is elszáll tök hamar csak ne cseszegessenek közben).

Anyu elviharzott erre a Tami is lenyugodott. Mostanában észrevettem, hogy ha anyuval vagyunk akkor a Tami olyan rossz. Ezt nem tudom miért van, vagyis most, hogy ezt így leírtam lehet rájöttem, na majd sasolok hátha tényleg az a baj.

Aztán persze este lelkiismeret furdalásom van, hogy rákiabáltam a Tamira.... :roll: :oops:

Na most jól elmeséltem a sztorinkat....

Azt hiszem most megpróbálok aludni egyet, remélem nagyon szépeket fogok álmodni

Szandra

szandrakiss

Halihó!
Voltunk tegnap 4Ds-en, minden a legnagyobb rendben van. Már 2 kiló a csajszi - szerencsére nem nőtt ki a kukija :lol: Méhlepény, köldökzsinór, magzatvíz, minden OK. Szinte minden adata napra pontosan az átlaggal megegyezik, úgyhogy most is a június 15-16-ot mondta a dokibácsi a szülésre. Mondjuk az orvosom az - meg én is - aki azt mondja (hogy Bencéből kiindulva), hogy nem fogjuk addig húzni, dehát majd meglátjuk.
Képet majd rakok fel, ha apa beszkennelte :wink: Olyan kis pufók az arca, olyan édi-bédi. Ja, és nagyon hasonlít Bencére.
Persze mondanom sem kell, hogy végig aludta a kis drágám a videózást. Aztán csak nem tudom mitől vezérelve, egyszercsak megjelent mindkét lába az arcánál. Hihetetlen, de alig készült olyan kép az arcáról, ahol legalább egy láb nem lóg be a képbe :lol: 8) Képzeljétek el, ahogy ott az arca, mellette - mintha fogná a fejét - a két keze, és a fél arca előtt meg ott van mindkét lába :lol: Na ezt próbálja meg vki utána csinálni :lol:

Szandra!
Egyébként már én is észrevettem, hogy a gyerek teljesen máshogy viselkedik, ha csak kettesben (ill. apával hármasban) vagyunk, vagy ha anyukám itt van vagy anyósom.
Anya sokat van itt, mert én itthon dolgozom, és a kiscsávó miatt ez csak akkor kivitelezhető, ha vki van itt, és így engem kicsit békén hagy. Anyósom, meg apósom inkább hétvégenként "szokták" elvinni, de az is igaz, hogy amikor hazajönnek alig lehet bírni a gyerekkel.

Sid!
Jobbulást Johinak, remélem hamar kijön ebből a nyavalyából.

Boki!
És ki az orvosod?
A vonalzót úgy tudod megcsinálni, hogy vkinek a vonalzlójára ráklikkelsz, akkor feldob egy oldalt, ahol értelemszerűen ki kell tölteni az adatokat, és ő megcsinálja a vonalzót. Utána generál egy kódot (BBCode), amit itt a profilodban az aláíráshoz ha bemásolsz, máris megjelenik minden hozzászólásodnál a vonalzó. Remélem érthetően írtam le :wink:

Finike!
Nekem is van kengurum, de nagyon ritkán használtam csak, talán párszor, amikor csak ide a sarokra ugrottam ki a közértbe, és nem akartam a babakocsival szenvedni.

Adra!
Nagyon édesek a képek! És tényleg, már látványos a fiús és lányos vonások a piciken!

Kit-kat!
Gratula tőlem is a babszemhez! Gondolom apa szuper :wink:
büszke :wink:

Most megyek, készítek egy kis reggelit!

Kép Kép
fricky

Sziasztok Lányok!

Mire megnyitom az e-mailek megírása után a topicot, addigra felébred a fiatalúr így egy sort sem tudok írni napok óta. Hétvégén pedig mikor a apa is itthon van, mindig kevesebb az idő valahogy ideülni a gép elé...Hogy ez hogyan lehet?
Pedig már nagyon várom a 4 napos hétvégét, -ráadásul jó lesz az idő is -, mert bejelentkeztem végre a fodrászhoz, ugyanis borzalom ami a hajam helyén van. Ráaduásul elkezdett hullani is...
Tegnap mi is megkaptuk a két hónapos oltást. Szegény drágámnál eltört a mécses mikor a doktornéni beadta a szurit.

Finike, köszi az érdeklődést a pocakfájással kapcsolatban. Változó napok vannak, de szerencsére eddig azért este 10 vagy legkésőbb éjjfél körül mindig elalszik Nándi és akkor tudunk aludni 4-5 órát mi is. Már lassan ideje lenne ha véget érne a hasfájás mert már 10 hetes lesz a jövő hétfőn. (Vagy inkább 9. hetet töltötte be most hétfőn ? :-) ) Tegnap például nem volt a pelusban nagy dolog egész nap, és este fájt is a hasa, hiába kúráltam egy kis teával. De a reggeli után aztán szerencsére telerakta a pelust...
Egyébként éppen már járt a fejembe, hogy megkérdezem tőled, hogy te mikor kezdtél el Vikinek gyümit/levét adni? Négy hónapot betöltötte vagy előbb? Én már itt több tanácsot is hallottam az ismerősök körében, van aki azt mondta, hogy elég csak 6 hónaposan. De szerintem addig nagyon egyoldalú kaja a tápszer, hiszen az mégsem anyatej.
A védőnő azóta sem volt itt, de már megnéztem, hogy mikor van fogadónap nála, majd valószínűleg egy séta alkalmával benézünk hozzá a Nándival ha egyáltalán dolgozik, mert nemrég úgy hallottam kórházban volt. Csak akkor miért nem helyettesíti valaki?

Adra! Nagyon irigy vagyok a többiekre, mert egyszerűen nem tudom megnézni az új képeket sem a picikről. Pedig nagyon kíváncsi vagyok. Mikor megnyitom az oldalt, csak egy nagy feketeség látszik a képernyőn és hogy tölt valamit, de hibába várok, semmi nem jön be :-(

Fricky! Várom a 4 D-s képeket!

Szandra! Gratulálok a két kis fogacskához és hogy sikerült ilyen jól kivehetően lefényképezned. Pedig biztos nem volt könnyű dolgod.

Csillagmaci! Mi újság veletek?

Üdv mindenkinek!

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Helló Csajok!

Mindenkinek köszönöm a dícséretet Zsófi és Zéti nevében! :D :D

Finike!
A manócskáim asszem nem egypetéjűek, és eddig én úgy tudtam, hogy fiú-lány ikerpár esetében nem is lehet, de a múltkor a NG-n volt egy dok. film az ikrek anyaméhben történő fejlődéséről és ott láttam, hogy még fiú-lány ikrek is lehetnek egypetéjűek.

Mazsuzs!
Asszem azért nem tudod megnézi a képeket a babóimról, mert vmilyen lejátszó kell lennie a gépeden, hogy megnézd. Szerintem azt akarja letölteni, de vmiért nem sikerül. Majd megkérdezem a férjemet, hogy milyen alkalamzás kell hozzá, hogy meg lehessen nézni a képeket és majd megírom neked priviben. Remélem nem felejtem el, de ha igen, akkor emlékeztess rá!
Örülök, hogy Nándi baba már jobban van, bizony nehéz velük amikor fáj a kis pocakjuk, de remélem most már mielőbb túl lesz ezen az időszakon, és akkor mindannyiótoknak könnyebb lesz!

Pociló!
Köszi a kérdésed, mostanában elég jól telnek a napok. :D Szép idő van, így sokat sétálunk. A manókák egyre többet tudnak, olyan jó látni, ahogy egyre többet gagyognak, mosolyognak. Már sokszor sikerül megfogniuk a szopikendőiket és akkor elkezdik rázni. Vmilyen kics golyócskák vannak benne, és nagyon szeretik hallgatni, ahogy rázkódnak benne.
Marcus baba hogy van? Sokat nőtt? Tesókák már megszokták a jelenlétét?

Sid!
Sok gyógypuszit küldök Johannának, remélem mielőbb túl lesz ezen a fránya betegségen!!!

Fircky!
Várom az 4D-s képeket!

Szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Csajok!

A tabló elkészítéséhez szükségem lenne mindenkitől egy születés utáni képre, ami lehetőleg közvetlenül a szülés után (szülőszobán, csaszisoknál az újszülöttes szobában) készült. Az emailben küldjétek el a pontos születési dátumot és a ded nevét is.
Bármilyen formátum lehet, de nem haladja meg az 5 Mb-ot.

Az emailcímem: mohacsi.dora@chello.hu.

Sid!

Mi is betegek vagyunk, Ágit ma vittem a gyerekdokihoz, valami vírusos nyavaja.... :cry:

Mazsuzs!
A csajok már kapnak baracklevet, szintén azért mert szorulásosak.
Tápos csirkék 4 hós kortól kaphatnak elvileg, de megkérdeztem a gyermekorvost és ő javasolta, mondván jobb ez, mint valami kemikália a szorulásra.

Mazsuzs, Mtücsök és Pocilo, meg akik nem tudtak eljönni a talira

Ha szeretnétek, hogy a babátok szerepeljen a tablón küldjetek a fenti mailcímre két fotót egy közeli arcképet, és egy születéskorit a fent írt adatokkal.

Dóri
Vendég

Sziasztok

Tudja valaki, hogy mi a szokás ebben a kórházban, hagynak vajúdni, van-e gátvédelem, szívesen császároznak-e stb.
Szegény barátnőm tegnap szült (MÁV-ba), de nagyon hagyták szenvedni.
Én az ikreket nem itt szültem, tehát nem vagyok tisztában a kórházzal.

Fricky
Csütörtöki a dokim, remélem beválik, eddig csak jókat hallottam róla. Bár az ikreket nem nála szültem, de az az orvos már nem praktizál, ráadásul a kórház is bezárt.

Dóri79
Még nem vettem mellszívót, de rajta vagyok az ügyön.
boki

Sziasztok,

Én is úgy vagyok ezzel az írással, mint Mazsuzs. Olvasni is alig van időm mostanbában :( Úgy néz ki, hogy sikerül eladni a lakásunkat, elég sokat kell emiatt rohangálnom.

Dóri,

Elküldtem a képeket. Nagyon kíváncsi vagyok a tablóra. Hogy kerül a kórházba?
Remélem, Dóri már jobban van!

Képzeljétek, egész jól haladunk a szobatisztaság felé. A WC-be pisilés már rutindolog. A kaki még általában a gatyában végzi. Néha jut csak el a WC-ig. Ma akkor szólt, amikor már bekakilt. Kérdeztem tőle, hogy miért nem szólt. Erre rávágta, hogy "Én szóltam." A pisi miatt már szól, hogy menjünk. Olyan édes, büszke magára.

Ma született meg sógornőm második kislánya. Az első fájástól számított 1 óra műlva megvolt a baba. Hiába, vannak még mázlisták.

Most mennem kell, de remélem, nemsokára hosszabban tudok jönni.

Sid,

Johannának javulást!!!

Jó éjszakát nektek.

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit

Sziasztok!

Bocsi, de nekem sem sok időm van írogatni. Nap mint nap olvaslak titeket futollag de nincs semmire időm. :(

Először is Johannának jobbulást.

Szandra!

Ne húzd fel magad, tudom könnyü ezt mondani de hidd el nem éri meg. Egyébként én pont ilyen vagyok mint te és sajna nagyon kevesen értik meg, hogy ha valami bajom van akkor egy kicsit magam szeretnék lenni. Sok esetben még a párom sem képes ezt felfogni. :(

Dóri!

Annyira jólesett, hogy gondoltál ránk tabló ügyileg. Én is küldök képet, csak még ki kell válogatni. MEgmondom őszintén, hogy nekünk nincs szülés utáni kép mert videoztunk, csak amikor már másnap a szobában velem van, de szerintem az is jó lesz. A másik kép mostani legyen és csak az arca vagy teljes alakos????

Judit!

Hát igen van akinek ez könnyen megy, nekem a sógornőm az első gyerekét össz-vissz mindennel együtt másfél óra alatt szülte!

Boki!

Én annak idején rákérdeztem a gátvédelemre és hajlandóak rá, csak az a baj, hogy első gyereknél ez általában nem nagyon kivitelezhető. Egyébként Edina is gátvédelemmel szült itt, de második gyereket.
Szerintem legalább is nekem ez a tapasztalatom, hogy maximális odafigyelést és segítséget nyújtottak a vajúdás alatt (mondjuk nekem fogadott szülésznőm volt így csak velem volt elfoglalva, pedig mi egyszerre hárman szültünk). Soha nem hagyott magamra hozott vizes ruhát ha rosszul voltam, vezet inni stb..... Szóval szerintem minden nagyon szupi.

Na mennem kell Jó éjt!

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

Ja ezt elfelejtettem!

JUDIT!

Hogy kezdtétek ezt a szobatisztaság dolgot???? Én bármit megtennék, de a kislányom egyszerűen nem. Még akkor sem szól, ha már a gatyában van a cucc. Teljesen mindegy mi van benne. Minden segítség és ötlet érdekel!!!!!

KÖSZI

Kép

Kép
mtücsök

Sziasztok!

Úgy látom nem csak nekem problémám,hogy időhiányban szenvedek. Mindig csak épp át tudom futni,amit írtatok. :?

Dóri!
Majd én is megpróbálok képet küldeni,ha nem baj. Ha sikerül...
Áginak jobbulást!

Johannának mielőbbi gyógyulást kívánok!!!

Adri!
Gyönyörűek a babóid! :lol:

Eszti!
Én is kívácsian várom a 4d-s képeket! Én is szerettem volna elmenni ,de nem jött össze. :(

Képzeljétek,ma volt a védőnéni,megmérte Flórát,és már 3710grammot nyom. Kikerekedett szemmel nézte a védőnő a mérleget. :shock: :lol: Egy hét alatt 41dekát hízott. Azt mondta ez a duplája az átlagnak. :lol: Úgyhogy van étvágya a picikémnek. :wink:

Na mennem kell,jó éjt mindenkinek!
Dalma

Dalma

KépKép

KépKép

Kép
dalmacska

Sziasztok!

Köszi a gyógypuszikat. SAjna még mindig köhög. Most azt mondták hogy arcüreggyulladással nem lehet kivinni a levegőre. Judit megkérdeznéd anyukádat, ha beszélsz Vele? köszi

Fricky! nem semmi pozítúrákat tudnak felvenni a pocakban.

Boki! sztem ez attól függ, hogy halad a szülés /tágulás/ ha semennyire sem akkor nem hagynak kimerülésig szenvedni. Ikreket rendesen szülted vagy császárral? Tényleg jó volna egy vonalzó a gyerekekről. Hidd el nem bonyolult /pedig eleinte én is annak hittem/ www.babafalva.hu -n nagyon egyszerűen elkészíthető aztán kiírod a kódot és a profilodba az aláíráshoz beírod. Én így csináltam persze tuti van egyszerűbb módja is. ugye csajok?

Mazsuzs! azért már ez is fejlődés, hogy nap sír egésznap Nándi. Hasfájásból már csak pár hét van hátra hidd el.

Dóri! Áginak gyors gyógyulást!!!!! háát nekünk is csak videófelvétel van mindkét gyerekről és utána már csak itthon készült kép róluk :oops: :roll:
Majd szkennelek vmit. Bár biztos vhogy a videot is fel lehetne tenni de én ehhez béna vagyok.

Szandra! remélem vissza tudtál aludni. hát még jó hogy csak látsz ahogy énekelek és nem hallasz :D Mert az még a rémálomnál is sokkal rosszabb :D

jó éjt Edina

Kép
Kép
sidney

Adra!

Gyönyörűek a gyerköcök!! és milyen szépen tartják már magukat. ZÉtinek a nevetős képe nagyon jó.

E.

Kép
Kép
sidney

Sziasztok Csajok!

Mazsuzs!
Írtam privit!

Sid, Dalmacska!
Köszi a dícséretet a manókák nevében, mindig nagyon jól esik!

Dalmacska!
Hatalmas gratula a kis Flórának! Nagyon szép súlyban van! :lol:

Dóri!
Képeket elküdtem!

Judit!
Nem csodálom, hogy nincs időd mostanában, ez a lakáseladás, pítkezés nem könnyű. Örülök, hogy sikerült eladnotok a lakást! Építkezést már elkezdtétek?
Gratulálok Dancának, hogy már ilyen jól halad a szobatisztaság útján! :lol:

Most mennem kell, mert Zsófi már egyre éhesebb és szerintem Zéti is perceken belül megéhezik ...

Szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Sziasztok!

Már régóta olvaslak Titeket, de valahogy sosem volt időm írni is, így most előnyben vagyok, mert úgy érzem én már ismerlek Benneteket.
Én is a Jahn Ferencben fogok szülni, orvosom nincsen, majd az ügyeletesre bízzuk.
Klassz kis csapatot hoztatok itt össze, ha nem bánjátok néha én is belekotyognék egy-egy kérdéssel, mert első baba révén még nem teljesen tiszta minden. Például a vonalzókészítés... Ha a hozzászólásom végén megjelenik, akkor sikerült, ha nem....

Puszi minden picinek és nagynak
Anikó

Kép
dorine

Szia Dorine!
Üdv közöttünk!
Hát ez a vonalzó nem sikerült annyira :wink: 8)
Amikor megcsináltad, akkor generál egy kódot (BBCode) és azt a hosszú "izét" kell bemásolni az aláíráshoz.
Egyébként mikorra várod a babát? Gratula hozzá!

Csajok!
Az ígéret szép szó, jön a kép :lol:

Kép

És ha nem haragusztok, akkor Bencéről is egy, mert ilyen házias az én kis fiacskám :P

Kép

Kép Kép
fricky

Szia Fricky!

Gyönyörűek a "babák"! Elnézve az uhképet, azt hiszem mégicsak elmegyünk 4D-re, félelmetes mennyire tisztán látszanak az arcvonásai!
Majdnem egyidősek vagyunk, júni 23-ra vagyok kiírva, de azt mondta a doki, hogy örüljünk ha még hat hetet bent marad a manóka. Ráadásul most kezdtünk egy kis lakásszétbombázás-átalakításba, kicsit bele kell húznunk, nem szeretnék úgy pelenkázni majd, hogy a szomszéd szobában épp festenek, ugye több okból sem.

Köszi a vonalzós tippet, még nem adom fel, egyszer csak sikerül.

Szép napot!
Anikó

Kép
dorine

Sziasztok!!

Eszti!
Nagyon szép Réka baba olyon szépen kivehetőek a vonásai.
Bence tartsa meg ezt a szép szokását és máris lesz segítséged a babuci mellet.
Dalmacska!
Gratula a gyönyörű gyarapodásnak, nekem is kerekedett a szemem .
Dóri!
Nagyon köszönöm a lehetőséget és élek is vele , de most még nem tudok felrakni képet.Ha neked az jó, van a képtár.hu-n és amelyik tetszik le töltheted,de gondolom neked sincs sok időd.
Mikorra kell a képet elküldeni van határidő?
Mazsuzs!
Megvolt már az oltás? Hogy bírta Nándi?
Dorine!
Üdv köreinkben tényleg jó a csapat.
Edina!
Gyógyuljatok meg mielöbb, hogy ne keljen bent rostokolni a lakásban.
Judit!
Gratula a lakás eladáshoz,hova fogtok költözni?
Adri!
Köszönöm az érdeklődést nagyon szépen gyarapszik Marcus.
Múlt héten 5110g volt és 60cm.
A srácok nagyon szeretik, Szilárd énekel neki ,Milán meg simizi a fejecskét.

Most nagy munkába kezdtünk, hozzá építünk egy szobát a meglévőkhöz és már indulnak a munkák, ezért sajna ritkábban fogok jelentkezni mert Milkára nagyon kell figyelni képes betont keverni.
Akit kifelejtettem bocsánat :oops: igérem amikor tudok jövök.

Mindenkinek kellemes hosszú hétvégét a szabadban.
Pocilo :lol:

Kép

Kép

Kép
pocilo

Anikó!
Nagyon jó a vonalzód ügyes vagy.
Pocilo :D

Kép

Kép

Kép
pocilo

Mtücsök és Sidney

Az ikreket császárral szültem, de ez nagyon rég volt, így most szülhetek simán. Ezért érdeklődtem a kórházi lehetőségekről.

Köszi

Kép
boki

Sziasztok!

Még mindig a vonalzóval próbálkozom. Az a baj, hogy két sor kódot is kaptam, az egyik HTML-kód, a másik PHPBB kód. Most az utóbbit másoltam be. Ez a BBCode nem szerepel köztük.
Azt hiszem vannak erősebb területek is az életemben, mint az informatika. Valószínű egyszerűbb lenne, ha érteném amit csinálok.
Na mindegy, lenne egy fontosabb kérdésem is hozzátok. Mégpedig a mellszívó. Használt valaki egyszerű kézi, gyógyszertárban kaphatót? Már egyre többen mondják, hogy teljesen megfelel a célnak és az ára is barátságos. Mennyibe kerül egy ilyen és tényleg jó? Már lassan a kelengyelista végére érünk, de ebben a dologban még mindig nem tudok dönteni.
Köszönöm előre is a segítséget, ja és köszönöm Frickynek a kedves fogadtatást, ezt az előbb elfelejtettem, bocsi.

Sziasztok
most már ígérem abbahagyom

Anikó

Kép
dorine

Dorine!
Nekem az volt/van vettem komoly 600 Ft-ért, még a kórházban a csecsemősöktől.
A célnak tökéletesen megfelelt!

És megvan az a vonalzó már! Tovább ne próbálkozz! :wink:

Pá: Eszti

Kép Kép
fricky

Helló Csajok!

Dorine!
Üdv közöttünk, és nagy gratula a babókához! :D
Avent kézi mellszívót használtam, amíg használtam addig nekem tökéletesen megfelelt.

Eszti!
Nagyon klasszul visszaadja 4D-s uh az arcvonásokat! Nagyon édi Réka babuci! :D
Bence pedig igaz "házi tündér"! :lol:

Riella, Birlee!
Veletek mi újság? Régen jelentkeztetek. Remélem minden rendben Veletek.

Dóri!
Olyan lüke vagyok :oops: , Áginak sok gyógypuszit küldök!!

Elfelejtettem írni, hogy kedden voltunk ortopédián, ahol a doki bácsi megvizsgálta Zsófit és Zétit, azt mondta, hogy nem észlel semmilyen rendellenességet, de miután ők ikrek, ezért elküldött mindket UH-ra is a Budai Gyerekkórházba. :? Nem is értem, miért olyan messze? Azért a Heim Pál közelebb lett volna. Ráadásul csak 6 hét múlvára kaptunk időpontot. :?

További szép napot!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Sziasztok!

Köszi Adra,hogy hiányolsz.... :D :D :D
Tegnap voltam a kórházban,már akartam élménybeszámolót tartani,de ma nagyon be voltam havazva,anyucimmal vásásrolni voltam,utolsó simítások a gyerekszoba projecktben,kelengyében...
Ctg-n Marcsi tündéri volt, és újfent bizonyítást nyert az a tény,hogy ezen kórház dolgozói multifunkciósak,és minden téren magasan képzettek :wink: :wink: :wink:
Szóval babuci köszöni szépen jól van,bár a rezgő funkció nem az esete,most is kapott belőle ízelitőt,amitől persze nem maradt egy helyben és folyton elmozgott...de rendbe volt.
Voltam uh-is,a vizsgálatot végző högy úgy nézett ki,mint az óvonénim,ő is nagyon kedves és barátságos volt velem,két mondatban ecseteltem hogy hogy jártam,és hogy úgy döntöttem jövök ide.Modtam,hogy akikkel eddig személyesen volt módom megismerkedni ,mindenkiről csak jót mondhatok,mert végtelenül kedves mindenki annak ellenére hogy azért nekik sem lehet könnyű helyzetük.Erre azt felelte,hogy reméli,igy is marad,és csak jók lesznek a tapasztalatok,és akkor mondom majd másnak is hogy jöjjön ide szülni. :D :D Naná.
Babucira azt mondta 3 kiló felett van,akár meg is születhetne,a magzatvíz elegendő, a lepény normál ,nincs elöregedve.
Megnyugodtam,és feldobottan jöttem haza,itthon kimostam a babarucik utolsó adagját,megyek is kivasalom őket.
Jövő héten megyek megint remélem újabb jó élményekkel gazdagodom!!
Csöppeknek sok tejcsit,bújó fogak gazdáinak fájdalom csillapító puszit,pocisoknak kitartást,,anyuciknak sok pihenést,és jó hétvégét mindenkinek!!!!!!!!!!! 8) :D
Üdv Riella

KépKép
riella77

Sziasztok!

Dorine!
Én is üdvözöllek közöttünk!
Nekem Amnings Pump nevezetű mellszívóm van,a kórházban vettem még az előző szülésemnél. Nekem nagyon bejött.

Köszi a gratulákat a súlygyarapodáshoz. Én is büszke vagyok rá. :D Bárcsak én meg ilyen ütemben fogynék! :wink:
Megpróbálom majd mostmár összehozni a szüléstörténetet is.

Jázminkám úgy szereti a hugit! :lol: Puszilgatja a lábait,kezeit,arcocskáját,gyengéden simogatja. :lol: :D Ilyenkor mindig olyan boldog vagyok! :D

Eszti!
Réka baba nagyon édi kis husis,a képen! Gyönyörű bébi lesz ő is! :lol:

Pociló!
Én is gratulálok,látom Marcus is szépen fejlődik! :lol:

Mazsuzs!
Kitartás nektek és Nándikának! Drukkolok,hogy fújja el a szél már ezt a pocifájást!

Mindenkinek további szép estét!
Dalma

Dalma

KépKép

KépKép

Kép
dalmacska

Sziasztok Lányok!

Még egy hosszú nap és itt a hétvége ami szintén hosszú! Már nagyon várom!
Dóri! Köszi, hogy gondoltál ránk is. Küldök képeket a hétvégén, remélem addig ráér. Még meg kell néznem milyenek vannak... Van olyan ami a kórházban készült, de lehet hogy nem fog megfelelni a tabló kritériumainak.
Áginak jobbulást!!!

Adra! Megkaptam a privit, majd hétvégén a páromat mozgósítom az ügyben, hátha én is megcsodálhatom a két drágaságot!

Boki! Nyugodj meg! Ha Csütörtöki dr. a dokid, akkor nem fog hagyni feleslegesen szenvedni. Én már csak tudom! Nagyon jól választottál dokit!

Judit! Éppen az járt a fejembe valamelyik nap, hogy mi lesz majd a szobatisztasággal ha mi is eljutunk odáig. De ti ezek szerint jól haladtok...

Dalmacska! Flóráról te már tettél fel képet? Én nem emlékszem rá... Ha nem akkor pótold légyszíves! :-)

Fricky! Nagyon szuper a 4 D kép! Mikor mi voltunk akkor egyszerűen nem tudtak Nándi babáról ilyen jó képet csinálni. Itt pedig teljesen látszik a kis arcocskája. A mosogató kisfiú pedig tündéri!!

Pociló! Már írtam egy előző bejelentkezésemben, hogy az oltás megvolt, és hát rázendített Nándi mikor a doktornő beadta a szurit. De súlyban úgy látom ott járunk mint ti, csak éppen a táplálás módja más...
Egyébként neked Marcus emelgeti a fejét ha hasra fordítod? Három gyereked van, mi a tapasztalatod? Én már kezdek egy kicsit bepánikolni, mert ha hasra rakjuk akkor 10 perc alatt egyszer esetleg kétszer nyomja ki a fejét. Ha azt mondom én, hogy nem bírja a nagy kuffer és a lustaság miatt, akkor azt mondják, hogy ne fogjam ezekre azt, hogy le van maradva fejlődésügyileg...

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Sziasztok!

Anikó! üdv közöttünk.

Fricky! tényleg hasonlít a Réka bébi BEncére. Hát nem semmi milyen házias Bence.

Bulcsú még nem mosogat, azt hiszem szerencsére. Viszont sajna a szobatisztasággal sem állunk túl jól, sőt. Johanna ennyi idősen már réges rég elhagyta a pelust. Mondjuk akkor több időm is volt a gyakorlásra. MOst állandóan "rohanunk" vhova.
na mindegy egyszer majd csak lekerül a pelus.

Megyek egy kicsit vasalok meg ilyesmi házimunkafélét végzek.

jó éjt Edina

Kép
Kép
sidney

Sid!
Ne aggódj, a sz.tisztasággal még mi sem tartunk sehol!
Néha már sikerül a fürdés előtti pisit a wc-be, de egyébként semmit. Sőt, egyenlőre azt a korszakot éljük, hogy kakáláshoz elvonul, nem is engedi, hogy hozzászóljak, és ha végzett, akkor meg nem is akarja engedni, hogy kiszedjem. Azt ő csinálta, az az övé, nem akarja adni senkinek.
Nővérkém - aki pszichológiát hallgat, és tanítónéni mellette - azt mondta, hogy ez a természetes fejlődési folyamat egyik szakasza, az anális szakasz. Ezután jön majd amikor már zavarni fogja a "csomag", és akkor jött el az idő a wc-hez. És hogy nem szabad siettetni.
A lányok meg különben is tök mások :wink:

Köszönjük a gratulációkat Réka nevében is! Majd kíváncsi leszek rá élőben :D Bár szerintem is nagyon hasonlít Bencére.

Kép Kép
fricky

Sziasztok,

Megint csak rövid időre tudok jönni.
Szobatisztaság: mivel a múlt héte nvégig itthon kellett lennünk, úgy döntöttem, hogy megpróbáljuk. Őt sem zavarta a teli pelus, nem is szólt soha, hogy mennie kellene. Egyszerűen levettem róla a pelust, rá a gatyát. Kb. félóránként-óránként elmentünk pisilni. Most ott tartunk, hogy alváshoz adok rá pelust, de teljesen száraz reggel is és délután is. Még mindig nem nagyon szól, de már vissza tudja tartani. Tegnap voltunk meglátogatni az unokahugit a kórházban (nagyon édes :lol: ), plussz még némi banki ügyintézés (2 gyerekkel :? ), összesen 3 órát voltunk távol. Adtam rá pelust ,mert nem tudtam, hol találunk alkalmas WC-t. Száraz votl a pelus, amikor hazaértünk. Sajna a kaki még a gatyába landol.....szinte mindig.

Kedden megyünk Sopronba 4 napra, már alig várom. Bár pont akkorra mondanak rossz időt :cry: :cry: :cry:

Anikó!

Üdv nálunk :lol:

Sid,

Remélem, Johanna gyorsan jobban lesz.

Bocsi a többiektől, de rohannom kell, mert Danca kezelésbe Szonjuskát....

Puszi nektek:

Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit

Sziasztok!

Jelentem a kislányunk már elkezdett mászni, bár még egy picit inog és néha úgy vetődik a dolgokért, de már vannak látható mászási mozgásai! :lol: :lol: :lol: Olyan ügyi!!!! Nagyon édesen csinálja! Ja és közben kotyog ezerrel, imáááááááááádom!!!!!! :lol: :D

Fricky,
Nagyon jó lett Réka babáról az a 4D-s kép! Nagyon szép kerek az arcocskája! Mi kétszer is voltunk és soha nem láttuk a kiscsajt, mert a fejét vagy a méhlepénybe dugta, vagy háttal volt!

Pociló,
Marcus nagyon szépen fejlődik gratula hozzá!

Mazsuzs,
Próbáld meg minél többet hasra fektetni a kis Nándit, hogy erősödjön a válla, keze, mellkasa. Légy vele türelmes, a kisfiúk sokszor lustábbak, mint a lányok, ha hallasz valakitől olyat, hogy jaj az ő gyereke már így-úgy forog stb. az ő, Nándi baba- az Nándi baba. Megy minden a maga útján, ha négyhónaposan sem emeli, na akkor kell aggódnod szerintem. Most még tedd minél többet hasra és meg fog erősödni, hidd el! Ja és kimond neked ilyen kedvességeket, hogy le van maradva a fejlődésben?????? Mihez képest van lemaradva? A nagykönyvhöz képest??? Ő a Te kisfiad, és ne hallgass ilyen sületlenségekre. Ha netán a gyerekorvos mondja akkor talán el tudnám fogadni, de mástól nem! Ilyet mondani???? Hát ne haragudj, remélem nem veszed tolakodásnak, de aki ilyet mondana a kislányomra az többet nem látnám szívesen a házunkban. Majd megerősödik. Voltál ortopédián és minden rendben nem? A gyerekorvos mit mond? Ne haragudj, hogy így felháborodtam, de ha a gyerekorvos nem mond semmi aggasztót ne foglalkozz ilyen "jóindulatú" hozzászólásokkal!
A gyümölccsel meg ráérsz négyhónapos korában elkezdeni. Ha megnézed mindegyiken "4 hónapos kórtól" van írva. Bár mi akkor kezdtük amikor még Viki nem volt egészen 4 hónapos, de már majdnem( szóval érted :wink: ). Addig meg csak tápszer a kisbabád tápláléka. Hidd el nem egy egyszerű dolog a kanalazgatás némely gyermeknél kész küzdelem. Gyümilevet adhatsz szerintem neki inni, de higísd fel jól. Adhatsz inni neki csecsemő teát is, csak nagyon csipetnyit tegyél a vízbe, tehát sokkal kevesebbet mint amit ráírtak, de csak szomjoltásra, tápi helyett semmiképp se add neki. A védőnődet meg igenis zaklasd!!! Nem tudod telefonon felhívni, hogy miért nem jön ki??? Neki ilyenkor még legalább havonta ki kellene mennie (ha nem 2 hetente). Nyugodtan zaklasd, ez lenne a dolga!!!! De ha valamit nem tudsz akkor a gyerekorvost is nyugodtan felhívhatod, néha jobb tanácsokat ad, mint a védőnő. Ők is a babáér vannak, hogy segítsenek, és persze mi is megpróbálunk abban segíteni amiben csak tudunk.

Sid,
Te este 10-kor jutsz vasalsz? Nem semmi! :wink:
Johanna hogy van? Jobban van már egy kicsit? Ezt aképet neki küldöm, hogy minél előbb meggyógyuljon!!!
Kép

Dalmacska,
Örülök, hogy Jázmin ilyen jól fogadta a kis hugicát. Amikor szoptatod Flóra babát, akkor mi a helyzet, nem féltékeny Jázmin?

Adra,
Jó későn kaptatok időpontot, nem semmi, és Budára? Van aki menjen veled és segítsen neked? Anyósod? Párod?

Anikó,
Üdv közöttünk! Jó babavárást! :lol:

Judit,
Már én is előre rettegek ettől a szobatisztaság dologtól, de majd jövök hozzátok sok jó tanácsért! :lol:

Dóri,
Küldöm a képeket!

Szandra,
Ha van időd valamikor akkor megírnád újra amit szerettél volna közölni velünk? Elhiszem, hogy pipa lettél, én biztos felrobbantam volna!

Akit kihagytam bocsánat, de már nagyon álmos vagyok!
Mindenkinek jó éjszakát!

Üdv: Finike, Viki, Szofi
Kép
Kép
finike

Sziasztok!

Köszönöm mégegyszer a kedvességeteket!
Örülök, hogy itt vagytok, mert látom a sok hozzászólásból, hogy bizony jó sok kérdés fog felmerülni menet közben és olyan aranyosan segítetek mindenkinek. Sajnos én a környezetemben nem igazán tudok fordulni senkihez. Anyukám sokmindenre azt mondja, hogy már olyan régen volt, hogy ő nem is emlékszik már rá, ill. ne aggódjak, ne törődjek senkivel, csak hallgassak az ösztöneimre és minden rendben lesz. Anyósomat inkább nem kérdezem, mert már így is ide akart költözni a szülés után, hogy majd ő ellátja a maszatkát, nem kell törődnöm semmivel. Hát inkább ne, köszönöm. A védőnőnk nagyon aranyos és minden kérdésemre kimerítően válaszol, dehát ő sem lesz mindig itt és különben is, neki ez a munkája és mégiscsak más egy másik anyukával megosztani a problémákat, ugye?
Na, most jól kijött belőlem egy csomó dolog, csak győzzétek elolvasni. Azt hiszem kezdek kicsit betojni a feladat nagyságától és ilyenkor csak mondom, mondom...
Nagyon szép napot mindenkinek és irány a természet, azt hiszem ma is gyönyörű időnk lesz!

Anikó

Kép
dorine

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?