Jaj tudom rég jelentkeztem, de tényleg sok sok dolog van, de azért a jóhíreket megosztom
Babuci 13hetet töltött és voltunk tarkóredőn is és minden oké, és új orvosunk van aki nagyon alapos és rendes volt. 13 hetesen 6 cm a clr. BAlázs az óriásbaba annó 12.héten volt 6,1 cm, de egy cseppet sem bánnám ha nem lenne olyan nagy gyerek. És annyit mocorgott, és azt éreztem hogy egyáltalán nincs ínyére az Uh és hagyjuk már békén, de akkor is olyan jó volt látni ahogy ficánkolt.
Cat, nálunk Balázst nagyon érdekelte nyáron 2 évesen az állva pisilés, hogy azt a botot lepisilni, abba a lukba beletalálni, ide is meg oda is pisilni (rosszabb volt mint a kutyusok) Tehát mi akkor tudtuk, hogy meg tudja szakítani a pisilést, de vártunk hogy majd eljön az ideje. Télen amikor pelenkakiütést kapott és sem a pelustípus csere sem az 5 féle krém nem múlasztotta el akkor elhatároztuk,h ogy letesszük a pelenkát tél ide vagy oda. A pisi azonnal ment, persze nem szólt hisz eddig sosem kellett, azt sem tudta mit várunk el tőle, és jutalmaztuk minden sikerért, mert rendszeres időközönként vittük pisilni, így volt siker. Ő miután látta milyen érdekesen csorog mindig állva akar, ami azért jó mert az oviban itt majd állva kell pisilni, ezt ki is emelték az ovónők. De nem fogja meg a kukiját, hanem a csípőjét tekergeti irányba. A kaki nehezebb dió volt azt vadászni kellett, hogy mikor áll meg egy pillanatra könnyíteni magát és ha elkéstünk akkor a nadrágszárból elég gusztustalan kiszedni, volt 2 kisgatya, amit úgy döntöttem ollóval levágok róla inkább és kidobom, nem mosogatom
össze 2 hét után minden simán ment, stabilan a 3.héten szólt pisi kaki esetén. Az éjszakai pelust megtartottuk lelki okokból, amikor levettük róla a beleegyezésével akkor bepisilt este és nyűgös volt és feszült egész éjjel, és sírva ébredt hajnalban hogy ő bepisilt, így úgy döntöttünk visszaadjuk neki éjjelre, és tök szárazan vesszük le reggel, de neki ez most még biztosnágot ad. Íg mi nem problémázunk ezen.
Van aki ki tudja várni amíg a gyerekének egyáltalán igénye lesz rá, nekünk muszáj volt mert Balázs véresre vakarta a kiütéseket, így nem volt választásunk, de nem gondolom hogy sérült ezáltal, mert nagyon figyeltünk rá.
Kérdezni iss zeretnék, Balázs éjjelente kruppeszerűen köhög, elég rossz hallgatni, és még rosszabb lehet átélni. MIndig elmúlik kb 5-10 perc alatt, de minden este jelentkezett. Dokinénink szerint a tüdeje tiszta, tehát napközben semmi nem utal rá, hogy éjjel fullad. Most kaptunk egy gyógysezrt amiről jóformán semmi nincs a tájékoztatójában, mindene este fél kanállal kap és azóta nincs ilyen gond éjjel. A neve: erolin. Tudtok valamit róla? Illetve tudtok valamit a krupról ogy miért van és szerintünk allergiás jellegű lehet a köhögése mert erre a gógyszerre az van írva hogy az ilyen allergiás jellegű megbetegedéseknél semít. 3 hónap múlva 3 éves és most jön ki? ez nem csecsemőkorban van? Nem lehet ezt valahogy kikezelni vagy gyógysezrt szedni rá, ez-e a gyógyszere vagy épp kaptunk valami kegyszert. Tapasztalatok? Léci segítsetek, úgy aggódom a kismanómért ilyenkor annyira elesett.
Nansy, sztem nincs összefüggés a bromo és a tejhiányod közt. Én is szedtem tán a 12.hétig meg előtte tök sokáig, és tervezett császár volt és fogalmam nincs mi aza tejbelövellés, nagyon lassan jött meg a tejem, 4-5.napra volt olyan hogy el is hittem hogy eszik a baba, gondoltam csak szólnának ha éhezik. És sosem volt semmi gondunk lasan megjött a tej és mindig elég volt, de sosem túl sok, igény szerint, és ha kevéske volt akkor fejtem hogy szaporítsam. Kitartás türelem és legfőképp nem izgulj bízz magatokban. Arra vagyunk kitalálva hogy táplálni tudjuk őket. Menni fog. Persze akkor sincs semmi baj ha feladod akkor is ugyanolyan jó anya vagy, semmim baj és akkor isegészséges lesz ha tápszert kap, de érdemes megpróbálni.
Imserősöm a nagy büszkeségem, 27hétre született 800g-al kisbaba, inkubátor persze és műtétek, és idegesség és minden, és fejt kitartóan hogy amikor elsz ereje a kisbabának akkor tudjon tejecskét kapni és öntögette ki a csapba mert őt is gyógyszerezték de fejt hogy megmaradjon a teje, és a kicsike a végén képes volt még ciciből is szopizni azt hiszem addigra már volt 3-4 hónapos mire elég erős lett hozzá. Szóval kitartás.
Erika (csajok úgy várom már hogy szoptathassak
)