Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok
Bilandi! Gratula a babócához! Nagyon egyszerre fogunk szülni. :lol:
Mennyit vártatok rá?

Én jól vagyok, pocaklakóval is minden rendben, bár ugyanolyan kis vékonyka, mint a bátyja, szóval nem kell nagy babára készülnünk most sem. :)
Az oviba szoktatás téma már nehezebb egy kicsit, az 1. és 3. nap vidáman ment Péter, a többi napokon viszont volt sirás, de szerencsére csak apának, ott már nagyon jól elvan, szeret is ott, óvónénik is mindig dicsérik. Csak szegény páromat késziti ki, hogy Ő a szivtelen apuka, aki ott hagyja a síró gyerekét. :roll: De Ő legalább nem sir vele együtt, mint én. :lol:

Karmen! Örülök, hogy ilyen jól birod a dolgokat, én azért félek az első néhány héttől. :roll:
Bili nálunk sem volt soha, főleg engem is a takaritás tartott vissza, de nem is bánom, a lépcsős fellépő az első perctől bejött.
Szombaton párom végre csinált rólam pocakos képeket, már csak le kellene tölteni, és mutatom.

Többiek is jelentkezzetek! Bár gondolom mindenki sok időt tölt a szabadban ilyen szép időben.

Kép Kép
Kép[/url]
pandi28

Sziasztok,
nálunk sokminden nem történik. Az összes gyerekem elég akítv :) csütörtökön megyek UHra, ezer éve nem láttam Lilit, úgyhogy utána már tudni fogom, hogy ca. mekkora lehet :)

Orsi
KépKépKép
icsilya

Vagyunk mi is. :D A fiúk jól vannak, Samunak megeredt a nyelve, már elég szépen beszél, kisebb versekkel is próbálkozik, bár érthetetlen, csak én értem. :P Szobatisztasággal sehol nem tartunk, majd ha jobb ido lesz, akkor próbálkozunk. Bilizés nálunk sem lesz, Edithez hasonlóan rosszul vagyok a bili takarítás gondolatától is, pedig elég sok szaros pelenkát szedtem ki a 2,5 év alatt. :lol: :lol:

Reménykedem egy olyan átszokásban mint Reditke Bálintjánál. :P

Reditke :P
Bálint marad otthon vagy néztek ovit neki? Drukkolok Milán mütétjéhez, gondolom lennél már pár hónappal idösebb, hogy túllegyetek rajta. :roll:

Andi28 :P
Kitartást az ovihoz! Tavaly én is végigcsináltam ezt a fiúknál a bölcsinél, azt hittem sosem szokunk be Olival, most meg haza alig lehet vinni. :lol:

Bilandi :)
Gratulálok a babához! Mennyit vártatok rá? Hol fogsz szülni?

Karmen :)
Sok-sok átaludt éjszakát kívánok! :D

Cat
Kép
cateye

Dobtam egy hátast! Andi és Orsi :) már 29-30 hét??!! :shock:

Bilandi :) én is gratulálok. Mesélj kicsit magatokról!

Karmen :) további féltékenységmentes napokat kívánok! Biztos egyébként hogy a lányok máshogy állnak egy kistesóhoz, mert bennük megvan az anyáskodás már most, főleg ha már elmúltak 3 évesek, akkor meg már sokkal értelmesebbek.
Én is látom milyen volt Bálint 1,5 évesen mikor öcsi született és milyen lenne most ha lenne egy picike, mert tünemény, ahogy pl reggel bemegy a milánhoz, mikor az felébred, puszilgatja, jó reggelt puszit ad neki, megsimogatja, beszélget meg énekel neki, szóval ahogy nőnek az értelmük meg a szociális érzékenységük is nagyon sokat fejlődik.
Pesze azért a durva-domináns férfiszerepbe visszazuhan néha és akkor van nemulass a kisebbnek, de ez egyre ritkább szerencsére.

Ébrednek....megyek.

Edit
Kép

Kép
reditke

Cat! Aranyos vagy, de nem kivánom amig szopizik átaludja az éjszakákat:) Orsinál szörnyü volt hogy egész éjjel ömlött a tej, naponta ágynemü, pizsama csere, néha még éjjel is. Alattam nejlon lepedö hogy ágyat megóvjam, de azon meg nem kellemes aludni, odaizzadtam.

Bilandi! Gratulálok én is!

Edit! szerintem is szerencse kicsit hogy Orsi lány, ösztönösen imádják a pici babákat, meg szeretnek segiteni

Kép

Kép

Karmen
karmen

hello csajok :D
voltunk ma UHn, Lilivel minden OK, korának megfelelően nő.
egy mai kép róla:
Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi :)
CUKI!!! :D Nem írnád le a méreteket? Jövő héten én is megyek, jó lenne összehasonlítani. :)

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

szívesen
29+3 napon

bpd 76,1 mm
hc 271,1 mm
ac 237,1 mm
fl 55,2 mm
tad 73,9 mm
súlybecslés: 1267 gr

Orsi
KépKépKép
icsilya

Köszi! :)

E.

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

A szája nekem tiszta Levi, a többi meg Máté. :lol: Egyébként nagyon édes kép, ahogy mosolyog. :P

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Nagyon szépen köszönöm a gratulációkat.
Kérdésekre válaszolva: Mindössze 3 hónapot kellett várnunk rá, és összejött. Mondjuk már előtte felkészültem rá, 3 évvel előtte abbahagytam a gyógyszert, meg elkezdtem szedni az Elevitet 3 hónappal a fogantátás előtt. Jól kiszámoltuk mi? Mondjuk ez csak véletlen volt. Én tavaszi babát szerettem volna, de ahoz már elsőre sikerülnie kellett volna. Nekem ez a három hónap is örökkévalóságnak tűnt. Nem tudom, hogy mások hogy bírnak éveket várni.

Szekszárdon fogok szülni, mert ahol lakom (Bonyhád), ott megszüntették a szülészetet, pedig sokkal szebb volt, mint a szekszárdi, de ez van. Egy kicsit izgulok, hogy hogy fogok beérni, mert első szülés, és fogalmam sincs,hogy mi hogyan működik.

Ha jól látta a doki, akkor kislányunk lesz. Mi lányt is szerettünk volna.

Andi: Nektek milyen nemű? Te hol fogsz szülni? Van fogadott orvosod?

Orsi: Tényleg nagyon aranyos babóca. Sajna nekem nincs ilyen képem. Mennyibe kerül egy ilyen Uh?

Kép
bilandi

Sziasztok

Először is elnézést kérek, amiért így bepofátlankodom közétek, de a segítségeteket, véleményeteket szeretném kérni.
Úgy tudom, hogy ebben a topicban vannak olyan lakók, akiknek esetleg gondjuk volt a teherbe eséssel, mint nekem. Mi 4 évet vártunk a pici lánykámra, aki tegnap volt egy hetes!
Ez alatt az idő alatt sok kivizsgáláson átestünk, nem találtak semmi különös problémát nálunk, egyedül a prolaktin szintem volt magas, amire 1,5-2 évig Bromocriptint szedtem. Közvetlenül a teherbe esés hónapjában hagytam abba. A problémám az, hogy nem igazán van tejcim, illetve ami van, az semmire sem elég, nem hogy egy csecsemő táplálására. Emiatt a babám kezdettől fogva tápszeres, ami miatt hatalmas lelkiismeretfurdalásom van, és nem tudom, hogy mit rontottam el.

A kérdésem az lenne, hogy van-e valakinek olyan tapasztalata, hogy a Bromocriptin befolyásolhatja-e a későbbi szoptatást?

A válaszokat előre is köszönöm

Nansy

Kép

Kép
nansy

Bilandi :D
én most az Istenhegyi Klinikán voltam, ott 12e Ft az UH, DVD-t és képet adnak, benne van az árban.

Nansy :D
én szedtem a bromot, és 6 hónapig kizárólag szoptak az iker fiaink, szerintem nem függ össze.
Különösen azért sem gondolom, hogy a kettőnek bármi köze lenne egymáshoz, mert a prolaktinos gondok klasszikusan kiújulnak, ha az ember abbahagyja a bromo szedését, tehát azzal csak szintentartani lehet. (ha tényleg magas volt, és nem csak éppen határérték feletti)

Orsi
KépKépKép
icsilya

Nansy :) gratulálok a kislányodhoz! Had kérdezzem meg, ha most egy hetes a kicsi lány, miért kapott máris tápszert? Nekem az első szülés után kb. az első hét végére indult be a tejem. Tudom, hogy van akinek hamarabb, van akinek lassabban, de ez nem lehet gond. Az első pár napban nem kell mennyiséget szopiznia egy újszülöttnek. Én nem adtam volna neki tápszert, hagynám hogy annyit legyen cicin, amennyit akar. Be fog indulni a tej, ne add fel, és főleg ne legyen lelkiismeret furdalásod.Bízzál az anyai ösztöneidben, és menni fog!

Orsi :) csudaszép ez a kép! És már a 30. hét? :o

Alena

Kép
Kép
alena9

Sziasztok!

Orsi! Gyönyörű Lili! :D Én is, én is egy kislányt.
Bilandi! Mi nem akarjuk tudni a baba nemét. Szeretjük a meglepetéseket. :roll:

Lányok! TEljesen el vagyok keseredve. Mégis bezár a móri szülészet (pedig nagyon jó hire van, nagyon sokan jártak oda szülni), szóval megint ott tartok, mint az elején, hogy se kórházam, se szülésorvosom. :( Ez az egész bizonytalanság annyira tönkreteszi a boldog pocakos hónapokat, utálok mindenkit, aki ezt a káoszt okozza az eü-ben. :x Ráadásul lassan 2 hete beteg vagyok, s nem birok kikeveredni ebből a torokfájásos, köhögős nyavalyából.
Viszont holnap megint doki bácsi, megyünk családilag babanézőbe. Remélem legalább vele minden ok odabennt, s jól tűri a köhögőrohamaimat.

Bocsi, a sok panaszért.

Leone! Hogy telnek az utolsó hetek! Jelentkezz!

Kép Kép
Kép[/url]
pandi28

Andi :)
Jobbulást! :) Ez a kórházas dolog nagyon gáz! Sajnálom a zűrzavart. :( Fehérváron nem akarsz szülni?
Az UH-ról számolj be feltétlenül! :)

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Alena :D
bizony... már a 31. hetet tapossuk :D
komolyan hipp-hopp szülünk. még vizsgázom 2-t és június eleje van... akkor meg már akármikor. :D

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi! nagyon klassz a fotó! hü már neked sem sok idöd van hogy babázhas ujra

Norbi 5 hetesen:
Kép

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen :D
nagyon szép baba Norbi!

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi! Csak mert azt olvastam ICSI-vel ált. fiuk születnek ugye Lili baba is ugy "fogant" meg? Hátha a 3. babánk lány lesz, tuti lombik kell mert 40 évesen már nemigen lesz peteérésem.
Köszönjük a dicséretet

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Andi: Jobbulást! Nagyon egy cipőben járunk ezzel a kórházas dologgal. Hihetetlenül kiszúrtak velünk! A mi szülészetünk is jóhírű volt, és sokkal szebb, mint ahova most tartozunk. Hozzánk is sok nagyvárosból jöttek szülni! Egyszerűen nem értem ,hogy ezt miért nem vették figyelembe. Képzeld most hallottam, hogy egy kismama mentővel bement szülni innen ahol lakom oda, ahova tartozunk, és nem volt hely, erre elküldték az ellenkező irányba, és útközben megszült a mentőben! Jó nem? Az ember választhat megszül a folyosón, vagy a mentőben. Csak azt nem tudom, hogy akkor mire fizetjük a TB-t. Ennyi erővel itthon is megszülhetnék. Sokkal kényelmesebb lenne.

Orsi: Köszönöm a gyors választ.

Karmen: Norbi nagyon szép kisbaba!

Kép
bilandi

Karmen :D
nekem a kaális dokim és a biológus is azt mondta, hogy ez az icsis fiús téma szerinte nem valós. Tehát ő a praxisa alapján ezt nem figyelhette meg, pedig elég régóta benne van a szakmában.
és nekem van nem 1 olyan icsis ismerősöm, akiknél lány született, vagy ikrek esetén vegyespáros.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Karmen! Norbi nagyon szép baba ! :) Hihetetlen, hogy már 5 hetes, mennyire repül az idő. Te közben már a 3. babánál jársz gondolatban?
Egcsi! Nem szeretnék Fehérváron szülni, de úgy tűnik nincs más választásom. :cry: Nincs túl jó hire a kórháznak, s orvosokat sem ismerek.
Szerintetek mennyi esélyem van rá, hogy találok olyan dokit, aki elvállal csak szülésre? Vagy a mai felbolydult világban ez akár természetes dolog is lesz?

UH-n minden ok volt, méhszáj továbbra is zárt, méhlepény nem öregszik, babóca súlyát 1900 grammra becsülte a doki. Próbálta az arcát megmutatni, de nem igazán sikerült, mert rejtőzködött, aztán megnyugtattam, ha a nemét kibírjuk, hogy nem tudjuk, akkor az arcvonásaival is várhatunk a szülésig. :lol: Doki szerint is lassan csodabogaraknak számítunk ezzel a türelemmel. :wink:
Azért tippelni lehet ám! Cat, szerinted még mindig fiú?

Kép Kép
Kép[/url]
pandi28

Nagyon szép Norbi baba!

A 31. héten nem túl nagy az 1900 gr? Mekkora lesz így a végére a a bébi? Valahogy most kislányt érzek. :lol: :wink:

Cat
Kép
cateye

Cat! De, szerintem is túl nagy. Főleg, hogy 2 hete UH-n mondta a doki, hogy Ő sem lesz egy óriás bébi. (Ez egy másik doki.) 4 hete pedig 1 kg körül volt. Ezek a súlymérések mindig csak találgatások, nem? :roll:
Kislány? Legyen igazad!!!! :D
Fiaid?

Kép Kép
Kép[/url]
pandi28

Karmen, a fotó alapján Norbid tisztára olyan,mint Orsi, nagyon hasonlitanak, nem??
3-ik baba? Ez ám a bátor vállalkozószellem...

Pocakosoknak sok drukk,öszintén sajnálom ami otthon megy,még olvasni is rossz, hátmég átélni a saját börötökön...

Nálunk úgy néz ki, végre valahára tavaszodik, még múlt péntekenn is kimentünk szánkózni a fiúkkal a dombra, lévén 10 cm friss hó esett...De legalább jót szórakoztunk, talán ekkora hógolyócsatát még nem is vivtunk ÁDámmal.
Tegnap már plusz 18 fok volt, és nagyjából fel is száradt minden, épp idöszerü,hiszen hétvégén kezdödik Ádám foci edzése...Kiváncsi leszek a kistörpémre, hogy fog ügyeskedni...
Dani meg egyre komolyabban kezd szobatiszta lenni, egy hete kezdte a játszótér kellös közeépn (pisi,jóóóó?-ezt mondta), azóta akárhányszor a wc-hez megyünk,mindig pisil..Szóval alakul a dolog...

NAgy kertépitésben vagyunk, elöször keritést kell csináltatni, de fél vagyont kérnek érte,úgyhogy most osztunk-szorzunk,hogy is legyen. Annyi minden kell az udvarba (fü-fa-virág-járólap), lehet idén ez lesz a "nyaralásunk" ára...

Nansy, ha olvasol, szerintem is nyugodj meg, idövel beindulhat még a tejed, csak próbáld meg a tápszert még hanyagolni,hogy a te cicidet stimulálja a több tejcsiért. Akár 2 óránként is, hidd el, ez a titka a több tejnek :wink:

Megyek is, csak beugrottam, sok drukk a kismamiknak!!!

Barbi

Kép
Kép
barbi

Andi! Örülök hogy jol vagytok, kitartás!

Én nem látom igy, de sokan mondják szerintük Norbi hasonlit Orsira, aki meg rám. Én csak a gyerekkori képeken látom pont olyan voltam, igy most nem.
3. jo lenne, de pénz és szerencse kérdése. Mert nem merek megint csak hamar szülni, igy is tudni lehet tuti megint korház, szigoru fekvés lenne, akkor meg jo ha már nagyobbak, én idén már 37 vagyok, szoval valszeg 40 lennék, akkor már az sem biztos lesz még peteérésem, lombik nemigen maradt meg pénz sem tudom lesz-e rá. Valszeg munka sem biztos lesz, igy nem futná arra. De amugy szivesen, csak a terhességtöl egyelöre tulságosan félek.

Orsi! Nekem csak fius ismerösök voltak eddig, de tényleg

Kép

Kép

Karmen
karmen

Andi :D Cat :D
Doris Gergője 1750 grammal született azt hiszem, és pont 31+0-ra ha emlékeim nem csalnak.
de a súlybecslésről meg tudjuk mennyire pontos :?

Orsi
KépKépKép
icsilya

Jaj tudom rég jelentkeztem, de tényleg sok sok dolog van, de azért a jóhíreket megosztom :)
Babuci 13hetet töltött és voltunk tarkóredőn is és minden oké, és új orvosunk van aki nagyon alapos és rendes volt. 13 hetesen 6 cm a clr. BAlázs az óriásbaba annó 12.héten volt 6,1 cm, de egy cseppet sem bánnám ha nem lenne olyan nagy gyerek. És annyit mocorgott, és azt éreztem hogy egyáltalán nincs ínyére az Uh és hagyjuk már békén, de akkor is olyan jó volt látni ahogy ficánkolt.

Cat, nálunk Balázst nagyon érdekelte nyáron 2 évesen az állva pisilés, hogy azt a botot lepisilni, abba a lukba beletalálni, ide is meg oda is pisilni (rosszabb volt mint a kutyusok) Tehát mi akkor tudtuk, hogy meg tudja szakítani a pisilést, de vártunk hogy majd eljön az ideje. Télen amikor pelenkakiütést kapott és sem a pelustípus csere sem az 5 féle krém nem múlasztotta el akkor elhatároztuk,h ogy letesszük a pelenkát tél ide vagy oda. A pisi azonnal ment, persze nem szólt hisz eddig sosem kellett, azt sem tudta mit várunk el tőle, és jutalmaztuk minden sikerért, mert rendszeres időközönként vittük pisilni, így volt siker. Ő miután látta milyen érdekesen csorog mindig állva akar, ami azért jó mert az oviban itt majd állva kell pisilni, ezt ki is emelték az ovónők. De nem fogja meg a kukiját, hanem a csípőjét tekergeti irányba. A kaki nehezebb dió volt azt vadászni kellett, hogy mikor áll meg egy pillanatra könnyíteni magát és ha elkéstünk akkor a nadrágszárból elég gusztustalan kiszedni, volt 2 kisgatya, amit úgy döntöttem ollóval levágok róla inkább és kidobom, nem mosogatom :) össze 2 hét után minden simán ment, stabilan a 3.héten szólt pisi kaki esetén. Az éjszakai pelust megtartottuk lelki okokból, amikor levettük róla a beleegyezésével akkor bepisilt este és nyűgös volt és feszült egész éjjel, és sírva ébredt hajnalban hogy ő bepisilt, így úgy döntöttünk visszaadjuk neki éjjelre, és tök szárazan vesszük le reggel, de neki ez most még biztosnágot ad. Íg mi nem problémázunk ezen.
Van aki ki tudja várni amíg a gyerekének egyáltalán igénye lesz rá, nekünk muszáj volt mert Balázs véresre vakarta a kiütéseket, így nem volt választásunk, de nem gondolom hogy sérült ezáltal, mert nagyon figyeltünk rá.

Kérdezni iss zeretnék, Balázs éjjelente kruppeszerűen köhög, elég rossz hallgatni, és még rosszabb lehet átélni. MIndig elmúlik kb 5-10 perc alatt, de minden este jelentkezett. Dokinénink szerint a tüdeje tiszta, tehát napközben semmi nem utal rá, hogy éjjel fullad. Most kaptunk egy gyógysezrt amiről jóformán semmi nincs a tájékoztatójában, mindene este fél kanállal kap és azóta nincs ilyen gond éjjel. A neve: erolin. Tudtok valamit róla? Illetve tudtok valamit a krupról ogy miért van és szerintünk allergiás jellegű lehet a köhögése mert erre a gógyszerre az van írva hogy az ilyen allergiás jellegű megbetegedéseknél semít. 3 hónap múlva 3 éves és most jön ki? ez nem csecsemőkorban van? Nem lehet ezt valahogy kikezelni vagy gyógysezrt szedni rá, ez-e a gyógyszere vagy épp kaptunk valami kegyszert. Tapasztalatok? Léci segítsetek, úgy aggódom a kismanómért ilyenkor annyira elesett.

Nansy, sztem nincs összefüggés a bromo és a tejhiányod közt. Én is szedtem tán a 12.hétig meg előtte tök sokáig, és tervezett császár volt és fogalmam nincs mi aza tejbelövellés, nagyon lassan jött meg a tejem, 4-5.napra volt olyan hogy el is hittem hogy eszik a baba, gondoltam csak szólnának ha éhezik. És sosem volt semmi gondunk lasan megjött a tej és mindig elég volt, de sosem túl sok, igény szerint, és ha kevéske volt akkor fejtem hogy szaporítsam. Kitartás türelem és legfőképp nem izgulj bízz magatokban. Arra vagyunk kitalálva hogy táplálni tudjuk őket. Menni fog. Persze akkor sincs semmi baj ha feladod akkor is ugyanolyan jó anya vagy, semmim baj és akkor isegészséges lesz ha tápszert kap, de érdemes megpróbálni.

Imserősöm a nagy büszkeségem, 27hétre született 800g-al kisbaba, inkubátor persze és műtétek, és idegesség és minden, és fejt kitartóan hogy amikor elsz ereje a kisbabának akkor tudjon tejecskét kapni és öntögette ki a csapba mert őt is gyógyszerezték de fejt hogy megmaradjon a teje, és a kicsike a végén képes volt még ciciből is szopizni azt hiszem addigra már volt 3-4 hónapos mire elég erős lett hozzá. Szóval kitartás.

Erika (csajok úgy várom már hogy szoptathassak :) )
hurki

Hurki :)
Csípőmozgás :lol: Babóca :D Gyógyszer:passz.

Szöszi :)
Merre jársz? Hírek? :)

Norbi nagyon szép kisbaba. :) Én is bevállalnék egy harmadik gyerkőcöt, de a párom nem nagyon lelkesedik. :cry:

Barbi :)
Tavasz :D Hurrá! :)
Dani ügyike! :)
Majd tegyél képet a kertről. :)

Én Fehérváron tanultam az eü. szakközépben, de az már ezer éve volt. :roll: Akkortájt nem volt még gáz a kórház.
A babóca tényleg szép nagy. :D

Voltam dokinál, megittam a löttyöt, levették a vért. Gondolom minden ok, mert nem hívtak. A lötty egyébként sokkal jobb volt mint gondoltam. Nem cserélném le a pepsimet rá, de nem volt olyan vészes. :) Összesen 9,5 kg-t híztam az orvosi mérleg szerint. :)
Lassan nekiállok vásárolni Bencének, de ruha az nem kell, mert a csoporttársam ikrekre való ruhamennyiséggel látott el. :D
Május 16-án lesz a 4D-s UH, előbb nem volt időpont. :? Babóca jól van, sokat mocorog. Hétvégén megyünk le pecázni, Berci imádja a vízpartot és nekem sem árt egy kicsit elszakadni a várostól. Ennyi rólunk, dióhéjban. :)

Üdv:
Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Hurki! Péternél febr-ban jött ki először a krupp, most a héten másodszor. :( Bár szerencsére ez nem volt olyan durva, a köhögése akar nehezen múlni, ami utána jön. Én sem gondoltam, hogy még ennyi idősen is előjöhet,ráadásul neki sosem volt torokfájása, de még csak egy kicsi náthája, orrfolyása sem, olyan egészséges volt, hogy mindenki engem irigyelt. Nálatok a hideg levegő segit rá? A gyógyszerről én sem hallottam, allergiáról meg nem sokat tudok. Egy alapos kivizsgálás nem segítene?
Pelenka elhagyáshoz gratula. :roll:
Egcsi! Jó pihit! :lol: Nálunk sajnos párom 2 nap is dolgozik..., bár szserencsére nem 8 órát, ill. remélem, hogy kevesebb lesz.

Kép Kép
Kép[/url]
pandi28

egyedül maradtunk Lilivel mi ketten :lol:
a 3 pasi elment anyósékhoz... marha kiváncsi vagyok, hogy alakulnak a dolgok.
Elvileg kedden jönnek haza, ha minden OK lesz.
azért nagyon furcsa ez a csönd itthon.
én meg tanulok.

egybéként velünk minden OK, már mindenki megkérdezi mikor szülök, utálom a kérdést......
pedig a pocim szerintem nem is nagy 92cm.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Messze laknak anyósék? Én nem tudnék 4 napot Berci nélkül lenni, bár még nem próbáltam, de szerintem az első nap után minden bajom lenne. :roll:
Tényleg nincs olyan nagy pocid, az enyém 1O5. :shock: Tőlem is megkérdezik, hogy mennyi van még hátra, aztán meg megy a sajnálkozás, hogy pont a legnagyobb melegben.... :?

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Egcsi :D
a világ másik végén :) ezért sem mentem, mert az útból az uts. 50-60 km kritikán aluli, és tuti megszülnék, mire odaérnénk :)
még jól bírom nélkülük és már nem is agyalok annyit azon, hogy minden rendben lesz-e velük :)

1-2 napra én már hagytam itt őket anyuékkal, de azért apa felügyelete alatt 4 nap más eset :)

Orsi
KépKépKép
icsilya

Hú, nagyon-nagyon régen jártam itt, egy csomó hírről lemaradtam.

Hurki, Szöszi!

Mindkettőtöknek nagy gratula az újabb Pocilakóhoz!

Karmen!

Gratulálok Norbihoz! :):):) (Remélem még nem futottam ki a 8 napból! :D:D)

Orsi!

Neked még mindig drukk, hogy Lili simán kibújjon (időben)! :) Nekem Nátán császár volt, de utána a két kisebb nem, azt hiszem, ezt már írtam valamikor :D!
Nagyon szép arcocskája van Lilinek!

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti :D
bizony kitárgyaltuk legutóbb ezt a témát :D
bízom benne, hogy minden simán fog menni, és úgy alakul, ahogy szeretnénk :D trenírozom Lilit :D

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Még mindig itt, még mindig egyben. :) Én imádok várandós lenni, most is valahol sajnálom, hogy nemsoká vége lesz, de kíváncsi is vagyok a kistestvérre, meg hogy fiú lesz vagy lány, de közben meg tartok a szüléstől. Ő már befordult, minden esélyem megvan, hogy ezúttal spontán szüljek, remélem menet közben is minden rendben lesz majd. A terhességem vége egyébként egész más mint Danával volt, de szerintem azért, mert Dana faros volt.
Május 8-ig nem tervezek szülni menni, 4-én még megtartom Dana előre hozott szülinapi buliját, és a hét végét még nyugisan 3-asban szeretném tölteni a családommal, aztán szabad a pálya. De azért már összepakoltam.
Az én pocim 109 cm, de már régóta, eléggé lent van de az is régóta. Már 2 hete búcsúzkodnak tőlem az emberek, hogy nem biztos hogy még találkozunk. :D Pocis képet lehet rólam vadászni a profilomban lévő honlapcímen, Dana képei között.
Nagyon jól érzem magam, 2 hete még Bp-en voltunk, ma Nyíregyházán a vadasparkban, holnap Aquaticumba megyünk. Visszük Danát mindenfelé amíg még lehet.

Most még új babakocsi vásárláson gondolkozom, tudtok tanácsot adni benne? Olyanra szeretném lecserélni a korábbit amineka hordozója autósülés is. Milyen márkát ajánlanátok?

Beszti!
Magatokról is írj! Milyen 4 gyerekkel? Biztos nem könnyű.

Bogár! Virág!
Ti is nagyon eltűntetek! (Bár nem jobban mint én szoktam. :oops: )

Azért időnként jövök olvasni, minden nálam kisebb pocist nagy érdeklődéssel figyelek. :)

KépKép
leone

Leone :D
örülök, hogy minden OK veletek :)

babakocsi: nagyon sok márkának van már saját hordozója, Graco, Concord, maxi-cosi, pegperego, bebeconfort.... hirtelen ennyi jut eszembe.
itt mind1iknél a hordozót rá tudod tenni a babakocsira, a különbség annyi, hogy a Maxi-coxi, PP és a BBC esetén az egész babakocsit nem kell magaddal vinni, hanem elég a váz részt és arra jöhet a hordozó. Tudtommal a másik kettő nem ilyen.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Leone :)
Grako babakocsink volt van, hordozós. Masszív és strapabíró, de kevésbé komfortos, úgy értem rossz úton zötykölődős nem ring mint egy hajó, bár jól elrázta mindig Balázst. Klasszul csukódik egyszerűen, így lehet könnyen utazni vele, a kész babakocsira tudod rátenni a hordozót análkül hopgy kivennéd a gyerkőt, ez nagyon praktikus, de maga a babakocsi szűk is meg kicsi is volt nekünk, de tudod lehet Balázs volt nagy :)
Képzeljétek anyósék szomszédja gyerekorvos és átmentem konzultálni krupügyben, és ő is ugyanannyira nem mondott semmit mint a mi dokink.
Erolin is meg a Zyrtek is allergia elleni szer, modernebb, a fenistil durvább és erősebb régi gyógyszer. De nem biztos hogy allertgiás eredetű ez nála, de allergiavizsgálatot 3 éves kortól lehet (már ha engedi a Prücsök), nem kéne zyrteken élni, de éppen megfulladni se kéne, tüdeje torka gyögyörű és semmi nem utal rá hogy éjjel meg baj van. Erolin sajnos nem mindig hatott így áttértünk a zyrtek cseppre ami tökéletesen működik, és remélem ha elmúlik 3 éves kibír egy allergiavizsgálatot. Addig meg időnként megpróbáljuk elhagyni a cseppeket és ha nem megy akkor visszatérünk rá nincs mit tenni. Nem örülök neki de az tuti hogy a fulladás nem tesz jót neki.
Erika
hurki

Andi :) ,Hurki :)
Elég ijesztö, hogy ilyen késön jött elö a fiúknak ez a kruppos köhögés. Én azt olvastam, hogy ha ilyenkor jön elö, akkor valami öröklött allergiás dolog van a háttérben. Lehet a légszennyezettségtöl, de attól is, hogy túl sok tejterméket eszik a gyerköc. Én biztos, hogy nem szedetnék vele folyamatosan gyógyszert, elvinném egy homeopata szakorvoshoz, mert erre vannak alkati szerek.

Nektek jelmezkölcsönzötök van? :lol: :lol: :lol: Danán egymást váltják a jobbnál jobb jelmezek. :lol: Nagyon csinis vagy a pocakkal. Mi is voltunk Nyíregyháza-Sóstón az állatparkban szombaton. :D

Cat
Kép
cateye

Orsi!:) Erika!:)
Köszönöm a babakocsis válaszokat, hét végén megyünk majd venni, addig még írhattok véleményeket! :)

Kruppos köhögésben egyáltalán nem vagyok otthon (szerencsére) de én is pont azt akartam írni mint Cat, hogy a huzamosabb ideig tartó gyógyszerszedés helyett homeopátiával próbálkoznék.

Cat!:)
Az első két igényesebb jelmez Angliában volt Danán, a húgoméké, a bohócjelmezt pedig sk varrtuk a férjemmel. Van még egy tünérszárnya varázspálcával, azt vettük, meg egy varázsló jelmeze azt a Sárkány Centerben találtam (persze farsang után) és még egy nyuszifüle is, de ahhoz nincs ruha. Farsang környékén nagyon megtetszett neki ez a beöltözősdi meg az arcfestés, legszívesebben mindig ezt csinálta volna.
Szólhattál volna hogy erre jártok! Itt a környéken felkutattátok már a geoládákat?

KépKép
leone

Cat, Leone! Péter nem sok gyógyszert kapott most sem, szerencsére a kruppos roham egy éjszaka tartott, a köhögés maradt utána, arra Stodal szirupot kap, meg néhány napig köptetőt. Én sem vagyok hive az állandó gyógyszerszedésnek. Légszennyezettség itt nálunk biztosan nincs falun, tejterméket sem fogyaszt sokat, mert nem igazán iszik sem tejet, sem kakaót. Joghurt, sajtok mennek. :) Én nem vagyok allergiás szerencsére semmire, esetleg apától örökölhetett vmit. Egyébként tervben van egy alapos kivizsgálás, csak itt vidéken nem olyan egyszerű jó dokit találni.

Leone! Drukk a hátralévő napokhoz! :roll: Mi is igyekszünk Pétert vinni többfelé, amig nincs meg a babó. Babakocsink nekünk sincs, mert átmeneti készlethiány van abból, amit kinéztünk. :(

Az előbb olvastam, hogy hiába minden küzdés, bezár a móri szülészet, kezdhetek dokit keresni Fehérváron. :oops: Még sirtam is.

Kép Kép
Kép[/url]
pandi28

Hát én igen allergiás vagyok, tudjátok ráadásul asztmás allergia, amit gyerekkorban nem vettek észre én azt hittem mindneki fulladozik tesiórán a sok futás után, nagy a felelőssége az tesitanároknak, mert a sportban sem vették észre, kutyánk volt évekig lakásban gyerekként és egyszer mikor megfürdettem befulladtam, aztán utána távol tartottam magam a kuytától és semmi bajom nem volt egészen 26 éves koromig akkor derült égből a villámcsapás allergiás és egyben asztmás lettem. Meggyőződésem hogy ha észreveszik idejében hogy hajlamos vagyok rá,m feltűnik nekik hogy sose más bajopm nem volt mint hörghurut de az rednszeresen akkor nem jött volna ennyire durván. Mára a osk természetgyógyászos kezelésnek hála az utolsó évebn nem kellett hörgőtágítót befújnom ami hatalmas eredmény. Tehát a hajlamot tőlem gyönyörűen örökölte. Mellesleg a férjem gyerekként allergiás volt és asztmás, kruppos is, és kinőtte, az allergiáját meg szintén kikezelte. Szóval éppen elég esélye van rá hogy ez leygen nála. Belejátszik szerintem a lelki ok is, pedig nem beszélünk sokat a babáról d eigazán azóta van ez neki amióta kiderült hogy tesóka lesz. Hű rohanok altatni.
hurki

Sziasztok!

Egcsi :D
koszi a hianyolast, megvagyok, csak mindig van valami, gyerek+melo+terhesseg, sokkal masabb ez a masodik, mint Balazzsal volt anno. De gondolom mindenki masnak is...

Hurki :D
Olvastam, amit a kohogesrol irtal, szivembol szoltal tobb helyen is, en is mindenkinek mondom, hogy nem kell allandoan a gyereket a kistesojarol kerdezgetni, mar most azt jatssza, hogy o kisbaba...es egyebkent is latok rajta egy-ket uj szokast, amit csak ezzel tudok magyarazni...de lehet, hogy en tulaggodok mindent.
Nalunk is volt kohoges, nekunk ilyen hajnalonta visszatero sorozat-kohoges, mar eppen elkezdtem nezegetni a kruppos infokat, amikor vegre szerencsere elmult.

Naaaa?????? 39+2n meg semmi????
Ha a babakocsi tema meg aktulais, nekunk egy hiper-szuper Graco Quattro Tour-unk van, igaz a hordozot nem vettuk meg hozza mert orokoltunk egy masikat, de mai eszemmel mar nem vennem ezt (akkor is intettek a tapasztaltak, de en persze nem hallgattam meg), tul nagy es megbocsathatatlan, hogy nem lehet szembol tolni, a tesomek 10 eves PegPeregoja sokkal szimpatikusabb...

Orsi :D
Hogy teltek a napok "kettesben"? Hogy boldogult Apa?

Velunk minden ok, szep nagy a pocakom, rendesen rugdos a babam, akirol meg nem tudni fiu lesz-e vagy lany. 17.-en megyek kov uh-ra es 21.-en Praxisba 4D-re, remelem legkesobb akkor kiderul...Cat????? :D Te mit erzel? En eloszor csak fiuban gondolkodtam, aztan elkezdtem kislanyt almodni ejjelente, mostmar teljesen ossze vagyok zavarodva :roll: ...minden esetre csak fiunevunk van :wink:

Udv mindenkinek:
szoszi
szoszmosz

Szöszi :)

Na végre! :D Már majdnem körözést adtam ki. :wink: Amikor még nem tudtuk, hogy megint kissrácunk lesz, ugyanígy voltam mint te. Először csak fiút tudtam elképzelni, aztán azért bújkált bennem, hogy mi van ha kiscsaj.... 8) Mindenesetre örülünk, hogy kukis.
Berci nem vett fel semmilyen fura szokást a pocak miatt, mondjuk nálunk sincs túltárgyalva a téma. Mikor nézem a tv-ben a születéssztorikat ő is nézi, próbálja etetni Bencét a pocakomon keresztül, elmondja milyen játékot kell venni a babának, ilyenek.
Múlt hétvégén kapott egy klassz versenyautó ágyat és nem volt gond az átszokással. :)

Drukk! :D

Gyorsan dobok fel képet a hétvégi családi kiruccanásról és rohanok suliba.
Mindenkinek üdv!

Egcsi Kép Kép Kép

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Úgy örülök lányok, mert először a reggeli cseppeket hagytuk el most meg az estit is 3 napja és azóta nem volt befulladása éjjel :) annyira bízom benne hogy túl van rajta.
Egcsi, Berci annyira helyes.
Erika
hurki

Hurki :)
Köszi :)
Örülök, hogy nem kellenek a cseppek. :)

Még egyben? Vagy már babázol? :wink:

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Csak lejelentkezem, hogy még egyben.
Holnap még megtartjuk Dana szülinapi buliját, és ha lehet, akkor ne vasárnap szülessen meg kistesó, mert akkor egy lenne a szülinapjuk Danával, azt meg nem szeretném.

Hurki!
Gratulálok, remélem így marad!

Egcsi!
De jó neketek, hogy ott ennyire jó idő van! Berci nagyon aranyos, jó hogy tettél fel képeket!

KépKép
leone

Boldog szülinapot Danának!

Jól kiszámoltátok a 3 évet a 2 gyerkőc között. :D

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

drukkolun, hogy ne egy napon szülessen a két gyerkőc :)

Orsi
KépKépKép
icsilya

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?